abonnement Unibet Coolblue
pi_148202079
Bij kolven had k t altijd na tsr idd. Maar das makkelijker te horen. Ik had het dus over drinken idd. En het was maar soms hoor, lang niet altijd.
:)
pi_148202132
quote:
0s.gif Op woensdag 31 december 2014 15:50 schreef Radyhyn het volgende:
Bedankt allemaal! Ik ga toch maar op zoek naar een goede bh dan ;) Eens kijken of er ergens in de buurt een speciaalzaak zit. Of anders bestel ik er gewoon een paar online om uit te proberen :)
http://www.mamamea.nl/
Life is what happens while you are busy making other plans...
  woensdag 31 december 2014 @ 23:42:35 #53
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_148204628
^O^
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
  donderdag 1 januari 2015 @ 09:18:38 #54
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_148209984
Of ikbenmama.nl

Tip van ervaringsdeskundige wat voor mij op ging. Met meten een omvang kleiner en een cup groter.

Onze kleine man heeft doorgeslapen en heeft daarna aan 1 kant gedronken. Heb dus over.. Zit nu aan de kolf, maar er komt niks. Eerder kwam er wel wat. Heb nu het idee dat de tepel niet goed aangezogen wordt. Kan het zijn dat de schelp te klein is geworden nu ik meer voeding heb?

Vind het zo zonde om het in de douche leeg te gaan spuiten, zodat mn productie niet ineens keldert :( .
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_148214328
Ik kom even binnenvallen met een vraag. Vanochtend deed m'n rechterborst wat pijn, en toen ik even ging voelen leek er een of ander bultje te zitten, vlak onder m'n oksel/begin van m'n borst. Heb het gemasseerd en baby aangelegd, en tijdens het drinken ook blijven masseren. Bultje zit er nu nog steeds, is er nog iets anders dan warm maken / masseren /aanleggen wat ik zou kunnen doen? En doe ik er ook goed aan om haar de volgende keer weer aan dezelfde borst aan te leggen?

Ik kan totaal niet onderscheiden of ze de borst leeg heeft gedronken of dat er nog melk in zit, maar meestal kan ik er vrijwel altijd nog wel melk uitknijpen, weet niet of dat ook iets zegt? :')
pi_148215221
Away: zou het ook kunnen dat er ergens onderdelen niet goed vast/aangeduwd zitten? Dan trekt de kolf ook niet vacuüm (ik had dat wel 's met 's nachts kolven, slaaphoofd :O )

En Krijger: zelfde kant aanleggen lijkt me slim, en volgens mij staan aan het begin van dit topic nog meer tips (warm kompres, electrische tandenborstel etc) Succes!
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
  vrijdag 2 januari 2015 @ 22:08:17 #57
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_148260729
Wowie. Ik geef vandaag 10 maanden bv O+. Da's bijna een jaar, wat een tijd al :o!
Ik vind het nog altijd heel bijzonder *;.
KuikenGuppy
pi_148260754
Burdie *O*
pi_148261084
Burdie ^O^ *O*

Away, met de handkolven en opvangen in een beker/bakje een optie de volgende keer?
I 21-5-10 ♥ T 1-11-12 ♥ K 4-11-18 ♥
pi_148277964
Wat goed Burd *O*

Ik ben sinds deze week gestopt met voeden overdag, het kolven op werk ging me zo tegenstaan dat ik deze vakantie heb gebruikt om af te bouwen. Waar ik wel bang voor ben is dat het mijn productie zal doen instorten, F wordt de afgelopen dagen steeds iets vroeger wakker voor de ochtendvoeding :{
Kan ik daaruit concluderen dat m'n productie inderdaad achteruit gaat of is het daarvoor nog te vroeg?

Ik voed nog 's ochtends en na 17:30 (2 of 3 voedingen), dus nog zo'n 3 a 4x per dag. Als m'n productie er echt onder lijdt, wat kan ik er aan doen, anders dan toch kolven overdag?
pi_148278128
Misschien wisselvoeden wanneer je voedt?
Kwak
pi_148279164
Hoe oud is je mini ook alweer?
Ik denk dat als mini nog geen 9/10 maand is, je dat niet zo heel goed kunt opvangen. Wisselvoeden zou je idd kunnen proberen.
Hoe vaak kolfde je op je werk? Is het een optie om minder vaak te kolven? En wat vond je er zo vervelend aan, het kolven of het gedoe er omheen?
En misschien nog wel belangrijker, hoe lang zou je willen voeden?
I 21-5-10 ♥ T 1-11-12 ♥ K 4-11-18 ♥
pi_148280706
Mrien, mijn zoon is nu 7,5 maand :) Het is niet mijn bedoeling om al te stoppen, daar vind ik het nog te fijn voor O+

Wat is wisselvoeden precies?

Ik kolfde nog 2x per werkdag. De faciliteiten zijn niet best, in een vergaderzaaltje waar ik regelmatig mensen tref terwijl ik de ruimte op bepaalde tijden geblokt heb :{ ook zijn de wandjes zo dun dat ik zeker weet dat ze me horen kolven :{ En ik vind het vervelend om steeds m'n werk te onderbreken, het komt me vaak niet uit... Dus vandaar de wens te stoppen met kolven.
pi_148280799
Hm, ik vermoed dat met deze leeftijd je productie dat nog niet goed trekt, dan is het nog niet flexibel genoeg om grote verschillen op te vangen.
Als je niet kolft overdag, maar wel gewoon voed op dagen dat je thuis bent, wat doet dat qua stuwing op werkdagen? Hoeveel dagen werk je aaneengesloten?
I 21-5-10 ♥ T 1-11-12 ♥ K 4-11-18 ♥
pi_148281562
Wisselvoeden is meerdere keren achter elkaar aanleggen aan beide borsten bij 1 voeding.

Als t effectief drinken stopt/na x minuten ga je naar de andere kant en dat dus meerdere keren. Je geeft dan 4 of 6 borsten. dat stimuleert extra.
Kwak
pi_148286178
Dank voor de uitleg Kwak :)

Morretje, ik dacht dat de productie zo ondertussen wel stabiel zou zijn maar dat is dus niet zo.
Ik werk max 2 dagen achter elkaar. Hij eet nu 3x per dag en dronk hierdoor al minder aan de borst overdag. Stuwing heb ik helemaal niet gehad afgelopen week.

Hebben jullie tips hoe ik er achter kan komen of m'n productie echt achteruit gaat? gisteren was hij wel wat aan het morren na het drinken, maar of dat kwam doordat er geen melk meer was weet in niet. Hij ligt nu uitgeteld bij me na een drinksessie :+
pi_148287550
Niet kolven op je werk, maar wel op verzoek voeden op thuis dagen zou ik dan doen denk ik. En dan heb je best kans dat hij de eerste dag thuis na werk wat onrustiger is want minder melk. Maar als je weer vaker voedt trekt dat wel weer bij.
I 21-5-10 ♥ T 1-11-12 ♥ K 4-11-18 ♥
pi_148300429
Dat zou idd ook nog een optie zijn. Ik kijk het wel even aan de komende week. In het 'ergste' geval kan ik alsnog 1 kolf moment gaan inplannen op werk maar ik hoop dat dat niet nodig is :@
pi_148300993
Ik vind kolven op het werk irritant omdat het tijd kost en altijd slecht uitkomt, maar tegelijkertijd is het heel goed voor me omdat het me tijdens de werkdag dwingt om even afstand te nemen, m'n hoofd leeg te maken en me te focussen op iets dat belangrijker is dan werk. Er is wel eens door m'n hoofd geschoten dat ik misschien wel niet (bijna) overspannen was geraakt als ik destijds had gekolfd, want tijdens de werkdag af en toe rust en afstand nemen was toen precies wat ik nodig had :o
pi_148301336
Dat snap ik ook wel Amsel :) Soms is afstand nemen juist fijner.
Ik ben de laatste maanden met complexe modellen bezig geweest en vond het dan juist irritant dat ik steeds eruit getrokken werd omdat ik moest gaan kolven :{
pi_148301850
Dat vind ik sowieso nog steeds heel erg wennen aan het hebben van een kind, dat ik qua werk veel minder flexibel ben. En dan gaat het niet eens zozeer om dingen die m'n werkgever van me vraagt, maar om dingen die ik zelf wil qua werk. Tripjes naar het buitenland zitten er vanwege de bv voorlopig even niet in bijvoorbeeld. Maar ook iets simpels als nog even lekker doorwerken omdat ik er net goed in zit, dat kan dan niet omdat ik naar het kdv moet racen. Ik doe het met liefde natuurlijk O+ maar het is wel anders dan vroeger en ik vergis me er nog wel eens in.
pi_148302061
herkenbaar ja :+
pi_148310127
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 januari 2015 23:08 schreef Fazzoletti het volgende:
Dat zou idd ook nog een optie zijn. Ik kijk het wel even aan de komende week. In het 'ergste' geval kan ik alsnog 1 kolf moment gaan inplannen op werk maar ik hoop dat dat niet nodig is :@
Hi Fazz. Herkenbaar verhaal. Ik ben toen I 8 maanden was, gestopt met kolven op het werk. Ik trok het ook niet, en met mijn werk is het ook lastig te combineren.

Ik werk ook nog eens 4 dagen aaneengesloten. Maar ik kan dan wel vaak wat later beginnen en ik kon I ook redelijk vroeg van het kdv halen. In de eerste paar maanden gaf ik I dan rond 7.00 nog een voeding thuis en rond 16.45/17.00 haalde ik haar van het kdv en kon ik haar ook weer voeden.

Ik heb het eigenlijk 'op hoop van zegen' geprobeerd. Als het met mijn productie mis was gelopen, had ik me daarbij neergelegd. Acht maanden bv was iets waar ik tevreden mee kon zijn. Maar het is wel goed gegaan. Mijn productie is wel iets teruggelopen en daardoor zijn we op een gegeven ook af en toe flesjes fv thuis gaan geven, als aanvulling op mijn bv. Dat deden we als we merkten dat I nog echt honger had en ontevreden bleef bij de borst. Soms 's avonds voor het slapen gaan bijvoorbeeld of 's middags voor haar middagslaapje. Dit had ook wel te maken met de hoeveelheid bijvoeding die ze op een dag op had. Als ze 's avonds bij het avondeten weinig had gegeten, was de kans groter dat ze voor het naar bed gaan een flesje nodig had.

Ze kwam op een gegeven moment wel vaker voor nachtvoedingen. Dat is iets waar je misschien rekening mee moet houden: de kans bestaat dat dat er op die manier gecompenseerd wordt.

Hoe je erachter komt dat je productie achteruitgaat? Zoals ik schreef: soms was het duidelijk dat I niet genoeg had aan de borst. Het is eigenlijk altijd zo geweest dat als ik haar voed voor het slapengaan, ze vanzelf lekker gaat tukken en al drinkend in slaap valt. Op een gegeven moment lukte dat niet: ze bleef wakker en was ook huilerig. Als ik haar dan toch in bed wilde leggen, was het brullen.

Zodra we dan met een flesje aankwamen, werd ze ten eerste heel blij (wapperende armen) en ten tweede dronk ze die dan in no time leeg. Om vervolgens heerlijk te gaan slapen.

Moet eerlijk zeggen dat me dit de eerste keren ook wat emotioneerde (mijn kind heeft liever de fles dan mijn borst :'( ), maar dat was snel ook weer over. Mijn kind wil nog steeds heel graag de borst, alleen niet meer zozeer vanwege de voeding die ze eruit haalt, maar wel vanwege de gezelligheid/geborgenheid en het 'bij tanken'. Als ik haar van het kdv haal, is het nog steeds vaste prik dat ze zeker een half uur aan de borst ligt.

Regeldagen heb ik trouwens ook wel gehad, en mijn productie is nog best behoorlijk. Vooral bij de nachtvoedingen hoor ik het nog altijd echt naar binnen klokken. Dus de productie heeft zich aangepast naar de tijden dat ik vooral voed: eind van de middag en 's nachts.

Ik ben heel blij met hoe het gegaan is, ik hoop voor je dat het bij jullie ook goed gaat lopen!

En verder: Amsel, herkenbaar!! Vooral van dat even kunnen doorwerken aan het eind van de middag. Ik ben nu echt zo'n mama die zodra het kan meteen wegrent van werk om haar kind op te halen. :@ . Maar ja, dat hoort er nu even bij. :) .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  zondag 4 januari 2015 @ 18:31:05 #74
73386 Fazz
onderweg
pi_148325839
Franny, dank voor je uitgebreide reactie O+ Ik hoop dat het hier, net als bij jullie, wel goed zal gaan.
Hij lijkt wel tevreden te zijn na de voeding maar de tijd tussen de voedingen wordt wel korter. De 1e nachtvoeding heb ik vannacht al gehad (5:30) }:| , maar daar ga ik me niet door laten afschrikken heb ik besloten. ;)

Hij drinkt overdag nog steeds weinig fv, maar het wordt wel met de dag beter lijkt het. Vandaag toch alweer 120 cc terwijl hij begin deze week niet verder kwam dan 20/30.

Ik kijk het de komende weken wel even aan, die nachtvoedingen komen wel vaker terug voor een paar dagen en verdwijnen dan weer voor weken :)
pi_148347337
Heb je het weggekregen, krijgerrtje?

Mijn kolf had gisteren kuren :{ Links bijna geen zuigkracht en rechts was het ook niet wat het moest zijn. Toen maar enkelzijdig verder gegaan, gelukkig had ik er tijd voor en toen had ik wel gewoon m'n normale opbrengst. Ik hoop dat ie het nog even blijft doen, ik vind dat ding wel te duur voor dit soort grappen :o
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')