abonnement Unibet Coolblue
pi_148015404
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 17:50 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Ooohh :o O+

heb je een recept van die karamels? En hoe kom je aan dat goud?
Recept van karamels is supermakkelijk en post ik even wanneer ik weer thuis ben (nu aan het werk).

Potje bladgoud had ik van hier:
http://www.taartendecorat(...)igner-gold-leaf.html
Was voldoende voor dertig stukjes op dertig toffees :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_148015463
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 14:51 schreef vinnypassy het volgende:
Hier wat foto's van wat ik en mijn zus gisteren gemaakt hebben. Eerste drie zijn de hapjes, daarna foto's van het diner. Kwaliteit is niet super, want gemaakt met iPhone en er is geen briljante belichting aanwezig in de keuken. Natuurlijk alles helemaal zelf gemaakt, behalve het deeg voor de taartjes.

- Soesjes met kruidenroomkaas en zalm
- Witlofschuitjes met garnalencocktail
- Mini-worstenbroodjes
- Steak tartare
- Aardapppelpreisoep
- Biefstuk met bearnaisesaus, wortel en gepofte aardappel
- Omgekeerd perentaartje

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mooie soesjes! ^O^ En leuk kwarteleitje :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_148015554
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 december 2014 11:36 schreef minilot het volgende:
Uit het kersttopic:
Wijzen-uit-het-Oostentrio van zoute karamels met goud, meringue met wierrook (sandelhout) en kaneelrolletjes vol room met mirre-extract :)
:o _O_ Wanneer begin jij een blog? ^O^
Mijn Turkse recepten: www.mijnmixedkitchen.nl
pi_148015588
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 december 2014 13:37 schreef Stimorol- het volgende:
Ik mis sucuk.. kan t niet meer eten ;(
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 14:30 schreef Stimorol- het volgende:
Las Eslem en dacht meteen aan mixed kitchen zonder op je link te klikken :D
Haha, goed bezig ^O^ . Maar, geen sucuk meer? Dat is niet grappig. Er zijn verschillende merken, misschien is een iets mildere versie nog een oplossing?
Mijn Turkse recepten: www.mijnmixedkitchen.nl
pi_148015600
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 17:57 schreef Eslem het volgende:

[..]

:o _O_ Wanneer begin jij een blog? ^O^
Heb al een jaar een domeinnaam (schrokop . nl! *) ) maar ben tot nu toe te lui/laks/vergeetachtig gebleken om van start te gaan. ;)
Let me see you stripped down to the bone
pi_148015614
Ik blijf hoop houden ;) en geniale URL, trouwens _O-
Mijn Turkse recepten: www.mijnmixedkitchen.nl
  zaterdag 27 december 2014 @ 18:05:07 #107
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148015798
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 17:58 schreef minilot het volgende:

[..]

Heb al een jaar een domeinnaam (schrokop . nl! *) ) maar ben tot nu toe te lui/laks/vergeetachtig gebleken om van start te gaan. ;)
Maar jij kan dat wel gewoon, toch? Met 2 vingers in je neus. Of heb je hulp nodig? Want ik vind het ook best zonde dat jouw kooksels niet fijn bij elkaar staan.
pi_148015977
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 december 2014 18:05 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Maar jij kan dat wel gewoon, toch? Met 2 vingers in je neus.
Kan ook wel. Uitstelgedrag enz. :z
Ik zou nog eens wat gaan zuipen met een vriend-van-vroeger die inmiddels gevierd grafisch ontwerper is en wel wat tofs voor mijn layout wilde ontwerpen en daar kwam het nog niet van.

Hulp op technisch vlak is verder niet nodig, ik heb nota bene webdesign vaak als bijbaantje voor anderen uitgevoerd. :+

Ik moet ook echt eens gaan zitten voor het inhoudelijke concept, want ik wil wel dat het wat toevoegt op het aanbod van de miljoenen foodblogs die er al zijn. Ik heb verder weinig behoefte aan een blog puur om het hebben van een blog - dat op zichzelf boeit me namelijk niet zo.

Maaaarrrr.. het is beslist een goed voornemen voor 2015. :7
Let me see you stripped down to the bone
pi_148016068
Was het dat niet ook al voor 2014 }:|
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_148016088
Yep! >:O
Let me see you stripped down to the bone
pi_148016117
Bovendien: ik kan wel in mijn upje een blog gaan zitten bestieren, maar CUL is veel gezelliger.

Zo, nu weer ontopic. :7
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 27 december 2014 @ 18:17:17 #112
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148016162
Oh, je bent zo'n perfectionist waar nooit wat uit komt. Jaja.
pi_148016216
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 18:16 schreef minilot het volgende:
Bovendien: ik kan wel in mijn upje een blog gaan zitten bestieren, maar CUL is veel gezelliger.

Zo, nu weer ontopic. :7
We komen daar natuurlijk óók kletsen en commentaar leveren en oooh's en aaaah's plaatsen :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 27 december 2014 @ 18:20:44 #114
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_148016261
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 december 2014 11:36 schreef minilot het volgende:
Uit het kersttopic:
Wijzen-uit-het-Oostentrio van zoute karamels met goud, meringue met wierrook (sandelhout) en kaneelrolletjes vol room met mirre-extract :)
[ afbeelding ]
Gaaf zeg mini O+
pi_148084800
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 17:50 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Ooohh :o O+

heb je een recept van die karamels?
Dit is 'm. :)
http://lecremedelacrumb.c(...)ometer-required.html
Let me see you stripped down to the bone
pi_148084822
Had net een vrij bruut ontbijt van no-knead-broodje, whiskeycheddar, in brandy geweekte cranberries en met geitenmelk verdunde dulce de leche. *) :9

Let me see you stripped down to the bone
  maandag 29 december 2014 @ 11:34:07 #117
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_148087849
quote:
Dank! Ik hou zo van zoute caramel. En zoals jij ze hebt gemaakt met chocola en goud lijkt me heel leuk om iemand eens cadeau te doen.

Wat is trouwens de meerwaarde van maisstroop? Kan ik ook wel vervangen door wat extra suiker toch of meer gecondenseerde melk?

Spannend ontbijt trouwens, dat broodje :D
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_148087924
quote:
0s.gif Op maandag 29 december 2014 11:34 schreef -Mellow- het volgende:
Wat is trouwens de meerwaarde van maisstroop? Kan ik ook wel vervangen door wat extra suiker toch of meer gecondenseerde melk?
Eigenlijk niet.. Maissiroop zorgt er bij dit soort recepten voor dat het suikermengsel stabieler wordt: minder kans op kristalliseren dus en een egalere massa, met een prettig mondgevoel.

Ik heb een grote fles Koreaanse corn syrup van de toko in huis, kost niet veel en is superhandig. Niet alleen bij suikerwerk, maar ook bij aziatische vlees- en groentenroerbaksels: geeft een prachtige glans. O+ Tof spul!

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 29-12-2014 11:49:08 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_148088012
O, wacht.. De door mij zeer gewaarderde David Lebovitz heeft een stukje over corn syrup..

http://www.davidlebovitz.(...)to-use-or-not-use-c/

Hierin staat bevestigd dat de siroop kristallisatie voorkomt, maar biedt ook een alternatief:
If making a caramel, and a recipe calls for corn syrup, you can substitute a dash of lemon juice or cream of tartar, which performs nearly the same function.

Maar ook:
"For candy making, I strongly suggest sticking to the recipe. If a recipe calls for boiling a sugar syrup, unless specified, stick to using corn syrup. Especially ones cooked to a higher temperature. Honey, and the like, tend to burn when cooked down, so care should be taken to avoid that."

Gewoon zo'n fles halen dus. Blijft eeuwig goed buiten de koelkast.
Let me see you stripped down to the bone
pi_148088130
Oh, kijk aan, onze Robin heeft er ook nog een stukkie over!
http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/corn-syrup/

En nu ik dat zo lees bedenk ik me: je kunt in het recept voor de karamels de maļssiroop het beste vervangen door glucosestroop. Maar daar moet je waarschijnlijk toch ook de deur voor uit, dus dan kun je ook net zo goed zo'n makkelijke knijpfles Koreaanse maļssiroop kopen. :)

[ Bericht 24% gewijzigd door minilot op 29-12-2014 11:49:24 ]
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 29 december 2014 @ 11:47:02 #121
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_148088218
Aha, goed om te weten :)
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  maandag 29 december 2014 @ 11:48:04 #122
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148088254
Ja, en tegenwoordig ook gewoon bij de Oriental supermarkten te koop. Niet meer alleen bij de Koreaanse speciaaltoko's. Ik heb ook een fles staan.
pi_148088278
quote:
0s.gif Op maandag 29 december 2014 09:38 schreef minilot het volgende:
Had net een vrij bruut ontbijt van no-knead-broodje, whiskeycheddar, in brandy geweekte cranberries en met geitenmelk verdunde dulce de leche. *) :9

[ afbeelding ]
:9~
  maandag 29 december 2014 @ 14:40:36 #124
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148095108


Simpel erwtensoepje. Uitje fruiten, afblussen met sake, pak erwtjes uit de diepvries erbij, beetje kippenbouillon. Doorkoken, blenderen, op smaak brengen, klaar. Met wat zachtgekookte kwarteleitjes, zwart zout en erwtenscheuten.
pi_148095817
Ooo, ei met zwart zout! :9
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')