abonnement bol.com Unibet Coolblue
  vrijdag 9 januari 2015 @ 19:40:02 #126
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_148519768
43 seconden doet hij 20 gram zout in het deeg.

Een t-lepel 10 gram

Zou een emaillen pan ook werken voor een brood bakken in de oven?

[ Bericht 41% gewijzigd door pmponer op 09-01-2015 19:58:00 ]
Drop you like an ill, bad habit
pi_148535118
De no-knead broodjes liggen voor de tweede keer te rijzen! Wat voelt het deeg maf elastisch aan zeg, leuk :D
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_148535790
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 januari 2015 18:48 schreef Martijn1P het volgende:
Speltbrood met lijnzaad:
300 gram speltbloem
280 gram speltmeel
7 gram droge gist
25 gram lijnzaad (heel)
365 gram lauwwarm water
25 gram zonnebloem- of olijfolie
15 gram golden syrup of honing
11 gram zout

Indien ik het deeg 's nachts wil laten rijzen in de koelkast, hoeveel gist moet ik dan gebruiken? Een snufje?

11gram zout, hoe veel is dit in theelepel/ eetlepels?
Voor no knead broodjes wordt een snufje gist gebruikt maar dat is bij kamertemperatuur (bij ons 16 graden op zijn koudst).
Pizzadeeg zet ik wel eens in de koelkast maar dat is na een rijs van 1 uur op kt. Na 18 uur in de koelkast is het deeg met normale gist hoeveelheden verdubbeld. Hij rijst dus wel degelijk in de koelkast. Maar de tijd helpt daarbij ook.
pi_148535802
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 januari 2015 10:13 schreef Lot_1 het volgende:
De no-knead broodjes liggen voor de tweede keer te rijzen! Wat voelt het deeg maf elastisch aan zeg, leuk :D
Lekker kliederig hè? O+ Na een paar keer ermee stoeien koop je waarschijnlijk vanzelf wel een deegschraper. Wordt het een stuk handzamer van. ;)
Let me see you stripped down to the bone
pi_148536560
Ja, het is nu een hele kunst om het deeg op de bakplaat te krijgen. Maar kiek nou!





Goed gelukt voor de eerste keer brood bakken toch :Y
freedom is just another word for nothing left to lose
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 10 januari 2015 @ 11:53:35 #131
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_148536633
Ik vind het er prima uitzien! *O*
pi_148536802
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 januari 2015 11:49 schreef Lot_1 het volgende:
Ja, het is nu een hele kunst om het deeg op de bakplaat te krijgen. Maar kiek nou!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Goed gelukt voor de eerste keer brood bakken toch :Y
Applaus! :D
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 10 januari 2015 @ 12:59:54 #133
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_148538120
Supergoed! _O_
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_148539683
Bedankt allemaal! O+ Het is erg lekker, vooral met alleen roomboter :9
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_148547102
Weet iemand waar je die deegschrapers in een fysieke winkel kunt kopen?
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_148547147
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 januari 2015 19:07 schreef Lot_1 het volgende:
Weet iemand waar je die deegschrapers in een fysieke winkel kunt kopen?
liggen tegenwoordig bij de Blokker van 24Kitchen
pi_148548718
Maar die hebben gekke ribbelrandjes :o Werkt dat wel? Want ik heb al eerder een ding gekocht van Rudolph's bakery wat ik beroerd vond werken. Ik had inderdaad al het eerst naar de blokker gekeken, want die zit in de buurt :)
freedom is just another word for nothing left to lose
  zaterdag 10 januari 2015 @ 20:34:34 #138
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_148549304
Bij de Makro / Sligro kosten die dingen geen drol.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_148549307
vanavond ook maar eens een no-knead deeg maken.

hoeveel langer zou je dat kunnen laten rijzen? dat het niet doodrijst zegmaar.
12uur mag ook 14uur zijn?
pi_148549953
Bij mij heeft het ook zo'n 14 uur gestaan.. kon niet voor 10 uur m'n bed uit komen :+ maar ging prima dus!
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_148550013
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 januari 2015 20:34 schreef Isegrim het volgende:
Bij de Makro / Sligro kosten die dingen geen drol.
Thanks! Ga ik daar een keer langs.
freedom is just another word for nothing left to lose
  zaterdag 10 januari 2015 @ 21:15:15 #142
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148550518
Ik heb een deegschraper van eBay, kostte vrijwel niks
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 10 januari 2015 @ 21:29:29 #143
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_148550983
Nou mijn eerste no knead deeg van Vincent staat in de kom.
Ik ben benieuwd morgen. Laten jullie het gewoon in de keuken staan of snachts in de koelkast?
Drop you like an ill, bad habit
pi_148551417
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 januari 2015 19:40 schreef pmponer het volgende:
43 seconden doet hij 20 gram zout in het deeg.

Een t-lepel 10 gram

Zou een emaillen pan ook werken voor een brood bakken in de oven?

Een gemailleerde gietijzeren pan werkt uitstekend. Ik heb het eens gedaan in een Le Creuset. Het is vooral belangrijk dat de deksel goed afsluit zodat al het vocht dat verdampt in een kleine ruimte rondom het brood blijft: dat geeft die mooie krokante harde korst.

Voor de lol zou ik het wel eens willen proberen in een gewone rvs kookpan (zonder gaatje in de deksel). Zien of dat het metaal verschil maakt in het eindproduct.
pi_148552252
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 januari 2015 20:55 schreef Lot_1 het volgende:
Bij mij heeft het ook zo'n 14 uur gestaan.. kon niet voor 10 uur m'n bed uit komen :+ maar ging prima dus!
dat wakker worden is hier dus ook het probleem ;)
dan zal ik zo eens een deeg proberen te maken, morgen maar eens zien wat ik er van bak :P
  zondag 11 januari 2015 @ 08:11:20 #146
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_148560047
Nou rond 10 uur kan het afbakken beginnen, ik ben benieuwd.

Wanneer dit goed uitpakt dan toch maar weer eens langs de molen.

In het filmpje laat VIncent na 30 minuten stoom ontsnappen, doet hij daarna de deksel gewoon weer op de pan? Volgens mij wel toch?
Drop you like an ill, bad habit
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 11 januari 2015 @ 08:27:59 #147
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148560091
quote:
0s.gif Op zondag 11 januari 2015 08:11 schreef pmponer het volgende:
Nou rond 10 uur kan het afbakken beginnen, ik ben benieuwd.

Wanneer dit goed uitpakt dan toch maar weer eens langs de molen.

In het filmpje laat VIncent na 30 minuten stoom ontsnappen, doet hij daarna de deksel gewoon weer op de pan? Volgens mij wel toch?
Deksel zet je dan schuin :) Dus met een kleine opening.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zondag 11 januari 2015 @ 08:59:31 #148
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_148560220
Ok bedankt, nog een klein uurtje
Drop you like an ill, bad habit
  zondag 11 januari 2015 @ 09:04:52 #149
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_148560264
Wij haalden de deksel er dan gewoon af.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 11 januari 2015 @ 09:10:52 #150
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148560291
Wij doen eerst met deksel, dan schuin en laatste kwartiertje zonder :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')