abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_147830040
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2014 17:55 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

Echt? Je bent de eerste waar ik dat van hoor en ik heb heel wat rondgehiked in het noorden. Ook tijdens het lopen?
Tijdens het lopen niet nee. Het was alleen tijdens het zwemmen.
stupidity has become as common as common sense was before
  maandag 22 december 2014 @ 01:23:46 #52
67997 babette21
Tais-toi et sois beau
pi_147830203
Als je wilt gaan duiken dan zou ik ook rekening houden met de condities mbt duiken op dat moment. Zo zijn de duikspots rond Koh Tao (idd hét duik eiland) momenteel niet heel goed, terwijl het nu aan de westkust goed schijnt te zijn. Is in mei wrs weer helemaal anders, maar als je nog niets vastlegd dan kun je dat dan in je keuze meenemen.
(Maar als je wel nu wilt kiezen dan zeg ik Koh Tao. Altijd Koh Tao.]
  maandag 22 december 2014 @ 06:26:33 #53
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_147832883
quote:
1s.gif Op maandag 22 december 2014 01:16 schreef marcb1974 het volgende:
Tijdens het lopen niet nee. Het was alleen tijdens het zwemmen.
Ah, vandaar :) En dat maakt in het kader van de vraag "zijn sandalen genoeg" niet zoveel uit :D
pi_147833454
Ik vond Ayuttaya echt niet de moeite waard. Zonde van je tijd.

Edit: niet goed gelezen. Je hebt maar 11 dagen en wilt duiken. Dan zou ik sowieso Ayuttaya skippen en voor koh tao gaan. Verder is 1 dag bangkok genoeg, kut stad imo.

Bus en trein zou ik niet aan beginnen als je max 11 dagen hebt. Vliegen doe je voor minder dan 50pp meestal.

[ Bericht 17% gewijzigd door kikoooooo op 22-12-2014 08:59:18 ]
pi_147834950
Ik vond Ayuttaya wel de moeite waard, maar ik zou het ook niet doen als ik maar 11 dagen had. Ik zou wel de fietstocht in BKK doen, dat is leuk en je ziet zo best veel van de stad, neem dan de lange versie met boottocht. Dan kan je die zelfde avond de nachttrein nemen naar Chumpon en vandaar met de boot naar Koh Tao. Als je toch nog iets ernaast zou willen doen, zou ik eerder naar Kanchanaburi gaan en dan met name voor de Erawan watervallen, die vond ik echt mooi!
  maandag 22 december 2014 @ 18:32:44 #56
64459 ozzietukker
no worries mate
pi_147849735
quote:
1s.gif Op zondag 21 december 2014 14:43 schreef AlsJeAllesWeet het volgende:

[..]

Zeker waar, waar koop je die GAMBOL? Moeilijk te vinden of valt het mee?
Overal in Thailand wel te vinden, maar nou net weer niet bij de toeristische outlets, simpelweg omdat met de meuk die ze daar verkopen meer kunnen verdienen, af en toe zie ik zelfs daar nep Gambol spullen, maar je ziet al direct dat het geen goede kwaliteit is.

Je moet eigenlijk zoeken naar een wat meer Thaise zaak waar men schoeisel verkoopt voor de Thai zelf, die zal, zeker gezien het een Thais merk is, wel wat Gambol slippers op vooraad moeten hebben.
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
pi_147851012
quote:
0s.gif Op woensdag 17 december 2014 14:59 schreef Robby85 het volgende:
Mijn vriendin en ik zitten er aan te denken om volgend jaar november/december voor een maand naar Thailand te gaan. Als ik nu vliegtickets op zoek is de goedkoopste directe vlucht vanaf Amsterdam ¤580,- met Eva Air.

Is dit een nette prijs en is het dus verstandig om nu te boeken? Of zou deze prijs nog wel scherper kunnen als we wachten?
Goede prijs en EVA is ook een prima airline. Ik heb de route AMS-BKK ook al 'ns gedaan met hun.
Ik kan trouwens iedereen Koh Chang aanraden (2x geweest). Koh Samet vond ik minder ivm te veel russen en muggen.
pi_147861028
Zojuist Marvin Suites voor drie nachten geboekt voor totaal ¤ 71,41 en als ik eerlijk ben kan ik me niet voorstellen dat er echt mensen zijn die tijdens het reizen nog de moeite gaan nemen om een hotel te vinden, terwijl je online gewoon scherpe prijzen hebt zonder dat je tijd hoeft te verspillen tijdens je reis.
pi_147863141
Zoveel tijd kostte het ter plekke regelen nou ook weer niet hoor, en het flexibel kunnen zijn heeft ook zo zijn voordelen. Maar ieder zijn ding.

Drie nachten voor 71 euro vind ik nog best duur eerlijk gezegd :P

Of is het echt een poepsjiek hotel?
"Light thinks it travels faster than anything. It doesn't. For wherever light travels it finds darkness has got there first and is waiting for it."
pi_147863604
Het zoeken van hotels/overnachtingen is ook een soort deel van een spel vind ik. Soms is t lekker om t al geregeld te hebben maar tis ook wel eens leuk om ergens aan te komen en nog geen idee te hebben waar je zal slapen.
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
pi_147863618
De beoordelingen zijn in iedere geval erg goed, dus het lijkt inderdaad een beter hotel ;) Al is het eigenlijk een hotel appartement, en op TripAdvisor hebben 3.5 sterren :)

In wat voor hotels overnacht jij dan dat je ¤ 71 voor drie nachten duur vind? Dan overnacht je vast zeker in twee of drie sterren hotels? Of van die hostels?

Maar goed wij hebben maar twee weekjes, dus als je ter plekke nog hotels moet gaan regelen schiet ook niet echt op.
pi_147866569
Ik ken mensen die voor 2 euro per nacht sliepen. Dat is aan mij echt niet besteedt.
pi_147870888
Nouja ik heb ook eens in een hotel geslapen voor ¤ 5 in Thailand, maar dat was ook echt basic en de kamer was zo ingericht dat er alleen een matras lag.
pi_147870895
quote:
1s.gif Op maandag 22 december 2014 23:40 schreef Diqiu-Long het volgende:
De beoordelingen zijn in iedere geval erg goed, dus het lijkt inderdaad een beter hotel ;) Al is het eigenlijk een hotel appartement, en op TripAdvisor hebben 3.5 sterren :)

In wat voor hotels overnacht jij dan dat je ¤ 71 voor drie nachten duur vind? Dan overnacht je vast zeker in twee of drie sterren hotels? Of van die hostels?

Maar goed wij hebben maar twee weekjes, dus als je ter plekke nog hotels moet gaan regelen schiet ook niet echt op.
Ah als je maar twee weken hebt is het wel handiger om alles vast te leggen inderdaad.

Maar over het algemeen zaten we in hotelletjes voor 10 a 12 euro de nacht, wellicht dat we wat avontuurlijker ingesteld zijn en wat minder hoge eisen stellen (als de boel maar schoon en netjes is, incl schone nette badkamer, tot nu toe altijd gelukt). Maar dat is een kwestie van het hotel en de kamers bekijken voordat je daadwerkelijk boekt. (en vooraf even de reviews op tripadvisor checken).

Uitzondering was het rieten hutje op Phi Phi, wat we voor 5 euro de nacht uit nood moesten fixen ondat we de boot gemist hadden, die was incl. tijgermuggen en gifslang :p maar dat had ook wel zijn charme. Op Lanta de nachten erna voor 10 euro per nacht in een superdeluxe resort gezeten waar je geen kamers had maar afzonderlijke bungalows/huisjes met marmeren vloer, openluchtdouche/badkamer et al. Bleek een resort te zijn wat net open was, nagelnieuw, en klanten moest trekken. Dikke prima :)
"Light thinks it travels faster than anything. It doesn't. For wherever light travels it finds darkness has got there first and is waiting for it."
  dinsdag 23 december 2014 @ 11:55:48 #65
359555 egelhond
Let' Rock Bitch!
pi_147875349
Nog leuke tips om te doen in Thailand? Waar kan je bv mooi ziplinen? Waar het beste raften?
Kan je ook ergens grotten in waar je bv ook moet zwemmen ofzo?
Ballonvaart? Skydiven?
Actieve dingen graag :)
pi_147877008
Ik heb geraft in chiang mai en dat was echt fantastisch :)
pi_147877857
Ik ook :) Dat was inderdaad leuk, en ik heb er ook op een olifant mogen rijden maar mijn huidige vriendin is daarop tegen want die olifanten worden gewoon keihard mishandeld met scherpe voorwerpen :(
pi_147880712
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 december 2014 13:16 schreef Diqiu-Long het volgende:
Ik ook :) Dat was inderdaad leuk, en ik heb er ook op een olifant mogen rijden maar mijn huidige vriendin is daarop tegen want die olifanten worden gewoon keihard mishandeld met scherpe voorwerpen :(
Neem haar dan hier mee naartoe: http://www.elephantsworld.org/ (kanchanaburi). Soort bejaardenhuis voor olifanten, maar toen ik er was liep er ook een wees-olifantenbaby rond O+. Je bent een dag bezig met eten maken, bananenbomen uit de omgeving ophalen en de olifanten voeren (wat nodig is, want de meeste oudjes missen tanden en/of zijn blind/doof). Eind van de dag gaan ze badderen, en dan mag je in het water op de rug zitten. Zonder zware stellage oid, direct op de huid, ook om de rug van de olifant te sparen. Ze doen geen kunstjes, al had degene waar ik in zat iets teveel lol in onderwater kijken (waarbij ze ons er soms 'perongeluk' af wierp).

Ik vond Ayuttaya wel leuk, we hebben daar een fiets gehuurd en zelf wat tempels bezocht. Aan het eind van de dag ben je wel tempelmoe, maar ik vond het daar heerlijk rustig en ontspannen, verademing na bijvoorbeeld Bangkok.
Op maandag 4 juli 2011 21:37 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
*O* Go Chico, go Chico, itchaburpday, go Chico 8-)
pi_147881617
Olifantenparken lekker skippen.. die beesten worden mishandeld. Net als de vele 'tiger temples' met gedrogeerde tijgers..

Die olifanten worden niet zozeer lekgeprikt, maar van kleins af aan in een kuil gezet een paar weken waarbij ze geen kant uit kunnen. Misdraagt het beestje zich gaat ie de kuil weer in.

Vervolgens worden ze veroordeeld tot elke dag een rondje lopen door een vast parcour met een houten bankje op hun rug.

Aldus onze jungletrekgids, die zelf een illegale vluchteling was uit Birma (maar dat niet wilde bevestigen, ook niet na de belofte dat ie sowieso een verse fles Thaise rum kreeg na terugkomst).

Ten noorden van Chiang Mai is het inmiddels helemaal volgestampt met dergelijke parken (incl. raftbaantjes, en ziplining meuk). In elk guesthouse/hostel en toeristenbureautje is wel een package deal te boeken van een jungle trek waarbij een stukje raften/ziplinen/olifantenpark in zit.

Als je wil gaan raften check dan vantevoren even of je wel in het goeie seizoen zit, als er niet genoeg water is wordt het meestal omgezet in een suffe bamboevlot tocht (over hetzelfde parcours).
"Light thinks it travels faster than anything. It doesn't. For wherever light travels it finds darkness has got there first and is waiting for it."
pi_147881947
het is helemaal niet zo zeker of die beesten gedrogeerd zijn overigens.
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
pi_147882332
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 december 2014 15:18 schreef kalinhos het volgende:
het is helemaal niet zo zeker of die beesten gedrogeerd zijn overigens.
helaas.

Als je als toerist bij een tijger de kooi in mag (om een "leuke" foto te maken) en/of het beest zelfs aan mag raken is ie vrijwel zeker suf gemaakt met medicatie.

Verkijk je ook niet op het feit dat iemand in een monnikspij loopt niet betekent dat ie het ook daadwerkelijk is. De status van 'monnik' is sowieso een beetje controversieel, je kan in Thailand als veroordeelde crimineel ook een half jaar of een jaar als monnik door het leven gaan om zo je zonden 'af te kopen' bijvoorbeeld.

Alle olifanten in de parken gaan na 'sluitingstijd' ook gewoon aan de ketting trouwens, deels ook voor hun eigen bescherming. (En je wil geen horde muitende olifanten 's nachts vrij los hebben lopen).
"Light thinks it travels faster than anything. It doesn't. For wherever light travels it finds darkness has got there first and is waiting for it."
pi_147882505
Leuk dat blog. Die zijn naar de Tigertemple in Kanchanburi gegaan die idd overal afgemaakt wordt en waarvan bewezen is dat ze de beesten slecht behandelen. Lees je ook eens in over Tiger Kingdom in Chiang Mai. Tijgers die daar waren werden gewoon met rust gelaten als ze dat wilden, werden niet gepoked, waren nog behoorlijk actief eigenlijk (zeker de kleintjes) en er werd ook uitvoerig gewaarschuwd ze niet van voren te benaderen, en ook niet de kop en de voorpoten aan te raken.

Als zo'n baby tijger daar geboren wordt en vanaf zn geboorte al mensen met cameraatjes ziet (die er overigens niet met zn 20en tegelijk ingaan maar in groepjes van 2-3, max) dan raakt hij (lijkt me, ik ben ook geen dierenarts) daar wel aan gewend.

Overigens; in het gehele artikel wordt niet gezegd dat ze drugged zijn. Dat zou die blogger ook niet weten, aangezien hij ook geen professionele dierenarts is. Hooguit het vermoeden.

http://www.fivedollartrav(...)le-vs-tiger-kingdom/
http://tripologist.com/so(...)-mais-tiger-kingdom/
http://www.thelifescape.c(...)dom-or-penitentiary/ - zo voelde ik me zelf eigenlijk ook. Khad niet het gevoel dat de tijgers slecht werden behandeld, maar een rare situatie is het wel.

Ik ben 't alleen niet eens met de claim dat alle tijgers gedrugged zijn.

[ Bericht 20% gewijzigd door kalinhos op 23-12-2014 16:02:38 ]
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
pi_147883268
Nope. Wellicht dat ze daar niet of minder aan verdovingsmiddel doen, maar ook Tiger Kingdom in Chiang Mai doet vaag als je ze vraagt wat er gebeurt met de enorme massa aan tijgerkittens als ze eenmaal opgegroeid zijn.

Begrijp me niet verkeerd, ik zou het ook graag anders zien, maar het is naief om te blijven denken dat er geen dubieuze praktijken rond en met de dieren gebeuren. Ook niet in de 'goed' aangeschreven parken.
"Light thinks it travels faster than anything. It doesn't. For wherever light travels it finds darkness has got there first and is waiting for it."
pi_147883308
"The good news is that I returned from Chiang Mai’s “Tiger Kingdom” unscathed and unscratched. The bad news? I found no evidence that definitively confirms or denies the farm’s tigers are being sedated, promotional leaflets notwithstanding."


Die reviewer weet 't dus ook niet, daar waar iedereen er over de Temple in Kanchanaburi het een stuk meer over eens is.

Ik ben 't wel met je eens hoor dat het sowieso iets vreemds is. En idd, wat gebeurt er met die tijgers als ze groot genoeg worden. Waar laat je ze dan? Tegelijkertijd...als die beesten in Thailand in 't wild leven worden ze binnen no-time afgeschoten. Meest ideale situatie zou een beschermd gebied zijn, maar vindt dat maar eens daar.
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
pi_147883559
Tja, uiteindelijk blijft het wilde dieren kijken tegen betaling, zo goed als ze het in westerse dierenparken hebben, hebben ze het echt niet helaas. Bezoeken = het systeem in stand houden, idem met alle olifantenparken.

De jungle trek zelf was trouwens wel pittig, de watervallen supertof maar als je vervolgens in de jeep rit terug naar Chiang Mai ineens opvalt dat er om de x kilometer borden staan van jungletrek/olifanten/raft parken dan begint er wel een lampje te branden.

Vooral het raften (wat in ons geval neerkwam op een uur op een suf bamboevlot) ging op een raftbaan die voor een groot gedeelte gewoon kunstmatig was aangelegd, inclusief betonnen muurtjes. Onderweg kwamen we twee andere olifantenparken tegen langs het water.

Opzich ook niet iets wat je elke dag tegenkomt hoor, maar wij hadden na de jungle trek in ieder geval niet de illusie meer dat alles wild en ongerept was daar, het is echt bijna op industriele schaal aangelegd.
"Light thinks it travels faster than anything. It doesn't. For wherever light travels it finds darkness has got there first and is waiting for it."
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')