abonnement Unibet Coolblue
pi_147550422
quote:
14s.gif Op zaterdag 13 december 2014 16:12 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik moesten googlen wie dat was. :D Dus nee.
Oh, haha. Die heeft onlangs een recept gepost met zulk soort koekjes. Met peppermint-smaak volgens mij.
pi_147555066
Ik heb een overschot aan appels. Nou wil ik wat anders maken dan appeltaart, appelcake, applecrumble, appelmoes. Wie heeft er nog ideeën?
pi_147555176
Appelstroop, gedroogde appelringen, appelmatjes, gevulde appels?
  Moderator zaterdag 13 december 2014 @ 22:45:43 #254
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_147555499
Appelflappen, appelbeignets
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_147555515
Tarte tatin
Eerst denken, dan typen
pi_147555619
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 december 2014 22:45 schreef djkoelkast het volgende:
Appelflappen, appelbeignets
appelbeignets met O&N :9
  Moderator zaterdag 13 december 2014 @ 22:50:35 #257
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_147555663
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 december 2014 22:49 schreef Elleska het volgende:

[..]

appelbeignets met O&N :9
Sowieso! En oliebollen en appelflappen. Gaat allemaal appel in :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zondag 14 december 2014 @ 11:00:44 #258
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_147564338
Ik heb laatst een heerlijke witte chocoladetaart met crème fraîche gemaakt.

Eerst de bodem blindbakken:



De tweede keer de oven uit met de echte vulling:



Nadat de taart afgekoeld was, kwam er nog een laagje gesmolten witte chocolade en wat poedersuiker overheen. Mmmm! :Y)

  zondag 14 december 2014 @ 13:21:33 #259
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_147567176
:9~ :9~
  zondag 14 december 2014 @ 13:42:41 #260
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_147567768
Ziet er fantastisch uit ^O^
.
pi_147568696
Lijkt me heerlijk.
pi_147572044
Ha, die wilde ik voor kerst maken! Goed om te lezen dat ie lekker is :9 :Y)
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  User die het meest klaagt 2022 maandag 15 december 2014 @ 14:03:30 #263
414785 sirdanilot
pi_147601111
Graag deel ik een bakblunder met jullie (nou ja niet bakken maar het is i.i.g. zoet)

Gisteren wilde ik zeeuwse babbelaars maken. Maar blijkbaar is het hebben van zeeuwse roots niet voldoende om dit te laten slagen. De massa ging namelijk op den duur kristalliseren en toen ik de babbelaar wilde vormen was het één grote brok nat zand qua textuur. Heb het dus maar in een bakplaat gedaan, plat gemaakt, uit laten harden en blokjes gesneden. Nu heb ik een soort borstplaat met babbelaarsmaak... ook lekker :') (nee serieus ik zit het nu op te eten, al had ik liever een echte babbelaar gehad natuurlijk)

Wat zou er mis kunnen zijn gegaan?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  Moderator maandag 15 december 2014 @ 14:05:37 #264
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_147601180
Kristalliseren gebeurt bij roeren nadat de suiker is gekookt en bij pannen met anti-aanbaklagen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  maandag 15 december 2014 @ 14:29:32 #265
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147601895
Zat de room er toen al door? Zou kunnen dat het is gaan schiften
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator maandag 15 december 2014 @ 14:32:26 #266
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_147601971
Ik heb trouwens eindelijk mijn amandelspijs klaar. 5 weken gerijpt zonder ei, daarna ruim een week met ei. Het is echt superlekker geworden, heb er gevulde koeken mee gemaakt en heb nog 1kg over.
Volgende week amandelstaaf maken, met eigen bladerdeeg ook uiteraard.

Bacon heb ik een foutje mee gemaakt, ik had hem de laatste dag (de dag voor het roken) goed af moeten spoelen. Vergeten en nu is 'ie wat te zout. Ook is het roken iets te warm gegaan. Nog wel eetbaar, maar niet zo schitterend fantastisch als de vorige keer. Kan gebeuren, niet alles lukt ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  maandag 15 december 2014 @ 14:41:00 #267
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147602203
Je kunt de bacon gewoon even a la zoutvlees en bacalhau laten weken om het ergste zout eraf te krijgen. En dan gewoon verder verwerken
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator maandag 15 december 2014 @ 14:59:34 #268
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_147602674
quote:
1s.gif Op maandag 15 december 2014 14:41 schreef Molo het volgende:
Je kunt de bacon gewoon even a la zoutvlees en bacalhau laten weken om het ergste zout eraf te krijgen. En dan gewoon verder verwerken
Is een optie, maar dan is een deel van het roken en drogen eigenlijk voor niets geweest of moet opnieuw. Het is nog niet 'niet te vreten zout' maar wel te zout. Maar in stukjes snijden en spekjes van maken voor bij de gebakken aardappels of door de zuurkool is het weer heel erg geschikt voor.

edit: 1 deel ligt toch al gesneden en wel in de vriezer in plakjes dus, het andere deel had ik nog in de koelkast, toch maar in het water gezet.

[ Bericht 8% gewijzigd door djkoelkast op 15-12-2014 15:11:50 ]
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  User die het meest klaagt 2022 maandag 15 december 2014 @ 17:39:03 #269
414785 sirdanilot
pi_147607993
quote:
1s.gif Op maandag 15 december 2014 14:29 schreef Molo het volgende:
Zat de room er toen al door? Zou kunnen dat het is gaan schiften
In zeeuwse babbelaars hoort geen room dus dat zit er niet in.

quote:
0s.gif Op maandag 15 december 2014 14:05 schreef djkoelkast het volgende:
Kristalliseren gebeurt bij roeren nadat de suiker is gekookt en bij pannen met anti-aanbaklagen.
Denk dat het roeren het probleem is. Ik wist dit wel in mn achterhoofd, maar in het recept stond toch echt 'al roerende verwarmen', dus ik dacht dat dit misschien toch wel kon. Maar goed weer wat geleerd dus ;)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  Moderator maandag 15 december 2014 @ 18:50:10 #270
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_147610026
quote:
0s.gif Op maandag 15 december 2014 17:39 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

In zeeuwse babbelaars hoort geen room dus dat zit er niet in.

[..]

Denk dat het roeren het probleem is. Ik wist dit wel in mn achterhoofd, maar in het recept stond toch echt 'al roerende verwarmen', dus ik dacht dat dit misschien toch wel kon. Maar goed weer wat geleerd dus ;)
Al roerende verwarmen klopt, maar zodra de suiker kookt mag je niet meer roeren.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator maandag 15 december 2014 @ 20:37:15 #271
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_147614256
Spek nu een 2e keer gerookt, ik ben benieuwd ;)

En de gevulde koeken:

Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator maandag 15 december 2014 @ 23:14:09 #272
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_147622014
quote:
1s.gif Op maandag 15 december 2014 14:41 schreef Molo het volgende:
Je kunt de bacon gewoon even a la zoutvlees en bacalhau laten weken om het ergste zout eraf te krijgen. En dan gewoon verder verwerken
Heeft geholpen, 2u in water, daarna even aan de lucht laten drogen en nogmaals roken. Het smaakt nu voor los echt nèt op het randje van bijna te zout, maar dus nu niet tè.
Gebruik ik die te zoute (en al gesneden en ingevroren) helft gewoon voor de zuurkool, bij de tuinerwten of bij de witte/bruine etc. bonen en de minder zoute voor bij het ei enzo :D

Dikke merci ^O^
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_147622153
quote:
0s.gif Op maandag 15 december 2014 20:37 schreef djkoelkast het volgende:
Spek nu een 2e keer gerookt, ik ben benieuwd ;)

En de gevulde koeken:

[ afbeelding ]
Lekker stevig en groot, oh nom nom nom, hey hij is nog niet op :9~
mag het weten
  maandag 15 december 2014 @ 23:22:56 #274
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_147622342
Over wat je allemaal met gerookt spek kunt doen. :9 http://www.bustle.com/art(...)to-a-whole-new-level

Zitten echt dingen bij waar ik spontaan van ga kwijlen. :9~
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  Moderator dinsdag 16 december 2014 @ 00:37:25 #275
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_147624742
quote:
0s.gif Op maandag 15 december 2014 23:22 schreef Isegrim het volgende:
Over wat je allemaal met gerookt spek kunt doen. :9 http://www.bustle.com/art(...)to-a-whole-new-level

Zitten echt dingen bij waar ik spontaan van ga kwijlen. :9~
Ik ben bang dat ik wat minder avontuurlijk ben met bacon :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')