abonnement Unibet Coolblue
pi_426210
Er zijn mij gedurende deze de periode dat Ed het huis in kwam tot en met zijn vertrek de volgende dingen opgevallen.

In willekeurige volgorde:

1 Ed is tijdens zijn verblijf, nooit op de vingers getikt door de productie, althans niet dat we zelf hebben kunnen zien.

2 Zijn verhaal over zijn gesprek in de dagboekkamer met Hummie, was niet echt duidelijk en komt totaal niet overeen met het gedrag en de reactie van de productie daar na.

3 De streams dan wel alleen het geluid daar van, zijn nooit weg geschakeld geweest, in tegendeel de beelden die we over en tijdens de gehele actie kregen lieten overdreven de actie en de reactie’s van de bewoners zien. Ik mag wijzen op het fijt dat het gewoonlijk zo is dat bij een enkel negatieve reactie van een bewoner over de regels of de productie, de streams normaal gelijk op zwart gaan. Deze keer duidelijk niet.

4 Na Ed twee weken te hebben bekeken, geloof ik niet dat het in zijn karakter zit om zijn vrouw net na de bevalling met een baby alleen te laten. Tenzij hij wist of afgesproken had dat hij na twee weken weer thuis zou zijn.

5 Zijn vrouw en vriend waren in de lifeuitzending net iets te nuchter, en geeft mij toch te denken.

6 Alle uitingen van BB op hun site tijdens en na zijn vertrek, hebben nergens een negatieve klank ten opzichte van Ed.

7 In de uitzending van gisteravond wordt door een directielid van Veronica, Beau, en ook Hummie, de actie van Ed eerder ondersteund dan veroordeeld. Zij, Veronica waren niet verplicht om deze uitingen uit te zenden. Al deze zaken waren van tevoren opgenomen en gemonteerd op een wijze die Veronica zelf wilde.

8 Alle schaduw voorspellingen kwamen verre van overeen met de 66 procent die door Veronica als uitslag werd gepresenteerd. Opmerkelijk.

9 De 2 minuten van Ed zijn uitgezonden. Deze minuten, zo moeten we geloven zijn door Ed als chantage middel afgedwongen. Een opmerkelijke situatie, het betreft hier geen bankoverval maar een simpel spelprogramma. Ik ken de TV wereld nu 30 jaar en weet hoe JdM zelf normaal op dit soort dingen zou reageren. Ik kan hier zeggen dat normaal was geweest: na de uitzending streams op zwart, bewoners in de dagboekkamer, dan wel tijdelijk even uit het huis, en de bewaking die Ed er gelijk uitgehaald zou hebben. Over en sluiten en zo snel als mogelijk weer over gaan tot de orde van de dag.

Ik wil met deze punten niet gelijk stellen dat het allemaal doorgestoken kaart is. Er kan van alles, van veel tot weinig en van groot tot klein van te voren en lopende het verblijf van Ed zijn afgesproken tussen Ed en de productie. Duidelijk is wel dat de hele actie, op een moment dat het hard nodig was de kijkcijfers behoorlijk heeft opgekrikt. Er is hier maar zeker ook in de huiskamers behoorlijk gepraat over Ed.
Het doet er niet toe of je nu voor of tegenstander van zijn actie bent, in wat ik hier schrijf neem ik ook geen enkel standpunt daar over in. Ik wil alleen maar melden dat het verloop van zijn verblijf een aantal opmerkelijk dingen heeft opgeleverd, die niet kloppen met de gewone gang van zaken gedurende, nu al 1 ½ seizoen BB. Trek in alles je eigen conclusie, ik heb de mijne.

  zondag 29 oktober 2000 @ 08:33:26 #2
1034 egmo
all the best freaks are here
pi_426212
inzake puntje 1.
waar over had de productie Ed op zijn ingers moeten tikken ???

Ben het wel met je eens dat VOO een dikke vinger in de pap heeft gehad inzake het hele verhaal omtrent Ed.
Beau vertelde bij Jan Douwe Kroeske dat Ed geen acteur is maar wel speciaal geselecteerd is omtrent zijn karakter in het BB-huis is gezet. En dan is de stap naar afspraken tussen Voo en Ed heel klein lijkt mij

  zondag 29 oktober 2000 @ 10:23:54 #3
5886 LionHeart
lid van BBAnonymous
pi_426282
Kan allemaal waar zijn, ware het niet dat Veronica als opleuker al Bart had bedacht. Dat plannetje liep dus helemaal in de soep. Ik kan me niet voorstellen dat ze dat alleen bedacht hebben, om meer publiek te hebben voor Ed's act. Maar ja, wie weet ben ik wel te naief.
pi_426287
quote:
Op 29 oktober 2000 08:22 schreef tanjalies het volgende:
4 Na Ed twee weken te hebben bekeken, geloof ik niet dat het in zijn karakter zit om zijn vrouw net na de bevalling met een baby alleen te laten. Tenzij hij wist of afgesproken had dat hij na twee weken weer thuis zou zijn.
Dan nog vind ik het een eikel!
uit
  zondag 29 oktober 2000 @ 11:05:14 #5
1571 marky
Heerlijk.... sleur
pi_426312
Kan niet anders dan het volkome met je eens zijn
pi_426335
Ook in het BBhuis valt het op:

Quote uit de stramverslagen van 29-10
----------------------------------------
Qt - zondag 29 oktober 2000 00:26
We zijn in de slaapkamer van de dames. Kim vond de vrouw van Ed er heel anders uitzien dan op de foto. Hieke mompelt iets over de bevalling.
Kim zegt dat de baby ook mee was. Hieke geeft antwoord, ik kan het niet verstaan. Kim vertelt dat de kinderen meer naar de bewoners zwaaiden dan naar pappa. Annet vraagt wat Kim anders vond aan Carolien. Jonger op de foto en smaller zegt ze.

-------------------------------------
door LionHeart - zondag 29 oktober 2000 00:31
0.20
G: 'Robin zei gister dat hij het wel ok vond dat Ed zou blijven omdat hij toch van de redaktie mocht blijven. Maar toen had de redaktie dat nog helemaal niet besloten. Hij zei al dat Ed mocht blijven voordat jij vroeg wat we er aan moesten doen.'
F: 'Klopt'
G: 'Kim zei nog dat ze vond dat Robin zich daar heel mooi uitgered had. Maar het klopt natuurlijk gewoon niet. Ik hoop maar dat mensen dat gezien hebben.'
------------------------------------

Het lijken mij belangrijke inside-observaties.

(offtopic: ben vanaf nu een weekje weg, kan niet meer reageren)

  zondag 29 oktober 2000 @ 11:33:08 #7
2049 Dark
AKA Bestweldonker
pi_426344
[quote]Op 29 oktober 2000 08:22 schreef tanjalies het volgende:

(knip)

Na de uitzending streams op zwart, bewoners in de dagboekkamer, dan wel tijdelijk even uit het huis, en de bewaking die Ed er gelijk uitgehaald zou hebben. Over en sluiten en zo snel als mogelijk weer over gaan tot de orde van de dag.

(knip)

Met dit scenario zouden VOO en JdM zich een hoop negatieve publiciteit op de nek gehaald hebben, dus wel of niet afgesproken, de bewaking naar binnen sturen........nou nee.
Stel dat het allemaal uit Ed z'n eigen koker komt, dan is het toch heel moeilijk om hem naderhand de mond te snoeren en lekker in allerlei programma's te galbakken over VOO en daar zitten ze echt niet op te wachten.

Zelf denk ik, dat Ed wel een geselecteerde kandidaat was, maar dat hij bedankt heeft voor de eer ivm de baby, VOO heeft hem vervolgens gevraagd voor vervanging van Leo en Ed heeft gezegd, vooruit dan maar, maar niet langer dan 2 weken, populair of niet.
(ten tijde van Rex en Miranda was zijn vrouw net bevallen of stond op het punt van......)
Met zijn karakter en plannetjes van JdM zouden ze dat stelletje suffe mutsen wel es wakker schudden.
1 dag voor de live-uitzending is Ed lang in de DBK geweest en kwam vervolgens pislink naar buiten en ging over van alles en nog wat tekeer tegen de bewoners (dit als voorbereiding op wat komen ging). Volgens mij is toen, in de DBK, het idee ontstaan, wie het bedacht heeft doet er niet zo toe.

Ik vond het leuk en boeiend om te zien dat er opeens veel beestjes hun ware aard moesten laten zien, in opperste verontwaardiging niets anders meer konden zijn dan zichzelf.

En VOO heeft een primeur, voor het eerst in de geschiedenis van BB, een bewoner die er niet uit wil, alles voor de kijkcijfers en of Ed het nou gespeeld heeft, zelf bedacht heeft, een eikel is of niet, het heeft mooie TV opgeleverd en een hoop stof doen opwaaien.

.

Alleen dode vissen zwemmen met de stroom mee!
pi_426411
Lurky en Dark,

Ja dat zijn aanvullingen die jullie daar geven. Hoe een en ander in elkaar steekt weten we niet. Ik denk dat naast mijn opsomming en jullie toevoegingen er met wat nadenken nog wel wat te vinden is. Bij mij blijft steeds meer het gevoel komen dat er ergens iets, op welk moment dan ook, is voorbesproken. Niet dat ik dat erg vindt, in tegendeel, het leverde een vee leuker programma op en laat duidelijk zien hoe onecht de groep tegenover elkaar wel is. Ik heb daar in een andere topic meer over geschreven.

pi_426430
Tanjalies, toch nog even reageren voor ik vertrek:

- De Bart-komt-in-het-huis-aankondiging lokt kijkers. Bart is misbruikt hiervoor. Was ook ineens veel 'kleiner' van lichaamshouding. Had het misschien door. BB kon moeilijk aankondigen: "Kijkt allen, Ed gaat dwars doen". Met Bart was de aandacht op de uitzending gevestigd.

-In het argwanendste geval is die Vriend van Ed de man van de zg vrouw van Ed en vader van de kinderen. Die passen allen ook beter bij elkaar. Let nog maar 's goed op de vetrek-scene en hoe die kinderen reageerden. Hoe geil Ed naar Esther keek kwa oogopslag. Bij Ed verwacht ik eerder een soort hippievrouw of bhagwan-type.

(offtopic: tot de volgende week! )

  zondag 29 oktober 2000 @ 13:25:15 #10
1385 Bientje
oh het bakkie weeg ook wat!
pi_426483
Tanjalies, deze keer ben ik het helemaal met je eens. Zoals ik in een ander topic al zei: de beloning van het meedoen is publiciteit, het winnen van het spel is daarbij niet belangrijk. Ed heeft zijn beloning en Veronica's kijkcijfers opgeschroefd, een win-win situatie.
Hierbij komt de aanleiding op mij wat gezocht over, maar blijkbaar zijn er anderen op dit forum die Ed volledig gelijk geven in de reden voor zijn protest.
Trust, but verify (Ronald Reagan)

  Moderator zondag 29 oktober 2000 @ 13:44:13 #11
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_426514
Het is voor iedereen met ogen in zijn hoofd volkomen duidelijk dat Ed's rendez-vous met vrouw en kinderen naturel was. Ik vind het haast genant om te suggereren dat ook dit in scene is gezet.

Voor de rest zijn er inderdaad wat opmerkelijke zaken gebeurd tijdens het verblijf van Ed, dat zeker. Maar ik ben er van overtuigd dat de houding van VOO in deze puur opportunistisch was.

Ed en VOO hebben elkaar gebruikt. De overige bewoners worden alleen maar gebruikt.

[Dit bericht is gewijzigd door Gert op 29-10-2000 13:45]

Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
  zondag 29 oktober 2000 @ 15:42:19 #12
1169 BigDick
size DOES matter
pi_426620
Ben het gezeik over het gemanipuleer van VOO een beetje zat nu.
Als VOO de boel bedondert hadden ze dat nu kunnen doen door Annet naar huis te sturen, en niemand had (op basis van de polls) kunnen protesteren. Duidelijk is dat de kijkcijfer meer gebaat zijn bij Ed dan Annet.
VOO heeft dit niet gedaan, en daarmee staat het voor mij vast dat VOO niet de sluwe manipulator is, maar gewoon een volger die weliswaar mensen positiever en negatiever in beeld brengt naargelang dat beter uitkomt, maar verder niemand voor de gek houdt.

Tuurlijk is het leuk om spannende Fok-files complottheorieen te verzinnen maar dat staat ver af van de realiteit.

Nogmaals, wat is voor VOO het nut van een gemanipuleerde uitslag van 66% voor Ed?!

wake up

de cursus "omgaan met teleurstellingen" is tot onze spijt afgelast
  zondag 29 oktober 2000 @ 16:14:23 #13
5955 Miracle
Been there, done that
pi_426658
Mee eens Big Dick.

Ben ook klaar met dat spoken zien

[Dit bericht is gewijzigd door Miracle op 29-10-2000 16:14]

Doordevil: Het is verdomme net de Kelly family die uitrust van een uitputtende tournee
pi_426670
quote:
Op 29 oktober 2000 15:42 schreef BigDick het volgende:

Nogmaals, wat is voor VOO het nut van een gemanipuleerde uitslag van 66% voor Ed?!

wake up


Iemand een antwoord?
"Yes I do know the difference between good and evil, I just chose to ignore it."
  zondag 29 oktober 2000 @ 16:47:46 #15
1571 marky
Heerlijk.... sleur
pi_426709
quote:
Op 29 oktober 2000 15:42 schreef BigDick het volgende:
Ben het gezeik over het gemanipuleer van VOO een beetje zat nu.
Als VOO de boel bedondert hadden ze dat nu kunnen doen door Annet naar huis te sturen, en niemand had (op basis van de polls) kunnen protesteren. Duidelijk is dat de kijkcijfer meer gebaat zijn bij Ed dan Annet.
VOO heeft dit niet gedaan, en daarmee staat het voor mij vast dat VOO niet de sluwe manipulator is, maar gewoon een volger die weliswaar mensen positiever en negatiever in beeld brengt naargelang dat beter uitkomt, maar verder niemand voor de gek houdt.

Tuurlijk is het leuk om spannende Fok-files complottheorieen te verzinnen maar dat staat ver af van de realiteit.

Nogmaals, wat is voor VOO het nut van een gemanipuleerde uitslag van 66% voor Ed?!

wake up


Ed mocht niet langer blijven. Twee weken was meer dan genoeg om de boel in dat huis op te naaien. Langer een Ed in dat huis zou gaan vervelen op den duur en zou de andere bewoners kunnen schaden.
  zondag 29 oktober 2000 @ 16:59:05 #16
1169 BigDick
size DOES matter
pi_426725
quote:
Op 29 oktober 2000 16:47 schreef marky het volgende:
Ed mocht niet langer blijven. Twee weken was meer dan genoeg om de boel in dat huis op te naaien. Langer een Ed in dat huis zou gaan vervelen op den duur en zou de andere bewoners kunnen schaden.
Ik neem aan dat voor VOO de kijkcijfers belangrijker zijn dan het welbevinden van de bewoners gerelateerd aan de irriterende aanwezigheid van een ongevaarlijke persoon.
de cursus "omgaan met teleurstellingen" is tot onze spijt afgelast
  zondag 29 oktober 2000 @ 20:31:30 #17
1571 marky
Heerlijk.... sleur
pi_427268
Ik had nog eens goed naar Ed gekeken en toen viel het me ineens op... er staat wat op zijn zijkant geschreven.

Ed schaad de gezondheid, kan maag en hardkwalen veroorzaken. Volgens het regel en wetboek van Hummie artiekel 462

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')