Je had gelijk over die Rio Reserva, wat een bierquote:Op vrijdag 20 februari 2015 17:02 schreef Seul het volgende:
Zometeen...
http://www.ratebeer.com/beer/brooklyn-local-2/96545/
[ afbeelding ]
Die Schneider Nelson Sauvin, is dat de 2012 of is er een nieuwe batch uitgebracht? Ik heb de 2012 vorig jaar geproefd, was heel erg fijn maar de meeste hoparomas waren verdwenen. Nog steeds een uitstekend bier, maar dat kun je wel aan Schneider overlaten.quote:Op zaterdag 21 februari 2015 18:58 schreef Seul het volgende:
Pannepot pâté voor m'n pa, Black Damnation proefglaasjes, Westvleteren ruil (12 voor 8) met m'n maat, en nog enkele flesjes gedeeld...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ja ze doen al moeilijk over vloeistoffen versturen met de post binnen het land, laat staan er buiten.. Net de Ephemere op, licht biertje met een frisse groene appel finish. Wel de typische Unibroue gist smaak er bij. De een houdt er van, de ander niet. Ik zou hem wel opnieuw kopen, lekker fris voor in de zomer.quote:Op zaterdag 21 februari 2015 21:37 schreef Seul het volgende:
BenD
in Canada
... dat laatste niet goed gelezen... Dacht dat je lekker ouderwets in Holland woonde :p
CA post is bij de duurste van de wereld, dus effe twee flessen laten opsturen is jammer genoeg schier onmogelijk idd... Jammer... Voor Dieu du Ciel bieren als Peche Mortel, Solstice d'Hiver of Quintessence zou 'k wel betalen (of ruilen) trouwens...
Yep: 2012... Had ook de indruk dat er redelijk wat smaak verdwenen was... Denk dat de 2013 wel beter bewaart...quote:Op zondag 22 februari 2015 05:30 schreef GoCanucksGo het volgende:
Die Schneider Nelson Sauvin, is dat de 2012
Hier is ie niet in de bonus. Bijna over de datum misschien?quote:Op zondag 22 februari 2015 10:23 schreef Pompelmoez het volgende:
Ik kwam bij mijn Albert Heijn Anchor IPA's tegen in de bonus. Slechts ¤ 1,25 't flesje. Dit is echter niet te vinden op de site. Iemand deze ook in andere AH's tegen gekomen?
[ afbeelding ]
Bij IPA maakt het júist heel veel uit. Dat moet vers gedronken wordenquote:Op zondag 22 februari 2015 10:40 schreef Pompelmoez het volgende:
Heb ik niet naar gekeken eerlijk gezegd. Bij bier en dan IPA maakt ook niet zoveel uit.
Maar normaal hebben ze dit bier ook niet in assortiment.
Overigen vind ik van dezelfde brouwer de Liberty Ale lekkerder.
Dan heb ik dat nooit goed begrepen. ze zullen de woensdag niet halen, haha.quote:Op zondag 22 februari 2015 10:41 schreef Saind het volgende:
[..]
Bij IPA maakt het júist heel veel uit. Dat moet vers gedronken worden
Dat is een mythe, maar gebaseerd op het feit dat hop de houdbaarheid inderdaad verlengt. Maar dat gaat alleen over echt bewaren, niet over smaak. De smaak van hop verdwijnt vrij snel.quote:Op zondag 22 februari 2015 20:50 schreef Pompelmoez het volgende:
[..]
Dan heb ik dat nooit goed begrepen. ze zullen de woensdag niet halen, haha.
Maar ik dacht dat ipa juist ontstaan was wegens de houdbaarheid op de schepen richting oost
quote:Sterrenchef Sergio Herman is maandag door de Academy van Het Biergenootschap der Lage Landen (BGLL) uitgeroepen tot "Beer & Gastronomy Ambassadeur" van 2015. Herman volgt op de erelijst collega-chef Jeroen Meus op. Er wordt van hem verwacht dat hij het komende jaar de Belgische speciaalbieren en met name het gebruik van die bieren in gastronomie verder promoot.
De bekroning van BGLL bestaat sinds 2012 en is telkens bestemd voor een bekende persoonlijkheid die zich het voorbije jaar onderscheiden heeft door "zijn of haar positieve bijdrage aan de promotie van bier en gastronomie". De laureaten van de voorbije jaren waren Jean Blaute, Joachim Boudens en Jeroen Meus.
Sergio Herman haalde vorig jaar een eerste Michelinster binnen met zijn nieuwe Antwerpse restaurant The Jane en heeft daar heel wat speciaalbieren op de kaart staan. In het bargedeelte van The Jane, de Upper Room Bar, vond vorig jaar bovendien een walking dinner plaats met "beer & food pairing". "Daar was ontzettend veel belangstelling voor", zegt Herman. "Bier is vanonder het stof gehaald. Het is nu hip en cool."
Herman zegt ook als kok "niet meer om bier heen te kunnen" als kwalitatief streekproduct. "De laatste jaren is de interesse voor bier enorm gegroeid. Het is heel mooi om daarop in te spelen en er je gasten mee te verrassen", vindt hij. "Niet alleen in een gerecht, maar ook als begeleider of waarom niet in cocktails? "
- See more at: http://www.belga.be/nl/ne(...)sthash.FhPPC1CH.dpuf
Bron? De IPA's van destijds (en veel van de tegenwoordig in het VK als IPA gelabelde bieren) waren lang niet zo gehopt als de Amerikaanse stijl IPA (en bovendien met nogal andere hopsoorten die je nu nauwelijks met IPA's zou associëren).quote:Op zondag 22 februari 2015 20:58 schreef Saind het volgende:
[..]
Dat is een mythe, maar gebaseerd op het feit dat hop de houdbaarheid inderdaad verlengt. Maar dat gaat alleen over echt bewaren, niet over smaak. De smaak van hop verdwijnt vrij snel.
Tussen de ¤4 en ¤5 in de webshops, afhankelijk in welk vat het heeft gelagerd.quote:Op donderdag 26 februari 2015 05:01 schreef GoCanucksGo het volgende:
Even een kort vraagje; hoeveel betalen jullie in Nederland voor een flesje Emelisse White Label?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |