Heftige korst! Gaaf!quote:Op zaterdag 17 januari 2015 11:17 schreef Rewimo het volgende:
qltel heeft vandaag een no knead rozijnenbrood gebakken
[ afbeelding ]
Doe je dat dan voor of na de tweede rijs?quote:Op maandag 12 januari 2015 11:22 schreef minilot het volgende:
Om het nóg beter te laten zitten (en voor een veel betere verdeling), niet van bovenaf erop gooien. Pitten/zaden/whatever op een bord strooien, broodje aan de bovenzijde natmaken met wat water (via plantenspuit of kwastje), dan het brood met de natte kant door de zaden rollen en daarbij een beetje aandrukken.
Sinds ik het op die manier doe valt er nooit meer iets vanaf na het bakken én is de topping gelijkmatig over de bovenzijde van het brood verdeeld.
Ik doe de zaden en pitten altijd net voor het bakken. En de bord-methode werkt inderdaad uitstekend.quote:Op zondag 18 januari 2015 19:24 schreef blob87 het volgende:
[..]
Doe je dat dan voor of na de tweede rijs?
gaat wel per kilo Dat zijn veel kaiserbroodjesquote:Op maandag 19 januari 2015 07:42 schreef Isegrim het volgende:
Ik koop het bij deze geweldige winkel: http://www.vanillaventure.nl/. Maar volgens mij heb je een KvK-nummer nodig.
Geen probleem mocht iemand via mij iets willen bestellen bij ze.
Veel mensen (waaronder ik) boeken goede resultaten met het filmpje van Vincent.quote:Op maandag 19 januari 2015 10:21 schreef Questular het volgende:
DIt weekend maar eens een no knead bread maken, nu vind ik veel sites waar uitleg en recepten opstaan, welke kan ik het beste aanhouden ?
Ik had gelukkig net een nieuwe braadpan gekocht, de oude kon ik nog net uit de vuilnisbak redden.quote:Op maandag 19 januari 2015 10:46 schreef Questular het volgende:
Top Nu eens kijken of ik een pan kan vinden die zo een groot brood kan "huisvesten"
Blijft de bak tijd dan wel hetzelfde?quote:Op maandag 19 januari 2015 10:54 schreef qltel het volgende:
[..]
Ik had gelukkig net een nieuwe braadpan gekocht, de oude kon ik nog net uit de vuilnisbak redden.
Mocht je een te kleine pan hebben dan kun je de ingrediënten natuurlijk ook minderen. Bijvoorbeeld 700 gram meel, 6 gram zout, een beetje minder gist en 500 gram water. Sowieso gok ik het zout en het gist altijd maar, en het water naar behoeven (maar dat is iets wat je even door moet krijgen).
Ik bak dingen die ik wil opblazen (pita's enzo) soms in een loeihete, droge koekenpan, op het gafsfornuis. Verder: niet té dun uitrollen en goed laten rusten tussen uitrollen en bakken.quote:Op zondag 18 januari 2015 17:42 schreef Oceanonix het volgende:
Van het weekend geprobeerd om opgeblazen turkse broodjes te bakken. Ik ben uitgekomen op een recept voor lavash. Ik had het idee dat het dichtbij die broodjes kwam. Maar echt leuk opgeblazen werden ze niet. Kon alleen een recept vinden die op contactgrillen werden gebakken.
Heb de mijne in de oven gebakken op een steen. Maar dat gaf niet het resultaat waar ik op hoopte.
Wie o wie kan me helpen.
[ afbeelding ]
dit is het idee
Als je het echt makkelijk wilt: bak kleine no-keadbroodjes! Daarmee hebben heel veel mensen hier in CUL al heel veel success mee gehad:quote:Op maandag 19 januari 2015 10:21 schreef Questular het volgende:
DIt weekend maar eens een no knead bread maken, nu vind ik veel sites waar uitleg en recepten opstaan, welke kan ik het beste aanhouden ?
Die heb ik al vaker gemaakt, nu is het tijd voor een heel broodquote:Op maandag 19 januari 2015 11:34 schreef minilot het volgende:
[..]
Als je het echt makkelijk wilt: bak kleine no-keadbroodjes! Daarmee hebben heel veel mensen hier in CUL al heel veel success mee gehad:
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/
Vind ik persoonlijk ook echt lekkerder dan de grote no-kneadbroden.
De baktijd is wat variabel. Maar als je klopt op de onderkant van het brood en het klinkt hol dan is hij goed.quote:Op maandag 19 januari 2015 11:02 schreef Questular het volgende:
[..]
Blijft de bak tijd dan wel hetzelfde?
Ah zo! Ok!quote:Op maandag 19 januari 2015 11:50 schreef Questular het volgende:
[..]
Die heb ik al vaker gemaakt, nu is het tijd voor een heel brood
Ik bak ook regelmatig opgeblazen platbroden op die manier en dat gaat vrijwel altijd goed, zolang de pan maar goed heet is. Om het effect van een hele hete oven te creëren doe ik een deksel op de pan zodra het brood erin gaat.quote:Op maandag 19 januari 2015 11:32 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik bak dingen die ik wil opblazen (pita's enzo) soms in een loeihete, droge koekenpan, op het gafsfornuis. Verder: niet té dun uitrollen en goed laten rusten tussen uitrollen en bakken.
Maar het blijft lasting hoor, gelijkmatig laten opbollen. Meestals, als ik twintig pita's bak, dan zijn er tien perfect, vijf half opgeblazen en vijf helemaal niet opgeblazen.
Hou me dus ook aanbevolen voor tips!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |