Mooi! Toevallig kocht ik gisteren ook kwarteleitjes. Ik heb ze in t verleden alleen nog maar gebakken. Hoe lang kook jij ze voor zachte eitjes?quote:Op maandag 29 december 2014 14:40 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Simpel erwtensoepje. Uitje fruiten, afblussen met sake, pak erwtjes uit de diepvries erbij, beetje kippenbouillon. Doorkoken, blenderen, op smaak brengen, klaar. Met wat zachtgekookte kwarteleitjes, zwart zout en erwtenscheuten.
Dankjequote:Op maandag 29 december 2014 16:33 schreef RobinOok het volgende:
Dat zoek ik ook altijd weer even op, bij mezelf, want het komt nogal nauw! :-)
[ link | afbeelding ]
Softboiled Quail Egg
Als ze uit de ijskast komen, dan 2:30 exact. In reeds kokend water du.
En als ze niet uit de ijskast komen korter. Ik deed ze laatst 2:30 terwijl ze dus op kamertemperatuur waren en dat was te lang. Nog niet geprobeerd wat het dan wel precies is, maar ik gok 2 minuten of 2:10 of zo.
*noteerquote:Op maandag 29 december 2014 14:40 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Simpel erwtensoepje. Uitje fruiten, afblussen met sake, pak erwtjes uit de diepvries erbij, beetje kippenbouillon. Doorkoken, blenderen, op smaak brengen, klaar. Met wat zachtgekookte kwarteleitjes, zwart zout en erwtenscheuten.
quote:Op dinsdag 30 december 2014 07:58 schreef Unites het volgende:
Eigenlijk is dit de mooiste foto's en presentatie (voor mij persoonlijk) die ik ooit heb gemaakt. Ik ben gewoon geen talent en de foto is misschien niet a la het gemiddelde niveau hier, maar goed...
[ afbeelding ]
(Deze stond inderdaad ook al in het kersttopic).
Een beurre blanc saus, weliswaar mislukt, maar de smaak was goed.quote:Op vrijdag 2 januari 2015 12:59 schreef minilot het volgende:
[..]
Wat is het gele precies voor sausje?
Leuk! Lijkt me lekker ook!quote:Op vrijdag 2 januari 2015 13:55 schreef MoChe het volgende:
Niet zelf gemaakt maar wel zelf een foto van genomen
Bietjespuree met een pecorino koekje
[ link | afbeelding ]Pecorino cookie by modaser, on Flickr
Oeeeh! Mooi! Zou ik misschien een receptje mogen van de 'irish coffee fudge'?quote:Op vrijdag 2 januari 2015 10:31 schreef minilot het volgende:
Japanse nieuwsjaarshap gemaakt: datemaki, zoet omeletrolletje met surimi, sake en mirin
[ afbeelding ]
Enneh, irish coffee fudge, met espresso en Bowmore single malt
[ afbeelding ]
Tot slot, ontbijt vanmorgen was zacht zureroom-brood met sesamkorst, deeg gisteren al gemaakt:
[ afbeelding ]
Een goed bestede nieuwjaarsdag dus
Heel simpel! Nauwelijks een recept te noemen eigenlijkquote:Op vrijdag 2 januari 2015 14:31 schreef Unites het volgende:
[..]
Oeeeh! Mooi! Zou ik misschien een receptje mogen van de 'irish coffee fudge'?
Super, bedankt!quote:Op vrijdag 2 januari 2015 14:38 schreef minilot het volgende:
[..]
Heel simpel! Nauwelijks een recept te noemen eigenlijk
500 gram goede pure chocolade in kleine stukjes hakken. In een pannetje met dikke bodem doen, er een heel blikje gecondenseerde melk en zakje espressopoeder (ongeveer twee volle theelepels) bij doen. Eventueel een klontje boter nog erbij. Roeren tot de chocolade helemaal gemengd en gesmolten is. Pan van vuur af. Er twee eetlepels whisky en een scheutje vanilla-extract doorheen roeren. Goed mengen.
Alles in een ovenschaal gieten waar je een bakpapiertje in hebt gedaan. Eventueel versieren met strooisel/gehakte nootjes/whatever naar keuze Paar uur laten opstijven en dan in blokjes snijden.
Neeeee, da's heel ander spul. Dit is meer te vergelijken met wat je in een chocoladetruffel kunt vinden. Ik geloof dat het is wat vooral Amerikanen fudge noemen.quote:Op vrijdag 2 januari 2015 15:15 schreef Unites het volgende:
Ik heb al een paar keer fudge proberen te maken, maar het is nog nooit echt gelukt. Of moet ik gewoon niet verwachten dat het hetzelfde gaat smaken en aanvoelen als de fudge van Lonka?
Bedankt voor de uitleg :-) en voor het recept, maar ik ga eerst maar eens de irish coffee fudge maken morgen. Dat lijkt me zooooo hemelsquote:Op vrijdag 2 januari 2015 15:22 schreef minilot het volgende:
[..]
Neeeee, da's heel ander spul. Dit is meer te vergelijken met wat je in een chocoladetruffel kunt vinden. Ik geloof dat het is wat vooral Amerikanen fudge noemen.
Het toffee-achtige van Lonka wat jij bedoelt lijkt hier niet op, daarvoor zul je toch echt suiker moeten gaan karamelliseren. Een zeer geslaagd recept dáárvoor heb ik een pagina eerder al eens eerder gepost:
http://lecremedelacrumb.c(...)ometer-required.html (en ook even naar bovenbladeren in dit topic voor op- en aanvullingen )
Jaa zo'n soort fudgerecept zoek ik al tijden Heb je meer varianten hiervan toevallig?quote:Op vrijdag 2 januari 2015 14:38 schreef minilot het volgende:
[..]
Heel simpel! Nauwelijks een recept te noemen eigenlijk
500 gram goede pure chocolade in kleine stukjes hakken. In een pannetje met dikke bodem doen, er een heel blikje gecondenseerde melk en zakje espressopoeder (ongeveer twee volle theelepels) bij doen. Eventueel een klontje boter nog erbij. Roeren tot de chocolade helemaal gemengd en gesmolten is. Pan van vuur af. Er twee eetlepels whisky en een scheutje vanilla-extract doorheen roeren. Goed mengen.
Alles in een ovenschaal gieten waar je een bakpapiertje in hebt gedaan. Eventueel versieren met strooisel/gehakte nootjes/whatever naar keuze Paar uur laten opstijven en dan in blokjes snijden.
*kwijl* in het kwadraat! Fudge is zo fijn, zo simpel om te maken met geweldig resultaat. En dat brood ziet er echt heerlijk uit.quote:Op vrijdag 2 januari 2015 10:31 schreef minilot het volgende:
Japanse nieuwsjaarshap gemaakt: datemaki, zoet omeletrolletje met surimi, sake en mirin
[ afbeelding ]
Enneh, irish coffee fudge, met espresso en Bowmore single malt
[ afbeelding ]
Tot slot, ontbijt vanmorgen was zacht zureroom-brood met sesamkorst, deeg gisteren al gemaakt:
[ afbeelding ]
Een goed bestede nieuwjaarsdag dus
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |