Is het vergelijkbaar met espresso, of zelfs nog sterker? In principe lust ik espresso's, maar aan de andere kant zie ik ook op veel youtube filmpjes dat ze er inderdaad water of melk bij doen. Ik denk zelf dat het vooral een geval is van zelf experimenteren en dat ben ik ook echt van plan om te doen. Iedereen heeft wel een andere voorkeur mbt de sterkte van de koffie en of ze er wel of geen melk/water bij willen. Erg bedankt voor je opmerking, ik kijk er al naar uit.quote:Op zaterdag 27 december 2014 20:39 schreef SuperFood het volgende:
nog een opmerking over de mokapot: de koffie die hieruit komt is vrij sterk het is normaal om hier nog melk of water bij te doen om hem wat 'lichter' te krijgen (ik doe meestal wat koud water erbij om hem meteen drinkbaar te maken - maar vind hem 'puur' ook lekker )
geen idee ik lust het beiden. ik zou zeggen - sterker maar ook anders van smaak. het is het meest gebruikte 'machine' in italy in ieder geval om thuis koffie mee te zetten. espresso is ook lekker maar mij teveel gedoe voor thuisquote:Op zaterdag 27 december 2014 21:10 schreef WhyAreTheyAllTaken het volgende:
[..]
Is het vergelijkbaar met espresso, of zelfs nog sterker? In principe lust ik espresso's, maar aan de andere kant zie ik ook op veel youtube filmpjes dat ze er inderdaad water of melk bij doen. Ik denk zelf dat het vooral een geval is van zelf experimenteren en dat ben ik ook echt van plan om te doen. Iedereen heeft wel een andere voorkeur mbt de sterkte van de koffie en of ze er wel of geen melk/water bij willen. Erg bedankt voor je opmerking, ik kijk er al naar uit.
Ik snap je.quote:Op zaterdag 27 december 2014 21:17 schreef SuperFood het volgende:
[..]
geen idee ik lust het beiden. ik zou zeggen - sterker maar ook anders van smaak. het is het meest gebruikte 'machine' in italy in ieder geval om thuis koffie mee te zetten. espresso is ook lekker maar mij teveel gedoe voor thuis
Je neemt aan:quote:Op woensdag 24 december 2014 10:17 schreef Thorical het volgende:
[..]
Dat snap ik nou echt niet. Een hele batterij espresso apparaten en geen goede molen. Ik zou eerder een goede molen kopen en een moccaexpress dan nog een espresso apparaat en blijven aanklooien met voorgemalen koffie.
die chemex is dat niet bijna hetzelfde als de koffiefilter van mijn koffiemachine en dan handmatig heet water eroverheen gooien? geen kritiek hoor, het ziet er mooi uit (en je kannetje is dubbel tof ) maar vroeg me af of het resultaat vergelijkbaar is.quote:Op dinsdag 23 december 2014 20:54 schreef Fixers het volgende:
Ik heb de beschikking over een hele batterij espessomachines, tot e een Bezzera Strega aan toe en toch gaat mijn voorkeur uit naar de zachte romige smaak van koffie uit mijn Chemex. Ik vroeg een poosje terug toch om ervaringen met die speciale opgietketels van Hario? Inmiddels heb ik er eentje en het is echt een meerwaarde. In elk geval gaat het schenken gewoon makkelijker met zo'n dun tuitje, ten opzichte van mijn waterkoker.
Mijn "set-up" :
[ afbeelding ]
Volgende aanschaf wordt een koffiemolen.
Koffie uit een Chemex zal vergelijkbaar zijn met koffie uit een goed snelfilterapparaat, zoals een Moccamaster. De verschillen in zetmethode zijn niet zo groot, Chemex heeft een andere filtervorm, geen kunststof filterhouder en gebruikt vrij zwaar filterpapier. Maar verder is het te vergelijken. Ik denk dat je ze echt naast elkaar moet gaan proeven om de smaakverschillen eruit te kunnen halen. Voordeel van mijn chemex: voor de prijs van één Moccamaster kan ik een chemex, hario ketel en een goede handmolen kopen en houd ik geld over voor koffie. Plus: de hele zwik kan ik in mijn ieniemienie keuken makkelijk kwijt in de kastjes.quote:Op zaterdag 27 december 2014 21:30 schreef SuperFood het volgende:
[..]
die chemex is dat niet bijna hetzelfde als de koffiefilter van mijn koffiemachine en dan handmatig heet water eroverheen gooien? geen kritiek hoor, het ziet er mooi uit (en je kannetje is dubbel tof ) maar vroeg me af of het resultaat vergelijkbaar is.
Is het weer die tijd van de maand? Mijn hemel...quote:Op zaterdag 27 december 2014 21:26 schreef Fixers het volgende:
[..]
Je neemt aan:
- De hele batterij espressomachines is van mijzelf.
- Bij voornoemde batterij espressomachines zijn geen passende molens aanwezig.
Weet je wat ik in Zuid-Engeland leerde over aannames: "Assumptions are the mother of all fuck-ups." Je deed niet één maar twee aannames.
Ik maakte een opmerking over een zetmethode die mijn voorkeur heeft. Ongeacht de versheid van de koffie, of de tijd die er sinds het malen van voornoemde koffie is verstreken heeft koffie uit een Chemex een totaal andere smaakbeleving dan koffie die onder hoge druk wordt gezet.
Ik weet alweer waarom ik niet meer in deze topicreeks kwam.
Nu druk je toch een beetje een stempel op een nespresso-liefhebber als 'gelegenheidsdrinker'. Ik drink behoorlijk wat koffie en ik heb een Nespresso-apparaaat op kantoor en thuis. De voordelen zijn ook de variatiemogelijkheden en inderdaad de versheid van de koffie. In die cupjes blijft het ongelooflijk vers en losse bonen verliezen toch een klein beetje van hun pit. De service van Nespresso is daarnaast zeer goed.quote:Op zondag 21 december 2014 13:47 schreef pussywillow het volgende:
Een Nespresso-apparaat is goedkoop in aanschaf, maar relatief duur in gebruik. Ik geloof dat je rond de 37 cent per cupje betaalt. Stel dat je 4 kopjes koffie per dag drinkt, dan betaal je (4*.37)*365=¤540 aan cupjes in een jaar, terwijl je met bonen maar (.11*4)*365=¤160 kwijt bent. Dat scheelt dus ¤380 in het voordeel van bonen. Laat een Nespresso-apparaat ¤100 kosten en een volautomaat ¤300, dan heb je het verschil in aanschafprijs er na een half jaar al uit. Maar als jij alleen in het weekend een paar kopjes koffie drinkt dan boeit dat prijsverschil weer minder en heb je juist weer baat bij het feit dat die cupjes lang houdbaar zijn (en bonen niet, die gaan redelijk snel achteruit in kwaliteit als de verpakking eenmaal open is).
De kwaliteit van koffiebonen gaat achteruit, echter is koffie erg lang houdbaar. Als fanaat merk je enig verschil maar de doorsnee drinker merkt hier echt niet veel van. In dit topic zitten overigens veel fanaten :-)quote:Op zaterdag 10 januari 2015 15:45 schreef Trusten het volgende:
Even een kort vraagje, ik lees nogal tegenstrijdige berichten over de houdbaarheid van koffiebonen. Over het algemeen lees ik een periode van ongeveer 3 weken in afgesloten bus. Echter, veel koffie wordt verkocht in kilozakken, maar het lijkt mij dat maar weinig mensen 150 koppen koffie per 3 weken drinken....hoe zit dit precies?
zoiets als gouden kabeltjes die het digitale signaal nog beter zouden doorgeven of is het wel echt objectief te proeven?quote:Op zaterdag 10 januari 2015 16:48 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
De kwaliteit van koffiebonen gaat achteruit, echter is koffie erg lang houdbaar. Als fanaat merk je enig verschil maar de doorsnee drinker merkt hier echt niet veel van. In dit topic zitten overigens veel fanaten :-)
Thanks, ik ben niet echt een fanaat (nog ) maar hou zeker wel van goede koffie. Ik ga nu over van Nespresso naar een volautomaat (want gewonnen ) dus ben me even aan het inlezen...quote:Op zaterdag 10 januari 2015 16:48 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
De kwaliteit van koffiebonen gaat achteruit, echter is koffie erg lang houdbaar. Als fanaat merk je enig verschil maar de doorsnee drinker merkt hier echt niet veel van. In dit topic zitten overigens veel fanaten :-)
Het is zeker objectief te proeven.quote:Op zaterdag 10 januari 2015 16:50 schreef SuperFood het volgende:
[..]
zoiets als gouden kabeltjes die het digitale signaal nog beter zouden doorgeven of is het wel echt objectief te proeven?
Dat klinkt beide als een slechte keus, moet ik eerlijk zeggenquote:Op zondag 1 februari 2015 17:27 schreef Bigs het volgende:
Je zou eens kunnen kijken naar een Solis Scala, die heb ik zelf lang naar volle tevredenheid voor cafétiere gebruikt dus hij kan zeker grof genoeg. Hij is echter alleen geschikt voor espressomachines met een portafilter dat zelf tegendruk geeft (dus aan de onderkant maar een klein gaatje heeft ipv een heel rooster).
Ik heb zelf nog steeds een Mahlkönig Vario (kost ca ¤400) waarmee je in theorie makkelijk kunt wisselen tussen espresso en grovere malingen, maar in de praktijk valt dat behoorlijk tegen. Ik zou daar dus nooit extra geld meer voor uitgeven en liever gewoon met twee losse molens werken
De Senseo apparaten zijn ook goed geprijsd tegenwoordig?quote:Op zondag 5 april 2015 18:05 schreef Thorical het volgende:
Mijn espresso apparaat is stuk en mijn reserve loopt op alle dagen om het zelfde te doen.
Ik denk eraan een nieuwe te kopen en wil daar een budget voor vrijmaken van ¤ 600,-
Waarom nieuw? Gewoon omdat ik er het liefst 10 tallen jaren van wil genieten en niet andermans ellende wil overnemen.
Mijn gedachten gaan uit naar:
Een QuickMill 3000 orione
[ afbeelding ]
Heb altijd een quickmill gehad, simpel, snel opwarmen gaat niet snel stuk.
Een Lelit pl 41 + pid.
[ afbeelding ]
Is de grote tegenhanger van een Rancillo Silvia met extra's. Weet er eigenlijk weinig van.
En een Acasso Dream alu.
[ afbeelding ]
Ik vind het een beauty, heeft net als de QuickMill een thermoblock en is dus snel bedrijsklaar.
Maar in de QuickMill zit een bronzen thermoblok en hier een alumium thermoblok.
Wie trekt kan me helpen mijn beslissing makkelijker te maken?
Zet'm wel op een waterbestendige ondergrond. Die dingen zijn staan bekend om hun incontinentie. Al blijft Kenwood ze steeds vervangen binnen de garantietermijn.quote:Op dinsdag 14 april 2015 23:06 schreef Jaden het volgende:
Zo, sinds ruim een maand de filterkoffie hier weer helemaal herontdekt. Na jaren en jaren Senseo weer terug naar het lekker ouderwetse bakkie pleur. Heb dat echt gemist, wat een lekkere stevige bak koffie! En dat gezellige gepruttel is ook weer terug.
Na een flinke zoektocht in een woud van apparaten is het deze Kenwood kMix geworden. Echt een beauty van een apparaat(je). Prachtig solide gemaakt van echt metaal, waar zie je dat nog. In veel hippe kleurtjes, van deze Papaya Orange wordt je vanzelf vrolijk, ook al is die in het echt een tikkie donkerder dan op de foto.
Nu op zoek naar lekkere koffie. De Aldi Goud smaakt erg goed, een pak Aldi Dark Roast gaan we binnenkort eens uitproberen. Wat is jullie favoriet in filterkoffie?
[ afbeelding ]
Omdat je te lui bent om koffie te zettenquote:Op woensdag 22 april 2015 11:04 schreef Iwanius het volgende:
Ik drink gek genoeg meestal 'koffie'(LM of KV) buiten de deur en nooit thuis. Thuis alleen maar thee.
De Kenwood is van het volgende type, met de grijze schakelaar. Dat is gefixed.quote:Op woensdag 22 april 2015 08:58 schreef Fixers het volgende:
[..]
Zet'm wel op een waterbestendige ondergrond. Die dingen zijn staan bekend om hun incontinentie. Al blijft Kenwood ze steeds vervangen binnen de garantietermijn.
Beste filtermachines zijn de Moccamasters. Niet bepaald gelikt design of een moderne uitstraling, maar wel uitstekende koffie.
http://www.itmonline.nl/catalog/brands/31/moccamaster die worden tot in Scandinavië en de VS bejubeld. En ja, dat zijn dezelfde als die je bij de Douwe Egberts met je punten bij elkaar kan sparen. Hoef je slechts 500 kilo koffie voor te drinken.
Ik kan beamen dat dit een goede maler is. Zelfs voor espresso kan hij ook gebruikt worden.quote:Op zondag 29 maart 2015 14:14 schreef Stefferson het volgende:
De Baratza Encore schijnt het ook goed te doen voor filterkoffie. Goed geprijsd (minder dan ¤ 150,-), maar ziet er niet uit:
[ afbeelding ]
Maal je bonen eens zelf, leen desnoods eens een molentje. De smaak gaat van prima naar, dat is een lekker bakkie.quote:Op zondag 24 januari 2016 19:48 schreef Hyperdude het volgende:
Sinds een kleine week hier aan de Moccamaster met thermoskan. Zoals al geschreven moet ik iets meer koffie gebruiken dan bij de oude bog standard Braun die hier stond. Smaak vind ik prima voor filterkoffie.
Moet er idd. eerst een molentje komen.quote:Op donderdag 28 januari 2016 00:20 schreef Thorical het volgende:
[..]
Maal je bonen eens zelf, leen desnoods eens een molentje. De smaak gaat van prima naar, dat is een lekker bakkie.
Je gebruikt normaal een grovere maling in een cafetiere, anders kan er veel drap overblijven en de smaakt komt het ook ten goede (de koffie komt langer in aanraking met de koffie namelijk).quote:Op dinsdag 1 maart 2016 11:25 schreef marielle33 het volgende:
kan hier ook gewoon een simpele koffie/espresso maling in uit de winkel of zijn die zeven te groot?
ja dat dacht ik al dat simpele filtermaling niet goed wil en espressomaling is helemaal super fijn gemalen...quote:Op dinsdag 1 maart 2016 11:38 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Je gebruikt normaal een grovere maling in een cafetiere, anders kan er veel drap overblijven en de smaakt komt het ook ten goede (de koffie komt langer in aanraking met de koffie namelijk).
De meeste supermarkten verkopen gewoon grovere maling hoor (in ieder geval van DE).quote:Op dinsdag 1 maart 2016 12:46 schreef marielle33 het volgende:
[..]
ja dat dacht ik al dat simpele filtermaling niet goed wil en espressomaling is helemaal super fijn gemalen...
zal er eens bij kijken als ik bij de winkel ben... en anders toch gewoon de percolator mee en na het koffie drinken alle rubbers en dingen eruit omspoelen en laten drogen...
Hee leuk, ik heb dezelfde. Grappig om de binnenkant eens te zien.quote:Op zondag 3 januari 2016 15:57 schreef Garbageman het volgende:
Leuk!
Mijn collega vroeg me of ik eens wou kijken naar haar Bezzera espresso machine. (pomp was stuk)
Na reparatie toch wel een erg mooi ding. (te duur voor mij)
[ afbeelding ]
Ik vind zelf de Philips senseo ook erg goed.quote:Op zondag 29 mei 2016 16:27 schreef lucasrem het volgende:
Ik kan eigenlijk alles met een Gaggia Classic, het enige nadeel aan dit apparaat vind ik zelf dat het een Single Boiler machine is, hij is heel krachtig ik merk weinig verschil met z'n grote broes voor in de Horeca. Ik wil alles echt met de hand doen, het enige wat automatisch mag van mij is de hoeveelheid water per kopje. Ik brand en maal mijn bonen zelf.
Dit is de enige machine waar ik thuis een centimeter Crema krijg, ik snap eigenlijk niet dat er halfautomaten zijn die beter of duurder zouden moeten zijn voor thuis, de Classic is bets goedkoop als je hem vergelijkt met andere van deze kwaliteit.
Als iemand een beter apparaat aan kan raden dan de Gaggia Classic hoor ik dat graag hier. En ook waarom dat andere apparaat dan wel beter.
Groet, Lucas uit Amsterdam.
Ik heb wat gelezen rondom de Rancilio Silvia, maar toen ik eenmaal las over temperature surfing en PID dacht ik laat maar. Als je niet zonder gekke timers en routines een kop koffie kan zetten, dan is mijn nespresso superieur. Sommge mensen beweren dat 40% van je bakkies zuur of verbrand zijn bij dit apparaat. 600 euro voor een matig resultaat leek me teveel. Nu is het apparaat wat jij roept de helft van de prijs, maar hij is het hiermee gesteld? Kan je gewoon een kop koffie er mee zetten? Ik vond ook artikelen over temperature surfing omtrent de gaggia. 30 minuten aan laten staan voor opwarmen en dan wachten tot het lampje aan is, kop water zetten, na lampje uit zoveel secondes wachten etc.quote:Op zondag 29 mei 2016 16:27 schreef lucasrem het volgende:
Ik kan eigenlijk alles met een Gaggia Classic, het enige nadeel aan dit apparaat vind ik zelf dat het een Single Boiler machine is, hij is heel krachtig ik merk weinig verschil met z'n grote broers voor in de Horeca. Ik wil alles echt met de hand doen, het enige wat automatisch mag van mij is de hoeveelheid water per kopje. Ik brand en maal mijn bonen zelf.
Dit is de enige machine waar ik thuis een centimeter Crema krijg, ik snap eigenlijk niet dat er halfautomaten zijn die beter of duurder zouden moeten zijn voor thuis, de Classic is bets goedkoop als je hem vergelijkt met andere van deze kwaliteit.
Als iemand een beter apparaat aan kan raden dan de Gaggia Classic hoor ik dat graag hier. En ook waarom dat andere apparaat dan wel beter is.
Groet, Lucas uit Amsterdam.
Ik heb inmiddels een tweede zeefje en daarmee doet hij het wel goed. Ik heb echt het idee dat het zeefje verstopt raakt. Koffie iets minder fijn malen kan ik proberenquote:Op zondag 13 november 2016 19:19 schreef depsycholoog het volgende:
Is je koffie niet gewoon te fijn gemalen? Dat zorgt er nog wel eens voor dat hijniet goed doorloopt.
Boiler wel goed op druk?
Anders een keer een nieuw universeel zeefje op de kop tikken.
Inderdaad grappigquote:Op donderdag 3 maart 2016 08:38 schreef depsycholoog het volgende:
[..]
Hee leuk, ik heb dezelfde. Grappig om de binnenkant eens te zien.
Hier al eens mee schoongemaakt? Of met een soortgelijk product?quote:Op maandag 8 mei 2017 19:13 schreef Rewimo het volgende:
Ik heb weer hetzelfde probleem met mijn "zeefjes". Apparaat is ontkalkt, filter schoongemaakt en doorgeprikt, maar de koffie loopt niet door. Hij bouwt wel druk op (als ik het filter eruit haal "ontploft" de koffieprut ). Ik maal de koffie minder lang, zoals me hier is aangeraden. Het ging een tijdje goed maar nu dus niet meer
Hoe kan ik die zeefjes schoon krijgen? Met een (te klein naar mijn zin) nieuw zeefje loopt hij wel door.
Nee, dat ken ik niet. Is dat voor de zeefjes? Tip voor een Duitse variant?quote:Op dinsdag 9 mei 2017 07:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hier al eens mee schoongemaakt? Of met een soortgelijk product?
[ afbeelding ]
Ja, de filter en de filterdrager (die zet je in een oplossing met heet water),quote:Op dinsdag 9 mei 2017 09:27 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Nee, dat ken ik niet. Is dat voor de zeefjes? Tip voor een Duitse variant?
Dank je wel Ik ga ernaar op zoek vanavond.quote:Op dinsdag 9 mei 2017 09:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, de filter en de filterdrager (die zet je in een oplossing met heet water),
maar ook voor de espressomachine, je stopt dan wat in een blindfilter en laat het lopen.
Ik koop puly caff gewoon op www.amazon.de
Niet.quote:Op woensdag 10 mei 2017 14:28 schreef NutKees het volgende:
Ik ben het gepruts met Brita waterfilterkannen helemaal beu. Is het niet mogelijk om ergens ontkalkt water te kopen, geschikt voor Espresso / koffie apparaten? En dan bedoel ik niet gedemineraliseerd water, want dat schijnt ook weer niet goed te zijn. Dus algemeen gevraagd: hoe ontkalken jullie je water?
Pfff, dus zo'n waterkan is mijn enige (betaalbare) optie. Heeft dat uberhaupt wel zin? Ik twijfel een beetje aan het effect van die apparaten, het water lijkt er niet echt schoner uit te komen als ik naar het filter van mijn espresso waterbak kijk.quote:Op woensdag 10 mei 2017 15:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Niet.
Ik heb al een paar watermerken aangeschreven dat koffie en theewater een geweldig nieuw product voor ze zou zijn, maar ze hebben nul intresse.
Heb ook nog geen website gevonden waar water met een zo laag mogelijk mineraal aandeel wordt vergeleken.
Britta filters zijn gewoon onzin met een verlengsnoer. Ik neem plat mineraalwater van de Aldi, want waar ik woon is het water kei en keihard.quote:Op woensdag 10 mei 2017 19:06 schreef NutKees het volgende:
[..]
Pfff, dus zo'n waterkan is mijn enige (betaalbare) optie. Heeft dat uberhaupt wel zin? Ik twijfel een beetje aan het effect van die apparaten, het water lijkt er niet echt schoner uit te komen als ik naar het filter van mijn espresso waterbak kijk.
10 tegen 1 dat het aan je koffie en of maling ligt. Ik zet al jarenlang koffie met espressomachines en heb nog nooit gehad dat de zeefjes echt verstopt waren. Sommige (verse) koffie heeft een grovere maling nodig dan andere.quote:Op dinsdag 9 mei 2017 09:43 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Dank je wel Ik ga ernaar op zoek vanavond.
Ik zou het fijn vinden als ik achter de oorzaak kom. Maar eerst wil ik mijn zeefjes schoon hebben Ik maal met de hand (nou ja, met een koffiemolen dus), 20 seconden. Ben al korter gaan malen omdat ik hier al een keer de tip kreeg om grover te malen. Dat heeft wel geholpen maar uiteindelijk zijn ze nu toch weer verstoptquote:Op woensdag 10 mei 2017 22:13 schreef Underdoggy het volgende:
10 tegen 1 dat het aan je koffie en of maling ligt. Ik zet al jarenlang koffie met espressomachines en heb nog nooit gehad dat de zeefjes echt verstopt waren. Sommige (verse) koffie heeft een grovere maling nodig dan andere.
Zoek anders eens op cafiza, dat maakt koffieaanslag echt heel goed schoon. Wordt in de horeca ook veel gebruikt en is makkelijk te verkrijgen online.quote:Op woensdag 10 mei 2017 22:32 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Ik zou het fijn vinden als ik achter de oorzaak kom. Maar eerst wil ik mijn zeefjes schoon hebben Ik maal met de hand (nou ja, met een koffiemolen dus), 20 seconden. Ben al korter gaan malen omdat ik hier al een keer de tip kreeg om grover te malen. Dat heeft wel geholpen maar uiteindelijk zijn ze nu toch weer verstopt
Korter is natuurlijk niet hetzelfde als grover, kan je de maalschijven niet ietsje verder van elkaar instellen? Hierdoor zal het grover worden, ook afwegen en daarmee spelen is nodig voor een goede bak. Meten is wetenquote:Op woensdag 10 mei 2017 22:32 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Ik zou het fijn vinden als ik achter de oorzaak kom. Maar eerst wil ik mijn zeefjes schoon hebben Ik maal met de hand (nou ja, met een koffiemolen dus), 20 seconden. Ben al korter gaan malen omdat ik hier al een keer de tip kreeg om grover te malen. Dat heeft wel geholpen maar uiteindelijk zijn ze nu toch weer verstopt
Maal je in zo'n ding met mesjes?quote:Op woensdag 10 mei 2017 22:32 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Ik zou het fijn vinden als ik achter de oorzaak kom. Maar eerst wil ik mijn zeefjes schoon hebben Ik maal met de hand (nou ja, met een koffiemolen dus), 20 seconden. Ben al korter gaan malen omdat ik hier al een keer de tip kreeg om grover te malen. Dat heeft wel geholpen maar uiteindelijk zijn ze nu toch weer verstopt
Ja, kloptquote:
Maar helpt dat tegen het verstoppen van de zeefjes?quote:Op donderdag 11 mei 2017 15:59 schreef n0a het volgende:
[..]
Je moet eigenlijk een molen met maalschijven hebben. Met zo'n mesje maal je je koffie heel ongelijkmatig.
[ afbeelding ]
Ja, omdat er veel minder koffiekorrels te fijn worden gemalen die in de gaatjes van de zeef gaan zittenquote:Op donderdag 11 mei 2017 16:19 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Maar helpt dat tegen het verstoppen van de zeefjes?
Is moeilijk te zeggen, omdat hij om verschillende redenen niet goed kan doorlopen. Bij een te fijne maling kan dit bijvoorbeeld ook gebeuren. Heb je het al eens geprobeerd met vers gebrande koffie die je bij een koffiewinkel hebt laten malen?quote:Op donderdag 11 mei 2017 16:19 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Maar helpt dat tegen het verstoppen van de zeefjes?
Klinkt logischquote:Op donderdag 11 mei 2017 16:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Ja, omdat er veel minder koffiekorrels te fijn worden gemalen die in de gaatjes van de zeef gaan zitten
Nee, zo'n winkel heb ik niet in de buurt. Ik koop dus bonen en maal ze zelf.quote:Op donderdag 11 mei 2017 16:32 schreef n0a het volgende:
[..]
Is moeilijk te zeggen, omdat hij om verschillende redenen niet goed kan doorlopen. Bij een te fijne maling kan dit bijvoorbeeld ook gebeuren. Heb je het al eens geprobeerd met vers gebrande koffie die je bij een koffiewinkel hebt laten malen?
Probeer eens een pakje lavazza gemalen espressobonen?quote:Op donderdag 11 mei 2017 17:25 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Klinkt logisch
[..]
Nee, zo'n winkel heb ik niet in de buurt. Ik koop dus bonen en maal ze zelf.
Ik zal dit weekend eens even op zoek gaan. Overigens loopt één van mijn zeefjes nu weer door na een behandeling met dat spul De andere twee liggen nog te weken, die waren wat koppigerquote:Op donderdag 11 mei 2017 17:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Probeer eens een pakje lavazza gemalen espressobonen?
Even mezelf quoten voor als iemand hetzelfde probleem heeft. Wat tips opgezocht en ook eens ge blind filtert... ontkalkte de machine alleen. Dat + fijner malen geeft al weer een veel beter resultaat!quote:Op woensdag 10 mei 2017 23:15 schreef SoSolid het volgende:
Ik heb een Gaggia Classic en het lukt me steeds minder goed om een mooie crema laag te krijgen. De machine werd geleverd met een pressurized filterbakje. Deze raakte verstopt en heb een normale gekocht omdat ik las dat dat "echter" of "beter" was. Daar prima koffie mee gezet maar wordt toch minder. Waar kan dat aan liggen. Ik ontkalk de machine wel eens in de zoveel tijd.
quote:Op vrijdag 12 mei 2017 09:45 schreef Rewimo het volgende:
Is dit een geschikte koffiemolen? https://www.bol.com/nl/p/(...)tionType=typedsearch
Of tips voor een andere met maalschijven? Niet iets van honderden euro's aub
Een volautomaat een idee? Of een apparaat met cups zoals Nespresso? Een volautomaat is duurder in de aanschaf, maar je kan losse bonen kopen en dat is veel goedkoper dan cups.quote:Op maandag 3 juli 2017 10:05 schreef YoshiBignose het volgende:
Na een weekje londen verschillende espressobarretjes langs geweest voor heerlijke koffie. Ook veel bagger gedronken (starbucks, costa en een plaatselijk die standaard een dubbele espresso gaven dat nog waterig was). Nu weer op kantoor met een delonghi magnifica s met smit en dorlas bonen (goede bonen overigens) en dan is de koffie toch wel erg matig hoor.
Iemand misschien enig ervaring in wat professionelere apparatuur? We drinken hier maar zo'n 10 kopjes per dag dus het hoeft geen groot apparaat te zijn, maar wil wel het liefst die echte goeie apparaten evenaren (binnen het realistische uiteraard).
Iemand tips? Ter info, mensen hier drinken zowel koffie als espresso, niemand gebruikt melk/suiker en de meeste willen gewoon zo sterk mogelijk.
Nespresso wordt een iets te duur geintje met die cups. Ze zijn wel lekker hoor, gebruik het thuis voor noodgevallen, maar investeer hier liever voor op de lange termijn. Wat is een volautomaat? Dat is m'n magnifica s toch ook?quote:Op maandag 3 juli 2017 11:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een volautomaat een idee? Of een apparaat met cups zoals Nespresso? Een volautomaat is duurder in de aanschaf, maar je kan losse bonen kopen en dat is veel goedkoper dan cups.
Wat je ook neemt, het apparaat moet onderhouden en schoongemaakt worden.
Geen idee wat een magnifica is, maar een volautomaat is een apparaat waar je bonen en water in doet en waar espresso uitkomt.quote:Op maandag 3 juli 2017 13:13 schreef YoshiBignose het volgende:
[..]
Nespresso wordt een iets te duur geintje met die cups. Ze zijn wel lekker hoor, gebruik het thuis voor noodgevallen, maar investeer hier liever voor op de lange termijn. Wat is een volautomaat? Dat is m'n magnifica s toch ook?
Dat er onderhoud aan zit weet ik, maar bij 10 kopjes per dag lijkt me dat nog niet zo relevant als een horecaonderneming.
quote:Op maandag 3 juli 2017 17:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geen idee wat een magnifica is, maar een volautomaat is een apparaat waar je bonen en water in doet en waar espresso uitkomt.
Je moet voor dat beestje zorgen, schoonmaken, anders gaat de boel schimmelen en stinken.
En dat ligt niet aan de bonen?quote:Op maandag 3 juli 2017 17:40 schreef YoshiBignose het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Dat doet ie prima, alleen de koffie is niet lekker genoeg
Je schildert en drinkt koffie? Repsect!quote:Op woensdag 26 juli 2017 20:12 schreef Dirkos1987 het volgende:
Ik ben vervend koffie drinker, en vooral lekker sterke. Heb inmiddels een Krups EA 8160 besteld en ben nu opzoek naar lekkere bonen. Ik weet dat dit natuurlijk smaak verschillend is, maar toch hoop ik hier wat hulp te krijgen.
https://www.koffievoordee(...)o-celeste-bonen.html
https://www.koffievoordeel.nl/redbeans-urban-roast-bonen.html
https://www.koffievoordeel.nl/lavazza-gran-espresso-bonen.html
Ik kwam zelf bij deze 3, de redbeans zijn wel aan de dure kant.
Maar serieuzer: Alle goede bonen onder de 20 euro per kilo zijn zonder meer de moeite waard. Je zet er 120 tot 140 kopjes mee, dus dat is zo'n 12 cent per kopje. Geen geld dus.quote:Op woensdag 26 juli 2017 20:12 schreef Dirkos1987 het volgende:
Ik ben vervend koffie drinker, en vooral lekker sterke. Heb inmiddels een Krups EA 8160 besteld en ben nu opzoek naar lekkere bonen. Ik weet dat dit natuurlijk smaak verschillend is, maar toch hoop ik hier wat hulp te krijgen.
https://www.koffievoordee(...)o-celeste-bonen.html
https://www.koffievoordeel.nl/redbeans-urban-roast-bonen.html
https://www.koffievoordeel.nl/lavazza-gran-espresso-bonen.html
Ik kwam zelf bij deze 3, de redbeans zijn wel aan de dure kant.
Fijner, maar dat geeft ook een hogere extractie en dus bitterheid.quote:Op woensdag 9 augustus 2017 16:58 schreef Dirkos1987 het volgende:
Wat geeft nu een sterkere smaak, fijner gemalen of grof gemalen?
Fijn malen en korte extractie, bitterstoffen komen later vrij dan de aromas.quote:Op woensdag 9 augustus 2017 17:55 schreef Oldground het volgende:
[..]
Fijner, maar dat geeft ook een hogere extractie en dus bitterheid.
Je kunt ook gewoon de hoeveelheid water aanpassen.
Ziet er tof uitquote:Op maandag 14 augustus 2017 08:40 schreef RoaRRR het volgende:
Ik gebruik voor een kop koffie vaak mijn clever dripper.
Een soort filterkoffie plus.
https://www.simonlevelt.n(...)2_hhbbEU_hoCDa7w_wcB
Ligt er aan hoe je sterk bedoeld. Qua cafeïne kun je zeker een hele sterke bak zetten, aangezien de bonen door hun lichtere roast ook simpelweg meer cafeïne bevatten. Het is alleen wel een stuk zachter en heel anders dan espresso. En de verhoudingen heb je zelf in de hand.quote:Op maandag 14 augustus 2017 01:51 schreef richolio het volgende:
Ik wil wel iets voor thuis denk ik, ipv het Nespresso (fake) apparaat met van die cupjes (van de Lidl) die we nu hebben. Ik vind filterkoffie wel leuk, maar ik houd wel van een sterke bak. Gaat dat wel goed samen? Natuurlijk weet ik ook wel dat ik dan niet iets moet verwachten wat uit de espressomachine komt, maar ik vind het leuk/lekker.
Ik twijfel dan tussen een cafetière, mokkapot en een kalita. Of weten jullie nog wat aanraders? Natuurlijk heb ik geen maler thuis staan, dus die bonen moet ik dan gemalen kopen. Wat gebruiken jullie daarvoor?
Heb je een linkje van die V60?quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 01:02 schreef Oldground het volgende:
[..]
Ligt er aan hoe je sterk bedoeld. Qua cafeïne kun je zeker een hele sterke bak zetten, aangezien de bonen door hun lichtere roast ook simpelweg meer cafeïne bevatten. Het is alleen wel een stuk zachter en heel anders dan espresso. En de verhoudingen heb je zelf in de hand.
Geen ervaring met bovenstaande drie maar erg te spreken over de V60.
Wat je ook besluit, zorg voor een goede (hand)maler want gemalen koffie is binnen 15 minuten al 'oud'.
http://www.hario.jp/seihin/productlist.php?bigclass=1quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 01:36 schreef richolio het volgende:
[..]
Heb je een linkje van die V60?
Qua molen maakt het verder niet zo heel erg uit, toch? Die doen allemaal wel hun werk lijkt me zo?
Nee inderdaad, espressobonen zijn te donker gebrand en geven niet de smaak die je wilt hebben. Bij AH zul je veelal espressobonen zien liggen, maar wellicht ook bonen voor filterkoffie. Het beste kun je naar een lokaal koffiezaakje (zeker één met eigen branderij) of een Simon Lévelt, maar dat is wel wat prijziger. Maar met goedkopere bonen moet je ook een prima resultaat kunnen behalen.quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 02:06 schreef richolio het volgende:
En je kunt toch ook niet zomaar alle bonen in de AH kopen dan? Waar moet je op letten
Sowieso geen espressobonen denk ik, maar maakt het buiten dat nog uit?
Macap MC4 is mooi ding, geen poespas en oerdegelijk.quote:Op zaterdag 30 september 2017 19:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik ben me aan het orienteren voor een nieuwe molen. Moet geen voorraadje malen maar iedere keer vers malen voor het pistool.
Tips?
Thanksquote:Op zaterdag 30 september 2017 21:42 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Macap MC4 is mooi ding, geen poespas en oerdegelijk.
Hoeveel gram koffie doe je erin? Helemaal vol en dan rest eraf vegen?quote:Op woensdag 4 oktober 2017 23:16 schreef derjuust het volgende:
Ik heb zojuist m'n Vibiemme Domobar binnengekregen, wat een kekke unit! Ik krijg er alleen geen goeie espresso uitgetrokken.
Ik gebruik voorgemalen koffie (vanavond gehaald en laten malen voor een Vibiemme), maar de koffie loopt er veel te snel uit. Eekn dubbele espresso loopt er binnen tien seconden door, op maar vier bar. Tampen onder verschillende hoeveelheid kracht heeft nul invloed. Zal de koffie gewoon te grof gemalen zijn, of zie ik nog iets anders over het hoofd?
Ik weet het, ik moet zelf malen, een molen komt zsm
Beetje in gevarieerd. Ik had een 7-grams schepje, maar het bijgeleverde schepje van Vibi is iets groter geloof ik. Dus 14 gram en 16 gram geprobeerd. 16 gram = vol en de rest afvegen.quote:Op donderdag 5 oktober 2017 21:00 schreef Underdoggy het volgende:
Hoeveel gram koffie doe je erin? Helemaal vol en dan rest eraf vegen?
Toen die nieuw was , was hij erg populair, veel waar voor je geld. Zelf zou ik echter voor een simpeler model gaan, simpelweg omdat daar minder stuk aan kan gaan.quote:Op vrijdag 6 oktober 2017 11:03 schreef derjuust het volgende:
Over de molens gesproken: kan iemand de Mahlkonig Vario aanraden? Ik zie 'm regelmatig voor een mooie prijs op Marktplaats voorbijkomen en ik vind het een mooi compact apparaat.
Tips?quote:Op zaterdag 7 oktober 2017 00:30 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Toen die nieuw was , was hij erg populair, veel waar voor je geld. Zelf zou ik echter voor een simpeler model gaan, simpelweg omdat daar minder stuk aan kan gaan.
quote:Op vrijdag 13 oktober 2017 14:17 schreef golfer het volgende:
https://www.facebook.com/BackWithABangg/videos/480915688958167/
Geeft uitstekende koffie. Ongeveer 10 jaar geleden in Denemarken overal zulke koffie. Erg lekker.quote:Op dinsdag 17 oktober 2017 18:30 schreef richolio het volgende:
Ik heb maar - uit impuls - bij de Ikea een french press meegenomen Het zal wel geen super ding zijn, maar ach. Ik zag 'm staan. Waar ik wel nog naar op zoek ben is een (budget) koffiemolen. Met de hand malen vind ik ook niet erg, ik wil eigenlijk gewoon verse koffie. Nu kan ik wel de eerste de beste van bol.com of de blokker nemen, maar ik heb eigenlijk geen idee waar ik dan op moet letten (ook als het een french press betreft). Of maakt dat eigenlijk allemaal niet zo heel erg uit?
Wat betreft de bonen ga ik binnenkort even langs bij een lokaal koffiezaakje
Dat is wel erg overdreven, maar valide punt dat maler ook belangrijk isquote:Op zaterdag 4 november 2017 08:37 schreef depsycholoog het volgende:
Je kan beter een dure maler kopen en een apparaat van 50¤
Mits je goede bonen gebruiktquote:Op vrijdag 10 november 2017 18:31 schreef Spanky78 het volgende:
Wat een bling! Komt vast goede koffie.uit ook
Eerste vereiste.quote:Op vrijdag 10 november 2017 18:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mits je goede bonen gebruikt
quote:Op vrijdag 10 november 2017 16:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Nieuwe koffiemolen voor bij mijn espressomachine
[ afbeelding ]
Leuk! Mijn oom heeft deze maler ook. Hij is er erg tevreden over. Ik heb zelf een bezzera maler en als er een ding is wat ik aan mijn setup zou willen upgraden is het deze maler. Heb zelf het gevoel dat deze niet het maximale uit de boon haalt.quote:Op vrijdag 10 november 2017 16:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Nieuwe koffiemolen voor bij mijn espressomachine
[ afbeelding ]
Ik heb ook een vrij oude vibiemme domobar, de simpele met zwarte zijkanten. Goed gebruikt en niet meer de mooiste, maar ik onderhoud en ontkalk m goed en hij zet heerlijke koffie.quote:Op vrijdag 15 december 2017 08:30 schreef Saisai het volgende:
Hebben jullie allemaal nieuwe machines? Ik heb zelf een Vibiemme Seplus opgeknapt jaren geleden en die doet het nog steeds als een zonnetje
Ik vraag me af of iemand hier weet hoe je op een mooie manier de temperatuur van de boiler/ kopkunt uitmeten. Ik doe het nu met een speciaal piston, maar dat weekt natuurlijk niet zo mooi tijdens het zetten
Inmiddels is hij een jaar of 10 oudquote:Op vrijdag 15 december 2017 08:30 schreef Saisai het volgende:
Hebben jullie allemaal nieuwe machines? Ik heb zelf een Vibiemme Seplus opgeknapt jaren geleden en die doet het nog steeds als een zonnetje
Ik vraag me af of iemand hier weet hoe je op een mooie manier de temperatuur van de boiler/ kopkunt uitmeten. Ik doe het nu met een speciaal piston, maar dat weekt natuurlijk niet zo mooi tijdens het zetten
Ik ken die thermometer wel, alleen zit er bij mij direct het knopjespaneel voor waardoor dat gedeelte van de kop niet zichtbaar is. Als er iets met een draadje is zou het wel gaan..quote:Op zondag 17 december 2017 20:40 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ik heb ook een vrij oude vibiemme domobar, de simpele met zwarte zijkanten. Goed gebruikt en niet meer de mooiste, maar ik onderhoud en ontkalk m goed en hij zet heerlijke koffie.
Om de temperatuur te meten: de thermometer van chris coffee!
Duur, belachelijk duur eigenlijk, voor een simpele vleesthermometer die door een hobby barista is aangepast voor gebruik in je koffiemachine. Maar hij doet wel precies wat ie moet doen: de temperatuur van het water direct boven de koffie meten.
https://www.chriscoffee.c(...)Adapter-p/sss-04.htm
Ik heb er 2 jaar geleden 1 gekocht en ben er prima tevreden mee.
omdat gemak de mens dientquote:Op dinsdag 26 december 2017 09:47 schreef Deshain het volgende:
Waarom een volautomaat?
Zou zelf met 2-3 kopjes per dag eerder aan een halfautomaat of zelfs losse maler en machine denken. (En eerlijk gezegd bij 20 per dag nog steeds).
Je hebt grofweg twee keuzes. Saeco/Philips/Melita of Siemens/Bosch/Miele. Dit even los van een halfautomaat.quote:Op dinsdag 26 december 2017 09:24 schreef greatgonzo het volgende:
Wil binnenkort een volautomatische espressomachine gaan aanschaffen. Ik drink niet superveel koffie (2-3 kopjes per dag), maar wil toch meer smaak dan de dolce gusto die we nu hebben. Budget loopt tot ¤500
Cappuccino hoeft niet, dus een stoompijpje of zelfs melkreservoir is niet nodig. Voor mij is smaak en makkelijk schoonmaken het belangrijkste. Ik zal espresso en lungo's gaan drinken.
Ik ben eerst eens naar de lokale media markt gegaan, en die raden een melita caffeo solo aan. Wat ik zo aan recensies lees, doet die precies wat die moet doen, en is het echt een topmerk.
Toch ook eens de consumentenbond test gelezen, en daar komt de Philips HD8821 goed uit. Die scoort goed op smaak, maar ik heb me laten vertellen dat die vooral goed uit de test komt vanwege de prijs-kwaliteit verhouding. Ik snap dat, als je ook cappuccino wilt kunnen maken dat dit een goede optie is.
Ook zag ik de delonghi 22.210 vaak langskomen. Maar ik vond het wel erg plastic aanvoelen in de winkel.
Mijn zoektocht had ik voornamelijk gebaseerd op de consumentenbond test, en daar scoort die mellita erg slecht op smaak. Daar schrok ik wel van. Gebruikerservaringen zijn over het algemeen goed, maar ja.. een gebruiker vergelijkt natuurlijk niet 30 apparaten.
Iemand hier tips?
Hoe bevalt deze maler?quote:Op vrijdag 10 november 2017 16:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Nieuwe koffiemolen voor bij mijn espressomachine
[ afbeelding ]
Hij bevalt zeer goed, wereld van verschil met mijn vorige.quote:Op vrijdag 5 januari 2018 00:46 schreef 0ne_of_the_few het volgende:
[..]
Hoe bevalt deze maler?
Zit eraan te denken deze aan te schaffen voor bij mijn QM,
Wil het meteen goed doen, dus een goede die 'een leven lang meegaat'.
Volle melk, het liefst alleen gepasteuriseerd en niet UHT of langer houdbare melk (de meeste gepasteuriseeerde melk in de supermarkt is tegenwoordig langer houdbaar, die is op een bepaalde manier gefilterd die de structuur veranderd, eiwitten raken beschadigd en daarom heeft ie ook een lichte UHT smaak.quote:Op maandag 8 januari 2018 12:33 schreef greatgonzo het volgende:
wat pakken jullie meestal als jullie cappuccino willen maken? Volle melk neem ik aan?
Yipquote:Op maandag 8 januari 2018 11:47 schreef kies.een.gebruikersnaam12 het volgende:
Verschil tussen half en volautomaat is dus het malen van de bonen?
Jura?quote:Op dinsdag 26 december 2017 10:10 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Je hebt grofweg twee keuzes. Saeco/Philips/Melita of Siemens/Bosch/Miele.
Jura zou ik nooit kopen omdat je die zelf niet goed kan schoonmaken.quote:Op maandag 8 januari 2018 18:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jura?
Edit Eugster/Frismag dus net als, Koenig, Melitta, Moulinex, Turmix, Siemens, Bosch enAEG.
Top, heb er 1 besteld. Nog beetje korting op ook.quote:Op maandag 8 januari 2018 17:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hij bevalt zeer goed, wereld van verschil met mijn vorige.
Van extreem (en veel te) fijn in te stellen tot snelfiltermaling en grover. De maalgraad versteld zich ook niet na een tijdje, hij blijft constant. Maar omdat deze zo goed instelbaar is, moet je wel ff een tijdje uitproberen (beetje meer, beetje minder) wat de perfecte maalgraad is, en als je een andere kwaliteit bonen gebruikt moet je weer fine tunen.
Oatly Barrista Style!quote:Op maandag 8 januari 2018 12:33 schreef greatgonzo het volgende:
wat pakken jullie meestal als jullie cappuccino willen maken? Volle melk neem ik aan?
Iemand m al getest?quote:Op zaterdag 3 maart 2018 20:09 schreef richolio het volgende:
Die Fellow Prismo ziet er trouwens uit als een tof ding voor een Aeropress
En hoe bevalt ie?quote:Op dinsdag 9 januari 2018 01:16 schreef 0ne_of_the_few het volgende:
[..]
Top, heb er 1 besteld. Nog beetje korting op ook.
Morgen in huis. Ben benieuwd. Heb goekope bonen gekocht om aan het apparaat te wennen enzo.
De normale bonen is dan even klein beetje afstellen, maar daar ga ik niet allerlei maalstanden testen om even te kijken wat voor grofheid het is en hoe dat in mijn apparaat werkt.
De quick mill ook meteen grote onderhoudsbeurt gegeven. Kan ik er weer even tegenaan.
ESE heb ik ook, maar gebruik ik alleen voor nood (als mijn bonen op zijn). Zo veel meer werk is het niet met koffie zonder die filter, je slaat het er na gebruik uit, even onder de kraan en klaar.quote:Op zondag 16 december 2018 11:05 schreef Captain_koek het volgende:
Misschien wat vloeken hier, maar sinds een klein halfjaar heb ik een ese machine.
Bevalt uitstekend! Lekkere koffie en het apparaat blijft schoon. Een consequent resultaat.
Via internet een grote verscheidenheid aan koffies te verkrijgen voor een nette prijs. Ook bij de ah hebben ze twee soorten.
Laatst in italie 150 servings van lavazza gekocht voor 22 euro.
Nog andere ese gebruikers hier die tips hebben qua koffie merk?
Staat je machine soms scheef?quote:Op maandag 31 december 2018 13:27 schreef pietje989 het volgende:
Had er een apart topic van gemaakt, maar werd getipt over dit topic, daarom ook hier even proberen of er iemand ervaring mee heeft:
Wanneer wij twee dranken tegelijk (bijvoorbeeld 2 koffie of 2 cappuccino) bereiden met onze Siemens EQ 6 wordt de linker kop meer gevuld dan de rechter. De melk wordt in geval van cappuccino wel gelijk verdeeld, enkel de koffie wordt niet gelijk verdeeld. Het onderdeel met de twee 'tuiten' waardoor de koffie naar buiten komt, hebben we er al afgehaald en schoongemaakt, maar dit helpt helaas niet. Iemand hier toevallig ervaring mee?
Inderdaad die tuit er helemaal af en uit elkaar halen. Dan de rubbers met een rager of satestokje schoonmaken. Dit zodat de uitloopgaatjes weer helemaal schoon zijn. Sowieso regelmatig doen ivm schimmel en bijsmaakjes.quote:Op maandag 31 december 2018 13:27 schreef pietje989 het volgende:
Had er een apart topic van gemaakt, maar werd getipt over dit topic, daarom ook hier even proberen of er iemand ervaring mee heeft:
Wanneer wij twee dranken tegelijk (bijvoorbeeld 2 koffie of 2 cappuccino) bereiden met onze Siemens EQ 6 wordt de linker kop meer gevuld dan de rechter. De melk wordt in geval van cappuccino wel gelijk verdeeld, enkel de koffie wordt niet gelijk verdeeld. Het onderdeel met de twee 'tuiten' waardoor de koffie naar buiten komt, hebben we er al afgehaald en schoongemaakt, maar dit helpt helaas niet. Iemand hier toevallig ervaring mee?
Ja, zowel schoonmaken als ontkalken gebeurt regelmatig, wanneer de machine daarom vraagt.quote:Op maandag 31 december 2018 16:30 schreef NutKees het volgende:
Machine goed ontkalkt / helemaal schoongemaakt?
Dat van de week nogmaals gedaan en nu lijkt het wel effect te hebben. Twee koffie of twee cappuccino zijn nu gelijk gevuld bij gelijktijdige bereiding. Hopelijk blijft dat zo. Dank voor 't meedenken!quote:Op maandag 31 december 2018 17:03 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Inderdaad die tuit er helemaal af en uit elkaar halen. Dan de rubbers met een rager of satestokje schoonmaken. Dit zodat de uitloopgaatjes weer helemaal schoon zijn. Sowieso regelmatig doen ivm schimmel en bijsmaakjes.
Het gaat om dientwee uitloopgaatjes. Die zitten dan wat verstopt. Letterlijk en figuurlijk. Sowieso lekkerder als je dat af en toe schoonmaakt.quote:Op vrijdag 4 januari 2019 09:21 schreef pietje989 het volgende:
[..]
Ja, zowel schoonmaken als ontkalken gebeurt regelmatig, wanneer de machine daarom vraagt.
[..]
Dat van de week nogmaals gedaan en nu lijkt het wel effect te hebben. Twee koffie of twee cappuccino zijn nu gelijk gevuld bij gelijktijdige bereiding. Hopelijk blijft dat zo. Dank voor 't meedenken!
Ik heb er een gehad (twee, eigenlijk), en ik was wél zeer te spreken over de smaak .quote:Op zaterdag 23 maart 2019 15:46 schreef Dirkos1987 het volgende:
Verder lijkt me dit apparaat wel interessant om eens te kijken hoe het allemaal bevalt, alleen denk ik dat jullie mening is dat de kwaliteit niet heel hoog gaat zijn qua smaak.
- https://www.rok.coffee
En wat voor molen adviseer je daarbij, wil eigenlijk het budget beperkt houden, vandaar dat ik ook naar die rok espresso kijk.quote:Op zaterdag 23 maart 2019 16:49 schreef sigme het volgende:
[..]
Ik heb er een gehad (twee, eigenlijk), en ik was wél zeer te spreken over de smaak .
Blijft een leuk apparaat, met enkel handkracht. Ik weet niet meer waarom we hem uiteindelijk hebben afgedankt. We hebben tussentijds nog wel eens wat reserve-onderdelen besteld, in Engeland, dat ging ook allemaal prima.
Wat een tof ding!quote:Op zaterdag 23 maart 2019 15:46 schreef Dirkos1987 het volgende:
Als beginner maar grote fan van espresso ben ik me aan het verdiepen in (budget) maler en espresso machine.
Omdat ik dus niet weet of ik het proces van zelf maken ook leuk ga vinden ben ik in 1e instantie naar materiaal wat me niet teveel geld kost.
Nu heb ik verschillende (hand) molens voorbij zien komen alleen kan ik de keuze niet maken.
-Baratza encore (Volgens mij niet helemaal geschikt voor espresso)
-Porlex tall hand grinder
Verder lijkt me dit apparaat wel interessant om eens te kijken hoe het allemaal bevalt, alleen denk ik dat jullie mening is dat de kwaliteit niet heel hoog gaat zijn qua smaak.
- https://www.rok.coffee
Ik bezit nu een Krups volautomaat en een bialetti moka pot (gebruik deze nauwelijks omdat ik de koffie uit de krups lekkerder vind en minder werk kost)
Je hebt ze ook van een ander merk, wel dubbel zo duur.quote:Op zaterdag 23 maart 2019 18:11 schreef Oldground het volgende:
[..]
Wat een tof ding!
Heb zelf een Porlex Tall grinder, maar gebruik hem voor filter V60. Erg tevreden mee wel. Goede constante korrelgrote.
En minder mooi ook vind ik.quote:Op zaterdag 23 maart 2019 18:16 schreef Dirkos1987 het volgende:
[..]
Je hebt ze ook van een ander merk, wel dubbel zo duur.
https://www.cafelat.de/CAFELAT-Robot-poliert
is dat een beetje goede molen voor espresso??
Weet dus ook niet of de porlex tall grinder goed samen gaat met die Rok espresso maker.quote:Op zaterdag 23 maart 2019 18:23 schreef Oldground het volgende:
[..]
En minder mooi ook vind ik.
Ja dat weet ik dus niet zeker. Het is een kwalitatief goede molen met keramische schijven, dus ik denk als je die gewoon fijn afstelt je een goede espresso molen hebt.
Volgens mij een van de betere handmalers, zeker in die prijscategorie.
Destijds had ik geen molen, dus kocht ik gemalen espressokoffie.quote:Op zaterdag 23 maart 2019 17:45 schreef Dirkos1987 het volgende:
[..]
En wat voor molen adviseer je daarbij, wil eigenlijk het budget beperkt houden, vandaar dat ik ook naar die rok espresso kijk.
Ziet er goed uit. Voordie prijs zeker niet slecht.quote:Op woensdag 27 maart 2019 07:00 schreef Dirkos1987 het volgende:
Wat vinden jullie van deze molen als beginner voor met name espresso?
https://www.sparkaffee.de/Lelit-PL043MMI
Helaas was 't tijdelijk. Dat uitloop onderdeel mag volgens mij niet in de vaatwasser. Zou een nachtje in azijn kwaad kunnen voor 't materiaal? Mogelijk ontkalkt dat wat beter.quote:Op vrijdag 4 januari 2019 09:21 schreef pietje989 het volgende:
[..]
Ja, zowel schoonmaken als ontkalken gebeurt regelmatig, wanneer de machine daarom vraagt.
[..]
Dat van de week nogmaals gedaan en nu lijkt het wel effect te hebben. Twee koffie of twee cappuccino zijn nu gelijk gevuld bij gelijktijdige bereiding. Hopelijk blijft dat zo. Dank voor 't meedenken!
Wat voor soort koffie is het die je gebruikt? En wat zijn de twee verschillende landen van herkomst? En is er misschien een verschil in de brandgraad? Of is de een 'dry' en de ander 'washed' verwerkt? Ik ga ervan uit dat je water van dezelfde temperatuur gebruikt. En weet je zeker dat je zuur proeft en niet bitter? Lijkt een stomme vraag waarschijnlijk, maar bij koffie proeven halen veel mensen ze door elkaar.quote:Op maandag 3 juni 2019 14:09 schreef loveli het volgende:
Koffievraagje. Ik zet mijn koffie door bonen wat aan de grove kant te malen en dan simpel opgieten. Twee keer ontzettend lekkere koffie van Single Estate gehad. De derde aankoop smaakt lang niet zo zacht en flink zuur. Zelfde soort bonen, wel een ander land van herkomst.
Dikke pech of is dit nog te redden?
Oh, en waar heb je de koffie gekocht natuurlijkquote:Op maandag 3 juni 2019 14:09 schreef loveli het volgende:
Koffievraagje. Ik zet mijn koffie door bonen wat aan de grove kant te malen en dan simpel opgieten. Twee keer ontzettend lekkere koffie van Single Estate gehad. De derde aankoop smaakt lang niet zo zacht en flink zuur. Zelfde soort bonen, wel een ander land van herkomst.
Dikke pech of is dit nog te redden?
Gekocht bij Dok, merk Single Estate. De eerste was bourbon/hybrido sf uit El Salvador. De tweede bourbon uit Ethiopie. Allebei erg lekker en zacht. Nummer 3 bourbon/catuai uit Guatemala, net als de andere 2 'washed'.quote:Op dinsdag 4 juni 2019 09:49 schreef Dunckie het volgende:
[..]
Oh, en waar heb je de koffie gekocht natuurlijk
Dan moet hij zeker niet zuur zijn, dat past niet bij Guatamalakoffie. En hij is ook niet veel ouder qua branddatum?quote:Op dinsdag 4 juni 2019 18:03 schreef loveli het volgende:
[..]
Gekocht bij Dok, merk Single Estate. De eerste was bourbon/hybrido sf uit El Salvador. De tweede bourbon uit Ethiopie. Allebei erg lekker en zacht. Nummer 3 bourbon/catuai uit Guatemala, net als de andere 2 'washed'.
Watertemperatuur kan iets verschillen ('s ochtends staat heg net zo lang op het gas als ik onder de douche), maar meestal zet ik voor het aan de kook is. Heb het nu gezet met heter water en een fijnere maling. Het hele zure is er zo wel af. Maar het smaakt niet bijzonder lekker zoals die eerste 2.
Je kunt trouwens beter het water aan de kook laten komen en dan een minuut laten afkoelen, grotere kans dat je dan goed zit qua temperatuur.quote:Op dinsdag 4 juni 2019 18:03 schreef loveli het volgende:
[..]
Gekocht bij Dok, merk Single Estate. De eerste was bourbon/hybrido sf uit El Salvador. De tweede bourbon uit Ethiopie. Allebei erg lekker en zacht. Nummer 3 bourbon/catuai uit Guatemala, net als de andere 2 'washed'.
Watertemperatuur kan iets verschillen ('s ochtends staat heg net zo lang op het gas als ik onder de douche), maar meestal zet ik voor het aan de kook is. Heb het nu gezet met heter water en een fijnere maling. Het hele zure is er zo wel af. Maar het smaakt niet bijzonder lekker zoals die eerste 2.
Black en Bloom uit Groningen. Altijd vers gebrand door Gerben in de eigen branderij, zakjes van 250 g of 1 kilo.quote:Op woensdag 5 juni 2019 18:50 schreef NutKees het volgende:
Ik ben op zoek naar een nieuwe bonen brander waar je ook online kan bestellen. Heb het jaren gedaan met koffie van Blanche Dael, Dutch Barista en Fascino, maar in willekeurige volgorde zijn die bonen: of te duur, of niet vers, of gewoon niet lekker (meer).
Heeft nog iemand een fijn adresje?
Voor mij is het niets, een paar jaar geleden 2 kilo groene bonen bij ongebrand gekocht en een 2e hands popcorn machine. 4 batches gebrand met een redelijk resultaat maar de popcornmachine heb ik nog steeds maar de rest van de koffie is weggegooid.quote:Op woensdag 5 juni 2019 21:38 schreef YoshiBignose het volgende:
Is zelf koffie branden nou een beetje nuttig tov gebrande bonen kopen of is dat het niet waard?
JD leef jij ook nogquote:Op zondag 11 augustus 2019 22:19 schreef -J-D- het volgende:
Zo, wat een OP!
We willen overstappen van Nespresso naar bonen, maar wat een keuze! Wordt nog een leuke zoektocht
Ok duidelijk.quote:Op zondag 18 augustus 2019 18:45 schreef Thorical het volgende:
[..]
Voor mij is het niets, een paar jaar geleden 2 kilo groene bonen bij ongebrand gekocht en een 2e hands popcorn machine. 4 batches gebrand met een redelijk resultaat maar de popcornmachine heb ik nog steeds maar de rest van de koffie is weggegooid.
En hoe!quote:Op zondag 18 augustus 2019 20:31 schreef YoshiBignose het volgende:
[..]
JD leef jij ook nog
[..]
Ok duidelijk.
Toevallig net weer eens iets in gepost.quote:Op maandag 19 augustus 2019 08:20 schreef YoshiBignose het volgende:
[..]
Beter dan ooit? Mis je de wedden op sport topics niet?
Ik heb op kantoor de Quick Mill 3230 en apart de Quick Mill 060 bonenmaler.quote:Op maandag 19 augustus 2019 15:16 schreef -J-D- het volgende:
[..]
Toevallig net weer eens iets in gepost.
Ach, dat valt wel mee. Kan goed zonder
Nog een tip voor een goede bonenmachine?
250gr is vrij gangbaar bij een Simon Levelt, Kaldi, of kleinere koffiehandels.quote:Op maandag 30 december 2019 09:28 schreef PietjePuk007 het volgende:
In welke hoeveelheid kopen jullie zoal je koffiebonen? In de supermarkt worden ze vaak in verpakkingen van 1kg verkocht maar daar doet een gemiddeld gezin maanden over om die op te krijgen . Je leest overal dat goed verpakte verse bonen het lekkerst zijn en dat binnen 2 weken de smaak al begint af te nemen. Ik drink vooral in 't weekend en op vrije dagen thuis koffie, de rest op kantoor.
Kan je ergens goede (verpakte) bonen kopen en dan per 100g of zo?
Met supermarktkoffie zou ik me daar geen zorgen om maken - die is toch al maanden oud.quote:Op maandag 30 december 2019 09:28 schreef PietjePuk007 het volgende:
In welke hoeveelheid kopen jullie zoal je koffiebonen? In de supermarkt worden ze vaak in verpakkingen van 1kg verkocht maar daar doet een gemiddeld gezin maanden over om die op te krijgen . Je leest overal dat goed verpakte verse bonen het lekkerst zijn en dat binnen 2 weken de smaak al begint af te nemen. Ik drink vooral in 't weekend en op vrije dagen thuis koffie, de rest op kantoor.
Kan je ergens goede (verpakte) bonen kopen en dan per 100g of zo?
Hebben we jaren gedaan. Nu over op een volautomaat. We bestelden altijd bij de koffiethuiswinkel. Paar keer een proefpakket gekocht met meerdere smaken, om te bepalen wat we lekker vonden.quote:Op donderdag 2 januari 2020 15:02 schreef VKV het volgende:
Iemand hier misschien tips voor goede ESE pads?
(of is dat misschien überhaupt geen aanrader?)
Ik drink graag lichtelijk sterke koffie/espresso. Maar niet zo sterk dat een lepeltje rechtop blijft staan in de koffie zegmaar.
Geen idee...quote:Op maandag 2 december 2019 20:13 schreef pietje989 het volgende:
Al enige tijd maken we naar tevredenheid gebruik van een Siemens EQ6.
Schoonmaken en ontkalken doen we regelmatig middels het op de apparaat aanwezig programma's, ook de zetgroep maken we regelmatig schoon.
De doorgang voor gemalen koffie wordt echter, ondanks dat we nooit gemalen koffie gebruiken, erg vies. Schoonmaken hiervan is lastig. Ervaren anderen dat ook?
[ afbeelding ]
Heb thuis en op t werk een jura e80. Maak dat ding elke dag schoon. Zeker het melkgedeelte en de slangen.quote:Op zaterdag 4 januari 2020 07:15 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Geen idee...
Ik hoop dat je nog antwoord krijgt.
Ik heb een soortgelijk probleem. Wij hebben een Jura op de zaak en ik ga als laatste weg "dus" maak ik dat ding soms schoon volgens de meldingen op het display (doorgaans doet de office manager dit). Volgens mij wordt dat ding nooit schoongemaakt buiten dat wat het display aangeeft, van een doorgang zoals beschreven had ik geen idee maar klinkt logisch (wij gebruiken hem wel). Zetgroep schoonmaken? Doen we nooit
Zijn er tips voor het schoonmaken van het hele apparaat? Wat voor reinigingsmiddelen gebruik je daarvoor? Speciale doekjes of borstels?
Ter verduidelijking: ik drink zelf geen koffie, dus geen idee hoe het van invloed op de smaak is. Collega's tappen rustig hun lattes terwijl de melk gelig klontert in het slangetje van de melktoevoer (office manager spoelt die nooit want dat staat alleen in de gebruiksaanwijzing en niet op het display als voorbeeld van de hygiëne hier).
https://thebarn.de/quote:Op zaterdag 4 januari 2020 06:46 schreef infp2009 het volgende:
Wat is een goede website om versgebrande bonen te bestellen, misschien met de optie op abonnement?
Weet niet of je op zoek bent naar bonen voor filter of espresso, maar Black and Bloom uit Groningen heeft ze beide. Ongekende kwaliteit vind ik persoonlijk en Gerben is sowieso een intrigerende persoonlijkheid en een echte koffiefanaat.quote:Op zaterdag 4 januari 2020 06:46 schreef infp2009 het volgende:
Wat is een goede website om versgebrande bonen te bestellen, misschien met de optie op abonnement?
Ik heb twee weken geleden de Delonghi Magnifica s gekregen voor mijn verjaardag, had hiervoor de Delonghi Dedica, maar vond dat idd teveel moeite voor een kopje aangezien ik in mijn eentje hier koffie drink thuis. Het apparaat dat ik nu heb is lekker simpel, snel en bevalt goed.quote:Op zaterdag 25 april 2020 03:21 schreef Kyran het volgende:
Even een schopje! Ben al jaren aan het genieten van Nespresso, maar wil nu toch echt overstappen naar een espressomachine.
Ik neig naar een volautomatische (Jura E60 bijvoorbeeld), maar sta ook open voor halfautomatische. Als ik zo rondkijk heb ik het gevoel dat de Jura E60 genoeg mogelijkheden heeft om het in te stellen zoals je zelf wil, makkelijk schoon te maken is en verder een prima product is.
Ik ben de enige die koffie drinkt bij ons en drink gemiddeld twee espresso's per dag. Op de drie dagen dat ik naar werk rij neem ik twee lungo's mee in een thermobeker. Verder wordt er alleen koffie gedronken als er bezoek is. Bij een halfautomaat ben ik bang dat ik dan al snel het gevoel krijg dat het teveel moeite is om een kopje te zetten .......
Budget < ¤1000, liefst met een geintegreerde vermaler en er hoeven geen melkopties op te zitten (mag wel, hoeft niet). Gebruiksgemak en kwaliteit zijn belangrijk.
Tips? Ervaringen met Jura E60?
Alvast bedankt!
Melk en schuim maakt de koffie minder sterk, daarom wordt in principe espresso gebruikt voor cappuccino etc. Ben je niet zo van sterke koffie? Probeer het gewoon, ik ken ook mensen die filter koffie drinken met sloot melk erin.quote:Op zaterdag 23 mei 2020 19:54 schreef fespo het volgende:
is filterkoffie met een melkopschuimer een goede combinatie?
ik drink wel eens Nespresso met melkschuim, maar ik wil mijn filterkoffie gebruiken.
Mja de grote vraag is toch of je het zelf lekker vind.quote:Op zaterdag 23 mei 2020 19:54 schreef fespo het volgende:
is filterkoffie met een melkopschuimer een goede combinatie?
ik drink wel eens Nespresso met melkschuim, maar ik wil mijn filterkoffie gebruiken.
Ik heb van Bellarom een zakje "Ethiopian Sidamo" en "Colombia"quote:Op dinsdag 9 juni 2020 10:50 schreef Lienekien het volgende:
Welke Lidlbonen zijn dat?
Ik koop de grote Lidlzakken créma voor gewoon. We hebben ook wel Lidl espressobonen geprobeerd, maar dat trek ik dus niet. Maagpijn, niet normaal.
We kopen af en toe een duurdere boon, bij een plaatselijke winkel of ik bestel bij www.koffiethuiswinkel.nl. De Lucaffé classic vond ik ook lekker. AH houd ik voor de aanbiedingen een beetje in de gaten. Ik neem dan max. sterkte van 3 á 4 boontjes (schaal gaat geloof ik tot en met 7), medium roast. Brazilliaans/Colombiaans doet het wel goed.
Met onze machine (een Mellita) kun je nog wel leuk variëren in smaak/intensiteit, dus naast lekkere ‘gewone’ koffie lukt een intensere espresso ook goed.
Ga ik eens bekijken, dank.quote:Op dinsdag 9 juni 2020 10:55 schreef Gutanoth het volgende:
[..]
Ik heb van Bellarom een zakje "Ethiopian Sidamo" en "Colombia"
Die vind ik lekker voor de afwisseling.quote:Op dinsdag 9 juni 2020 10:55 schreef Gutanoth het volgende:
[..]
Ik heb van Bellarom een zakje "Ethiopian Sidamo" en "Colombia"
Peze Romagna Donkerquote:Op dinsdag 9 juni 2020 10:39 schreef Gutanoth het volgende:
vroeg me af welke bonen jullie het lekkerst vinden.
Ah oke! Maar met een volautomaat is afwisseling al snel een kopje of 15 toch? Je wisselt bonen pas als je reservoir leeg is lijkt me?quote:Op dinsdag 9 juni 2020 12:01 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Die vind ik lekker voor de afwisseling.
Je hoeft je reservoir niet tot de nok te vullenquote:Op dinsdag 9 juni 2020 12:04 schreef Gutanoth het volgende:
[..]
Ah oke! Maar met een volautomaat is afwisseling al snel een kopje of 15 toch? Je wisselt bonen pas als je reservoir leeg is lijkt me?
Met select voordeel en cashback was hij niet meer dan 520,-quote:Op dinsdag 9 juni 2020 19:58 schreef margaretha_01 het volgende:
Wauw, dan moet je wel echt een koffieliefhebber zijn als je meer dan 1000¤ voor een koffiezetapparaat uitgeeft! Heb vorige maand zelf ook een koffiezetapparaat gekocht, drink redelijk veel koffie, maar gewone filterkoffie vind ik prima smaken! Heb uiteindelijk 20¤ voor een apparaat van Melitha betaald!
Wat koffie betreft vind ik Julius Meinl koffie erg lekker, maar weet niet of die in NL ook verkrijgbaar is!
+1quote:
M'n vriend gebruikt een v60 van ¤6 en een molen van ¤2200. 🤷🏻♀️quote:Op dinsdag 9 juni 2020 19:58 schreef margaretha_01 het volgende:
Wauw, dan moet je wel echt een koffieliefhebber zijn als je meer dan 1000¤ voor een koffiezetapparaat uitgeeft! Heb vorige maand zelf ook een koffiezetapparaat gekocht, drink redelijk veel koffie, maar gewone filterkoffie vind ik prima smaken! Heb uiteindelijk 20¤ voor een apparaat van Melitha betaald!
Wat koffie betreft vind ik Julius Meinl koffie erg lekker, maar weet niet of die in NL ook verkrijgbaar is!
Dan zal hij wel verstand van koffie hebben... De smaak zit voornamelijk in de juiste maling (korrelgrootte) en zo heeft dus elke boon of type koffie zijn ideale maling om het beste er uit te halen. Dus een nauwkeurige verstelbare molen is in principe belangrijker dan de machine die de koffie zet.quote:Op woensdag 10 juni 2020 22:48 schreef n0a het volgende:
[..]
M'n vriend gebruikt een v60 van ¤6 en een molen van ¤2200. 🤷🏻♀️
Ja inderdaad. Beetje uit de hand gelopen hobby. Ik drink geen koffie, maar weet er hierdoor al te veel van af. Hij doet ook alles meten, wegen en timen.quote:Op vrijdag 12 juni 2020 04:31 schreef Watuntrik het volgende:
[..]
Dan zal hij wel verstand van koffie hebben... De smaak zit voornamelijk in de juiste maling (korrelgrootte) en zo heeft dus elke boon of type koffie zijn ideale maling om het beste er uit te halen. Dus een nauwkeurige verstelbare molen is in principe belangrijker dan de machine die de koffie zet.
Ik zelf maak er niet zo'n punt van, gebruik een kleine espresso percolator en LaFlapzza Espresso..
Een vriend van me is ook zo'n koffie nerd, alles van Pavoni, kapitale installatie... Maar moet eerlijk zeggen is wel toppie bakkie leut wat ie maakt.. Rijdt 60km voor de bonen.. En het is mooi meubilair voor de keuken als je het er voor uitgeven wil..quote:Op vrijdag 12 juni 2020 09:42 schreef n0a het volgende:
Ja inderdaad. Beetje uit de hand gelopen hobby. Ik drink geen koffie, maar weet er hierdoor al te veel van af. Hij doet ook alles meten, wegen en timen.
Dat is ook wel mijn ding... Lekker draaien met fingerspitzengefühl...quote:
Goed gelukt.quote:Op woensdag 10 juni 2020 13:03 schreef Muck het volgende:
Ik heb je even meegenomen naar CUL en zal zo een merge met ons koffietopic aanvragen, daar kun je enorm veel informatie én koffiedrinkers vinden
De aanvraag ik prrrima geluktquote:
Lavazza espressoquote:Op dinsdag 28 juli 2020 20:24 schreef Lospedrosa het volgende:
Vlg mij verkeerde topicgroep.
Maar delonghi is naar mijn idee bagger +
Kijk dan naar Jura.
Je link doet het niet.quote:Op dinsdag 28 juli 2020 20:22 schreef DJEblender het volgende:
Hallo,
Door al het thuiswerken wil ik een goede Volautomatische Espressomachine kopen. Ik drink veel koffie en ben een echte liefhebber.
Ik ben bereid er max 1000 euro aan uit te geven. Nu ben ik aan het speuren op internet en je komt ze werkelijk van 200 euro tm 3000 euro tegen.
Ik las op Coolblue dat er 3 verschillende ''klassen" zijn:
Basisklasse
Middenklasse
Topklasse
Dit gaat met name over de bouwkwaliteit. Keramische koffiemolen? Aluminium of plastic afwerking, onderdelen etc.
Ik zelf zat te denken aan deze:
https://www.coolblue.nl/p...00l32Sd,aclr_1101l9Wa5E49
Deze kan ik met korting voor 850 euro kopen. Ik lees overal dat dit het vlagschip van Delonghi is. Maar maakt die ook de beste Espresso en koffie?
Wat is jullie ervaring? Wat is nu het verschil tussen een basisklasse machine van pak hem weg 300/500 euro of bovenstaande machine van oorspronkelijk 1200 euro? Is het puur de bouwkwaliteit? Of krijg je daadwerkelijk een kwalitatief betere bak koffie?
quote:
Hoe kom je erbij dat alle thuis apparaten matige koffie geven?quote:Op dinsdag 28 juli 2020 20:57 schreef Kreator het volgende:
Als het je echt om de kwaliteit van de koffie te doen is, dan koop je een handmatige en doe je moeite om daarmee een perfect bakkie espresso te zetten.
Al die apparaten voor thuis geven matige koffie.
Dit:
[ afbeelding ]
Of desnoods een Illy.
Dan spaar je ook nog eens veel geld uit.
Ik heb smaak.quote:Op dinsdag 28 juli 2020 21:12 schreef DJEblender het volgende:
[..]
Hoe kom je erbij dat alle thuis apparaten matige koffie geven?
Wat een bak geld.quote:
Heb je de reviews gelezen? Ik denk dat deze 850 euro toch beter besteed is dan jouw 800 euro (no offense .quote:Op dinsdag 28 juli 2020 21:28 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Wat een bak geld.
Wij drinken matige koffie uit een die ik ook niet goedkoop vond (een Mellita van 800 euro), maar ik was die melktoestand al vrij snel zat, qua schoonmaken. Had voor mij niet gehoeven.
1279,-, toch?quote:Op dinsdag 28 juli 2020 21:30 schreef DJEblender het volgende:
[..]
Heb je de reviews gelezen? Ik denk dat deze 850 euro toch beter besteed is dan jouw 800 euro (no offense .
Maar je hebt gelijk het is een hoop geld. Maar goed, het is wel topkwaliteit en gaat in principe 15 a 20 jaar mee.
Ik kan hem dus met korting kopen voor 850.quote:Op dinsdag 28 juli 2020 21:33 schreef Lienekien het volgende:
[..]
1279,-, toch?
En als je nu al begint met ‘de mijne is lekker veel beter’, terwijl je dat ding nog niet eens hebt, wens ik je veel plezier, verder.
Als je denkt dat je voor die 50 euro meer een significant beter apparaat krijgt, waarom vragen ze daar dan ook niet veel meer voor? Kwaliteit betaal je, maar meer kwaliteit voor die 50 euro meer? Mwah, denk 't niet.quote:Op dinsdag 28 juli 2020 21:30 schreef DJEblender het volgende:
[..]
Heb je de reviews gelezen? Ik denk dat deze 850 euro toch beter besteed is dan jouw 800 euro (no offense .
Maar je hebt gelijk het is een hoop geld. Maar goed, het is wel topkwaliteit en gaat in principe 15 a 20 jaar mee.
Ik drink wel eens koude koffiequote:Op dinsdag 28 juli 2020 20:34 schreef IkEetSlakken het volgende:
Goede koffie zit m vooral in goede bonen, juiste afstelling van het apparaat en de juiste temperatuur van de boiler. Maar dan nog, laat je je koffie te lang staan, dan is t als nog bagger...
En dat is een bewuste keuze?quote:Op dinsdag 28 juli 2020 22:31 schreef Immerdebestebob het volgende:
[..]
Ik drink wel eens koude koffie
quote:Op dinsdag 28 juli 2020 20:22 schreef DJEblender het volgende:
Hallo,
Door al het thuiswerken wil ik een goede Volautomatische Espressomachine kopen. Ik drink veel koffie en ben een echte liefhebber.
Ik ben bereid er max 1000 euro aan uit te geven. Nu ben ik aan het speuren op internet en je komt ze werkelijk van 200 euro tm 3000 euro tegen.
Ik las op Coolblue dat er 3 verschillende ''klassen" zijn:
Basisklasse (ongeveer tussen de 200 en 500 euro)
Middenklasse (vanaf 500 tot 1000 euro)
Topklasse (vanaf ongeveer 1000+ euro)
Dit gaat met name over de bouwkwaliteit. Dus zit er bijvoorbeeld Keramische draaischijven in? Die gaan veel langer mee qua levensduur. Hoeveel BAR heeft de pomp, wat blijkbaar belangrijk is voor de kwaliteit van de koffie. Is de afwerking van Aluminium of plastic, dit soort dingen onderdelen etc.
Ik heb mij ooit laten vertellen dat alles onder de 400/500 euro echt goedkoop materiaal is, wat over het algmeen niet heel lang meegaat. Voor de meeste mensen smaakt de koffie hieruit echter prima, want die zijn niet super kritisch.
Maar ga je een klasse hoger, dan merk je de verschillen blijkbaar.
Ik zelf zat te denken aan deze:
https://www.coolblue.nl/p(...)e-ecam650-75-ms.html
Deze kan ik met korting voor 850 euro kopen. Ik lees overal dat dit het vlagschip van Delonghi is. Maar maakt die ook de beste Espresso en koffie? Werkelijk alle 52 reviews zijn positief. Alleen er zijn natuurlijk ook andere merken zoals Jura, Siemens, Saeco, Philips. Lastig.... Ik vind deze wel erg mooi en in alles topklasse. Die ik dus met een leuke korting kan kopen.
Wat is jullie ervaring? Wat is nu het verschil tussen een basisklasse machine van pak hem weg 300/500 euro of bovenstaande machine van oorspronkelijk 1200 euro? Is het puur de bouwkwaliteit? Of krijg je daadwerkelijk een kwalitatief betere bak koffie?
Als gemak als handelingen en in schoonmaak een pre is, dan zou ik alles met een piston vermijden.quote:Op dinsdag 28 juli 2020 21:12 schreef DJEblender het volgende:
[..]
Hoe kom je erbij dat alle thuis apparaten matige koffie geven?
Ik ben een grote liefhebber, maar ben ook een groot liefhebber van gemak. Daarom is een halfautomaat geen optie voor mij.
Ja, dan ben ik deze koffie vergeten en dan drink ik het alsnog op.quote:
Doet mijn vriendin ook... Vaak pak ik t dan af en gooi ik t weg om nieuwe te zetten. Koude koffie hoor je niet te drinken...quote:Op dinsdag 28 juli 2020 22:48 schreef Immerdebestebob het volgende:
[..]
Ja, dan ben ik deze koffie vergeten en dan drink ik het alsnog op.
Ik had dat met een Saeco. Vooral doordat het gebruik omhoog ging met thuiswerken viel het op dat er meer tijd in zat om dat ding te kuisen en aanvullen dan er koffie van te krijgen.quote:Op dinsdag 28 juli 2020 21:45 schreef AnneX het volgende:
Op het werk een Jura. Klein waterreservoir zit achterop.
Óf de bonen zijn op, óf het water is op óf afvalbakje is vol. Irritant is dat.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |