abonnement Unibet Coolblue
pi_147036738
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 november 2014 14:32 schreef Webby het volgende:

[..]

Ik ben begonnen met een gratis flesje Floid scheerschuim van de kapper, welke ik als kerstpresentje kreeg. Met mijn gloednieuwe Muhle R89 en een Derby mesje had ik een super eerste scheerervaring. Al dat gepraat over snijden en bloedbad leek me onzin. Toch wou ik ook een kwast en scheerschuim. Ik begon met de vergulde hand. Ik kreeg hier echt geen schuim mee en scheren was bedroevend. Na leren dat er veel meer water bij moest ging het 'aardig'. Later ben ik overgestapt op proraso. Dit is tot nu toe mijn beste scheerervaring (van zepen welke je zelf klopt, die floid is nog gladder). Nu na een jaar heb ik enkele andere dingen geprobeerd, zoals cella en 2 TFS zeepjes, maar alleen zijn minder glad dan de rode proraso. ze lijken wat droog van textuur en harder. ik haal me niet open, maar de huid is wel geïrriteerd. Overigens scheer ik met astra platinum.
Een beetje late reactie misschien, maar ik heb nu ook al een tijdje de Proraso Rood Scheercrème in gebruik en ik ben het eerlijk gezegd eens dat de werking beter is dan in mij geval de Barbiere di Figaro Mistero Scheerzeep. Ik vind overigens wel dat het verschil wat betreft de werking van deze twee scheerzepen/crèmes verwaarloosbaar is, maar de Proraso Rood laat inderdaad de krabber net wat soepeler over de huid glijden dan de Barbiere di Figaro Mistero Scheerzeep is mijn persoonlijke ervaring.

Ik ben trouwens ook erg tevreden over de geur van de Proraso Rood Scheercrème, maar ik vind het wel een geur waar je echt aan moet wennen want in het begin vond ik het ook vreemd ruiken.
pi_147051462




Zo, vandaag wel even wat bijzonders.
We hebben wat te vieren!
Namelijk de aankomst van onze eigen Shaving Society scheerkwasten! :D JEEEEJ!

Setup:
Pearl TP SHD21GB in Pearl stand met Gillette Silver Blue (vers)
Rod Neep x Shaving Society Limited Edition 2014 kwast in Mammoth Ivory en met 2 Band Badger en met serienummer 00
TFS DiVino scheerzeep
TFS DiVino Aftershave Balsem

Waar te beginnen?

Zal eerst maar beginnen met de mesjes van vandaag.
Deze mesjes heb ik zeker een jaar geleden op z'n minst al eens eerder gehad via iemand en die waren hier in Nederland eigenlijk niet te krijgen. (of voor veel te veel geld) Was er behoorlijk tevreden over, maar vanwege de gebrekkige verkrijgbaarheid eigenlijk niet meer naar omgekeken.
En sinds afgelopen week zijn ze beschikbaar gekomen bij Barbiere, dus maar eens een pakje meegepakt.

Dan nu de kwast :D
Hier hebben we een flinke poos op moeten wachten en het was voor Emiel een flinke kluif om geregeld te krijgen, maar dat is het allemaal wel waard geweest.
Een prachtige kwast gemaakt door de bekende Rod Neep.
Ik heb de enige kwast die in de combinatie Mammoth Ivory/ 2 Band Badger heeft en ook nog eens het meest unieke serienummer naar, mijn mening.

De kwast is iets groter uitgevallen dan ik had verwacht, maar hij is absoluut niet te groot. De knot is een mooie (gok ik) 24mm 2 Band met meer dan genoeg backbone en de haren zijn lekker zacht.
Precies wat ik wilde :)
Afwerking en kwaliteit van de materialen en de haren zijn top-notch, zoals we mochten verwachten van Rod's werk.
Handvat heeft een mooie grootte en een lekker gewicht met fijne balans.
Nu maar eens kijken hoe deze knaap presteert! :D

En wat voor betere keus is er nou, om je vrij speciale, nieuwe kwast als maiden voyage mee in te zegenen?
Juist, een wijn-geurende zeep. :P We beelden maar even in dat het om champagne gaat, nietwaar? :D

Dus vandaag, zoals hierboven al gemeld, is de DiVino weer aan de beurt!
Laden van de zeep blijft een makkie, al moet je door de grote maat van de kwast wel flink doorladen, hij lust wel een hapje zeep. En zeker omdat ie ook flink wat water vasthoud, heb je dat ook echt wel nodig om het mengsel niet te waterig te laten worden.

Facelathering is met een dassenhaar wel gewoon de ultieme test. Meeste dassenharen kwasten zijn er gewoon niet goed geschikt voor omdat ze vrij slap zijn en dat voelt dan niet echt prettig aan.

Deze knaap beschikt toch best over een goede lading backbone en dat voelt gewoon erg prettig. De haren zijn lekker zacht in de top en bieden gewoon genoeg stevigheid om lekker de zeep op het gezicht op te kloppen. Voor je het weet heb je die behoorlijk grote kwast vol met een dik, romig schuim zitten en ook het gezicht zit stampvol met het goedje.

Scheren gaat ook erg netjes vandaag.
3 daags baardje gaat er makkelijk af en het Gilette mesje voelt erg soepel aan, precies zoals ik me herinnerde.

De shave vandaag heerlijk afgerond met de matchende DiVino ASB.
Heerlijk zacht spul, met hetzelfde geurtje als de zeep.

Ik wil bij deze nogmaals mijn collega's bij Shaving Society bedanken, met name Emiel en alle leden die dit mogelijk hebben kunnen maken :)

Thanks Rod, for the wonderful work you did for us!

Dat was het weer voor vandaag!

Zondag ben ik er weer!
En dit keer met een nieuw (voor mij athans) zeepje, namelijk de Haslinger Schafmilch!

Dus ik zie jullie allemaal Zondag weer!

Fijne dag allemaal!
pi_147054546
Is het nou echt zo'n verschil met een goedkope kwast? Wat is het nou dat het schuim zoveel beter maakt. Ik heb er een van de vergulde hand en die werkt prima.
pi_147054960
quote:
0s.gif Op donderdag 27 november 2014 14:02 schreef Dhal het volgende:
Is het nou echt zo'n verschil met een goedkope kwast? Wat is het nou dat het schuim zoveel beter maakt. Ik heb er een van de vergulde hand en die werkt prima.


Het verschil tussen een slechte en een redelijk/goede kwast.

Deze foto maakt mijn inziens een hoop duidelijk
Aigh aigh Captain!
pi_147055512
quote:
15s.gif Op donderdag 27 november 2014 14:17 schreef Captain_koek het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Het verschil tussen een slechte en een redelijk/goede kwast.

Deze foto maakt mijn inziens een hoop duidelijk
Ik zie dat hij breder is. Wat is daar het voordeel van? Is je schuim daardoor beter. Is het daarom ¤40,- duurder?

Hij is natuurlijk veel mooier. Maar beter voor je schuim...?
pi_147055721
quote:
1s.gif Op donderdag 27 november 2014 14:35 schreef Dhal het volgende:

[..]

Ik zie dat hij breder is. Wat is daar het voordeel van? Is je schuim daardoor beter. Is het daarom ¤40,- duurder?

Hij is natuurlijk veel mooier. Maar beter voor je schuim...?
deze was "slechts" 22 nog wat. prima kwast

Hij neemt wat meer zeep op en verspreid dit beter door het water. heb daarom in principe minder product nodig. De borstels zijn veel zachter en voelt daarom prettiger aan. Het voelt minder als vegen (met een bezem).

Ik krijg er zelf een dikker schuim mee, dit komt denk ik door een groter werkingsoppervlakte.
Het belangrijkste vind ik zelf dat het veel prettiger aanvoelt als de kwast ernaast!
Aigh aigh Captain!
pi_147056030
Oke, duidelijk. Ik blijf het een hoop geld vinden voor een kwast. Waar heb je deze gehaald?
pi_147057255
Same here, de hele ervaring word er factor 10 prettiger van. Het verschil in kwaliteit van de gebruikte materialen is duidelijk voelbaar en je zal ook wel merken dat de wat betere kwaliteit haar over het algemeen ook beter presteert.
pi_147057305
Vind dat ebay kwastje van mij prima presteren :D
pi_147057448
quote:
0s.gif Op donderdag 27 november 2014 15:40 schreef Ubershave het volgende:
Same here, de hele ervaring word er factor 10 prettiger van. Het verschil in kwaliteit van de gebruikte materialen is duidelijk voelbaar en je zal ook wel merken dat de wat betere kwaliteit haar over het algemeen ook beter presteert.
ik raak geen andere kwast meer aan, sinds ik mijn plisson synthetic in bezit heb.
pi_147058149
quote:
15s.gif Op donderdag 27 november 2014 14:42 schreef Captain_koek het volgende:Hij neemt wat meer zeep op en verspreid dit beter door het water. heb daarom in principe minder product nodig.
Meer zeep = minder product?
Game Over :: Anoniem torrents downloaden @ Seedr :: Lees hier waarom
pi_147060960
quote:
0s.gif Op donderdag 27 november 2014 14:02 schreef Dhal het volgende:
Is het nou echt zo'n verschil met een goedkope kwast? Wat is het nou dat het schuim zoveel beter maakt. Ik heb er een van de vergulde hand en die werkt prima.
Persoonlijk ben ik van mening dat het voor een groot deel gewoon pure luxe is, handvat van duurdere materiaal en een duurdere haarsoort etc. Maar goed afhankelijk van de goedkope scheerkwast die je hebt zit er wel degelijk verschil in, maar ik vind niet dat de kwaliteit van het opgeklopte scheerschuim perse beter is met een duurdere scheerkwast.

Ik heb namelijk zowel een goedkope Balea Men Varkenshaar Scheerkwast uitgetest en wat duurdere exemplaren zoals de Whippeddog 24MM Silvertip Dashaar Scheerkwast, en eerlijk is eerlijk de Whippeddog is gewoon vele male beter dan de Balea Men Varkenshaar Scheerkwast. Maar als we puur kijken naar de werking van de scheerkwasten, dan doen ze naar mijn mening beide hun werk goed maar het opkloppen van scheerzeep/crème gaat met de Whippeddog wel makkelijkere en resulteert in meer scheerschuim maar verbruikt ook meer product.

En mijn eerste scheerkwast was juist een dure Edwin Jagger Best Black Badger, en deze scheerkwast koste ruim ¤ 30 en komt met de laagste graduatie dashaar namelijk pure dashaar. Ter vergelijking, rechtstreeks uit China kun je een Virginiasheng Finest Dashaar Scheerkwast kopen voor nog geen ¤ 13 inclusief verzenden en je krijgt dan gewoon veel meer waar voor geld dan bij een dure scheerkwast zoals de bovengenoemde Edwin Jagger bijvoorbeeld.

Uiteraard zijn er ook scheerkwasten uit China die je beter kunt vermijden zoals de Ganvillage Green Dashaar Scheerkwast, en Frank Shaving bood ooit echt waar voor geld maar nu zijn die prijzen ook dusdanig gestegen dat ik van mening ben dat je voor dat geld beter een Whippedog kunt kopen.

Maar laten vooral ook niet de varkenshaar scheerkwasten vergeten, want sommige varkenshaar scheerkwasten bieden nog meer waar voor geld dan een dashaar kan bieden. Want ik heb in Italië een joekel van een varkenshaar scheerkwast gekocht voor ¤ 6,90 van het merk Omega en ik heb hem wel eens waar nog niet gebruikt maar op internet zijn genoeg positieve gebruikerservaringen te vinden over deze scheerkwasten, al zijn deze grote jongens online wel iets prijziger ;) Maar je kunt bij de Trekpleister ook gewoon een Omega 10019 kopen, dan heb je voor een paar euro een goede instap scheerkwast.

Oh en voor ik het vergeet, het belangrijkste is dat jij tevreden bent over je scheerkwast ;) Want als je gewoon tevreden ben zie ik geen reden waarom je een betere nodig zou hebben, al zou het natuurlijk wel de gebruikservaring waarschijnlijk nog net wat beter maken. Want de uiteindes van het Finest Dashaar van de Virginiasheng Finest Dashaar Scheerkwast voelen natuurlijk veel zachter aan, en de Whippeddog doet daar nog een schepje boven op.

[ Bericht 8% gewijzigd door Diqiu-Long op 27-11-2014 18:12:35 ]
pi_147072594
quote:
0s.gif Op donderdag 27 november 2014 16:11 schreef Webby het volgende:

[..]

Meer zeep = minder product?
Ik bedoel hiermee dat ik de kwast minder lang hoef te laden, voor de zelfde hoeveelheid schuim. Als ik hem geheel laad kan ik gemakkelijk drie passes maken zonder opnieuw te hoeven laden.

Aangezien ik over het algemeen maar twee passes doe laad ik hem korter en verbruik dus (in principe) minder product.

Wat luxe betreft: ja deze kwast is flink fijner maar ik denk okk dat ik ook een erg slecht exemplaar van dvh te pakken had. Ik zie soms inderdaad prachtige kwasten voor weinig.

Deze kwam van de Douglas.

Heb daar ook een zeep vandaan, fantasia genaamd. Leuke zeep die goed ruikt.
Aigh aigh Captain!
pi_147080002
quote:
0s.gif Op donderdag 27 november 2014 15:47 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik raak geen andere kwast meer aan, sinds ik mijn plisson synthetic in bezit heb.
Ik raak nog wel andere kwasten aan, maar dat is ook mijn favoriete kwast geworden. HIj is mooi, hoeft niet te weken, is snel weer droog, gebruikt weinig product en heeft genoeg backbone terwijl hij heerlijk zacht blijft. Als ik om een of andere reden nog maar een kwast mocht houden werd het die :)
Onder deze lijn niet schrijven
  vrijdag 28 november 2014 @ 10:51:44 #115
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_147081130
Tja, iedereen moet gebruiken wat hij zelf het fijnste vindt.

Ik gebruik persoonlijk geen andere kwast meer dan mijn Omega #49. Lekker groot en veel backbone (vind de gemiddelde das echt veel te zacht). Handvat is goedkoop plastic maar voor die 10¤ echt een bazenkwast.
pi_147100457






Met deze opstelling geschoren, lang niet zo agressief als beweert, omdat de krabber van aluminium is en dus licht is.
gewoon clean en glad na 3 passes.
Krabber zelf is iets van 5 euro op de markt of ebay. ;)
pi_147103161


Zo vandaag voor het eerst de Omega 98 Professionele Varkenshaar Scheerkwast gebruikt, en de eerste indruk was wow wat is dit een grote scheerkwast. Want direct toen ik begon met het opkloppen van de Proraso Rood Scheercrème had ik met een paar halen gewoon al bijna mijn hele gezicht ingezeept, en de hoeveelheid scheerschuim die dan vervolgens nog in de scheerkwast zat was voor de eerste scheerbeurt ook best veel.

En het grote handvat bied overduidelijk zijn voordelen, want normaal gesproken heb ik gegarandeerd mijn hand vol zitten met scheerschuim wanneer ik scheercrème opklop maar door dit grote handvat is dat dus niet het geval.
  vrijdag 28 november 2014 @ 22:49:15 #118
342627 tja77
Proud member of the tittycrew.
pi_147104228
quote:
0s.gif Op donderdag 27 november 2014 15:47 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik raak geen andere kwast meer aan, sinds ik mijn plisson synthetic in bezit heb.
Hoe verhoudt die kwast zich ten opzichte van de synthetische Muhle?
Want die heb ik momenteel in gebruik, en die bevalt me prima, maar een tweede kwast is nooit weg natuurlijk.
pi_147104566
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 november 2014 22:49 schreef tja77 het volgende:

[..]

Hoe verhoudt die kwast zich ten opzichte van de synthetische Muhle?
Want die heb ik momenteel in gebruik, en die bevalt me prima, maar een tweede kwast is nooit weg natuurlijk.
ik heb zelf geen Muhle, misschien iemand anders?
pi_147105477
*Moet de topictitel niet met XXIII zijn ipv XXII ?
Time's fun when you're having flies.
pi_147113657
Mede geïnspireerd door dit topic en omdat me telkens afgetroggeld voelde als ik een setje pokkedure Gilette Fusion mesjes kocht, gisteren het volgende aangeschaft:

Merkur 38C,
Omega varkensharen kwast
Proraso scheerzeep (groen potje).
Aluin

Vanmorgen getest en ik moet wel zeggen: die Merkur 38C is echt wel topklasse. Ik twijfelde een beetje tussen dit merk en Mühle, omdat er wel eens opmerkingen kwamen op dit forum over de mindere afwerking van Merkurs, maar het exemplaar dat ik nu heb is prima afgewerkt (omdat ik dit in een reguliere winkel heb gekocht kon ik beide vergelijken). Prima balans en het weegt zwaarder dan een C23 bijvoorbeeld (wat ik ook als optie in mijn hoofd had, maar het handvat vond ik uiteindelijk wat dunnetjes).

De Omegakwast leek me ook wel goed (koste me zo'n 14 euro). Een goede prijs/kwaliteit.

Het eigenlijke scheren dan;

Dit verliep eigenlijk vlotter dat ik verwacht had, ik gebruikte het bijgeleverde standaard mesje van Merkur zelf, naar het schijnt zijn die niet zo goed, maar als beginner wou ik niet direct met zoiets als superscherpe Feathers beginnen.
Wel een setje Derby's erbij gekocht, deze hebben misschien ook niet zo een goede reputatie maar als beginner, weet je wel... beter wat vergevingsgezinde mesjes om mee te starten.

Nu heb ik na mijn eerste klassieke scheerbeurt niet echt een superglad resultaat, maar ik was nogal voorzichtig en had al een stevige baard van een 6-tal dagen staan dus is het gewoon nog wat ervaring opdoen. Trouwens: geen wondje, aluin niet nodig gehad.

De Proraso deed z'n werk (het opkloppen van de schuim ging vrij vlot) maar ik vond de geur wat tegenvallen,

Als aftershave: klassieke Nivea balsem (had ik nog in huis).

Conclusie: bekeerd tot het klassieke scheren en ik zie er naar uit om de juiste zeep, de juiste mesjes de juiste aftershave te zoeken.
pi_147114371
De geur van Proraso Groen vind ik persoonlijk vergelijkbaar met Vicks Vaporub, en wanneer ik Proraso Groen gebruik heb ik soms ook het idee dat ik met Vicks Vaporub scheer.

Wat voor model van Omega heb je overigens gekocht? Oh ik denk overigens dat je aan de geur van Proraso Groen gewoon dient te wennen, maar van de budget merken vind ik wel dat Proraso goede geuren heeft.

Overigens ruikt de Proraso Groen Aftershave Lotion totaal anders dan de andere scheerproducten uit de Groene Proraso lijn, want dat is gewoon zo'n fris ruikende aftershave :)

Oh en ter variatie kun je natuurlijk ook De Vergulde Hand Scheerzeep uitproberen, dat is naar mijn persoonlijke mening niet zo'n goede scheerzeep maar wel met een lekker fris klassiek geurtje.
pi_147115270
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 11:37 schreef SCORHORSE het volgende:
Mede geïnspireerd door dit topic en omdat me telkens afgetroggeld voelde als ik een setje pokkedure Gilette Fusion mesjes kocht, gisteren het volgende aangeschaft:

Merkur 38C,
Omega varkensharen kwast
Proraso scheerzeep (groen potje).
Aluin

Vanmorgen getest en ik moet wel zeggen: die Merkur 38C is echt wel topklasse. Ik twijfelde een beetje tussen dit merk en Mühle, omdat er wel eens opmerkingen kwamen op dit forum over de mindere afwerking van Merkurs, maar het exemplaar dat ik nu heb is prima afgewerkt (omdat ik dit in een reguliere winkel heb gekocht kon ik beide vergelijken). Prima balans en het weegt zwaarder dan een C23 bijvoorbeeld (wat ik ook als optie in mijn hoofd had, maar het handvat vond ik uiteindelijk wat dunnetjes).

De Omegakwast leek me ook wel goed (koste me zo'n 14 euro). Een goede prijs/kwaliteit.

Het eigenlijke scheren dan;

Dit verliep eigenlijk vlotter dat ik verwacht had, ik gebruikte het bijgeleverde standaard mesje van Merkur zelf, naar het schijnt zijn die niet zo goed, maar als beginner wou ik niet direct met zoiets als superscherpe Feathers beginnen.
Wel een setje Derby's erbij gekocht, deze hebben misschien ook niet zo een goede reputatie maar als beginner, weet je wel... beter wat vergevingsgezinde mesjes om mee te starten.

Nu heb ik na mijn eerste klassieke scheerbeurt niet echt een superglad resultaat, maar ik was nogal voorzichtig en had al een stevige baard van een 6-tal dagen staan dus is het gewoon nog wat ervaring opdoen. Trouwens: geen wondje, aluin niet nodig gehad.

De Proraso deed z'n werk (het opkloppen van de schuim ging vrij vlot) maar ik vond de geur wat tegenvallen,

Als aftershave: klassieke Nivea balsem (had ik nog in huis).

Conclusie: bekeerd tot het klassieke scheren en ik zie er naar uit om de juiste zeep, de juiste mesjes de juiste aftershave te zoeken.
Op ebay zijn genoeg sample pakketten van verschillende mesjes te vinden :)
pi_147115376
De kwast die ik gekocht heb is deze:

http://www.messenwinkel.e(...)cheerkwast-hout.html

Het lukt me momenteel stomweg niet om gewoon de foto te plaatsen, sorry.

Vergulde Hand is een winkelketen die we in België niet kennen.

Misschien heb je wel gelijk en even gewoon wennen aan de scheerzeep. Het is nu niet dat ik de Proraso geur zo slecht vond, maar ik had inderdaad meer klassiek verwacht.

Maar ik ga in elk geval de Prosaro aftershave die je aanraadde eens proberen, Ik hou het inderdaad liever budget vriendelijk, die duurdere merken kan ik me zowiezo niet permiteren (moest ik het wel aankunnen zou ik het trouwens wel proberen).
pi_147115432
Op ebay zijn genoeg sample pakketten van verschillende mesjes te vinden :)

Awel, ik ga dat doen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')