Cadenhead's is de oudste onafhankelijke bottelaar van Schotland, sinds 1842.quote:Op zondag 21 december 2014 21:37 schreef YoshiBignose het volgende:
Mij werd door de slijterij de volgende aangeraden Auchroisk 24 Year Old 1989 - Small Batch (Cadenhead). Zat ook in de Blue Label zei hij, maar ik ben geen fan van JW maar vond de blue wel te drinken. Deze is erg goed, maar ik moet wel zeggen dat je goed merkt dat het 57.5% alcohol is.
Is volgens mij ook zo'n tijdelijke batch, ik zie hem niet zoveel te koop. Heb ook nog nooit iets van dit merk gedronken.
Hoezo niet meer gemaakt?quote:Op vrijdag 26 december 2014 20:49 schreef Winski05 het volgende:
Ben een glaasje Black Bottle 10yo aan het drinken. Blijft een héérlijke blended whisky die zo voor een single malt door zou kunnen gaan. Erg jammer dat 'ie niet meer gemaakt wordt. Kom 'm sporadisch nog wel eens tegen, maar voor (soms zelfs meer dan) vijf tientjes neem ik hem niet meer mee...
Desalniettemin geniet ik nog maar even van dit mooie flesje whisky
Dat is niet de "oude" 10yo, maar de opvolger. Smaakt behoorlijk andersquote:Op zaterdag 27 december 2014 01:03 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Hoezo niet meer gemaakt?
[ afbeelding ]
Ik vind de 10y nog net wat te vlak, Uigeadail daarentegen, dagelijkse dramquote:Op vrijdag 19 december 2014 18:45 schreef Tijn het volgende:
Kheb een fles Ardbeg gekocht en net een glaasje geproefd.
[ afbeelding ]
Niet slecht!
Eens, maar Black Bottle wordt dus nog wel gemaakt...quote:Op zaterdag 27 december 2014 01:50 schreef CrashO het volgende:
[..]
Dat is niet de "oude" 10yo, maar de opvolger. Smaakt behoorlijk anders
[ afbeelding ]
Uiteraard, maar ik had het natuurlijk over de 10yo.quote:Op zaterdag 27 december 2014 08:38 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Eens, maar Black Bottle wordt dus nog wel gemaakt...
Sorry, het was laat gisteravond/vannacht.quote:Op zaterdag 27 december 2014 12:48 schreef Winski05 het volgende:
[..]
Uiteraard, maar ik had het natuurlijk over de 10yo.
GlenLivet, Dalwhinnie, Balvenie, Highland Park zijn wel goede.quote:Op woensdag 31 december 2014 10:57 schreef MagnumPI het volgende:
Op basis van deze ervaringen, welke whisky raden jullie me aan?
Dat zei de verkoper ook al: 'Deze heeft een milde rokerige smaak en is een beetje chocolade-achtig'. Ik was gewoon op zoek naar een milde whisky om mee te beginnen, in een redelijke prijsklasse.quote:Op woensdag 31 december 2014 11:15 schreef CrashO het volgende:
[..]
GlenLivet, Dalwhinnie, Balvenie, Highland Park zijn wel goede.
Maar eigenlijk gewoon alles zonder "peat" als ik je bowmore ervaring zie, veel meer valt er na 2 flesjes nog niet te zeggen Maar je zou ook eens voor wat proefflesjes kunnen gaan om wat meer te proberen.
Ik zou trouwens wel over een jaartje oid als je wat meer ervaring hebt, om rokerige whisky's nog eens een kans te geven. Smaak veranderd vaak wel wat met ervaring en je zou ze dan zomaar wel lekker kunnen vinden. Bowmore is wat kwa rook betreft trouwens nog vrij mild in vergelijking met andere islay's
Een gerookte whisky om mee te beginnen is ook dodelijk voor je smaakpapillen...quote:Op woensdag 31 december 2014 12:19 schreef Catch22- het volgende:
Je moet de smaken ook wat leren waarderen.
Unrelated: Ik heb een fles aberlour en een balvenie carribean. Beide wat minder heftige smaken. Als ik die drink na een glas laphroaig quarter cask of ardbeg, vind ik er niets aan. Maar als ik daarmee begin waardeer ik ze wel. Vind het wel leuk om mijn smaak en de smaak van de whis zo te ontdekken. Drink eigenlijk nooit twee glazen van dezelfde whis op een avond.
ja daar ben ik dus ook achterquote:Op woensdag 31 december 2014 12:28 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Een gerookte whisky om mee te beginnen is ook dodelijk voor je smaakpapillen...
Ach ja, dat doe ik ook...quote:Op woensdag 31 december 2014 12:34 schreef Catch22- het volgende:
[..]
ja daar ben ik dus ook achter
Denk dat ik nu gewoon elke maand 1 of 2 flesjes koop als kado voor mezelf.
"Whis" Is dat de nieuwe hippe term?quote:Op woensdag 31 december 2014 12:19 schreef Catch22- het volgende:
Je moet de smaken ook wat leren waarderen.
Unrelated: Ik heb een fles aberlour en een balvenie carribean. Beide wat minder heftige smaken. Als ik die drink na een glas laphroaig quarter cask of ardbeg, vind ik er niets aan. Maar als ik daarmee begin waardeer ik ze wel. Vind het wel leuk om mijn smaak en de smaak van de whis zo te ontdekken. Drink eigenlijk nooit twee glazen van dezelfde whis op een avond.
Het is 'wiz'...quote:Op woensdag 31 december 2014 12:39 schreef Orbeatle het volgende:
[..]
"Whis" Is dat de nieuwe hippe term?
sorryquote:Op woensdag 31 december 2014 12:39 schreef Orbeatle het volgende:
[..]
"Whis" Is dat de nieuwe hippe term?
I'm just a little boyquote:
Ik zie dat je in een eerdere post repte over de balvenie carribean. Die leek me ook wel interessant, aangezien ik de double wood erg lekker vind. Is die carribean dan een aanrader? Of is dat weinig nieuws onder de zon.quote:
geen idee tbh. Ik vind hem wel lekker, maar heb nog maar weinig referentie. Het is niet zo puncher, maar wel smaakvol.quote:Op woensdag 31 december 2014 13:54 schreef Orbeatle het volgende:
[..]
Ik zie dat je in een eerdere post repte over de balvenie carribean. Die leek me ook wel interessant, aangezien ik de double wood erg lekker vind. Is die carribean dan een aanrader? Of is dat weinig nieuws onder de zon.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |