Wij hebben oliebollen en pepernoten geserveerd bij ons huwelijksfeest in aprilquote:Op zaterdag 5 november 2016 21:20 schreef Postbus100 het volgende:
Ik moet toch wel lachen hoor:
augustus: pepernoten
september: halloween
oktober: kerstversiering
eind oktober: oliebollen op Fok!
voordat iedereen mij hier gaat vervloeken dat wij zelf geen mix maken maar goed lees maar verder waaromquote:Op dinsdag 20 december 2016 11:02 schreef derLudolf het volgende:
Hebben er mensen ervaring met lange rijs van oliebollen? Oftewel 's avonds beslag maken en de volgende ochtend bakken?
Je kunt toch ook 8-10 pakken van 1kg bloem nemen en de rest zelf toevoegen, is meestal nog goedkoper ookquote:Op dinsdag 20 december 2016 18:14 schreef kokkie20 het volgende:
[..]
voordat iedereen mij hier gaat vervloeken dat wij zelf geen mix maken maar goed lees maar verder waarom
Wij halen elk jaar het beslag (die mix) van de lidl. Geen problemen mee voor familie/vrienden/onszelf aangezien wij elk jaar gemiddeld 8-10 pakken (van 1kg) nodig hebben zoveel vraag is er naar. Dat we vaak van 07.00 tot een uurtje of 15.00 bezig zijn met alleen maar bakken en appels schillen voor de appelflappen
Wij maken het inderdaad de avond van tevoren en zetten het dan in een emmer met een natte theedoek eroverheen bij de kachel/douche met kachel aan
Nou rijzen doet het zeker en ze worden zeer luchtig
in geval van Lidl weet ik dat nog niet zoquote:Op dinsdag 20 december 2016 22:08 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Je kunt toch ook 8-10 pakken van 1kg bloem nemen en de rest zelf toevoegen, is meestal nog goedkoper ook
Ik dacht het, jij zei het.quote:Op dinsdag 20 december 2016 22:29 schreef computergirl het volgende:
[..]
in geval van Lidl weet ik dat nog niet zo
Het wordt hoe dan ook lekkerder als je geen mixen met aroma's gebruikt.quote:Op dinsdag 20 december 2016 22:29 schreef computergirl het volgende:
[..]
in geval van Lidl weet ik dat nog niet zo
Zelfs minder bloem nog. Omdat er in die mixen ook al melkpoeder, gist, zout, suiker en 'eipoeder' zit, aangezien je enkel water moet toevoegenquote:Op dinsdag 20 december 2016 22:08 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Je kunt toch ook 8-10 pakken van 1kg bloem nemen en de rest zelf toevoegen, is meestal nog goedkoper ook
Als je beslag met 1kg bloem laat rijzen heb je een emmer volquote:Op donderdag 22 december 2016 08:57 schreef ASSpirine het volgende:
Hoeveel maken jullie er?...
Ik lees bakken en emmers als het over beslag gaat...
Ik zou wel oliebollen willen bakken, we zijn met ongeveer 7 man, dus wil niet teveel hebben, want er is nog een hele diner ervoor.
Hoeveel halen jullie uit een mix met 1kg bloem?
Want de meeste recepten hier beginnen daar ook daadwerkelijk mee en dan zie ik een emmer met beslag
En hoeveel zou je uit een batch van 1 kilo kunnen halen?quote:Op donderdag 22 december 2016 10:24 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Als je beslag met 1kg bloem laat rijzen heb je een emmer vol
Ik bak meestal zo'n 2 kg bloem.
Arachideolie is dé olie voor oliebollen Zonnebloem moet je ook niet willen, verbrand te snel.quote:Op donderdag 22 december 2016 11:43 schreef fietsie het volgende:
Ik heb de afgelopen 10 jaar ieder jaar gebakken voor de hele extended familie en langskomende buren.
Gemiddeld zo'n 8kg bloem voor zowel oliebollen als beignets.
Ik bak voor de lastige eters max. 500gr bloem aan " meelballen" (vullingloze oliebollen) en de rest gaat met mijn eigen samengestelde vullingmix.
Wat historische plaatjes:
2012
[ afbeelding ]
Wat ik graag van jullie zou willen weten of het ook mogelijk / beter / lekkerder is om ze te bakken in rijstolie; ik gebruik nu arachide.
Zonnebloem olie komt het huis niet in; ik word onpasselijk van de lucht die daar vanaf komt...
Stuk of 40?quote:Op donderdag 22 december 2016 11:48 schreef ASSpirine het volgende:
[..]
En hoeveel zou je uit een batch van 1 kilo kunnen halen?
Schatting
Arachide is toch prima?quote:Op donderdag 22 december 2016 11:43 schreef fietsie het volgende:
Ik heb de afgelopen 10 jaar ieder jaar gebakken voor de hele extended familie en langskomende buren.
Gemiddeld zo'n 8kg bloem voor zowel oliebollen als beignets.
Ik bak voor de lastige eters max. 500gr bloem aan " meelballen" (vullingloze oliebollen) en de rest gaat met mijn eigen samengestelde vullingmix.
Wat historische plaatjes:
2012, over op 1 januari
[ afbeelding ]
2013, voor eigen gebruik
[ afbeelding ]
2015, productie
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wat ik graag van jullie zou willen weten of het ook mogelijk / beter / lekkerder is om ze te bakken in rijstolie; ik gebruik nu arachide, afgelopen jaar wel geexperimenteerd met rijstolie.
Zonnebloem olie komt het huis niet in; ik word onpasselijk van de lucht die daar vanaf komt...
Altijd melk, en de thermostaat op 180.quote:Op zaterdag 24 december 2016 10:28 schreef Piger het volgende:
[..]
Arachide is toch prima?
Ik vind je bollen (beignets niet) wel beetje aan de donkere kant. Gebruik je melk of ligt aan de temperatuur?
Waar heb je die bergamots kunnen vinden dan?quote:Op zaterdag 24 december 2016 11:37 schreef djkoelkast het volgende:
Iets minder melk als ze te donker zijn (en geen suiker in je beslag, want dat carameliseert).
Ik ga dit jaar de krentenbollen met krenten, sultana's, donkere rozijnen en appels uit eigen tuin maken. En nu niet met citroenrasp, maar met bergamotrasp
Ik heb bergamots kunnen vinden
In de Estafettewinkel in de regio, had ze nog niet eerder gezien.quote:Op woensdag 28 december 2016 17:37 schreef BakkieDoen het volgende:
[..]
Waar heb je die bergamots kunnen vinden dan?
Ik doe nooit suiker in het beslag, gist heeft voldoende voeding aan het meel in de bollen en suiker maakt je bollen te snel te donker.quote:Op woensdag 28 december 2016 17:36 schreef BakkieDoen het volgende:
Wat is volgens jullie de toegevoegde waarde van suiker in het beslag? Zat net nog even naar m'n recept te kijken wat ik tot nu toe altijd gebruikte, maar daar zit geen suiker in en toch waren ze lekker.
En weet iemand toevallig een recept met zuurdesem? Kan ik die ook meteen even uitproberen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |