abonnement Unibet Coolblue
pi_157244968
quote:
0s.gif Op donderdag 22 oktober 2015 17:36 schreef Aisumasen het volgende:
"How Arctic Monkeys’ debut single changed the music industry and ‘killed the NME’": http://www.theguardian.co(...)look-good-dancefloor
Arn0 wees mij erop dat de schrijfster van dit artikel een ex-NME journaliste is, wat de kop van dit artikel alweer in een iets ander licht plaatst, al is het een quote van (ook al ex-NME journalist) Conor McNicholas. Eén ding is zeker, en dat is dat dit soort artikelen vrijwel altijd voorbij gaan aan waarom Arctic Monkeys de muziekwereld opschudde en 10 jaar na het debuut hun hoogtepunt nog steeds niet achter hun hebben liggen, of waarom dat andere bands in dezelfde tijd niet is gelukt. En dat is simpelweg de kwaliteit van de liedjes. Niet de oorspronkelijk hype, niet de tijdsgeest, daar krijg je met je vijfde album niet je succesvolste periode door.

Dit is weer een ander verhaal, maar ik frons sowieso altijd een beetje als hier in Nederland de eerste de beste The Jam/Oasis/Strokes-epigoon - en trouwens, het gros van de doorbrekende populaire Nederlandse bands op het moment zijn klonen, of het nu middenklasse jochies met een Gallagher/Ashcroft-syndroom zijn, of muziekschool-muzikanten die uitgekiende Topman-muziek maken en lukraak elementen uit de Bombay Bicycle Club/Vampire Weekend-bak vissen of psychedelica-bandwagon-springers die beter gekeken hebben naar de outfit van Kevin Parker dan geluisterd hebben naar zijn producties - vergeleken wordt met Arctic Monkeys. Dat gespeelde “working class” van die eerste categorie bandjes stopt vaak wel een beetje bij de hoesjes/persfoto’s rondom het eerste album van Arctic Monkeys. En de snelle gitaarriff-vergelijking loopt spaak zo’n 2 jaar in hun album-carrière. Ze waren toen al onnavolgbaar, maar zeker daarna zijn ze dat zo ver voorbij gestreefd, en zelfs op internationaal niveau heeft niemand er aan kunnen tippen.

quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2015 23:51 schreef MilanILF het volgende:
Als TLSP2 daadwerkelijk in maart 2016 komt, wanneer zouden we dan een single kunnen verwachten, denken jullie?
Eerste single niet eerder dan het nieuwe jaar, lijkt het. Maart-mei album lijkt me nog steeds zeer plausibel. Want de tournee zal iets voor de zomer plaatsvinden, en ze zullen het op z'n minst grotendeels willen laten samenvallen met de album-release, da's mijn theorie.

2008 was anders. Toen zat er een half jaar tussen de release van het album en de tournee. Dat zal nu niet gaan gebeuren, niet in de laatste plaats omdat dat allesverpletterende zesde AM-album er van moet gaan komen voor 2017, maar vooral omdat er toen een heftige discussie tussen Domino en vooral Turner was over de opzet van de live-shows. Domino wilde niet opdraaien voor de behoorlijke kosten van een 16-koppig orkest, en suggereerde een kwartet... De tour stond daardoor in de ijskast. Toen hebben ze eerst alleen wat semi-spontane akoestische gigs gedaan in New York en Londen tussen hun persdagen (waaronder eentje in Lloyd Hotel, Amsterdam, eerder dat jaar) door, en een amper voorbereidde "secret gig" op Glastonbury Park Stage zonder orkest of band (maar mét Matt Helders en Jack White als gasten). Het orkest-probleem is daarna opgelost door als compromis lokale orkesten op te laten draven, wat overigens een niet ongebruikelijke procedure is. (En in Sheffield Alex's eigen vader op trompet vanaf 'The Meeting Place'!). Het was toen eindelijk rond om een volwaardige gig of 2 in augustus te doen, en pas in oktober - ondertussen 15 maanden na de opnames - kwam de complete Europese tournee + 2 gigs in Amerika, andere setlist en arrangementen. Goed, wat ik wil zeggen: de timing zal dit keer iets beter zijn.

Ik hoop zelf op Concertgebouw of in ieder geval het oude Vredenburg, en niet weer een popzaal. De show hoort echt in een theater zoals de rest van de tournee toen ook het geval was, terwijl in Paradiso het orkest in plaats van op een verhoging met een indrukwekkende backdrop zoals elders, ergens achteraan gepropt zat zonder de volledige show-elementen. Áls Nederland al doorgaat, dat bleek met de SIAS én AM-tour al niet te lukken, zucht. Sowieso L'Olympia en iets als Hammersmith Apollo weer. Festivals zullen zich waarschijnlijk beperken tot Glastonbury John Peel-headliner en misschien andere tenten zoals weer Reading/Leeds. Dit zullen ze niet willen uitpersen. Al zou ik het bijna niet eens erg vinden, de eerste plaat blijft een van de beste platen van de 00's. Als de tweede er ook maar in de búúrt kan komen...
pi_157625441
En nu dus ook de bevestiging van de man himself: James Ford. Die post hierboven over de tour klinkt ook erg hoopgevend. Eindelijk de Last Shadow Puppets ook live zien O+

Kan voor mij niet snel genoeg 2016 zijn, ontzettend benieuwd wat ze er van hebben gemaakt :9
pi_157715927
Ja, “ergens volgend jaar” zijn de exacte woorden van James Ford in een radio-interview vorig weekend op een festival in Chili op tournee Met Simian Mobile Disco. En 't is geen grapje. Wel komisch dat hij het heeft over “the guy from Arctic Monkeys and Miles”:

http://pmd.cadenaunionrad(...)shadow-puppets70.mp3 (mp3-alert)

Begin deze maand waren ze nog aan het werk in een legendarische studio aan Sunset Boulevard, maar het gaat nu snel, EU-data in dezelfde maand als album. Benieuwd of Zach Dawes (QOTSA/Mini Mansions) en Cam Avery (Pond/Tame Impala/The Growl) meedoen in de tour line-up, nadat ze bezoekjes brachten aan de studio. Zeker die laatste zal wel wat psychedelische invloed hebben gehad, wat het vermoeden dat ze qua stijl een decennium zijn opgeschoven bevestigen. Nu het onverwacht vooruit is geschoven, moet je alweer bijna denken aan de plannen van AM, deze week exact een jaar op hiatus. Zouden ze in de zomer of zelfs na de zomer alweer iets doen? Of staan huisvaders Nick, Jamie (http://40.media.tumblr.co(...)aj1uslyb9o1_1280.png) en de kersvers als zodanig betitelde Matt (https://www.instagram.com/p/9-Xvo9puFk/) alweer te popelen?

Goed, niet op de zaken vooruit lopen. Grappig hoe deze korte "bevestiging" nu ineens (opnieuw?) werd opgepikt: NME weet in november al niet meer waar ze van de zomer al hoog van de toren mee hebben geblazen op basis van de eindeloze social media-hints. Denk dat ze volgende maand bij de “officiële officiële” aankondiging gewoon weer van voor af aan beginnen, haha.
  zaterdag 21 november 2015 @ 15:14:13 #179
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_157716215
Arctic Monkeys komt in mijn Top 2000 lijstje :9 Al weet ik nog niet zo goed welke. Dancefloor of Do I Wanna Know hebben wel de meeste kans om hoog te komen, dus ik denk één van die. Denk dat ik 505 ook nog erbij doe.
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
pi_157867506
Ik heb ook Do I Wanna Know erin gezet, en 505 in m'n vrije keuze gegooid. En Sun Goes Down boven Dancefloor gekozen.

Ondertussen heb ik nu al angst om naast TLSP-kaartjes te grijpen! Hebben ze by the way zo'n mailinglist waarmee je earlybirdtickets o.i.d. kan kopen?
  vrijdag 27 november 2015 @ 21:11:37 #181
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_157868448
505 in vrije keuze en Do I Wanna Know uit de lijst.
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
pi_157968197
Hoppa, Dancefloor ook erin gekregen dit jaar.
  woensdag 2 december 2015 @ 18:46:03 #183
157465 kciR
Heeft geen ondertitel
pi_157969548
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2015 17:45 schreef MilanILF het volgende:
Hoppa, Dancefloor ook erin gekregen dit jaar.
Do I Wanna Know staat er ook in :)
pi_157970554
quote:
1s.gif Op woensdag 2 december 2015 18:46 schreef kciR het volgende:

[..]

Do I Wanna Know staat er ook in :)
Ja, maar dat hadden we vorig jaar al bereikt.
  Redactie Sport donderdag 3 december 2015 @ 11:37:08 #186
274204 crew  Mexicanobakker
pi_157983818
Ik waag me niet meer aan voorspellingen, kan mezelf nooit overtreffen ;(
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_157984396
quote:
Jahhaaaa _O_ *O*
Nu ook de offi-officiële bevestiging!

Wel genânt trouwens dat de topictitel nog steeds relevant is, heeft ie dus ruim een jaar open gestaan, maar nu dus ook Dancefloor in de top 2000 ^O^ . En laten we er met z'n allen maar weer voor zorgen dat deze snel genoeg vol komt.
pi_157984700
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 12:10 schreef Jacobuspower het volgende:

[..]

Jahhaaaa _O_ *O*
Nu ook de offi-officiële bevestiging!

Wel genânt trouwens dat de topictitel nog steeds relevant is, heeft ie dus ruim een jaar open gestaan, maar nu dus ook Dancefloor in de top 2000 ^O^ . En laten we er met z'n allen maar weer voor zorgen dat deze snel genoeg vol komt.
Vergeten te stemmen ;(
pi_158289941
Dancefloor echt nèt, nr 1993. Do I Wanna Know? 196!! Da's een dikke stijging. Laten we kijken hoe vergankelijk deze is..
pi_158290477
Claudia de Breij op 4 en Adele op 23. :') Slecht jaar dit. Bijna al m'n keuzes zijn gezakt. Maar wat betreft AM wel een succes!
pi_158336768
Mini Mansions coveren 'I Love You All The Time' van Eagles Of Death Metal, met Turner verdekt opgesteld op harmonie: https://play.spotify.com/track/41KvipsMoCPjAlJ3gKWlJ8

Via http://playitforwardeodm.com/
pi_158337957
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 12:10 schreef Jacobuspower het volgende:

[..]

Jahhaaaa _O_ *O*
Nu ook de offi-officiële bevestiging!

Wel genânt trouwens dat de topictitel nog steeds relevant is, heeft ie dus ruim een jaar open gestaan, maar nu dus ook Dancefloor in de top 2000 ^O^ . En laten we er met z'n allen maar weer voor zorgen dat deze snel genoeg vol komt.
Had ik bij nader inzien de stilte tóch moeten aangrijpen om die 3 jaar oude verslagen te posten ;). Nee, was natuurlijk ook heel weinig nieuws in het afgelopen jaar. Was toen ik laatst de hele huishouding (vaderschap, trouwerijen) opsomde zelfs vergeten dat Helders ondertussen ook getrouwd is en dat Nick, nadat hij al eerder vader werd van een zoon (hier afgebeeld met de partner van Turner: http://36.media.tumblr.co(...)5j1tia8lao1_1280.jpg) alweer vader is van een tweede kind, een dochter. Overigens met de vrouw die tijdens de FWN-tour hun assistente was. Maar Santegoeds zal nu ophouden. Nee, wacht, we hebben zelfs de Halloween-kostuums niet besproken (!):



Goed... 196 in de Top 2000 voor ‘Do I Wanna Know?’, ja? Ik wist dat de track een succes zou worden, maar dat de song de populariteit van ‘Dancefloor’ flink zou overtreffen - niet alleen in deze lijst, ik bedoel ook wereldwijd - had ik toch nooit zien aankomen. Heel tof.

Dan natuurlijk nog even over TLSP. Wat betreft de teaser-video van eerder deze maand, ik postte ergens hierboven over Zach Dawes en Cam Avery, en jawel hoor, daar komen ze even een paar frames voorbij. Dat zijn ze dus, de nieuwe John Ashton’s. Zonder hem live dit keer, heel jammer.

En uiteraard James Ford ook te zien, maar dat kan zelfs geen nieuws zijn voor de mensen die niets hebben gevolgd. Wel bijzonder trouwens, dat hij na het AM-debuut - waar hij misgreep, volgens Sound On Sound in juli 2011 vanwege, in zijn eigen woorden “his being young and inexperienced” - werkelijk alle projecten van Alex Turner ge(co)produceerd heeft.

Kan niet ontkennen dat het momentum van de korte video veel toffer was geweest als de verrassing er nog niet van af was geweest. Nu dacht iedereen “ah, tof, daar is de verwachte teaser”. Ze hielden zelf volledige radio-stilte, maar de LA crowd om hun heen verre van… Wel een leuke mindfuck (?) dat juist die quote van James Ford die het “verklapte” er gewoon in terugkomt, als je goed luistert. Heerlijk geheimzinnig weer.

Sequels sucken eigenlijk altijd, en 2008 was zo perfect en bijzonder dat een vervolg op papier alleen maar kan tegenvallen. Maar ik weet bijna zeker dat dat hier niet gaat gebeuren… toch? De tijd is rijp, er is niets overhaast, ze zijn hongerig, de quality control van dit hele team is zo strak, ik denk persoonlijk dat ze het eerder zouden overslaan dan dat ze met halfbakken werk aan zouden komen. Ben zelf eigenlijk ook wel benieuwd of ze beide stiekem een liedje hier en daar hebben weggelegd sinds 2008, of dat ze vorig jaar vanaf square one zijn begonnen. Ik ben zeer enthousiast. Ik hoop voor het publiek van de eerste EU-shows dat het album vroeg lekt. En voor mijzelf dat ze in de zomer nog eens terugkomen.
pi_158358152
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2015 20:47 schreef Aisumasen het volgende:

[..]

Goed... 196 in de Top 2000 voor ‘Do I Wanna Know?’, ja? Ik wist dat de track een succes zou worden, maar dat de song de populariteit van ‘Dancefloor’ flink zou overtreffen - niet alleen in deze lijst, ik bedoel ook wereldwijd - had ik toch nooit zien aankomen. Heel tof.

Ja dit had ik ook echt nooit verwacht, wel een mooi stukje erkenning en trots!

quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2015 20:47 schreef Aisumasen het volgende:

[..]

Dan natuurlijk nog even over TLSP. Wat betreft de teaser-video van eerder deze maand, ik postte ergens hierboven over Zach Dawes en Cam Avery, en jawel hoor, daar komen ze even een paar frames voorbij. Dat zijn ze dus, de nieuwe John Ashton’s. Zonder hem live dit keer, heel jammer.

En uiteraard James Ford ook te zien, maar dat kan zelfs geen nieuws zijn voor de mensen die niets hebben gevolgd. Wel bijzonder trouwens, dat hij na het AM-debuut - waar hij misgreep, volgens Sound On Sound in juli 2011 vanwege, in zijn eigen woorden “his being young and inexperienced” - werkelijk alle projecten van Alex Turner ge(co)produceerd heeft.

Kan niet ontkennen dat het momentum van de korte video veel toffer was geweest als de verrassing er nog niet van af was geweest. Nu dacht iedereen “ah, tof, daar is de verwachte teaser”. Ze hielden zelf volledige radio-stilte, maar de LA crowd om hun heen verre van… Wel een leuke mindfuck (?) dat juist die quote van James Ford die het “verklapte” er gewoon in terugkomt, als je goed luistert. Heerlijk geheimzinnig weer.

Sequels sucken eigenlijk altijd, en 2008 was zo perfect en bijzonder dat een vervolg op papier alleen maar kan tegenvallen. Maar ik weet bijna zeker dat dat hier niet gaat gebeuren… toch? De tijd is rijp, er is niets overhaast, ze zijn hongerig, de quality control van dit hele team is zo strak, ik denk persoonlijk dat ze het eerder zouden overslaan dan dat ze met halfbakken werk aan zouden komen. Ben zelf eigenlijk ook wel benieuwd of ze beide stiekem een liedje hier en daar hebben weggelegd sinds 2008, of dat ze vorig jaar vanaf square one zijn begonnen. Ik ben zeer enthousiast. Ik hoop voor het publiek van de eerste EU-shows dat het album vroeg lekt. En voor mijzelf dat ze in de zomer nog eens terugkomen.
Mooi nieuws inderdaad dat ze weer twee goede nieuwe tourleden hebben gevonden, ook benieuwd of die nog op een of andere manier hun invloed hebben gehad op het materiaal. En die teaser was inderdaad een beetje mosterd na de maaltijd, maar dan wel heel goede mosterd ;).

Ja ik ben ook heel enthousiast en vooral heel erg benieuwd naar de stijl en het songmateriaal. Maar met deze perfectionisten on board heb ik er ook het volste vertrouwen in. Aha, ik zit zelf vanaf februari in de stad van herkomst dus heb hoop op een mooie homecoming gig O+
  maandag 21 december 2015 @ 14:15:29 #194
192683 AMDB
Visionair.
pi_158409398
Ik hoop natuurlijk dat ze Owen Pallett in z'n thuisstad gaan bezoeken voor een concertje _O_
pi_158418451
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2015 14:15 schreef AMDB het volgende:
Ik hoop natuurlijk dat ze Owen Pallett in z'n thuisstadland gaan bezoeken voor een concertje _O_
*Cam Avery _O-.
  dinsdag 22 december 2015 @ 15:41:50 #196
192683 AMDB
Visionair.
pi_158439991
quote:
10s.gif Op maandag 21 december 2015 20:03 schreef Aisumasen het volgende:

[..]

*Cam Avery _O-.
Weer die kant op ja? :D
pi_158595601
Weer een nieuwe Tlsp teaser!
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 28 december 2015 @ 10:58:39 #198
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_158595647
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
  maandag 28 december 2015 @ 12:05:08 #199
65940 Xurk
Burnside Deventer
pi_158596968
Mooi man :) En traditioneel op het verkeerde been zetten met die "rap"?
pi_158839028
En nu officieel: Coachella is de eerste aangekondigde gig voor TLSP, welke overigens niet de eerste plaats te vinden gig zal zijn. Vrijdag 15+22 april 2016.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')