vandaag had ik weer eens zin in een lekker ouderwetse, zelfgemaakte rundvleessalade.
ter jullie lering ende vermaak, heb ik er een fotoserie van gemaakt.
excuus voor de keuken.
we hebben pas een nieuwe en de tegels moeten nog gezet worden.
wat hebben we nodig:
1,5 kilo geschilde aardappels in blokjes. gekookt en afgekoeld.
een blik corned beef.
een halve, middelgrote ui. (middel) grof gesnipperd.
een stuk paprika. (middel) grof gesnipperd.
een middelgroot potje wortel met doperwten. uitgelekt.
slasaus.
een theelepel kerriepoeder.
peper en zout naar smaak.
een grote pan.
een stamper.
een grote schaal.
voor de garnering:
mayonaise.
2 eieren. hardgekookt.
2 tomaten.
een paar augurken.
tomatenketchup.
de bereiding:
eigenlijk heel simpel;
als je slim geweest bent, heb je de aardappels in de grote pan gekookt
daar doe je simpelweg alle andere ingredienten bij.
dit stamp je met de stamper tot een enigszins homogene massa.
dit mengsel doe je op een grote schaal, en breng het een beetje in model.
dan kan nu het garneren beginnen.
eerst gaat er een dunne laag mayonaise overheen.
daarna gaan er plakjes ei, partjes tomaat en blokjes augurk op.
ik zal je niet in je artistieke vrijheid beperken, door te zeggen hoe je ze moet schikken.
leef je uit.
een kloddertje ketchup over de eieren en een snufje peper en zout over de tomaat maken het helemaal af.
wij hebben er weer van genoten.
ik hoop jullie ook.
eet smakelijk.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.