Hangt er vanaf wat je lekker vindt, ik houd wel van een beetje stevigheid. Wat betreft smaak is vooraf maken geen probleem.quote:Op woensdag 24 december 2014 15:08 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Wel joh, rode kool is misschien zelfs wel lekkerder de dag erna.
Ik heb een reis rond de wereld bedacht. Mèt bijpassende beelden op beamer en muziek. Van borrelhappen (minihambugers en mini fish taco's met Mexicaanse biertjes) uit de VS en Mexico naar een amuse (vooruit, gekocht bij de Spanjaard in de stad) uit Spanje, dan via een voorgerechtje (tartaartje van rauwe tonijn met soy sauce, bieslook, sesam en avocado) uit Japan naar een voorgerechtje (een mini stoofschoteltje) uit Marokko, vanuit daar naar het hoofdgerecht uit Australië en Nieuw Zeeland (lam en kangaroe, met een hot mint sauce, een rode portsaus, mash met wilde paddestoelen, roast potatoes en drie soorten groenten plus een salade met Macademia's), dan linea recta richting nagerecht (uit handen gegeven aan zusterlief) en cocktails uit Brazilië om uiteindelijk huiswaarts te gaan, vooruit, naar België. Voor chocola bij de koffie.quote:
Nom, daar hoopte ik opquote:Op donderdag 25 december 2014 14:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Als het een wilde, geschoten patrijs is, reken met een echte wildsmaak.
Haha, ja, snap ik hoor!! Maar ik vond het gewoon heel leuk om dit eens te proberen. We hebben een beamer en projecteren bij ieder nieuw land beelden op de muur, hebben bijpassende muziek en de tafel is al gedekt met wereldkaartplacemats etc. Wordt gewoon een feest!!quote:Op donderdag 25 december 2014 10:32 schreef Molo het volgende:
Pfoe, ik vind het zelf een heel leuk idee, maar voor mijzelf teveel wisselende smaken bij elkaar.
Weet niet of ik datvzou 'trekken'.
Maar goed, ik ben ook meestal niet zo avontuurlijk hoor met etentjes regelen, hou het vaak gewoon klassiek bij elkaar
Vlees een aatal uren voor het bereiden uit de koelkast halenquote:Op zaterdag 27 december 2014 15:23 schreef Fokpop het volgende:
Hey Piet!
Gisteren lamsbout gemaakt op basis van deze twee posts van je (4e kerst op rij met een hoofdgerecht van jou!)
CUL / Recepten met lamsvlees
CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #25
+dag vantevoren gemarineerd in knoflook/tijm/rozemarijn/honing/mosterd met paar laurierblaadjes.
Bedankt! Erg geslaagd!
een dingetje waar ik nog een vraagje over heb: met vleesthermometer bij 67 graden er uitgehaald en in aluminiumfolie laten rusten. toch was het vlees rond het bot nog iets te rood, hoe valt dit te voorkomen? las namelijk dat je de vleesthermometer juist niet bij het bot moet steken.. (en had dat dus ook niet gedaan)
Robin bedankt voor de chocoladewhiskeybrownies!
Had al een vrij lage temperatuur (140 graden) - en vlees ook 's ochtends al uit de koelkast gehaald!quote:Op zaterdag 27 december 2014 15:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vlees een aatal uren voor het bereiden uit de koelkast halen
Langer laten garen bij lagere temperatuur, dan is de garing egaler
Dan langer garen, als het vlees je te rood wasquote:Op zaterdag 27 december 2014 16:56 schreef Fokpop het volgende:
[..]
Had al een vrij lage temperatuur (140 graden) - en vlees ook 's ochtends al uit de koelkast gehaald!
Vuistregel, als je twijfelt, niet eten.quote:Op zaterdag 27 december 2014 16:49 schreef focal het volgende:
Ik heb net tiramisu gegeten die al 3 dagen in de ijskast staat, had er niet aan gedacht dat er rauwe ei in zit. Heb jij enig idee of dit een probleem is?
En alsnog : als er geen ziekmakers in zaten en je hebt schoon gewerkt zul je niet zomaar ziek worden.quote:Op zaterdag 27 december 2014 17:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vuistregel, als je twijfelt, niet eten.
Hoe vers waren je eieren, hoe koud staat je koelkast, is nogal een verschil of deze 8 graden is of 2 graden.
Geen dank, graag gedaan.quote:Op zaterdag 27 december 2014 15:23 schreef Fokpop het volgende:
Robin bedankt voor de chocoladewhiskeybrownies!
Denk dat ik met jouw recept de whiskey die ik over heb van kerst koken ga opmakenquote:
Klinkt lekker, was het een succes?quote:Op donderdag 25 december 2014 07:00 schreef renzell het volgende:
[..]
Ik heb een reis rond de wereld bedacht. Mèt bijpassende beelden op beamer en muziek. Van borrelhappen (minihambugers en mini fish taco's met Mexicaanse biertjes) uit de VS en Mexico naar een amuse (vooruit, gekocht bij de Spanjaard in de stad) uit Spanje, dan via een voorgerechtje (tartaartje van rauwe tonijn met soy sauce, bieslook, sesam en avocado) uit Japan naar een voorgerechtje (een mini stoofschoteltje) uit Marokko, vanuit daar naar het hoofdgerecht uit Australië en Nieuw Zeeland (lam en kangaroe, met een hot mint sauce, een rode portsaus, mash met wilde paddestoelen, roast potatoes en drie soorten groenten plus een salade met Macademia's), dan linea recta richting nagerecht (uit handen gegeven aan zusterlief) en cocktails uit Brazilië om uiteindelijk huiswaarts te gaan, vooruit, naar België. Voor chocola bij de koffie.
Ik heb een campingas soldeerbrander, werkt prima.quote:Op zondag 28 december 2014 22:54 schreef focal het volgende:
Bedankt voor je advies over de Tiramisu, ik heb nergens last van gehad.
Heb je toevallig nog een goed recept voor Creme Brulee? Het liefst niet al te zoet, stort ze graag in een wat platter bakje zodat de suikerlaag relatief groot is voor de hoeveelheid crème. Vind het dan zelf lekkerder als de crème mild smaakt en niet scherp zoet net zoals de suikerlaag. Ook hoop ik dat je tips hebt voor een brander, ik wil er een met een flinke vlam eruit, niet zo'n laf aanstekertje. Heb zelf ooit als ober crème brulee's moeten branden as de keuken het te druk had (en ik vond het leuk). Geen idee wat voor brander we daar hadden maar het was een soort van gasflesje met een houder erop waar echt een flinke vlam uitkwam, apparaatje zag er basic uit. Alvast bedankt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |