Voor no knead broodjes wordt een snufje gist gebruikt maar dat is bij kamertemperatuur (bij ons 16 graden op zijn koudst).quote:Op vrijdag 9 januari 2015 18:48 schreef Martijn1P het volgende:
Speltbrood met lijnzaad:
300 gram speltbloem
280 gram speltmeel
7 gram droge gist
25 gram lijnzaad (heel)
365 gram lauwwarm water
25 gram zonnebloem- of olijfolie
15 gram golden syrup of honing
11 gram zout
Indien ik het deeg 's nachts wil laten rijzen in de koelkast, hoeveel gist moet ik dan gebruiken? Een snufje?
11gram zout, hoe veel is dit in theelepel/ eetlepels?
Lekker kliederig hè? Na een paar keer ermee stoeien koop je waarschijnlijk vanzelf wel een deegschraper. Wordt het een stuk handzamer van.quote:Op zaterdag 10 januari 2015 10:13 schreef Lot_1 het volgende:
De no-knead broodjes liggen voor de tweede keer te rijzen! Wat voelt het deeg maf elastisch aan zeg, leuk
Applaus!quote:Op zaterdag 10 januari 2015 11:49 schreef Lot_1 het volgende:
Ja, het is nu een hele kunst om het deeg op de bakplaat te krijgen. Maar kiek nou!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Goed gelukt voor de eerste keer brood bakken toch
liggen tegenwoordig bij de Blokker van 24Kitchenquote:Op zaterdag 10 januari 2015 19:07 schreef Lot_1 het volgende:
Weet iemand waar je die deegschrapers in een fysieke winkel kunt kopen?
Thanks! Ga ik daar een keer langs.quote:Op zaterdag 10 januari 2015 20:34 schreef Isegrim het volgende:
Bij de Makro / Sligro kosten die dingen geen drol.
Een gemailleerde gietijzeren pan werkt uitstekend. Ik heb het eens gedaan in een Le Creuset. Het is vooral belangrijk dat de deksel goed afsluit zodat al het vocht dat verdampt in een kleine ruimte rondom het brood blijft: dat geeft die mooie krokante harde korst.quote:Op vrijdag 9 januari 2015 19:40 schreef pmponer het volgende:
43 seconden doet hij 20 gram zout in het deeg.
Een t-lepel 10 gram
Zou een emaillen pan ook werken voor een brood bakken in de oven?
dat wakker worden is hier dus ook het probleemquote:Op zaterdag 10 januari 2015 20:55 schreef Lot_1 het volgende:
Bij mij heeft het ook zo'n 14 uur gestaan.. kon niet voor 10 uur m'n bed uit komen maar ging prima dus!
Deksel zet je dan schuin Dus met een kleine opening.quote:Op zondag 11 januari 2015 08:11 schreef pmponer het volgende:
Nou rond 10 uur kan het afbakken beginnen, ik ben benieuwd.
Wanneer dit goed uitpakt dan toch maar weer eens langs de molen.
In het filmpje laat VIncent na 30 minuten stoom ontsnappen, doet hij daarna de deksel gewoon weer op de pan? Volgens mij wel toch?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |