ik heb ook alleen maar goede macarons gehad bij Bread & Delicious in Maastricht. Maar het is een moeilijk iets, lijkt mequote:Op zondag 18 januari 2015 16:41 schreef minilot het volgende:
Ik vind macarons zelf niet zo lekker. Je denkt, mjam, meringue als je ze ziet, maar dan blijkt het iets taaiers. Ik heb 'goeie' macarons gehad hoor, maar ik vind ze de moeite niet zo waard..
Zelf maken! Zijn veel lekkerder! En zo gebeurdquote:Op zondag 18 januari 2015 18:24 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
ik kochtdie dingen altijd bij de Lidl, maar die heeft ze al een tijd niet meer
Recept, NUUUUUU!!!quote:Op zondag 18 januari 2015 18:54 schreef Diconnected het volgende:
[..]
Zelf maken! Zijn veel lekkerder! En zo gebeurd
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Niettemin dank voor het meedenken allemaal! Het antwoord bleek te vinden in een van de weinige kookboeken die ik thuis heb staan.
Wel echt een aanrader voor wie van wat bijzondere baksels houdt:
http://www.amazon.com/Mom(...)a-Tosi/dp/0307720497
Let me see you stripped down to the bone
Dat klinkt fijn die maple syrup laklaag. Mijn vent bracht van de week een liter ervan voor me mee dus ik kan weer loosquote:Op maandag 19 januari 2015 18:11 schreef minilot het volgende:
O, maakte gisteren trouwens nog een zoet baksel. Stond al in het Foodgawkertopic, maar kaneelbolletjes met maple syrup-laklaagje passen hier ook wel.
[ afbeelding ]
Heb jij hét recept voor lekkere kaneelbolletjes al ontdekt? Binnenkort ook weer eens maken.quote:Op maandag 19 januari 2015 18:11 schreef minilot het volgende:
O, maakte gisteren trouwens nog een zoet baksel. Stond al in het Foodgawkertopic, maar kaneelbolletjes met maple syrup-laklaagje passen hier ook wel.
[ afbeelding ]
quote:Op maandag 19 januari 2015 18:11 schreef minilot het volgende:
O, maakte gisteren trouwens nog een zoet baksel. Stond al in het Foodgawkertopic, maar kaneelbolletjes met maple syrup-laklaagje passen hier ook wel.
[ afbeelding ]
Ik heb laatst een mini-appeltaartje gebakken in een ring van een reep karton uit de papierbak. Een stuk bakpapier erin en hup, gaan. De oven hoeft voor appeltaart toch niet zo warm. Ging prima.quote:Op dinsdag 13 januari 2015 00:49 schreef NiceHat het volgende:
[..]
Bij mij worden ze niet altijd even mooi omdat ze uitzakken. Ik heb in een bakkerij gewerkt, waar ze in vormpjes gingen. Dan ging het altijd goed.
Zoiets is leuk voor een keertje. Maar het is niet handig voor elke zondag helaas.quote:Op maandag 19 januari 2015 20:51 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Ik heb laatst een mini-appeltaartje gebakken in een ring van een reep karton uit de papierbak. Een stuk bakpapier erin en hup, gaan. De oven hoeft voor appeltaart toch niet zo warm. Ging prima.
Doet denken aan zeeuwse bolus (wat een zelfde concept is, drolvormig broodje in zoete kleverige stroop) lekker !quote:Op maandag 19 januari 2015 18:11 schreef minilot het volgende:
O, maakte gisteren trouwens nog een zoet baksel. Stond al in het Foodgawkertopic, maar kaneelbolletjes met maple syrup-laklaagje passen hier ook wel.
[ afbeelding ]
Neuh, ik maak ze bijna nooit, en ben daar ook niet zo naar op zoek. Ik had vooral nog een klont verrijkt brooddeeg (met wat suiker, eieren en melk erdoor) over van een ander recept, en ik dacht, kom: ik maak zoiets voor bij de thee.quote:Op maandag 19 januari 2015 19:43 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
[..]
Heb jij hét recept voor lekkere kaneelbolletjes al ontdekt? Binnenkort ook weer eens maken.
Ik vond het wel lekker bij elkaar. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik wat dat betreft misschien niet een heel verfijnde smaak heb.quote:Op maandag 19 januari 2015 18:36 schreef -Mellow- het volgende:
Hoe vind je de combi met kaneel? Ik hou erg van kaneelbroodjes en wilde ze sowieso binnenkort weer eens maken maar ik heb het idee dat kaneel en ahornsiroop elkaar qua smaak in de weg zouden zitten. Niet dat het niet lekker zou zijn of een slechte combi, maar meer dat de uitgesproken smaak die beide hebben dan een beetje verloren gaat.
quote:Op dinsdag 20 januari 2015 00:33 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Doet denken aan zeeuwse bolus (wat een zelfde concept is, drolvormig broodje in zoete kleverige stroop) lekker !
Als je elke zondag bakvormen nodig hebt, lijkt t me verstandig ze te kopen.quote:Op maandag 19 januari 2015 23:24 schreef NiceHat het volgende:
[..]
Zoiets is leuk voor een keertje. Maar het is niet handig voor elke zondag helaas.
Uberhaupt zou ik jouw kartonnen improvisatie bakvorm ook niet herhaaldelijk gebruiken. De eerste keer is prima, maar na 1 keer afwassen heb je een probleem.quote:Op dinsdag 20 januari 2015 08:10 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Als je elke zondag bakvormen nodig hebt, lijkt t me verstandig ze te kopen.
Ik heb hem tweemaal gebruikt zonder afwassen. Ging prima.quote:Op dinsdag 20 januari 2015 08:17 schreef Frag_adder het volgende:
[..]
Uberhaupt zou ik jouw kartonnen improvisatie bakvorm ook niet herhaaldelijk gebruiken. De eerste keer is prima, maar na 1 keer afwassen heb je een probleem.
cinnamon rolls!quote:Op maandag 19 januari 2015 19:43 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
[..]
Heb jij hét recept voor lekkere kaneelbolletjes al ontdekt? Binnenkort ook weer eens maken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |