Oh, haha. Die heeft onlangs een recept gepost met zulk soort koekjes. Met peppermint-smaak volgens mij.quote:Op zaterdag 13 december 2014 16:12 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik moesten googlen wie dat was. Dus nee.
Is een optie, maar dan is een deel van het roken en drogen eigenlijk voor niets geweest of moet opnieuw. Het is nog niet 'niet te vreten zout' maar wel te zout. Maar in stukjes snijden en spekjes van maken voor bij de gebakken aardappels of door de zuurkool is het weer heel erg geschikt voor.quote:Op maandag 15 december 2014 14:41 schreef Molo het volgende:
Je kunt de bacon gewoon even a la zoutvlees en bacalhau laten weken om het ergste zout eraf te krijgen. En dan gewoon verder verwerken
In zeeuwse babbelaars hoort geen room dus dat zit er niet in.quote:Op maandag 15 december 2014 14:29 schreef Molo het volgende:
Zat de room er toen al door? Zou kunnen dat het is gaan schiften
Denk dat het roeren het probleem is. Ik wist dit wel in mn achterhoofd, maar in het recept stond toch echt 'al roerende verwarmen', dus ik dacht dat dit misschien toch wel kon. Maar goed weer wat geleerd dusquote:Op maandag 15 december 2014 14:05 schreef djkoelkast het volgende:
Kristalliseren gebeurt bij roeren nadat de suiker is gekookt en bij pannen met anti-aanbaklagen.
Al roerende verwarmen klopt, maar zodra de suiker kookt mag je niet meer roeren.quote:Op maandag 15 december 2014 17:39 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
In zeeuwse babbelaars hoort geen room dus dat zit er niet in.
[..]
Denk dat het roeren het probleem is. Ik wist dit wel in mn achterhoofd, maar in het recept stond toch echt 'al roerende verwarmen', dus ik dacht dat dit misschien toch wel kon. Maar goed weer wat geleerd dus
Heeft geholpen, 2u in water, daarna even aan de lucht laten drogen en nogmaals roken. Het smaakt nu voor los echt nèt op het randje van bijna te zout, maar dus nu niet tè.quote:Op maandag 15 december 2014 14:41 schreef Molo het volgende:
Je kunt de bacon gewoon even a la zoutvlees en bacalhau laten weken om het ergste zout eraf te krijgen. En dan gewoon verder verwerken
Lekker stevig en groot, oh nom nom nom, hey hij is nog niet opquote:Op maandag 15 december 2014 20:37 schreef djkoelkast het volgende:
Spek nu een 2e keer gerookt, ik ben benieuwd
En de gevulde koeken:
[ afbeelding ]
Ik ben bang dat ik wat minder avontuurlijk ben met baconquote:Op maandag 15 december 2014 23:22 schreef Isegrim het volgende:
Over wat je allemaal met gerookt spek kunt doen. http://www.bustle.com/art(...)to-a-whole-new-level
Zitten echt dingen bij waar ik spontaan van ga kwijlen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |