abonnement Unibet Coolblue
pi_146751030
Komende donderdag vlieg ik naar Rome :) En we weten allemaal wel dat Italië een paradijs is voor klassiek natscheerders, dus ik vroeg me af wat er zo al lokaal te krijgen is in supermarkten?

Dat er Proraso, Proraso en Proraso te krijgen dat is mij meer dan duidelijk, maar ik ben ook geïnteresseerd in andere merken zoals Prep wellicht, Vito, Figaro etc.

Maar dat is dan allemaal scheersoftware, ik hoor namelijk ook geregeld goede verhalen over Italiaanse varkenshaar scheerkwasten van vooral Omega al heeft Proraso er ook eentje.

Dus wat zijn aanraders? Dan kan ik alvast een wenslijstje samenstellen :)
pi_146751360
quote:
0s.gif Op maandag 17 november 2014 17:26 schreef Ubershave het volgende:
[ afbeelding ]

Goedendag allemaal, beetje change of plans!
Geen Maggard Razors sample maar als onverwachte tussenkomst een pakketje van BAUME.BE waar ik even mijn aandacht op wilde vestigen.
Tss.. Dit kan natuurlijk niet hé... ;)
pi_146752118
Ja sorry :P kreeg het pakket wat eerder binnen dan verwacht en hier zat ik al een hele poos naar uit te kijken ook :D

Maar wees gerust, de woensdag-shave heeft altijd wel de zwaarste klus, meeste haar op de bakkes :P
pi_146812302
Ik ben in Italië meer aftershaves en balsems tegengekomen in de supermarkt dan scheerzepen. Ik zou het eens op een lokale markt proberen; daar heb ik ook mijn figaro gevonden. De Prorasokwast vind je wel in elke supermarkt, vergelijkbaar met een Omega 10083 geloof ik. Zal dan ergens ±5-7 euro kosten.
Immer.
pi_146812766
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 16:23 schreef Firenzo het volgende:
Ik ben in Italië meer aftershaves en balsems tegengekomen in de supermarkt dan scheerzepen. Ik zou het eens op een lokale markt proberen; daar heb ik ook mijn figaro gevonden. De Prorasokwast vind je wel in elke supermarkt, vergelijkbaar met een Omega 10083 geloof ik. Zal dan ergens ±5-7 euro kosten.
Ik heb de vraag van de week ook nog even in het Engels gesteld op internet, en een Italiaan vertelde mij toen over de Aqua-e-Sapone winkels en ik heb het idee dat deze winkels een soort drogisterijen zijn. Ik heb dus alvast in de aanbiedingen folder gekeken, en ze verkopen dus sowieso Palmolive Men Menthol Scheercrème :) En de prijs is in iedere geval een stuk lagere dan wat je in Nederland voor Palmolive Men Classic Scheercrème betaald.

Verder heb ik begrepen dat je in supermarkten het grootste aanbod vind bij Carrefour Hypermarkt, maar waar ik verblijf in Rome is geen Hypermarkt althans wat ik op Google Maps zie ;) Ik laat me voor de rest maar verassen, en waarschijnlijk is het toch niet zo duur allemaal dus kan ik ook wat meer mee terug nemen :)
pi_146819217


Zo, daar ben ik dan! Ben wat laat vandaag, maar dat mag de pret niet drukken.
Vandaag eindelijk aan de slag met de sample van Maggard Razors, namelijk Fougere Sauvage!

Setup:
Hamburg Tuxedo 6/8
Simpson Wee Scot
Maggard Razors Fougere Sauvage
Tüff Sensitive Aftershave
En in het haar vandaag: Layrite Super Hold (Pomade-online.nl)

Zoals gewoonlijk met de open messen, eerst maar eens beginnen met het ding over de strop heen halen.
Vanmorgen 30x gedaan, wat genoeg zou moeten zijn. Dit mes is nog niet zoveel gebruikt als de andere, dus kan nog even door.

Goed, dan nu over de zeepsample. Die heb ik gekregen via iemand van het forum van Fok!, namelijk Cliffy.
Het is maar een klein sampletje op het eerste zicht, maar hier kan ik toch best een lading scheerbeurtjes uit halen.

Het kwastje van vandaag heeft ook wel een beetje eervolle vermelding vandaag. Het is het kleinste dassenhaar kwastje wat Simpson in de line-up heeft. Je zou zeggen dat je hier toch eigenlijk net niets mee kan gezien het formaat, maar het tegendeel is waar! Dit kleine kwastje schuimt werkelijk waar als een monster! Doet niet onder voor zijn 2 tot 3x grotere tegenstanders!

De geur van de zeep doet me heel sterk denken aan mijn Martin de Candre Unscented, maar dan een flink stuk sterker.
De zeep is lekker zoet met wat donkere tonen erin.
Hij is niet heel erg hard gelukkig, dus dat maakt het laden zometeen wel lekker makkelijk. Moet overigens wel zeggen dat ie redelijk zuinig in gebruik is, zoals het er nu uit ziet.

Zoals ik al zei, het laden van de kwast gaat vrij makkelijk omdat de zeep niet heel erg hard is. Er komt zonder al te veel moeite behoorlijk snel schuim van het kleine zeepje af en voor je het weet zit het kleine kwastje vol met zeep.
Paar drupjes water erbij en dan kunnen we beginnen met het opschuimen op het gezicht.
Ook dit gaat erg vlot en kost weinig moeite. Binnen no-time een mooie dikke laag zacht schuim op het gezicht met een lekker slick gevoel.

Cliffy, waar ik dit sampletje van gekregen heb, had het probleem dat ie wat gevoelig was voor een bepaald ingredient in de zeep waardoor het wat branderig aanvoelde. Kan gebeuren natuurlijk, ik heb hier overigens geen last van.

Scheren is eigenlijk uitstekend verlopen.
Keurig 3 passes gedaan zonder problemen.
Had overigens nog meer dan genoeg in de kwast zitten na de scheerbeurt om nog 2 passes van te doen. Pretty impressive!
Alles dus weer mooi glad :)

De shave afgerond met de Tüff.
Lekkere licht zoete aftershave die het voor mijn huid ook nog eens erg lekker doet. Zeer fijn spul :)

Vandaag de Layrite weer in m'n haar gedaan. Begin nu wel te merken dat het met de lagere temperaturen wel lastiger word om dit soort dikke, stuggere waterbased pomades goed in het haar te krijgen.
Haar stylen kost nu een fractie meer werk, maar dat is verwaarloosbaar.

Zo, dat was het voor vandaag :D

Vrijdag weer een nieuwe shave!
Moet alleen nog even een mooie setup bedenken,
Suggesties anyone?

Goed, voor vandaag: fijne avond allemaal en tot vrijdag!
pi_146848593
"wat branderig" is vrij zacht uitgedrukt ;) :D
pi_146853506
Nou het aanbod van klassieke scheerproducten in Rome valt vies tegen, ik heb wel Figaro Scheerzeep gevonden maar Cella heb ik dan weer nergens kunnen vinden.

Een leuk detail over de Figaro Scheerzeep is dat het geproduceerd word door Tcheon Fung Sing :) Maar de Figaro Scheerzeep is echt een van de goedkoopste scheerzepen die ik tegen gekomen ben en zelfs goedkoper dan Proraso.

Ik heb in iedere geval al Proraso Groen Preshave Crème gekocht, en morgenvroeg ga ik terug naar Aqua & Sapone en koop ik me ook wat Proraso Groen Aftershave Lotion.
  vrijdag 21 november 2014 @ 03:02:55 #59
51398 MisterJ.Lo
LL.M (Master of Laws).
pi_146860550
Hoe scheren jullie eigenlijk je hoofdhuid (voor diegene die dat doen). Ik heb nu een aardig dikke baard en zou mijn haren op mijn hoofd met een scheermes willen scheren. Echter is het zo tijdrovend. Wat is de snelste manier zonder jezelf open te halen. Elektrisch met schuim of juist een mesje.
Any man who can drive safely while kissing a pretty girl
is simply not giving the kiss the attention it deserves.
pi_146862179


Het aanbod bij de Aqua & Sapone, en die Omega 98 Varkenshaar Scheerkwast vind ik er ook wel mooi uit zien.
pi_146870367
M'n WhippedDog is binnen! eerste mailtje de 12e en met wat overleg een keuze gemaakt. Kreeg een shipment notification op de 14e. Dat ging sneller dan verwacht :)

Pre-bloom


Na het schoonmaken, aan het drogen


[ Bericht 20% gewijzigd door Firenzo op 21-11-2014 15:26:23 ]
Immer.
  vrijdag 21 november 2014 @ 20:14:43 #62
342627 tja77
Proud member of the tittycrew.
pi_146878958
Sinds een aantal weken de trotse eigenaar van een nieuwe krabber. Het is de Merkur Progress. Voor iedereen die twijfelt over een andere krabber, ik kan deze echt aanbevelen. Wat een verademing. Ik vul hem met Feather DE mesjes, en het resultaat is keer op keer perfect.
Heb hem tot nu toe elke keer nog ingesteld op standje 3. Heb de andere standen nog niet geprobeerd.
Heb ook de Muhle R89 in mijn bezit, maar de Merkur is vele malen fijner. Tis misschien niet de mooiste krabber. Maar kwalitatief echt een fijne.
pi_146882527


Mijn nieuwe Omega 98 Professionele Varkenshaar Scheerkwast :) Van alle Omega scheerkwasten vond ik deze het mooiste uit zien, en ik heb er ¤ 6,90 totaal voor betaald.

De knot van deze grote jongen zou overigens 28MM breed zijn, en de lengte is 60MM althans volgens Connaughtshaving.
pi_146892180
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 21:39 schreef Diqiu-Long het volgende:
[ afbeelding ]

Mijn nieuwe Omega 98 Professionele Varkenshaar Scheerkwast :) Van alle Omega scheerkwasten vond ik deze het mooiste uit zien, en ik heb er ¤ 6,90 totaal voor betaald.

De knot van deze grote jongen zou overigens 28MM breed zijn, en de lengte is 60MM althans volgens Connaughtshaving.
Zijn die grote varkens niet ontzettende zeepvreters? Maar een mooi kwastje gescoord hoor.
pi_146893939
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 november 2014 08:55 schreef Thorical het volgende:

[..]

Zijn die grote varkens niet ontzettende zeepvreters? Maar een mooi kwastje gescoord hoor.
Ik denk van wel waarschijnlijk, maar zie dat inmiddels als voordeel i.p.v. nadeel. Want ik gebruik graag royaal product, zowel met scheercreme/zeep en aftershaves.

Ik heb van mijn Williams Aqua Velva Aftershave Lotion namelijk ook al ruim de helft op gebruikt, en ik schat dat ik deze aftershave zo'n twee a drie maanden in gebruik heb nu.
pi_146894088
Net sinds lange lange tijd eindelijk weer eens DE geschoren. Ditmaal voor het eerst met een Derby. Merk niet veel verschil met de Astra, maar helaas was het bij mijn hals weer een bloedbad. Meeste kunnen stoppen met aluin, op 2 stippen na :( Wonder boven wonder geen wondjes bij snor of rond mijn kin... Maar echt gladder dan met cartridge is het dit keer niet geworden. Precies bij mijn adamsappel zie ik gewoon de stoppels nog zitten en je voelt ze ook. Dus wat dat betreft had ik hetzelfde resultaat gehad met een cartridge want ook dan mijn hals niet helemaal glad, maar dan zonder wondjes... Heb extreem rustig en langzaam geschoren, het ding gewoon zijn werk laten doen dus weet niet waarom er ineens weer wondjes zijn ontstaan.
pi_146894569
@Diqui, mooie kwast! Is het handvat uit 2 delen van plastic of zie ik dat verkeerd? Misschien iets voor de toekomst, begin grotere kwasten steeds te waarderen (vooral als je daarna kleiner gebruikt merk je dat).

@Deezer, hoeveel passes doe je? Zijn het snijwondjes of 'weepers'? al eens een preshave-olie geprobeerd?

Ik denk dat het misschien wel eens kan liggen aan de richting van je baardgroei. De groeirichting kan per stuk enorm verschillen en dan ben je ineens ATG aan het scheren ipv XTG/WTG.

Misschien eens 2 dagen groei laten staan en goed voelen hoe je haar groeit.

Zie ook hier. Het hielp bij enorm met het verhelpen van probleemgebieden. Zo was al het begin advies in de nek 'naar beneden met de grain mee' maar bij mij groeit het precies andersom. Eindeloos irritatie tot ik eens goed ging kijken wat de groei richtingen waren in probleemgebieden.

[ Bericht 4% gewijzigd door Firenzo op 22-11-2014 12:12:08 ]
Immer.
pi_146895337
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 november 2014 12:05 schreef Firenzo het volgende:
@Diqui, mooie kwast! Is het handvat uit 2 delen van plastic of zie ik dat verkeerd? Misschien iets voor de toekomst, begin grotere kwasten steeds te waarderen (vooral als je daarna kleiner gebruikt merk je dat).

@Deezer, hoeveel passes doe je? Zijn het snijwondjes of 'weepers'? al eens een preshave-olie geprobeerd?

Ik denk dat het misschien wel eens kan liggen aan de richting van je baardgroei. De groeirichting kan per stuk enorm verschillen en dan ben je ineens ATG aan het scheren ipv XTG/WTG.

Misschien eens 2 dagen groei laten staan en goed voelen hoe je haar groeit.

Zie ook hier. Het hielp bij enorm met het verhelpen van probleemgebieden. Zo was al het begin advies in de nek 'naar beneden met de grain mee' maar bij mij groeit het precies andersom. Eindeloos irritatie tot ik eens goed ging kijken wat de groei richtingen waren in probleemgebieden.
Eerst met de haren mee, toen tegen in.
Merk nu pas dat mijn hals knalrood is van de irritatie, bij cartridge geen last van.... sensetive aftershave balsem opgedaan maar nog steeds knalrood helaas.
  zaterdag 22 november 2014 @ 13:24:38 #69
342627 tja77
Proud member of the tittycrew.
pi_146896338
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 november 2014 12:41 schreef Deezertje het volgende:

[..]

Eerst met de haren mee, toen tegen in.
Merk nu pas dat mijn hals knalrood is van de irritatie, bij cartridge geen last van.... sensetive aftershave balsem opgedaan maar nog steeds knalrood helaas.
Bereid je je huid voor? Scrub? Reiniging? Pre shave o.i.d.?
Scheer je bij voorkeur in de ochtend na het douchen. Een goede pre shave doet wonderen.
Wat voor krabber gebruik je?
pi_146897464
In de hals tegen de haren in scheren dat gaat bij mij ook niet. Ik scheer helemaal niet meer tegen de haren in trouwens.
Onder deze lijn niet schrijven
pi_146897888
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 november 2014 12:41 schreef Deezertje het volgende:

[..]

Eerst met de haren mee, toen tegen in.
Merk nu pas dat mijn hals knalrood is van de irritatie, bij cartridge geen last van.... sensetive aftershave balsem opgedaan maar nog steeds knalrood helaas.
je kan niet 2 soorten scheersystemen afwisselen met elkaar en je kan de eerste maand niet tegen de haren in scheren met DE scheren., dat hebben wij al eerder gezegd.
dus je moet een keuze maken waar je mee verder gaat.
pi_146899291
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 november 2014 13:24 schreef tja77 het volgende:

[..]

Bereid je je huid voor? Scrub? Reiniging? Pre shave o.i.d.?
Scheer je bij voorkeur in de ochtend na het douchen. Een goede pre shave doet wonderen.
Wat voor krabber gebruik je?
Ja ik heb eerst gedoucht. Toen Gillette Preshave op gedaan, toen scheercrème opgeklopt, daarna geschoren en toen aluin en aftershave balsem. Hals begon overigens al te bloeden bij de haren mee (dus van boven naar onder) scheren... Gebruik een rimei.
pi_146899504
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 november 2014 12:05 schreef Firenzo het volgende:
@Diqui, mooie kwast! Is het handvat uit 2 delen van plastic of zie ik dat verkeerd? Misschien iets voor de toekomst, begin grotere kwasten steeds te waarderen (vooral als je daarna kleiner gebruikt merk je dat).
Ja volgens mij bestaat dat inderdaad uit twee stukken plastic, al is het geloof ik zo dat er een soort plastic band omheen zit.



Dit is in iedere geval een iets duidelijkere foto, al is deze foto niet van mij maar van internet geplukt.

Ik zelf ben overigens ook met standaard scheerkwasten begonnen, en nu heb ik er ook een paar met een grotere knot. En deze Omega Scheerkwasten hebben echt een mega grote varkenshaar knot, je vind deze knot namelijk ook terug bij onder andere de Omega 48.
  zaterdag 22 november 2014 @ 15:29:39 #74
342627 tja77
Proud member of the tittycrew.
pi_146899537
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 november 2014 15:20 schreef Deezertje het volgende:

[..]

Ja ik heb eerst gedoucht. Toen Gillette Preshave op gedaan, toen scheercrème opgeklopt, daarna geschoren en toen aluin en aftershave balsem. Hals begon overigens al te bloeden bij de haren mee (dus van boven naar onder) scheren... Gebruik een rimei.
Rimei staat bekend als een hele budgetvriendelijke krabber, maar veel mensen vinden hem aan de agressieve kant.
pi_146899651
Inderdaad, probeer eens een Chinese Gillette Tech uit die is al een stuk milder dan een Rimei, of anders een Edwin Jagger DE89(L). En verder lijkt het mij ook verstandig om niet tegen de haargroei in te scheren, want mijn eigen ervaring is dat scheren tegen de haargroei in vragen is om irritatie.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')