abonnement Unibet Coolblue
pi_147335858
Oh de spruitjes had ik al maanden niet geprepareerd en vond het wel weer eens tijd te meer m'n meeste gasten er erg van houden ( ik niet zo) en ik tenslotte voor mijn gasten kook en niet zo zeer voor mijzelf.

V.w.b. het bestek zie ik dat u uw pappenheimers kent madam. Grappig daar de meesten geen aandacht aan het bestek besteden.. En ze zijn ooit gekocht,heeeeeel erg lang geleden.(denk aan 30-40? jaar geleden.) Heb alles ervan en het is ook tijdloos.. :s)

quote:
0s.gif Op zaterdag 6 december 2014 13:36 schreef minilot het volgende:

Welkom in het topic Iwanius! Ziet er lekker knus en homecooked uit. :9
Ja,dank...ik dacht laat mij ook maar eens mij in dit topic melden nu ik zelf maar weer eens de keuken ben ingedoken. Zovaak vind je mij daar (keuken) tenslotte niet.
pi_147337239
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 december 2014 13:29 schreef Trusten het volgende:
Ziet er weer super uit allemaal, vooral die broden O+

Ook een kort vraagje, een tijd geleden heb ik hier een taart voorbij zien komen welke bestond uit een browniebodem met meerdere laagjes roze erbovenop. Helemaal bovenop lagen verse frambozen :), maar kan hem niet meer terugvinden. Anyone?
Dat was denk een taart die ik hier CUL / Fok-Foodgawkers #19 - post hier foto's van je kookkunsten! heb gepost

Recept: http://www.sugarhero.com/chocolate-raspberry-mousse-cake/ :)
pi_147360876
Net al gepost in het uit het watetenwevandaagtopic, maar goed:



Rijst, misogroenten en een zuur/pittige dressing met zwarte sesam en pinda. Zeer lekker recept uit de nieuwe Ottolenghi (Plenty More). :9 :9 :9

We hebben zojuist met z'n tweeën een hoeveelheid voor vier personen soldaat gemaakt. :*
Let me see you stripped down to the bone
pi_147363819
quote:
Thanks,dat is hem idd!
pi_147364744


Zelfgemaakte appelchutney op een broodje met taleggio O+

Het was super gelukt! Eerste keer, en dat ga ik zeker nog eens maken. Ik koop nooit meer een potje chutney :)

Niet de mooiste foto, maar de glans van de chutney komt er zo wel mooi uit ;)
  zondag 7 december 2014 @ 18:02:32 #31
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147365130
Lijkt me lekker! :9
pi_147382998
quote:
0s.gif Op zondag 7 december 2014 17:51 schreef Selestha het volgende:
[ afbeelding ]

Zelfgemaakte appelchutney op een broodje met taleggio O+

Het was super gelukt! Eerste keer, en dat ga ik zeker nog eens maken. Ik koop nooit meer een potje chutney :)

Niet de mooiste foto, maar de glans van de chutney komt er zo wel mooi uit ;)
Mjam, taleggio! O+ Enneh, die appelchutney klinkt goed! Zin om een recept te posten toevallig? :s)
Let me see you stripped down to the bone
pi_147383048
quote:
0s.gif Op maandag 8 december 2014 07:09 schreef minilot het volgende:

[..]

Mjam, taleggio! O+ Enneh, die appelchutney klinkt goed! Zin om een recept te posten toevallig? :s)
Nou het recept is een beetje geïmproviseerd ;) Maar wat ik gebruikt heb om het te maken:

-1 flesje appelcider
-3 kleine 2 middelgrote uien
-1 grote elstar
-3 el balsamico azijn
-Veel kaneel, gerookte en gedroogde chipotle, kerrie massala, snufje zout en een lepel honing

Kortom, voornamelijk op gevoel. Maar het is echt lekker geworden :9
pi_147385817
Ik doe ook een keertje mee :)

Van het weekend speculaas-appeltaart gebakken:


En ondanks dat het gewoon Danerolles was, vond ik mijn croissantjes ook leuk geworden:
  maandag 8 december 2014 @ 13:03:42 #35
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_147388147
oehh, chutney met taleggio :9

Deze is oud, maar wel nog steeds mooi:

'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_147394964
quote:
0s.gif Op maandag 8 december 2014 11:21 schreef Trusten het volgende:
Ik doe ook een keertje mee :)

Van het weekend speculaas-appeltaart gebakken:
[ afbeelding ]
Ziet er goed uit, lekker ook! :Y)
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
  maandag 8 december 2014 @ 17:10:14 #37
370431 drakin
vurig typje
pi_147395850
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 18:19 schreef minilot het volgende:

[..]

Zo, die zien er strak uit! ^O^
Kun je iets meer over je bonbon-avonturen vertellen? Wat voor chocolade gebruik je, wat voor vulling stop je erin?
Ehm, vertellen is lastig, het is meer doen en veel uitproberen. Op de meest simpele manier is het cacaoboter smelten, zoetstof en cacao erbij en in vormpjes gieten. Dan heb je wel chocolaatjes, maar er moet iets meer bewerkt worden voor het echt lekkere en goede chocolaatjes zijn. Afkoelen, omscheppen, temperen, weer warm maken en soms spelen met extra smaakjes. De eerste chocolaatjes die ik ooit maakte zaten pepermuntjes in, die zijn nog steeds het meest favoriet hier in huis.

Bonbonnetjes maak ik door het gesmolten produkt in de vormpjes met een kwastje in te smeren, af laten koelen en dan nog 2 keer insmeren, dan een vulling maken tot 3 mm vullen en dicht maken met de weer opgewarmde chocola. Na afkoelen uit de vormpjes halen en opeten maar.
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
  maandag 8 december 2014 @ 17:12:17 #38
370431 drakin
vurig typje
pi_147395912
En nu weer een lekker tussendoortje, kh-arm flatbread met een tonijnmengsel.

Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
pi_147430540


bietensoep met cocosmelk, citroengras , limoenblad en limoen.
  dinsdag 9 december 2014 @ 20:46:58 #40
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_147433337
Klinkt goed! Verder nog smaakmakers gebruikt? En gewoon groentebouillon? En afgemaakt met balsamico?
pi_147434974
ik heb geen bouillon gebruikt maar marmite omdat ik dacht dat die smaak wel lekker zou zijn bij het aardse van de bieten. Verder nog wat gember, ui, knoflook en idd balsamico.

De volgende keer wil ik er parmezaanse kaas over raspen.
pi_147435098
Ik kan dat niet helemaal plaatsen- cocosmelk, gember, limoen en dan ook balsamico en parmezaanse kaas?
pi_147435271
haha ja, ik snap het. Normaal zou ik dat ook nooit combineren. De soep was redelijk zoet uitgevallen door de cocos + bieten. Daar was de balans al iets fout, en ik had maar 1 limoen. De Balsamico paste er qua smaak echt heel goed bij.
En ik denk dus dat die parmezaanse kaas heel lekker zou zijn. Dus dat wil ik nog wel proberen.
pi_147435434
Balsamico & parmezaanse kaas, zeker, maar ik zou die kokos en orientaalse smaken dan weglaten want dat voegt niet zoveel toe.
Iets zuurs toevoegen, bijvoorbeeld appel laten meekoken?
  dinsdag 9 december 2014 @ 21:38:09 #45
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147435575
Het klinkt mij echt als horror in de oren. :)
But the proof is in the eating.
pi_147435707
ik heb ook wel vaker Alfredo recepten gezien met cocos en parmezaanse kaas.

Anyhow, in mijn hoofd werkt het. Misschien vind ik het wel helemaal niets.
Maar zoals hierboven, met een beetje balsamico, was niet verkeerd.
  woensdag 10 december 2014 @ 06:48:02 #47
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147443769
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 december 2014 21:38 schreef RobinOok het volgende:
Het klinkt mij echt als horror in de oren. :)
But the proof is in the eating.
Ja mij ook... Ik snap de smaken echt niet geloof ik
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_147444801
maar het plaatje is mooi!
  zondag 14 december 2014 @ 01:40:24 #49
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147561366


Had idioot veel eiwit over van de lemon custard taart en geen zin in meringue.
Had nog nooit omelet van eiwit gemaakt, dat leek me ook altijd vies. Maar ach, zo weggooien is ook zonde. (en bovendien, rauw eiwit in de vuilnisbak of door de goot, da's niks)
Dus ik dacht, "ik zal het eerst een stijf slaan", toen wat chilizout erdoor, kurkuma voor de kleur en hoppa, de koekenpan in. Ik deed niet echt mijn best, want ik dacht dat het niet lekker zou zijn, maar dat was het wel!!! Dat ga ik gewoon keihard vaker eten! Lekker.
pi_147568842
Wat grappig RobinOok het lijkt wel gewon brood zo op de foto :)



Akelig lekker toetje
Mijn Turkse recepten: www.mijnmixedkitchen.nl
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')