Dit zag ik in de US ook veel. "growlers", flessen van 1,9 liter die je kan vullen bij brouweren/general store's/bepaalde cafe's. Ik vraag me af hoe lang je dat kan bewaren? hoe hou je zo'n ding schoon? En is dat wel lekker uit de tap in zo'n fles na een paar uur/dagen?quote:Op donderdag 26 februari 2015 22:05 schreef NoralyZ het volgende:
vorige week geopend in amsterdam op de overtoom; craft & draft. cafe en winkel, 40 taps, kleine brouwerijen van over de hele wereld, en je kan ook een literfles met je favoriete bier van tap laten afvullen nog niet geweest, maar wel de moeite waard denk ik! (zelfde eigenaar als the beer temple en het arendsnest..)
schoonmaken is denk ik niet zo lastig - goed heet/kokend water etc zal 't wel schoonhouden denk ik - maar ik heb geen idee hoe lang het goed en lekker blijft. het lijkt me dat het het lekkerst is als de fles op 1 avond leeggaat (zodat er niet vaak lucht bijkomt en de fles steeds open moet), en binnen een dag of 3 nadat je 'm gekocht hebt, of zo.quote:Op donderdag 26 februari 2015 22:19 schreef Sheffield het volgende:
[..]
Dit zag ik in de US ook veel. "growlers", flessen van 1,9 liter die je kan vullen bij brouweren/general store's/bepaalde cafe's. Ik vraag me af hoe lang je dat kan bewaren? hoe hou je zo'n ding schoon? En is dat wel lekker uit de tap in zo'n fles na een paar uur/dagen?
[ afbeelding ]
Werd die niet pas de 28e geopend oid?quote:Op donderdag 26 februari 2015 22:05 schreef NoralyZ het volgende:
^ die ziet er goed uit
vorige week geopend in amsterdam op de overtoom; craft & draft. cafe en winkel, 40 taps, kleine brouwerijen van over de hele wereld, en je kan ook een literfles met je favoriete bier van tap laten afvullen nog niet geweest, maar wel de moeite waard denk ik! (zelfde eigenaar als the beer temple en het arendsnest..)
Dan worden we hier aardig gematst met de eerste shipment Emelisse, hier rond de CAD 5 (~¤3,50). Nicequote:Op donderdag 26 februari 2015 09:31 schreef bassieVL het volgende:
[..]
Tussen de ¤4 en ¤5 in de webshops, afhankelijk in welk vat het heeft gelagerd.
Vermont, dat staat hoog op het verlanglijstje om een tijdje rond te rijden . Heady Topper te pakken gekregen?quote:Op donderdag 26 februari 2015 17:41 schreef Sheffield het volgende:
Meld!
Nog een speciaalbier liefhebber! Zowel van "klassiekers" (veelal Belgisch) en de modernere soorten!
Net terug uit de US, dat is beer-heaven zeg... Nog even langs geweest bij Long Trail, Whetstone Brewery & Hermit Trush
Merk dat ik de Stouts steeds lekker ga vinden, met name oatmeal stouts
Vermont is absoluut een aanrader! Wij hebben de route 100 gereden.quote:Op vrijdag 27 februari 2015 04:33 schreef GoCanucksGo het volgende:
Vermont, dat staat hoog op het verlanglijstje om een tijdje rond te rijden . Heady Topper te pakken gekregen?
Zo te zien is die al geopend, vanaf de 20ste http://m.craftanddraft.nl/7097-our-40-beers-on-draftquote:Op donderdag 26 februari 2015 23:20 schreef Saind het volgende:
[..]
Werd die niet pas de 28e geopend oid?
quote:Op donderdag 26 februari 2015 22:19 schreef Sheffield het volgende:
[..]
Dit zag ik in de US ook veel. "growlers", flessen van 1,9 liter die je kan vullen bij brouweren/general store's/bepaalde cafe's. Ik vraag me af hoe lang je dat kan bewaren? hoe hou je zo'n ding schoon? En is dat wel lekker uit de tap in zo'n fles na een paar uur/dagen?
[ afbeelding ]
NoralyZ zit aardig in de buurt. Direct na gebruik goed schoonspoelen met warm water. Het liefste zo snel mogelijk consumeren, onze brouwerij raadt aan om het binnen 48 uur te drinken. Wij zorgen er altijd voor dat we schroefdop op schuim draaien zodat er geen lucht bij zit. Op deze manier kan je het wel langer dan 2 dagen bewaren, maar liever niet. Het idee achter de growler is toch zeker om het snel op te drinken met een paar vrienden. Van de tap is nog altijd verser dan uit de fles (tenzij het net een nieuwe partij is natuurlijk) dus growlers smaken vaak verser/'beter' dan flesjes.quote:Op donderdag 26 februari 2015 22:42 schreef NoralyZ het volgende:
[..]
schoonmaken is denk ik niet zo lastig - goed heet/kokend water etc zal 't wel schoonhouden denk ik - maar ik heb geen idee hoe lang het goed en lekker blijft. het lijkt me dat het het lekkerst is als de fles op 1 avond leeggaat (zodat er niet vaak lucht bijkomt en de fles steeds open moet), en binnen een dag of 3 nadat je 'm gekocht hebt, of zo.
Thanks!quote:Op zaterdag 28 februari 2015 07:08 schreef BenD het volgende:
[..]
[..]
NoralyZ zit aardig in de buurt. Direct na gebruik goed schoonspoelen met warm water. Het liefste zo snel mogelijk consumeren, onze brouwerij raadt aan om het binnen 48 uur te drinken. Wij zorgen er altijd voor dat we schroefdop op schuim draaien zodat er geen lucht bij zit. Op deze manier kan je het wel langer dan 2 dagen bewaren, maar liever niet. Het idee achter de growler is toch zeker om het snel op te drinken met een paar vrienden. Van de tap is nog altijd verser dan uit de fles (tenzij het net een nieuwe partij is natuurlijk) dus growlers smaken vaak verser/'beter' dan flesjes.
Er zijn een heleboel verschillende soorten growlers, bruin/wit/groen glas, RVS, in de vorm van een fust, schroefdop/beugeldop, het kan allemaal. Het mooie is dus ook dat brouwerijen vaak de growlers van andere brouwerijen vullen. Leukste is natuurlijk om gewoon een collectie op te bouwen!
al in een aantal ah's tegengekomen...alleen normale prijs 2,59quote:Op zondag 22 februari 2015 10:23 schreef Pompelmoez het volgende:
Ik kwam bij mijn Albert Heijn Anchor IPA's tegen in de bonus. Slechts ¤ 1,25 't flesje. Dit is echter niet te vinden op de site. Iemand deze ook in andere AH's tegen gekomen?
[ afbeelding ]
Tof Cantillon glas! Waar heb je die gehaald?quote:Op zaterdag 28 februari 2015 15:29 schreef Seul het volgende:
Nieuwe glazen en bieren... Het eindigt werkelijk nooit...
[ afbeelding ]
Beroepsgeheimquote:Op zondag 1 maart 2015 02:42 schreef GoCanucksGo het volgende:
Tof Cantillon glas! Waar heb je die gehaald?
Eigenlijk alleen het volume geloof ik. Vaak zijn het wel de bieren met nagisting op de fles, maar meestal heeft de 33cl variant dit ook.quote:Op zondag 1 maart 2015 23:03 schreef hagelslagfabrikant het volgende:
Misschien een hele domme vraag, maar wat is, naast natuurlijk de inhoud, het verschil tussen een bier in een standaard 33cl flesje en hetzelfde bier in een 75cl fles? (of vergelijkbare formaten)
Voor zover ik weet gaat het vooral om hoe goed je ze in de kelder kunt bewaren. 75 cl flessen hebben vaak een echte kurk en zijn dus wat langer veilig te bewaren dan (niet-gewaxte) kroonkurkflessen die gaan roesten. Er gaat ook een verhaal rond dat grotere flessen relatief minder gevoelig zijn voor oxidatie bij bewaren door het relatief kleinere contactoppervlak met de lucht in de hals. Maar daar geloof ik zelf niet zo heel erg in.quote:Op zondag 1 maart 2015 23:03 schreef hagelslagfabrikant het volgende:
Misschien een hele domme vraag, maar wat is, naast natuurlijk de inhoud, het verschil tussen een bier in een standaard 33cl flesje en hetzelfde bier in een 75cl fles? (of vergelijkbare formaten)
Ik denk dat vooral "Belgische" bieren goed kunnen ontwikkelen door nagisting. Bij een IPA of pale ale zal het effect niet heel sterk zijn omdat ze al erg droog zijn als ze de fles in gaan. Die wil je ook sowieso niet te lang bewaren.quote:Op maandag 2 maart 2015 01:12 schreef mckroket het volgende:
Over nagisting gesproken, waarom hebben de meeste amerikaantjes dit niet (ipa enz)(imperial stout weet ik ff niet) en de nederlandse en belgische wel? Ik weet ff niet hoe ditzit met de zuid en noord europeanen. Bieren uit de uk ook vaak geen nagisting dacht ik?brewdog iig niet.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |