abonnement Unibet Coolblue
pi_148801337
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 januari 2015 11:17 schreef Rewimo het volgende:
qltel heeft vandaag een no knead rozijnenbrood gebakken :9~

[ afbeelding ]
Heftige korst! Gaaf! :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_148812040
Van het weekend geprobeerd om opgeblazen turkse broodjes te bakken. Ik ben uitgekomen op een recept voor lavash. Ik had het idee dat het dichtbij die broodjes kwam. Maar echt leuk opgeblazen werden ze niet. Kon alleen een recept vinden die op contactgrillen werden gebakken.

Heb de mijne in de oven gebakken op een steen. Maar dat gaf niet het resultaat waar ik op hoopte.

Wie o wie kan me helpen.


dit is het idee
pi_148815180
quote:
0s.gif Op maandag 12 januari 2015 11:22 schreef minilot het volgende:
Om het nóg beter te laten zitten (en voor een veel betere verdeling), niet van bovenaf erop gooien. Pitten/zaden/whatever op een bord strooien, broodje aan de bovenzijde natmaken met wat water (via plantenspuit of kwastje), dan het brood met de natte kant door de zaden rollen en daarbij een beetje aandrukken.

Sinds ik het op die manier doe valt er nooit meer iets vanaf na het bakken én is de topping gelijkmatig over de bovenzijde van het brood verdeeld.
Doe je dat dan voor of na de tweede rijs?
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 18 januari 2015 @ 19:55:53 #254
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_148816174
quote:
1s.gif Op zondag 18 januari 2015 19:24 schreef blob87 het volgende:

[..]

Doe je dat dan voor of na de tweede rijs?
Ik doe de zaden en pitten altijd net voor het bakken. En de bord-methode werkt inderdaad uitstekend.
pi_148816802
vandaag opnieuw no-knead broodjes gebakken.
bedankt voor alle tips, deze maal waren ze perfect ^O^

had alleen vergeten een geheugenkaartje in de camera te stoppen, dus helaas geen foto's.
pi_148824258
Fijn dat het eindelijk gelukt is Elleska! Lekker zijn ze, he?

Wat een mooie Kaiserbroodjes, minilot! Waar koop je maanzaad?

Ik heb afgelopen weekend bij mijn ouders nog no-knead broodjes gebakken maar dat vond ik niet zo'n succes. Iets te korte rijstijd, in een combi-magnetron bakken en geen tijd om af te koelen.

Nu zit er no-knead brooddeeg te rijzen in de kom met een kwart maismeel ipv bloem, en zonnebloempitten erdoor. Ik hoop dat het lekker wordt. Mijn wekker staat om 5 uur zodat de broodjes klaar zijn voordat mijn man naar zijn werk gaat. Zo lief ben ik alleen als hij jarig is O+
freedom is just another word for nothing left to lose
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 19 januari 2015 @ 07:00:07 #257
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148830296
Wij hebben maanzaad bij de molen (in Groesbeek) gekocht.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_148830450
Ik koop maanzaad bij Turkse winkels. :)
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 19 januari 2015 @ 07:42:44 #259
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_148830466
Ik koop het bij deze geweldige winkel: http://www.vanillaventure.nl/. Maar volgens mij heb je een KvK-nummer nodig.

Geen probleem mocht iemand via mij iets willen bestellen bij ze.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_148830672
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 07:42 schreef Isegrim het volgende:
Ik koop het bij deze geweldige winkel: http://www.vanillaventure.nl/. Maar volgens mij heb je een KvK-nummer nodig.

Geen probleem mocht iemand via mij iets willen bestellen bij ze.
gaat wel per kilo :D Dat zijn veel kaiserbroodjes
  maandag 19 januari 2015 @ 08:17:28 #261
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_148830703
Ja, kleine beetjes doen ze niet aan. Dus alleen voor mensen die veel kaiserbroodjes bakken. :P

Ik vind brood met (veel) maanzaad erdoorheen ook erg lekker. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_148832403
Ieuw, ik hou helemaal niet van maanzaad. Niettemin zien die kaiserbroodjes er prachtig uit.

Is het een idee om in de volgende OP wat links naar online winkels voor meel e.d. op te nemen?
pi_148832576
DIt weekend maar eens een no knead bread maken, nu vind ik veel sites waar uitleg en recepten opstaan, welke kan ik het beste aanhouden ?
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 19 januari 2015 @ 10:36:13 #264
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_148832936
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 10:21 schreef Questular het volgende:
DIt weekend maar eens een no knead bread maken, nu vind ik veel sites waar uitleg en recepten opstaan, welke kan ik het beste aanhouden ?
Veel mensen (waaronder ik) boeken goede resultaten met het filmpje van Vincent.

(wordt tijd dat deze in de OP komt)

Ingrediënten: 1 kilo bloem, 9 gram zout, 3 gram verse of 1 gram droge gist 700 gram water.
pi_148833222
Top :) Nu eens kijken of ik een pan kan vinden die zo een groot brood kan "huisvesten" :)
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 19 januari 2015 @ 10:54:29 #266
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_148833414
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 10:46 schreef Questular het volgende:
Top :) Nu eens kijken of ik een pan kan vinden die zo een groot brood kan "huisvesten" :)
Ik had gelukkig net een nieuwe braadpan gekocht, de oude kon ik nog net uit de vuilnisbak redden.

Mocht je een te kleine pan hebben dan kun je de ingrediënten natuurlijk ook minderen. Bijvoorbeeld 700 gram meel, 6 gram zout, een beetje minder gist en 500 gram water. Sowieso gok ik het zout en het gist altijd maar, en het water naar behoeven (maar dat is iets wat je even door moet krijgen).
pi_148833545
De hoeveelheden die vincent aanhoudt zijn voor erg groot brood. Ik vond het lastig te hanteren. Het deeg rees de kom uit, bijvoorbeeld ;)

De mais-no-knead-broodjes-met-zonnebloempitten zijn erg lekker geworden! Manlief heeft ze mee naar z'n werk, belegd met kaas/chorizo/veldsla/gerooktepaprika/pesto.
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_148833641
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 10:54 schreef qltel het volgende:

[..]

Ik had gelukkig net een nieuwe braadpan gekocht, de oude kon ik nog net uit de vuilnisbak redden.

Mocht je een te kleine pan hebben dan kun je de ingrediënten natuurlijk ook minderen. Bijvoorbeeld 700 gram meel, 6 gram zout, een beetje minder gist en 500 gram water. Sowieso gok ik het zout en het gist altijd maar, en het water naar behoeven (maar dat is iets wat je even door moet krijgen).
Blijft de bak tijd dan wel hetzelfde?
pi_148834460
quote:
0s.gif Op zondag 18 januari 2015 17:42 schreef Oceanonix het volgende:
Van het weekend geprobeerd om opgeblazen turkse broodjes te bakken. Ik ben uitgekomen op een recept voor lavash. Ik had het idee dat het dichtbij die broodjes kwam. Maar echt leuk opgeblazen werden ze niet. Kon alleen een recept vinden die op contactgrillen werden gebakken.

Heb de mijne in de oven gebakken op een steen. Maar dat gaf niet het resultaat waar ik op hoopte.

Wie o wie kan me helpen.

[ afbeelding ]
dit is het idee
Ik bak dingen die ik wil opblazen (pita's enzo) soms in een loeihete, droge koekenpan, op het gafsfornuis. Verder: niet té dun uitrollen en goed laten rusten tussen uitrollen en bakken.
Maar het blijft lasting hoor, gelijkmatig laten opbollen. Meestals, als ik twintig pita's bak, dan zijn er tien perfect, vijf half opgeblazen en vijf helemaal niet opgeblazen. :')
Hou me dus ook aanbevolen voor tips!
Let me see you stripped down to the bone
pi_148834533
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 10:21 schreef Questular het volgende:
DIt weekend maar eens een no knead bread maken, nu vind ik veel sites waar uitleg en recepten opstaan, welke kan ik het beste aanhouden ?
Als je het echt makkelijk wilt: bak kleine no-keadbroodjes! Daarmee hebben heel veel mensen hier in CUL al heel veel success mee gehad:
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/

^O^

Vind ik persoonlijk ook echt lekkerder dan de grote no-kneadbroden. :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_148834800
Eens met minilot :Y
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_148835051
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 11:34 schreef minilot het volgende:

[..]

Als je het echt makkelijk wilt: bak kleine no-keadbroodjes! Daarmee hebben heel veel mensen hier in CUL al heel veel success mee gehad:
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/

^O^

Vind ik persoonlijk ook echt lekkerder dan de grote no-kneadbroden. :Y
Die heb ik al vaker gemaakt, nu is het tijd voor een heel brood :)
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 19 januari 2015 @ 11:51:20 #273
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_148835058
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 11:02 schreef Questular het volgende:

[..]

Blijft de bak tijd dan wel hetzelfde?
De baktijd is wat variabel. Maar als je klopt op de onderkant van het brood en het klinkt hol dan is hij goed.

(oeps, even de oven aanzetten)
pi_148835101
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 11:50 schreef Questular het volgende:

[..]

Die heb ik al vaker gemaakt, nu is het tijd voor een heel brood :)
Ah zo! Ok! :) :Y)
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 19 januari 2015 @ 12:06:07 #275
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_148835456
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 11:32 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik bak dingen die ik wil opblazen (pita's enzo) soms in een loeihete, droge koekenpan, op het gafsfornuis. Verder: niet té dun uitrollen en goed laten rusten tussen uitrollen en bakken.
Maar het blijft lasting hoor, gelijkmatig laten opbollen. Meestals, als ik twintig pita's bak, dan zijn er tien perfect, vijf half opgeblazen en vijf helemaal niet opgeblazen. :')
Hou me dus ook aanbevolen voor tips!
Ik bak ook regelmatig opgeblazen platbroden op die manier en dat gaat vrijwel altijd goed, zolang de pan maar goed heet is. Om het effect van een hele hete oven te creëren doe ik een deksel op de pan zodra het brood erin gaat.
Overigens laat ik het nooit rusten na het uitrollen, gewoon direct de pan in.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')