abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  woensdag 12 november 2014 @ 12:56:30 #26
398472 goed_volk
kan tegen een grapje
pi_146569724
quote:
0s.gif Op woensdag 12 november 2014 12:11 schreef static het volgende:
Vreemd, zowel in Nederland als hier in HK adviseerden ze in het tegelijk te doen - en dat is toch redelijk onafhakelijk vanelkaar.
Vreemd, in NL wordt normaliter juist geadviseerd om links en rechts niet tegelijk te doen ivm complicaties en de last die je naderhand hebt / kunt hebben. Wanneer je een ontsteking zou oplopen, heb je aan 2 kanten een zere bek en mogelijk kans op verstikking, wist mijn slager te melden.

Anyway, bij mij is het in 2 keer gedaan, eerst links, toen rechts, met een lokale verdoving. Ze gingen er vrij vlot uit, even draaien en een hoop gekraak, maar meer was het niet.

Mocht je trouwens roken: ga niet, no way, roken, zolang de wonden nog open zijn. Dat kan infectief veroorzaken en helse pijnen. Heb het bij verschillende mensen gezien hoe die effecten zijn....
Hier schreef Dagoduck: Zeer goede FiPo.
Hier denkt katindeboom dat ik eigenlijk Braddie ben, maar die ben ik natuurlijk niet.
Hier liet ik CherryOnTop haar beeldscherm onder spugen
pi_146569748
quote:
0s.gif Op woensdag 12 november 2014 11:37 schreef static het volgende:
Moet er dan toch van komen, heb er teveel last vast.

Heb nog nooit iets met mijn gebit gehad, geen gaatjes, problemen, helemaal niets.

Paar maanden geleden kreeg ik wat pijn bij het drinken van (koud) water, dus dacht 'nu ben ik het haasje'. Naar de tandarts in Nederland geweest, die heeft wat foto's gemaakt en daar was duidelijk op te zien dat één van de verstandskiezen zowat in een hoek van 45 graden tegen de andere kies aangroeit en hem dus in feite wegdrukt.

De rest ziet er ook niet zo florisant uit qua groei, dus de tandarts adviseerde me om ze er maar allemaal tegelijk uit te jassen.

Na een paar dagen vreemd genoeg geen enkel pijntje meer, dus ik dacht 'laat maar zitten'.

Fast forward naar nu: ben in Hong Kong en enkele dagen geleden begon het gezeik weer. Ben hier net naar de tandarts geweest die tot dezelfde conclusie kwam: ze moeten er allemaal uit.

Volgende week een afspraak bij de specialist om e.e.a. door te spreken (gaat onder volledige narcose); maar wat kan ik verwachten? Ben doodsbang voor tandartsen, bloed, naalden, het hele medische firmament.

Ben ooit een keer geopereerd aan een liesbreuk (30 jaar geleden); dus neem aan dat het er allemaal wat subtieler aantoe gaat met IV en dergelijke tegenwoordig? Hoop ik? Smeek ik?

Plaatjes hoeven (vooralsnog) niet.
Prik in je tandvlees en dan gaan ze trekken, zagen, boren, snijden en kraken. Althans, zo ging het bij mij. Achteraf gezien had ik liever alledrie in één keer laten trekken, want nu 4 jaar later heb ik die ene nog niet laten doen, na dat hele horrorverhaal. ;(
  woensdag 12 november 2014 @ 13:02:27 #28
34299 davako
-GATGCTGTTGAA-
pi_146569897
Narcose had ik ook wel gewild. Één van mijn kiezen was gedeeltelijk in mijn kaak gegroeid wat resulteerde in een gekloot van zeker een uur. De chirurg was met zijn assistent letterlijk aan het hameren en zagen in mijn smoel :'(. Misschien voorzien ze dit nu ook wel, en besluiten ze daarom tot algehele narcose!
Vooral dat ze halverwege besluiten om er nog wat meer verdoving in te schieten.. :'(
All I do, is sit down at the typewriter, and start hittin' the keys. Getting them in the right order, that's the trick. That's the trick.
pi_146569966
Blijf extreem lang (liefst de hele dag) op de gaasjes bijten na de ingreep. Dit versnelt het herstel behoorlijk.
pi_146570068
Zolang je tand niet compleet door gerot is, is een normale verdoving genoeg om er geen reet van te voelen.

Narcose is overdreven.
pi_146570215
Gedeeltelijk herkenbaar. Heb er momenteel drie. Vierde is nog niet gaan groeien of zal dit ook nooit gaan doen. Eentje heeft de kies erlangs scheef gedouwd, maar heb er nog geen last van gehad ondanks dat ik hem al twee jaar heb. Toch zullen ze er op een dag uit moeten denk ik.

Regelmatig pieker ik erover en krijg ik lichte paniekaanvallen. Durf niet naar de tandarts te gaan, denk dat ik dit alleen durf wanneer ik pijn krijg maar wellicht krijg ik dat niet.

Overigens heb ik wel een hele goede tandarts die een kies binnen vijf minuten kan verwijderen. Dat is dan wel weer positief.

Narcose of ziekenhuis, nooit :N
pi_146570718
quote:
0s.gif Op woensdag 12 november 2014 12:16 schreef static het volgende:

[..]

En daarna? Blijven daar complete biefstukken in hangen tijdens het eten?
Na het eten goed spoelen en, weet ik uit ervaring, even wat weken wachten met pinda's eten (die gaan er dan wel weer lastig uit :D)
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  woensdag 12 november 2014 @ 13:36:48 #33
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_146570877
Het valt best mee Static. Ik heb een paar maanden geleden zo een 20 tanden laten trekken. In een keer. En heb nu een kunstgebit. Toegeven de verstandskiezen apart laten trekken. Maar dat had meer te maken met risico en bloedverdunners. Als je goed verdoofd wordt voel je er niks van verder. En verder is het wel even wennen met eten en dergelijke.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_146572342
Mijn twee verstandskiezen hadden de meest beroerde positie denkbaar, maar ik zou de ingreep zo weer ondergaan. Natuurlijk, het is niet fijn, maar de verdoving valt enorm mee en als je nog iets voelt kan je altijd bij laten spuiten. Jij hebt de controle, echt. De napijn was vervelender. Paar dagen vloeibaar eten + ibuprofen en dat valt ook te overzien.

Onder narcose hoef je je al helemaal geen zorgen te maken. _O_ Het is vooral beroerd dat je niet weet wat te verwachten en het idee wat ze gaan doen. Maar geloof me als het in je hoofd zoveel heftiger wordt gemaakt dan het werkelijk is.
pi_146572604
Lang leve ibu600. _O_
Rust zacht lieve Koof. Ik ga je missen. xxx
pi_146592479
Laat je niet afschrikkendoor alle horrorverhalen. Het verschilt per persoon Hoe het uitpakt qua pijn etc. Ik heb ze alle 4 in èèn keer laten trekken en kan het iedereen aanraden. (Van de tandarts moest het in twee keer maar toen ik eenmaal bij de kaakchirurg was stelde de chirurg voor om ze er allemaal meteen eruit te halen. Voordeel omdat je maar 1 keer met de pijn zit en omdat dit goedkoper is qua zorgverzekering dan wanneer je twee consulten hebt.) Zelf 2 dagen zacht voedsel gegeten en daar na weer "gewoon" gegeten.

Daarnaast nog een tip: zorg dat je twee koelelementen (in een handoek gewikkeld)in een koeltas meeneemt. Zo kun je direct na de ingreep koelen wat zwelling en blauwe plekken tegen gaat.
pi_146611829
Heb de foto ondertussen binnen, zal hem zo plaatsen.
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.
pi_146623461
Niet aanstellen, gewoon met je voortanden kauwen

Kappa
Huehue
pi_146623586
Verstandskiezen trekken, de horror :'(

rip TS. Bereid je maar voor op het ergste :{
  donderdag 13 november 2014 @ 20:26:02 #40
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_146624872
waarom in 1 keer? ik zou het in 2 keer doen omdat je wel wilt kunnen eten :S en me 2 tegelijkertijd ook minder heftig lijkt
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  Admin zaterdag 15 november 2014 @ 14:22:18 #41
2589 crew  yvonne
Mitochondriale Eva
pi_146679869
Ik ben er 2 weken goed ziek van geweest, succes.
It ain't over till the fat lady sings
  zaterdag 15 november 2014 @ 14:28:29 #42
321210 jcdragon
It's complicated.
pi_146680020
Het hangt ervan af hoe diep ze zitten. Bij eentje had ik er heel veel last van. De kaakchirurg moest heel veel moeite doen om het te trekken. Mijn wang was toen helemaal opgezwollen en had er een week last van. Bij een andere was het zo eruit en kon ik de dag daarop normaal eten.
Isn't it ironic, don't you think
pi_146680392
Ik heb ze in 2 x 2 bij de tandarts laten verwijderen onder lokale verdoving.
Bij de eerste sessie was een kies onderin wat lastig om eruit te krijgen, daar heeft hij wat meer kracht moeten zetten. Dat voelde ik toen ook wel, maar meer in het kaakgewricht en niet bij de kies zelf. Daar heb ik ook nog wel een paar dagen last van gehad en ik kon een week alleen maar soep en vla eten en dan alleen met de platste lepel die ik kon vinden, want mijn mond ging niet verder open :') .
Voor de tweede sessie heb ik toen bij voorbaat al heel veel soep en vla ingeslagen, maar dat ging zo soepel dat ik diezelfde avond gewoon normaal spaghetti op heb en mijn eten helemaal niet heb hoeven aanpassen. Kan dus alle kanten uit...

Ik kreeg van mijn tandarts alleen, in tegenstelling tot wat ik om mij heen veel hoorde, het advies om juist niet te gaan spoelen. Hij hechtte het gat, ik kreeg een gaasje waar ik een half uur op moest bijten en daarna zou het bloeden gestopt moeten zijn en een korstje moeten gaan vormen. Als je steeds gaat spoelen, spoel je dat korstje weg en hou je de wond open waardoor genezing alleen maar langer duurt. Dus ik moest vooral niet spoelen, dan zou het sneller genezen. Toen de hechtingen eenmaal opgelost waren, heb ik nog wel een tijd met wat gaten rondgelopen, waar af en toe een rijstkorrel in verdween :')
pi_146683187
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 14:28 schreef jcdragon het volgende:
Het hangt ervan af hoe diep ze zitten. Bij eentje had ik er heel veel last van. De kaakchirurg moest heel veel moeite doen om het te trekken. Mijn wang was toen helemaal opgezwollen en had er een week last van. Bij een andere was het zo eruit en kon ik de dag daarop normaal eten.
Ik heb er echt geen verstand van; zoals eerder gemeld heb ik nooit problemen met mijn gebit gehad, dus geen referentie-kader.

Anyway, op de foto zie je de écht pijnlijke goed zitten, weet alleen niet hoe ze tot de conslusie komen om alle 4 te trekken.

Kaak_HTW_zpsf6d93a58.jpg
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.
pi_146683528
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 16:32 schreef static het volgende:

[..]

Ik heb er echt geen verstand van; zoals eerder gemeld heb ik nooit problemen met mijn gebit gehad, dus geen referentie-kader.

Anyway, op de foto zie je de écht pijnlijke goed zitten, weet alleen niet hoe ze tot de conslusie komen om alle 4 te trekken.

[ link | afbeelding ]
Die kies links... zo lagen die van mij ook. _O_ Horizontale ellende. Maar wel pijnloos, op wat zeurende napijn na.
  Admin zaterdag 15 november 2014 @ 16:47:03 #46
2589 crew  yvonne
Mitochondriale Eva
pi_146683565
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 16:32 schreef static het volgende:

[..]

Ik heb er echt geen verstand van; zoals eerder gemeld heb ik nooit problemen met mijn gebit gehad, dus geen referentie-kader.

Anyway, op de foto zie je de écht pijnlijke goed zitten, weet alleen niet hoe ze tot de conslusie komen om alle 4 te trekken.

[ link | afbeelding ]
"dan ben je er vanaf en kunnen ze niet meer voor last zorgen'

Vraag om fastoenlijke pijnstilling, er wordt nogal luchtig over gedaan, maar pijn aan je kaken/schedel, is een van de ergste pijnsoorten.

inb4 'ik had nergens last van'
Da's mooi, maar static kan maar beter goed voorbereid zijn.
Ik kreeg morfine btw.
It ain't over till the fat lady sings
pi_146683682
quote:
14s.gif Op woensdag 12 november 2014 11:45 schreef Kreator het volgende:
Lijkt me niet dat ze ze alle 4 tegelijk trekken, dan kun je een week niet meer eten. Normaal gesproken doen ze eerst de ene kant en dan de andere kant.

Heb er de ene keer een week helse pijn van gehad en de andere keer niets gevoeld of gemerkt. Dus daar heb je ook niet veel aan.
Precies, een kant per keer.

Verder doet het teken geen pijn maar het is wel best gewelddadig. Ik hoorde mijn boten kraken...

Daarna een week en wond en een beetje hoofdpijn van al dat geweld aan mijn kaak.
Whatever...
pi_146686013
Details, ja ik denk eraan. :@

Ben in mijn uppie in Hong Kong, wat als een volledige narcose gaat worden; hoe kom ik dan ooit terug naar mijn huis/hotel? Taxi's zijn er niet in dat gedeelte, althans, niet in de buurt en al helemaal niet van HK Island naar Kowloon. Zie het niet echt zitten om met mijn verdoofde kop door HK te gaan zwalken.
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.
  zaterdag 15 november 2014 @ 18:21:15 #49
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_146686428
Je kent niemand die je even wil ophalen?
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 15 november 2014 @ 18:31:27 #50
321210 jcdragon
It's complicated.
pi_146686779
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 16:47 schreef yvonne het volgende:

[..]

"dan ben je er vanaf en kunnen ze niet meer voor last zorgen'

Vraag om fastoenlijke pijnstilling, er wordt nogal luchtig over gedaan, maar pijn aan je kaken/schedel, is een van de ergste pijnsoorten.

inb4 'ik had nergens last van'
Da's mooi, maar static kan maar beter goed voorbereid zijn.
Ik kreeg morfine btw.
Morfine ?! :o
Isn't it ironic, don't you think
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')