abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 12 november 2014 @ 09:41:46 #1
423656 Moppert
omgwtfbbqroflwouters
pi_146564294
Een topic voor iedereen die wel graag een kindje zou willen maar waarvoor het nu (nog) niet weggelegd is.

Het rammelende ei:

Hier verder rammelen!
Toen onze mop een mopje was,
Was ze aardig om te zien;
Nu bromt zij alle dagen
En bijt nog bovendien.
  woensdag 12 november 2014 @ 09:43:12 #2
423656 Moppert
omgwtfbbqroflwouters
pi_146564327
quote:
0s.gif Op woensdag 12 november 2014 09:40 schreef Jagärtrut het volgende:
Hier ging het precies het zelfde, philomijn. Hoewel er nog steeds obstacels zijn, hebben we gister besloten er voor te gaan, vanaf nu! Dus, de condooms de prullebak in, en kijken waar het schip strandt.....We vinden het allebei heeeel erg spannend, zeker ook met de onzekerheden die eromheen nog spelen..
Met dit goede nieuws als afsluiting van het vorige topic O+
Toen onze mop een mopje was,
Was ze aardig om te zien;
Nu bromt zij alle dagen
En bijt nog bovendien.
pi_146564365
quote:
0s.gif Op woensdag 12 november 2014 09:43 schreef Moppert het volgende:

[..]

Met dit goede nieuws als afsluiting van het vorige topic O+
ah, dat had ik niet gezien!
pi_146564689
Jagärtrut wat goed! En wat spannend! *O*
[i]And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.[/i]
I loved to discover how unique and strange humanity is. How we are all, deep down, nerdy weirdos.
pi_146564898
Jagär wat tof zo'n beslissing ineens! Spannend!

Heb alweer een tijdje niet gereageerd, maar lees altijd mee. En nu rammel ik wel weer heel erg. Afgelopen week met mensen gesproken die me vroegen of ik kinderen zou willen. Ja zeker, ik schreeuw dat alleen niet van de daken. Maar net als philomijn heb ik voor mezelf wel concrete ideeën over wanneer ik ervoor zou willen gaan, maar ook ik heb mijn vriend nog niet gevraagd of hij daar ideeën over heeft.
Steeds niet het juiste moment ofzo. Wat nou als hij totaal iets anders denkt. Nu zit ik veilig met mn gedachte en weet ik dat niet. Heb daarom nu besloten het er toch eens serieus met hem over te hebben. En hoop dat we een beetje hetzelfde denken. Ben wel bang dat vriend er nogal huiverig voor is ofzo.
gisteren kwam hij thuis met een gekregen kinderboek. Dus ik maar al voorzichtig gevraagd wanneer we dat aan onze eigen kinderen konden voorlezen. 'Voorlopig nog niet' naja logisch maar ben zo benieuwd wanneer wel...
dus ik rammel nog even verder...
pi_146565168
Ja, het is ook tof! en wat gek te bevatten..

ik zou het er toch met je vriend over hebben, en daar niet heel lang mee wachten. Wat ik erg lastig vond is dat ik voor mezelf de beslissing al genomen had van 'ook al is dit niet het perfecte moment, ik wil het wel heel graag, nu', en vervolgens op hem moest wachten. Uiteindelijk leek het dus ook zijn besluit. Heel logisch, maar het was dus niet meer onze beslissing.

Does that make sense?
pi_146565525
Jagär *O*!! Heel spannend!
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_146566013
Jagär wat fijn voor je! En wat tof O+ *O*

hier bevestiging gekregen dat de gastouder weer plek voor een baby zou hebben in de periode waarin wij graag weer van haar diensten gebruik zouden maken. Supersuper fijn en ik merk dat er blijkbaar voor mij toch meer van haar afhing dan ik van tevoren zelf dacht want ik ben echt enorm opgelucht :D dus wij zijn ook blij *O* steeds meer dingen die hun plekje krijgen/vinden.
:)
pi_146566193
Jagar, wat spannend en leuk!
  woensdag 12 november 2014 @ 11:08:40 #10
327807 Mariposas
יה&#14
pi_146566361
Jägar, wat spannend!! *O*

Mignonne ook fijn dat de gastouder een plek heeft!

Ik ben het overigens ook met Jägar eens, begin er op tijd over. Bij mannen moet het volgens mij allemaal wat langer bezinken. Ik heb er 2 jaar op moeten wachten nadat ik de eerste keer aangaf er klaar voor te zijn. Sowieso is het altijd goed om je gevoelens te bespreken en je toekomstplannen te delen met je partner!
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
pi_146571119
Mignonne wat fijn dat de stukjes steeds meer op hun plek vallen!

Mariposas daar heb je helemaal gelijk in! Dat we kinderen willen samen staat wel vast, maar het zijn vaak van die tussendoor opmerkingen van 'als we kinderen hebben' en nooit over wanneer. Ik hoop dit weekend te weten of hij al een idee heeft over wanneer.

Hier in ons straatje komt binnenkort een gezin met jonge kinderen te wonen, laatst was een van de kinderen tegenover ons huis aan het spelen. Staan we gewoon samen door het raam te kijken hoe leuk het eruit ziet. Wat leven in de straat, heerlijk.
pi_146577076
Wat leuk Jägar!!! *O* Hop hop, wegwezen hier. ;)

Goed dat je het onderwerp eens gaat aansnijden Nolita! Ik heb hier een aantal jaar terug eens een goed gesprek over gevoerd met vriend en dat gaf mij veel lucht. Dan wist ik tenminste waar ik aan toe was ipv niet weten wat hij er over dacht.

Het gekke is dat mijn vriend al een jaar of twee geleden heeft gezegd dat 'ie er klaar voor was. Hij had dat gevoel zelfs eerder dan ik. Maar als ik hem nu vraag wanneer hij dan kinderen wil komt er alleen maar uit dat hij niet weet wanneer. En ik denk dat meer bedoelt dat hij niet weet wanneer ik aan de door ons gestelde voorwaarden voldoe (= baan).

Maar hij wil zeker weten papa worden, en kan ook wel met mij meerammelen. Ik had laatst gezegd dat ik wellicht niet op een baan wilde wachten. Daar filosofeerde hij wel over mee. En vorig weekend vroeg ik of we volgend jaar met de pil zouden stoppen. Waarop hij zei dat hij het wel wat voor ons vond dat het in één keer raak zou zijn. (Waar dat op gebaseerd is, geen idee.) En daarna ging het gesprek weer ergens anders over. U ziet, ik leg het zo af en toe in de week zodat meneer aan het idee kan wennen. :+
Dit, dat, alles.
pi_146577414
hier is manlief ook voorzichtig aan het mee rammelen.
maar we blijven er beide bij dat eerst de verbouwingen af moeten. ik zie het echt niet zitten om hoogzwanger of met een kleine nog midden in de puinzooi te wonen.

hadden we nou maar een huisje gekocht wat al helemaal af was :{ *stampvoet* neehoor, ik ben super blij met dit huisje

[ Bericht 7% gewijzigd door Elleska op 12-11-2014 17:11:54 ]
pi_146582949
Ben ik ook weer is! Even weggeweest, maar Ik kom met iets heel anders inhaken:Bij een zwanger vriendinnetje van mij is uit een echo gekomen dat er iets mis is met het kindje..

Vriend was daar (eigenlijk erger dan ik nog) door uit zijn doen. Ik bevond me toen ineens in een "discussie" voor prenatale testen en screenings... "Eh, tsja, maar wij weten nog niet eens wanneer we een kindje willen?"
Bleek dus ineens dat vriend dat wel heel concreet in zn hoofd heeft (we hadden een soort van startdatum maar die heeft door allerlei gedoe onder druk gestaan dus ik dat losgelaten, maar vriend kennelijk niet..). Nagoed, dus moet ik dus ineens niet meer nadenken over "wanneer", maar over "wil ik tests en risico's weten straks".
Ik heb altijd nee geroepen, maar als je dan ziet dat het in een vrij laat stadium (30+ weken) ineens nog mis kan blijken te zijn is dat ook wel heftig..

Ik wilde eigenlijk nog even zorgeloos rammelen..
pi_146583682
Hey silliegirl, wat heftig! Is het niet met het leven verenigbaar, wat het kindje van je vriendin heeft?

Ja, die zorgen horen er wel bij als je er eenmaal voor besluit te gaan. En daarna... zoals m'n zus zei: als je eenmaal kinderen hebt ben je nooit meer zonder zorgen.

Misschien even ademhalen, rustig aan en wanneer de ergste "storm" is gaan liggen de tijd nemen om wel weer zorgeloos te rammelen? :*
Dit, dat, alles.
pi_146583733
yay voor jäger *O*

En Sillie, dat is inderdaad een hele zware overweging! Niet leuk om daar over na te moeten denken :N Maar wel fijn dat je partner dus een datum aanhoud, dan weet je waar je op wacht, en hoe lang nog ^O^

Ik zwaai atm heel snel en heel hard tussen, ja nu, en neeeeee. -O-
Gek? kan je dat eten?
pi_146584799
quote:
0s.gif Op woensdag 12 november 2014 19:28 schreef Philomijn het volgende:
Hey silliegirl, wat heftig! Is het niet met het leven verenigbaar, wat het kindje van je vriendin heeft?

Ja, die zorgen horen er wel bij als je er eenmaal voor besluit te gaan. En daarna... zoals m'n zus zei: als je eenmaal kinderen hebt ben je nooit meer zonder zorgen.

Misschien even ademhalen, rustig aan en wanneer de ergste "storm" is gaan liggen de tijd nemen om wel weer zorgeloos te rammelen? :*
De prognose is allemaal wat onzeker en komt pas echt als t kindje er is, maar was vast staat is dat ze de eerste maanden in het sofia door moeten brengen en kindje zo snel als kan na de geboorte verschillende operaties nodig zal hebben.

En het is fijn dat mn vriend zo ver is (dat was wel
eens heel anders), maar hij is nu wel heel erg van "testen wat kan, want...". Tsja. Ik weet niet of ik dat wil, of gewild had, zonder dit gebeuren. Nahjah, eerst maar zien of zwanger worden lukt straks..
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 woensdag 12 november 2014 @ 21:02:32 #18
269689 crew  Viv
pi_146587823
Jagär wat tof! *O*
mignonne wat fijn van die gastouder *O*

silliegirl wat sneu voor je vriendin, hopelijk krijg je in de loop der tijd je zorgeloosheid terug (voor zolang als het duurt ;) )
pi_146588618
He sillie dat is vreselijk rot zeg. Het is heel wrang maar deze dingen gebeuren. Ook als je wel ingaat op het testaanbod. T is zo rot dat je dan gelijk met je neus op de feiten gedrukt wordt en het gevoel hebt dat je er iets mee moet.
Het is denk ik voor jullie allebei belangrijk om voor ogen te houden dat dit soort dingen schrijnend zijn, maar echt heel zeldzaam, en daarnaast dus dat ingaan op het testaanbod geen garantie geeft op een gezond kind.
Combinatie test geeft een kansberekening op 3 syndromen (down, edwards, patau); het funeste ervan is dat er nooit ja of nee uitkomt. Enkel verhoogd of niet verhoogd. Een kans van 1 op 5000 wordt als bijzonder laag gezien, maar blijft een kans van 1 op 5000. Hetzelfde geldt voor de 20 weken echo. Hij is ooit bedoelt voor het opsporen van open ruggetjes, we kunnen tegenwoordig meer zien maar lang niet alles. Ik geloof dat ruim de helft van alle hartafwijkingen niet op de seo opgespoord worden.
:)
pi_146588965
Oei Sillie wat rot! Is de afwijking die het kindje van je vriendin heeft wel aantoonbaar met eerdere tests? Dat lijkt mij ook wel meewegen namelijk...

En als je gaat testen, "moet" je van tevoren ook alvast overleggen wat je wilt bij slechte uitslagen...

Moeilijk :*
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 woensdag 12 november 2014 @ 21:31:56 #21
269689 crew  Viv
pi_146589321
quote:
0s.gif Op woensdag 12 november 2014 21:18 schreef mignonne het volgende:
He sillie dat is vreselijk rot zeg. Het is heel wrang maar deze dingen gebeuren. Ook als je wel ingaat op het testaanbod. T is zo rot dat je dan gelijk met je neus op de feiten gedrukt wordt en het gevoel hebt dat je er iets mee moet.
Het is denk ik voor jullie allebei belangrijk om voor ogen te houden dat dit soort dingen schrijnend zijn, maar echt heel zeldzaam, en daarnaast dus dat ingaan op het testaanbod geen garantie geeft op een gezond kind.
Combinatie test geeft een kansberekening op 3 syndromen (down, edwards, patau); het funeste ervan is dat er nooit ja of nee uitkomt. Enkel verhoogd of niet verhoogd. Een kans van 1 op 5000 wordt als bijzonder laag gezien, maar blijft een kans van 1 op 5000. Hetzelfde geldt voor de 20 weken echo. Hij is ooit bedoelt voor het opsporen van open ruggetjes, we kunnen tegenwoordig meer zien maar lang niet alles. Ik geloof dat ruim de helft van alle hartafwijkingen niet op de seo opgespoord worden.
Goed genuanceerd verhaal. O+ Zelfs als er geen syndroom of afwijking aanwezig is kan het misgaan, bij welke zwangerschapsduur dan ook. Ik ben mijn zorgeloosheid op dit vlak al lang kwijt (door mijn opleiding), maar ik weet ook dat de kans op een gezond kind enorm groot is.
pi_146589407
Halloootjes!

Ik haak ook weer eventjes aan hier.

Wat fijn jäger! Samen naar WOHS! *O*

Mignonne ook fijn van de gastouder, toch een zorg minder als je weet dat dat al goed zit.

Jeetje silliegirl, wat heftig! Ook omdat het zo dichtbij is en ze al zo ver in haar zwangerschap zit. Is het kindje wel levensvatbaar?

Hier komt 1 december ineens heel dichtbij.. Vriendlief vond het ook best nog spannend allemaal en zei altijd ach 1 december duurt nog wel even als ik er over begon enzo, wuifde het een beetje weg door spanning naar mijn idee. En vorige maand kwam er ineens een koophuis op ons pad en zei ik ja, mocht de koop door gaan dan stellen we de kinderwens maar wel even uit he? Nou daar wilde meneer dan toch weer niets van weten.
:+ Uiteindelijk is het huis ook niet door gegaan.
25 november een afspraak in het ziekenhuis bij de gynaecoloog om alles op een rijtje te krijgen en voorgelicht te worden enzo omdat ik drager ben van een erfelijke afwijking. Vind het wel spannend allemaal en dat geeft toch ook wel een donkere schaduw over alles. Wij hebben het daarom ook al samen gehad over wel of geen combinatie test enzo. Nu hebben wij sowieso een verhoogd risico en wordt het al aangeraden het te doen.
Ook ben ik nog niet ongesteld geworden na het stoppen met de pil (begin augustus) dus van een cyclus is nog geen sprake dus dat zal het zwanger worden denk ik wel wat lastiger maken. Gaan er dus vanuit dat het wat langer gaat duren allemaal, dan kan het altijd meevallen.
Ik heb het idee dat ik alleen maar over mezelf lul maar had een hoop te melden en dan is t lekker om even van je af te schrijven. Heb ook het gevoel dat ik hier niet meer hoor, omdat ik weet dat ik er bijna voor mag gaan en dat voelt dat toch een beetje lullig soms. Hoop dat voor jullie allemaal ook snel op een groen licht, een overtuigende echtgenoot en een baan! Dat we maar snel mogen posten met z'n alle Z&G!!

[ Bericht 1% gewijzigd door Fien10 op 12-11-2014 21:40:18 ]
pi_146590622
Ik las net je 2e post van het verhaal van je vriendin al silliegirl, dat het kindje dus wel levensvatbaar is. Heftig hoor! Sterkte! :*
pi_146601294
Fien, 1 december is ontzettend dichtbij ^O^ dat gaat snel!

en voor de wel/niet overweging om te testen: volgend jaar word de vergoeding van de testen anders. NIPT word standaard vergoed, combinatietest pas als er uit de NIPT iets komt of bij bepaalde medische indicatie/leeftijd. dus er is niet meteen invasieve test nodig :) lijkt me wel prettig gezien het risico wat er toch zit bij een combinatietest.

had ik al gezegd dat ik een neuroot ben die graag alles uitzoekt? :+
Gek? kan je dat eten?
pi_146601344
Haha ik zoek ook graag wel alles uit, soms is het alleen zo onduidelijk allemaal. Daarom ben ik blij dat we de 25e als het goed is meer duidelijkheid krijgen. Die medische indicatie hebben wij denk ik sowieso. De kans dat het kindje die erfelijke afwijking heeft is volgens mij zo'n 10 procent. En ik denk dat ik dan sowieso wel wil laten uitzoeken hoe of wat. Dat als er blijkt uit bloed onderzoek en nekplooimeting dat het kindje een verhoogde kans heeft dan kunnen we ons daar sowieso al op instellen. Je houdt er natuurlijk altijd ergens in je achterhoofd rekening mee, maar als je een kans van 10 procent hebt is het toch wel een stuk hoger. Ik denk dat ik dan toch wel zo snel mogelijk wil weten als er iets niet goed is met het kindje dan tot 20 weken met onzekerheid te lopen en continue aan die 10 procent kans moet denken. Die stress lijkt me ook niet goed tijdens de zwangerschap.
Nu eerst de 25e maar eens afwachten, en dan ook nog eens kijken of het daadwerkelijk gaat lukken.. Die baby verwekken. :+
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 13 november 2014 @ 07:33:48 #26
269689 crew  Viv
pi_146601418
quote:
0s.gif Op donderdag 13 november 2014 06:50 schreef quickstepster het volgende:
Fien, 1 december is ontzettend dichtbij ^O^ dat gaat snel!

en voor de wel/niet overweging om te testen: volgend jaar word de vergoeding van de testen anders. NIPT word standaard vergoed, combinatietest pas als er uit de NIPT iets komt of bij bepaalde medische indicatie/leeftijd. dus er is niet meteen invasieve test nodig :) lijkt me wel prettig gezien het risico wat er toch zit bij een combinatietest.

had ik al gezegd dat ik een neuroot ben die graag alles uitzoekt? :+
De combinatietest heeft geen risico voor de zwangere of het ongeboren kind: het is een bloedonderzoek en een echo.

De invasieve testen waar jij op doelt zijn de vlokkentest en de vruchtwaterpunctie.

Als dit nog klopt, dan geldt vanaf 1 januari 2015:
* De combinatietest wordt aan alle zwangeren aangeboden, maar niet meer vergoed.
* De NIPT wordt alleen vergoed als uit de combinatietest blijkt dat er een verhoogd risico is.
* De vlokkentest en de vruchtwaterpunctie worden alleen toegankelijk als uit de combinatietest of NIPT blijkt dat er een verhoogd risico is.

Overigens laat ik mij bij deze beslissingen niet beïnvloeden door het feit dat een test wel of niet vergoed wordt. Als ik in aanmerking kom voor een test die ik graag wil laten uitvoeren, dan maken de kosten mij niets uit.

[ Bericht 3% gewijzigd door Viv op 13-11-2014 07:49:48 ]
pi_146601520
quote:
0s.gif Op donderdag 13 november 2014 06:50 schreef quickstepster het volgende:
Fien, 1 december is ontzettend dichtbij ^O^ dat gaat snel!

en voor de wel/niet overweging om te testen: volgend jaar word de vergoeding van de testen anders. NIPT word standaard vergoed, combinatietest pas als er uit de NIPT iets komt of bij bepaalde medische indicatie/leeftijd. dus er is niet meteen invasieve test nodig :) lijkt me wel prettig gezien het risico wat er toch zit bij een combinatietest.

had ik al gezegd dat ik een neuroot ben die graag alles uitzoekt? :+
dan heb je het nog niet helemaal uitgezocht ;)

Er worden idd dingen veranderd, vanaf 1 januari gaat de vergoeding voor prenatale screening eruit, dus het is niet meer zo dat als je 36 of ouder bent dat het dan gratis is, de test kost dan voor iedereen 150 e. Combinatietest blijft de eerste stap, pas als er een verhoogd risico uit die combinatietest komt krijg je de NIPT aangeboden. De combinatietest is idd zoals vivi zegt niet invasief, het is een combinatie van een bloedonderzoek bjj jou en een meting dmv echo van de nekplooi van de baby. Die gegevens gecombineerd met je leeftijd gooien ze met elkaar in een berekening en daar rolt dus een kans uit. Bijvoorbeeld 1 op 5000 of 1 op 420 of 1 op 4. Een kans wordt als verhoogd gezien als hij groter is dan 1 op 200. Dus 1 op 199 is verhoogd, 1 op 205 niet.
Pas vanaf die verhoogde kans kom je dus in aanmerking voor NIPT, in onderzoeksverband voorlopig nog. Als er uit de NIPT komt dat het kind naar alle waarschijnlijkheid geen van de genoemde afwijkingen heeft, dan is daarmee het onderzoek klaar en kom je niet meer jn aanmerking voor vruchtwaterpunctie of vlokkentest. Komt er uit de test dat je naar alle waarschijnlijkheid wel een kind met de genoemde afwijkingen krijgt, dan willen ze alsnog een vruchtwaterpunctie om 100 % zekerheid te hebben.
Het is zwangeren wel nog toegestaan om de NIPT over te slaan en direct voor punctie of vlokkentest te gaan als de kans verhoogd is, maar als de nipt eenmaal gedaan is, dan is die leidend voor verder onderzoek.

Wat ook nieuw is, is dat vrouwen van 36 of ouder niet meer standaard in aanmerking komen voor die invasieve onderzoeken maar dat ook zij moeten starten met een combinatietest.
:)
pi_146601523
quote:
0s.gif Op donderdag 13 november 2014 07:33 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

De combinatietest heeft geen risico voor de zwangere of het ongeboren kind: het is een bloedonderzoek en een echo.

De invasieve testen waar jij op doelt zijn de vlokkentest en de vruchtwaterpunctie.

Als dit nog klopt, dan geldt vanaf 1 januari 2015:
* De combinatietest wordt aan alle zwangeren aangeboden, maar niet meer vergoed.
* De NIPT wordt alleen vergoed als uit de combinatietest blijkt dat er een verhoogd risico is.
* De vlokkentest en de vruchtwaterpunctie worden alleen toegankelijk als uit de combinatietest of NIPT blijkt dat er een verhoogd risico is.

Overigens laat ik mij bij deze beslissingen niet beïnvloeden door het feit dat een test wel of niet vergoed wordt. Als ik in aanmerking kom voor een test die ik graag wil laten uitvoeren, dan maken de kosten mij niets uit.
Haha stimmt. Dat dus.
Dus er is zeker niet standaard directe toegang tot nipt nog.
:)
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 13 november 2014 @ 08:02:21 #29
269689 crew  Viv
pi_146601585
quote:
1s.gif Op donderdag 13 november 2014 07:53 schreef mignonne het volgende:
Haha stimmt. Dat dus.
Dus er is zeker niet standaard directe toegang tot nipt nog.
En "vergoed" is ook maar betrekkelijk, want de kosten van NIPT vallen vanaf 1 januari 2015 onder het eigen risico. :D
pi_146601608
Thanks voor het uitzoeken.
Mignonne, weet jij ook hoe het zit met een verhoogd risico in mijn geval door dragerschap?
Wordt de combinatietest dan wel vergoed?
Niet dat het uitmaakt hoor, hoe dan ook zou ik zo'n test uitvoeren maar ik was even nieuwsgierig.
pi_146601717
quote:
0s.gif Op donderdag 13 november 2014 08:02 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

En "vergoed" is ook maar betrekkelijk, want de kosten van NIPT vallen vanaf 1 januari 2015 onder het eigen risico. :D
idd.
Er zijn dus nogal wat haken en ogen bij gekomen. Hoewel ik wel moet zeggen dat ik het fijner vindt dat de vergoeding eruit is, rechtgetrokken is. Wat jij zegt, zo sta ik er ook in, maar ik merk in de praktijk dus wel dat het voor veel mensen enorm meeweegt.

En het is ook relatief hoor, want 150 e dat schraap ik wel bij elkaar als ik zo'n test graag wil, maar ik heb ook in een praktijk in een sjieke wijk gezeten en die dames gingen en masse naar België en telden 700 e. neer voor die NIPT. :o
:)
pi_146601753
quote:
1s.gif Op donderdag 13 november 2014 08:06 schreef Fien10 het volgende:
Thanks voor het uitzoeken.
Mignonne, weet jij ook hoe het zit met een verhoogd risico in mijn geval door dragerschap?
Wordt de combinatietest dan wel vergoed?
Niet dat het uitmaakt hoor, hoe dan ook zou ik zo'n test uitvoeren maar ik was even nieuwsgierig.
dragerschap van wat?
Er zijn een aantal gevallen waarin je direct toegang zou hebben, zoals bijvoorbeeld een eerder kind met een trisomie. Maar daarvoor zou je alle gegevens moeten hebben van iemand en bijv. een stamboom moeten maken. Een dragerschap op een hartafwijking geeft geen verhoogde kans voor een trisomie zoals down dus daarin is het niet relevant. Dragerschap voor hartafwijkingen zorgt er wel voor dat je in veel gevallen recht hebt op een GUO. Dus een wat meer geavanceerde 20 weken echo waar wat uitgebreider naar bepaalde dingen wordt gekeken.

Als je vragen hebt over dragerschap dan zou ik eens kijken of je een preconceptioneel consult kunt boeken bij je lokale verloskundige, en anders in het ziekenhuis. Dat is bij uitstek de plek om zulke vragen te stellen, zij kunnen je dan advies geven over welke testen wel en niet bijvoorbeeld, maar ook uitleg over hoe het zit met overerving etcetera. En desgewenst kunnen ze je doorverwijzen naar een klinisch geneticus die helemaal van de hoed en de rand op de hoogte is.
:)
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 13 november 2014 @ 08:30:23 #33
269689 crew  Viv
pi_146601788
quote:
0s.gif Op donderdag 13 november 2014 08:27 schreef mignonne het volgende:
Als je vragen hebt over dragerschap dan zou ik eens kijken of je een preconceptioneel consult kunt boeken bij je lokale verloskundige, en anders in het ziekenhuis. Dat is bij uitstek de plek om zulke vragen te stellen, zij kunnen je dan advies geven over welke testen wel en niet bijvoorbeeld, maar ook uitleg over hoe het zit met overerving etcetera. En desgewenst kunnen ze je doorverwijzen naar een klinisch geneticus die helemaal van de hoed en de rand op de hoogte is.
Ze gaat 25 november al naar de gynaecoloog vanwege het dragerschap. ;)
pi_146601817
quote:
0s.gif Op donderdag 13 november 2014 08:30 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Ze gaat 25 november al naar de gynaecoloog vanwege het dragerschap. ;)
oh! sorry :D dat heb ik niet gelezen :') :D
nouja goed dan lijkt dat me een plek om het te vragen.

Hier staat wat te lezen over de indicaties voor vergoeding die nu nog gelden, maar zoals gezegd gaat het systeem vanaf 1 januari op de schop. Ik vermoed dat de indicaties hetzelfde blijven, maar er is nog geen nieuwe lijst van de nvog, en deze is uit 2000 dus mja.
:)
pi_146601849
ohja verrek ik zie het nu staan :D zo ver was ik nog niet gekomen haha
:)
pi_146601936
Haha dank je wel.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 0% gewijzigd door Fien10 op 13-11-2014 11:58:24 ]
pi_146602020
quote:
1s.gif Op donderdag 13 november 2014 08:43 schreef Fien10 het volgende:
Haha dank je wel.

Wat goed dat ze dat allemaal bewaard heeft!! je wilt echt niet weten wat mensen allemaal niet weten van zichzelf soms :X

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:)
pi_146602298
quote:
0s.gif Op donderdag 13 november 2014 08:50 schreef mignonne het volgende:

[..]

Wat goed dat ze dat allemaal bewaard heeft!! je wilt echt niet weten wat mensen allemaal niet weten van zichzelf soms :X

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bedankt voor al je antwoorden, dat verhelderd de boel een beetje.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 0% gewijzigd door Fien10 op 13-11-2014 12:01:28 ]
pi_146602441
quote:
1s.gif Op donderdag 13 november 2014 09:12 schreef Fien10 het volgende:

[..]

Bedankt voor al je antwoorden, dat verhelderd de boel een beetje.

oh gut lekker lomp :') ze zal vast net de hele nacht bezig zijn geweest ofzo. Hoop ik :+
Kan me wel voorstellen wat je erover zegt, leuk en onbezorgd is anders. Hopelijk krijg je op je afspraak duidelijke antwoorden en daarna gaan we gewoon en masse voor ej in de duimstand. Zo zijn we hier op fok :7 :+
:)
pi_146602563
Thanks! Wordt vervolgend.. ;)
pi_146603213
Als ik het zo lees mag je heel blij zijn dat alle papieren en onderzoeken er nog zijn. Geeft dan misschien wel een schaduw, maar je kan nu ook de voorzorgsmaatregelen nemen. Succes de 25e.
pi_146604274
Ja, daar ben ik ook zeker heel blij mee! Het feit dat de verhoogde kans er is, dat is gewoon niet leuk. Iedereen heeft natuurlijk kans op een kindje met een afwijking. Maar de weet dat die kans bij jou rond de 10 procent ligt gaat niet in je koude kleren zitten. Je bent er toch veel mee bezig. Het is inderdaad wel een fijn idee dat er testen zijn die uitsluitsel geven. Voorzorgsmaatregelen zijn er volgens mij niet. Het is geloof ik gewoon afwachten of je zwanger wordt, of het een plakker is en de uitslag van de testen afwachten. Al zou dan blijken dat er inderdaad iets mis is dan is het aan jezelf of je door wilt gaan met de zwangerschap of de zwangerschap wilt afbreken.
pi_146604406
Ik bedoel met voorzorgsmaatregelen dat je nu bij zwangerschap de test kan doen en voor de bevalling weet waar je aan toe bent(of idd de zwangerschap afbreken)

zonder erfelijke belasting ligt de kans wel lager, maar daar kan het na de bevalling als een verrassing komen. Dat lijkt me ook heel heftig.
pi_146604733
Oh zo, ja inderdaad. We weten wel waar we rekening mee moeten houden inderdaad. Als het onverwacht komt lijkt me inderdaad enorm heftig. Garantie op een gezond kindje heb je nooit. Je kan ook een gezond kindje op de wereld zetten waarvan na een jaar of 2 jaar blijkt dat het ernstig autistisch is, of een spierziekte heeft. Ook daar moet je van te voren maar niet teveel over nadenken dus ik moet het ook maar proberen het een beetje los te laten.
pi_146605890
quote:
0s.gif Op woensdag 12 november 2014 21:18 schreef mignonne het volgende:
He sillie dat is vreselijk rot zeg. Het is heel wrang maar deze dingen gebeuren. Ook als je wel ingaat op het testaanbod. T is zo rot dat je dan gelijk met je neus op de feiten gedrukt wordt en het gevoel hebt dat je er iets mee moet.
Het is denk ik voor jullie allebei belangrijk om voor ogen te houden dat dit soort dingen schrijnend zijn, maar echt heel zeldzaam, en daarnaast dus dat ingaan op het testaanbod geen garantie geeft op een gezond kind.
Combinatie test geeft een kansberekening op 3 syndromen (down, edwards, patau); het funeste ervan is dat er nooit ja of nee uitkomt. Enkel verhoogd of niet verhoogd. Een kans van 1 op 5000 wordt als bijzonder laag gezien, maar blijft een kans van 1 op 5000. Hetzelfde geldt voor de 20 weken echo. Hij is ooit bedoelt voor het opsporen van open ruggetjes, we kunnen tegenwoordig meer zien maar lang niet alles. Ik geloof dat ruim de helft van alle hartafwijkingen niet op de seo opgespoord worden.
Ha Mignonne. Thanks voor je reactie.

Dat is ook precies het probleem dat ik heb met zo'n combinatietest, die hele kansberekening. Zelfs al scoor je een kans van 1 op 10 (dat zal dan vast hoog zijn), dan heb je nog 90% kans dat er niks aan de hand is. Dat zijn afwegingen die ik dan eigenlijk al niet wil hoeven maken. Aan de andere kant is zo'n onverwachtse afwijking (waarvan ik trouwens niet denk dat het genetisch is bepaald, dus wsl toch al niet uit zo'n test gekomen).

Dat hele vergoedingen verhaal vind ik bijzaak; de gezondheid van een kindje zou voor mij voor gaan. Dat gezegd hebbende, is dat anders als je een medische indicatie hebt? Ik ben zelf (redelijk heftig) astma patient en ben in de zomer met de longarts begonnen met mijn medicatie zwangerproof krijgen. Dat is verrassend goed gegaan (ik blijf het op deze medicatie zelfs beter te doen dan op de vorige *O* ), maar mijn longarts hamert er hard op dat ik echt bij de gyn de controles moet doen. Ik moet zelfs zsm naar de longarts als ik zwanger blijk; dan wil hij de verwijzingen naar gyn etc. regelen. (Das toch geen normaal traject of wel?) Anyway, ik mag toch aannemen dat dat dan wel vergoed wordt? En hoe zit het dan met echo's etc. die een gyn maakt?
pi_146607503
quote:
0s.gif Op donderdag 13 november 2014 11:51 schreef silliegirl het volgende:

[..]

Ha Mignonne. Thanks voor je reactie.

Dat is ook precies het probleem dat ik heb met zo'n combinatietest, die hele kansberekening. Zelfs al scoor je een kans van 1 op 10 (dat zal dan vast hoog zijn), dan heb je nog 90% kans dat er niks aan de hand is. Dat zijn afwegingen die ik dan eigenlijk al niet wil hoeven maken. Aan de andere kant is zo'n onverwachtse afwijking (waarvan ik trouwens niet denk dat het genetisch is bepaald, dus wsl toch al niet uit zo'n test gekomen).

Dat hele vergoedingen verhaal vind ik bijzaak; de gezondheid van een kindje zou voor mij voor gaan. Dat gezegd hebbende, is dat anders als je een medische indicatie hebt? Ik ben zelf (redelijk heftig) astma patient en ben in de zomer met de longarts begonnen met mijn medicatie zwangerproof krijgen. Dat is verrassend goed gegaan (ik blijf het op deze medicatie zelfs beter te doen dan op de vorige *O* ), maar mijn longarts hamert er hard op dat ik echt bij de gyn de controles moet doen. Ik moet zelfs zsm naar de longarts als ik zwanger blijk; dan wil hij de verwijzingen naar gyn etc. regelen. (Das toch geen normaal traject of wel?) Anyway, ik mag toch aannemen dat dat dan wel vergoed wordt? En hoe zit het dan met echo's etc. die een gyn maakt?
Je longarts heeft voor zover ik zo in kan schatten gelijk :Y
In onze indicatielijst staat het volgende:

quote:
1.7 Astma
Alleen astmapatiënten met ruime klachtenvrije intervallen, al dan niet met gebruik van
inhalatietherapie, kunnen in de eerste lijn begeleid worden tijdens zwangerschap,
bevalling en kraamperiode. Overleg met de behandelend (huis)arts is aangewezen
In de praktijk betekent dit vaak een klinische indicatie voor zwangerschap en bevalling. Kraambed is van heel veel dingen afhankelijk. Gewoon aanmelden bij het ziekenhuis lijkt me dan prima en als er per se een verwijzing nodig is voor je verzekering dan is die van je longarts prima hoor. :Y Dus dan word je verloskundige zorg gewoon vergoed.

Qua echo's enzo, je hebt met astma-medicatie geen recht op een combinatietest en er is ook geen verhoogd risico. De indicatie voor een uitgebreide 20 weken echo hangt af van het soort medicatie die je gebruikt. Bijvoorbeeld met anti-epileptica is dit wel het geval, in jouw geval klinkt het alsof je longarts er al goed bovenop zit dus zou je voor een reguliere echo gaan. Of de gyn de echo's zelf maakt of dat je ervoor naar een centrum gaat dat verschilt per ziekenhuis; en naar alle waarschijnlijkheid zul je tijdens je zwangerschap ook wel contact houden met je longarts om te kijken hoe het gaat.
Lamb heeft ook ervaring met een zw.schap met astma, volgens mij wist je dat al toch? zij kan je er vast ook meer over vertellen.
:)
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zaterdag 15 november 2014 @ 00:42:45 #47
269689 crew  Viv
pi_146668907
Oppassen op baby was heel gezellig. O+ Ik ben wel 3 keer gaan kijken toen hij sliep, omdat het zo eng stil was, maar hij doet het nog! *O*
pi_146687653
Ahh! Lief Vivi. Ik kan er ook enorm van genieten om op te passen op m'n kleine neefjes.
pi_146853774
Vandaag per ongeluk op het werk laten vallen dat ik rammel en twijfel. kreeg meteen uitnodiging om met collega + haar 2 kindjes wat te gaan doen O+

en baby in de winkel die aan het huilen was in de rij bij de kassa (hing over schouder van moeders), en die spontaan naar me begon te lachen en kirren toen ik achter ze aansloot O+ O+ moeder snapte er niks van.

dus vandaag in "rammelwaardigheid" = O+ O+ O+ O+ O+ O+ O+
Gek? kan je dat eten?
pi_146953956
Silliegirl heftig van je vriendin joh, dat zijn altijd verschrikkelijke berichten.
Het kan natuurlijk nooit kwaad om nu al over eventuele testen na te denken, misschien denk je er als je zwanger bent weer heel anders over.

Fien hopelijk krijg je bij de gynaecoloog deze week antwoord op alle vragen waar je nog mee zit m.b.t. het dragerschap.

aah Vivi en Quickstepster, dat zijn nou nog eens fijne rammelmomentjes!
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 24 november 2014 @ 20:49:41 #51
269689 crew  Viv
pi_146967742
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 13:59 schreef Nolita het volgende:
Fien hopelijk krijg je bij de gynaecoloog deze week antwoord op alle vragen waar je nog mee zit m.b.t. het dragerschap.
Dit, succes morgen Fien!
quote:
aah Vivi en Quickstepster, dat zijn nou nog eens fijne rammelmomentjes!
Ja! O+

Vannacht debiel gedroomd: ik was ineens een alleenstaande moeder (in werkelijkheid zijn we meer dan 14 jaar samen :') ), de zwangerschap van 39 weken was me erg meegevallen, en ik vergat steeds borstvoeding te geven dus dat kreeg ze maar 2 keer per dag ofzo. 8)7
pi_146968352
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 20:49 schreef ViviRAWRS het volgende:

Vannacht debiel gedroomd: ik was ineens een alleenstaande moeder (in werkelijkheid zijn we meer dan 14 jaar samen :') ), de zwangerschap van 39 weken was me erg meegevallen, en ik vergat steeds borstvoeding te geven dus dat kreeg ze maar 2 keer per dag ofzo. 8)7
haha, hoezo ben je er mee bezig?

Ik had net leuke verassing: we konden op het werk kaartjes voor vanalles winnen, en ik heb inderdaad kaartjes gewonnen. Voor de 9maandenbeurs O+ Is dat een teken of wat? _O-
Gek? kan je dat eten?
pi_146968728
Haha dat moet wel een teken zijn ja :D

fien succes morgen! !
:)
pi_146969428
Succes bij de gyn Fien! :) (dat rijmt, mihihihi :'))

Hebben jullie wel eens van die onzeker/twijfel-momenten? In de categorie: een kind, kan ik dat wel aan? Ben ik wel geschikt voor het ouderschap? En wat als het me enorm zwaar valt?

Zo ja, hoe gaan jullie daar mee om? :P
Dit, dat, alles.
pi_146969784
Voor de eerste had ik dat niet eigenlijk. Maar nu wel hoor. Een derde, moeten we dat wel doen? Wat als dat kind weer zoveel huilt als E. deed? Wat als dit kind niet gezond is; moeten we de meiden wel een broertje of zusje aandoen waar ze niet om gevraagd hebben enz enz.

en toch weet ik dat het ook wel goed komt. Dat er meer dan genoeg ruimte is in hoofd en hart voor nog een kind, dat de meisjes het vooral leuk zullen vinden. En qua medische toestand zien we het dan wel weer en daar komen we ook wel uit als dat zo is.
:)
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 24 november 2014 @ 21:26:57 #56
269689 crew  Viv
pi_146969793
quote:
1s.gif Op maandag 24 november 2014 21:20 schreef Philomijn het volgende:
Hebben jullie wel eens van die onzeker/twijfel-momenten? In de categorie: een kind, kan ik dat wel aan? Ben ik wel geschikt voor het ouderschap? En wat als het me enorm zwaar valt?

Zo ja, hoe gaan jullie daar mee om? :P
Ik heb veel getwijfeld, vooral omdat je je niet kan voorbereiden op hoe het zal zijn, hoe het je leven verandert. Je weet wat je nu hebt en je weet niet wat je ervoor terugkrijgt, sprong in het diepe, etc.

Ongeveer een jaar geleden ben ik gewoon opgehouden met twijfelen. :Y)
pi_146970231
Wat lief dat jullie allemaal aan me denken! O+
We kregen alleen laatst een brief vanuit het ziekenhuis dat we 18 december op de afdeling Klinische Genetica een afspraak hebben staan en dat die afspraak wel anderhalf uur tot 2 uur ging duren en we daar antwoord krijgen op al onze vragen. Nog eventjes geduld dus..
De vraag is nu alleen wat we dan morgen bij de gynaecoloog moeten doen :?

Haha die droom Vivi! :D

Moet wel een voorteken zijn quickstepster. :P

Philomijn: Ik heb dat soms wel hoor.. Ik heb zelf echt zó'n leuke jeugd gehad met zulke lieve en leuke ouders en vooral zoveel leuke herrineringen van leuke vakanties, en mijn moeder was altijd thuis en dat was altijd zo fijn. Dat ik dan denk hoe ga ik dat ooit evenaren?
En wij wonen nog in een huur huis. En echt een leuk huis hoor met ruimte voor een kind (2 wordt wel te krap) en we hebben ook wel de mogelijkheid om te kopen want allebei een vast contract enz. Alleen willen we graag blijven wonen in het dorp waar we nu wonen, maar alles is hier zo duur. Dus soms stress ik daar wel eens over.. Maar goed dat zal wel loslopen denk ik. Voorlopig moet die baby nog gemaakt worden.. :')
pi_146970303


[ Bericht 100% gewijzigd door Fien10 op 24-11-2014 21:38:54 ]
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 24 november 2014 @ 21:48:23 #59
269689 crew  Viv
pi_146970892
Even teruggezocht in dit topic, precies een jaar geleden twijfelde ik dus nog. :D

quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2013 15:44 schreef ViviRAWRS het volgende:
Ik ben trouwens meer een twijfelaar dan een rammelaar, is daar ook een topic voor? :@
pi_146971490
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 21:48 schreef ViviRAWRS het volgende:
Even teruggezocht in dit topic, precies een jaar geleden twijfelde ik dus nog. :D

[..]

Heb jij al ergens een datum inzicht wanneer je ervoor wilt gaan eigenlijk? Of heb je nog voorwaarden enz die voldaan moeten worden?
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 24 november 2014 @ 22:05:06 #61
269689 crew  Viv
pi_146971679
quote:
1s.gif Op maandag 24 november 2014 22:00 schreef Fien10 het volgende:
Heb jij al ergens een datum inzicht wanneer je ervoor wilt gaan eigenlijk? Of heb je nog voorwaarden enz die voldaan moeten worden?
De belangrijkste voorwaarde is dat mijn man klaar moet zijn met zijn opleiding, en dat is in maart 2016. ( :{ ) Verder wonen we nog niet in een wijk waar ik mijn kinderen naar school zou laten gaan, maar kinderen worden niet als kleuters geboren dus dat is minder urgent. :+
pi_146972059
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 22:05 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

De belangrijkste voorwaarde is dat mijn man klaar moet zijn met zijn opleiding, en dat is in maart 2016. ( :{ ) Verder wonen we nog niet in een wijk waar ik mijn kinderen naar school zou laten gaan, maar kinderen worden niet als kleuters geboren dus dat is minder urgent. :+
Oke, nog iets meer als een jaartje. Een jaar gaat echt zo snel voorbij. Als je maart 2015 voorbij bent zal het ineens snel gaan!
Daar houd ik me inderdaad ook maar aanvast. Wij wonen nu in een appartement, en soms denk ik dan.. Maar hier kan hij of zij niet buitenspelen.. Nee Fien, maar dat doen ze gelukkig de eerste 3 jaar nog niet alleen. We hebben wel een heel groot balkon dakterras achtig iets waar een kleintje prima kan spelen. Waar een makkelijk een zandbak en zwembadje op kan 's zomers. En soms denk ik ook misschien wil ik ze wel heel erg snel achter elkaar als ons dat gegund is, en dat kan niet zo makkelijk in dit huis.. Maar dat moet ik mezelf altijd maar weer even tot orde roepen. Je kan toch niet alles plannen en je weet van te voren toch niet hoe dingen gaan lopen.. Wie weet krijgen we een gehandicapt kindje waar we onze handen vol aan hebben en blijft het daarbij.. Of misschien lukt het wel helemaal de komende jaren niet.

Ik denk nogal graag vooruit heb je t door.. Haha :')
pi_146972899
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 22:05 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

De belangrijkste voorwaarde is dat mijn man klaar moet zijn met zijn opleiding, en dat is in maart 2016. ( :{ ) Verder wonen we nog niet in een wijk waar ik mijn kinderen naar school zou laten gaan, maar kinderen worden niet als kleuters geboren dus dat is minder urgent. :+
nou... ik heb afmetingen gezien... :+
:)
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 24 november 2014 @ 22:42:31 #64
269689 crew  Viv
pi_146972964
quote:
1s.gif Op maandag 24 november 2014 22:40 schreef mignonne het volgende:
nou... ik heb afmetingen gezien... :+
Yikes! :D
pi_146973037
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 22:42 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Yikes! :D
maar idd, ze gaan niet gelijk naar school, daar heb je echt nog wel even voor. En zelfs dan is een stuk rijden om op de school van je keuze te komen wellicht ook een optie. Tenzij je zo'n postcodegebeuren hebt natuurlijk.
:)
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 24 november 2014 @ 22:49:30 #66
269689 crew  Viv
pi_146973184
quote:
1s.gif Op maandag 24 november 2014 22:44 schreef mignonne het volgende:
Tenzij je zo'n postcodegebeuren hebt natuurlijk.
Ja dat hebben we hier dus, nogal ingewikkeld systeem maar het komt erop neer dat de kans groot is dat je kind in de eigen wijk naar school gaat, en dat vinden wij geen goed idee. Op zich is het een prima buurt voor jonge kinderen: max 30 km/u, speeltuintjes, kinderboerderij en basisschool op loopafstand. Alleen jammer van de mensen die er wonen. Behalve wij dan hè.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 24 november 2014 @ 22:51:20 #67
269689 crew  Viv
pi_146973247
Leuk om terug te lezen in dit topic trouwens. Iemand zei dit in februari van dit jaar:

quote:
Help mijn vriend rammelt :{
en heeft nu een tweeling! *O*
pi_146978883
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 22:51 schreef ViviRAWRS het volgende:
Leuk om terug te lezen in dit topic trouwens. Iemand zei dit in februari van dit jaar:

[..]

en heeft nu een tweeling! *O*
Dan is ze zelf toch ook snel daarna gaan rammelen zeg _O-

En Fien, succes bij de gyn!!
Gek? kan je dat eten?
pi_146979115
Hè, wie is dat dan? (van het rammelen en de tweeling) Zoë?

quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 21:26 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Ongeveer een jaar geleden ben ik gewoon opgehouden met twijfelen. :Y)
Haha! :D

Ja, het zal wel gewoon 'cold feet' zijn. Wel fijn dat anderen die gedachten ook kunnen hebben. Ik heb het wel eens eerder aangeslingerd hier en toen waren er ook zwangere dames die het gevoel herkenden. :@ :) En hoewel mijn oergevoel wel zegt "jaaaa, rammelrammel", zegt mijn hoofd soms: ermagherrrrrd, hoe ga ik dat handelen?

Volgens mij kwam ik trouwens ongeveer tegelijk met jou in dit topic ViviRAWRS. Toen zat ik ook nog in zo'n soort twijfel/rammel/twijfel-fase.
Dit, dat, alles.
pi_146980880
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 20:49 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Dit, succes morgen Fien!

[..]

Ja! O+

Vannacht debiel gedroomd: ik was ineens een alleenstaande moeder (in werkelijkheid zijn we meer dan 14 jaar samen :') ), de zwangerschap van 39 weken was me erg meegevallen, en ik vergat steeds borstvoeding te geven dus dat kreeg ze maar 2 keer per dag ofzo. 8)7
Succes Fien! Hoe laat moet je? En die afspraak op de 18e zal nog wel spannender zijn.

In de categorie maffe dromen: Ik droomde 2 nachten terug dat mijn zusje zwanger was en dat haar vent haar had laten zitten. In een soort van flash forward zaten mijn vriend en ik bij haar in t ziekenhuis terwijl ze moest bevallen, maar er ging iets mis (gelukkig was mn droom daar vaag in), waarop ik met zusje mee moest en mijn vriend (door mij) werd meegestuurd met de baby. Om wat voor reden ook ging vriend niet mee en lag die baby daar alleen. Vervolgens werd ik half wakker gemaakt door vriend die zich afvroeg waarom ik hem zo lag te schoppen? Kennelijk heb ik heel emotioneel geroepen "JE LAAT DE BABY ALLEEN!" haha.
pi_146981019
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 22:49 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Ja dat hebben we hier dus, nogal ingewikkeld systeem maar het komt erop neer dat de kans groot is dat je kind in de eigen wijk naar school gaat, en dat vinden wij geen goed idee. Op zich is het een prima buurt voor jonge kinderen: max 30 km/u, speeltuintjes, kinderboerderij en basisschool op loopafstand. Alleen jammer van de mensen die er wonen. Behalve wij dan hè.
Klinkt als de wijk waar ik in woon... Maarja de mensen he :D
I solemnly swear i'm up to no good
pi_146981411
quote:
1s.gif Op maandag 24 november 2014 21:35 schreef Fien10 het volgende:
Wat lief dat jullie allemaal aan me denken! O+
We kregen alleen laatst een brief vanuit het ziekenhuis dat we 18 december op de afdeling Klinische Genetica een afspraak hebben staan en dat die afspraak wel anderhalf uur tot 2 uur ging duren en we daar antwoord krijgen op al onze vragen. Nog eventjes geduld dus..
De vraag is nu alleen wat we dan morgen bij de gynaecoloog moeten doen :?


Gewoon alle vragen waar je nu mee zit of die je wilde stellen al stellen, dan heb je tijdens het gesprek bij de klinisch geneticus vast meer richting of ruimte om dieper in te gaan op de vragen.

(wilde je die afspraak eigenlijk wel, bij de kl. gen.? Er staat me iets bij van dat je stamboom en zulks al uitgetekend was? Of was dat bij iemand anders?)

Succes iig!
:)
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 25 november 2014 @ 12:19:40 #73
269689 crew  Viv
pi_146984614
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 november 2014 08:56 schreef Philomijn het volgende:
Hè, wie is dat dan? (van het rammelen en de tweeling) Zoë?
:Y

Zo snel kan het dus gaan! :Y)
pi_146990813
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 november 2014 10:44 schreef mignonne het volgende:

(wilde je die afspraak eigenlijk wel, bij de kl. gen.? Er staat me iets bij van dat je stamboom en zulks al uitgetekend was? Of was dat bij iemand anders?)

Succes iig!
Nou ik had geen idee hoe of wat. We hebben in september contact opgenomen met de verloskundige en zij weer met het ziekenhuis. Toen kregen we vrij snel bericht dat ze een afspraak voor ons gemaakt hadden bij de gynaecoloog voor vandaag. Ineens anderhalveweek geleden nog een brief thuis met de post dat er een afspraak gemaakt is bij de klinische genetica. Achteraf wel fijn, want anders had de gynaecoloog ons vandaag ook weer door gestuurd, en hadden we waarschijnlijk veel later pas aan de beurt geweest want het schijnt mega druk te zijn daar. In die brief stond ook indien u deze datum niet kan, houdt er rekening mee dat het enkele maanden kan duren voor u weer aan de beurt bent. Nu staat de afspraak voor al over 3 weekjes. Nog even geduld dus..

We zijn dus nog niet heel veel wijzer geworden behalve de kennis die we zelf al een beetje hadden na het vele inlezen. Wel even gemeld van het uitblijven van m'n menstruatie. Hij bood aan om even met een echo te kijken of alles verder wel helemaal goed was, en dat was het gelukkig. Er waren geen eitjes aan het rijpen maar hij verwacht wel een menstruatie binnenkort. Het kan nu eenmaal even duren na het stoppen met de pil.. Nog even geduld dus.
pi_146991754
Hmmm, jammer dat je niet veel wijzer bent geworden!

Pff ja, stoppen met de pil. Misschien toch nog maar eens aanslingeren bij vriend. Straks duurt het eeuwen voordat m'n cyclus weer op orde is. Maar ja, als een echte man denkt hij dat ie met z'n super zaad in 1x raak schiet. :+ _O-
Dit, dat, alles.
pi_146993247
Rammeldebammel.

O+
pi_146993965
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 november 2014 15:43 schreef Philomijn het volgende:
Maar ja, als een echte man denkt hij dat ie met z'n super zaad in 1x raak schiet. :+ _O-
Daar is die van mij ook van overtuigd.. _O-
pi_146994497
ja fijn dat ze dan zo meedenken, onder de noemer dan staat die afspraak maar vast, afzeggen kan altijd.
Jammer dat je er nu niet zoveel mee bent opgeschoten maar goed, die echo is iig iets I guess :D
:)
pi_146997453
Ja dat is zeker fijn. Toen we die brief kregen van de klinische genetica had ik al een beetje verwacht dat we vandaag niet veel te horen zouden krijgen. Op zich ook best logisch dat we ervoor naar de klinische genetica moeten. Die echo was inderdaad al fijn. Was een beetje bang dat we allemaal van die vragen zouden krijgen gezien mijn leeftijd. Gebruikt u foliumzuur? Drinkt u alcohol? Rookt u? Maar geen vraag gehad gelukkig. Kwamen we vast verstandig genoeg over.. :') Haha.
pi_147200712
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 november 2014 16:47 schreef Fien10 het volgende:

[..]

Daar is die van mij ook van overtuigd.. _O-
Haha! Hij zegt het overigens niet eens uit stoerheid :7 Maar hij "vindt het wel wat voor ons" als het in één keer raak is. Terwijl ik denk, over een jaar is het misschien eens raak?

Potverdikkie. Net de laatste aflevering van "Over Mijn Lijk" van dit seizoen gekeken. Jan-ken. En (weer) het besef: het leven gaat niet altijd zoals je het plant. Daarna in een appgroep tips uitgedeeld voor aan een oud-collega wiens kindje ziek is van tandjes krijgen. Ik kwam met Detinox en maizena op de billen. Waarop anderen zeiden: jij bent er klaar voor!
:@

Jup, echt tijd om eens bij vriend te peilen hoe de zaken/gedachten er bij hem voor staan. :D

[ Bericht 0% gewijzigd door Philomijn op 01-12-2014 22:32:46 ]
Dit, dat, alles.
pi_147280693
Spannend Philomijn, inmiddels al erover gehad samen?
Vandaag met m'n vriendinnetje mee geweest naar de verloskundige. Ze kan ieder moment gaan bevallen. Zó leuk en spannend. Ik wil ook zwanger zijn en een baby krijgen.. Hopelijk over 2 weken eindelijk groen licht om te beginnen. Alleen heb ik gewoon echt een voorgevoel dat het allemaal niet zo makkelijk gaat lukken..
pi_147282157
Je bedoelt groen licht om een afspraak met een geneticus te krijgen?

Zwanger zijn lijkt me ook zoooo leuk. Terwijl ik ook mensen ken die een zware zwangerschap hebben gehad. Maar hoe meer ik rammel, hoe meer bezwaren ik wegwuif. Zware nachten, pijnlijke bevalling, de verantwoordelijkheden, financiën, hoe onze relatie zich houdt onder de omstandigheden... Dat was eerst het enige waar ik aan kon denken. Nu kan ik alleen maar zwijmelen. Bijzonder.

Mijn vriend is weg voor zijn werk, maar zodra hij terug (en uitgerust) is trek ik 'm aan z'n mouw. ;)
En dan ook mijn teleurstelling uiten over het feit dat ik nog niet gevraagd ben ^) o|O :( :D
Dit, dat, alles.
pi_147284406
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 16:36 schreef Philomijn het volgende:
Je bedoelt groen licht om een afspraak met een geneticus te krijgen?

Zwanger zijn lijkt me ook zoooo leuk. Terwijl ik ook mensen ken die een zware zwangerschap hebben gehad. Maar hoe meer ik rammel, hoe meer bezwaren ik wegwuif. Zware nachten, pijnlijke bevalling, de verantwoordelijkheden, financiën, hoe onze relatie zich houdt onder de omstandigheden... Dat was eerst het enige waar ik aan kon denken. Nu kan ik alleen maar zwijmelen. Bijzonder.

Mijn vriend is weg voor zijn werk, maar zodra hij terug (en uitgerust) is trek ik 'm aan z'n mouw. ;)
En dan ook mijn teleurstelling uiten over het feit dat ik nog niet gevraagd ben ^) o|O :( :D
Haha goed zo! Vooral even wachten op een geschikt moment.. :P Wat is dat toch met al die mannen he? Die denken geloof ik allemaal echt dat er een einde komt aan hun ''jeugd'' als ze vader worden. De mijne tenminste geloof ik. Hij wilde altijd wel maar het was altijd een soort van eng om het erover te hebben. En ineens was hij eraan gewend en nu rammelt hij nog harder dan ik (onee dat is onmogelijk, harder rammelen dan ik haha).
Zwanger zijn lijkt mij ook echt zo zo leuk!
Ik neem me echt voor om iedere week dan zo'n leuke buikfoto te maken. Heb al helemaal in m'n hoofd hoe ik dat wil.. :@
Zwijmel zwijmel zwijmel...
Zal je net zien dat ik een kut zwangerschap heb :')

Ja over 2 weken moeten we naar de klinische genetica en we willen eigenlijk dat nog even afwachten voor de zekerheid. Alleen we weten eigenlijk al wat ik heb en de meeste in's en out's, dus we verwachten eigenlijk alleen een soort uitgebreide uitleg over wat de kansen zijn enzo. Maar we nemen maar het zekere voor het onzekere en we wachten dat nog eventjes af. Die 2 weken maken dan ook niet meer uit natuurlijk..
En please, laat me een deze dagen eindelijk ongesteld worden.. En dan de volgende cyclus iets korter dan 120 dagen alsjeblieft...
pi_147284857
Hier zit er een beetje schot in de zaak. Hebben een huis gevonden. Nu hopen dat de hooggeel goed gaat komen en dan hoeft het al,een nig maar gebouwd te worden :') gaat nig wel even duren dus...

Maar zodra we daar eenmaal gesetteld zijn wil (8> Er toch ook echt wel graag aan beginnen, O+
I solemnly swear i'm up to no good
pi_147415789
Spannend Thinkk-Pinkk! Wanneer zou het dan opgeleverd worden?

Hoe is het met de voorbereidingen groofsken? :D

Fien10, oef, een cyclus van 102 dagen! Dat is precies de reden dat ik eigenlijk in januari (eerghh zei ik echt januari? Eehh ik dacht 2015, maar eh wie weet januari?) wil stoppen met de pil om m'n eigen cyclus weer op de rit te krijgen. Ik kan wel eens mijn oude agenda's opsnorren om te kijken of ik nog iets van kruizen (lees: menstruatie) kan vinden in de twee jr dat ik geen pil slikte. Heb geen flauw idee hoe mijn cyclus was. Ik vraag me nu ook echt af hoe ik dat deed qua kans op doorlekken enzo. Maar ja, ik was student dus de helft vd tijd lag ik ook gewoon in bed. :7

Gisteren tegen vriend dus gezegd dat ik graag wil stoppen met de pil en niet eens om er gelijk voor te gaan, maar vanwege cyclus enz. Hij snapte het ontpilverhaal niet (Maar in je stopweek word je toch ook ongesteld? Neen, dat is nep gozert.), dus net maar even een linkje gestuurd met info over ontpillen. :P Hij ging er over nadenken. ^O^
Dit, dat, alles.
pi_147416937
Hallo allemaal,

Dit word mijn eerste hele hele voorzichtige post in dit rammel topic.
Ik rammel al heel lang maar durfde eigenlijk nooit te posten.

Kort verhaal :

Heb een relatie van 8 a 9 jaar wat uit gegaan is. Ex wilde toch niet aan kinderen beginnen.
Altijd gezegd dat ik rond mijn 30ste kinderen wil.
Nu nieuwe vriend en ik rammel harder dan ooit.

Over een aantal weken hebben wij 1 jaar een relatie. Ik weet het zo kort maar dat mag de pret niet drukken.
Ergens volgend jaar is de planning dat we samen gaan wonen.

Zelf duidelijk gemaakt dat ik met 30 graag een kindje wilde en hij is er helemaal voor !! Waaat ?? 9 jaar lang moeten wachten en mijn nieuwe vriend roept gelijk oke !!
Het word elke keer erger als hij dan ook nog dingen laat vallen als :

Ik : Ja volgend jaar ben ik dan ook 29 hé ! Vriend : Ja wie weet groeit er op dat moment dan ook wel wat anders in je buik. Smelt helemaal weg.

Ook de kleine dingetjes, we willen als het allemaal lukt 3 kinderen . Hij praat er ook echt over en ik sta dan bijna te huilen van geluk. Ik weet het, het is allemaal pril maar ik wil toch even genieten van die kleine momentjes.
pi_147417123
Welkom Aloria! Wat fijn dat je vriend er zo enthousiast over is! Ik kan me voorstellen dat dat een hele omschakeling is :D
Mijn man is inmiddels ook echt aan het idee gewend. Hij wordt ook steeds zekerder over zijn opvoedskills, dat vind ik echt leuk om te merken. *O* En ik heb laatst met vriendinnen er over gepraat en het blijkt dat één vriendin van plan is om in januari te beginnen! Ik gun het haar heel erg :) ze heeft al heel lang een kinderwens. Toch leuk dat we straks met onze vrienden allemaal rond dezelfde tijd aan kinderen beginnen.

quote:
1s.gif Op dinsdag 9 december 2014 09:51 schreef Philomijn het volgende:

Gisteren tegen vriend dus gezegd dat ik graag wil stoppen met de pil en niet eens om er gelijk voor te gaan, maar vanwege cyclus enz. Hij snapte het ontpilverhaal niet (Maar in je stopweek word je toch ook ongesteld? Neen, dat is nep gozert.), dus net maar even een linkje gestuurd met info over ontpillen. :P Hij ging er over nadenken. ^O^
Wanneer willen jullie er echt voor gaan? Ik wil graag in april stoppen met de pil, maar ik heb eigenlijk geen idee wat dat ontpillen inhoudt :+ Is dat echt nodig?
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_147417204
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 december 2014 09:51 schreef Philomijn het volgende:
Spannend Thinkk-Pinkk! Wanneer zou het dan opgeleverd worden?

Hoe is het met de voorbereidingen groofsken? :D

Fien10, oef, een cyclus van 102 dagen! Dat is precies de reden dat ik eigenlijk in januari (eerghh zei ik echt januari? Eehh ik dacht 2015, maar eh wie weet januari?) wil stoppen met de pil om m'n eigen cyclus weer op de rit te krijgen. Ik kan wel eens mijn oude agenda's opsnorren om te kijken of ik nog iets van kruizen (lees: menstruatie) kan vinden in de twee jr dat ik geen pil slikte. Heb geen flauw idee hoe mijn cyclus was. Ik vraag me nu ook echt af hoe ik dat deed qua kans op doorlekken enzo. Maar ja, ik was student dus de helft vd tijd lag ik ook gewoon in bed. :7

Gisteren tegen vriend dus gezegd dat ik graag wil stoppen met de pil en niet eens om er gelijk voor te gaan, maar vanwege cyclus enz. Hij snapte het ontpilverhaal niet (Maar in je stopweek word je toch ook ongesteld? Neen, dat is nep gozert.), dus net maar even een linkje gestuurd met info over ontpillen. :P Hij ging er over nadenken. ^O^
Ik tekende chagrijnig kijkende gezichtjes in mijn agenda :') en iig goed dat je vriend er over na gaat denken.

Oplevering zal ergens begin 2016 zijn :)

quote:
0s.gif Op dinsdag 9 december 2014 11:01 schreef Lot_1 het volgende:
Wanneer willen jullie er echt voor gaan? Ik wil graag in april stoppen met de pil, maar ik heb eigenlijk geen idee wat dat ontpillen inhoudt :+ Is dat echt nodig?
Het is om weer een eigen eisprong te krijgen en dat er weer regelmaat in de cyclussen komt. Hormonen weer op niveau zijn enz. Dacht ik.

Ik ben zelf niet aan de pil dus weet er het fijne niet van.
-------
En Aloria lief verhaal welkom :)
I solemnly swear i'm up to no good
pi_147418270
Oohh Thinkk-Pinkk, even 2015 doorkachelen en dan is begin 2016 best dichtbij :D In het huis waar je nu woont is een kindje echt geen optie?

Welkom Aloria! Wat leuk dat je vriend "meedoet" :) Ik zou lekker genieten van het gevoel.

Lot_1, ik heb geen idee wanneer we er echt voor gaan. Het moet eerst even inweken bij vriend. ;) En voor het echhie gaan vind ik nog best eng, maar stoppen met de pil om mijn cyclus weer z'n werk te laten doen wil ik heel graag. Las van de week nog ergens dat iemand vier maanden op haar menstruatie moest wachten na stoppen en Fien10 had dus 102 dagen tussen haar menstruaties zitten. Deze link had ik naar mijn vriend gestuurd: http://mens-en-gezondheid(...)ppen-met-de-pil.html. Daar wordt het wel goed uitgelegd vind ik.
Dit, dat, alles.
pi_147418405
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 december 2014 12:02 schreef Philomijn het volgende:
Oohh Thinkk-Pinkk, even 2015 doorkachelen en dan is begin 2016 best dichtbij :D In het huis waar je nu woont is een kindje echt geen optie?

Welkom Aloria! Wat leuk dat je vriend "meedoet" :) Ik zou lekker genieten van het gevoel.

Lot_1, ik heb geen idee wanneer we er echt voor gaan. Het moet eerst even inweken bij vriend. ;) En voor het echhie gaan vind ik nog best eng, maar stoppen met de pil om mijn cyclus weer z'n werk te laten doen wil ik heel graag. Las van de week nog ergens dat iemand vier maanden op haar menstruatie moest wachten na stoppen en Fien10 had dus 102 dagen tussen haar menstruaties zitten. Deze link had ik naar mijn vriend gestuurd: http://mens-en-gezondheid(...)ppen-met-de-pil.html. Daar wordt het wel goed uitgelegd vind ik.
Genoeg te dien in 2015 en ook in 2016 want dan moet er natuurlijk nog vanalles gedaan worden en even settelen natuurlijk.. (Spaarrekening weer een beetje aanvullen)

Buiten dat je zwanger zijn midden in zo'n verhuizing echt niks lijkt heb ik hier een junk als buurman die erg veel lawaai maakt ook midden in de nacht en de huizen zijn erg gehorig.

Komt goed gewoon nog "even" wachten. ^^
I solemnly swear i'm up to no good
pi_147418535
Ah, dat is een duidelijk verhaal Philomijn, dankjewel voor het linkje. Ik begrijp wel dat je alvast wil stoppen met de pil, dan wordt het voor je vriend ook wat concreter ;)

Ik ga dan niet wachten met proberen zwanger te worden totdat ik ontpilt (wat een raar woord) ben. Ik heb namelijk als enige voorwaarde nu nog dat ik een bepaald rottig moeilijk vak gehaald wil hebben. Als ik het vak niet haal dan loop ik ernstige studievertraging op, en stel ik waarschijnlijk het proberen zwanger te worden weer uit (ik ga héél hard m'n best doen om ervoor te zorgen dat dat niet gebeurd - in juni vorig jaar is me dat wel overkomen namelijk :( ). Ik wil dus niet daarvoor al stoppen met de pil, want dat zou de teleurstelling als het niet lukt alleen maar groter maken. Vorig jaar had ik al foliumzuur in huis gehaald, dat was achteraf ook jammer en niet nodig geweest.

Als ik goede resultaten heb dan heb ik geen zin om eerst nog te wachten op een normale cyclus, dan wil ik er gewoon direct voor gaan. We zien wel hoe lang het dan duurt :)


@Think-pink: het duurt nog even dus, maar wel fijn dat er schot in de zaak zit! Zo kun je er ook rustig naar toe groeien, beetje sparen is ook wel lekker :)
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_147418786
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 december 2014 12:17 schreef Lot_1 het volgende:

@Think-pink: het duurt nog even dus, maar wel fijn dat er schot in de zaak zit! Zo kun je er ook rustig naar toe groeien, beetje sparen is ook wel lekker :)
Succes met je vak gaat je vast lukken ^O^

En ja duurt nog even maar is goed voor mijn vriend ook die moet zich overal lang op voorbereiden haha.

En sparen is idd fijn want het spaargeld zal na de verhuizing wel ver op zijn. :D
I solemnly swear i'm up to no good
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 9 december 2014 @ 17:16:27 #93
269689 crew  Viv
pi_147426703
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 december 2014 10:52 schreef Aloria het volgende:
Hallo allemaal
Hoi en welkom! w/
quote:
Vriend : Ja wie weet groeit er op dat moment dan ook wel wat anders in je buik. Smelt helemaal weg.
Mijn man zegt zoiets alleen op een zeer sleazy manier, met de bedoeling om mij te laten gruwelen in plaats van smelten. *;
pi_147440688
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 december 2014 17:16 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Hoi en welkom! w/

[..]

Mijn man zegt zoiets alleen op een zeer sleazy manier, met de bedoeling om mij te laten gruwelen in plaats van smelten. *;
Ah dat is dan wel weer jammer. Zelf rammel ik lekker door met nu een iets positievere stemming. Tijd zal het leren haha, eerst maar eens samen wonen in het nieuwe jaar. O+
pi_147443664
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 december 2014 17:16 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Mijn man zegt zoiets alleen op een zeer sleazy manier, met de bedoeling om mij te laten gruwelen in plaats van smelten. *;
Dat ja dat je met zo'n hoofd zit }:| ipv zo O+
I solemnly swear i'm up to no good
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 woensdag 10 december 2014 @ 06:45:08 #96
269689 crew  Viv
pi_147443757
quote:
1s.gif Op woensdag 10 december 2014 05:30 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Dat ja dat je met zo'n hoofd zit }:| ipv zo O+
Yup! :D
pi_147445663
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 december 2014 11:06 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]

Ik tekende chagrijnig kijkende gezichtjes in mijn agenda :') en iig goed dat je vriend er over na gaat denken.

[..]

Hier moest ik nog even om lachen. :D

Lot_1 eerst ontpillen hoeft uiteraard niet per se hoor. Gewoon onbeschermd seksen vanaf april jij. oO/ :P
Het voelt voor mij gewoon als een soort aanloopje naar het echte er voor gaan en dat vind ik wel fijn. En stel het duurt vier maanden voordat ik pas ongesteld word als ik stop, dan maakt dat voor mij dan nog niet zoveel uit, omdat ik dan toch nog niet voor het echhie klus. Mocht dat wel zo zijn, dan zou ik dat wel als frustrerend ervaren denk ik.
Dit, dat, alles.
  woensdag 10 december 2014 @ 10:23:00 #98
262052 TaMieke
Bah-a-la-la-la-la-la
pi_147446159
Het lijkt wel alsof iedereen in de omgeving ineens zwanger is... :{ vrienden voor de tweede keer zwanger, stiefzus krijgt al een tweede (hun zoontje is net tien maanden :o ). Uiteraard ben ik blij voor hun maar het steekt wel een beetje.
Afgelopen week had ik mijn stopweek maar mijn "ongesteldheid" kwam pas laat en minder hevig als anders. Daardoor dachten we dat ik mssn ook zwanger was. Kans is klein natuurlijk met de pil maar toch. Ik was al helemaal aan het bedenken hoe we het goede nieuws met kerst konden vertellen O+ :@

Ontpillen heb ik ook al eens voorgesteld maar vriendlief was het er niet mee eens en ziet die condooms niet zitten. Hebben het er ook nog eens over gehad wanneer we dachten te kunnen beginnen, maar daar kwamen we eigenlijk allebei niet uit. Misschien duurt het nog wel een jaar... -O-
Op woensdag 13 juni 2018 15:27 schreef gcjoel het volgende:
JIj bent raar, dat snap je wel he? :D
pi_147446261
Daar zou ik niet zo goed tegen kunnen, Tyler. Vriend die condooms niet ziet zitten, maar jij wel elke dag hormonen in je lichaam stoppen.

Sowieso zijn de beslisslingen over welke hormonen in mijn lijf gaan mijn beslissingen, vind ik. Ik wil graag vriend zijn mening horen, maar het uiteindelijke besluit is mijn besluit. Wat voor anticonceptie we vervolgens gebruiken is dan iets waar we samen uit moeten komen...

Maar goed, dit is geen issue voor mij meer, want ik zit een topic verder, maar lees hier nog graag mee.
  woensdag 10 december 2014 @ 11:13:31 #100
262052 TaMieke
Bah-a-la-la-la-la-la
pi_147447315
Misschien moet ik hem dat linkje over ontpillen maar eens laten lezen. Volgens mij heeft hij niet in de gaten wat zo'n pil nu precies doet en eat die hormonen kunnen doen. En volgens mij is hij bang dat ik er dan direct vol gas tegenaan wil ;) en dat dat volgens hem nog niet zo'n goed idee is.
Op woensdag 13 juni 2018 15:27 schreef gcjoel het volgende:
JIj bent raar, dat snap je wel he? :D
pi_147447578
quote:
0s.gif Op woensdag 10 december 2014 11:13 schreef Tyler-Girl het volgende:
Misschien moet ik hem dat linkje over ontpillen maar eens laten lezen. Volgens mij heeft hij niet in de gaten wat zo'n pil nu precies doet en eat die hormonen kunnen doen. En volgens mij is hij bang dat ik er dan direct vol gas tegenaan wil ;) en dat dat volgens hem nog niet zo'n goed idee is.
Ik denk dat een hoop mannen, nou ja, die van mij iig, niet beseffen hoe het allemaal in elkaar zit. Ik heb mijn vriend ook wel eens uitgelegd hoe het zit met bijv geen eisprong als je aan de pil bent etc. Maar het is toch een ver-van-zijn-bed-show en daarom onthoudt ie denk ik niet hoe het werkt. Geeft niet, ik masseer het wel langzaam in ;)

Wat niet helpt is dat twee vriendinnen van mij ongepland zwanger zijn geworden ondanks pil bij de 1 en nuvaring bij de ander. Denk dat vriend er niet echt bij stil staat dat niet iedereen zo vruchtbaar is.
Dit, dat, alles.
  woensdag 10 december 2014 @ 11:29:58 #102
262052 TaMieke
Bah-a-la-la-la-la-la
pi_147447690
Precies, volgens mij onthouden die mannen alleen de verhalen van mensen die direct zwanger worden.

Ik ben ook best bang dat mijn lijf lang nodig heeft om te ontpillen. Toen ik voor het eerst ongesteld werd duurde het echt lang voordat ik een regelmatige cyclus had. En toen had ik cyclussen van 5weken ipv 4.... Ik weet natuurlijk niet of dit iets zegt over hoe mijn cyclus straks is, maar toch, ik hou er maar vast rekening mee....
Op woensdag 13 juni 2018 15:27 schreef gcjoel het volgende:
JIj bent raar, dat snap je wel he? :D
pi_147458865
Welkom Aloria. En wat fijn dat je vriend zo positief is! Dat is al een goed teken.

Ik ben begin augustus gestopt met de pil. En we zouden er januari 2015 echt voor gaan. Ik was een half jaar eerder gestopt, ik dacht dan kan ik een beetje een cyclus opbouwen.. Maar ik ben tot op heden nog steeds niet ongesteld (heb na die 102 dagen nog steeds geen menstruatie gehad Philomijn) helaas. Flink kut want als je geen menstruatie hebt is de kans dat je een eisprong hebt ook wel klein natuurlijk. Wij doen vanaf volgende week de condooms de deur uit, en dan maar gewoon ons best doen wanneer we zin hebben. Ik verwacht er in ieder geval vrij weinig van aangezien ik dus geen cyclus heb.
Achteraf gezien dus wel fijn dat ik al in augustus gestopt ben, want geen idee hoelang het nog gaat duren voor de menstruatie om de hoek komt kijken, maar die 120 dagen hebben we vast achter de rug.
pi_147458885
quote:
0s.gif Op woensdag 10 december 2014 11:29 schreef Tyler-Girl het volgende:
Precies, volgens mij onthouden die mannen alleen de verhalen van mensen die direct zwanger worden.

Ik ben ook best bang dat mijn lijf lang nodig heeft om te ontpillen. Toen ik voor het eerst ongesteld werd duurde het echt lang voordat ik een regelmatige cyclus had. En toen had ik cyclussen van 5weken ipv 4.... Ik weet natuurlijk niet of dit iets zegt over hoe mijn cyclus straks is, maar toch, ik hou er maar vast rekening mee....
Volgens mij denkt elke man ook dat 'ie superzaad heeft, waarmee je met 1 keer tien vrouwen tegelijk zwanger zou kunnen maken.. de mijne denkt dat in ieder geval wel..

Ik heb overigens geen idee wat er met mijn vriend aan de hand is. Hij is (of was ineens) nogal op z'n vrijheid gericht. Samenlevingscontract? Neee dat doen we nog niet hoor, waarom moet dat?

Nu zorgt dat wel eens voor wat wrijving, ik betaal nu mee in de huishoudpot waar een overgrootdeel van op gaat aan hypotheek. Prima, maar het is zijn huis en dus los ik dat mee af zonder dat ik daar iets in mee opbouw.
Iemand heeft 'm denk ik een por gegeven dat dat niet eerlijk was ofzo, want voor ik er erg in had zaten we bij een notaris te bespreken hoe dat anders kan.. Samenlevingscontract, testamenten.. Ik in tranen (been there, done that. Was nogal confronterend). Het meest idiote was nog wel dat vriend toen mijn hand pakte en zei "dat ga ik haar dus niet aandoen. Ik wil iets wat me aan haar bindt en haar ook garandeert dat voor ons toekomstige nageslacht juridisch alles in orde komt".
Toen ik bekomen was van alle emoties heeft de notaris ons ingelicht over trouwen en geregisteerd partnerschap. Dus nu denken we daar over na, nahjah, we zijn het aan het regelen eigenlijk.

Plus dat we onze slaapkamer(s) aan het opknappen zijn. Die van onszelf heeft nieuwe meubels etc gehad maar er bleef een erg lege hoek. Ik stond te filosoferen met mijn schoonmoeder over wat daar nou is moest komen, waarop vriend (die stond ook in de kamer) zei "dat blijft nog leeg want daar komt straks een wieg.." Help, het wordt echt...
pi_147461683
Een stap in de goede richting silliegirl. ^O^
pi_147463043
god ja, ik ben de pil ook helemaal beu. maarja. toch wel handig als je nog niet wilt/durft te beginnen. kijk nu al uit naar het moment dat ik hem kan lozen!

ik had zaterdag een rammel en niet-rammel momentje. twee kleine kindjes op bezoek (1,5 en 4), de jongste was ontzettend lief, t jochie sjouwde wat rond, gaf pennen aan en was uberblij iedere keer als hij een van de katten zag lopen (lachen jongen, kraaien van plezier O+ ).

en de ander.....gillen, krijsen, niet willen (en dat ook iedere 5 minuten gillen, zonder dat we iets zeiden/daar aanleiding toe was), in een onbewaakt moment de trap opklimmen terwijl we met haar afgesproken hadden dat als ze echt naar boven wilde, we samen zouden gaan (katten boven, en hoge trap). kat geslagen (mn allemansvriendje, die was daarna zelfs bang voor mij :'( ), smijten met boeken.... en ik weet best dat dat een groot deel opvoeden is (want moeders vond alles wel best, was moe en vond het wel handig dat ik achter t meiske aan ging, heeft er niks van gezegd).

maar dan denk ik: als ik zo'n type als het jochie krijg *O* *O* dan start ik morgen. Maar als het er een zoals het meiske is... -O- -O- en ik weet dus dat het (gebrek aan) opvoeding is, dat ieder kind wel eens gilt en das ok, maar na nog geen uur had ik echt hoofdpijn :P en dan toch krijg je van die irrationele gedachten...zou ik dat wel redden met mn autisme, enz enz enz... zucht. worden jullie ook zo moe van jezelf? :+
Gek? kan je dat eten?
pi_147464166
oohh wat leuk silliegirl! dat gaat de goede kant op! Wat was de reactie van je schoonmoeder? :D

Herkenbaar hoor quickstepster. Een vriendin van mij zei een tijdje terug dat het ook gewoon soms helemaal niet leuk is. En dat weet ik ook dondersgoed. Ik hoop dan maar op het cliché "je krijgt er zoveel voor terug". >:O Hoewel ik nu echt behoorlijk rammel (mijn hoeveelheid posts in dit topic de afgelopen paar dagen zegt wel wat geloof ik :')) dacht ik gisteren nog: maar mijn leven is zo toch ook leuk? Het is gewoon zo moeilijk te voorspellen hoe het je zal vergaan.
Dit, dat, alles.
pi_147464622
quote:
0s.gif Op woensdag 10 december 2014 20:37 schreef Philomijn het volgende:
oohh wat leuk silliegirl! dat gaat de goede kant op! Wat was de reactie van je schoonmoeder? :D

Herkenbaar hoor quickstepster. Een vriendin van mij zei een tijdje terug dat het ook gewoon soms helemaal niet leuk is. En dat weet ik ook dondersgoed. Ik hoop dan maar op het cliché "je krijgt er zoveel voor terug". >:O Hoewel ik nu echt behoorlijk rammel (mijn hoeveelheid posts in dit topic de afgelopen paar dagen zegt wel wat geloof ik :')) dacht ik gisteren nog: maar mijn leven is zo toch ook leuk? Het is gewoon zo moeilijk te voorspellen hoe het je zal vergaan.
Haha, tsja, schoonmoeder riep al "is het al zover dan??" En verzandde toen in een discussie met vriend over oppassen, want dat wilde vriend dan meteen wel even regelen ook.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 woensdag 10 december 2014 @ 20:49:54 #109
269689 crew  Viv
pi_147464644
quote:
1s.gif Op woensdag 10 december 2014 17:41 schreef silliegirl het volgende:
"dat blijft nog leeg want daar komt straks een wieg.." Help, het wordt echt...
O+
Is het al duidelijker wanneer jullie gaan beginnen? Als ik me goed herinner had jouw vriend het eerst te druk op zijn werk en was daar ineens toch van alles te regelen toen hij een andere baan had gevonden die beter met een gezin te combineren zou zijn? :Y)
pi_147475419
quote:
0s.gif Op woensdag 10 december 2014 20:49 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

O+
Is het al duidelijker wanneer jullie gaan beginnen? Als ik me goed herinner had jouw vriend het eerst te druk op zijn werk en was daar ineens toch van alles te regelen toen hij een andere baan had gevonden die beter met een gezin te combineren zou zijn? :Y)
Goed geheugen heb je! 'T liep uiteindelijk allemaal anders, maaaaaar uiteindelijk is er wel een goede deal gemaakt; hij is een dag minder gaan werken en werkt nu 2 dagen vanuit huis.

Onze anticonceptie wegdoen staat voor de eerste helft van 2015 op de planning! :)
pi_147476238
Fien: nog maar heel even en dan is de afspraak met de klinisch geneticus er al, zou fijn zijn als jullie meteen groen licht krijgen dan!

Thinkk-pinkk: Wat fijn dat jullie een huis hebben gevonden. De opleveringstermijn valt me mee voor nieuwbouw, hopelijk wordt die gehaald!

Philomijn: Ben benieuwd wanneer je vriend met antwoord komt op je vraag over het stoppen met de pil!

Aloria: Welkom, leuk dat jullie samen kunnen rammelen!

Tyler-girl: jammer dat jullie er op het moment nog niet samen uitkomen. Ik vind ook dat het beslissen om te stoppen met de pil wat meer bij de vrouw ligt. Zij moet dit immers iedere dag tot zich nemen. Maar het is natuurlijk wel belangrijk om dit te bespreken en wanneer je nog niet samen voor kinderen wil gaan een andere oplossing bedenken samen.

Hier ben ik afgelopen week in janken uitgebarsten. Ik ben namelijk al twee jaar op zoek naar werk dat aansluit bij mijn studie en door alle bezuinigingen krijg ik maar nergens de kans om te laten zien wie ik ben en wat ik kan. Dit voelt wel zo ontzettend oneerlijk, ik had gewoon al twee jaar verder kunnen zijn kwa werk! Daarnaast speelt mijn kinderwens ook een rol, ik maak me druk over wat als ik over een jaar ervoor wil gaan en dan net wel een andere baan heb gevonden. Ik baal dan zo dat ik een vrouw ben die hier uberhaupt bij stil moet staan en niet haar leven kan leven zoals ze het zelf wil omdat je dan op je nieuwe baan misschien aan de kant gezet wordt ivm zwangerschap. En voor een man maakt het allemaal niet uit kwa kinderwens want zij liggen er niet uit voor een bepaalde periode. Nu ik dit typ voel ik mijn frustratie weer naar boven komen. Misschien heb ik over een jaar niet eens een andere baan en dat frustreert me misschien nog wel meer.
Geruststellen kon mijn vriend me ook niet echt, hij voelt dat zoals de meeste mannen hier nog niet zoals mij. Maar begrijpt wel dat ik niet eeuwig ga wachten en begrijpt ook mijn wens dat ik het liefst voor mijn 30ste klaar wil zijn met zwangerschappen. Heb wel aangegeven dat het handig zou zijn als hij ook een concreet idee zou hebben over wanneer hij kinderen zou willen zodat we in ieder geval kunnen proberen bij elkaar uit te komen.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 11 december 2014 @ 13:32:33 #112
269689 crew  Viv
pi_147481329
quote:
0s.gif Op donderdag 11 december 2014 09:54 schreef Nolita het volgende:
Ik baal dan zo dat ik een vrouw ben die hier uberhaupt bij stil moet staan en niet haar leven kan leven zoals ze het zelf wil omdat je dan op je nieuwe baan misschien aan de kant gezet wordt ivm zwangerschap. En voor een man maakt het allemaal niet uit kwa kinderwens want zij liggen er niet uit voor een bepaalde periode.
Als je niet wordt aangenomen (of je contract wordt niet verlengd) omdat je misschien wel 4 maanden gaat uitvallen vanwege zwangerschap en bevalling (wat overigens betaald wordt door het UWV) dan is het een ontzettend kortzichtige werkgever die jou toch niet verdient. :*
pi_147481576
Dat ben ik met je eens vivirawrs, maar lastig vind ik het wel. Omdat je het gewoon allemaal niet weet. Wanneer vind ik een andere baan, wanneer beginnen we met zwanger worden en dan wanneer en of je zwanger wordt natuurlijk ook nog. Tijd zal het wel leren en ik hoop daarin mijn hart te kunnen volgen tzt
pi_147482367
quote:
0s.gif Op donderdag 11 december 2014 13:42 schreef Nolita het volgende:
Dat ben ik met je eens vivirawrs, maar lastig vind ik het wel. Omdat je het gewoon allemaal niet weet. Wanneer vind ik een andere baan, wanneer beginnen we met zwanger worden en dan wanneer en of je zwanger wordt natuurlijk ook nog. Tijd zal het wel leren en ik hoop daarin mijn hart te kunnen volgen tzt
Dat probleem heb ik 5 jaar lang gehad en zit ik nu nog steeds in. Heb 3 diploma's op zak waar echt bijna geen werk in te vinden is. ( 5 jaar lang wil ik eigenlijk al een kindje, onzekerheid werk, ex die niet wilde, geen ruimte in huis, onzekerheden met inkomen ) je kunt met alles wel iets verzinnen en ik ben het nu ook zat. Ik heb daarom nu ook gezegt dat ik met 30 toch echt een kindje wil hebben als het ons gegunt is.

Mijn situatie ik woon nu weer bij mijn ouders in ( voordeel ik kan veel sparen nu )en volgend jaar dan hopelijk samenwonen wat op de planning staat. Vanaf daar zien we het wel. Heb nu een vriend die het ook leuk lijkt en een 1 jaar contract. Mocht alles in het water vallen. Kan ik nog steeds de bijstand in en heb ik een vaster inkomen dan dat ik ooit gehad heb. Ik laat mij niet meer tegenhouden want er bestaat gewoon geen perfecte tijd meer tegenwoordig.
pi_147482986
Ik heb toch wat moeite met die stukjes uit dat linkje geloof ik :o

quote:
Stoppen met de pil en zwanger worden
Het is mogelijk om direct na het stoppen met de pil zwanger te worden, maar dat gebeurt niet vaak. Het wordt weleens afgeraden direct te proberen zwanger te worden. Niet omdat het niet gezond zou zijn, maar omdat het lastig te achterhalen is wanneer de bevruchting plaats heeft gevonden als je nog een onregelmatige cyclus hebt. Tegenwoordig kan dit met een termijnecho alsnog bepaalt worden, meestal ergens in week 9 t/m week 11.
Toch gebeurt het niet zo vaak dat vrouwen direct na het stoppen van de pil zwanger worden. Dit duurt meestal toch wel een paar maanden of langer.
Sowieso is er absoluut geen bezwaar tegen direct na pilgebruik zwanger raken dus waarom ze het überhaupt zo op deze manier aanhalen zou ik niet weten. Dat het zeldzaam zou zijn dat vrouwen direct na stoppen met de pil zwanger zijn onderschrijf ik ook niet helemaal eerlijk gezegd.

Daar komt bij dat niet direct zwanger zijn niet hetzelfde is als ontregelde hormonen/geen cyclus. Wat mij betreft dus weer een beetje een loze opmerking. Er zijn ook vrouwen die nog nooit anticonceptie hebben gebruikt en die zijn ook niet direct zwanger zodra ze dat blieven; dus dat het in de regel een paar maanden duurt dat is logisch, dat is namelijk normaal.

Over het algemeen zal gemiddeld genomen je hormoonproces na een paar dagen weer op gang komen, het is wel normaal dat de cyclus niet direct regelmatig is, hoeft echter wederom niet direct een zwangerschap in de weg te staan.
Daarbij, het is tot zeker 9 maanden/1 jaar ook nog normaal als je nog geen cyclus hebt. Naar mijn idee zijn dat alleen wel eerder de uitzonderingen dan andersom. In veel gevallen komt de cyclus gewoon vrij snel op gang. En alles tussen 26 en 33/35 dagen telt als normale cyclus ;)
:)
pi_147483059
En voor de N=1 blabla :+
ik was bij mn oudste na ruim 10 jaar pilgebruik 1,5 maand na stoppen van pil zwanger. Bij jongste direct de maand na stoppen zwanger, hoewel dat een ander soort pil was (cerazette) dan bij de oudste (microgynon 30 en later 20).

Tegenwoordig slik ik geen pil meer sinds geboorte van jongste, het kwam er niet van en het ging me steeds meer tegenstaan. Ik ben gelukkig gezegend met een über-regelmatige cyclus, zó regelmatig dat ik zelfs het dagdeel vaak kan voorspellen :') een keurige gemiddelde 28 dagen en paar 3/4 maanden verspringt het dagdeel waarop de menstruatie doorbreekt. Ik vind het fascinerend hoe routinematig mn lijf dat blijkbaar doet. :D
:)
pi_147483216
quote:
0s.gif Op donderdag 11 december 2014 14:34 schreef mignonne het volgende:
En voor de N=1 blabla :+
ik was bij mn oudste na ruim 10 jaar pilgebruik 1,5 maand na stoppen van pil zwanger. Bij jongste direct de maand na stoppen zwanger, hoewel dat een ander soort pil was (cerazette) dan bij de oudste (microgynon 30 en later 20).

Tegenwoordig slik ik geen pil meer sinds geboorte van jongste, het kwam er niet van en het ging me steeds meer tegenstaan. Ik ben gelukkig gezegend met een über-regelmatige cyclus, zó regelmatig dat ik zelfs het dagdeel vaak kan voorspellen :') een keurige gemiddelde 28 dagen en paar 3/4 maanden verspringt het dagdeel waarop de menstruatie doorbreekt. Ik vind het fascinerend hoe routinematig mn lijf dat blijkbaar doet. :D
Wauw ik wou dat het bij mij zo keurig was. Mijn lijf doet maar wat :')
I solemnly swear i'm up to no good
pi_147483253
mignonne, weet jij ook hoe dat zit met spiraaltje? is er een soort 'ont-spiralen' ?
ik heb nu met spiraaltje een zelfde cyclus als voorheen maar minder heftig. dus lijkt me ergens ook logisch dat dat gewoon doorgaat als het spiraaltje wordt verwijderd.
pi_147483413
Dat stukje dat jij aanhaalt migonne heb ik ook met een korreltje zout gelezen :') Het lijkt wel alsof ze een soort oud tekstje hebben herschreven met die "tegenwoordig" zin er bij. Zo van: ohhh disclaimerrrr.
En dat stukje over gelijk zwanger zijn, tjsa, wat was het gemiddelde ook alweer? 40% is binnen een half jaar zwanger?

Nolita: Ik herken je probleem in ALLES. Ik heb twee studies gedaan, maar het is zoooo verrekte moeilijk om aan werk te komen. Twee jaar geleden was mijn vriend er eigenlijk al klaar voor, maar ik heb/had het gevoel dat mijn leven al twee jaar stil staat/stond omdat ik geen baan had/heb. Ik ging niet uit eten met vriendinnen of naar de bios want geen geld, niet op vakantie want geen geld, niet trouwen, geen kinderen. (Disclaimer: er zijn heel veel mensen met wel een baan die niet op vakantie gaan vanwege geen geld, dat weet ik heel goed.) Maar ik wilde zo graag vooruit in mijn leven, zo gemotiveerd, bereid om te werken... Maar neen.

Inmiddels heb ik iets, maar totaal geen idee voor hoe lang. Mijn vriend heeft gelukkig een (goede) baan en daarom heb ik net als Aloria besloten: we gaan er op een bepaald moment voor en of ik dan werk heb, dat zien we dan wel weer.
Ik baalde er wel van, want ik zie mezelf graag als carrièrevrouw/ zelfstandige vrouw met een eigen inkomen. Maar ja, anders moet ik misschien nog wel vijf jaar wachten tot het ideale moment. Heb hierin wel de luxe dat we op het inkomen van mijn vriend kunnen terugvallen, dat scheelt.
Dit, dat, alles.
pi_147483586
Die twijfel over hoe zoeken naar werk met babyplanning te combineren speelt hier ook. In m'n oorspronkelijke idee vond ik redelijk snel na afstuderen een leuke baan, maar dat is helaas moeilijker dan gedacht. Ik ben al zo vaak uitgenodigd voor gesprekken dat ik steeds dacht dat het wel snel goed moest komen maar zijn nu alweer negen maanden verder. Wij hebben nu gewoon een datum geprikt dat we gaan beginnen voor baby, tot die tijd zoek ik nog als een malle, maar telkens maar uitstellen zou ik niet leuk vinden. Dan wordt werk ook zo allesbepalend, terwijl het an sich al stom genoeg is dat baan op niveau/in afstudeerrichting zo moeilijk te vinden is.
pi_147483614
quote:
0s.gif Op donderdag 11 december 2014 14:42 schreef Elleska het volgende:
mignonne, weet jij ook hoe dat zit met spiraaltje? is er een soort 'ont-spiralen' ?
ik heb nu met spiraaltje een zelfde cyclus als voorheen maar minder heftig. dus lijkt me ergens ook logisch dat dat gewoon doorgaat als het spiraaltje wordt verwijderd.
Nee spiraal heeft minder invloed op je cyclus dan een normale anticonceptiepil. Ik verwacht niet dat je heel lang de tijd nodig hebt om je cyclus weer op te pakken als je een mirena hebt.
quote:
0s.gif Op donderdag 11 december 2014 14:48 schreef Philomijn het volgende:
Dat stukje dat jij aanhaalt migonne heb ik ook met een korreltje zout gelezen :') Het lijkt wel alsof ze een soort oud tekstje hebben herschreven met die "tegenwoordig" zin er bij. Zo van: ohhh disclaimerrrr.
En dat stukje over gelijk zwanger zijn, tjsa, wat was het gemiddelde ook alweer? 40% is binnen een half jaar zwanger?
Nouja dat idd het is normaal dat het een paar maanden duurt en het is ook niet abnormaal als het langer dan een paar maanden duurt. hoe zuur dat ook is als je heel graag wilt. En of de pil dan wel of geen invloed daarop gehad zou hebben dat is nauwelijks te zeggen, je kunt het immers niet over doen met en zonder pil :P
Het is gewoon zo jammer dat zulke uitspraken gedaan worden op een semi-professioneel ogende site (maar desalniettemin zijn de teksten door vrijwillige auteurs geschreven...), maar dat er dan nergens een bron bij staat zo van kijk maar, dit zijn de percentages ofzo. Het komt op mij een beetje uit de lucht gegrepen over.

Waarmee ik, nogmaals, niet wil zeggen dat er no such thing als 'ontpillen' is. Maar het is geen must en het is ook niet zo dat het héél gebruikelijk is dat het een jaar duurt voordat er een eisprong plaats heeft.
:)
pi_147483888
quote:
14s.gif Op donderdag 11 december 2014 14:56 schreef mignonne het volgende:

[..]

Nee spiraal heeft minder invloed op je cyclus dan een normale anticonceptiepil. Ik verwacht niet dat je heel lang de tijd nodig hebt om je cyclus weer op te pakken als je een mirena hebt.
Goed om te weten. al mag het spiraaltje voor nu nog blijven zitten.

want ook hier is inkomen het grootste struikelpunt. niet dat ik perse een baan moet hebben maar de verbouwingen moet af en daarvoor is inkomen nodig. met een 2e inkomen zou dat een stuk sneller gaan.
wat Philomijn zegt herken ik ook. ik laat veel dingen zoals gezellige uitjes omdat ik geen eigen inkomen heb... ik zie mezelf dan niet als carrièrevrouw, dat idee heb ik al lang van me af gezet, maar een eigen zakcentje zou wel fijn zijn.
pi_147485640
Olf, jij hebt toch al een kindje? Jij bent toch van de Daily Olf? :? Of ben ik nu in de war met een andere user?

Overigens had ik die link vooral opgezocht omdat ik mijn vriend dus wilde uitleggen waarom ik wilde ontpillen (suf woord eigenlijk), maar ik niet uit kon leggen hoe dat dan in een lichaam werkt. Ik eist dat zoiets gaande kon zijn, maar de wetenschappelijke onderbouwing/biologieles had ik even niet paraat. Maar nu weet ik dus dat het een hormoonverhaal is. ^O^
Dit, dat, alles.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 11 december 2014 @ 16:22:35 #124
269689 crew  Viv
pi_147485807
quote:
1s.gif Op donderdag 11 december 2014 16:17 schreef Philomijn het volgende:
Olf, jij hebt toch al een kindje? Jij bent toch van de Daily Olf? :? Of ben ik nu in de war met een andere user?
Dat is ze! *O*
Voor een volgend kindje begint dat hele gedoe van rammelen/twijfelen/uitstellen dus gewoon opnieuw. :')
pi_147487132
De gynacoloog die mijn spiraaltje eruit haalde zei wel dat het handig was als ik wachtte tot ik een eerste cyclus had gehad, trouwens. Zodat we konden rekenen wanneer ik ongeveer zwanger was geworden...
pi_147487516
had je met het spiraaltje ook cyclus?
pi_147487588
quote:
0s.gif Op donderdag 11 december 2014 17:16 schreef Elleska het volgende:
had je met het spiraaltje ook cyclus?
Nee, vrijwel niet.
pi_147487778
misschien dat het advies daarom werd gegeven?
ik zou gewoon verder kunnen tellen vanaf mijn cyclus met spiraaltje lijkt mij. tegen die tijd nog maar ff navragen bij de arts.
pi_147489841
quote:
0s.gif Op donderdag 11 december 2014 17:04 schreef Jagärtrut het volgende:
De gynacoloog die mijn spiraaltje eruit haalde zei wel dat het handig was als ik wachtte tot ik een eerste cyclus had gehad, trouwens. Zodat we konden rekenen wanneer ik ongeveer zwanger was geworden...
tuurlijk, makkelijker voor hem/haar :D maar nodig, mwah. Niet echt. Het gebeurd nauwelijks dat iemand met een kinderwens stopt met anticonceptie en er dan vervolgens pas na 6 maanden achter komt dat ze zwanger zijn, omdat ze dachten dat hun cyclus nog op gang zou komen.

Waar het in de praktijk op neer komt zijn vrouwen die bijvoorbeeld op 12 september nog een negatieve zwangerschapstest hebben, sindsdien geen cyclus en dan eind oktober of half november ofzo een positieve test. Mja in het slechtste geval ben je dan 12 weken zwanger ofzo. Mijn advies zou dan bijvoorbeeld ook zijn om, elke 4-6 weken een test er tegenaan te gooien in zo'n geval.

Maar je moet natuurlijk vooral doen wat voor jou goed voelt :) t is jouw ei :P
:)
pi_147490026
zoveel kosten die testen tegenwoordig ook niet meer.
pi_147490052
quote:
0s.gif Op donderdag 11 december 2014 18:43 schreef Elleska het volgende:
zoveel kosten die testen tegenwoordig ook niet meer.
daarom.

Action 2 voor 1.49 *O*

En dat zijn niet eens de goedkoopsten :') ik geloof dat ebay bol staat van de grootverpakkingen dipsticks voor minder nog
:)
pi_147491003
Over wazige cyclus gesproken. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Anderhalve week geleden ongesteld geweest. Nu weer. Erg gestrest dat zal niet helpen waarschijnlijk.
I solemnly swear i'm up to no good
pi_147496100
quote:
1s.gif Op donderdag 11 december 2014 16:17 schreef Philomijn het volgende:
Olf, jij hebt toch al een kindje? Jij bent toch van de Daily Olf? :? Of ben ik nu in de war met een andere user?

Overigens had ik die link vooral opgezocht omdat ik mijn vriend dus wilde uitleggen waarom ik wilde ontpillen (suf woord eigenlijk), maar ik niet uit kon leggen hoe dat dan in een lichaam werkt. Ik eist dat zoiets gaande kon zijn, maar de wetenschappelijke onderbouwing/biologieles had ik even niet paraat. Maar nu weet ik dus dat het een hormoonverhaal is. ^O^
Ik heb al een dochter ja. Maar ik wil meer meeeeeerrrrrr :+
Nee maar dochter kregen we dus terwijl ik nog studeerde en achteraf blijkt dat dus veel praktischer dan tijdens het begin van m'n 'carriere', die feitelijk nog moet beginnen, haha. Dat het financieel even krap was/is, is eigenlijk minder storend in m'n hoofd dan onduidelijkheid over wanneer hoe waar ik leuk werk ga zien te vinden...
pi_147506558
Check :) Ik snap 'm. Was even in de war omdat je het alleen over rammelen had en nergens je dochter noemde.

Een kennis van mij had spiraal laten verwijderen en dacht niet zo vruchtbaar te zijn (want vroeger heel weinig ongesteld). Eerste ronde was het raak, maar daar kwam ze ook pas na een tijdje achter. Schrok zich de pleuris. :D (wel steeds getest als ze wilde gaan drinken en zo kwam ze er dus tijdens het WK achter, omdat ze de volgende dag wel graag een biertje achteraf wilde gaan slaan)
Dit, dat, alles.
  vrijdag 12 december 2014 @ 10:41:52 #135
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_147508240
Ik heb als het goed is met kerst m'n ei, hoe romantisch wil je het hebben? O+.
Het rammelen wordt er niet minder op zo :').
KuikenGuppy
pi_147508327
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 10:41 schreef Burdie het volgende:
Ik heb als het goed is met kerst m'n ei, hoe romantisch wil je het hebben? O+.
Het rammelen wordt er niet minder op zo :').
Een goede besteding voor de kerst dagen O-)
I solemnly swear i'm up to no good
pi_147508405
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 10:41 schreef Burdie het volgende:
Ik heb als het goed is met kerst m'n ei, hoe romantisch wil je het hebben? O+.
Het rammelen wordt er niet minder op zo :').
Als je overen eieren begint, moet je gewoon een topic opschuiven, hoor! o|O
pi_147508463
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 10:49 schreef Limone het volgende:

[..]

Als je overen eieren begint, moet je gewoon een topic opschuiven, hoor! o|O
+1

(wat doe ik hier :X )
  vrijdag 12 december 2014 @ 10:56:54 #139
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_147508524
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 10:49 schreef Limone het volgende:

[..]

Als je overen eieren begint, moet je gewoon een topic opschuiven, hoor! o|O
Eitje erbij? 8-)
KuikenGuppy
pi_147508554
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 december 2014 10:56 schreef Burdie het volgende:

[..]

Eitje erbij? 8-)
Die van jou graag! :9
pi_147508629
Hoppa Burdie, onder de kerstboom jij met je lover. Lekker, die prikkende dennennaalden tegen je bips. >:O
Dit, dat, alles.
  vrijdag 12 december 2014 @ 11:14:07 #142
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_147508882
Hahaha! Nou, kuiken is nog geen jaar oud en daar willen we eigenlijk op wachten ivm borstvoeding. Maar in theorie is het een leuk idee toch? :9
KuikenGuppy
pi_147509310
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 11:14 schreef Burdie het volgende:
Hahaha! Nou, kuiken is nog geen jaar oud en daar willen we eigenlijk op wachten ivm borstvoeding. Maar in theorie is het een leuk idee toch? :9
Het is vast toch niet in een keer raak ;)

Hou ik mezelf voor als argument om ook vast te beginnen O-)
pi_147510000
quote:
1s.gif Op donderdag 11 december 2014 21:23 schreef Olf het volgende:

[..]

Ik heb al een dochter ja. Maar ik wil meer meeeeeerrrrrr :+
Nee maar dochter kregen we dus terwijl ik nog studeerde en achteraf blijkt dat dus veel praktischer dan tijdens het begin van m'n 'carriere', die feitelijk nog moet beginnen, haha. Dat het financieel even krap was/is, is eigenlijk minder storend in m'n hoofd dan onduidelijkheid over wanneer hoe waar ik leuk werk ga zien te vinden...
Dit blijft heerlijk om te lezen :D Ik vind het het nog steeds spannend dat ik straks nog moet studeren terwijl ik (hopelijk) een kind heb.. ik ben nu al niet zo'n topstudent. Maar wie weet motiveert het ouderschap me wel ~O> Ik ben nu in elk geval meer gedreven dan ooit om mijn studie af te ronden, want je hebt anders zo weinig argumenten om je kind te motiveren tot goed je best doen op school / goed te studeren. :+ Ik vrees dat onze toekomstige puberkinderen sowieso weinig zullen aannemen op dat gebied van hun extreemlangstuderende ouders :@

Enne, thanks Mignonne, voor al die handige informatie :Y

Genoeg gesogt.. ga ik nu weer verder met mijn bachelorscriptie oO/
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_147541934
Ik was gisteren in het Sophia, met mijn vriend op bezoek bij vrienden van ons die pas een kindje hebben gekregen.

Het kindje doet het, na een heftige start, nu absurd (echt absurd!) goed. Toch was het wel even heftig; zown klein frutsje in zo'n groot ziekenhuis.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En werk.. Tsja, de tijden zijn rot. Wij hebben geluk gehad en allebei goede banen en vaste contracten, maar ook wij hebben zorgen en vragen als we aan kinderen denken.. Ik denk dat je dat houdt: de perfecte situatie bestaat niet.
pi_147542439
Wat fijn dat het goed gaat met het kindje silliegirl! En uiteraard heel fijn dat je vriend ook steeds meer gaat rammelen, dan gaat het vast niet lang meer duren voor je op mag schuiven naar een volgend topic.
pi_147598859
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 december 2014 15:00 schreef Fien10 het volgende:
Wat fijn dat het goed gaat met het kindje silliegirl! En uiteraard heel fijn dat je vriend ook steeds meer gaat rammelen, dan gaat het vast niet lang meer duren voor je op mag schuiven naar een volgend topic.
Inderdaad heel erg fijn! Een klein wondertje is het. :)

Ik hoop ook dat ik snel mag doorschuiven *O* . Inmiddels vraagt de hele omgeving wanneer "wij is zover zijn" ( -O- ) en daar word ik wel een beetje moe van, eigenlijk. Net alsof het niet ok zou zijn om nog een jaar te wachten als wij dat zouden willen. Nahjah, we gaan geen jaar meer wachten, maar he..

Eerst beslissen of ik de achternaam van vriend aan wil aannemen en ringen uitzoeken (op verzoek van vriend, want ja, zo'n geregistreerd partnerschap zegt toch ook wel wat?!) en dan verder kijken ;)
pi_147599896
jaa ringen bij geregistreerd partnerschap :)

die vragen hebben we hier ook al regelmatig terwijl dit echt nog niet het moment is. zo is het wel weer duidelijk wie ons goed kent en wie niet.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 15 december 2014 @ 20:49:00 #149
269689 crew  Viv
pi_147614982
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 11:56 schreef Lot_1 het volgende:
Ik vrees dat onze toekomstige puberkinderen sowieso weinig zullen aannemen op dat gebied van hun extreemlangstuderende ouders :@
Check :X ik kan ze wel vertellen dat ik het liever anders had gedaan, maar zulke dingen moeten ze toch zelf ondervinden.

quote:
0s.gif Op maandag 15 december 2014 13:05 schreef silliegirl het volgende:
Inmiddels vraagt de hele omgeving wanneer "wij is zover zijn" ( -O- ) en daar word ik wel een beetje moe van, eigenlijk. Net alsof het niet ok zou zijn om nog een jaar te wachten als wij dat zouden willen. Nahjah, we gaan geen jaar meer wachten, maar he..
Irritant lijkt me dat. }:| Wij hebben dat niet zo, wel vroeg laatst iemand (die ons niet goed kent) "willen jullie geen kinderen dan?" op zo'n manier van "nee zeker, want anders hadden jullie ze inmiddels wel gehad". :')
pi_147615442
Whehe hier idem :D en dan ben ik na mn lange carrière aan de uni gewoon nóg een studie gaan doen :') maar hey, ik herinner me maar 4 jaar van mn Leiden-tijd, dus dat telt :7 :+
Maar goed, ik heb de tijd van mn leven gehad als student, dat gun ik mn kinderen ook.

Hier bewust 2 kinderen gehad tijdens de studie, ik had het op geen enkele andere manier gewild :) en ondertussen rammelen we hier stevig verder. Mn vriend oppert namen, de meiden hebben het steeds vaker over een broertje of zusje en ik zie óveral waar ik kijk toffe baby-brei-projectjes xD
:)
pi_147620352
Ik heb even teruggelezen. Fijn dat ik niet de enige ben die zo aan het rammelen is O+

Ik zou het liefst mijn pil weggooien, maar vriendlief wil nog even wachten... Net een huis gekocht, dus even genieten samen.. Snap ik wel..

Oh.. en als je eenmaal rammelt, wordt ook in 1 keer heel Facebook zwanger en je ziet alleen maar zwangere vrouwen over straat lopen. Of ik kijk nu gewoon anders...
:)
pi_147620422
(En ik zit al 10 jaar op Fok! geloof ik, dus maar even een kloon aangemaakt :+ )
:)
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 15 december 2014 @ 22:44:37 #153
269689 crew  Viv
pi_147620962
quote:
0s.gif Op maandag 15 december 2014 22:28 schreef Soof-87 het volgende:
Oh.. en als je eenmaal rammelt, wordt ook in 1 keer heel Facebook zwanger en je ziet alleen maar zwangere vrouwen over straat lopen. Of ik kijk nu gewoon anders...
Als je eenmaal zeker weet dat je kinderen wil, duurt het zo }:| ontzettend }:| lang }:| voordat je kan beginnen. Op mijn Facebook ook veel zwangeren/baby's, eentje daarvan maak ik van dichtbij mee. O+ Vrijdag ga ik weer oppassen (bij mij thuis), dit keer met overnachting!
pi_147621473
quote:
0s.gif Op maandag 15 december 2014 22:44 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Als je eenmaal zeker weet dat je kinderen wil, duurt het zo }:| ontzettend }:| lang }:| voordat je kan beginnen. Op mijn Facebook ook veel zwangeren/baby's, eentje daarvan maak ik van dichtbij mee. O+ Vrijdag ga ik weer oppassen (bij mij thuis), dit keer met overnachting!
Heel lang!! :(

Wat leuk! Hopen dat de kleine een beetje doorslaapt :+
:)
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 15 december 2014 @ 23:08:51 #155
269689 crew  Viv
pi_147621802
quote:
1s.gif Op maandag 15 december 2014 22:58 schreef Soof-87 het volgende:
Heel lang!! :(

Wat leuk! Hopen dat de kleine een beetje doorslaapt :+
De vorige keer sliep hij prima hier (toen was hij hier tot middernacht), maar zelf kon ik niet rustig zitten omdat het zo stil was, ging iedere keer kijken of hij nog ademde. :D
pi_147721919
Vandaag afspraak gehad bij de klinische genetica. Het meeste wisten we allemaal al. Alleen niet dat we ook ivf konden doen en het daarmee uitgesloten kan worden. We gaan er nog even een nachtje over slapen maar we neigen er toch naar om het gewoon op de natuurlijke manier te doen waar natuurlijk wel een risico aanvast zit. Maar dat is wel waar wij ons allebei op dit moment het beste bij voelen. De arts zei ook. Een hele persoonlijke keuze die jullie zelf moeten maken. Voor nu dus groen licht. Ik heb het tot de kerst nog onwijs druk op het werk en maak lange dagen en daardoor weinig puf om het nog gezellig te maken tussen de lakens. Dus we laten het even bezinken allebei. Na de kerst hebben we het er samen nog even over hebben we afgesproken. Maar poeh... Lastig is t wel.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 18 december 2014 @ 23:35:29 #157
269689 crew  Viv
pi_147726529
quote:
1s.gif Op donderdag 18 december 2014 22:09 schreef Fien10 het volgende:
Vandaag afspraak gehad bij de klinische genetica. Het meeste wisten we allemaal al. Alleen niet dat we ook ivf konden doen en het daarmee uitgesloten kan worden. We gaan er nog even een nachtje over slapen maar we neigen er toch naar om het gewoon op de natuurlijke manier te doen waar natuurlijk wel een risico aanvast zit. Maar dat is wel waar wij ons allebei op dit moment het beste bij voelen. De arts zei ook. Een hele persoonlijke keuze die jullie zelf moeten maken. Voor nu dus groen licht. Ik heb het tot de kerst nog onwijs druk op het werk en maak lange dagen en daardoor weinig puf om het nog gezellig te maken tussen de lakens. Dus we laten het even bezinken allebei. Na de kerst hebben we het er samen nog even over hebben we afgesproken. Maar poeh... Lastig is t wel.
Fijn dat je nu een volledig overzicht van de mogelijkheden hebt, succes met deze ingewikkelde afweging. :* En bedenk ook: het is niet meteen een definitieve keuze, ik neem tenminste aan dat ivf altijd een optie blijft zolang je niet te oud bent.
pi_147732619
Ja het blijft inderdaad altijd een optie. Voor nu hebben we een beter gevoel bij de natuurlijke manier. We weten dat het risico er altijd is. Hebben het er samen al zo vaak over gehad en een kindje met down is hier ook welkom. Misschien denken we er bij een 2e of misschien 3e kindje anders over en willen we er dan wel gebruik van maken. Het is een fijn idee dat de optie er is, ook voor de toekomst.
Lieve meiden, ik schuif een topic door. Ik hoop jullie allemaal snel weer te zien! :*
pi_147732787
Kan me voorstellen dat het lastig is Fien10. Doel je met IVF op PGD?
Succes met jullie keuze!

Enneeee ga je nu naar "Wachten op..."? *O*
Dit, dat, alles.
pi_147732982
Yaaaaaaay een doorschuif-momentje voor Fien10! *O* *O*
Veel succes en dat t maar snel raak mag zijn :)

Fijn dat het een informatief gesprek was met de geneticus!
:)
pi_147736537
Fijn dat je door kunt Fien10 *O* Ik hoop dat je snel zwanger raakt van een gezond kindje :)
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_147737724
Thanks girls!!
Philomijn: PGD en dan IVF had ze het over? We krijgen nog verdere informatie thuis gestuurd. Ik hoop dat jullie ook snel door mogen schuiven!
pi_147738015
Volgens mij heeft _NIKKI_ ervaring met PGD, dus als je ooit meer wilt weten dan kan zij je wellicht helpen.
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_147738419
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 december 2014 08:07 schreef Fien10 het volgende:
Ja het blijft inderdaad altijd een optie. Voor nu hebben we een beter gevoel bij de natuurlijke manier. We weten dat het risico er altijd is. Hebben het er samen al zo vaak over gehad en een kindje met down is hier ook welkom. Misschien denken we er bij een 2e of misschien 3e kindje anders over en willen we er dan wel gebruik van maken. Het is een fijn idee dat de optie er is, ook voor de toekomst.
Lieve meiden, ik schuif een topic door. Ik hoop jullie allemaal snel weer te zien! :*
Aersome door naar het volgende topic *O*
I solemnly swear i'm up to no good
pi_147739291
Oké thanks. Er is een internet site waar wel het een en ander over te vinden is.
Wel lastig om zo'n keuze te maken. We neigen er nu allebei naar om het bij een eerste kindje niet te doen. Ook omdat er maar 3 behandelingen gedaan mogen worden en de slagingskansen 40 tot 50 procent zijn. Dan willen we het misschien liever bewaren voor de toekomst? Als we bijvoorbeeld 2 gezonde kinderen hebben en heel graag nog een 3e willen. We willen als het ons gegund is heel graag meer dan 1 kind. Gewoon zodat ze samen zijn. Maar als het gelukt is 2 gezonde kinderen te krijgen, is het dan wel reëel dat je een derde kindje wilt wat misschien niet gezond is? Wordt het dan niet allemaal heel zwaar? Of als het eerste kindje downsyndroom heeft maar we willen wel graag een broertje of zusje voor hem of haar, dat we het dan gebruiken? Omdat 2 kinderen met downsyndroom misschien ook wel heel zwaar wordt.
Is het dan egoïstisch omdat wij perse meer kinderen willen om bij een eerste kindje het niet te doen en een risico te lopen?
Een kindje met downsyndroom is hier meer dan welkom dat wel.
Lastig lastig lastig ...
We hebben samen afgesproken om er allebei over na te denken en er samen goed over te praten deze dagen. En zodra we eruit zijn meld ik me in het volgende topic.
pi_147744256
Het lijken me hele moeilijke dilemma's Fien, ook omdat je nu al moet nadenken over je eventuele volgende kinderen. Veel sterkte er mee! Ik hoop dat jullie er goed over kunnen praten samen, dat scheelt al heel veel :)
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_147744378
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 december 2014 15:45 schreef Lot_1 het volgende:
Het lijken me hele moeilijke dilemma's Fien, ook omdat je nu al moet nadenken over je eventuele volgende kinderen. Veel sterkte er mee! Ik hoop dat jullie er goed over kunnen praten samen, dat scheelt al heel veel :)
Ja gelukkig wel. M'n vriend is echt m'n steun en toeverlaat. En ik kan me geen betere vader voor m'n toekomstige kinderen wensen. Sta gelukkig niet alleen tegenover deze beslissing, en hij geeft altijd goede argumenten enzo. Hij werkt zelf ook met kinderen dus wat dat betreft komt het vast goed. :)
  vrijdag 19 december 2014 @ 16:37:45 #168
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_147745778
Na elk kind heb je weer drie nieuwe pogingen hè? Niet dat als je drie kinderen wilt het, je het binnen die drie pogingen moet realiseren. Dus je bewaart ook geen pogingen als je eerst op de natuurlijke manier een kind krijgt en daarna PGD wilt doen.
Je zou in theorie dus ook eerst je pogingen op kunnen maken en daarna als nog natuurlijk proberen als je dat risico dus wel wilt nemen bij een eerste kindje.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_147747153
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 december 2014 16:37 schreef laziness het volgende:
Na elk kind heb je weer drie nieuwe pogingen hè? Niet dat als je drie kinderen wilt het, je het binnen die drie pogingen moet realiseren. Dus je bewaart ook geen pogingen als je eerst op de natuurlijke manier een kind krijgt en daarna PGD wilt doen.
Je zou in theorie dus ook eerst je pogingen op kunnen maken en daarna als nog natuurlijk proberen als je dat risico dus wel wilt nemen bij een eerste kindje.
Goed om te weten! Thanks!!
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zaterdag 20 december 2014 @ 01:03:42 #170
269689 crew  Viv
pi_147766327
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 december 2014 13:23 schreef Fien10 het volgende:
We hebben samen afgesproken om er allebei over na te denken en er samen goed over te praten deze dagen. En zodra we eruit zijn meld ik me in het volgende topic.
Alvast heel veel succes voor het volgende topic! *O*
pi_147781696
quote:
1s.gif Op donderdag 18 december 2014 22:09 schreef Fien10 het volgende:
Vandaag afspraak gehad bij de klinische genetica. Het meeste wisten we allemaal al. Alleen niet dat we ook ivf konden doen en het daarmee uitgesloten kan worden. We gaan er nog even een nachtje over slapen maar we neigen er toch naar om het gewoon op de natuurlijke manier te doen waar natuurlijk wel een risico aanvast zit. Maar dat is wel waar wij ons allebei op dit moment het beste bij voelen. De arts zei ook. Een hele persoonlijke keuze die jullie zelf moeten maken. Voor nu dus groen licht. Ik heb het tot de kerst nog onwijs druk op het werk en maak lange dagen en daardoor weinig puf om het nog gezellig te maken tussen de lakens. Dus we laten het even bezinken allebei. Na de kerst hebben we het er samen nog even over hebben we afgesproken. Maar poeh... Lastig is t wel.
Ik weet niet helemaal het verhaal er achter, maar in ieder geval veel succes :*
:)
pi_147786524
Wat laziness zegt inderdaad.

En een poging = een punctie, dus geen terugplaatsing. Dus stel je hebt 12 eicellen, waarvan er 8 bevrucht worden en zes gezond blijken te zijn, dan wordt er 1 (of 2) teruggeplaatst en de andere vijf ingevroren. Stel dat de eerste niet blijft plakken, dan kun je daarna dus nog vijf terugplaatsingen hebben. Mislukken die allemaal, dan ga je weer hormonen spuiten, bevruchten, kijken welke gezond zijn etc. En dat wordt gezien als poging twee.
Dit, dat, alles.
pi_147787576
Bedankt! Ik heb vanmiddag eindelijk tijd gehad om eens even uitgebreid te gaan zitten en het een en ander uitzoeken. Toen werd alles een beetje helder enzo. Ik sta er echt nog helemaal blanco in. Helemaal nieuw dit allemaal. We hebben de 30e een afspraak staan in een ander universitair ziekenhuis voor verdere uitleg enzo. We neigen allebei wel nog steeds naar de natuurlijke manier. Afgelopen donderdag die afspraak gehad bij de klinische genetica maar zij wist niet echt veel te vertellen over de IVF en PGD. Alleen dat we ervoor naar Maastricht moeten en daar meer informatie kunnen krijgen. Vanmiddag gebeld naar Maastricht en gezien de grote afstand konden we voor een informatie gesprek ook naar een ander universitair ziekenhuis toe. En toen bleek dat het de 30e al kan. Zo snel hadden we niet verwacht! Echt ineens een stroomversnelling waar we in terecht komen. Ik heb het ondertussen ook nog mega druk op m'n werk. Heb soms echt het idee dat ik droom ofzo.. Dat ik het van de zijlijn allemaal meemaak. Ook geen geschikt moment om keuze's te maken en knopen door te hakken... Gelukkig echt heel fijn dat we de 30e al terecht kunnen.
pi_147789187
Als je zegt dat een kindje met het syndroom van down ook welkom is dan kan de natuurlijke manier natuurlijk ook.
maar je eerst goed laten infomeren is altijd goed. succes met deze stroomversnelling.
pi_147842261
Weekend weer bij mijn vriend geweest, heerlijk gewandeld en tussen de gespreksstoffen in te horen gekregen wanneer we volgend jaar samen gaan wonen en waarom we dan ook niet gelijk maar voor een kindje gaan !!!

Nu hopen dat alles zo verloopt dan sta ik al die maanden te stuiteren van blijdschap haha !
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 22 december 2014 @ 20:28:39 #176
269689 crew  Viv
pi_147853487
Hier ook een fijn weekend gehad, baby te logeren gehad van nog geen 5 maanden en dat ging prima! O+
pi_147854000
Leuk Vivi! O+
pi_147855165
quote:
0s.gif Op maandag 22 december 2014 14:42 schreef Aloria het volgende:
Weekend weer bij mijn vriend geweest, heerlijk gewandeld en tussen de gespreksstoffen in te horen gekregen wanneer we volgend jaar samen gaan wonen en waarom we dan ook niet gelijk maar voor een kindje gaan !!!

Nu hopen dat alles zo verloopt dan sta ik al die maanden te stuiteren van blijdschap haha !
Fijn hoor! Je wil dus niet afwachten hoe het samenwonen bevalt? Niet dat het dan mis zou gaan hoor, maar met z'n tweeën eerst lekker samenwonen is ook erg fijn O+
:)
pi_147855193
quote:
0s.gif Op maandag 22 december 2014 20:28 schreef ViviRAWRS het volgende:
Hier ook een fijn weekend gehad, baby te logeren gehad van nog geen 5 maanden en dat ging prima! O+
Oooh leuk zeg!! Zeker lekker veel geknuffeld :D
:)
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 22 december 2014 @ 21:13:20 #180
269689 crew  Viv
pi_147855591
quote:
1s.gif Op maandag 22 december 2014 21:05 schreef Soof-87 het volgende:
Oooh leuk zeg!! Zeker lekker veel geknuffeld :D
Echt wel! O+ Ik geniet daar ook heel bewust van. Stel dat het hier uiteindelijk niet lukt, dan heb ik die knusse momenten tenminste wel meegemaakt. :@
pi_147855798
quote:
1s.gif Op maandag 22 december 2014 21:04 schreef Soof-87 het volgende:

[..]

Fijn hoor! Je wil dus niet afwachten hoe het samenwonen bevalt? Niet dat het dan mis zou gaan hoor, maar met z'n tweeën eerst lekker samenwonen is ook erg fijn O+
Ja dat is ook mijn idee ! We krijgen het druk zat de komende jaren als alles goed gaat. Maar het idee dat hij er voor wil gaan is om van te dromen zo heerlijk. Krijg gelijk weer vlinder in mijn buik haha O+ *;
pi_147856433
quote:
0s.gif Op maandag 22 december 2014 21:17 schreef Aloria het volgende:

[..]

Ja dat is ook mijn idee ! We krijgen het druk zat de komende jaren als alles goed gaat. Maar het idee dat hij er voor wil gaan is om van te dromen zo heerlijk. Krijg gelijk weer vlinder in mijn buik haha O+ *;
Het komt dan ineens dichtbij he.. :Y
:)
pi_147856691
quote:
1s.gif Op maandag 22 december 2014 21:30 schreef Soof-87 het volgende:

[..]

Het komt dan ineens dichtbij he.. :Y
Ja, dan is het wel even 2 keer slikken haha. :@
pi_147856823
Laat 2015 maar beginnen!!! *O*
:)
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 22 december 2014 @ 21:56:36 #185
269689 crew  Viv
pi_147857818
quote:
0s.gif Op maandag 22 december 2014 21:38 schreef Soof-87 het volgende:
Laat 2015 maar beginnen!!! *O*
Ik hoop juist dat 2015 snel voorbij is, op naar 2016! :Y)
pi_147859889
Leuk vivi! ♡ dat kleine spul, heerlijk ♡
:)
pi_147859998
Ik had dat laatst met mijn kleine ieniemie neefje..

Echt O+ O+ O+

Is die hypotheek al rond is dat huis al af... :+
I solemnly swear i'm up to no good
pi_147898923
Fien, wat fijn dat jullie al snel terecht kunnen voor verdere uitleg over IVF en PGD. Verder is het natuurlijk een ingewikkelde keuze die jullie alleen zelf kunnen maken op basis van de informatie die jullie gaan krijgen. Succes met het nemen van de voor jullie juiste beslissing!

quote:
0s.gif Op maandag 22 december 2014 21:56 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Ik hoop juist dat 2015 snel voorbij is, op naar 2016! :Y)
Ik wil ook op naar 2016! Dit jaar nog maar even gebruiken om hopelijk wat te kunnen sparen, afgelopen jaar heeft ons alleen maar heel veel geld gekost door het kopen van een huis. Ik heb voor mezelf al zo ongeveer besloten dat ik nog maar een jaar de pil slik, dan zit ik op 10 jaar en vind ik het welletjes geweest. Natuurlijk wel nog even met mn vriend overleggen hoe hij dan verder wil, hoop dan toch uiterlijk maart 2016 er echt voor te gaan!
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 23 december 2014 @ 23:21:21 #189
269689 crew  Viv
pi_147901035
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 december 2014 22:43 schreef Nolita het volgende:
Ik wil ook op naar 2016! Dit jaar nog maar even gebruiken om hopelijk wat te kunnen sparen, afgelopen jaar heeft ons alleen maar heel veel geld gekost door het kopen van een huis. Ik heb voor mezelf al zo ongeveer besloten dat ik nog maar een jaar de pil slik, dan zit ik op 10 jaar en vind ik het welletjes geweest. Natuurlijk wel nog even met mn vriend overleggen hoe hij dan verder wil, hoop dan toch uiterlijk maart 2016 er echt voor te gaan!
Hier ook maart 2016 *O* kunnen we samen doorschuiven naar het volgende topic! Wij wachten tot de opleiding van mijn man afgerond is. Hier wordt in de tussentijd ook goed gespaard. Bij ING kun je je spaarrekening opdelen in verschillende spaardoelen, ons spaardoel "Baby" is al behaald. O+
pi_147901184
Neeeeeee joh niet allemaal pas 2016 doen gekkies :+
pi_147901344
Ik wil graag fast forward naar zomer 2015, eindelijk afstuderen klaar ermee. En doorgaan met de dingen die we écht willen O+ weer de focus op onszelf en ons gezin. En natuurlijk gezinsuitbreiding ♡ ik kan niet wachten
:)
pi_147901426
Oké laat 2015 dan maar gauw beginnen en vaart maken!
Ik wacht nog steeds op groen licht van vriendlief. Hij wil nog even van mij alleen genieten, maar dat is ook wel een keer klaar toch? ;)

Ik hoop ergens in de lente dat ik de pil overboord kan en mag gooien. En ik ga me in de tussentijd gewoon focussen op de dingen die ik in de tussentijd nog wel kan doen: sporten, lekker fulltime werken, genieten van de wijntjes en heerlijk sparen.
:)
pi_147905288
Ik hoop ook op maart 2016. (wat heeft iedereen toch met maart :D )
in het huidige tempo gaat het waarschijnlijk pas 2017 worden maar ik hoop eerder.
pi_147912672
Wij gaan voor maart 2015! (Weer maart!) en dat komt al eng dichtbij hoor.. Ik heb zelf zoiets van " eeh, mag ik tegen die tijd nog even afwachten?" maar aan de andere kant; als het lente wordt ga ik toch nog weer harder rammelen (want dat is al 5 jaar zo), dus wellicht sta ik in april dan alsnog te stuiteren.

Vriend opperde alleen gisteren dat hij ook graag een opleiding wil gaan doen. Achtergrondinfo:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
.
Ik snap de wens, maar ik dacht " ik zie jou niet werken en studeren met een baby". Maar goed, niet doemdenken, positief. We passen er dan wel een mouw aan...
pi_147913889
quote:
0s.gif Op woensdag 24 december 2014 11:17 schreef silliegirl het volgende:
Wij gaan voor maart 2015! (Weer maart!) en dat komt al eng dichtbij hoor.. Ik heb zelf zoiets van " eeh, mag ik tegen die tijd nog even afwachten?" maar aan de andere kant; als het lente wordt ga ik toch nog weer harder rammelen (want dat is al 5 jaar zo), dus wellicht sta ik in april dan alsnog te stuiteren.

Vriend opperde alleen gisteren dat hij ook graag een opleiding wil gaan doen. Achtergrondinfo:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
.
Ik snap de wens, maar ik dacht " ik zie jou niet werken en studeren met een baby". Maar goed, niet doemdenken, positief. We passen er dan wel een mouw aan...
Hoe lang zou dat dan duren voordat hij dat papiertje heeft? Wel goed dat hij alsnog voor dat papiertje wil gaan :)
:)
pi_147914692
quote:
1s.gif Op woensdag 24 december 2014 12:06 schreef Soof-87 het volgende:

[..]

Hoe lang zou dat dan duren voordat hij dat papiertje heeft? Wel goed dat hij alsnog voor dat papiertje wil gaan :)
4 jaar minimaal...
pi_147915870
quote:
1s.gif Op woensdag 24 december 2014 12:34 schreef silliegirl het volgende:

[..]

4 jaar minimaal...
Scheelt wel dat hij al gewoon werk heeft. Zoiets valt dan wel te combineren :)
:)
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 woensdag 24 december 2014 @ 13:06:11 #198
269689 crew  Viv
pi_147915897
quote:
0s.gif Op woensdag 24 december 2014 11:17 schreef silliegirl het volgende:
Ik snap de wens, maar ik dacht " ik zie jou niet werken en studeren met een baby". Maar goed, niet doemdenken, positief. We passen er dan wel een mouw aan...
Mijn man zou dat inderdaad niet kunnen: te veel aan zijn hoofd en hij is ook niet goed in timemanagement. Onze maart 2016 is dan ook zijn afstudeerdatum. :Y)
pi_147917126
quote:
0s.gif Op woensdag 24 december 2014 13:06 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Mijn man zou dat inderdaad niet kunnen: te veel aan zijn hoofd en hij is ook niet goed in timemanagement. Onze maart 2016 is dan ook zijn afstudeerdatum. :Y)
Mjaaa maar dat is een jaar, das te overzien. Maar nog 4 jaar rammelen? Dat zie ik niet zitten. (Nog los van onze leeftijden ook dan). Dus dan maar combineren..
pi_147917859
quote:
1s.gif Op woensdag 24 december 2014 13:44 schreef silliegirl het volgende:

[..]

Mjaaa maar dat is een jaar, das te overzien. Maar nog 4 jaar rammelen? Dat zie ik niet zitten. (Nog los van onze leeftijden ook dan). Dus dan maar combineren..
Hoe oud zijn jullie als ik vragen mag?
:)
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 woensdag 24 december 2014 @ 14:30:18 #201
269689 crew  Viv
pi_147918670
quote:
1s.gif Op woensdag 24 december 2014 13:44 schreef silliegirl het volgende:
Mjaaa maar dat is een jaar, das te overzien.
Ja, als je vanaf nu begint met tellen. }:| :D

Ik bedoelde maar dat het echt afhankelijk is van de persoon of het wel of niet haalbaar is om werk/studie/baby te combineren. Hier is dat jammer genoeg niet zo, maar in OUD zijn ook genoeg voorbeelden te vinden waarin het prima is gelukt. :)
pi_147971070
quote:
1s.gif Op woensdag 24 december 2014 14:05 schreef Soof-87 het volgende:

[..]

Hoe oud zijn jullie als ik vragen mag?
Allebei 28.

En ik heb stiekem gewoon de wens om voor mn 30e moeder te zijn..
pi_148029205
Je moet echt allebei achter zo'n keuze/wens staan uiteindelijk. Het is goed te doen maar vraagt wel heel veel van je. Inderdaad, time-management, kunnen schakelen van voeding en luiers naar studie en weer terug (x100), doorzettings- en incasseringsvermogen want hoe je het ook wendt of keert, je gaat inleveren want je kunt naar alle waarschijnlijkheid niet beiden 100% doen.
En als ik persoonlijk spreek, daar baal ik soms best wel van. Altijd maar die sjaak afhaak te moeten zijn die lessen skipt vanwege gebrek aan oppas. Of niet bij de kerstviering van je kind kunnen zijn vanwege stages. T is een keuze en het is te doen, but it ain't no picknick. Hoewel ik wel moet zeggen dat ik het met 1 kind enorm veel beter te doen vond dan met twee.

en meeeeennn ik rammel de pan weer uit zeg. Ik ben, om me bezig te houden maar alvast allerlei breiprojecten voor baby's aan het verzamelen xD het is dat ik nog 800 dingen heb liggen om af te maken anders zou ik alvast ergens aan beginnen ook.
:)
pi_148038640
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 23:07 schreef mignonne het volgende:
Je moet echt allebei achter zo'n keuze/wens staan uiteindelijk. Het is goed te doen maar vraagt wel heel veel van je. Inderdaad, time-management, kunnen schakelen van voeding en luiers naar studie en weer terug (x100), doorzettings- en incasseringsvermogen want hoe je het ook wendt of keert, je gaat inleveren want je kunt naar alle waarschijnlijkheid niet beiden 100% doen.
En als ik persoonlijk spreek, daar baal ik soms best wel van. Altijd maar die sjaak afhaak te moeten zijn die lessen skipt vanwege gebrek aan oppas. Of niet bij de kerstviering van je kind kunnen zijn vanwege stages. T is een keuze en het is te doen, but it ain't no picknick. Hoewel ik wel moet zeggen dat ik het met 1 kind enorm veel beter te doen vond dan met twee.

en meeeeennn ik rammel de pan weer uit zeg. Ik ben, om me bezig te houden maar alvast allerlei breiprojecten voor baby's aan het verzamelen xD het is dat ik nog 800 dingen heb liggen om af te maken anders zou ik alvast ergens aan beginnen ook.
Nahjah, ik volg een opleidingstraject wat bestaat uit een sprokkelroute; ik volg allemaal losse cursussen. Ik kan dus vrij eenvoudig een pauze inlassen als ik dat wil. Als mijn vriend een opleiding wil gaan doen is het wat mij betreft ook zijn beurt en maak ik een pas op de plaats; zeker als er een kindje komt.
pi_148044518
Zo'n keuze is heel persoonlijk inderdaad. Ik ken een stel wat nog in de schuldsanering zit en beide nog niet klaar zijn met de studie en willen graag voor hun eerste kindje gaan. Oh het zweet zou me echt uitbreken dan :o Natuurlijk respecteer ik dat wel, maar dan moeten ze straks ook niet miepen dat ze het zo zwaar hebben etc.

Wij slaan een beetje door naar de andere kant denk ik. Zekerheid tot de max :') Ach ja... We mogen iig blij zijn dat ieder kindje in Nederland wel groot wordt.
:)
pi_148050424
Ik denk dat het kwa studie ook wel heel veel uitmaakt of je het voltijd of deeltijd doet.

Ik heb gewerkt en deeltijd een studie gedaan (tweedegraads lerarenopleiding, omscholing in feite) toen de jongste 6 mnd was. Ook nu, als er mogelijk een derde nog komt, overweeg ik ook weer een studie. Heb gezworen nooit meer te gaan studeren na deze vierde studie, maar op de één of andere manier herinner ik me die woorden nog wel, maar het gevoel blijkbaar niet meer. Nu wil ik nog eerstegraads gaan doen; dat is dan weer vier jaar deeltijd. Pfff, echt zin daarin heb ik niet. Maar tegelijkertijd ook weer wel. We zullen zien hoe het loopt. Ik ben op mijn werk wel toe aan de volgende stap in ieder geval. :Y
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zondag 28 december 2014 @ 15:59:35 #207
269689 crew  Viv
pi_148051261
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 15:41 schreef groofskendezoveelste het volgende:
Ook nu, als er mogelijk een derde nog komt
Hoe staat het hiermee? Je zou na Kerst definitief beslissen toch? O+
pi_148059876
Jaja, Ik ga ervoor, geen jaren meer, maar toch in elk geval een aantal maanden proberen nog O+ .
pi_148060446
Leuk Groofsken *O* Bespreek je dit ook met je kinderen of niet?
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_148061545
Nee hoor, die weten er niks van.
  zondag 28 december 2014 @ 19:41:06 #211
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_148061660
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 19:08 schreef groofskendezoveelste het volgende:
Jaja, Ik ga ervoor, geen jaren meer, maar toch in elk geval een aantal maanden proberen nog O+ .
Wat spannend! Veel succes *O*
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zondag 28 december 2014 @ 19:42:52 #212
269689 crew  Viv
pi_148061764
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 19:08 schreef groofskendezoveelste het volgende:
Jaja, Ik ga ervoor, geen jaren meer, maar toch in elk geval een aantal maanden proberen nog O+ .
Wat tof! Heel veel succes. O+ *O*
pi_148061837
Wat lief, jullie vrolijke reacties. Dank! Ik vind het spannend. :D

[ Bericht 1% gewijzigd door groofskendezoveelste op 28-12-2014 20:17:28 ]
pi_148066265
Leuk groofs!! *O*

Studie combineren met kind zou ik echt niet prettig vinden denk ik. Maar mijn referentiekader is een kind dat weinig slaapt, en mijn concentratievermogen was het eerste jaar zo minimaal dat ik me wel eens afvraag hoe ik mijn werk nog enigszins fatsoenlijk heb kunnen doen. Respect voor alle ouders die het klaarspelen!!
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_148068258
Ooooooh groofs wat leuk!!! Kunnen we dan nog een keertje samen zwangeren? JajaJA? O+ O+
:)
  zondag 28 december 2014 @ 23:00:05 #216
56471 pinquit
oh my lama!
pi_148074031
Oh jemig Groof wat leuk *O* O+
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_148106567
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 19:08 schreef groofskendezoveelste het volgende:
Jaja, Ik ga ervoor, geen jaren meer, maar toch in elk geval een aantal maanden proberen nog O+ .
Leuk!! Good luck!!

(Wat betekent dat precies 'een aantal maanden proberen nog'? Speelt leeftijd een rol of...? Ken je historie niet, sorry :D )
:)
pi_148108779
Ja leeftijd onder andere. Ben net 38 geworden, gelukkige moeder van twee al, en wil niet al te lang ermee bezig zijn meer. Kijken of het nog zo mag zijn en zo niet, dan is het ook gewoon helemaal prima.

Niet koste wat kost. Ik moet alles in mijn eentje dragen (letterlijk :-O) en als ik merk dat het te zwaar is, de spanning, weet ik veel, dan neem ik me nu voor om er niet te ver in te gaan.
pi_148111383
Ohh Groofs, wat een ontzettend spannende knoop heb je doorgehakt! Ik wens heel veel moois op je pad!
* Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje...*
pi_148112226
quote:
0s.gif Op maandag 29 december 2014 20:10 schreef groofskendezoveelste het volgende:
Ja leeftijd onder andere. Ben net 38 geworden, gelukkige moeder van twee al, en wil niet al te lang ermee bezig zijn meer. Kijken of het nog zo mag zijn en zo niet, dan is het ook gewoon helemaal prima.

Niet koste wat kost. Ik moet alles in mijn eentje dragen (letterlijk :-O) en als ik merk dat het te zwaar is, de spanning, weet ik veel, dan neem ik me nu voor om er niet te ver in te gaan.
Alles in je eentje? Geen partner?
:)
pi_148112577
Yep. :)
pi_148113151
Wauw! Oké :)
:)
pi_148113215
Oh my groofs ik ben er helemaal hyper van :D je mooie gezin ♡♡
En ik ben echt nu al benieuwd hoe een derde er uit zou komen te zien bij jou, volgens mij kun jij net als ik echt alle kanten op haha
:)
pi_148113535
Oef, ik durf daar nog bijna niet aan te denken weet je dat. Ja, soms doe ik dat natuurlijk wel (blonde krullen, of donker haar, blauwe ogen, bruine ogen, jongen, meisje?), maar ik heb nog veel reserves. Heel veel.
pi_148114723
quote:
0s.gif Op maandag 29 december 2014 21:34 schreef groofskendezoveelste het volgende:
Oef, ik durf daar nog bijna niet aan te denken weet je dat. Ja, soms doe ik dat natuurlijk wel (blonde krullen, of donker haar, blauwe ogen, bruine ogen, jongen, meisje?), maar ik heb nog veel reserves. Heel veel.
haha logisch hoor! Ik herken dat wel een beetje. Althans, bij een ander heb ik daar totaal geen moeite mee, maar bij mezelf wel. Reserves idd. Maar voor mij begint het al met jongetje /meisje. Jemig hey, een jongetje :o ik kan me er zo ontzettend niks bij voorstellen bij mezelf :o en natuurlijk zijn die heus leuk, daar gaat het niet om, maar gewoon ik zit al zo in de meiden dat ik me er geen voorstelling bij kan maken.

En ergens jaagt het concept baby me wel weer schrik aan, want wat als ik er weer eentje krijg die weer zoveel huilt als E deed? Ik weet niet of ik dat kan, nog een keer. Het is toen ook gelukt, maar vraag me niet hoe :') geen idee namelijk :+
:)
pi_148115043
Gek is het hè? Ik heb juist twee hele makkelijke babies gehad en vraag me dan af of het nog wel een keer zo goed mag gaan. Poeh. Ik vind het wel heel moeilijk om er zo over na te denken hoor. Ik blokkeer dat echt een beetje.

Stap voor stap, het is ook mentaal voor mij niet een heel makkelijk traject weer. Dat merk ik ook wel in de aanloopfase nu.
pi_148115089
Ik kan me jullie heel goed met een jongetje voorstellen juist. :Y
pi_148115430
quote:
0s.gif Op maandag 29 december 2014 22:01 schreef groofskendezoveelste het volgende:
Ik kan me jullie heel goed met een jongetje voorstellen juist. :Y
ik echt helemaal niet xD

en dat blokkeren heb ikook wel. Ik wil er ook niet teveel over nadenken want dan blijven er meer en meer beren komen en dat slaat nergens op. Je lost niets op door te blijven malen over problemen die er nog helemaal niet zijn.
:)
pi_148115636
Ja, zo is dat ook wel. De dingen waar ik wel over na kon denken, die ik op een rijtje kon zetten, dat heb ik gedaan. En verder gewoon loslaten nu.
pi_148122321
Ah nee! Als ik dit topic voorbij zie komen negeer ik hem hard! Heel hard!

Maar ik ben bang dat ik er niet omheen kan, ik rammel als een malle!

Zucht, en ik maar denken dat rammelen voor een tweede echt 'zo enorm suf' was in vergelijking met rammelen voor een eerste! What was I thinking :')
♥ J & S
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 30 december 2014 @ 00:51:30 #231
269689 crew  Viv
pi_148124273
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 december 2014 00:11 schreef klaprooss het volgende:
Ah nee! Als ik dit topic voorbij zie komen negeer ik hem hard! Heel hard!

Maar ik ben bang dat ik er niet omheen kan, ik rammel als een malle!

Zucht, en ik maar denken dat rammelen voor een tweede echt 'zo enorm suf' was in vergelijking met rammelen voor een eerste! What was I thinking :')
Nou, rammelen dan maar! *O* Wanneer zou een eventuele tweede mogelijk zijn?
pi_148124620
*O*! Ik ga van de week even teruglezen vind het wel leuk om alle verhalen een beetje te weten.

We hebben nu eind zomer/najaar 2015 voor ogen. Dan is nummer 1 ongeveer 1,5 jaar oud.
Maar of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren? Ik vind het zo spannend.
Vooral de vraag als "hoe gaat dat financieel gezien?" Blijft me bezig houden. En ben ik ook benieuwd of ik tegen die tijd wel al weer een cyclus heb (tot nu toe nog geen menstruatie gehad).
♥ J & S
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 30 december 2014 @ 02:35:46 #233
269689 crew  Viv
pi_148126471
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 december 2014 01:03 schreef klaprooss het volgende:
*O*! Ik ga van de week even teruglezen vind het wel leuk om alle verhalen een beetje te weten.
Oh dat is wel lastig terug te vinden, verspreid over meerdere topics. Als er animo voor is, zouden we zoals in "Wachten op het tweede streepje" een OP kunnen maken met een korte voorstelronde:

quote:
Rammelt sinds:
Kindje #:
Verwachte startdatum:
Bijzonderheden:
Mijn info:

Rammelt sinds: 2009, aanvankelijk met veel twijfels. Eind 2013 ben ik opgehouden met twijfelen, mijn man volgde begin 2014.
Kindje #: 1
Verwachte startdatum: maart 2016
Bijzonderheden: ik ben 30, mijn man is 32. We zijn nu 14,5 jaar samen. We willen een klein gezin (1, max 2 kinderen, met een voorliefde voor een tweeling). Ik ben afgestudeerd als arts en werk fulltime. We wachten vooral op het afstuderen van mijn man. Ik houd er rekening mee dat het jaren kan duren voordat het lukt (zoals bij mijn ouders het geval was). Gezien mijn leeftijd zou het daarom onverstandig zijn om ook nog te wachten op andere dingen uit het "ideaalplaatje" zoals een vast contract en een koopwoning.
pi_148130524
Mijn info (hoeft niet in de OP wmb):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 2% gewijzigd door Lot_1 op 31-12-2014 15:16:53 ]
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_148131213
ik hoef niet in een OP maar wil me best een soort van voorstellen hoor :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:)
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 30 december 2014 @ 11:50:28 #236
269689 crew  Viv
pi_148132628
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 10:42 schreef Lot_1 het volgende:
Overigens ben ik ook wel bang dat het tegen valt hoor. Je weet gewoon niet wat je krijgt. Als ik de garantie had dat ik een gemakkelijk kind krijg, zo ééntje die lekker in zijn/haar vel zit en lekker door het leven rolt, dan was ik er al lang voor gegaan. Maar het kan ook anders gaan..
Dit. Een gemakkelijk kind had prima al tijdens mijn studie gekund (graag zelfs, dan had ik alle coschappen in mijn eigen stad mogen doen! :+ ), maar daar kun je niet op gokken.
quote:
Ik ken bijvoorbeeld een tweeling die te vroeg geboren is, vervolgens huilbaby's waren, zich erg langzaam ontwikkelden, heel druk waren, en nu naar speciaal onderwijs gaan en medicatie (ritalin) krijgen. Van dichtbij heb ik gezien hoe zwaar dat kan zijn. Dat we die tweeling in onze omgeving hadden heeft ons gerammel ook wel verminderd, moet ik zeggen ;) (vandaar mijn verbazing ViviRAWRS, dat je graag een tweeling zou willen! Het lijkt mij een nachtmerrie, ook als het wel goed met ze gaat.. :@ )
En ik verbaas me juist als men hier in OUD na de echo zegt "en gelukkig is het er maar 1!". :@ Mijn man en ik hebben tweelingen altijd al heel speciaal gevonden. In onze familie hebben we 2 tweelingen waarbij de kindjes het prima doen, dus ons beeld is niet dat het sowieso een nachtmerrie zou worden.
pi_148135651
Bijzonder om zo alle verhalen te lezen :)

Rammelt sinds: Eigenlijk al jaren, maar sinds september 2014 heel erg.
Kindje #: 1
Verwachte startdatum: Ergens in 2015 :')
Bijzonderheden: Net een huis gekocht met m'n vriend en het is eigenlijk net af :) Ik ben 27 en m'n vriend is 33.
Hij wil nog even alleen met me genieten in ons nieuwe huis en nog even verder sparen. Hij zegt ook: 'Als het eenmaal zover is dan is er geen weg meer terug. We zijn nu nog gewoon 'ons' en als je er eenmaal voor gaat, blijf je voor altijd papa en mama en draag je een gigantische verantwoordelijkheid. We kunnen toch ook best nog wel even van elkaar genieten? Onze tijd komt nog wel en dat duurt heus niet meer lang :) '
Mooie woorden wel he? O+ maar daar wordt het rammelen niet minder van :D
:)
pi_148217304
Hoi! *)

Een actieve lurker vanaf 2008 :@ en inmiddels oud en wijs genoeg om een account aan te maken. Ik heb al die jaren heel wat mee gelezen en mee beleefd.

Rammelt sinds: 2014
Kindje #: 1
Verwachte startdatum: maart 2016 :D
Bijzonderheden: Ik heb altijd een sterke kinderwens gehad. Na een relatie van 9 jaar, waarvan ex uiteindelijk definitief besloot absoluut geen kinderen te willen, nu gelukkig met mijn lief *; Ik ben 26, hij is 31. We wonen sinds 2013 samen en 2015 brengt misschien wel een huwelijk met zich mee. Wij werken beide in het basisonderwijs en ik volg nog een Master. In juni 2016 hoop ik klaar te zijn.

[ Bericht 0% gewijzigd door Peacefulll op 01-01-2015 19:40:56 (Foutje! moet nog een jaar extra wachten ) ]
pi_148223023
Succes groofskendezoveelste! *O* Ben benieuwd hoe het je zal vergaan!

Welkom Peacefull! Dat je maar snel mag verhuizen naar WOHTS!

Leuk die voorstelrondjes! Die van mij maar even niet want hier gaat het kut. Mijn vriend heeft last van de "seven year itch". :'( Ik kruip dus even onder een steen. Als jullie in de verte iets horen rammelen oO< ben ik het. :')
Dit, dat, alles.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 1 januari 2015 @ 19:32:55 #240
269689 crew  Viv
pi_148223929
quote:
0s.gif Op donderdag 1 januari 2015 18:55 schreef Philomijn het volgende:
Die van mij maar even niet want hier gaat het kut. Mijn vriend heeft last van de "seven year itch". :'( Ik kruip dus even onder een steen. Als jullie in de verte iets horen rammelen oO< ben ik het. :')
Hopelijk komen jullie er samen sterker uit. :*
pi_148224163
Bedankt voor het welkom Philomijn. Wat een nare start van het jaar :( sterkte samen!
pi_148227053
quote:
1s.gif Op donderdag 1 januari 2015 15:28 schreef Peacefulll het volgende:
Hoi! *)

Een actieve lurker vanaf 2008 :@ en inmiddels oud en wijs genoeg om een account aan te maken. Ik heb al die jaren heel wat mee gelezen en mee beleefd.

Rammelt sinds: 2014
Kindje #: 1
Verwachte startdatum: maart 2016 :D
Bijzonderheden: Ik heb altijd een sterke kinderwens gehad. Na een relatie van 9 jaar, waarvan ex uiteindelijk definitief besloot absoluut geen kinderen te willen, nu gelukkig met mijn lief *; Ik ben 26, hij is 31. We wonen sinds 2013 samen en 2015 brengt misschien wel een huwelijk met zich mee. Wij werken beide in het basisonderwijs en ik volg nog een Master. In juni 2016 hoop ik klaar te zijn.
Welkom!! Wat een leuke vooruitzichten zeg.
:)
pi_148227135
quote:
0s.gif Op donderdag 1 januari 2015 18:55 schreef Philomijn het volgende:
Leuk die voorstelrondjes! Die van mij maar even niet want hier gaat het kut. Mijn vriend heeft last van de "seven year itch". :'( Ik kruip dus even onder een steen. Als jullie in de verte iets horen rammelen oO< ben ik het. :')
Hmmmmf.... Succes :* Misschien samen even lekker er tussen uit?
:)
pi_148227403
Gelukkig nieuwjaar trouwens allemaal!!! Dat we maar gauw een topic verder mogen :D
:)
pi_148236510
Oh Groofsken, wat leuk! O+
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_148237023
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 december 2014 01:03 schreef klaprooss het volgende:

We hebben nu eind zomer/najaar 2015 voor ogen. Dan is nummer 1 ongeveer 1,5 jaar oud.
Maar of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren? Ik vind het zo spannend.
Vooral de vraag als "hoe gaat dat financieel gezien?" Blijft me bezig houden. En ben ik ook benieuwd of ik tegen die tijd wel al weer een cyclus heb (tot nu toe nog geen menstruatie gehad).
Gaaf, klap. :) .

Mag ik je iets vragen: heb je niet dat door de reflux en de nachten met J. dat je er tegenop ziet?
Of zijn die dingen echt totaal onbelangrijk als je rammelt?

Ik geloof dat ik dat echte rammelen gewoon niet ken. Ik heb het nu niet, maar eigenlijk nooit echt gehad. Ik wist alleen op een gegeven moment wel zeker dat ik erg verdrietig zou worden als ik geen kind zou krijgen. Als ik nu denk aan weer een baby dan denk ik eerlijk gezegd vooral ook aan: oh jee, weer zo'n behoorlijk lange periode dat mijn leven helemaal in teken staat van zwanger zijn, bevallen, baby verzorgen, bv geven, etc.

Verder heb ik ook nog geen menstruatie. En daar heb ik gemengde gevoelens over.. Ik merk dat het me ergens een beetje zenuwachtig maakt als in: als ik nog een tweede wil, kan ik niet te lang wachten, maar dan moet het allemaal wel weer werken... Ik geef niet eens fulltime bv meer. Dus dan zou het toch wel weer een keer op gang moeten komen.

Ik vind het maar ingewikkeld. :) .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_148237257
Sterkte Philomijn! :*

Volgens mij heeft mijn broer wel door dat ik rammel; ik mocht gisteren mijn baby-nichtje in de draagdoek dragen O+ 't Is nog zo'n klein prutsje, ze past nog in maat 56 :) Echt enorm schattig, ze viel direct in slaap :z
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_148238152
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 09:46 schreef Lot_1 het volgende:
Sterkte Philomijn! :*

Volgens mij heeft mijn broer wel door dat ik rammel; ik mocht gisteren mijn baby-nichtje in de draagdoek dragen O+ 't Is nog zo'n klein prutsje, ze past nog in maat 56 :) Echt enorm schattig, ze viel direct in slaap :z
Ik vind die momenten altijd zo dubbel! Wij vierden oud en nieuw bij vrienden met een babytje van nu 3 weken. Om 00:15 werd die wakker, heb ik nog een flesje zitten geven en vervolgens met een heerlijk slapend babytje op schoot nog gezellig zitten kletsen. Ik kan daar echt van genieten, maar ik wil dan ook zooo graag een kindje van mezelf.
Kheb er dan een dag een kater van achteraf,maarja!

Philomijn: wat naar! Hopelijk komt het snel goed met jullie..
pi_148239420
Ja, dat herken ik wel :Y
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_148243005
quote:
99s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 08:13 schreef Claudia_x het volgende:
Oh Groofsken, wat leuk! O+
O+ ^O^
pi_148243225
quote:
2s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 09:25 schreef Franny_G het volgende:

[..]

Gaaf, klap. :) .

Mag ik je iets vragen: heb je niet dat door de reflux en de nachten met J. dat je er tegenop ziet?
Of zijn die dingen echt totaal onbelangrijk als je rammelt?

Ik geloof dat ik dat echte rammelen gewoon niet ken. Ik heb het nu niet, maar eigenlijk nooit echt gehad. Ik wist alleen op een gegeven moment wel zeker dat ik erg verdrietig zou worden als ik geen kind zou krijgen. Als ik nu denk aan weer een baby dan denk ik eerlijk gezegd vooral ook aan: oh jee, weer zo'n behoorlijk lange periode dat mijn leven helemaal in teken staat van zwanger zijn, bevallen, baby verzorgen, bv geven, etc.

Verder heb ik ook nog geen menstruatie. En daar heb ik gemengde gevoelens over.. Ik merk dat het me ergens een beetje zenuwachtig maakt als in: als ik nog een tweede wil, kan ik niet te lang wachten, maar dan moet het allemaal wel weer werken... Ik geef niet eens fulltime bv meer. Dus dan zou het toch wel weer een keer op gang moeten komen.

Ik vind het maar ingewikkeld. :) .
Ik herken wel wat je zegt. Ik denk altijd met weemoed terug aan de eerste tijd met alletwee mijn kinderen. Maar echt rammelen deed ik niet meer. Ik vond het heerlijk weg te rijden na een kraamvisite en genoot bewust van mijn twee grotere kinderen die zelf de auto inklommen dan, al lekker buiten kunnen spelen, hun eigen gang gaan, enz.

In mijn eentje was het goed zo. Maar altijd zei ik daarbij dat er wel nog een derde (en vierde? :-p) zou mogen komen als ik nog een partner zou vinden. Aan het einde van deze zomer realiseerde ik me dat ik 38 zou worden, dat die partner er naar alle waarschijnlijkheid niet op tijd meer zou komen en begon ik te fantaseren over een derde, ook zonder partner. Het leek me heel erg leuk, juist ook om dat met de oudste twee samen nog eens mee te mogen maken.

Ik heb een paar mnd nodig gehad om alles uit te zoeken, te bespreken met de mensen om me heen. Hoe serieuzer ik werd, hoe meer ik voelde dat iedereen er wel in mee wilde gaan (mits ik mijn zaakjes goed op een rijtje zou hebben, ik ben nogal een 'flierefluiter' (in die zin dat ik nogal makkelijk denk dat het wel kan, dat dingen wel kunnen) en heb vooral financieel uit moeten zoeken of het haalbaar zou zijn, echt nazoeken, wat kost het om een extra kind naar de opvang te moeten brengen, wat kosten drie pubers, die sporten, 5 boterhammen per maaltijd naar binnen werken, muziek maken, schoenen en broeken verslijten etc.).

Het rammelen is anders. Niet zoals voor de eerste, zelfs niet zoals voor de tweede. Ik rammel niet als ik andermans baby zie of vasthoud, ik rammel niet als ik zwangere vrouwen zie. Maar ik voel wel een soort blijde opwinding voor mij en mijn gezin als ik me voorstel dat er nog een hummeltje bij mag komen.

Tegelijkertijd voel ik ook dat ik ws ook vrij makkelijk weer afstand van het hele idee zou kunnen nemen, als het niet lukt, als het zwaar is. Dat was heel anders met de eerste.

[ Bericht 1% gewijzigd door groofskendezoveelste op 02-01-2015 14:46:35 ]
pi_148243311
Ik vind het super bijzonder wat je doet, groof! Ik ben zelf een nakomertje in een groot gezin en het is erg bijzonder om oudere broer/zussen te hebben waar je tegenop kunt kijken, je tegen kunt afzetten ( :+ ), naar wiens spannende verhalen je kunt luisteren, en wiens kleding je kunt 'lenen'. O+ . Succes!!
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_148243436
Dat klinkt me als muziek in de oren. O+

Ik heb altijd van een groot gezin gedroomd. Mijn moeder is middelste van 7 en ik heb altijd genoten van alle familiedingen met haar kant van de familie. Gezellig en druk. Heerlijk vond en vind ik dat.

En hoewel we natuurlijk dan nog 'maar' met z'n vieren zouden zijn, kom ik vast nog wel eens iemand tegen. Wie weet hoe de toekomst mag lopen. O+
pi_148243487
Mijn dochter heeft een vriendinnetje die vierde is in een groot gezin. Ze vindt dat heerlijk, die drukte. En ze heeft ook een klasgenootje/ vriendje die een grotere broer heeft en twee kleine (tweeling)zusjes. En heel veel klasgenootjes van zowel mijn dochter als zoon komen uit gezinnen van drie kindjes. Het wordt weer steeds gewoner, de grotere gezinnen.
pi_148243912
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 14:53 schreef groofskendezoveelste het volgende:
Het wordt weer steeds gewoner, de grotere gezinnen.
De trend is juist het tegenovergestelde. Het aantal huishoudens met kinderen daalt en het aantal huishoudens met 3-4 kinderen of meer daalt nog harder.

Hoog tijd dat iemand daar iets aan doet. :7
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_148244110
In onze omgeving niet :+

[ Bericht 68% gewijzigd door groofskendezoveelste op 02-01-2015 15:23:39 ]
pi_148245007
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 15:08 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

De trend is juist het tegenovergestelde. Het aantal huishoudens met kinderen daalt en het aantal huishoudens met 3-4 kinderen of meer daalt nog harder.

Hoog tijd dat iemand daar iets aan doet. :7
Jullie?
pi_148245314
Klinkt heel overwogen Groofsken. Fijn (en belangrijk!) dat je omgeving er ook achter staat. Ik vind het heel knap van je hoe je er in staat en dat je de stap durft te nemen. Heb je al iets van een startdatum?
pi_148245422
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 15:43 schreef groofskendezoveelste het volgende:

[..]

Jullie?
In een ander leven zou ik een uitstekende Maria von Trapp zijn geweest, maar dat zit er in dit leven niet in. Het gaat goed met m'n werk en een zwangerschap en baby kan en wil ik daar (nu) niet mee combineren. Bovendien verlang ik niet naar nog een kind, al sluit ik niet uit dat dat ooit wel weer het geval is. Het lijkt me alleen niet waarschijnlijk. Bovendien begin ik mezelf te oud te vinden.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_148245518
Haha ^O^ . Ik dacht even dat je op jezelf doelde met die opmerking. ;)
pi_148245559
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 15:53 schreef Peacefulll het volgende:
Klinkt heel overwogen Groofsken. Fijn (en belangrijk!) dat je omgeving er ook achter staat. Ik vind het heel knap van je hoe je er in staat en dat je de stap durft te nemen. Heb je al iets van een startdatum?
Thanks, en ja ik weet wel wanneer ik (ongeveer) ga beginnen, maar dat hou ik verder privé. Ik ben ook niet zo van het wachten op het tweede streepjes-topic. Maar ik meld me zeker als het raak is :Y

[ Bericht 0% gewijzigd door groofskendezoveelste op 02-01-2015 16:04:44 ]
pi_148245616
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 15:58 schreef groofskendezoveelste het volgende:
Haha ^O^ . Ik dacht even dat je op jezelf doelde met die opmerking. ;)
Ach, ik speel wel eens met idee, hoor. Ik ben een familiemens.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_148245773
Uiteraard :7 .

Ik ben benieuwd naar het verdere verloop hiervan. :P
pi_148247900
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 15:59 schreef groofskendezoveelste het volgende:

[..]

Thanks, en ja ik weet wel wanneer ik (ongeveer) ga beginnen, maar dat hou ik verder privé. Ik ben ook niet zo van het wachten op het tweede streepjes-topic. Maar ik meld me zeker als het raak is :Y
Spannend! Dan wens ik je tegen die tijd heel veel succes toe :) dat er maar een mooi broertje of zusje mag komen voor jouw andere twee kinderen.
pi_148275746
Bij ons is er een kogel door de kerk. Vriend begon gisteravond (na een bezoek aan mijn opa en oma die hopen op iets "kleins" dit jaar) ineens over dat 'ie met nieuwjaar zo verbaasd was over hoe ik met de baby aldaar omging. "Zo ontspannen en relaxed, jij bent er zo klaar voor". Toen ik zei "ja maar jij moet ook klaar zijn" werd 'ie emotioneel (en mijn vriend is noooit echt emotioneel!) en zei 'ie dat 'ie vooral onzeker is en dat dat toch blijft. Maar als jij moeder van ons kindje bent, komt het hoe dan ook goed!"

Onder de streep komt het er op neer dat ik niet ga wachten tot maart met besluiten of de anticonceptie de deur uit gaat, dat gaat 'ie nu al! Van de week een afspraak voor maken. Dan zullen we nog een tijdje condooms gebruiken om
grip te krijgen op m'n cyclus. Maar we gaan ervoor!
pi_148277772
Wauw Silliegirl, wat geweldig! Als je vriend zoiets zegt... *slik* :)

Ga je straks posten in het WOHTS-topic?
:)
pi_148278652
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 januari 2015 13:19 schreef Soof-87 het volgende:
Wauw Silliegirl, wat geweldig! Als je vriend zoiets zegt... *slik* :)

Ga je straks posten in het WOHTS-topic?
Als ik daar echt op ga wachten ga ik daar meedoen! :)
  zaterdag 3 januari 2015 @ 14:25:36 #268
423656 Moppert
omgwtfbbqroflwouters
pi_148279789
Ik weet niet wat voor anticonceptie je hebt maar met bijvoorbeeld een koperspiraaltje ben je met korte terugwerkende kracht vruchtbaar :D Het effect is dan weg dus eventueel zaadjes kunnen de eventuele eisprong bereiken maar ook een innesteling is weer mogelijk, iets om rekening mee te houden als je het eerst nog even met condoom wil doen. ;)

[ Bericht 7% gewijzigd door Moppert op 03-01-2015 14:30:49 ]
Toen onze mop een mopje was,
Was ze aardig om te zien;
Nu bromt zij alle dagen
En bijt nog bovendien.
pi_148280423
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 januari 2015 14:25 schreef Moppert het volgende:
Ik weet niet wat voor anticonceptie je hebt maar met bijvoorbeeld een koperspiraaltje ben je met korte terugwerkende kracht vruchtbaar :D Het effect is dan weg dus eventueel zaadjes kunnen de eventuele eisprong bereiken maar ook een innesteling is weer mogelijk, iets om rekening mee te houden als je het eerst nog even met condoom wil doen. ;)
Heb een mirena, ik ga er vanuit dat ik na verwijderen meteen ongesteld word (das vaak zo) en dan zien we wel ;)!
  zaterdag 3 januari 2015 @ 18:01:27 #270
203250 Diconnected
Zeg maar Dico.
pi_148286353
Na een tijdje meegelezen hier rammel ik te hard om niet te reageren :D. Mijn vriend en ik zijn nu 2 jaar samen en wonen nu ook inmiddels langer dan een jaar samen. Hij is 27 en ik 23, en hij zit in zijn laatste jaar van de studie en ik werk op dit moment aangezien ik eerder dit jaar moest stoppen met mijn studie gezien ik 2 studiepunten mistte -O-. Mijn vriend werkt ook fulltime, aangezien hij dus om de paar maanden alleen een toets hoeft te doen, dus dat was goed geregeld op die manier.
Voordat er nageslacht komt willen we in ieder geval verhuizen, het huisje waar we nu in wonen is fijn, maar niet groot genoeg voor nog een baby erbij, we komen gewoon ruimte tekort :'). Dus we willen dit jaar ook sowieso gaan kijken voor een nieuw (koop) huis. Spannend :D.

Het rammelen is al een tijd bezig, mijn vriend rammelde eerder dan ik _O- maar hij is ook wat ouder dan ik, dus daar geef ik het maar de schuld aan :'). Bij mij is het pas wat later gaan rammelen, nu toch echt al 4-5 maanden dat ik actief rammel _O- Dan helpt het ook niet dat je overal om je heen ineens baby's ziet en mensen in je omgeving zwanger zijn :P Maar wij zullen dus nog even moeten wachten, ook dus vanwege mijn studie situatie. Ik heb nu dus geen diploma en ik wil wel iets van een papiertje hebben, maar alleen wat is dus nog de vraag. Maar dan denk ik: studeren kan altijd nog, en ik denk dat het ook wel te combineren is met een kleine :). Daarnaast moeten wij ook het een en ander gaan overleggen met artsen en dergelijke, aangezien wij beiden diabetes type 1 hebben, dus dat neemt weer extra voorzorgsmaatregelen enzo mee.

Al met al dus erg rammelend beide hier, maar we zullen dus nog minimaal een half jaar moeten wachten, al hoop ik dat ik volgend jaar toch wel een kleine hummel in m'n armen mag hebben. De namen hebben we in ieder geval al. :D
it's the map in my mind that sends me on my way.
pi_148294277
quote:
2s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 09:25 schreef Franny_G het volgende:

[..]

Gaaf, klap. :) .

Mag ik je iets vragen: heb je niet dat door de reflux en de nachten met J. dat je er tegenop ziet?
Of zijn die dingen echt totaal onbelangrijk als je rammelt?

Ik geloof dat ik dat echte rammelen gewoon niet ken. Ik heb het nu niet, maar eigenlijk nooit echt gehad. Ik wist alleen op een gegeven moment wel zeker dat ik erg verdrietig zou worden als ik geen kind zou krijgen. Als ik nu denk aan weer een baby dan denk ik eerlijk gezegd vooral ook aan: oh jee, weer zo'n behoorlijk lange periode dat mijn leven helemaal in teken staat van zwanger zijn, bevallen, baby verzorgen, bv geven, etc.

Verder heb ik ook nog geen menstruatie. En daar heb ik gemengde gevoelens over.. Ik merk dat het me ergens een beetje zenuwachtig maakt als in: als ik nog een tweede wil, kan ik niet te lang wachten, maar dan moet het allemaal wel weer werken... Ik geef niet eens fulltime bv meer. Dus dan zou het toch wel weer een keer op gang moeten komen.

Ik vind het maar ingewikkeld. :) .
uhm eerlijk? ja, de nachten zijn nu zwaar maar dat maakt het rammelen niet minder. We hebben nu ook een beetje "erger dan dit kunnen de nachten niet worden :') " maar goed qua reflux vinden we nu wat meer rust vanwege het koemelkvrije dieet en misschien ook omdat hij nu weer iets groter is?

Ik herken wel wat je zegt qua menstruatie, ergens mis ik het vanwege het idee dat je het weer doetmaar andere kant mag het wel wegblijven haha.

Rammelen hoeft toch ook (nog) niet. Misschien komt dat vanzelf na een tijd, zoniet dan zijn jullie ook hartstikke gelukkig met jullie meisje O+
♥ J & S
pi_148294488
wat een leuke verhalen!
Ik zit nu op de ipad, niet ect ideaal voor lane posts dus zodra ik achter de laptop zit!

Maar wat fijn Silliegirl! Wat een lieve woorden :).
♥ J & S
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zaterdag 3 januari 2015 @ 22:37:27 #273
269689 crew  Viv
pi_148298877
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 januari 2015 11:59 schreef silliegirl het volgende:
Onder de streep komt het er op neer dat ik niet ga wachten tot maart met besluiten of de anticonceptie de deur uit gaat, dat gaat 'ie nu al! Van de week een afspraak voor maken. Dan zullen we nog een tijdje condooms gebruiken om grip te krijgen op m'n cyclus. Maar we gaan ervoor!
Wat fijn!! *O*

quote:
0s.gif Op zaterdag 3 januari 2015 18:01 schreef Diconnected het volgende:
Na een tijdje meegelezen hier rammel ik te hard om niet te reageren :D.
Welkom! :)
quote:
Hij is 27 en ik 23, en hij zit in zijn laatste jaar van de studie en ik werk op dit moment aangezien ik eerder dit jaar moest stoppen met mijn studie gezien ik 2 studiepunten mistte -O-.
[...]
Maar wij zullen dus nog even moeten wachten, ook dus vanwege mijn studie situatie. Ik heb nu dus geen diploma en ik wil wel iets van een papiertje hebben, maar alleen wat is dus nog de vraag. Maar dan denk ik: studeren kan altijd nog, en ik denk dat het ook wel te combineren is met een kleine :).
Is er niks mogelijk op basis van de studiepunten/vakken die je al behaald hebt? Een verkort traject met vrijstellingen ofzo. Het ging in dit topic laatst ook over de combinatie studie/baby, misschien heb je het al gelezen: OUD / Het grote rammelaarstopic deel 48

[ Bericht 27% gewijzigd door Viv op 03-01-2015 22:51:01 ]
pi_148302475
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 januari 2015 11:59 schreef silliegirl het volgende:
Bij ons is er een kogel door de kerk. Vriend begon gisteravond (na een bezoek aan mijn opa en oma die hopen op iets "kleins" dit jaar) ineens over dat 'ie met nieuwjaar zo verbaasd was over hoe ik met de baby aldaar omging. "Zo ontspannen en relaxed, jij bent er zo klaar voor". Toen ik zei "ja maar jij moet ook klaar zijn" werd 'ie emotioneel (en mijn vriend is noooit echt emotioneel!) en zei 'ie dat 'ie vooral onzeker is en dat dat toch blijft. Maar als jij moeder van ons kindje bent, komt het hoe dan ook goed!"

Onder de streep komt het er op neer dat ik niet ga wachten tot maart met besluiten of de anticonceptie de deur uit gaat, dat gaat 'ie nu al! Van de week een afspraak voor maken. Dan zullen we nog een tijdje condooms gebruiken om
grip te krijgen op m'n cyclus. Maar we gaan ervoor!
Wauw Sillie, wat een omslag! En knap van je vent dat hij zo eerlijk is geweest in zijn gevoel. Heel veel succes en behoud er vooral plezier in. Het lijkt me enorm leuk en spannend, maar je kunt jezelf er ook snel in verliezen denk ik.
pi_148302582
Mijn vriend heeft ook al eens genoemd dat hij bang is dat het om het moment en de prestatie gaat draaien en niet meer zozeer om de zin en de liefde. Hoe denken jullie daar over?
  zondag 4 januari 2015 @ 01:24:47 #276
423656 Moppert
omgwtfbbqroflwouters
pi_148306071
Dat is iets waar mijn partner ook heel erg mee zat.

Wij hebben dus de afspraak dat ik mijn cyclus niet ga testen met ovulatietesten en ik ook niet vertel wanneer ik in mijn vruchtbare week zit en we gaan ook niet extra seksen.

We doen dus eigenlijk echt niets anders dan dat we normaal doen.
Toen onze mop een mopje was,
Was ze aardig om te zien;
Nu bromt zij alle dagen
En bijt nog bovendien.
pi_148309265
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 januari 2015 23:53 schreef Peacefulll het volgende:

[..]

Wauw Sillie, wat een omslag! En knap van je vent dat hij zo eerlijk is geweest in zijn gevoel. Heel veel succes en behoud er vooral plezier in. Het lijkt me enorm leuk en spannend, maar je kunt jezelf er ook snel in verliezen denk ik.
Mwah, wij hebben geen haast. Wat komt dat komt. Ik sla foliumzuur in en let op m'n voeding,
maar dat is het ook. Seks hebben we nu al vaak (eeh, minimaal 1x per dag?) en dat blijft ook plezierig en liefdevol. Ik denk niet dat dat voor ons veranderd, eigenlijk..

Wat mijn vriend hielp:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 22% gewijzigd door silliegirl op 04-01-2015 08:56:21 ]
pi_148314885
Minimaal 1 keer per dag? :o Dan hoef je het idd niet vaker te doen.
Hier wel iets minder hoor :D
:)
pi_148315602
quote:
0s.gif Op zondag 4 januari 2015 13:33 schreef Soof-87 het volgende:
Minimaal 1 keer per dag? :o Dan hoef je het idd niet vaker te doen.
Hier wel iets minder hoor :D
Nee, eerder minder vaak.. Erg he.
pi_148323570
Heerlijk toch! ;)

Ik zou zo graag stoppen met de pil. Al is het alleen maar om te kijken of m'n lichaam 'werkt' na jaren de pil te slikken. Heb ik een eisprong? Moet ik lang wachten tot m'n cyclus weer goed is?

Ik zou het zo graag willen weten :{ Dan vrijen we maar met condoom, maakt mij dan echt niets uit.

Ik denk soms ook wel egoïstisch :@ Ik wil graag kinderen en toch ben ik degene die iedere ochtend de pil moet slikken. Laat hij dan maar voor anticonceptie zorgen totdat hij er klaar voor is... :6 Maar goed.. Dit is natuurlijk 'makkelijker' en het is natuurlijk egoïstisch gedacht, maar toch heerlijk om ff m'n hart te luchten soms ;)
:)
pi_148336513
Haha Sillie, minimaal 1x per dag? Wow! Hier is het ook niet slecht, maar ik ben wel benieuwd of het net zo spontaan blijft zoals het nu is. Ik was ook niet van plan om alles bij te houden net testen en zo. Ik heb wel een app waarbij ik mijn menstruatie bijhoud, maar dat is meer om te weten wanneer ik het kan verwachten. Ik ben een (niet zo trotse) bezitster van een koperspiraal. Kan niet wachten tot t ding eruit kan!
pi_148355424
Wat leuk en spannend Groofs dat je voor een derde gaat!

Philomijn hopelijk gaat het snel weer beter bij jullie!

Silliegirl jeej de anticonceptie weg, dat is stap 1 in ieder geval al!

Diconnected welkom! Ik denk dat dat half jaar voorbij zal vliegen voor je!

Hier rammel ik op het moment heel hard. Ik spreek mijn gedachten over een kindje hebben steeds vaker ook gewoon uit naar mijn vriend toe. We hadden het bijvoorbeeld over de vakantiebestemming. Doe maar dit, want als ik volgend jaar misschien zwanger ben dan ga ik liever daar naartoe. En hij reageerde gewoon als in dat snap ik, ipv volgend jaar nog niet hoor! (waar ik me op voorbereid had). En ik heb lekker uitspraken gedaan als ook met kinderen kun je alles doen wat je graag wil, je zult je alleen wel moeten aanpassen. En dat beaamde hij met ja gewoon out of the box denken dan. Tot slot ook nog een achterneefje geboren en we hadden het over het leeftijdsverschil tussen ons en de ouders van het neefje. ‘Ik denk niet dat mijn vader nog zoveel jaar hoeft te wachten voor hij opa wordt.’ Ook al is het nog niets concreets, ik wordt wel gelukkig van z’n uitspraken op het moment.

Binnenkort dus voor het eerst op kraamvisite in 2,5 jaar, ben zo benieuwd wat hij ervan vindt!
Soms wordt ik wel wat onzeker van mensen om ons heen die nog helemaal niet met kinderen bezig lijken te zijn, niemand in onze omgeving. Maar kwa duur vd relatie, werk en koophuis zijn we een stuk verder waarmee ik mezelf dan weer kan zeggen dat het goed is zo. Herkent iemand dit?
Ik zou bijvoorbeeld ook echt niet weten hoe mij ouders zouden reageren, mijn schoonouders zullen wel heel enthousiast zijn (maar die zijn dan ook weer een generatie ouder dan die van mij, dus veel generatiegenoten zijn al opa/oma). Dan moet ik weer even tegen mezelf zeggen, als wij maar achter onze keuze staan.

En voorstelrondje voor de nieuwe rammelaars:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_148355440
Na een aantal jaar lurken heb ik toch maar een account aangemaakt en kom ik me hier melden.. Het lijkt me heerlijk om hier openlijk mee te kunnen posten over mijn onmogelijke gerammel :{
Als je loslaat heb je twee handen vrij.
pi_148369479
Welkom Octavie. Ook maar eens de stap gezet om een account aan te maken? Ik kwam er achter dat ik al lurk sinds 2007, toen kapitein pannenkoek in verwachting was van haar flensjes. Gezellig mee komen kletsen :) ik moeder voorlopig nog even verder over onze hamster.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 5 januari 2015 @ 21:21:52 #285
269689 crew  Viv
pi_148369969
quote:
11s.gif Op maandag 5 januari 2015 14:28 schreef Octavie het volgende:
Na een aantal jaar lurken heb ik toch maar een account aangemaakt en kom ik me hier melden.. Het lijkt me heerlijk om hier openlijk mee te kunnen posten over mijn onmogelijke gerammel :{
Welkom! Als je al jaren lurkt hoeven we ons niet voor te stellen. :+
Wat is het onmogelijke van jouw situatie?
pi_148371221
Welkom Octavie! Ben ook benieuwd naar je situatie :)

En wat lurk jij dan al lang Peacefulll! Dat is nog van voor 'mijn' tijd, ik lees mee sinds 2009 ongeveer.
freedom is just another word for nothing left to lose
  maandag 5 januari 2015 @ 22:13:24 #287
262052 TaMieke
Bah-a-la-la-la-la-la
pi_148372576
Volgens mij heb ik al eens een voorstelrondje gedaan, lees in ieder geval mee vanaf 2010.

Met kerst nog eens overleg gehad mer vriendlief. Ik had mijn laatste pil gehad, dus ik kon stoppen. Eigenlijk houdt niets ons meer tegen, maar vriend wil toch nog even doorsparen. Al met al denk ik dat we toch ergens dit jaar nog voor het echie gaan beginnen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op woensdag 13 juni 2018 15:27 schreef gcjoel het volgende:
JIj bent raar, dat snap je wel he? :D
pi_148372654
Poe, heel verhaal getikt, is het weg.. opnieuw!

Bedankt voor het warme welkom. Ik lurk hier ook al mee vanaf 2007 of eerder want kapitein pannenkoek kan ik me ook goed herinneren. Ik was toen nog heel jong maar wel overtuigd van mijn kinderwens. Ik ben nu 24, woon in een eigen appartement en volg een HBO studie, weliswaar op een laag tempo.
Ik heb een erfelijke zware lichamelijke beperking en ga met de jaren ook achteruit qua fysieke mogelijkheden. Mijn beperking maakt ook dat het zeer onverstandig is om zwanger te raken, fysiek te belastend. En dan heb ik ook nog te maken met een erfelijkheidsfactor van 50 of 100% kans.
Doordat ik fysiek alleen maar slechter wordt voel ik ook nog een bepaalde haast en druk om na te denken en invulling te geven aan mijn kinderwens.
Ik heb overigens ook geen vaste relatie maar ik weet niet of ik daarop wil wachten.

Kort samengevat: kinderwens is groot en al jaren aanwezig en ik probeer nu voor mezelf op een rijtje te krijgen wat kan, wat ik wil en wat realistisch is. Ook andere mogelijkheden om voor een kindje te mogen zorgen ben ik aan het onderzoeken...

Hopelijk is het ok als ik hier kom mee rammelen, twijfelen, wikken, wegen etc...
Als je loslaat heb je twee handen vrij.
  maandag 5 januari 2015 @ 22:21:41 #289
262052 TaMieke
Bah-a-la-la-la-la-la
pi_148373030
Tuurlijk mag dat! Maar jeetje zeg, dan heb je nog een flinke beslissing te maken. Zeker als een zwangerschap eigenlijk afgeraden wordt. Overweeg je wel om het te proberen? Of heeft dit ook veel nadelige gevolgen voor je eigen fysieke gestel? (Ja duh, maar ik bedoel meer.... Is de kans dan bijv groot dat je na de zwangerschap niets meer zelf kan??)


En het ging laatst over sex enzo.... 1x per dag halen we bij lange na niet! :o ik hoop dat mijn aflatende zin iets te maken heeft met de pil anders moet ik straks veel zin gaan maken :+ :@
Op woensdag 13 juni 2018 15:27 schreef gcjoel het volgende:
JIj bent raar, dat snap je wel he? :D
pi_148384082
Nu ik zie dat er hier een voorstelrondje wordt gedaan, heb ook ik me dan (eindelijk) geregistreerd: hier nog iemand die al jaren meelurkt :D :W

Ik rammel dus al jaren, maar de situatie was er nooit naar om ook te 'mogen' rammelen, druk met werk/studie, relatie nog te pril en ik vond mezelf ook wat te jong :P Maar inmiddels ben ik een kleine 5 jaar samen met Vriend, zijn aan de randvoorwaarden (financien etc) voldaan en misschien nog wel het belangrijkste: rammelen we samen net zo hard *O* De namen zijn al gekozen, het huis is op de groei gekocht :+ en we fantaseren er regelmatig op los over onze toekomstige mini, hoe zou het zijn en hoe zouden we dit en dat aanpakken.. Op dit moment ben ik nog bezig met afstuderen, dat is samen met de verhuizing het enige wat we echt af willen voor we van start gaan. Andere dingen (vast contract voor mij maar bijv ook het gevoel "klaar te zijn" - hoe weet je dat ooit helemaal zeker?) zien we als plusjes: als het kan dan heel graag, maar het zijn geen voorwaarden (meer). Onze voorlopige startdatum ligt ergens in 2016, gevoelsmatig nog ver weg maar tegelijkertijd soms ook heeel dichtbij..

Dus, lang verhaal kort: ik zou hier graag meeschrijven de komende tijd! Hopelijk kan ik het rammelen zo een beetje inperken, want op de momenten dat 2016 nog heel ver weg voelt is het vooral erg frustrerend om me zo te voelen, en de berg die afstuderen heet wordt er uiteraard ook niet kleiner door :X }:|
pi_148384298
Meer aanwas!! Leuk!!
:)
pi_148385066
@silliegirl: al een paar dagen geleden maar toch, wat een goed begin van het nieuwe jaar zeg, echt een omslag! Spannende tijd gaan jullie tegemoet :)
@Nolita: herkenbaar, het steeds meer gewoon uitspreken van je gedachten over een kindje hebben! Fijn he, als je vriend dan zulke uitspraken doet.. Ik probeerde in het begin heel neutraal te reageren als hij positief reageerde op een opmerking van mij, of de eerste keren dat hij ineens uit zichzelf over een mini begon - maar diep van binnen voelde ik me dan ongeveer zoiets *O* O+ :D :o Die onzekerheid naar omgeving voel ik ook erg, in mijn directe omgeving zouden wij één van de eersten zijn. Uiteindelijk is het belangrijkste dat jullie zelf voor 100% achter de keuze staan (die omgeving volgt vanzelf heus wel ;)), maar het is toch lastig. Ik kan me bijv ook best zorgen maken over vriendschappen en of/hoe die misschien zouden veranderen als we een kindje hebben..
@Octavie: jeetje, wat een moeilijke situatie zit je in zeg. Veel sterkte met het wikken, wegen en uitzoeken van mogelijkheden, ik hoop dat je hier wat steun kan vinden! Zijn er mensen in je omgeving die van je kinderwens afweten, of zijn het afwegingen die je vooral in je eentje moet maken?

Ik wilde eigenlijk op meer mensen reageren nog, maar de studie roept.. *snel wegklikt*
pi_148399082
Welkom andere nieuwkomers :)

@Tyler-Girl; ik zou het heel graag willen proberen maar het kan inderdaad enorme fysieke achteruitgang als gevolg hebben. In zulke mate dat ik zelfs permanent beademd zou moeten worden omdat mijn eigen spierkracht het dan niet meer trekt om adem te halen. Dus dat is niet niks. En daar komt bij dat ik mijn kindje misschien wel opzadel met dezelfde lichamelijke beperkingen en ik weet niet of ik dat wel wil/dat zou heel egoistisch zijn.

@onomatopee; kan me voorstellen dat het wachten soms frustrerend is. Hopelijk lucht het mee posten een beetje op.
Ik heb een paar vriendinnen die weten dat ik wel graag een kindje wil, maar eigenlijk weet niemand hoe groot de wens echt is en hoe erg ik er al mee bezig ben.. En al helemaal niet wat al mijn overdenkingen zijn.. Ik zou het wel willen delen maar mijn beste vriendinnen zijn er nog helemaal niet mee bezig dus ik denk dat ze het ook niet echt zullen begrijpen. Vandaar dat ik hier mee kom rammelen!
Als je loslaat heb je twee handen vrij.
pi_148401159
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 januari 2015 12:15 schreef onomatopee het volgende:
@silliegirl: al een paar dagen geleden maar toch, wat een goed begin van het nieuwe jaar zeg, echt een omslag! Spannende tijd gaan jullie tegemoet :)
@Nolita: herkenbaar, het steeds meer gewoon uitspreken van je gedachten over een kindje hebben! Fijn he, als je vriend dan zulke uitspraken doet.. Ik probeerde in het begin heel neutraal te reageren als hij positief reageerde op een opmerking van mij, of de eerste keren dat hij ineens uit zichzelf over een mini begon - maar diep van binnen voelde ik me dan ongeveer zoiets *O* O+ :D :o Die onzekerheid naar omgeving voel ik ook erg, in mijn directe omgeving zouden wij één van de eersten zijn. Uiteindelijk is het belangrijkste dat jullie zelf voor 100% achter de keuze staan (die omgeving volgt vanzelf heus wel ;)), maar het is toch lastig. Ik kan me bijv ook best zorgen maken over vriendschappen en of/hoe die misschien zouden veranderen als we een kindje hebben..
@Octavie: jeetje, wat een moeilijke situatie zit je in zeg. Veel sterkte met het wikken, wegen en uitzoeken van mogelijkheden, ik hoop dat je hier wat steun kan vinden! Zijn er mensen in je omgeving die van je kinderwens afweten, of zijn het afwegingen die je vooral in je eentje moet maken?

Ik wilde eigenlijk op meer mensen reageren nog, maar de studie roept.. *snel wegklikt*
Ik geloof het nog steeds niet helemaal, die omslag. Vrijdag gaat mijn Mirena er al uit! Gaat wel snel nu. Ik had condooms gekocht, maar mijn vriend heeft ze verstopt 😕. "die hebben we niet nodig" *ja maar eh.. * "nee!"
Dus nahjah, we zien wel!
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 6 januari 2015 @ 20:50:33 #295
269689 crew  Viv
pi_148403519
quote:
0s.gif Op maandag 5 januari 2015 22:15 schreef Octavie het volgende:
Ik heb een erfelijke zware lichamelijke beperking en ga met de jaren ook achteruit qua fysieke mogelijkheden. Mijn beperking maakt ook dat het zeer onverstandig is om zwanger te raken, fysiek te belastend. En dan heb ik ook nog te maken met een erfelijkheidsfactor van 50 of 100% kans.
Doordat ik fysiek alleen maar slechter wordt voel ik ook nog een bepaalde haast en druk om na te denken en invulling te geven aan mijn kinderwens.
Ik heb overigens ook geen vaste relatie maar ik weet niet of ik daarop wil wachten.
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 januari 2015 19:16 schreef Octavie het volgende:
ik zou het heel graag willen proberen maar het kan inderdaad enorme fysieke achteruitgang als gevolg hebben. In zulke mate dat ik zelfs permanent beademd zou moeten worden omdat mijn eigen spierkracht het dan niet meer trekt om adem te halen.
Och Octavie, dit had ik niet verwacht toen je "mijn onmogelijke gerammel" zei. Zitten wij hier te mutsen over het voltooien van studies of het vinden van een (vaste) baan. :@

Wat een duivels dilemma.
pi_148404489
Spannend en leuk Sillie!!

@viviRAWRS mijn verhaal is misschien heftig maar dat doet niets af aan jullie gerammel hoor. Ik vond het al lastig om mijn verhaal te doen omdat ik geen medelij wil krijgen of jullie verhalen te niet wil doen.. Ik zoek puur een plek om openlijk over mijn gerammel te kunnen kletsen en daar zit dit verhaal helaas achter.
Als je loslaat heb je twee handen vrij.
pi_148405298
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 januari 2015 21:07 schreef Octavie het volgende:
Spannend en leuk Sillie!!

@viviRAWRS mijn verhaal is misschien heftig maar dat doet niets af aan jullie gerammel hoor. Ik vond het al lastig om mijn verhaal te doen omdat ik geen medelij wil krijgen of jullie verhalen te niet wil doen.. Ik zoek puur een plek om openlijk over mijn gerammel te kunnen kletsen en daar zit dit verhaal helaas achter.
Dank je!

Wat een heftig verhaal bij jou en ik kan me voorstellen dat je gerammel heel dubbel is! Als je een kindje krijgt, wil je er natuurlijk ook goed voor kunnen zorgen! Moeilijke afweging om te maken hoor. Heb je een goede arts die bereid is met je mee te denken? Dat kan misschien helpen in het maken van keuzes? :)
pi_148406007
Wauw Octavie ;(

Blijf de gesprekken aangaan met je artsen en spreek je behoeftes ook uit.
Als de gevolgen voor jou en het kind echt zo zwaar kunnen zijn, snap ik eigenlijk niet zo goed waarom je überhaupt twijfelt :@

Maar men weet natuurlijk niet wat er medisch gezien allemaal nog kan in de toekomst.
:)
pi_148406732
Octavie, wat een heftig dilemma heb jij mee te maken zeg! Zou je nog meer kwijt willen over je overwegingen? Je zegt dat je niet weet of je op een vaste partner wilt wachten.. zou je daar meer over kunnen vertellen bijvoorbeeld?

Welkom onomatopee! Fijn dat jullie met z'n tweeën rammelen en dat er aan de meeste voorwaarden (bijna) is voldaan!
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_148408030
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 januari 2015 19:16 schreef Octavie het volgende:
Welkom andere nieuwkomers :)

@Tyler-Girl; ik zou het heel graag willen proberen maar het kan inderdaad enorme fysieke achteruitgang als gevolg hebben. In zulke mate dat ik zelfs permanent beademd zou moeten worden omdat mijn eigen spierkracht het dan niet meer trekt om adem te halen. Dus dat is niet niks. En daar komt bij dat ik mijn kindje misschien wel opzadel met dezelfde lichamelijke beperkingen en ik weet niet of ik dat wel wil/dat zou heel egoistisch zijn.

@onomatopee; kan me voorstellen dat het wachten soms frustrerend is. Hopelijk lucht het mee posten een beetje op.
Ik heb een paar vriendinnen die weten dat ik wel graag een kindje wil, maar eigenlijk weet niemand hoe groot de wens echt is en hoe erg ik er al mee bezig ben.. En al helemaal niet wat al mijn overdenkingen zijn.. Ik zou het wel willen delen maar mijn beste vriendinnen zijn er nog helemaal niet mee bezig dus ik denk dat ze het ook niet echt zullen begrijpen. Vandaar dat ik hier mee kom rammelen!
Ik heb natuurlijk geen idee welke aandoening je hebt, maar wellicht is PGD een optie. Het kan tegenwoordig voor aardig wat aandoeningen gedaan worden. Dan weet je in ieder geval zeker dat je kindje de aandoening niet heeft. Ik weet niet in hoeverre dat mogelijk is in combinatie met bijvoorbeeld een donor, maar dat valt wellicht wel te onderzoeken.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 6 januari 2015 @ 22:30:05 #301
269689 crew  Viv
pi_148408324
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 januari 2015 21:39 schreef Soof-87 het volgende:
Als de gevolgen voor jou en het kind echt zo zwaar kunnen zijn, snap ik eigenlijk niet zo goed waarom je überhaupt twijfelt :@
Dat geeft alleen maar aan hoe sterk een kinderwens kan zijn.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')