abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 8 november 2014 @ 20:31:02 #1
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_146441853
Laatste post van het vorige deel:

quote:
Nederland gaat het leger van Oekraïne helpen om de koude winter door te komen.
Dat zei minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken zaterdag na overleg met zijn Oekraïense collega Pavlo Klimkin.

De hulp bestaat uit zaken als generatoren en winterkledij ter waarde van zo'n 400.000 euro. Het gaat niet om wapens of ander gevechtsmaterieel, benadrukte Koenders.

Hij dankte Klimkin voor alle hulp om de slachtoffers van vlucht MH17 te bergen. Klimkin zei dat de afwikkeling van de ramp voor zijn kabinet ,,topprioriteit'' is en blijft.

Door: ANP
http://www.nu.nl/politiek(...)-spullen-winter.html

Dat zullen wel die long-johns en bovending zijn van begin jaren 90. Nog ergens liggen op een mob complex
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_146443821
@ErwinRommel dat is maar goed ook, want anders zouden ze geld uit moeten geven bij Defensie en dat is er al niet.
  zondag 9 november 2014 @ 15:31:21 #3
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_146464896
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 november 2014 20:31 schreef ErwinRommel het volgende:
Laatste post van het vorige deel:

[..]

http://www.nu.nl/politiek(...)-spullen-winter.html

Dat zullen wel die long-johns en bovending zijn van begin jaren 90. Nog ergens liggen op een mob complex
Oude Noorse colletjes, lang winterondergoed, dat soort meuk.
Kreeg ik ook nog bij mijn opkomst, en dat was ver na de jaren 90 :P
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  zondag 9 november 2014 @ 15:32:34 #4
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_146464926
quote:
0s.gif Op zondag 9 november 2014 15:31 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Oude Noorse colletjes, lang winterondergoed, dat soort meuk.
Kreeg ik ook nog bij mijn opkomst, en dat was ver na de jaren 90 :P
Heb ik nog een foto van hahaha
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  zondag 9 november 2014 @ 15:57:09 #5
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_146465698
Op eenzame hoogte:

http://www.telegraaf.nl/p(...)tm_campaign=facebook

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 11 november 2014 @ 07:32:30 #6
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_146523046
"Gevaarlijke spelletjes Rusland"

maandag 10 nov 2014, 21:22 (Update: 10-11-14, 21:59)

Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne zijn er tientallen 'verontrustende militaire' incidenten geweest tussen Rusland en het Westen. Dat staat in een vandaag verschenen rapport van de Britse denktank European Leadership Network (ELN).

In het stuk worden tientallen incidenten beschreven die in de afgelopen acht maanden plaatsvonden. Het gaat bijvoorbeeld om schendingen van het luchtruim of bijna-botsingen in de lucht of op zee. Maar de Russen probeerden ook anderen te provoceren. Daardoor werd de situatie extra gevaarlijk, schrijven de onderzoekers. De Russen intimideerden verkenningsvliegtuigen en vlogen extra laag over oorlogsschepen.

"Sinds de annexatie van de Krim zie je dat de Russische activiteiten toenemen", zegt generaal-majoor buiten dienst Frank van Kappen in het NOS Radio 1 Journaal. "De Russen hebben 500 miljard vrijgemaakt voor interventie. En je ziet dus ook dat ze op deze manier aan het testen zijn hoe de verdediging van de NAVO in elkaar zit."

NAVO-grondgebied

Drie keer werd het volgens de Britse denktank zo gevaarlijk dat de kans op veel slachtoffers of een militaire confrontatie 'aanzienlijk' was. De Russen ontvoerden een agent van de Estlandse inlichtingendienst bij een grenspost in Estland. NAVO-grondgebied dus. De agent werd meegenomen naar Moskou en beschuldigd van spionage.

En dan was er ook nog die mysterieuze onderzeeër in de Zweedse wateren. De boot werd voor het eerst gezien in de wateren bij Stockholm. Een week lang werd ernaar gezocht, maar de onderzeeër werd nooit gevonden. De regering in Moskou heeft altijd ontkend dat het om een Russische boot ging.

Passagiersvliegtuig

Het gaat niet alleen om militaire incidenten. Zo kon een botsing tussen een passagiersvliegtuig van de Scandinavische maatschappij SAS en een Russisch verkenningstoestel maar net voorkomen worden.

"Dat zijn gevaarlijke spelletjes. Als de vliegers fouten maken, dan kan zoiets ontaarden in een geweldig incident", zegt Van Kappen. "Het levert gevaar op voor de burgerluchtvaart, doordat de Russen de transponders van de toestellen uitzetten. Daardoor zijn ze niet meer zichtbaar voor de verkeersleiding."

Poetin

"Wat Poetin probeert te bereiken met de provocaties, is niet duidelijk. Dat is heel moeilijk in te schatten", zegt Van Kappen. "Poetin heeft zich omringd met een heel klein clubje adviseurs. Alle tegenspraak die je normaal gesproken in een staat hebt, is uitgeschakeld. De Doema, het lagerhuis van het Russische parlement, is een applaus-machine en vrije pers is er nauwelijks. Daardoor kun je niet meer inschatten welke kant Poetin op zal springen."

Tot een militaire confrontatie is het tot nu toe niet gekomen. Maar de strekking van het rapport is duidelijk: Rusland speelt met vuur. Van Kappen sluit zich daarbij aan. "Want de gevaren schuilen op twee niveaus. Wij hebben natuurlijk moeite om uit te vinden wat Poetin nu precies van plan is, maar hij misrekent zich ook in de reactie van het Westen op zijn handelen."

Bron: http://nos.nl/artikel/720043-gevaarlijke-spelletjes-rusland.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 11 november 2014 @ 07:35:52 #7
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_146523069
Nederland zoekt bootvluchtelingen

maandag 10 nov 2014, 12:33 (Update: 10-11-14, 19:25)

De Nederlandse marechaussee is vanochtend uitgevaren vanaf het Italiaanse eiland Lampedusa. NOS-correspondent Rop Zoutberg mocht mee: "Het is een bescheiden poging om iets te doen aan grensbewaking."

De marechaussee is sinds het begin van deze maand bij Lampedusa actief als onderdeel van Frontex, de Europese organisatie voor grensbewaking. De marechaussees zoeken op zee naar bootjes met vluchtelingen. Als ze een bootje aantreffen, kijken ze of sprake is van mensenhandel. Als zo'n mensenhandelaar nog aan boord is, wordt die meteen opgepakt.

"Ik zat vanochtend met vijf man marechaussee op een rubberboot van tien meter lang", zegt Zoutberg. "Daarmee varen ze tot honderd kilometer uit de kust van Lampedusa. Libië ligt 300 kilometer verderop."

Zo nodig helpen de marechaussees bij reddingsoperaties. Boten met vluchtelingen worden begeleid naar Lampedusa, ze worden nooit teruggestuurd.

Schiermonnikoog

Lampedusa ligt relatief dicht bij Libië. Het is één van de eerste plekken waar vluchtelingen langskomen op weg naar Europa. Lampedusa is zo'n 20 vierkante kilometer, half zo groot als Schiermonnikoog.

De EU en Italië hopen dat de extra grenscontroles op zee ertoe leiden dat mensensmokkelaars veel minder vaak de route naar Lampedusa kiezen.

Vaak maken vluchtelingen de oversteek in gammele bootjes. Het afgelopen jaar zijn er door de Italianen 150.000 vluchtelingen uit zee gehaald, naar schatting 3000 mensen verdronken.

De marechaussees zijn er ook op getraind om mensen te redden. Vanaf volgend jaar april zet Nederland ook een kustwachtvliegtuig in met waarnemers van de marechaussee. En dan is er ook een pool van mensen uit Nederland beschikbaar, onder wie hondenbegeleiders, grenswachters en documentenspecialisten.

Bron: http://nos.nl/artikel/719(...)otvluchtelingen.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_146523553
’Pijlsnel geld erbij voor leger’

Oppositie: tijd voor daden
Den Haag | In het overleg over de defensiebegroting stuit minister Hennis morgen op zeer kritische oppositiepartijen, die vinden dat zij snel tot daden moet komen. FOTO DIJKSTRA BV

Van onze parlementaire

redactie

Het is de hoogste tijd dat minister Hennis (Defensie) haar mooie woorden omzet in daden en er als de gesmeerde bliksem een behoorlijk bedrag bij regelt voor de krijgsmacht. Met die strijdkreet zal de defensiegezinde oppositie morgen het overleg over de defensiebegroting ingaan.

„Bij de NAVO-top in Wales heeft deze minister beloofd onze defensiebegroting in tien jaar tijd naar de NAVO-norm (2 procent van het nationaal inkomen) te brengen”, stelt CDA-Kamerlid Knops vast. „De handelwijze van Hennis komt daar in de verste verte niet mee overeen. Kennelijk komt ze in het kabinet niet verder omdat de PvdA dwarsligt.”

De 100 miljoen die Defensie er in deze begroting bij krijgt, is niet meer dan een ’fooi’, vindt Knops. „Het kabinet geeft ronduit toe dat we in een onzekere wereld leven en dat we ons moeten voorbereiden op nieuwe dreigingen, maar het laat de krijgsmacht verpieteren.” Het CDA heeft in zijn tegenbegroting jaarlijks 250 miljoen voor Defensie staan.

Een meerderheid van de Tweede Kamer schaarde zich na Prinsjesdag achter een oproep van de SGP om de defensie-uitgaven te verhogen. Afgelopen vrijdag maakte het kabinet bekend wat het daarmee van plan is: voorlopig niks. Dat wil zeggen: het kabinet „deelt de zorgen van de Tweede Kamer over de ontwikkeling van de internationale veiligheidssituatie”. Eerst gaat Buitenlandse Zaken alle actuele dreigingen in kaart brengen. Daarna zal het kabinet bezien welke aanpassing van het leger daarbij past. Over eventueel extra geld voor Defensie wordt pas in het voorjaar gesproken.

Dat is ruim na de verkiezingen voor Provinciale Staten. De VVD erkent dat „de wereld er dan weer heel anders uitziet” en dat steun van coalitiepartner PvdA voor extra defensiegeld lang niet zeker is.

SGP-Kamerlid Dijkgraaf wil dat Hennis toezegt dat daarbij de dreiging en niet het beschikbare geld leidend is. „Defensie heeft altijd gezegd: het is mooi dat we van alles willen, maar het geld is er niet. Ik wil dat de minister nu zegt: dit zijn de dreigingen en daar past een behoorlijke krijgsmacht en navenant budget bij.” Zo vindt Dijkgraaf dat de marine straks vier nieuwe onderzeeboten nodig heeft, en niet drie, zoals gevreesd.

Knops vindt dat Hennis meteen boter bij de vis moet doen. „Er moet gewoon zo snel als mogelijk geld bij. Als deze minister meent wat ze zegt, dan moet ze gewoon leveren.”

Hennis liet zich afgelopen weekeinde tijdens een politiek café in Doetinchem ontvallen dat ze er helemaal geen miljarden bij wíl, omdat Defensie dat niet ’kan verwerken’.

De ChristenUnie wil dat de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) er meer geld bij krijgt. VNL wil het defensiebudget met ruim 5 miljard verhoogd hebben, onder meer voor de aanschaf van een vliegdekschip.

Telegraaf
pi_146523562
quote:
Hennis liet zich afgelopen weekeinde tijdens een politiek café in Doetinchem ontvallen dat ze er helemaal geen miljarden bij wíl, omdat Defensie dat niet ’kan verwerken’.
Gvd... :') :')
  dinsdag 11 november 2014 @ 08:50:01 #10
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_146523796
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 november 2014 08:32 schreef AchJa het volgende:

[..]

Gvd... :') :')
Waaaaaat.....
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
pi_146524490
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 november 2014 08:31 schreef AchJa het volgende:
’Pijlsnel geld erbij voor leger’

Oppositie: tijd voor daden
Den Haag | In het overleg over de defensiebegroting stuit minister Hennis morgen op zeer kritische oppositiepartijen, die vinden dat zij snel tot daden moet komen. FOTO DIJKSTRA BV

Van onze parlementaire

redactie

Het is de hoogste tijd dat minister Hennis (Defensie) haar mooie woorden omzet in daden en er als de gesmeerde bliksem een behoorlijk bedrag bij regelt voor de krijgsmacht. Met die strijdkreet zal de defensiegezinde oppositie morgen het overleg over de defensiebegroting ingaan.

„Bij de NAVO-top in Wales heeft deze minister beloofd onze defensiebegroting in tien jaar tijd naar de NAVO-norm (2 procent van het nationaal inkomen) te brengen”, stelt CDA-Kamerlid Knops vast. „De handelwijze van Hennis komt daar in de verste verte niet mee overeen. Kennelijk komt ze in het kabinet niet verder omdat de PvdA dwarsligt.”

De 100 miljoen die Defensie er in deze begroting bij krijgt, is niet meer dan een ’fooi’, vindt Knops. „Het kabinet geeft ronduit toe dat we in een onzekere wereld leven en dat we ons moeten voorbereiden op nieuwe dreigingen, maar het laat de krijgsmacht verpieteren.” Het CDA heeft in zijn tegenbegroting jaarlijks 250 miljoen voor Defensie staan.

Een meerderheid van de Tweede Kamer schaarde zich na Prinsjesdag achter een oproep van de SGP om de defensie-uitgaven te verhogen. Afgelopen vrijdag maakte het kabinet bekend wat het daarmee van plan is: voorlopig niks. Dat wil zeggen: het kabinet „deelt de zorgen van de Tweede Kamer over de ontwikkeling van de internationale veiligheidssituatie”. Eerst gaat Buitenlandse Zaken alle actuele dreigingen in kaart brengen. Daarna zal het kabinet bezien welke aanpassing van het leger daarbij past. Over eventueel extra geld voor Defensie wordt pas in het voorjaar gesproken.

Dat is ruim na de verkiezingen voor Provinciale Staten. De VVD erkent dat „de wereld er dan weer heel anders uitziet” en dat steun van coalitiepartner PvdA voor extra defensiegeld lang niet zeker is.

SGP-Kamerlid Dijkgraaf wil dat Hennis toezegt dat daarbij de dreiging en niet het beschikbare geld leidend is. „Defensie heeft altijd gezegd: het is mooi dat we van alles willen, maar het geld is er niet. Ik wil dat de minister nu zegt: dit zijn de dreigingen en daar past een behoorlijke krijgsmacht en navenant budget bij.” Zo vindt Dijkgraaf dat de marine straks vier nieuwe onderzeeboten nodig heeft, en niet drie, zoals gevreesd.

Knops vindt dat Hennis meteen boter bij de vis moet doen. „Er moet gewoon zo snel als mogelijk geld bij. Als deze minister meent wat ze zegt, dan moet ze gewoon leveren.”

Hennis liet zich afgelopen weekeinde tijdens een politiek café in Doetinchem ontvallen dat ze er helemaal geen miljarden bij wíl, omdat Defensie dat niet ’kan verwerken’.

De ChristenUnie wil dat de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) er meer geld bij krijgt. VNL wil het defensiebudget met ruim 5 miljard verhoogd hebben, onder meer voor de aanschaf van een vliegdekschip.

Telegraaf
Ik weet niet wat ik hier op moet zeggen
  Moderator dinsdag 11 november 2014 @ 10:21:56 #12
257132 crew  Awsom
pi_146525783
VNL wil een vliegdekschip? :') :') :') :')
  dinsdag 11 november 2014 @ 10:31:59 #13
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_146526044
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 november 2014 10:21 schreef Awsom het volgende:
VNL wil een vliegdekschip? :') :') :') :')
Als het aan hen ligt gaan we dat grote plan van Geenstijl realiseren kennelijk..
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
pi_146526357
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 november 2014 08:32 schreef AchJa het volgende:

[..]

Gvd... :') :')
Ze kunnen het niet verwerken omdat ze eerst een week stom verbaast zijn dat politici een keer iets verstandigs willen doen :')
Beneath the gold, the bitter steel
  dinsdag 11 november 2014 @ 11:18:38 #15
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_146527290
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 november 2014 08:31 schreef AchJa het volgende:
’Pijlsnel geld erbij voor leger’

Oppositie: tijd voor daden

Hennis liet zich afgelopen weekeinde tijdens een politiek café in Doetinchem ontvallen dat ze er helemaal geen miljarden bij wíl, omdat Defensie dat niet ’kan verwerken’.

Telegraaf
HET bewijs dat deze Minister van defensie geïnstalleerd is om het woord te vertolken van het kabinet in plaats van haar ministerie. Dit is te gek voor woorden.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 11 november 2014 @ 13:54:55 #16
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_146532186
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_146541834
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 november 2014 08:32 schreef AchJa het volgende:

[..]

Gvd... :') :')
Je gelooft toch niet dat ze dat heeft gezegd hoop ik?
pi_146542313
quote:
7s.gif Op dinsdag 11 november 2014 17:55 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Je gelooft toch niet dat ze dat heeft gezegd hoop ik?
Vertel een willekeurige NATO partner dat onze mindef een secretaresse opleiding heeft. Dan geloven ze je ook niet.

Ja, ik ben er van overtuigd dat ze dit gezegd heeft.
pi_146543344
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 november 2014 18:08 schreef AchJa het volgende:

[..]

Vertel een willekeurige NATO partner dat onze mindef een secretaresse opleiding heeft. Dan geloven ze je ook niet.

Ja, ik ben er van overtuigd dat ze dit gezegd heeft.
Ik heb weinig vertrouwen in Hennis, nog minder in de Telegraaf.
  dinsdag 11 november 2014 @ 18:51:37 #20
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_146543852
Het is echt jammer van dat achterlijke steenkolen Engels ( why in gods name )
Maar Damen shipyards / schelde naval shipbuilding heeft weer een nieuw model ( waarschijnlijk vervanger M-fregat )

Het kijken waard als je je niet dood ergert aan zijn uitleg.

[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  dinsdag 11 november 2014 @ 20:18:10 #21
304398 leovanw
No Message No Mission
pi_146548387
Het Korps Commandotroepen (KCT) zal binnenkort haar nieuwe Special Forces-voertuig aan het grote publiek presenteren. Deze Air Transportable Tactical Vehicles (ATTV) zijn in nauwe samenwerking met de Nederlandse industrie ontwikkeld. Ervaringen uit recente missies hebben geleid tot het ATTV-project waarbij een voertuig van chassis tot koplampen ontworpen is naar de specifieke eisen van het optreden van speciale eenheden. Behalve betere terreinvaardigheid hebben de nieuwe Special Forces-voertuigen meer laadvermogen dan de huidige Mercedes Benz-terreinwagens. Ook kan de ATTV niet alleen onder, maar ook in het laadruim van een Chinook transporthelikopter worden vervoerd. Dit is essentieel met het oog op het takenpakket van het KCT. Het elitekorps van de landmacht krijgt uiteindelijk vijftig van deze voor Speciale Operaties ontwikkelde voertuigen.

Lees hier tot in detail alles over de ontwikkeling en onderhuidse geheimen van dit brute beestachtig nieuwe terreinvoertuig: http://www.dutchdefencepress.com/?p=13067
There is no 'I' in TEAM and life is way to short for only dreaming... So live it to the MAX! FOR THOSE WHO UNDERSTAND WHAT YOU DO, NO EXPLANATION IS NECESSARY. FOR THOSE WHO DON’T, NONE IS POSSIBLE.
http://www.dutchdefencepress.com
  dinsdag 11 november 2014 @ 22:43:34 #22
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_146556364
Ik heb het gelezen, mooi werk Leo!
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  woensdag 12 november 2014 @ 00:19:40 #23
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_146560449
Poetins adviseur uit oorlogstaal

dinsdag 11 nov 2014

Een veiligheidsadviseur van de Russische president Poetin heeft gewaarschuwd dat de Baltische staten bij een eventuele oorlog tussen Europa en Rusland worden weggevaagd. Sergej Markov zei dat in een interview met de Zweedse televisie. "Zweden heeft niets te vrezen. Maar Letland en Estland wel. Bij een grote oorlog worden die landen weggevaagd."

Gints Jegermanis, de Letse ambassadeur in Zweden antwoordt daarop dat de boodschap op zich niet nieuw is, maar dat deze door de actuele situatie toch een nieuwe lading krijgt. "We zijn Russische dreigementen wel gewend. Maar de afgelopen zes maanden is er veel veranderd. Europa kampt met de dreiging van een nieuwe oorlog. De Russische agressie in Oekraïne is daar slechts een onderdeel van. Daarom maken deze uitlatingen de situatie er alleen maar slechter op."

Provocaties

Ambassadeur Jegermanis doelt daarbij op de recente provocaties waarbij Russische gevechtsvliegtuigen het Europese luchtruim binnendrongen. "De inwoners van Letland voelen zich daar erg ongemakkelijk bij. Rusland is een onvoorspelbare macht geworden in Europa."

Volgens Poetin's veiligheidsadviseur is er nog niet zo veel reden voor vrees en is de oplossing simpel. "Het probleem is de Ruslandfobie onder de politieke elite in de Europese Unie. Die Ruslandfobie staat gelijk aan racisme tegen Russen. Als jullie landen daarmee ophouden, wordt jullie leven een stuk eenvoudiger."

Bron: NOS
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  woensdag 12 november 2014 @ 15:17:01 #24
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_146574385
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 november 2014 08:32 schreef AchJa het volgende:

[..]

Gvd... :') :')
Echt...... :|W
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  vrijdag 14 november 2014 @ 16:47:30 #25
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_146651085
Het is toch eigenlijk van de zotte dat je zonder enige opleiding of ervaring al een land kan gaan besturen als je wordt gekozen door een andere stel flapdrollen die eigenlijk niet eens weten waar ze op stemmen.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 14 november 2014 @ 16:50:51 #26
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_146651194
"Wereld is instabieler geworden"
vrijdag 14 nov 2014, 15:45 (Update: 14-11-14, 15:48)

"We moeten ernstig rekening houden met een langdurige periode van instabiliteit in de directe omgeving van Europa." Dat schrijft minister Koenders in een brief aan de Tweede Kamer.

De brief is een update van de Internationale Veiligheidsstrategie die Koenders voorganger Timmermans anderhalf jaar geleden presenteerde. Volgens Koenders is "de instabiliteit in de wereld om ons heen sindsdien sterk toegenomen".

De nieuwe minister wijst onder meer op de Russische annexatie van de Krim en het conflict in Oost-Oekraïne en de opkomst van IS in Syrië en Irak. "We zien ons geconfronteerd met nieuwe manieren van oorlogsvoering, waarbij conventionele, niet reguliere en digitale technieken worden gecombineerd."

Ouderwetse diplomatie
Snelle oplossingen zijn volgens Koenders niet mogelijk. "Dit vraagt om internationale samenwerking en een geïntegreerde aanpak." Hij wil gebruik maken van de diplomatie en internationale organisaties in de regio en daarbij zoveel mogelijk in Europees verband optrekken

Na afloop van de ministerraad benadrukte de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken dat er geen sprake is van een terugkeer naar de Koude Oorlog en dat het belangrijk is om de dialoog aan te gaan. "In een wereld die complex in elkaar zit, is ouderwetse diplomatie juist erg belangrijk."

In zijn brief schrijft hij nog dat de kwaliteit van vredesmissies en -operaties in EU- en VN-kader omhoog moet. "Bescherming van burgers moet daarbij centraal staan."

Bron: http://nos.nl/artikel/721436-wereld-is-instabieler-geworden.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 14 november 2014 @ 17:28:40 #27
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_146652734
Piratenmissie wordt verlengd
vrijdag 14 nov 2014, 16:50 (Update: 14-11-14, 16:56)

Nederland blijft voor de kust van Somalië piraten bestrijden. Het kabinet verlengt deelname aan de EU-missie met een jaar en zal daarvoor twee schepen inzetten.

Nederland levert sinds 2009 een bijdrage aan de operaties tegen piraterij en minister Koenders is tevreden over de resultaten.

Training

Het aantal kapingen is sinds 2012 gedaald. Het kabinet wil ook meer gaan inzetten op veiligheid en stabiliteit op het vasteland. Het zal bijdragen aan training van het Somalische leger.

Nederland zal niet langer meedoen aan de anti-piraterijmissie van de NAVO. Het schip dat daarmee vrijkomt wordt aangeboden aan het snel inzetbare vlootverband van het bondgenootschap.

Bron: http://nos.nl/artikel/721454-piratenmissie-wordt-verlengd.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 15 november 2014 @ 15:51:53 #28
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_146682254
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zondag 16 november 2014 @ 10:25:36 #29
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_146704978
http://celleheute.de/otte(...)n-in-bergen-steigen/

quote:
Über eine vertiefte militärische Kooperation Deutschlands und der Niederlande haben sich Botschafterin Seiner Majestät des Königs der Niederlande in Berlin, Monique von Daalen und Henning Otte, verteidigungspolitischer Sprecher der CDU/CSU-Bundestagsfraktion ausgetauscht. Dazu erklärt Otte:
Botschafterin von Daalen und Henning Otte„Die Planungen zur Stationierung eines Panzerbataillons mit einer multinationalen Ausrichtung in Bergen nehmen weiter Form an. In einem Gespräch mit der niederländischen Botschafterin Monique von Daalen hat Henning Otte auf die lange Tradition der niederländischen Streitkräfte in Bergen hingewiesen und für eine neue Zusammenarbeit geworben. Mit dem Abzug der britischen Truppen aus Bergen, eröffnen sich im nächsten Jahr neue Möglichkeiten für die Streitkräfte beider Länder. Eine Chronik der Stadt Bergen, mit vielen Geschichten rund um die lange deutsch-niederländische Tradition, hat Henning Otte der niederländischen Botschafterin übergeben und so für eine neue und intensive Zusammenarbeit geworben.

Bereits im September hatte Henning Otte die Planungen eines Panzerbataillons in Bergen bekanntgegeben. Verteidigungsministerin Ursula von der Leyen hatte bei einem Truppenbesuch Anfang Oktober die Prüfung des Vorschlags bestätigt.

In den Niederlanden wurde mittlerweile das Parlament über Planungen informiert, ob eine Integration einer niederländischen mechanisierten Brigade in eine deutsche Panzerdivision erfolgen kann. Dabei gibt es auch Überlegung, deutsche Einheiten unter diese niederländische Panzerbrigade zu unterstellen. Der Aufbau eines multinationalen Panzerbataillons in Bergen mit einer niederländischen und deutschen Komponente nimmt damit mehr und mehr Form an. Entscheidungen sind jedoch noch nicht gefallen.

Am Mittwoch trifft Henning Otte in Berlin den Inspekteur des niederländischen Heeres, General Mart de Kruif, um für eine stärkere Zusammenarbeit beider Armeen aber auch für die Vorteile des NATO Truppenübungsplatzes Bergen für die Panzerkräfte der Niederlande zu werben.“
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  zondag 16 november 2014 @ 10:26:23 #30
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_146704987
Duidelijk.
  dinsdag 18 november 2014 @ 15:34:52 #31
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_146776270
quote:
Oud nieuws, twijfelachtige ontwikkeling.
Als er een Europees land is wat haar defensie apparaat heeft verkracht en terughoudend is met militair optreden is het Duitsland. En nu wordt de pantser :') brigade onder een Duitse pantser :7 divisie ondergebracht. Dat wordt heel veel verzamelgebiedjes betrekken 8-) , aan de andere kant komt er een tankbataljon met 1 nederlands eskadron en 1 Duits eskadron. Leuk oefenen.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_146778984
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 november 2014 15:34 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Oud nieuws, twijfelachtige ontwikkeling.
Als er een Europees land is wat haar defensie apparaat heeft verkracht en terughoudend is met militair optreden is het Duitsland. En nu wordt de pantser :') brigade onder een Duitse pantser :7 divisie ondergebracht. Dat wordt heel veel verzamelgebiedjes betrekken 8-) , aan de andere kant komt er een tankbataljon met 1 nederlands eskadron en 1 Duits eskadron. Leuk oefenen.
Zou jij evt weer terug op de Leo kunnen of ben je d'r wel klaar mee?
Bij de korporaal komt men met persoonlijke ideeën. Met de ideeën van de korporaal gaat men weg.
  dinsdag 18 november 2014 @ 18:50:37 #33
319525 Schild
Stay Hungry, Stay Foolish
pi_146781639
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 november 2014 17:08 schreef AdmiralGeneral_Aladeen het volgende:

[..]

Zou jij evt weer terug op de Leo kunnen of ben je d'r wel klaar mee?
Zijn iig infoops geplaatst voor Leopard bemanning, plaatsing in Duitsland. (8>
pi_146784850
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 november 2014 18:50 schreef Schild het volgende:

[..]

Zijn iig infoops geplaatst voor Leopard bemanning, plaatsing in Duitsland. (8>
is volgens mij al helemaal getopt.
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
pi_146785670
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 november 2014 20:19 schreef Thaboel het volgende:

[..]

is volgens mij al helemaal getopt.
Dacht dat ze nog open stonden vorige week? Toen heb k nog ff zitten neuzen tussen de infoops.

Dr zijn bij ons wel wat mensen die dr op gereageerd hebben.
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 18 november 2014 @ 23:19:00 #36
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_146793729
Marineschip komt aan in ebolaregio
dinsdag 18 nov 2014, 11:01 (Update: 18-11-14, 17:11)

De Karel Doorman is aangekomen in Sierra Leone. Het marineschip vertrok op 6 november vanuit Den Helder om hulpgoederen te brengen naar de door ebola getroffen landen in West-Afrika.

Correspondent Kees Broere is in de haven van de hoofdstad Freetown. Hij vertelde op NPO Radio 1 dat er grote behoefte is aan hulp. De ziekte houdt Sierra Leone in zijn greep.

Volgens Broere is de epidemie in Sierra Leone, in tegenstelling tot andere getroffen landen als Guinee en Liberia, nog niet over zijn top heen. "Alleen gisteren zijn er alweer negentig mensen besmet geraakt. De ziekte raast voort."

Twaalf miljoen handschoenen
Onder de hulpgoederen zijn twaalf miljoen handschoenen en 300.000 maskers om hulpverleners te beschermen. Daarnaast vervoert de Karel Doorman ook honderd terreinwagens en vijftig containers met ontsmettingsmiddelen, thermometers, generatoren en mobiele laboratoria.

Het uitladen van het schip staat voor morgen gepland. De Karel Doorman vervolgt zijn hulpmissie hierna in Liberia en Guinee. In totaal zal het marineschip zo'n drie maanden onderweg zijn.

Bron: http://nos.nl/artikel/722(...)n-in-ebolaregio.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 20 november 2014 @ 10:44:05 #37
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_146835525
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 november 2014 17:08 schreef AdmiralGeneral_Aladeen het volgende:

[..]

Zou jij evt weer terug op de Leo kunnen of ben je d'r wel klaar mee?
Ik zit met een dilemma. Heb van mijn chef vrije hand gekregen, hij zei dat hij me zou laten gaan en steunen als ik voor de tanks kies. Het probleem is mijn huidige leven waarin ik studeer en niet in Duitsland kan zitten de hele week, en mijn relatie kan ik dan net zo goed beëindigen. Ik ben 28 dus heb geen echte toekomst meer bij defensie, mijn leeftijd speelt mee. Ik wil liever een uitzending meepakken. Maar aan de andere kant is het het mooiste wat ik ooit heb gedaan. Het is echt apart hoe vaak ik terugdenk aan die tijd. Dat apparaat is machtig en het idee dat je met een Duits tankeskadron samenwerkt is voor tankers eigenlijk een kers op de taart.

Als ik me voorstel hoe zoiets was overgekomen tijdens de paraatheid van 11 tank en 42 tank dan was iedereen jaloers geweest en had die eenheid gegolden als prestatie eenheid. Duitsers zijn nu eenmaal lastig te kloppen en de oefeningen zullen het niveau omhoog halen, Nederlandse commandanten kennende zijn ze enorm gevoelig om beter te zijn dan hun collega ten kostte van zo ongeveer alles :') , en dat bedoel ik niet altijd in het positieve.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 21 november 2014 @ 03:13:37 #38
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_146860582
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 24 november 2014 @ 07:02:42 #39
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_146946374
Liberiaanse president aan boord van Karel Doorman

Het Nederlandse marineschip Karel Doorman krijgt de komende dag bezoek van de Liberiaanse president Ellen Johnson Sirleaf. Ze zal aan boord gaan als het schip is aangekomen in de Liberiaanse hoofdstad Monrovia. Dat heeft de Nederlandse ebola-gezant Hans Docter bekendgemaakt.

De Karel Doorman is in West-Afrika om medische hulpgoederen te leveren voor de strijd tegen ebola. Woensdag loste het schip spullen in de Sierra Leoonse hoofdstad Freetown en vrijdag in Guinee.

Het marineschip vertrok tweeënhalve week geleden uit Den Helder met aan boord onder meer mobiele laboratoria, tientallen vrachtwagens en ambulances en miljoenen plastic handschoenen.

Tweede missie

Liberia is de laatste halte op de missie van de Karel Doorman. Mogelijk gaat het schip later voor een tweede keer hulpgoederen naar West-Afrika brengen.

Bron: http://nos.nl/artikel/200(...)n-karel-doorman.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 24 november 2014 @ 10:23:51 #40
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_146948533
Eijsink in voor topbaan NAVO-waakhond

DEN HAAG -
Het Tweede Kamerlid voor de PvdA Angelien Eijsink is kandidaat voor het vicevoorzitterschap van de NAVO Parlementaire Assemblee. Deze organisatie van parlementariërs, die altijd haar kijk op aangelegenheden van de NAVO geeft, komt deze dagen bijeen in Den Haag.

Daar wordt maandag ook besloten over het vicevoorzitterschap. Eijsink heeft steun gezocht bij deelnemende parlementariërs en er zijn in principe geen tegenkandidaten, aldus een woordvoerder van de Assemblee. De organisatie van de 28 NAVO-landen heeft vijf vicevoorzitters. De Assemblee kan adviezen geven aan de NAVO, maar heeft geen bevoegdheden.

Eijsink is sinds 2007 lid van de NAVO Parlementaire Assemblee. De Assemblee kiest maandag ook een nieuwe voorzitter die in plaats voor de aftredende Hugh Bayley komt. Opvolger wordt waarschijnlijk het Amerikaanse Congreslid Michael Turner.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_topbaan_NAVO__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 1 december 2014 @ 08:44:54 #41
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_147175275
quote:
Leger krijgt weer tanks

De tot nu in het diepste geheim besproken versmelting van de 43 Gemechaniseerde Brigade uit Havelte met de 1e Duitse Pantserdivisie, krijgt deze maand definitief vorm door gezamenlijke missies.

De historische vrijage met de tankgroep van de Bundeswehr leidt ertoe dat de Koninklijke Landmacht índirect weer over de zo node gemiste tanks gaat beschikken, bevestigt zegsman overste Remy van Strien desgevraagd. Vooralsnog komen er geen Nederlanders op de rupsvoertuigen terecht, doch ingewijden melden dat het streven is om dit in de nabije toekomst ook mogelijk te maken.

Een eenheid ’43 Mechbrig’ uit Havelte oefent van 7 tot en met 19 december met een Duits tankeskadron op een militair terrein in Altmark. „Daar kunnen we de resultaten zien van de eerste integratiestappen van onze zwaarste eenheid in de Bundeswehr”, erkent de luitenant-kolonel.

Bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/23393824/__Leger_krijgt_weer_tanks__.html

"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
pi_147220229
quote:
0s.gif Op maandag 1 december 2014 08:44 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

Waarom zouden de duitsers dat trouwens willen?
Die mogen alle kosten voor de dure apparaten dragen.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  dinsdag 2 december 2014 @ 15:59:42 #43
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_147220384
Zeg het maar. Misschien dat die 15 tanks die over zijn nu naar de Duitsers gaan zodat wij er in kunnen trainen oid.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  dinsdag 2 december 2014 @ 16:03:27 #44
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_147220475
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2014 15:55 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Waarom zouden de duitsers dat trouwens willen?
Die mogen alle kosten voor de dure apparaten dragen.
Waarschijnlijk een bilateraaltje waar de Duitsers er op een ander front voordeel uithalen.
  dinsdag 2 december 2014 @ 16:14:56 #45
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_147220796
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2014 16:03 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Waarschijnlijk een bilateraaltje waar de Duitsers er op een ander front voordeel uithalen.
Twee van de drie gevechtsbrigades die wij hebben worden geintegreerd met Duitse divisies. Whats next, het opheffen van de korpsstaf en het aan de Duitsers overlaten? Die zouden dan beschikking krijgen over een complete divisie die door NL betaald wordt.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
pi_147221543
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2014 16:14 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

Twee van de drie gevechtsbrigades die wij hebben worden geintegreerd met Duitse divisies. Whats next, het opheffen van de korpsstaf en het aan de Duitsers overlaten? Die zouden dan beschikking krijgen over een complete divisie die door NL betaald wordt.
Kunnen net zo goed een bundesländer worden zo.
Het leger staat praktisch onder duits commando en Duitsland kan via zijn economie zo'n beetje zijn agenda aan de rest van de EU opdringen.

Wat kunnen we nu nog zelfstandig doen in de toekomst.
Wat zijn nog echte NL troepen?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  dinsdag 2 december 2014 @ 17:08:23 #47
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_147222243
KM :6
  dinsdag 2 december 2014 @ 18:03:42 #48
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_147223796
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2014 16:41 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Kunnen net zo goed een bundesländer worden zo.
Het leger staat praktisch onder duits commando en Duitsland kan via zijn economie zo'n beetje zijn agenda aan de rest van de EU opdringen.

Wat kunnen we nu nog zelfstandig doen in de toekomst.
Wat zijn nog echte NL troepen?
De Marine denk ik.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
pi_147224779
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2014 18:03 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

De Marine denk ik.
Is daar nog veel van over?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  woensdag 3 december 2014 @ 12:07:52 #50
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_147243873
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2014 15:55 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Waarom zouden de duitsers dat trouwens willen?
Die mogen alle kosten voor de dure apparaten dragen.
Er zijn door de bezuinigingen bij onze Oosterbuur bijna geen tanks meer over.
Als je denkt dat Nederland haar krijgsmacht heeft verneukt, het is nog veel en veel erger bij Duitsland. Rapporten en artikels die ik daarvandaan zie komen naast de simpele telling van hun gereedschapskist is genoeg voor een potje huilen met de pet op.

De Eurofighter is een ramp, van de 109 toestellen vliegen er 8, de Tigers staan aan de grond, de Duitse defensie vertrouwd de NH90 niet, de G36 zou ondermaatspresteren en is aan vervanging toe, ze hebben geen luchtafweer meer, er zijn nog maar 4? tankbataljons over, hun zwaar luchttransport staat stil, van de 56 vliegen er nog geen 20 en intern zal het daar wel een ramp zijn na het afstappen van de dienstplicht niet zo lang geleden ( we weten allemaal hoe reorganisaties gaan ).

De Bundeswehr heeft een krijgsmacht welke Nederland zou staan, NL minus Marine zou een krijgsmacht hebben die België zou staan en Luxemburg zou het af moeten kunnen doen met wat België nu heeft minus marine en luchtmacht. Het enige land in het Oosten waarvan we kunnen zeggen, tjonge, lekker bezig joh is Polen. Dat land is onze enige hoop als er wat gebeurt, dat zijn de enigen die hun defensie serieus nemen.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_147243933
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 12:07 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Er zijn door de bezuinigingen bij onze Oosterbuur bijna geen tanks meer over.
Als je denkt dat Nederland haar krijgsmacht heeft verneukt, het is nog veel en veel erger bij Duitsland. Rapporten en artikels die ik daarvandaan zie komen naast de simpele telling van hun gereedschapskist is genoeg voor een potje huilen met de pet op.

De Eurofighter is een ramp, van de 109 toestellen vliegen er 8, de Tigers staan aan de grond, de Duitse defensie vertrouwd de NH90 niet, de G36 zou ondermaatspresteren en is aan vervanging toe, ze hebben geen luchtafweer meer, er zijn nog maar 4? tankbataljons over, hun zwaar luchttransport staat stil, van de 56 vliegen er nog geen 20 en intern zal het daar wel een ramp zijn na het afstappen van de dienstplicht niet zo lang geleden ( we weten allemaal hoe reorganisaties gaan ).

De Bundeswehr heeft een krijgsmacht welke Nederland zou staan, NL minus Marine zou een krijgsmacht hebben die België zou staan en Luxemburg zou het af moeten kunnen doen met wat België nu heeft minus marine en luchtmacht. Het enige land in het Oosten waarvan we kunnen zeggen, tjonge, lekker bezig joh is Polen. Dat land is onze enige hoop als er wat gebeurt, dat zijn de enigen die hun defensie serieus nemen.
Ze hebben daar toch nog steeds patriots en puma's voor luchtafweer?
Verder dacht ik dat de g36 juist een van de betere wapens was.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_147243989
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 12:07 schreef Pumatje het volgende:
r is een ramp, van de 109 toestellen vliegen er 8, de Tigers staan aan de grond, de Duitse defensie vertrouwd de NH90 niet, de G36 zou ondermaatspresteren en is aan vervanging toe, ze hebben geen luchtafweer meer, er zijn nog maar 4? tankbataljons over, hun zwaar luchttransport staat stil, van de 56 vliegen er nog geen 20 en intern zal het daar wel een ramp zijn na het afstappen van de dienstplicht niet zo lang geleden ( we weten allemaal hoe reorganisaties gaan ).

De Bundeswehr heeft een krijgsmacht welke Nederland zou staan, NL minus Marine zou een krijgsmacht hebben die België zou staan en Luxemburg zou het af moeten kunnen doen met wat België nu heeft minus marine en luchtmacht. Het enige land in het Oosten waarvan we kunnen zeggen, tjonge, lekker bezig joh is Polen. Dat land is onze enige hoop als er wat gebeurt, dat zijn de enigen die hun defensie serieus nemen.
Wellicht is dat ook wel het 'voordeeltje' van de duitsers. Door de buitenlandse afhankelijk te noemen kan er moeilijk nog verder op de tank bat. bezuinigd worden.

Anders dan dat is de staat van de defensie apparaten in dit werelddeel stuitend. Voor mensen die schermen met uitspraken als "he who doesn't learn from history is doomed to repeat it", handelen zij (de politiek) hier verdomd slechts naar. Zum kotsen is het.
You know how to curl up like a bitch, don't you, reporter?
  woensdag 3 december 2014 @ 12:15:50 #53
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_147244073
Bij de Duitsers is verder nog geen 20% van de CH-53 ( transport heli ) vloot operationeel, 40% van hun zwaar luchttransport ( transall), 8% van Eurofighters, 30% van de Tornado's en verloor een Tiger bij een oefening een antitank wapen tijdens de vlucht afgelopen zomer :') .

Het is kommer und kwel, de problemen zijn er gigantisch.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  woensdag 3 december 2014 @ 12:16:47 #54
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_147244095
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 12:09 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Ze hebben daar toch nog steeds patriots en puma's voor luchtafweer?
Verder dacht ik dat de g36 juist een van de betere wapens was.
Vraag Achja maar eens naar de Duitse lua, had hij tijd terug gesprek over met een Duitser. Naar ik weet heeft de Bundeswehr geen LUA meer, taken overgeheveld naar de Duitse luchtmacht, systemen afgestoten, is weinig voor in de plaats gekomen en de Lua onder de Luftwaffe zorgt natuurlijk voor verschuiving van prioriteit. Een landmacht zonder LUA is bijna even belachelijk als een landmacht zonder tanks. Alle Duitse lua scholen, trainingscentra en eenheden zijn opgelost in 2012.
Over die G36

http://www.focus.de/polit(...)enen_id_4310308.html

[ Bericht 9% gewijzigd door Pumatje op 03-12-2014 12:23:04 ]
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_147267562
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 12:07 schreef Pumatje het volgende:

[..]

De Eurofighter is een ramp, van de 109 toestellen vliegen er 8.
42. http://www.janes.com/arti(...)erviceability-issues
  donderdag 4 december 2014 @ 08:56:17 #56
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_147270935
http://www.defencetalk.com/norway-launches-new-submarine-project-61102/


Hé, is dat ook niet de vervanging voor onze Walrus klasse?
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
pi_147279766
quote:
Niet veel slechter dan de jsf en de f16's dus.

Ik vind dit trouwens opmerkelijk nieuws:
http://www.defensenews.co(...)-Singapore-s-Future-

[ Bericht 15% gewijzigd door icecreamfarmer_NL op 04-12-2014 15:14:40 ]
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_147281975
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 15:06 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Niet veel slechter dan de jsf en de f16's dus.

Als het niet veel slechter zou zijn dan bij andere luchtmachten, dan zou er geen ophef over zijn.
Als je de beschikbaarheidscijfers van de Duitse Typhoon vergelijkt met die van de RAF, dan is bij de Duitsers toch wel iets mis. Interessant zou zijn om de cijfers van de Italianen, Spanjaarden en Saudi's te weten. Zal me niks verbazen als bij die laatste alles wel tiptop in orde is, want daar zit het geld.

Over de beschikbaarheidcijfers van de F-16 weten we weinig, het is gissen, wij zitten met pakweg 60 airframes aan iets van 30 inzetbare toestellen of iets dergelijks. F-35 is nog helemaal niet operationeel, dus daar kan je helemaal niks over zeggen op dit moment.
  Moderator donderdag 4 december 2014 @ 16:38:35 #59
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_147282617
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 16:28 schreef Radegast het volgende:

[..]

Als het niet veel slechter zou zijn dan bij andere luchtmachten, dan zou er geen ophef over zijn.
Als je de beschikbaarheidscijfers van de Duitse Typhoon vergelijkt met die van de RAF, dan is bij de Duitsers toch wel iets mis. Interessant zou zijn om de cijfers van de Italianen, Spanjaarden en Saudi's te weten. Zal me niks verbazen als bij die laatste alles wel tiptop in orde is, want daar zit het geld.

Over de beschikbaarheidcijfers van de F-16 weten we weinig, het is gissen, wij zitten met pakweg 60 airframes aan iets van 30 inzetbare toestellen of iets dergelijks. F-35 is nog helemaal niet operationeel, dus daar kan je helemaal niks over zeggen op dit moment.
Ik dacht dat tussen de 30% en 50% normale cijfers waren.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_147283194
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 16:55 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Ik dacht dat tussen de 30% en 50% normale cijfers waren.
Voor MiG's wel. ;)
pi_147283624
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 12:16 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Vraag Achja maar eens naar de Duitse lua, had hij tijd terug gesprek over met een Duitser. Naar ik weet heeft de Bundeswehr geen LUA meer, taken overgeheveld naar de Duitse luchtmacht, systemen afgestoten, is weinig voor in de plaats gekomen en de Lua onder de Luftwaffe zorgt natuurlijk voor verschuiving van prioriteit. Een landmacht zonder LUA is bijna even belachelijk als een landmacht zonder tanks.
Dat idd. Er zijn noodgedwongen nog wat Stingers (manpad) "terug" in de bewapening genomen, verder stelt het geen reet meer voor daar vwb lua. Het enige wat ze nog hebben is Patriot, voor de rest niets meer. Roland, Gepard, Ozelot, allemaal pleite. Ook het leeuwendeel manpad Stinger is wegbezuinigd.
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 4 december 2014 @ 21:15:11 #63
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_147290488
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 4 december 2014 @ 21:59:31 #64
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_147292036
quote:
Dank hiervoor. Dikke held die gast!
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  vrijdag 5 december 2014 @ 22:33:58 #65
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_147322148
http://www.bbc.com/news/uk-30338659

'Morale poor' among UK crews at RAF Akrotiri, Cyprus

Raids against Islamic State are being conducted from RAF Akrotiri in Cyprus "with broken jets and tired and fed-up people", BBC Newsnight has been told.
In a letter, a serviceman said the base was being neglected, morale was poor and ground crews had taken to eating humanitarian rations meant for Iraqis.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 6 december 2014 @ 02:24:55 #66
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_147325988
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 7 december 2014 @ 13:00:02 #67
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_147356569
Morsink gaat zich over lintjes buigen
DEN HAAG -

Generaal-majoor buiten dienst Henk Morsink is benoemd tot Kanselier der Nederlandse Orden. Hij wordt eveneens lid en voorzitter van het Kapittel der Militaire Willems-Orde. Dat heeft de ministerraad vrijdag besloten.

Gepensioneerd generaal Henk Morsink wil raadslid worden voor het CDA. Gepensioneerd generaal Henk Morsink wil raadslid worden voor het CDA.

De Kanselarij der Nederlandse Orden adviseert bij de toekenning van koninklijke onderscheidingen. Genoemd Kapittel der Militaire Willems-Orde onderzoekt de heldendaden van mensen die daardoor kans lijken te maken om te worden voorgedragen voor deze hoogste onderscheiding voor 'moed, beleid en trouw'.

Na zijn loopbaan bij Defensie werd Morsink (58 jaar) in januari 2009 adjudant-generaal van koningin Beatrix en tevens Chef van haar Militaire Huis. Hij vervulde die functie ook nog enige tijd na de troonswisseling.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_over_lintjes__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Moderator zondag 7 december 2014 @ 13:33:59 #68
257132 crew  Awsom
pi_147357355
_O_ Henk Morsink _O_
  dinsdag 9 december 2014 @ 16:44:05 #69
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_147425676
Dutch reverse MBT decision

The Royal Netherlands Army (RNLA) is planning to reinstate a limited tank capability, it has emerged.

Shephard has learned that the Dutch military has commenced recruiting new personnel that will start operating 17 KMW Leopard 2A6 MBTs that have been stored since 2011.

http://www.shephardmedia.(...)everse-mbt-decision/

[ Bericht 10% gewijzigd door Pumatje op 09-12-2014 16:56:23 ]
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  dinsdag 9 december 2014 @ 16:45:16 #70
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_147425709
stukje uit Jane's

It plans to ultimately field a total of 225 Krauss-Maffei Wegmann Leopard 2A6 main battle tanks (MBTs) that will equip four tank battalions.

"These Leopard 2A6s will be slowly replaced by the upgraded Leopard 2A7. Krauss-Maffei Wegmann is currently converting 20 ex-Royal Netherlands Army Leopard 2A6 MBTs to the latest Leopard 2A7 configuration, with the longer-term aim of fielding additional units if funding is available. Rheinmetall 120 mm ammunition is also being procured for the Rheinmetall smooth bore gun installed in the Leopard 2A6 and 2A7."

http://www.janes.com/arti(...)shapes-up-for-future
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_147430082
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 december 2014 16:45 schreef Pumatje het volgende:
stukje uit Jane's

It plans to ultimately field a total of 225 Krauss-Maffei Wegmann Leopard 2A6 main battle tanks (MBTs) that will equip four tank battalions.

"These Leopard 2A6s will be slowly replaced by the upgraded Leopard 2A7. Krauss-Maffei Wegmann is currently converting 20 ex-Royal Netherlands Army Leopard 2A6 MBTs to the latest Leopard 2A7 configuration, with the longer-term aim of fielding additional units if funding is available. Rheinmetall 120 mm ammunition is also being procured for the Rheinmetall smooth bore gun installed in the Leopard 2A6 and 2A7."

http://www.janes.com/arti(...)shapes-up-for-future
Dat was weer een heerlijke lange termijn bezuiniging die al 5x zoveel gekost dan opgeleverd heeft.
Wie verzint die plannen, de ministers, hoge generaals?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_147430189
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 22:33 schreef RonaldV het volgende:
http://www.bbc.com/news/uk-30338659

'Morale poor' among UK crews at RAF Akrotiri, Cyprus

Raids against Islamic State are being conducted from RAF Akrotiri in Cyprus "with broken jets and tired and fed-up people", BBC Newsnight has been told.
In a letter, a serviceman said the base was being neglected, morale was poor and ground crews had taken to eating humanitarian rations meant for Iraqis.
Niks raars dus bij de Duitsers, ik zie hier dezelfde ratio's langskomen.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  dinsdag 9 december 2014 @ 20:21:57 #73
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_147432399
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 december 2014 19:15 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Dat was weer een heerlijke lange termijn bezuiniging die al 5x zoveel gekost dan opgeleverd heeft.
Wie verzint die plannen, de ministers, hoge generaals?
Daarom vind ik dat een kabinet niet zou mogen beslissen tot het zomaar snijden in defensie.
We dienen naar mijn mening met een krijgsmacht het land, niet een gekozen regering.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  dinsdag 9 december 2014 @ 21:54:50 #74
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_147436169
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 december 2014 20:21 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Daarom vind ik dat een kabinet niet zou mogen beslissen tot het zomaar snijden in defensie.
We dienen naar mijn mening met een krijgsmacht het land, niet een gekozen regering.
Je kan de Koning wel het beleid laten bepalen maar als er geen centjes over de balk komen dan houdt het gewoon op.
  dinsdag 9 december 2014 @ 22:07:34 #75
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_147436673
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 december 2014 21:54 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Je kan de Koning wel het beleid laten bepalen maar als er geen centjes over de balk komen dan houdt het gewoon op.
Gewoon gekoppeld aan het BNP, klaar.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  woensdag 10 december 2014 @ 00:09:27 #76
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_147441300
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 december 2014 22:07 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Gewoon gekoppeld aan het BNP, klaar.
Ja, net als de NATO-norm.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_147441356
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 december 2014 20:21 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Daarom vind ik dat een kabinet niet zou mogen beslissen tot het zomaar snijden in defensie.
We dienen naar mijn mening met een krijgsmacht het land, niet een gekozen regering.
De krijgsmacht boven de democratie stellen?
Make my day!
  woensdag 10 december 2014 @ 03:12:11 #78
326881 mpc007
Bingo.... How fun!
pi_147443551
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 december 2014 16:44 schreef Pumatje het volgende:
Dutch reverse MBT decision

The Royal Netherlands Army (RNLA) is planning to reinstate a limited tank capability, it has emerged.
[ afbeelding ]
Shephard has learned that the Dutch military has commenced recruiting new personnel that will start operating 17 KMW Leopard 2A6 MBTs that have been stored since 2011.

http://www.shephardmedia.(...)everse-mbt-decision/
Meer bronnen? Als dit klopt, is het toch wel erg fijn nieuws :)
...(Bijna) op vakantie naar het hoge Noorden!
  woensdag 10 december 2014 @ 21:23:00 #79
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_147466168
quote:
1s.gif Op woensdag 10 december 2014 00:12 schreef agter het volgende:

[..]

De krijgsmacht boven de democratie stellen?
Democratie boven internationale verdragen stellen?
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  donderdag 11 december 2014 @ 08:47:35 #80
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_147475158
quote:
5s.gif Op woensdag 10 december 2014 21:23 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Democratie boven internationale verdragen stellen?
Lijkt me wel. Deelname aan die verdragen vloeit voort uit de democratie.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  donderdag 11 december 2014 @ 12:19:29 #81
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_147479511
quote:
0s.gif Op donderdag 11 december 2014 08:47 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

Lijkt me wel. Deelname aan die verdragen vloeit voort uit de democratie.
Grondwet kan ook worden gewijzigd, is enkel veel lastiger en duurt langer.
Niets boven de democratie, maar wel totaal aan het land en het volk.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  donderdag 11 december 2014 @ 13:42:58 #82
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_147481604
quote:
0s.gif Op donderdag 11 december 2014 12:19 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Grondwet kan ook worden gewijzigd, is enkel veel lastiger en duurt langer.
Niets boven de democratie, maar wel totaal aan het land en het volk.
Snap ik, maar een grondwetswijziging gebeurt ook bij democratische beslissing..
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
pi_147481989
Wie zich afvraagt waar (een deel van) onze 'oude' MBTs nu zijn:

You know how to curl up like a bitch, don't you, reporter?
  donderdag 11 december 2014 @ 14:05:05 #84
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_147482230
quote:
0s.gif Op donderdag 11 december 2014 13:42 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

Snap ik, maar een grondwetswijziging gebeurt ook bij democratische beslissing..
Misschien uitgesmeerd inderdaad over zo veel regeringen dat een regering niet zomaar met een pennestreek het land in de onderbroek kan zetten. Dan blijft het democratisch genoeg. We hebben het niet over de post organisatie.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  donderdag 11 december 2014 @ 14:07:36 #85
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_147482294
quote:
0s.gif Op donderdag 11 december 2014 13:56 schreef hcwp het volgende:
Wie zich afvraagt waar (een deel van) onze 'oude' MBTs nu zijn:

Als dat de 2a4M is dan zijn er nu zoveel creaties gemaakt van de leopard dat bijna niet meer te beoordelen op puur uiterlijk wat welke soort uitvoering is.

[ Bericht 29% gewijzigd door Pumatje op 11-12-2014 14:35:12 ]
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_147482591
Meer op basis van de uitspraak die de man in het filmpje zelf doet ;)
You know how to curl up like a bitch, don't you, reporter?
pi_147482924
quote:
0s.gif Op donderdag 11 december 2014 14:07 schreef Pumatje het volgende:

Als dat de 2a4M is dan zijn er nu zoveel creaties gemaakt van de leopard dat bijna niet meer te beoordelen op puur uiterlijk wat welke soort uitvoering is.
In mijn wereld is dit de A4 (nog steeds de mooiste trouwens):

  donderdag 11 december 2014 @ 14:36:31 #88
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_147483110
quote:
0s.gif Op donderdag 11 december 2014 14:29 schreef AchJa het volgende:

[..]

In mijn wereld is dit de A4 (nog steeds de mooiste trouwens):

[ afbeelding ]
Precies. Lomp voorkomen :7
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  donderdag 11 december 2014 @ 22:56:00 #89
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_147500044
quote:
0s.gif Op donderdag 11 december 2014 08:47 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

Lijkt me wel. Deelname aan die verdragen vloeit voort uit de democratie.
OK, dus het is democratisch gezien niet erg als Nederland stopt met het zich houden aan internationale verdragen, omdat het volk dat zegt? Ook als het volk besluit dat we vanaf 1 april alle moslims het land uit tiefen en iedereen die er 3 maanden later nog is te gebruiken om de Markerwaard mee te dempen?

Of laat ik andersom redeneren: wij spreken met een aantal landen af dat we elkaar verdedigen bij een aanval, maar als puntje bij paaltje komt is het niet erg als die andere landen democratisch besluiten dat Nederland de pot op kan?

Wat jij zegt is dat Nederland een onbetrouwbare internationale gesprekspartner mag zijn als het volk democratisch zegt "daar kappen we mee".
Toch?
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  vrijdag 12 december 2014 @ 04:33:16 #90
326881 mpc007
Bingo.... How fun!
pi_147505628
quote:
0s.gif Op donderdag 11 december 2014 14:36 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Precies. Lomp voorkomen :7
Ha, de voorkant van de koepel doet met een beetje fantasie zelfs denken aan de enige echte WW2 Tiger (PzKpfw. VI). Ik las vandaag ook dat Duitsland eveneens profiteert van een aantal NL'se 2A6'en, die zijn door de fabriek opgewaardeerd tot A7 standaard, met betere thermal optics en remote gun stations (hoewel Duitsland die om budgettaire redenen niet besteld heeft :') )

Toch herhaal ik 'm vraag, heeft iemand behalve het Shepard artikel, wat achter een paywall zit, nog een bron dat we toch 20 Leo's / 1 bat. houden? Ik kan het helemaal nergens anders vinden..
...(Bijna) op vakantie naar het hoge Noorden!
  vrijdag 12 december 2014 @ 04:33:35 #91
326881 mpc007
Bingo.... How fun!
pi_147505630


[ Bericht 100% gewijzigd door mpc007 op 12-12-2014 04:34:31 ]
...(Bijna) op vakantie naar het hoge Noorden!
  vrijdag 12 december 2014 @ 08:35:30 #92
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_147506521
quote:
5s.gif Op donderdag 11 december 2014 22:56 schreef RonaldV het volgende:

[..]

OK, dus het is democratisch gezien niet erg als Nederland stopt met het zich houden aan internationale verdragen, omdat het volk dat zegt? Ook als het volk besluit dat we vanaf 1 april alle moslims het land uit tiefen en iedereen die er 3 maanden later nog is te gebruiken om de Markerwaard mee te dempen?
Democratisch gezien is dat niet erg nee. Vooralsnog is het in strijd met de grondwet om de markerwaard met wie dan ook te dempen, maar goed, ook de grondwet en de grondvesten van de rechtsstaat zijn met voldoende meerderheid aan te passen. Hitler bewees al eerder dat het prima zo kan werken.

quote:
Of laat ik andersom redeneren: wij spreken met een aantal landen af dat we elkaar verdedigen bij een aanval, maar als puntje bij paaltje komt is het niet erg als die andere landen democratisch besluiten dat Nederland de pot op kan?

Wat jij zegt is dat Nederland een onbetrouwbare internationale gesprekspartner mag zijn als het volk democratisch zegt "daar kappen we mee".
Toch?
Wederom, democratisch gezien is dat niet erg. Of het verstandig is of moreel juist weet ik niet (ik denk persoonlijk van niet), maar het zal 'de democratie' een zorg zijn. De democratie is weinig anders dan een beslisproces. De uitkomsten van dat proces, de kwaliteit van die uitkomsten en het beoordelen van die uitkomsten zijn aan hen die er aan deelnemen. Als dan een meerderheid dat prima vindt... tjah.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
pi_147506526
quote:
2s.gif Op vrijdag 12 december 2014 04:33 schreef mpc007 het volgende:

[..]

Ha, de voorkant van de koepel doet met een beetje fantasie zelfs denken aan de enige echte WW2 Tiger (PzKpfw. VI). Ik las vandaag ook dat Duitsland eveneens profiteert van een aantal NL'se 2A6'en, die zijn door de fabriek opgewaardeerd tot A7 standaard, met betere thermal optics en remote gun stations (hoewel Duitsland die om budgettaire redenen niet besteld heeft :') )

Toch herhaal ik 'm vraag, heeft iemand behalve het Shepard artikel, wat achter een paywall zit, nog een bron dat we toch 20 Leo's / 1 bat. houden? Ik kan het helemaal nergens anders vinden..
Ik heb dat verhaal enkel via de verwarmingsbuizen gehoord.
pi_147506951
quote:
2s.gif Op vrijdag 12 december 2014 04:33 schreef mpc007 het volgende:

Toch herhaal ik 'm vraag, heeft iemand behalve het Shepard artikel, wat achter een paywall zit, nog een bron dat we toch 20 Leo's / 1 bat. houden? Ik kan het helemaal nergens anders vinden..
Ik, alleen geen 20 maar 17. Is tijdens een bespreking naar voren gekomen.

Er zijn ook een hele shitload infoops uit om intern personeel (oud tankers/ keyplayers) te werven.
pi_147507057
Wat heb je hieraan als je de afgelopen jaren zo'n beetje alles verkocht hebt en kwijt bent geraakt? Het tankbataljonnetje zal waarschijnlijk nieteens onder NL commando staan. Onzinnig plan.
  vrijdag 12 december 2014 @ 09:27:16 #96
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_147507069
quote:
2s.gif Op vrijdag 12 december 2014 04:33 schreef mpc007 het volgende:

[..]

Ha, de voorkant van de koepel doet met een beetje fantasie zelfs denken aan de enige echte WW2 Tiger (PzKpfw. VI). Ik las vandaag ook dat Duitsland eveneens profiteert van een aantal NL'se 2A6'en, die zijn door de fabriek opgewaardeerd tot A7 standaard, met betere thermal optics en remote gun stations (hoewel Duitsland die om budgettaire redenen niet besteld heeft :') )

Toch herhaal ik 'm vraag, heeft iemand behalve het Shepard artikel, wat achter een paywall zit, nog een bron dat we toch 20 Leo's / 1 bat. houden? Ik kan het helemaal nergens anders vinden..
Volgens mij zag ik in een flits dat ze zelfs alweer reclames uitzenden met tanks. Werken als technicus bij defensie als ik het in de gauwigheid goed gehoord heb :')
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_147507132
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 09:17 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ik, alleen geen 20 maar 17. Is tijdens een bespreking naar voren gekomen.

Er zijn ook een hele shitload infoops uit om intern personeel (oud tankers/ keyplayers) te werven.
Dat was toch voor dat samenwerken met de duitsers? NL pers op duitse voertuigen?
pi_147508071
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 december 2014 09:31 schreef Bouke-p het volgende:

[..]

Dat was toch voor dat samenwerken met de duitsers? NL pers op duitse voertuigen?
Het worden dus Nederlandse bakken. Tenminste dat is mijn laatste info.
  vrijdag 12 december 2014 @ 11:20:00 #99
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_147509068
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 december 2014 16:44 schreef Pumatje het volgende:
Dutch reverse MBT decision

The Royal Netherlands Army (RNLA) is planning to reinstate a limited tank capability, it has emerged.
[ afbeelding ]
Shephard has learned that the Dutch military has commenced recruiting new personnel that will start operating 17 KMW Leopard 2A6 MBTs that have been stored since 2011.

http://www.shephardmedia.(...)everse-mbt-decision/
Er is destijds kennelijk diepgravend nagedacht over het wegsnijden van de tanks.

Ambtenaren :')
  vrijdag 12 december 2014 @ 11:31:45 #100
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_147509356
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 11:20 schreef Nibb-it het volgende:

[..]

Er is destijds kennelijk diepgravend nagedacht over het wegsnijden van de tanks.

Ambtenaren :')
En dan ook meteen verpatsen hè... niet te geloven. Als er nou nog 400 in een schuur hadden gestaan, maar nee - mocht het er echt van gaan komen kunnen we de hele zwik weer opnieuw aanschaffen.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
pi_147511193
Beter! Volgens mij had Puma het erover dat die casco's redelijk versleten waren.
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
pi_147514756
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 11:31 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

En dan ook meteen verpatsen hè... niet te geloven. Als er nou nog 400 in een schuur hadden gestaan, maar nee - mocht het er echt van gaan komen kunnen we de hele zwik weer opnieuw aanschaffen.
Terugkopen van de Finnen. Waarschijnlijk voor het dubbele als waarvoor ze zijn verkocht :')
Bij de korporaal komt men met persoonlijke ideeën. Met de ideeën van de korporaal gaat men weg.
  vrijdag 12 december 2014 @ 14:47:08 #103
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_147515261
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 14:32 schreef AdmiralGeneral_Aladeen het volgende:

[..]

Terugkopen van de Finnen. Waarschijnlijk voor het dubbele als waarvoor ze zijn verkocht :')
Ze staan nog hier las ik, ze gaan pas in januari over. Kansen Hennis, kansen!
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  Moderator vrijdag 12 december 2014 @ 15:46:34 #104
257132 crew  Awsom
pi_147517139
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 14:47 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

Ze staan nog hier las ik, ze gaan pas in januari over. Kansen Hennis, kansen!
Dat zal dan wel weer heel mooi gebracht worden.

"We hoeven geeneens transportkosten te betalen!" :')
  vrijdag 12 december 2014 @ 17:01:57 #105
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_147519429
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 12:40 schreef Thaboel het volgende:
Beter! Volgens mij had Puma het erover dat die casco's redelijk versleten waren.
Als het goed zit qua metaalmoeheid ( ik ben geen tankbouwkundige ;) ) en het kan af worden gedaan met een grondige revisie kan er vast zaken worden gedaan.
Maar ik zie tanks niet 1.2.3 terugkomen, de Clas zei een tijd geleden nog dat hij daar niet aan ging.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  vrijdag 12 december 2014 @ 17:25:21 #106
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_147520056
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 17:01 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Als het goed zit qua metaalmoeheid ( ik ben geen tankbouwkundige ;) ) en het kan af worden gedaan met een grondige revisie kan er vast zaken worden gedaan.
Maar ik zie tanks niet 1.2.3 terugkomen, de Clas zei een tijd geleden nog dat hij daar niet aan ging.
Toen 'ie nog dacht dat het echt exit was... maar nu gloort er hoop :P
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  vrijdag 12 december 2014 @ 23:12:11 #107
326881 mpc007
Bingo.... How fun!
pi_147531984
Nouja, ik zou al heel blij zijn als die 17 er daadwerkelijk komen. Een land als Denemarken heeft er ook echt niet zoveel, maar weet ze toch behoorlijk nuttig in te zetten in Afghanistan. Ik bedoel; om een 'cie infanterie te ondersteunen bij het schoonvegen van een kleine stad heb je aan 5 voertuigen genoeg, puur om eventueel vijandelijk pantser uit te schakelen, of zware tegenstand (scherpschutters in gebouwen) kapot te stoten.
...(Bijna) op vakantie naar het hoge Noorden!
  vrijdag 12 december 2014 @ 23:45:27 #108
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_147533164
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 08:35 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

Democratisch gezien is dat niet erg nee. Vooralsnog is het in strijd met de grondwet om de markerwaard met wie dan ook te dempen, maar goed, ook de grondwet en de grondvesten van de rechtsstaat zijn met voldoende meerderheid aan te passen. Hitler bewees al eerder dat het prima zo kan werken.

Uhm, Nee, da's niet waar. Hitler heeft nooit een verkiezing gewonnen bij meerderheid van stemmen. Sterker nog: De NSDAP verloor 4% tijdens de verkiezingen waarbij ze aan de macht kwamen.Dat ze aan de macht kwamen kwam door pressie van industriëlen op de President (von Hindenburg) en door een verkiezingsoverwinning in het vooroorlogse deelstaatje Lippe tijdens de onderhandelingen, die zo werd opgeblazen dat het leek alsof Hitler cs alles hadden gewonnen.
Hij vormde een coalitie en het eerst wat hij deed was de Rijksdag ontbinden en verkiezingen uitschrijven die door de NSDAP gemanipuleerd werden naar een klinkende overwinning, met 43.9% van de stemmen. Veel, maar nog steeds niet de meerderheid, ondanks het buitenspel zetten van de concurrentie. De rest was manipulatie tot de NSDAP heel Duitsland gelijkgeschakeld had in een dictatuur. Niks democratisch aan.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
pi_147537742
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 23:45 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Uhm, Nee, da's niet waar. Hitler heeft nooit een verkiezing gewonnen bij meerderheid van stemmen. Sterker nog: De NSDAP verloor 4% tijdens de verkiezingen waarbij ze aan de macht kwamen.Dat ze aan de macht kwamen kwam door pressie van industriëlen op de President (von Hindenburg) en door een verkiezingsoverwinning in het vooroorlogse deelstaatje Lippe tijdens de onderhandelingen, die zo werd opgeblazen dat het leek alsof Hitler cs alles hadden gewonnen.
Hij vormde een coalitie en het eerst wat hij deed was de Rijksdag ontbinden en verkiezingen uitschrijven die door de NSDAP gemanipuleerd werden naar een klinkende overwinning, met 43.9% van de stemmen. Veel, maar nog steeds niet de meerderheid, ondanks het buitenspel zetten van de concurrentie. De rest was manipulatie tot de NSDAP heel Duitsland gelijkgeschakeld had in een dictatuur. Niks democratisch aan.
Hij heeft juist veel verkiezingen gewonnen. Dat hij geen absolute meerderheid had behaald maakt nog niet dat hij niet de grootste partij had. Vervolgens heeft hij via slim politiek spel en zwakke coalitiegenoten iedereen buitenspel weten te zetten.

Hij is democratisch aan de macht gekomen hij is echter niet democratisch aan de macht gebleven.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  zaterdag 13 december 2014 @ 19:03:01 #110
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_147548083
quote:
Bijna-botsing met militair toestel boven Zweden
Vandaag, 18:18
Buitenland
Doordat het militaire toestel geen signalen uitzond, was het niet te zien op de radar van de burgerluchtvaart ANP

Boven het zuiden van Zweden is een militair vliegtuig bijna in botsing gekomen met een passagierstoestel. Het passagiersvliegtuig was opgestegen in de Deense hoofdstad Kopenhagen.

De leider van de Zweedse luchtmacht, generaal-majoor Micael Byden, zegt dat de transponders van het militaire vliegtuig waren uitgeschakeld, waardoor het toestel niet te zien was op de radar van de burgerluchtvaart.

Zweedse gevechtsvliegtuigen werden eropuit gestuurd om het militaire toestel te identificeren, maar Byden wil niet zeggen uit welk land het kwam.
Koers

Hij zei dat het passagiersvliegtuig opdracht had gekregen zijn koers onmiddellijk te veranderen om een ongeluk te voorkomen.

Byden noemde het incident "behoorlijk ernstig", maar niet zo ernstig als dat in maart van dit jaar. Toen zat er nog geen 100 meter tussen een Russisch vliegtuig zonder transponder-signalen en een passagiersvliegtuig uit Denemarken.
http://nos.nl/artikel/200(...)el-boven-zweden.html

Mmm welk land zou dat vliegtuig toch vandaan komen :')
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 13 december 2014 @ 19:11:48 #111
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_147548423
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 december 2014 19:03 schreef Erasmo het volgende:

[..]

http://nos.nl/artikel/200(...)el-boven-zweden.html

Mmm welk land zou dat vliegtuig toch vandaan komen :')
hmmm, lastige vraag. :P
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 14 december 2014 @ 23:34:38 #112
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_147589652
Defensiemuseum trekt 8500 mensen in eerste weekend

Duizenden mensen kwamen dit weekeinde naar het nieuwe Nationaal Militair Museum (NMM), dat zaterdag voor publiek werd geopend. Op de eerste dag trok het museum in Soest zo'n vierduizend bezoekers en zondag kwam de teller uit op ruim 4500 mensen, zo liet het NMM weten.

Het museum had allerlei activiteiten georganiseerd. Er was een F-16-flightsimulator, bezoekers konden hun uithoudingsvermogen testen bij de roadshow van de luchtmobiele brigade, een brugsimulator van de Marine en shows van militaire voertuigen bekijken. Zaterdag was er ook een demonstratie van een Apache helikopter. Ook op het omringende Park Vliegbasis Soesterberg waren dingen te doen.

Bron: Defensiemuseum trekt 8500 mensen in eerste weekend
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zondag 14 december 2014 @ 23:54:12 #113
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_147590371
Oeh oeh ik wil de brugsimulator proberen :D
  maandag 15 december 2014 @ 08:27:47 #114
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_147594003
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 december 2014 10:20 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Hij heeft juist veel verkiezingen gewonnen. Dat hij geen absolute meerderheid had behaald maakt nog niet dat hij niet de grootste partij had. Vervolgens heeft hij via slim politiek spel en zwakke coalitiegenoten iedereen buitenspel weten te zetten.

Hij is democratisch aan de macht gekomen hij is echter niet democratisch aan de macht gebleven.
Precies.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 16 december 2014 @ 15:57:29 #115
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_147639806
Draaginsigne voor Nederlandse VN-veteranen
DEN HAAG -

Nederlandse (oud-)militairen die tussen 1956 en 1988 hebben meegedaan aan een vredesmissie van de Verenigde Naties, krijgen een draaginsigne. De ruim 9000 veteranen die in Libanon actief zijn geweest, vormen de grootste groep die in aanmerking komt voor dit ereteken.

Dat heeft minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie dinsdag aan de Tweede Kamer geschreven. Het draaginsigne 'Nobelprijs VN militairen', dat vanaf volgend jaar wordt uitgereikt, is volgens een woordvoerder ook bedoeld voor Nederlanders die deelnamen aan kleinere VN-missies, zoals in Congo, Jemen, India/Pakistan en Syrië/Jordanië.

Het gaat om VN-vredesmissies tot 1988. In dat jaar werd de Nobelprijs voor de Vrede toegekend aan de VN-vredesmachten voor vredesmissies na 1956.

De regeringspartijen VVD en PvdA hadden erop aangedrongen de Libanonveteranen (Unifil) alsnog zichtbaar te erkennen voor hun inzet tussen 1979 en 1985. De Unifil-missie vormde een bufferzone tussen Libanon en Israël.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)r_blauwhelmen__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_147663690
quote:
0s.gif Op zondag 14 december 2014 23:34 schreef Cobra4 het volgende:
Defensiemuseum trekt 8500 mensen in eerste weekend

Duizenden mensen kwamen dit weekeinde naar het nieuwe Nationaal Militair Museum (NMM), dat zaterdag voor publiek werd geopend. Op de eerste dag trok het museum in Soest zo'n vierduizend bezoekers en zondag kwam de teller uit op ruim 4500 mensen, zo liet het NMM weten.

Het museum had allerlei activiteiten georganiseerd. Er was een F-16-flightsimulator, bezoekers konden hun uithoudingsvermogen testen bij de roadshow van de luchtmobiele brigade, een brugsimulator van de Marine en shows van militaire voertuigen bekijken. Zaterdag was er ook een demonstratie van een Apache helikopter. Ook op het omringende Park Vliegbasis Soesterberg waren dingen te doen.

Bron: Defensiemuseum trekt 8500 mensen in eerste weekend
Ben er ook geweest bij de opening kinderziektes waren eruit, zag er top uit! Enige puntje van kritiek: De pc's met de groepsfotos zijn erg leuk, vooral ook om jezelf terug te zoeken., maar de resolutie is te laag om de gezichten goed te herkennen en er staan te weinig foto's in. Verder is het museum helemaal top!
pi_147671680
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 december 2014 15:57 schreef Cobra4 het volgende:
Draaginsigne voor Nederlandse VN-veteranen
DEN HAAG -

Nederlandse (oud-)militairen die tussen 1956 en 1988 hebben meegedaan aan een vredesmissie van de Verenigde Naties, krijgen een draaginsigne. De ruim 9000 veteranen die in Libanon actief zijn geweest, vormen de grootste groep die in aanmerking komt voor dit ereteken.

Dat heeft minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie dinsdag aan de Tweede Kamer geschreven. Het draaginsigne 'Nobelprijs VN militairen', dat vanaf volgend jaar wordt uitgereikt, is volgens een woordvoerder ook bedoeld voor Nederlanders die deelnamen aan kleinere VN-missies, zoals in Congo, Jemen, India/Pakistan en Syrië/Jordanië.

Het gaat om VN-vredesmissies tot 1988. In dat jaar werd de Nobelprijs voor de Vrede toegekend aan de VN-vredesmachten voor vredesmissies na 1956.

De regeringspartijen VVD en PvdA hadden erop aangedrongen de Libanonveteranen (Unifil) alsnog zichtbaar te erkennen voor hun inzet tussen 1979 en 1985. De Unifil-missie vormde een bufferzone tussen Libanon en Israël.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)r_blauwhelmen__.html
Hadden ze aan hun 2(soms 3) medailles niet genoeg?

Ik wil n isaf draaginisgne!
pi_147673294
quote:
1s.gif Op woensdag 17 december 2014 15:37 schreef Bouke-p het volgende:

[..]

Hadden ze aan hun 2(soms 3) medailles niet genoeg?

Ik wil n isaf draaginisgne!
waarom worden militairen die in VN missie hebben bijgedragen na 1988 hier gediscrimineerd??? Ik snap hier niets van.
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 17 december 2014 @ 20:43:33 #119
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_147681375
Militairen mogen oefenen op terreinen in Zeeland

Nieuwsbericht | 17-12-2014 | 15:11

Staatsbosbeheer heeft vandaag met Defensie een overeenkomst afgesloten over het gebruik van terreinen in Zeeland voor militaire oefeningen. Het was een belangrijke randvoorwaarde voor de bouw van de Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne in Vlissingen.

Met de marinierskazerne en de oefenterreinen erop en eromheen, krijgt het Korps Mariniers een moderne, toekomstbestendige voorziening voor legering en werk. De afspraken over het gebruik van de gebieden zijn formeel bekrachtigd door Debbie Kamphuis van Staatsbosbeheer en Jan Erven, projectdirecteur van de kazerne.

Reacties

Debbie Kamphuis vindt de overeenkomst een mooie samenwerking tussen 2 overheidsinstanties. “Hierbij staan ontwikkeling en beheer van natuurgebieden centraal. Dit past precies binnen de 3 pijlers die Staatsbosbeheer nastreeft: het beschermen, beleven en benutten van de Nederlandse natuur.”

“Het ministerie van Defensie is blij dat we gebruik kunnen maken van deze schitterende natuurgebieden”, zegt Jan van Erven. Jaarlijks bekijken we met Staatsbosbeheer welke wederdiensten Defensie kan uitvoeren, passend binnen de doelstellingen van Staatsbosbeheer en de oefendoelstellingen van het Mariniers Trainingscommando. Voorbeelden daarvan zijn het assisteren bij het monitoren van wildpopulatie en werkzaamheden op het gebied van terreinbeheer.”

Terreinen voor militaire oefeningen

De mariniers nemen de Zeeuwse kazerne naar verwachting eind 2019 in gebruik. De volgende terreinen kunnen ze volgens Staatsbosbeheer en Provincie Zeeland al vanaf 1 januari 2015 gebruiken:

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)terreinen-in-zeeland
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  woensdag 17 december 2014 @ 21:29:25 #120
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_147683895
Die medaille? Al zou ik er recht op hebben, ik hoef dat ding niet. Nobelprijs medaille en er niks voor hoeven doen. Ik heb er twee, vn medaille en nl medaille. Daadwerkelijk daar in inzetgebied ontvangen.
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_147691264
Tja al die veteranen hebben toch in principe al hun VN-medaille voor de desbetreffende missies. Nu dus eigenlijk dubbel metaal voor hetzelfde. Vorig jaar is juist de Medaille Openbare Orde en Veiligheid (10jr) geschrapt omdat deze dubbel zou zijn naast het reguliere jaarteken (va 12jr).
Bij de korporaal komt men met persoonlijke ideeën. Met de ideeën van de korporaal gaat men weg.
  donderdag 18 december 2014 @ 07:40:54 #122
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_147696914
quote:
0s.gif Op woensdag 17 december 2014 23:24 schreef AdmiralGeneral_Aladeen het volgende:
Tja al die veteranen hebben toch in principe al hun VN-medaille voor de desbetreffende missies. Nu dus eigenlijk dubbel metaal voor hetzelfde. Vorig jaar is juist de Medaille Openbare Orde en Veiligheid (10jr) geschrapt omdat deze dubbel zou zijn naast het reguliere jaarteken (va 12jr).
Terug naar de eenvoud zou ik zeggen :)
Wat je nu af en toe voorbij ziet komen _O-
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_147698545
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 11:20 schreef Nibb-it het volgende:

[..]

Er is destijds kennelijk diepgravend nagedacht over het wegsnijden van de tanks.

Ambtenaren :')
Het is toch godverd*mme niet te geloven he :')
Is definitief vertrokken na een ban voor het opstaan tegen slechteriken
pi_147698863
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 11:31 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

En dan ook meteen verpatsen hè... niet te geloven. Als er nou nog 400 in een schuur hadden gestaan, maar nee - mocht het er echt van gaan komen kunnen we de hele zwik weer opnieuw aanschaffen.
Er is een overschot aan tweedehands materieel momenteel, we kunnen eenvoudig 100 tanks bijkopen, zonder dat het ons zoveel meer kost, als waarvoor we ze verkocht hebben. Nadeel is dat het wellicht niet de meest moderne varianten zijn. (wellicht leopard 1, of centurion tanks)

Ik begreep overigens dat we ook onze bruggenleggers in de etalage hebben staan, dat is toch raar, aangezien je juist ook deze schaarse geniecapaciteit nodig hebt bij een conflict.
  donderdag 18 december 2014 @ 10:05:38 #125
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_147698985
quote:
0s.gif Op donderdag 18 december 2014 10:00 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Er is een overschot aan tweedehands materieel momenteel, we kunnen eenvoudig 100 tanks bijkopen, zonder dat het ons zoveel meer kost, als waarvoor we ze verkocht hebben. Nadeel is dat het wellicht niet de meest moderne varianten zijn. (wellicht leopard 1, of centurion tanks)

Ik begreep overigens dat we ook onze bruggenleggers in de etalage hebben staan, dat is toch raar, aangezien je juist ook deze schaarse geniecapaciteit nodig hebt bij een conflict.
Er zijn recent twee voertuigen aan de Esten verkocht. Maar dat waren oudjes, volgens mij.
  Moderator donderdag 18 december 2014 @ 14:47:00 #126
257132 crew  Awsom
pi_147706303
Minister van Defensie Jeanine Hennis (VVD) sluit niet uit dat er ooit kruisraketten worden gekocht voor de Nederlandse marinefregatten.

"Ik zeg nooit nooit. Je moet ook kunnen aanvallen", zegt ze in een interview met Elsevier op de vraag of ze overweegt kruisraketten te kopen.

De Tweede Kamer wil het defensiebudget verhogen en heeft Hennis opgeroepen plannen te maken voor de versterking van de krijgsmacht. Daarbij sluit ze 'Tomahawk-kruisraketten in elk geval niet principieel uit'.

Volgens Hennis moet de krijgsmacht beschikken over 'escalatiedominantie', de tegenstander afschrikken door telkens te dreigen met de inzet van nog zwaardere wapens.

Bron: nu.nl
  donderdag 18 december 2014 @ 15:47:38 #127
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_147708149
Zozo, dat is een gedurfde uitspraak. Escalatie dominantie? Waarmee? _O-

Nu is het van 5,56 naar 500 ponder.

[ Bericht 34% gewijzigd door Pumatje op 18-12-2014 15:56:22 ]
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  vrijdag 19 december 2014 @ 21:04:28 #128
326881 mpc007
Bingo.... How fun!
pi_147755173
Toch is dat idee van Tomahawks zo gek nog niet. Je kunt je de kosten en risico's van F16 inzet besparen door er een dergelijke raket op af te sturen. Daarnaast horen ze eigenlijk gewoon in het arsenaal van ieder zichzelf respecterend land.
...(Bijna) op vakantie naar het hoge Noorden!
  zondag 21 december 2014 @ 01:46:02 #129
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_147791088
Klopt, plus routinevluchten op zoek naar bermbommen worden een stuk spectaculairder. :Y
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  zondag 21 december 2014 @ 09:11:20 #130
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_147794057
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 december 2014 21:04 schreef mpc007 het volgende:
Toch is dat idee van Tomahawks zo gek nog niet. Je kunt je de kosten en risico's van F16 inzet besparen door er een dergelijke raket op af te sturen. Daarnaast horen ze eigenlijk gewoon in het arsenaal van ieder zichzelf respecterend land.
Wat een onzin, zon tomahawk kost miljoenen en je schiet zon ding weg en je moet een nieuwe kopen. Dat is pas zonde. voor nederland is zo'n systeem een verspilling van geld. Koop dan liever nog 40 f35 s erbij, dan heb je tenminste weer een respectabele fightervloot.

Daarnaast moeten onze landmachtvrienden natuurlijk huntanks terugkrijgen,
pi_147794117
Als ze nu gewoon eens de huidige situatie eens aanpakken: voldoende reserve delen, meer voertuigen, meer vliegtuigen/heli's ipv met dit soort belachelijke ideeen komen.

En dan kopen we die raketten en dan? Hebben we dr 3 want duur! En we gebruiken ze niet want duur! En dr zijn dr maar 3 waarvan 2 niet inzetbaar....
pi_147794172
gewoon paar jaar wachten. drone fabriek kopen. wereld overnemen ^O^
  zondag 21 december 2014 @ 09:45:57 #133
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_147794352
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2014 09:21 schreef Bouke-p het volgende:
Als ze nu gewoon eens de huidige situatie eens aanpakken: voldoende reserve delen, meer voertuigen, meer vliegtuigen/heli's ipv met dit soort belachelijke ideeen komen.

En dan kopen we die raketten en dan? Hebben we dr 3 want duur! En we gebruiken ze niet want duur! En dr zijn dr maar 3 waarvan 2 niet inzetbaar....
Dat, en laten we om te beginnen eerst maar eens wat aan het personeelsbeleid/ cao doen. De minister heeft haar bek altijd vol met "het goud van de organisatie" blablabla...
pi_147810883
quote:
Three European nations plan are to pool their resources and purchase Airbus A330 multirole tanker transport aircraft starting in 2019.

The Netherlands, Poland and Norway are preparing to open negotiations with Airbus for a fleet of new aircraft, the European Defence Agency (EDA) announced on Friday.

The deal would help close a gap in European tanking capability most recently illustrated by the 2011 NATO mission against the Libyan regime of Col. Moammar Gadhafi.
Prima.

Als je dan toch met Airbus aan het praten bent, nog een paar Airbusjes A319 MPA d'r bij, bitte.
  maandag 22 december 2014 @ 17:33:12 #135
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_147848187
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2014 18:34 schreef Radegast het volgende:

[..]

Prima.

Als je dan toch met Airbus aan het praten bent, nog een paar Airbusjes A319 MPA d'r bij, bitte.
=einde kdc10 en sluiting vlb eindhoven
pi_147848261
quote:
1s.gif Op maandag 22 december 2014 17:33 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

=einde kdc10 en sluiting vlb eindhoven
Ach onze hele klu past al enkel op gilze.
  dinsdag 23 december 2014 @ 16:26:45 #137
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_147883925
quote:
1s.gif Op maandag 22 december 2014 17:36 schreef Bouke-p het volgende:

[..]

Ach onze hele klu past al enkel op gilze.
dat denk ik niet, gilze is volgens mij nu al propvol en druk, (bedenk dat de helis van SSB ook allemaal daarheen zijn gegaan) daar kunnen echt geen jets meer bij. Laat staan dat er nog meer gebouwd kan worden, (legering, hangaars etc.) het veld staat stampvol met gebouwen en nog meer bos kappen is onverantwoord. Tevens is de permanente mix helis en jets niet wenselijk omwille de veiligheid, om nog maar te zwijgen van de geluidsplafonds in de regio.
  dinsdag 23 december 2014 @ 16:39:11 #138
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_147884382
quote:
1s.gif Op zondag 21 december 2014 09:45 schreef AchJa het volgende:

[..]

Dat, en laten we om te beginnen eerst maar eens wat aan het personeelsbeleid/ cao doen. De minister heeft haar bek altijd vol met "het goud van de organisatie" blablabla...
Zoals we al eerder bediscussieerden hoop ik dat de vakbonden absoluut niet accoord gaan met een nog verdere verslechtering van de arbeidsvoorwaarden in ruil voor een fooi in de vorm van een loonsverhoging van een paar procent. Ik ga er daarom ook vanuit dat er in 2015 nog geen nieuwe CAO komt.
  dinsdag 23 december 2014 @ 16:50:23 #139
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_147884674
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 december 2014 16:26 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

dat denk ik niet, gilze is volgens mij nu al propvol en druk, (bedenk dat de helis van SSB ook allemaal daarheen zijn gegaan) daar kunnen echt geen jets meer bij. Laat staan dat er nog meer gebouwd kan worden, (legering, hangaars etc.) het veld staat stampvol met gebouwen en nog meer bos kappen is onverantwoord. Tevens is de permanente mix helis en jets niet wenselijk omwille de veiligheid, om nog maar te zwijgen van de geluidsplafonds in de regio.
Je sarcasme meter is stuk.
pi_147884864
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 december 2014 16:26 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

dat denk ik niet, gilze is volgens mij nu al propvol en druk, (bedenk dat de helis van SSB ook allemaal daarheen zijn gegaan) daar kunnen echt geen jets meer bij. Laat staan dat er nog meer gebouwd kan worden, (legering, hangaars etc.) het veld staat stampvol met gebouwen en nog meer bos kappen is onverantwoord. Tevens is de permanente mix helis en jets niet wenselijk omwille de veiligheid, om nog maar te zwijgen van de geluidsplafonds in de regio.
Gelul, dat past echt wel. Daarnaast heb ik 0 sympathie voor klagende mensen die naast een vliegveld wonen. In 99% ligt dat veld dr langer dan dat die mensen dr wonen.

En bijbouwen/slopen kan prima, andere velden kunnen dicht en dus weer terug naar de natuur(nunspeet).
  dinsdag 23 december 2014 @ 17:13:31 #141
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_147885277
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 december 2014 16:50 schreef AchJa het volgende:

[..]

Je sarcasme meter is stuk.
Tja och, bijna kerst he , dan krijg je dat! :P
  dinsdag 23 december 2014 @ 17:17:00 #142
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_147885375
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 december 2014 16:57 schreef Bouke-p het volgende:

[..]

Gelul, dat past echt wel. Daarnaast heb ik 0 sympathie voor klagende mensen die naast een vliegveld wonen. In 99% ligt dat veld dr langer dan dat die mensen dr wonen.

En bijbouwen/slopen kan prima, andere velden kunnen dicht en dus weer terug naar de natuur(nunspeet).
Er zijn wettelijke geluidsplafonds, die mogen niet overschreden worden, het gaat niet om die klagende mensen. Een wijk zoals Tilburg Reeshof had men inderdaad nooit moeten bouwen. Mensen die daar wonen hebben zolang de wettelijke ruimte niet wordt overschreden inderdaad niets te klagen. Sterker, je mag er vanuit gaan dat mensen die in het verlengde van de startbaan gaan wonen houden van laag overkomende vliegtuigen. Om ze te plezieren zou ik wat graag even met full afterburner 50 meter boven hun achtertuin vliegen als ze aan het bbqen zijn.
  dinsdag 23 december 2014 @ 17:27:31 #143
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_147885686
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 december 2014 16:39 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Zoals we al eerder bediscussieerden hoop ik dat de vakbonden absoluut niet accoord gaan met een nog verdere verslechtering van de arbeidsvoorwaarden in ruil voor een fooi in de vorm van een loonsverhoging van een paar procent. Ik ga er daarom ook vanuit dat er in 2015 nog geen nieuwe CAO komt.
Ga ik ook vanuit. Zeker gezien het feit dat mindef al heeft laten blijken de pakketvergelijking links te laten liggen.

En laten we idd hopen dat de bonden niet al te vlot akkoord gaan. Want dat tweede meetmoment (45) bevalt me ook maar matig.
pi_147885746
2e meetmoment.... 2e ontslagronde bedoel je?
  dinsdag 23 december 2014 @ 17:30:05 #145
13456 AchJa
Shut up!!!
  dinsdag 23 december 2014 @ 18:49:00 #146
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_147888130
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 december 2014 17:30 schreef AchJa het volgende:

[..]

Precies, enkele reis bijstand.

Overigens is het nog kombuispraat...
Zoiets kan alleen voor nieuwe gevallen gaan gelden. Iedereen die al fase 3 is zal dit niet raken. (want die gaat automatisch naar "fase 4") Mensen die nu fase 2 zijn en denken kans te maken op fase 3 wel, want die krijgen inderdaad wellicht een nieuw meetmoment erbij.

Overigens is er met de invoering van FPS al makkelijk genoeg voor defensie om mensen eruit te gooien lijkt me aangezien je elke 3 jaar een verplichte stoelendans hebt.
  dinsdag 23 december 2014 @ 19:19:53 #147
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_147889346
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 december 2014 18:49 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Zoiets kan alleen voor nieuwe gevallen gaan gelden. Iedereen die al fase 3 is zal dit niet raken. (want die gaat automatisch naar "fase 4") Mensen die nu fase 2 zijn en denken kans te maken op fase 3 wel, want die krijgen inderdaad wellicht een nieuw meetmoment erbij.
Zo werd het ook verkocht toen de BOT'ers overgingen naar fase 3... :')

Niets aan de hand, is precies hetzelfde, blabla... Oh wacht:

quote:
Overigens is er met de invoering van FPS al makkelijk genoeg voor defensie om mensen eruit te gooien lijkt me aangezien je elke 3 jaar een verplichte stoelendans hebt.
Aha, dat was het.
  dinsdag 23 december 2014 @ 21:11:55 #148
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_147894106
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 december 2014 19:19 schreef AchJa het volgende:

[..]

Zo werd het ook verkocht toen de BOT'ers overgingen naar fase 3... :')

Niets aan de hand, is precies hetzelfde, blabla... Oh wacht:

[..]

Aha, dat was het.
Had men ook nooit accoord mee moeten gaan. Defensie moet voor je zorgen van wieg tot graf, for better and for worse. Ontslag zou sowieso niet moeten kunnen als je fps3 bent. Er zouden ook meer bronbeken moeten komen waar je als oud strijder heen kunt na je pensioen, uiteraard ook voor officieren.
  dinsdag 23 december 2014 @ 21:33:50 #149
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_147895270
http://www.powned.tv/nieu(...)t_snoep_van_nac.html

quote:
Militair klimt 's nachts over hek NAC-stadion en probeert vuilnisbak vol snoep te stelen

BREDA - Een 25-jarige militair uit Dordrecht is in de nacht van zaterdag op zondag over een hek van het NAC-stadion geklommen en heeft daar geprobeerd snoep en frisdrank te stelen. De politie betrapte hem op heterdaad. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee dinsdag.

De man had onder meer chocoladerepen gestolen uit een ruimte in het stadion, aldus Stan Verberkt, woordvoerder bij de marechaussee. De 25-jarige militair had het snoepgoed en de frisdrank in een vuilnisbak gedaan.

Over hek tillen
Agenten betrapten hem toen hij de volle bak over het hek probeerde te tillen. Hij werd overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. Die onderzoekt de zaak.

Alvast kijkje nemen
Volgens Verberkt verklaarde de man dat hij alvast een kijkje in het stadion wilde nemen vanwege de wedstrijd de volgende dag. Zondag werd NAC-Feijenoord gespeeld. De 25-jarige man vertelde overigens niet van welke club hij supporter is.

Na verhoor werd de militair vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie gaat de zaak beoordelen. Volgens Verberkt heeft NAC aangifte gedaan
einde carriere voor een paar chocoladerepen..
:'(

[ Bericht 71% gewijzigd door Gabrunal_2013 op 23-12-2014 21:42:03 ]
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 24 december 2014 @ 20:48:50 #150
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_147931963
’Iedere militair verdient nazorg’
Niels Rigter

Kwiek komt Jeanine Hennis haar werkkamer binnen. „Ik heb net taart gesneden”, verklaart ze haar verlate komst. Op de dag van het interview bestaat het Korps Mariniers 349 jaar. De mariniers onder haar medewerkers krijgen daarom allemaal een fijne punt patisserie bij de koffie. Hennis draagt graag persoonlijk uit dat personeel het belangrijkste kapitaal van de krijgsmacht is. Een gesprek over de zorg voor dat belangrijke bezit.

Is er in Nederland voldoende waardering voor de veteraan?

„Die waardering is er zeker. Kijk naar de cijfers, kijk naar wat een Veteranendag jaarlijks losmaakt. Natuurlijk kun je dat nog altijd niet vergelijken met de positie van de veteraan in Amerika. Bezoek daar een willekeurige koffietent en let op wat er gebeurt als er een veteraan binnenloopt. Dan wordt er meteen van achter de toonbank geroepen: ’Sir, thank you for serving! Gaat u maar even voor’. Waarop de veteraan naar buiten loopt met zijn gratis cappuccino. Hoe mooi is dat. Wat ook voorkomt: een heel terras dat gaat klappen als er een veteraan voorbijloopt. Dat is bij ons amper voor te stellen.”

Moeten Nederlanders wat dat betreft meer Amerikaans worden?

„Nederland en de VS hebben nu eenmaal een andere volksaard. Uiteindelijk gaat het om de vraag: hoe is de veteranenzorg geregeld? Op dat punt doen we het helemaal niet zo slecht – verre van dat. Vroeger was het: we sturen militairen naar een gebied, ze komen terug en het loopt allemaal wel los. Daar zijn we van een koude kermis van thuisgekomen, want iedereen verdient nazorg. Daarom hebben we gezegd: die veteranenstatus geldt ook voor militairen in actieve dienst. Het garandeert begeleiding voor, tijdens en na een uitzending.”

Is de veteranenzorg nu dan allemaal perfect geregeld?

„De basis is er, al moet je natuurlijk altijd open blijven staan voor vernieuwing. Ik durf te zeggen dat wij met onze veteranenzorg internationaal gezien tot de top behoren. Dat is niet vanzelf gekomen. Daar is voor gestreden en geleden. Neem de Indiëveteraan. Die kwam na de Tweede Wereldoorlog terug in een verwoest land. Voor hun ervaringen was geen aandacht. Sterker nog: ze werden vaak eerder als lastig ervaren.”

Vindt u dat hun gevoel van miskenning inmiddels voldoende is weggenomen?

„Dat zou je aan de mensen zelf moeten vragen – ik kan alleen vanuit mijn contacten spreken. De groep wordt natuurlijk steeds kleiner, en het is niet de enige met heftige ervaringen. Ook Libanon is een heftige missie geweest en ook voor hen was weinig aandacht en begeleiding toen ze terugkwamen. Mede dankzij de pijn die deze veteranen hebben geleden, is de veteranenzorg in de steigers gezet zoals we die nu hebben. Dat is natuurlijk een hard gelag voor degenen die dat hebben moeten missen. Dankbaarheid voor die mensen is zeer op zijn plek.”

Alle militairen met uitzendervaring krijgen de status van veteraan. Sommige oude veteranen vinden dat de erkenning van jonge militairen wel erg makkelijk komt aanwaaien. Wat vindt u daarvan?

„Die wedstrijd moet je niet met elkaar aangaan. Elke missie heeft zijn eigen moeilijke omstandigheden. Wat wel speelt, is dat de zorg zoveel beter is geworden. Dat gevoel wordt bijvoorbeeld beleefd bij Libanonveteranen. Er was vergeleken met nu heel weinig toen zij terugkwamen. Dat gevoel kan ik heel goed plaatsen. De pijn die zij hebben ervaren na terugkomst, het gebrek aan erkenning en begeleiding, heeft uiteindelijk geleid tot de veteranenzorg anno 2015.”

Maar wat moet er nou beter aan de veteranenzorg?

„Dat zit vooral in de bespreekbaarheid van schade die militairen soms aan een missie overhouden. Gelukkig wordt het taboe op bijvoorbeeld een posttraumatische stressstoornis (ptss) steeds kleiner. Maar sommige militairen vinden het nog steeds moeilijk om te erkennen dat het een serieus probleem is. Het is uiteraard niet altijd even stoer om te erkennen dat het niet goed met je gaat. Vandaar dat ik zo hamer op het bespreekbaar maken ervan, onder actief dienenden, bij militairen die uit dienst zijn, bij huisartsen die militairen onder behandeling hebben. Het is cruciaal dat ze weten dat klachten verband kunnen hebben met een militair verleden. Hoe klein de groep ook is, je moet je uiterste best doen om ook de verborgen klachten te achterhalen.”

Waarom is dat zo moeilijk?

„Niet iedere militair die terugkomt van een missie is daar meteen mee bezig. Ze komen terug en gezin en werk draaien gewoon door. Verreweg de meeste militairen zien hun uitzending als een verrijking. Een klein aantal komt terug met blijvende schade. Soms komt de impact van bepaalde ervaringen pas veel later aan de oppervlakte, als het leven in een andere fase is gekomen, als de kinderen het huis uit zijn of de partner is overleden.”

„Dat vond ik zo ontzettend indrukwekkend bij mijn bezoek aan Bronbeek, het verzorgingshuis voor veteranen. Een oudere man, ver in de tachtig, vroeg mij of ik de commandant van Bronbeek wilde bedanken voor de nieuwe kamer die hij had gekregen – niet langer aan de kant van de bomen, maar met uitzicht op de parkeerplaats. Ik snapte daar niks van – wie wil er nou uitzicht op de auto’s? Hij zei: excellentie, als het hard waait en ik zie de bomen bewegen, dan denk ik steeds weer dat de Jappen komen. Dat had hij zijn hele leven niet gehad. Het tekent hoe zoiets toch aan het einde van iemands leven intens kan opspelen.”

En dan staat Defensie meteen klaar met een arts?

„Als het nodig is wel. Maar zorg is niet altijd alleen een arts. Van de week was ik op bezoek bij Stichting Hulphond. Ik heb daar indringende gesprekken gevoerd met veteranen die blijvende schade hebben opgelopen tijdens hun uitzending, en met hun partners. Zij vertelden me: ik zit al jaren thuis, durf niet meer de straat op. En natuurlijk is er de psycholoog, de psychiater, maar als je in de beslotenheid van je angsten of agressie thuiszit, en als alleen vrouw of kinderen zorgen dat je nog enigszins een normaal leven hebt… het beslag dat dit legt op een gezin is enorm. Ik heb gezien dat een veteranenhond zo’n gezin kan ontlasten.”

„Die hond voelt de spanning bij zijn baas oplopen en geeft aan: tijd om naar buiten te gaan. De hond maakt ze wakker als ze nachtmerries hebben, gaat mee boodschappen doen en zorgt dat ze zich veilig voelen op straat. Hun partners vertelden me: dankzij de veteranenhond maak ik me geen zorgen meer als hij van huis is, want hij is met de hond. Een andere vrouw vertelde me: ik kan weer verder met mijn opleiding, want dankzij de hond durf ik hem alleen thuis te laten. De gesprekken waren zo overtuigend, dat ik meteen dacht: dit gaan we steunen.”

„Er is een hele tijd gediscussieerd over of de hond nou bijdraagt aan de genezing bij ptss. Die discussie kun je tot sint-juttemis voeren. Ik zeg: daar gaat het niet om. Natuurlijk helpt een hond niet iemand zomaar genezen van ptss, maar hij maakt voor een groep veteranen het leven met ptss wel draaglijker. Daarom zal Defensie het opleiden van veteranenhonden financieel ondersteunen.”

Vroeger werden veteranen vooral geassocieerd met prins Bernhard en het defilé in Wageningen. Nu er een Veteranendag is, kan Wageningen weg, of niet?

„Er is gezegd: we hebben die Veteranendag, dus dat defilé in Wageningen hoeft niet meer. Wageningen heeft echter zijn hele eigen karakter. Het is meer gefocust op de Tweede Wereldoorlog. Laat dat maar op zijn beloop. Ik heb daar vorig jaar mogen spreken. Het was prachtig. Ik dacht: wat zitten we hier krampachtig te doen? Het bijt elkaar niet. Dus: Wageningen blijft.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)dient_nazorg___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  woensdag 24 december 2014 @ 21:29:20 #152
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_147933947
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  woensdag 24 december 2014 @ 22:03:08 #153
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_147935381
Ik kan helaas niet zeggen dat ie ongelijk heeft...
pi_147935634
quote:
0s.gif Op woensdag 24 december 2014 22:03 schreef Erasmo het volgende:
Ik kan helaas niet zeggen dat ie ongelijk heeft...
Mjah, ik had het ook al gelezen. Zo te lezen heeft hij zelf nog nooit een wachtbeurtje gedraaid. Want dat "bewapend met mandaat" moet je ook met een korrel zout nemen.
  woensdag 24 december 2014 @ 22:19:26 #155
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_147935910
Och ik heb zoveel anekdotes hierover maar ik post die maar niet.
pi_147941698
quote:
0s.gif Op woensdag 24 december 2014 22:11 schreef AchJa het volgende:

[..]

Mjah, ik had het ook al gelezen. Zo te lezen heeft hij zelf nog nooit een wachtbeurtje gedraaid. Want dat "bewapend met mandaat" moet je ook met een korrel zout nemen.
Gewoon reservisten met een Colt en 6 opgetopte patroonmagazijnen aan de poort zetten: wij knallen op alles wat beweegt :')
pi_147943000
quote:
0s.gif Op woensdag 24 december 2014 22:03 schreef Erasmo het volgende:
Ik kan helaas niet zeggen dat ie ongelijk heeft...
"het" moet gewoon een keer goed misgaan
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 27 december 2014 @ 06:39:30 #159
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_147998283
Zwaarbewapende militairen bewaken gevangenis Curaçao

WILLEMSTAD -
Zwaarbewapende militairen bewaken sinds vrijdag de beruchte SDKK-gevangenis op Curaçao. Ze hebben de omgeving van de gevangenis afgezet en bewaken op drie plekken uitvalswegen.

Alle verloven rond kerst zijn ingetrokken, meldt Persbureau Curaçao. Het minister van Justitie op Curaçao zou om de militaire bijstand hebben gevraagd. Nederland heeft daarop aan dat verzoek voldaan.

Wat er precies aan de hand is, is nog onduidelijk. De militairen zijn zwaarbewapend en dragen kogelwerende vesten en bivakmutsen. Toegangswegen zijn afgesloten en de omgeving van het complex is afgezet met prikkeldraad. Een helikopter staat op het gevangenisterrein.

Maandag werden alle cellen van de SDKK-gevangenis doorzocht, nadat een plan voor een gevangenisuitbraak uitlekte. Er werden onder meer mobiele telefoons, drugs, anabole steroïden en zelfgemaakte wapens gevonden. In twee cellen waren een deel van de tralies doorgezaagd.
In mei ontsnapten al vier zware criminelen uit het 'Centrum voor Detentie en Correctie Curaçao' (SDKK) in Willemstad.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)genis_Curacao__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zaterdag 27 december 2014 @ 11:05:14 #160
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_148001105
Wat moet ik me voorstellen bij zwaarbewapend.
pi_148001920
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 11:05 schreef Erasmo het volgende:
Wat moet ik me voorstellen bij zwaarbewapend.
Colt
  zaterdag 27 december 2014 @ 11:35:06 #162
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_148001985
Oh zijn dat alweer zware wapens tegenwoordig :')
  Moderator zaterdag 27 december 2014 @ 12:02:40 #163
257132 crew  Awsom
pi_148002921
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 11:35 schreef Erasmo het volgende:
Oh zijn dat alweer zware wapens tegenwoordig :')
Ten opzichte van een Glock is dat een heel zwaar wapen. :P
pi_148007112
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 02:29 schreef Wijnand_Bierenstein het volgende:

[..]

"het" moet gewoon een keer goed misgaan
incidenten..... incidenten.... bedacht door rechts om meer geld te krijgen voor politieke spelletjes en oorlogen. En natuurlijk voor de olie en om kont te kunnen likken bij de amerikanen.....

ies racismoes!
  zaterdag 27 december 2014 @ 14:37:08 #165
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_148008653
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 11:35 schreef Erasmo het volgende:
Oh zijn dat alweer zware wapens tegenwoordig :')
In vergelijking met de gemiddelde stadswacht wel.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  zaterdag 27 december 2014 @ 20:03:37 #166
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_148019664
Die zijn zwaar in andere gebieden.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_148245903
'Bemanning Zeeleeuw blootgesteld aan asbest'
02-01-15 14:05 uur - Bron: ANP

Bemanningsleden van de onderzeeboot Zeeleeuw zijn jarenlang blootgesteld aan kankerverwekkend asbest. Dat meldt Brandpunt Reporter vandaag op basis van eigen onderzoek. Het televisieprogramma citeert uit interne stukken van Defensie.

Het was al bekend dat in 2013 bij onderhoudswerk aan de Zeeleeuw asbest was vrijgekomen. Daarna zijn maatregelen genomen. Maar volgens het tv-programma bestond al veel langer een risico op besmetting. Dat zou blijken uit een rapport van een asbestverwijderingsbedrijf dat in handen is van Brandpunt Reporter. Door het 'ondeskundig verwijderen' van een verwarmingselement zou in het verleden een besmetting zijn ontstaan in het luchtbehandelingssyteem.

Het KRO-programma besteedt in de uitzending van zondag aandacht aan de kwestie. Het ministerie kreeg vorig jaar ook te maken met de affaire waarbij (oud)-medewerkers in aanraking waren gekomen met kankerverwekkend chroom-6 verf. Het aantal meldingen in die zaak stond in december op 1250.

Parool
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 5 januari 2015 @ 05:54:55 #168
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_148346096
Defensie vliegt niet meer met gele reddingshelikopter

Defensie vliegt met ingang van 1 januari 2015 niet meer met de bekende gele AB-412 reddingshelikopter. De toestellen van het Defensie Helikopter Commando worden afgestoten. Daarmee valt binnenkort ook het doek voor 303 Squadron dat is gestationeerd op Vliegbasis Leeuwarden.

De 3 AB-412-helikopters werden dit jaar meer dan 230 keer ingezet om patiënten te vervoeren of om deel te nemen aan zoekacties naar vermiste personen, de SAR-taak (search and rescue). In totaal vlogen de helikopters van 303 Squadron bijna 5.500 levensreddende en spoedeisende vluchten. Vanwege de komst van de nieuwe NH90 maritieme helikopter is besloten de AB-412’s weg te doen.

Patiëntenvervoer gegarandeerd
Het patiëntenvervoer kwam destijds bij Defensie omdat hiervoor zonder meerkosten de restcapaciteit van de AB-412 SAR-helikopters kon worden gebruikt. Nu de AB-412 wordt weggedaan is er geen restcapaciteit meer. Defensie blijft deze taak echter doen tot er een alternatief is gevonden. Hiervoor worden de komende periode 2 Cougar-transporthelikopters ingezet van 300 Squadron vanaf vliegbasis Leeuwarden. Defensie garandeert zo het patiëntenvervoer voor de Friese Waddeneilanden tot een andere partij deze taak overneemt.

Zoeken en redden
Noordzee Helikopters Vlaanderen (NHV) neemt vanaf nieuwjaarsdag de SAR-taken van de AB-412 over. Het gaat om het opsporen en redden van drenkelingen en evacuaties van schepen en boorplatformen op de Noordzee volledig voor zijn rekening. NHV verzorgt de nachtelijke SAR-operaties al sinds juli 2011 voor Defensie. Vanwege het ontbreken van de benodigde (nachtzicht)apparatuur was de AB-412 niet geschikt voor deze taak.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)e-reddingshelikopter
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 5 januari 2015 @ 22:38:56 #169
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_148373966
Militaire samenwerking met Indonesië

door Charles Sanders
DEN HELDER -
Na ruim twintig jaar van uiterst koele militaire betrekkingen tussen ons land en Indonesië gaat de Koninklijke Marine nauwer samenwerken met de zeemacht van ’s werelds grootste archipel.

De hernieuwde vriendschap is opmerkelijk, omdat Jakarta in 2012 nog witheet was toen de Tweede Kamer de verkoop van bijna honderd Leopard 2A6-tanks die de Koninklijke Landmacht moest afstoten tegenhield vanwege de bedreigde mensenrechten in delen van Indonesië.

Maar dat oud zeer lijkt uit de lucht, nu adelborsten uit Den Helder worden uitgewisseld met hun collega’s van de marine academie in Surabaya. Ook wordt gesproken over de bouw van nieuwe fregatten door de Nederlandse werf Damen Schelde in Vlissingen. Die leverde eerder al vier korvetten van de Sigma-klasse aan de Indonesische marine.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)tm_campaign=facebook
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  woensdag 7 januari 2015 @ 12:08:09 #170
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_148421502
quote:
Decentralisatie Defensie goed verlopen.

Op 1 januari is het defensiestelsel gedecentraliseerd. Gemeenten hebben defensietaken overgenomen van de overheid. Elke gemeente heeft een ambtenaar die buurten en particulieren kan ondersteunen bij het opstellen van een eigen defensiebegroting. De eerste reacties zijn gematigd positief.

Volgens minister Hennis van Defensie zorgt decentralisatie voor een betere afstemming van defensievraag en aanbod, wat veel geld kan besparen. Hennis: “Neem de gemeente Heerlen. Daarin is geen enkele vijandige mogendheid geïnteresseerd. Wat moeten zij met een JSF?” Daartegenover staan volgens Hennis gemeenten en buurten die volop gebruik maken van de vrijheid die de overheid hen nu geeft: “Zo is in de Utrechtse wijk Oog in Al de dienstplicht heringevoerd.”

Niet alleen gemeenten, ook particulieren krijgen meer verantwoordelijkheid. Ze kunnen één dag in de maand met behoud van salaris vrij nemen om familieleden te beschermen. Patricia Kranenburg (37) uit Katwijk is enthousiast over deze manteldefensie: “Mijn bejaarde ouders hebben heel specifieke defensiebehoeften. De tijd en aandacht die ik daar in stop zou de staat nooit op kunnen brengen.”

Ook de meeste gemeenten zijn voorlopig tevreden over het functioneren van het nieuwe defensiestelsel. Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester van Oss: “Wij hebben eindelijk geen toestemming van bovenaf meer nodig om eigen vredesmissies uit te voeren. Gisteren heb ik onze F16 naar een zustergemeente in Irak gestuurd.”

Niet iedereen ziet de decentralisatie als een vooruitgang. Tegenstanders vrezen dat gemeenten te weinig specialistische kennis van defensie hebben en te druk zijn met het inlezen in de materie. Defensiespecialist Coco Lijn: “Wijkraden staan erom bekend dat ze vaak strategische fouten maken in conflictsituaties. Als er toevallig net een buurtbarbecue voor de deur staat, wordt al snel gekozen voor de makkelijke weg: bombarderen.”
link
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  woensdag 7 januari 2015 @ 12:13:10 #171
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_148421682
Manteldefensie _O-
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_148430379
waarom hebben wij defensie nodig, vechten we hiermee niet alleen tegen het lot en onze gezamenlijke bestemming?
post op meerdere plekken tegelijkertijd
pi_148433117
quote:
0s.gif Op woensdag 7 januari 2015 15:41 schreef quantum-hans het volgende:
waarom hebben wij defensie nodig, vechten we hiermee niet alleen tegen het lot en onze gezamenlijke bestemming?
:')
"Academics, people who know the word for coal in seventeen languages but gape and stammer when asked to lay a fire."
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 7 januari 2015 @ 17:11:18 #174
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_148433889
Minister: in 2015 schaken op verschillende borden tegelijk

Nieuwsbericht | 07-01-2015 | 16:30

Koersvast de weg omhoog bewandelen. Dat is volgens minister Jeanine Hennis-Plasschaert het devies voor 2015. "Met andere woorden: wegblijven van de politieke dagkoersen en gestaag verder bouwen aan ons militaire vermogen. Verder bouwen aan een krijgsmacht die snel inzetbaar is om op allerhande crises te reageren. In eigen land en daarbuiten", zei ze vanmiddag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op haar departement in Den Haag."

Ongekend groot beroep

De krijgsmacht dient gelijke tred te houden met een snel veranderende omgeving. "Een krijgsmacht die uiteenlopende missies in verschillende inzetgebieden gelijktijdig en in voldoende omvang - uitvoert. Een krijgsmacht die missies zo nodig ook langer kan volhouden", stelde zij. In 2014 werd een ongekend groot beroep gedaan op de krijgsmacht. "Ik vermoed zomaar dat dit in 2015 niet anders is."

Terreurdaad

Defensie is dit jaar actief in Afghanistan onder de vlag van Resolute Support, in Irak in de strijd tegen ISIS, voor de kust van Afrika om de piraterij te bestrijden, in Mali om voor stabiliteit te zorgen en op tal van andere plekken op de wereld. Minister Hennis-Plasschaert stond stil bij de terreurdaad van vanmorgen in Parijs en sprak van "een afgrijselijke aanslag."

In Nederland staat Defensie paraat voor de nationale taak. "Het is schaken op verschillende borden tegelijk én we zijn er goed in! Dit alles vraagt echter om een goed geoliede organisatie, om nauwgezet onderhoud van materieel en de juiste faciliteiten. Om goede arbeidsvoorwaarden. En ja, ook dat heeft nadrukkelijk mijn aandacht."

2014

Hennis omschreef 2014 als het jaar waarin Nederland van een zeer koude geopolitieke kermis thuiskwam. "De drang van Poetin om zich te positioneren als grootmacht heeft velen doen beseffen dat het respect voor de territoriale integriteit niet vanzelfsprekend is. Ook niet op het Europese continent. En 17 juli is voor eeuwig in ons geheugen gegrift. Op weg van Amsterdam naar Kuala Lumpur vonden 298 onschuldige mensen de dood."

2014 was een jaar waarin het veiligheidsgevoel van veel mensen flink veranderde. "Ik zeg het vaak en herhaal het nu weer: Nederland is lid van de NAVO, de Europese Unie en de Verenigde Naties en met reden. En ook van Nederland wordt verwacht dat het een bijdrage van betekenis levert aan de mondiale en Europese veiligheid. Dit is in óns belang! Want wie nalaat stabiliteit te exporteren, zal uiteindelijk instabiliteit importeren."

Nieuwjaarstoespraak minister Hennis-Plasschaert uitgesproken in Den Haag

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)ende-borden-tegelijk
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 8 januari 2015 @ 15:44:43 #175
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_148470259
quote:
0s.gif Op woensdag 7 januari 2015 15:41 schreef quantum-hans het volgende:
waarom hebben wij defensie nodig, vechten we hiermee niet alleen tegen het lot en onze gezamenlijke bestemming?
2zrok21.gif
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 8 januari 2015 @ 16:43:56 #176
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_148473044
Ministers bezoeken marineschip in Afrika

DEN HAAG -
De bemanning van het marineschip Karel Doorman heeft donderdag in Sierra Leone bezoek gekregen van de ministers Jeanine Hennis (Defensie) en Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking). Zij prezen de inzet van de militairen, die naar verwachting 24 januari terugkeren in Nederland.

Het schip bracht de afgelopen weken hulpgoederen voor de bestrijding van ebola naar Sierra Leone, Liberia en Guinee. Deze West-Afrikaanse landen zijn het zwaarst getroffen door de dodelijke en zeer besmettelijke ziekte.

De ministers spraken met de president van Sierra Leone en met deskundigen die betrokken zijn bij het indammen van de ziekte. Ze bezochten ook artsen en uitbehandelde patiënten, zo heeft Defensie donderdag bekendgemaakt.

Ploumen noemde het belangrijk dat de hulp beter wordt gecoördineerd. Ook vindt ze dat de lokale bevolking meer bij de aanpak van de ziekte moet worden betrokken. Volgens haar is het vertrouwen van de inwoners nodig om ervoor te zorgen dat ze zich aan de hygiëneregels houden en dat ze nieuwe besmettingen melden bij de autoriteiten. ,,Dat gebeurt nu nog te weinig'', aldus Ploumen.

De Karel Doorman maakte inmiddels twee reizen vanuit Nederland naar West-Afrika om daar onder meer voertuigen, mobiele laboratoria, beschermende pakken en miljoenen plastic handschoenen af te leveren. Er zaten ook goederen bij van andere Europese landen, van organisaties van de Verenigde Naties en hulporganisaties.

Nederland droeg verder 38 miljoen euro bij aan de bestrijding van ebola.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)eschip_Afrika__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 8 januari 2015 @ 16:45:58 #177
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_148473126
Wilders: leger moet ingezet in stations

DEN HAAG -
Nederland moet het leger inzetten om stations, straten en winkelcentra te beschermen. Dat zegt PVV-leider Geert Wilders in een videoboodschap die hij donderdag heeft verspreid naar aanleiding van de aanslag in Parijs. „Alleen harde, keiharde maatregelen kunnen verder bloedvergieten voorkomen”, aldus Wilders. „Dit is niet het einde van de ellende, maar hooguit het begin.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_in_stations___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 8 januari 2015 @ 16:47:27 #178
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_148473189
:')
pi_148473334
Die Wilders toch.
"Academics, people who know the word for coal in seventeen languages but gape and stammer when asked to lay a fire."
  donderdag 8 januari 2015 @ 17:03:40 #180
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_148473782
quote:
0s.gif Op donderdag 8 januari 2015 16:45 schreef Cobra4 het volgende:
Wilders: leger moet ingezet in stations

DEN HAAG -
Nederland moet het leger inzetten om stations, straten en winkelcentra te beschermen. Dat zegt PVV-leider Geert Wilders in een videoboodschap die hij donderdag heeft verspreid naar aanleiding van de aanslag in Parijs. „Alleen harde, keiharde maatregelen kunnen verder bloedvergieten voorkomen”, aldus Wilders. „Dit is niet het einde van de ellende, maar hooguit het begin.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_in_stations___.html
dan moeten ze in uniform over straat en da mag heul nie
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_148476646
Met max 5 patronen anders word t te duur!
  donderdag 8 januari 2015 @ 22:08:07 #182
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_148485056
quote:
0s.gif Op donderdag 8 januari 2015 16:45 schreef Cobra4 het volgende:
Wilders: leger moet ingezet in stations

DEN HAAG -
Nederland moet het leger inzetten om stations, straten en winkelcentra te beschermen. Dat zegt PVV-leider Geert Wilders in een videoboodschap die hij donderdag heeft verspreid naar aanleiding van de aanslag in Parijs. „Alleen harde, keiharde maatregelen kunnen verder bloedvergieten voorkomen”, aldus Wilders. „Dit is niet het einde van de ellende, maar hooguit het begin.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_in_stations___.html
De dwaas. Eerst popie lopen roepen dat Defensie best kleiner kan en zich moet beperken tot het beveiligen van het grondgebied. Een soort Natres dus. Maar nu is het leger plots zijn beste vriend. :{
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 10 januari 2015 @ 15:02:25 #183
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_148541226
VS sluit legerbases in Europa om geld te besparen

De Verenigde Staten sluiten vijftien militaire bases die het land in Europa heeft. Dat heeft de Amerikaanse minister van Defensie Chuck Hagel bekendgemaakt. Met de sluitingen wil de VS 500 miljoen dollar per jaar besparen. Het zouden vooral de kleinere bases zijn die gaan sluiten.

Het was al bekend dat de Amerikanen hun basis in het Limburgse Schinnen gaan sluiten. De manschappen die daar zijn gelegerd vertrekken naar de NAVO-basis in Brunssum. Verder werken er Amerikanen op de vliegbasis Volkel.

De Amerikanen hebben in Europa ruim 60.000 militairen gestationeerd, de meesten zitten in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Een deel van de militairen van wie de basis gaat sluiten, wordt overgeplaatst. Ontslagen sluit minister Hagel niet uit.

Bron: http://nos.nl/artikel/201(...)eld-te-besparen.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_148544233
quote:
0s.gif Op donderdag 8 januari 2015 22:08 schreef RonaldV het volgende:

[..]

De dwaas. Eerst popie lopen roepen dat Defensie best kleiner kan en zich moet beperken tot het beveiligen van het grondgebied. Een soort Natres dus. Maar nu is het leger plots zijn beste vriend. :{
Op de begroting die de PVV had ingediend bij het CBS was defensie ook een bezuinigingspost van 500 miljoen ofzo. Waarom Wilders dan zoveel gebruik van defensie wil maken als zijn partij er niet eens geld voor wil uittrekken is mij een raadsel.
"Academics, people who know the word for coal in seventeen languages but gape and stammer when asked to lay a fire."
  zaterdag 10 januari 2015 @ 17:11:02 #185
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_148544398
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 januari 2015 17:03 schreef Stephen_Dedalus het volgende:

[..]

Op de begroting die de PVV had ingediend bij het CBS was defensie ook een bezuinigingspost van 500 miljoen ofzo. Waarom Wilders dan zoveel gebruik van defensie wil maken als zijn partij er niet eens geld voor wil uittrekken is mij een raadsel.
Geert zou Geert niet zijn als hij geen tegenstrijdige dingen zou roepen.
  zaterdag 10 januari 2015 @ 17:17:16 #186
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_148544526
En , is er al een nieuwe CAO? Het is angstvallig stil!
  zaterdag 10 januari 2015 @ 17:33:43 #187
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_148544929
_O-
  zaterdag 10 januari 2015 @ 18:13:07 #188
13456 AchJa
Shut up!!!
  zaterdag 10 januari 2015 @ 20:15:34 #189
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_148548752
Een nieuwe watte? :?
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
pi_148549088
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 januari 2015 17:03 schreef Stephen_Dedalus het volgende:

[..]

Op de begroting die de PVV had ingediend bij het CBS was defensie ook een bezuinigingspost van 500 miljoen ofzo. Waarom Wilders dan zoveel gebruik van defensie wil maken als zijn partij er niet eens geld voor wil uittrekken is mij een raadsel.
De PVV wilde die bezuiniging bereiken door met onmiddellijke ingang alle NL/UN/NATO missies in islamitische landen te staken.
Bij de korporaal komt men met persoonlijke ideeën. Met de ideeën van de korporaal gaat men weg.
pi_148550780
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 januari 2015 20:27 schreef AdmiralGeneral_Aladeen het volgende:

[..]

De PVV wilde die bezuiniging bereiken door met onmiddellijke ingang alle NL/UN/NATO missies in islamitische landen te staken.
De PVV wil dus een pariastaat van Nederland maken. :+
"Academics, people who know the word for coal in seventeen languages but gape and stammer when asked to lay a fire."
pi_148566134
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 januari 2015 21:23 schreef Stephen_Dedalus het volgende:

[..]

De PVV wil dus een pariastaat van Nederland maken. :+
Gelukkig staan we al bekend als het beggars army....
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 12 januari 2015 @ 17:27:29 #193
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_148610571
Militairen met buitenlandse partner naar rechter

DEN HAAG -
Een aantal militairen met een buitenlandse partner stapt naar de rechter omdat zij al maanden geschorst thuis zitten. De schorsing is het gevolg van het feit dat hun partner niet gescreend kan worden.

Die screening is noodzakelijk voor een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB), een vereiste voor militairen op een vertrouwensfunctie of op missie. Daarvoor is ook informatie over de partner nodig. Met de inlichtingendiensten van een fors aantal landen heeft Nederland geen samenwerkingsverband, waardoor de partnerscreening niet mogelijk is. Het niet hebben van een VGB leidt uiteindelijk tot ontslag van de militair. Een VGB wordt afgegeven door de MIVD, de militaire inlichtingendienst.

Volgens advocaat Sébas Diekstra, die vijf geschorste militairen bijstaat, waren veel militairen niet op de hoogte van de partnerregeling. Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie meldde eind oktober dat er nog wordt gewerkt aan de regeling, die er ook voor zou zorgen dat militairen tijdelijk werk krijgen zonder dat daarvoor een screening nodig is, zegt Diekstra. Als er alsnog genoeg gegevens op tafel komen over de partner, kan een definitief besluit worden genomen over de toekomst van de betrokken militair.

Diekstra: „Het is goed dat de minister deze toezegging heeft gedaan, maar het is nu tijd om daadwerkelijk met maatwerk voor de betreffende militairen te komen. Mijn cliënten zitten maar te wachten op een antwoord. Dit blijft maar uit en de onzekerheid begint zijn tol te eisen.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_naar_rechter__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 12 januari 2015 @ 17:30:13 #194
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_148610655
Veteranenhuis op slot door band met motorclub

BREDA -
Het Veteranenhuis in Breda moet op zoek naar een nieuwe plek omdat leden van veteranenmotorclub Veterans MC een keer per week bij elkaar komen in het gehuurde pand. „Na onderzoek is ons gebleken dat de voorgenomen activiteiten niet passen in de wijk. Als uw stichting op voorhand open kaart had gespeeld was het zeker niet tot een bruikleen gekomen”, schrijft de locoburgemeester van Breda in een brief aan het Veteranenhuis.

Een gemeentewoordvoerder voegde maandag toe dat de gemeente overlast vreest door de bijeenkomsten van de motorclub en feestjes die zijn aangekondigd.

Het Veteranenhuis in Breda is een initiatief van motorclub Veterans MC. Leden van de Veterans zijn (oud-)militairen die allemaal in het buitenland hebben gediend. Maar volgens de politie hoort de club thuis in het rijtje van de zogenoemde outlaw motorclubs zoals de Hells Angels, Satudarah en Bandidos.

De Stichting Veteranenhuis heeft een kort geding aangespannen tegen de gemeente. De gemeente verzint drogredenen om de huur op te zeggen, aldus een woordvoerder maandag.

Motorclub Veterans MC laat maandag in een verklaring weten dat ze ten onrechte als zware criminelen worden afgeschilderd en dat de gemeente Breda al vanaf het begin dwars ligt. „De overheid blijft onze activiteiten dwarsbomen.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)Breda_op_slot__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 13 januari 2015 @ 14:12:07 #195
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_148640066
Defensie krijgt waarschijnlijk opnieuw beschikking over tanks

De kans is erg groot dat de krijgsmacht opnieuw Nederlandse Leopard 2-tanks tot zijn beschikking krijgt. Defensie beschikt nog over vijftien Leopards, voldoende om een compagnie mee te vullen.

De defensietop heeft besloten de Leopards uit de verkoop te halen. De kans is „erg groot” dat de krijgsmacht de Nederlandse tanks weer kan gaan inzetten, aldus ingewijden. „Het gaat de goede kant op.” De defensietop is voor.

De rest van het artikel hier: Bron: http://www.refdag.nl/nieu(...)VLUKY5JKRgg.facebook
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Moderator dinsdag 13 januari 2015 @ 14:20:08 #196
257132 crew  Awsom
pi_148640253
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 14:12 schreef Cobra4 het volgende:
Defensie krijgt waarschijnlijk opnieuw beschikking over tanks

De kans is erg groot dat de krijgsmacht opnieuw Nederlandse Leopard 2-tanks tot zijn beschikking krijgt. Defensie beschikt nog over vijftien Leopards, voldoende om een compagnie mee te vullen.

De defensietop heeft besloten de Leopards uit de verkoop te halen. De kans is „erg groot” dat de krijgsmacht de Nederlandse tanks weer kan gaan inzetten, aldus ingewijden. „Het gaat de goede kant op.” De defensietop is voor.

De rest van het artikel hier: Bron: http://www.refdag.nl/nieu(...)VLUKY5JKRgg.facebook
_O- 8)7
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 13 januari 2015 @ 14:25:28 #197
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_148640388
quote:
De krijgsmacht wil de kennis en ervaring met tanks behouden. Op de Johannes Postkazerne in Havelte is daarom gisteren een ”OTK-peloton tankoptreden” opgericht voor opleiding, training en kennisbehoud. De eenheid telt achttien man.
Eens zien of er dan ook nog een bureau komt wat de kennis mbt onderzeebootbestrijding met de Orion gaat behouden. :P
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 13 januari 2015 @ 14:44:55 #198
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_148640998
quote:
99s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 14:20 schreef Awsom het volgende:

[..]

_O- 8)7
Het is van de zotte, maar ik ben er wel blij mee.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
pi_148641106
Ik zag toevallig vrijdagochtend rond 10.00 een tank vervoerd worden vanaf vliegveld Eindhoven over de A2 naar het noorden. Geen Leopard trouwens, kleiner dan dat; CV90?
  Moderator dinsdag 13 januari 2015 @ 14:51:23 #200
257132 crew  Awsom
pi_148641196
inb4 een CV90 is geen tank
pi_148641456
Dat krijg je met het korte termijn denken in Den Haag. Het is toch gewoon lachwekkend.
"Academics, people who know the word for coal in seventeen languages but gape and stammer when asked to lay a fire."
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 13 januari 2015 @ 15:01:23 #202
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_148641508
Bijstand voor gevangenis Curaçao afgerond

Nieuwsbericht | 13-01-2015 | 10:25

Na 20 dagen heeft Defensie de militaire bijstand bij de gevangenis van Curaçao afgerond. Meer dan 100 militairen bewaakten de instelling, omdat er mogelijk een uitbraak van gevangenen zou komen.
Voorbeeld van een stelling rond de gevangenis.


Militairen zorgden met uitgebouwde stellingen voor extra veiligheid.

Er waren aanwijzingen dat ze wilden ontsnappen met hulp van buitenaf tijdens de kerstdagen en het begin van het nieuwe jaar. Toen de cellen van het Sentro di Detenshon Korekshon Korsou (SDKK) of Koraal Spechtgevangenis werden onderzocht, vond de gevangenisleiding mobiele telefoons, drugs en zelfgemaakte wapens. In 2 cellen was al een deel van de tralies doorgezaagd. Militairen in het Caribisch gebied, vooral van 43 Brigade Verkenningseskadron uit Havelte, hielpen bij het zoeken.
Hermetisch afgesloten

De militairen waren gedurende de inzet goed zichtbaar in en rondom de Koraal Specht-gevangenis. Door waarnemingsposten en road blocks was het terrein nagenoeg hermetisch afgesloten. De Raven, een onbemand vliegtuigje, hield alles vanuit de lucht in de gaten.

De militairen ondersteunden het Ministerie van Justitie op Curaçao. De landmachters werkten samen met het Korps Politie Curaçao en het Vrijwilligers Korps Curaçao. De militairen werden aangestuurd door het operatiecentrum van de Commandant Zeemacht in het Caribisch gebied, dat 24/7 is bezet.
Veiligheidspartner

Compagniescommandant ritmeester Mike Snoek is tevreden over het verloop van de inzet. "Door de zwaar beveiligde en steeds verder uitgebouwde opstellingen en waarnemingsposten lukte het ons met de autoriteiten de dreiging te verminderen. Door verkenningspatrouilles en direct reageren op verdachte situaties, smoorden we elke potentiële dreiging in de kiem. De inzet verliep door de professionele inspanningen van iedereen goed."

Hoofd Maritiem Hoofdkwartier Carib kapitein-luitenant-ter-zee Rob Pulles is blij met de geleverde militaire bijstand: "We hebben aangetoond dat CZMCARIB een belangrijke veiligheidspartner is in het Caribisch Gebied."

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)nis-curacao-afgerond
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 13 januari 2015 @ 15:03:05 #203
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_148641567
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 14:12 schreef Cobra4 het volgende:
Defensie krijgt waarschijnlijk opnieuw beschikking over tanks

De kans is erg groot dat de krijgsmacht opnieuw Nederlandse Leopard 2-tanks tot zijn beschikking krijgt. Defensie beschikt nog over vijftien Leopards, voldoende om een compagnie mee te vullen.

De defensietop heeft besloten de Leopards uit de verkoop te halen. De kans is „erg groot” dat de krijgsmacht de Nederlandse tanks weer kan gaan inzetten, aldus ingewijden. „Het gaat de goede kant op.” De defensietop is voor.

De rest van het artikel hier: Bron: http://www.refdag.nl/nieu(...)VLUKY5JKRgg.facebook
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 11:20 schreef Nibb-it het volgende:

[..]

Er is destijds kennelijk diepgravend nagedacht over het wegsnijden van de tanks.

Ambtenaren :')
  dinsdag 13 januari 2015 @ 17:10:56 #204
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_148645862
Tja 15 tanks natuurlijk wel erg weinig, maar beter dan niets. Net genoeg om je kennis mee te borgen en enkele in te kunnen zetten als manouvremiddel. doctrinematig is het eigenlijk veel te weinig natuurlijk.
pi_148647897
quote:
6s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 15:03 schreef Nibb-it het volgende:

[..]

[..]

Het zou genoeg zijn om een eskadron te vullen ipv compagnie.
  dinsdag 13 januari 2015 @ 18:27:26 #206
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_148648137
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 17:10 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
Tja 15 tanks natuurlijk wel erg weinig, maar beter dan niets. Net genoeg om je kennis mee te borgen en enkele in te kunnen zetten als manouvremiddel. doctrinematig is het eigenlijk veel te weinig natuurlijk.
Ik denk dat zij die uiteindelijk over defensie beslissen, te weten de Tweede Kamer, je glazig aan zullen kijken bij het woord "doctrine" en dat dat een hoop van dit soort fratsen verklaart.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
pi_148652146
Welke tradities gaat dit eskadron handhaven? Bordeel? Alexander? Sytszema? Of allemaal maar :p


Wat een circus ook weer.... whats next? 44 nieuwe cv90's om de net verkochte exemplaren te vervangen?
pi_148661314
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 20:02 schreef Bouke-p het volgende:
Welke tradities gaat dit eskadron handhaven? Bordeel? Alexander? Sytszema? Of allemaal maar :p


Wat een circus ook weer.... whats next? 44 nieuwe cv90's om de net verkochte exemplaren te vervangen?
43BVE, dus van Boreel.
Bij de korporaal komt men met persoonlijke ideeën. Met de ideeën van de korporaal gaat men weg.
pi_148667415
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 23:35 schreef AdmiralGeneral_Aladeen het volgende:

[..]

43BVE, dus van Boreel.
Ik kan niks vinden over bve, enkel dat dit peloton onder 43mechbrich valt.

BVE doet natuurlijk ook niks met tanks, die werken met fenneks.
  woensdag 14 januari 2015 @ 12:10:25 #210
319525 Schild
Stay Hungry, Stay Foolish
pi_148670365
Staat iets over op de FB van 43mechbrig, dat ze bij 43bve zitten.
pi_148672419
Ah ok, ik heb geen fb meer dus niet gezien.
pi_148673748
Stond dit bericht op:

quote:
Op maandag 12 januari 2015 is het OTK-peloton Tankoptreden opgericht. Dit OTK-peloton (Opleiden, Trainen en Kennisbehoud) bestaat uit 18 militairen en is gelegerd op de Johannes Postkazerne in Havelte. Het peloton is vooralsnog onder bevel gesteld bij 43 Brigade Verkenningseskadron en dus registratief ingedeeld bij het Regiment Huzaren van Boreel.

De Koninklijke Landmacht wil de kennis van en ervaring met het optreden met tankeenheden ten behoeve van haar infanterie-eenheden behouden. De intensieve samenwerking met Duitsland biedt 43 Gemechaniseerde Brigade hiertoe mogelijkheden. De oprichting van dit peloton betekent niet dat Nederland eigen tanks aanschaft.

Daarnaast onderzoekt 43 Gemechaniseerde Brigade momenteel de verdere mogelijkheden tot verregaande samenwerking met de 1e Duitse Pantserdivisie in Hannover. De oprichting van dit OTK-peloton ondersteunt dit proces.
https://www.facebook.com/43Mechbrig?fref=ts
Bij de korporaal komt men met persoonlijke ideeën. Met de ideeën van de korporaal gaat men weg.
pi_148681999
Het peloton dat nu het niveau moet behouden valt onder 43 BVE en dus onder Boreel. Waar het eskadron uiteindelijk onder gaat vallen is nog niet bekend. Dat zou zomaar Sytzema of Prins van Oranje kunnen zijn, of zelfs Alexander.
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 15 januari 2015 @ 02:23:01 #214
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_148699193
Defensie detacheert geschorste topambtenaar bij NZa

Een ambtenaar die geschorst was vanwege de ICT-problemen bij het ministerie van Defensie, heeft daarna de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) geadviseerd over informatiebeveiliging. Een woordvoerder van de NZa bevestigt een bericht daarover van NRC Handelsblad.

De topambtenaar werd afgelopen zomer op non-actief gesteld omdat hij medeverantwoordelijk was voor de aanhoudende ICT-problemen bij het ministerie. Defensie detacheerde hem bij de NZa. Daar stelde hij de afgelopen maanden een plan op voor de ICT- en informatiebeveiliging van computersystemen.

Goede referenties

Volgens de woordvoerder was de NZa op de hoogte van de geschiedenis van de man. "We wisten dat hij geschorst was bij Defensie, maar de ambtenaar had goede referenties en was snel beschikbaar."

De NZa benadrukt dat het plan van aanpak dat de ambtenaar de afgelopen maanden heeft opgesteld, door meerdere interne en externe adviseurs is bekeken, zoals altijd gebeurt bij zulke projecten. Hij rondt zijn werkzaamheden bij de NZa nu af.

Vier keer zo duur

Afgelopen zomer werden bij Defensie vier topambtenaren vervangen vanwege de ICT-problemen. Uit onafhankelijk onderzoek dat minister Hennis liet doen, bleek dat apparatuur sterk is verouderd. Ook zouden de verhoudingen op de automatiseringsafdeling "verstoord" zijn.

De Tweede Kamer debatteert vandaag over het automatiseringsproject Speer van Defensie. Het project kampt keer op keer met tegenvallers en is volgens de Algemene Rekenkamer ruim vier keer zo duur als beoogd.

Bron: http://nos.nl/artikel/201(...)btenaar-bij-nza.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 15 januari 2015 @ 02:27:00 #215
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_148699221
Chinese marine voor het eerst in Nederland

DEN HAAG -
Voor de eerste keer in de geschiedenis zullen drie Chinese marineschepen Nederland bezoeken.

Van 26 tot 30 januari brengen zij een bezoek aan de Rotterdamse haven. Dit heeft het ministerie van Defensie woensdag laten weten.

Het gaat om een fregat, een bevoorrader en een amfibisch transportschip. Op maandag 26 januari vindt om 10.00 uur op de Holland-Amerikakade een welkomstceremonie plaats waarbij de plaatsvervangend Commandant Zeestrijdkrachten, schout bij nacht Ben Bekkering, de commandant van de groep Chinese schepen welkom zal heten.

De Marinierskapel van de Koninklijke Marine, een erewacht en ongeveer vierhonderd in Nederland wonende Chinezen luisteren het ceremonieel op.

Op woensdag 28 januari wordt het amfibisch transportschip opengesteld voor publiek van 09.00 tot 11.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)arine_naar_NL__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 15 januari 2015 @ 12:36:19 #216
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_148706742
Kabinet zet privébeveiliging schepen door
DEN HAAG -

Het kabinet zet zijn plan door om bewapende privébeveiligers toe te staan op koopvaardijschepen. Het werkt aan een wetsvoorstel om dat te regelen, hoewel eerder bleek dat een meerderheid van de Tweede Kamer daar niets voor voelt.

Een woordvoerster van VVD-minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) heeft een bericht in het AD van donderdag hierover bevestigd. Schepen kunnen nu bescherming tegen piraten krijgen van mariniers. De reders vinden die te duur en niet flexibel genoeg. Het kabinet wil in bijzondere gevallen particuliere beveiligers toelaten op schepen die geen defensieteams aan boord kunnen hebben, ook al is het aantal overvallen van piraten de laatste tijd flink gedaald. In andere landen is particuliere beveiliging van koopvaardijschepen al toegestaan.

Vorig jaar bleek dat een Kamermeerderheid, inclusief regeringspartij PvdA, bewapende privébeveiliging van schepen een te drastische stap vindt. Die taak zou voorbehouden moeten blijven aan de overheid.

De PvdA-fractie is nog steeds tegen het kabinetsplan. ,,Het kabinet weet heel goed wat ons standpunt is. Dat is niet veranderd'', zei PvdA-Kamerlid Sultan Günal-Gezer donderdag in een reactie. Het is volgens haar verder de verantwoordelijkheid van het kabinet om met wetsvoorstellen te komen.

De Kamercommissie voor Defensie heeft de VVD-ministers Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) en Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) direct gevraagd in een brief te vertellen wat de stand van zaken is. Dat gebeurde op verzoek van D66.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)eiliging_door__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_148708644
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 02:27 schreef Cobra4 het volgende:
Chinese marine voor het eerst in Nederland

DEN HAAG -
Voor de eerste keer in de geschiedenis zullen drie Chinese marineschepen Nederland bezoeken.

Van 26 tot 30 januari brengen zij een bezoek aan de Rotterdamse haven. Dit heeft het ministerie van Defensie woensdag laten weten.

Het gaat om een fregat, een bevoorrader en een amfibisch transportschip. Op maandag 26 januari vindt om 10.00 uur op de Holland-Amerikakade een welkomstceremonie plaats waarbij de plaatsvervangend Commandant Zeestrijdkrachten, schout bij nacht Ben Bekkering, de commandant van de groep Chinese schepen welkom zal heten.

De Marinierskapel van de Koninklijke Marine, een erewacht en ongeveer vierhonderd in Nederland wonende Chinezen luisteren het ceremonieel op.

Op woensdag 28 januari wordt het amfibisch transportschip opengesteld voor publiek van 09.00 tot 11.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)arine_naar_NL__.html
Dat is een best forse vloot ver weg van het moederland. Wat komen die in Europa doen?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_148713273
quote:
1s.gif Op donderdag 15 januari 2015 13:41 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Dat is een best forse vloot ver weg van het moederland. Wat komen die in Europa doen?
Chinees eten.
Bij de korporaal komt men met persoonlijke ideeën. Met de ideeën van de korporaal gaat men weg.
  donderdag 15 januari 2015 @ 16:50:32 #219
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_148716388
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 02:27 schreef Cobra4 het volgende:
Chinese marine voor het eerst in Nederland

Op woensdag 28 januari wordt het amfibisch transportschip opengesteld voor publiek van 09.00 tot 11.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)arine_naar_NL__.html
We hoeven in ieder geval niet de weg te vragen op die boot.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  † In Memoriam † dinsdag 20 januari 2015 @ 13:40:56 #220
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_148872712
Verstekelingen aan boord van de Karel Doorman

Er zijn 3 verstekelingen gevonden aan boord van het Joint logistic Support Ship Karel Doorman. Dat gebeurde afgelopen dagen tijdens inspecties door de bemanning.

De mannen bleken tijdens het havenbezoek in Dakar via de touwen aan boord te zijn geklommen en hadden zich verschanst in onder meer een reddingsboot. Het drietal is onder toezicht geplaatst en wordt bij terugkeer in Den Helder overgedragen aan de marechaussee.

Het schip lag aan een afgeschermde kade in de haven van Dakar, beveiligd door de lokale autoriteiten. De toegang naar het schip werd beveiligd door de bemanning. Dit zijn standaardprocedures. Die worden nu nader bekeken.

Aan boord zijn de verstekelingen direct medisch onderzocht. Ze hebben geen verschijnselen van ebola of andere acute medische aandoeningen. Na het onderzoek zijn de mannen gekleed en kregen eten

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)van-de-karel-doorman
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  Moderator dinsdag 20 januari 2015 @ 13:45:45 #221
257132 crew  Awsom
pi_148872875
Nederland is weer 3 asielzoekers rijker
  dinsdag 20 januari 2015 @ 13:52:32 #222
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_148873117
Ik heb de vector gezien.. :-). (Op een oplegger) Wie heeft er al in gereden?
pi_148874914
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 januari 2015 13:52 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
Ik heb de vector gezien.. :-). (Op een oplegger) Wie heeft er al in gereden?
Enkel voor KCT, dus denk niemand hier.
Bij de korporaal komt men met persoonlijke ideeën. Met de ideeën van de korporaal gaat men weg.
  † In Memoriam † dinsdag 20 januari 2015 @ 22:34:24 #224
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_148892245
Nederland voert luchtaanval uit op rebellen in Mali

Nederland heeft een luchtaanval uitgevoerd op doelen van de rebellen in Mali. Er zijn twee Nederlandse Apache-gevechtshelikopters in actie gekomen als antwoord op beschietingen op blauwhelmen met zware wapens.
Dat heeft het ministerie van Defensie in Den Haag dinsdagavond bevestigd, nadat persbureau Reuters melding maakte van de luchtaanval op basis van diplomatieke bronnen in het Afrikaanse land en de rebellen.

De aanval, de eerste van Nederland in deze vorm, werd uitgevoerd op opstandelingen van de MNLA die oprukten richting de plaats Tabankort, ten noorden van Gao. In die plaats beschermt een delegatie van de VN-missie burgers tegen de militanten.

Vijf militanten van de rebellen zijn gedood. Enkelen zijn gewond geraakt. Nederlandse militairen hebben in Mali de beschikking over vier Apache-gevechtshelikopters.

De aanval is in lijn met het mandaat dat de vredesmacht heeft meegekregen van de Verenigde Naties, maakte de VN-missie in Mali (Minusma) dinsdagavond bekend. Blauwhelmen mogen geweld gebruiken om burgers, personeel en materieel te beschermen.

Waarschuwingsschoten

In een verklaring benadrukt Minusma dat er eerst waarschuwingsschoten zijn gelost in de richting van het voertuig van waaruit de beschieting op de blauwhelmen werd geleid. Toen daar niet op werd gereageerd en de beschietingen doorgingen, maakten de gevechtshelikopters het voertuig onschadelijk.

Minusma betreurt dat er niet werd gereageerd op de waarschuwingsschoten en dat gevechten in het gebied doorgaan.

MNLA heeft per direct de samenwerking met Minusma verbroken. ''Door de beschieting bij Tabankort zijn er doden en gewonden gevallen in onze gelederen'', staat te lezen in een verklaring van de opstandelingen.

Eerder op de dag repte en woordvoerster van de VN-macht van toenemende schermutselingen bij Tabankort. Tuaregs van de MNLA hebben het daar aan de stok met de GATIA-militie die gelieerd is aan de Malinese regering.

De afgelopen maanden is het geweld in de regio steeds verder toegenomen. Geregeld worden ook VN-konvooien aangevallen. Enkele dagen geleden sneuvelde een blauwhelm in Kidal. In oktober vonden negen vredesmilitairen de dood buiten Gao.

De VN komt later met een verklaring.

450 militairen

Nederland heeft als onderdeel van 'MINUSMA', de 'United Nations Multidimensional Integrated Stabilization Mission in Mali' ongeveer 450 man naar Mali gestuurd. Voordat de missie begon, was al bekend dat de Nederlandse militairen in gevechtssituaties zouden kunnen komen.

Het hoofddoel van de Nederlandse commando's is het vergaren van inlichtingen in het noorden van het land. Dertig politietrainers gaan lesgeven aan lokale agenten. De militairen blijven tot zeker eind 2015.

Bron: http://www.nu.nl/buitenla(...)ebellen-in-mali.html
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 22 januari 2015 @ 05:44:15 #225
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_148933754
Legertop kraakt Turkse informatieverstrekking
DEN HAAG -

De Nederlandse legertop vindt het „onbegrijpelijk en onuitlegbaar” dat NAVO-bondgenoot Turkije niet de benodigde informatie verstrekt, om Turkse partners van Nederlandse militairen te kunnen screenen. Verder vinden de hoge militairen het onacceptabel dat „een NAVO-partner niet wil meewerken” aan een dergelijk onderzoek.

Dit blijkt uit een beroepprocedure die een vrouwelijke militair heeft aangespannen tegen het intrekken van haar Verklaring van Geen Bezwaar (VGB). Die heeft ze nodig voor haar vertrouwensfunctie. Het AD berichtte hier woensdag over.

Door het ontbreken van de informatie zijn er volgens het ministerie van Defensie echter „onvoldoende waarborgen”. Waarborgen dat ze haar vertrouwelijke werk onder alle omstandigheden „getrouwelijk zal vervullen”.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)r_Turkse_info__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_148934121
Tsja, vind de ophef van de hogere legerleiding een beetje vreemd, dit speelt nl al wat langer. Daarbij vind ik het apart dat ze nu wel aan de bel trekken of komt het omdat het nu een vrouw betreft?

quote:
AFMP publiceert lijst 'geheime' landen

AFMP-voorzitter Anne-Marie Snels vindt dat Defensiemedewerkers er recht op hebben te weten of zij een relatie aangaan/hebben met een persoon die op de 'geheime landen lijst' staat. Daarom noemde zij dinsdagochtend 10 juni op Radio 1 de landen die geen antecedentenonderzoek doen voor de MIVD.

Door deze 'geheime' lijst kan een militair van wie zijn of haar partner uit zo’n land komt, ontslagen worden nog zonder dat hij de mogelijkheid heeft gehad te kiezen tussen zijn baan of zijn geliefde. De AFMP vindt dat onterecht.Door deze 'geheime' lijst kan een militair van wie zijn of haar partner uit zo’n land komt, ontslagen worden nog zonder dat hij de mogelijkheid heeft gehad te kiezen tussen zijn baan of zijn geliefde. De AFMP vindt dat onterecht.

De AFMP mengt zich hiermee publiekelijk in de kwestie rond het intrekken van Verklaringen van Geen Bezwaar (VGB) van militairen met vertrouwensfuncties. Het gaat met name om militairen met een partner uit een land waar hun antecedenten over de afgelopen vijf jaren niet kunnen worden nagegaan. Om deze reden zijn al minstens enige tientallen militairen geschorst en volgt ontslag. Zij konden dit niet zien aankomen, want de lijst van deze landen is ‘vertrouwelijk'. Het beschadigt de betreffende medewerkers en het leidt tot onrust op de werkvloer. Om andere militairen deze ellende te besparen noemde de voorzitter de eigen lijst die is samengesteld op basis van beschikbare informatie die Defensie aan werknemers gaf wiens VGB-bewijs is ingetrokken. Het gaat om de volgende landen:

Afrika

Burundi
Egypte
Ghana
Kenia
Marokko
Zambia


Europa

Moldavië
Oekraine
Rusland
Servië
Wit-Rusland


Azië

China
Georgië
Indonesië
Jemen
Libanon
Philipijnen
Sri Lanka
Saoedi-Arabië
Turkije


Zuid-Amerika

Colombia
Nicaragua
Peru
Venezuela


Deze lijst is overigens wellicht nog niet compleet; updates zullen we hier melden.

Onrust op werkvloer
De AFMP, de MARVER, collega-vakbond VBM en een aantal externe advocaten houden deze kwestie in een samenwerkingsverband al geruime tijd nauwlettend in de gaten. Het is een steeds groter wordende bron van zorg. Alleen al bij de samenwerkende partijen zijn er 27 zaken bekend van militairen die hun VGB kwijtraakten omdat ze volgens Defensie een “foute” partner hebben, en het aantal kwesties neemt toe. Dit leidt tot groeiende onrust op de werkvloer. Ook leidinggevenden geven aan problemen te hebben met de rigoureuze wijze waarop Defensie te werk gaat. Collega's zien mensen verdwijnen omdat ze na intrekking van de VGB zijn geschorst. Als militairen naar de lijst vragen om te kijken of hun (toekomstige) liefde ook op de lijst staat, krijgen ze geen afdoende antwoord. Defensie en de MIVD beroepen zich namelijk op een ‘vertrouwelijke’ lijst van landen die geen antecedenten verstrekken. Er zijn zelfs situaties bekend waarvan mensen al geruime tijd een gezin hebben, eerder te horen kregen dat er geen probleem was, waarbij nu de VGB wordt ingetrokken.

Vertrouwensfunctie
Alle militairen en een aantal burgers hebben een vertrouwensfunctie, daarvoor is een VGB vereist. Ook de partner wordt gescreend. De AFMP vindt dat overdreven omdat lang niet alle medewerkers een functie hebben die de nationale veiligheid in gevaar kan brengen. Daar komt bij dat, voor zover ons bekend, nergens zwart op wit staat dat alle militaire functies daadwerkelijk vertrouwensfuncties zijn. De AFMP heeft dit ingebracht in een bezwaarprocedure.

Wat wil de AFMP
De AFMP wil dat Defensie het VGB beleid soepeler toe gaat passen en kritisch beziet welke functies in de toekomst als vertrouwelijk moeten worden aangemerkt. En mocht het dan toch zo zijn dat er problemen met de VGB onstaan? Dan moet de werkgever zich als een goed werkgever gedragen en betrokken werknemer in eerste instantie een andere baan binnen Defensie bieden, en als dat écht niet mogelijk is helpen bij het zoeken van een baan buiten Defensie.

Nadere ontwikkelingen rondom deze kwestie zullen we melden via deze website. Zie verder ook het AFMP-verenigingsblad OpLinie nr. 4 (hierin staan Georgië en Sri Lanka overigens nog niet genoemd). Deze uitgave verschijnt op donderdag 12 juni en is nu op deze website te downloaden.
AFMP
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 26 januari 2015 @ 19:26:23 #227
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_149082354

Chinese marineschepen meren af in Rotterdam


Drie Chinese marineschepen zijn maandag afgemeerd aan de Wilhelminakade in Rotterdam. De Chinese marine legt daarmee voor het eerst een bezoek af aan Europa. Vrijdag vertrekken de schepen weer en vervolgen ze hun reis naar Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland.

De schepen en de bemanning werden welkom geheten door de plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten Ben Bekkering en de marinierskapel. Op de kade stonden ook ongeveer zeshonderd Chinezen die in Nederland wonen. Zij zijn uitgenodigd om de schepen te bezoeken. Woensdag is er een open dag voor Nederlandse belangstellenden.

De Chinese marine werkt in de Golf van Aden samen met de Nederlandse marine tegen piraterij. "De Chinezen doen steeds meer mee aan internationale missies. Daardoor kom je elkaar steeds meer tegen. Dan is het belangrijk dat je elkaars organisaties kent. Dat is de reden dat de Chinese marine nu in Nederland is", aldus een woordvoerder van de Koninklijke Marine.

Bron: Chinese marineschepen meren af in Rotterdam
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 26 januari 2015 @ 19:28:52 #228
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_149082485
Oud-Mariniers willen Michiel de Ruyter-demonstranten in het water gooien

Tijdens de première van de film over Michiel de Ruyer in het Scheepvaartmuseum wil zoals bekend een groep (beroeps)klagers gaan demonstreren. Een aantal voormalige leden van het Korps Mariniers is woedend over dat voornemen en wil de demonstranten in het water gooien.

Leden van de actiegroep Michiel de Rover zijn boos over de film omdat die zou verdoezelen dat De Ruyter 'beschermheer van de Nederlandse slavenhandel' zou zijn. De filmmakers wijzen er echter op dat de zeeheld juist met eigen geld slaven vrijkocht.

De kwaadheid van de oud-Mariniers is terug te voeren op het feit dat Michiel de Ruyter ook de stichter is van de Koninklijke Marine, zo is te lezen op AT5. Met het verwijderen van werkschuw tuig heeft het korps in de hoofdstad al enige ervaring. Zo veegden mariniers in 1970 een paar honderd hippies bij het monument op de Dam weg, wat overigens tot de nodige beroering leidde.

De Marineleiding zegt een aantal mensen achter de oproep te kennen, en heeft de oudgedienden opgeroepen het hoofd koel te houden. Een woordvoerder wijst erop dat een dergelijke actie niet bij defensie past. "Wij zijn er juist om mensen te beschermen."

Bron: Oud-Mariniers willen Michiel de Ruyter-demonstranten in het water gooien
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Moderator maandag 26 januari 2015 @ 20:26:48 #229
257132 crew  Awsom
pi_149084507
Dat wil ik wel zien gebeuren :D
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 26 januari 2015 @ 20:28:14 #230
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_149084552
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 20:26 schreef Awsom het volgende:
Dat wil ik wel zien gebeuren :D
Ja. :D
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 26 januari 2015 @ 21:14:25 #231
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_149086527
Tientallen demonstranten bij première 'Michiel de Ruyter' met Frank Lammers: 'Stop verheerlijking!'

AMSTERDAM - Bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam demonstreren dertig tot veertig mensen tegen de film Michiel de Ruyter die daar maandagavond groots in première gaat. De actiegroep Michiel de Rover verzet zich tegen de heldenstatus van de zeevaarder (1607-1676).

Zo'n vijftien oud-mariniers houden een tegendemonstratie en komen juist op voor hun held. De politie is erbij en houdt de twee groepen uit elkaar. De film is geregisseerd door Roel Reiné uit Eindhoven. De hoofdrol wordt gespeeld door Frank Lammers uit Mierlo.

Actiegroep Michiel de Rover vindt de verheerlijking van Nederlands grootste zeeheld De Ruyter misplaatst. Volgens de actiegroep heeft De Ruyter forten in West-Afrika veroverd op de Engelsen waardoor Nederland een prominente rol kon spelen in de slavenhandel.

Ze staan op zo'n honderd meter van de ingang van het museum, waar veel bekende Nederlanders hun opwachting maken. Met lawaai laten ze hun ongenoegen blijken over de ,,verering van De Ruyter''. Op een spandoek staat ,,Geen goed woord over voor Michiel de Rover''.

Met water gooien
De oud-mariniers, die ook voor de première zijn uitgenodigd, hadden eerder op Facebook aangekondigd dat ze demonstranten in het water gaan gooien. "Dat was een grap en we zijn het zeker niet van plan. Wel willen we met de betogers het gesprek aangaan'', zegt één van hen.

Maar de actiegroep had daar geen behoefte aan. Michiel de Ruyter geldt als de oprichter van het Korps Mariniers, in 1665.

De film Michiel de Ruyter gaat maandagavond groots in première bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Bekijk hier de foto's van de rode loper.

Bron: http://www.omroepbrabant.(...)+Stop+verheerlijking!.aspx
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 26 januari 2015 @ 21:19:13 #232
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_149086776
Jammer,was leuke tv geweest.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  dinsdag 27 januari 2015 @ 08:49:52 #233
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_149096624
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 21:19 schreef Pumatje het volgende:
Jammer,was leuke tv geweest.
>:)
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 27 januari 2015 @ 17:15:10 #234
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_149110207
Onderzeeër Marinemuseum dicht vanwege asbest

De onderzeeër in het Marinemuseum in Den Helder is voorlopig niet meer toegankelijk voor publiek. Er zijn asbestvezels in de boot gevonden. De kans is verwaarloosbaar klein dat bezoekers hebben blootgestaan aan de gevaarlijke stof, zegt de GGD.

Medewerkers van het museum hebben mogelijk wel blootgestaan aan het asbest. Defensie onderzoekt dat nog, schrijft minister Hennis-Plasschaert aan de Tweede Kamer. Volgens een woordvoerder van het museum is de kans dat medewerkers gezondheidsrisico's hebben gelopen erg klein.

De onderzeeboot Tonijn werd in 1991 uit de vaart genomen en ligt sinds 1994 bij het museum in Den Helder. Oud-bemanningsleden geven bezoekers uitleg in de onderzeeër.

Bron: http://nos.nl/artikel/201(...)-vanwege-asbest.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 3 februari 2015 @ 00:19:08 #235
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_149316040
NAVO-flitsmacht met Nederlanders naar Polen

BRUSSEL -
De nieuwe NAVO-flitsmacht, waaraan Nederland meedoet, gaat eind mei/begin juni oefenen. De militairen moeten naar Polen. Het is de eerste test om te kijken hoe snel de troepenmacht kan oprukken. In april is een paraatheidsoefening waarbij nog geen militairen worden verplaatst.

Dat is maandag van hooggeplaatste diplomaten in Brussel vernomen. Behalve Nederland zijn Duitsland en Noorwegen bij de flitsmacht betrokken. Aan de oefening richting Polen doen naar verwachting 500 tot 800 manschappen mee, onder wie enkele honderden Nederlanders.

De NAVO besloot vorig jaar tot de oprichting van een flitsmacht zodat de militaire alliantie binnen enkele dagen een NAVO-bondgenoot te hulp kan schieten. Nederland, Noorwegen en Duitsland besloten een voorlopige macht op te zetten om ervaring op te doen. In noodgevallen moet deze interim-macht echter meteen inzetbaar zijn.

De ministers van Defensie van de 28 NAVO-lidstaten buigen zich donderdag in Brussel over het concept van de nieuwe flitsmacht. Minister Jeanine Hennis en haar Duitse en Noorse collega zullen hun plannen verder uit de doeken doen.

De flitsmacht, die volgend jaar operationeel zou kunnen zijn, is een reactie op de Russische agressie tegen NAVO-partner Oekraïne. NAVO-bondgenoten in de regio voelen zich bedreigd door Moskou.

De militaire alliantie gaat in zes Oost-Europese NAVO-landen ook steunpunten opzetten om haar zichtbaarheid te vergroten en de Russen af te schrikken. Het gaat om zogenoemde integratie-eenheden van veertig officieren, twintig uit het gastland en twintig uit andere NAVO-landen. Zij bereiden bijvoorbeeld de komst voor van buitenlandse NAVO-militairen die komen oefenen.

bron: http://www.telegraaf.nl/f(...)VO-flitsmacht__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Moderator dinsdag 3 februari 2015 @ 00:45:42 #236
257132 crew  Awsom
pi_149316460
NAVO-partner Oekraïne


???
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 3 februari 2015 @ 00:46:30 #237
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_149316468
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 00:45 schreef Awsom het volgende:
NAVO-partner Oekraïne

???
dat zou alles veel makkelijker hebben gemaakt. O-)
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_149353049
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 00:45 schreef Awsom het volgende:
NAVO-partner Oekraïne

???
Klopt toch via partnership for peace.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  woensdag 4 februari 2015 @ 12:18:45 #239
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_149353699
Partner ≠ lid he
  woensdag 4 februari 2015 @ 12:22:23 #240
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_149353807
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 12:18 schreef Erasmo het volgende:
Partner ≠ lid he
Twee woorden na NAVO-partner staat NAVO-bondgenoot ter contrast.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 5 februari 2015 @ 15:20:10 #241
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_149389548
Nederland voorop bij flitsmacht NAVO

BRUSSEL -
Nederland, Duitsland en Noorwegen nemen het voortouw bij het opzetten van een zeer snel inzetbare flitsmacht van de NAVO, die aan acute dreigingen aan de oost- of zuidflank van het bondgenootschap het hoofd moet bieden. Troepen van de drie landen oefenen de komende tijd de inzetbaarheid en de reactiesnelheid die nodig zijn voor de flitsmacht, die eind 2016 operationeel moet zijn.

„Dat moet de NAVO in staat stellen snel te reageren op dreigingen', zei minister van defensie Jeanine Hennis-Plasschaert donderdag in Brussel, waar de NAVO-ministers van defensie bijeen zijn.

„We gaan de komende maanden testen hoeveel tijd nodig is om eenheden ter plaatse te krijgen. De huidige veiligheidssituatie vraagt om snelle inzetbaarheid van onze strijdkrachten.”

Nederland stelt voor de testfase ongeveer tweehonderd militairen ter beschikking, Duitsland en Noorwegen samen ongeveer zeshonderd. De uiteindelijke flitsmacht - de 'Very High Readiness Joint Task Force (VJTF) - zal zo'n 5000 soldaten sterk zijn, onder meer uit Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Na de testfase zal volgens minister Hennis de rol van Nederland worden overgenomen door Spanje. Nederland blijft daarna wel ondersteuning leveren.

De VJTF wordt onderdeel van de snelle reactiemacht van de NAVO, de NATO Response Force. De defensieministers zullen donderdag besluiten die NRF de komende jaren uit te breiden van 13.000 soldaten nu naar 30.000, aldus NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg.

De nieuwe flitsmacht moet uiteindelijk binnen 48 uur inzetbaar zijn. „De NAVO-opperbevelhebber moet met één druk op de knop alles in beweging kunnen zetten”, zei Hennis. Mocht zich op korte termijn al een militaire crisis voordoen, bijvoorbeeld rond Oekraïne, dan moet de NFR in actie komen, maar dat zal voorlopig langer duren dan met de echte flitsmacht.

Om eenheden van de flitsmacht bij operaties te kunnen ondersteunen en coördineren, zullen in de drie Baltische staten, Polen, Roemenië en Bulgarije NAVO-steunpunten worden ingericht.

Minister Hennis zei dat de testfase ook bedoeld is om te zien waar de NAVO-strijdkrachten tekortschieten. Zo noemde zij het schrappen van de Nederlandse tanks 'een aderlating'.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ij_flitsmacht__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 7 februari 2015 @ 17:06:47 #242
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_149449431
Eindoefening mariniers voortaan in Rotterdam

Mariniers in opleiding houden hun eindoefening voortaan naar alle waarschijnlijkheid in Rotterdam. Als de eerste twee oefeningen dit jaar bevallen, worden ze in de toekomst in de maasstad gehouden, aldus de marine. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van burgemeester Ahmed Aboutaleb in vervulling. Tot nu toe worden de oefeningen op verschillende plaatsen in ons land gehouden.

De eerste oefening met dertig militairen van de mariniersopleiding van de Van Ghentkazerne is op zondag 15 en maandag 16 maart. De aankomende mariniers dalen met touwen van de Van Brienenoordbrug af, en voeren op het RDM-terrein op Heyplaat een amfibische landing uit. Ook worden daar patrouilles uitgevoerd en volgt een aanval op een gebouw. In september wordt dat herhaald door een andere groep.

Bron: Eindoefening mariniers voortaan in Rotterdam
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  † In Memoriam † zondag 8 februari 2015 @ 11:56:21 #243
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_149466771
'Voer dienstplicht in vanwege Russische dreiging en IS-terreur'

Door de onvoorspelbare militaire ambities van Rusland en de dreiging van de Islamitische Staat (IS) moet Nederland de militaire dienstplicht weer invoeren. Daarvoor pleit Kamerlid Joram van Klaveren van Groep Bontes/Van Klaveren.
Daarnaast kan de dienstplicht helpen ontspoorde allochtonen weer op het rechte pad te brengen, laat Van Klaveren weten tegenover NU.nl.

Maandag behandelt de Tweede Kamer zijn initiatiefnota waarin hij pleit voor de herinvoering van de militaire dienstplicht voor alle Nederlanders vanaf de leeftijd van 18 jaar.

"De dienstplicht werd in 1993 na de val van het Sovjet Rijk en de beëindiging van de Koude Oorlog opgeschort", zegt Van Klaveren. "De militaire opleving van Rusland en de terroristische dreiging van IS tonen aan dat Nederland serieus werk moet maken van het op orde brengen van de krijgsmacht."

De dienstplicht zal ertoe leiden dat Nederland weer kan beschikken over een volwaardige krijgsmacht, denkt het voormalige PVV-Kamerlid.

Bezuinigingen

Al jaren is Defensie een bezuinigingspost op de rijksbegroting en dat heeft de organisatie uitgehold. Door de samenleving weer in contact te brengen met de krijgsmacht, verwacht Van Klaveren dat het draagvlak voor krijgsmacht zal toenemen.

Het personeelstekort bij het ministerie denkt Van Klaveren op te lossen met de aanwas van dienstplichtigen. Hierdoor kunnen de beroepsmilitairen zich beter focussen op hun militaire werk.

“Door de gehele samenleving in aanraking te laten komen met Defensie, zullen veel meer competente jong-volwassenen voor een carrière bij de krijgsmacht kunnen kiezen die anders nooit met de krijgsmacht in aanraking zouden komen.”

Heropvoeding

Een belangrijke andere reden voor de herinvoering van de dienstplicht is de opvoedkundige en disciplinerende rol die het half jaar in het leger op de jeugd van Nederland kan hebben.

"We zien in Nederland een oververtegenwoordiging van niet-Westerse allochtonen in de criminaliteitscijfers. Wie de fout in gaat moet hard worden aangepakt, maar we moeten ook kijken naar hoe we deze ellende kunnen voorkomen", zegt Van Klaveren.

In het leger zullen de jongeren orde, structuur en discipline in hun leven krijgen, denkt hij. Daarnaast biedt het probleemjongeren een toekomstperspectief en komen zij in aanraking met verschillende jongeren uit verschillende lagen van de samenleving. "Dat zal de integratie bevorderen."

"Zij krijgen een doel in hun leven, gaan niet zomaar op straat hangen en komen minder snel in de verleiding zich met criminele zaken bezig te houden. En als ze het goed doen, komen ze misschien wel in aanmerking voor een baan bij Defensie", aldus Van Klaveren.

Van Klaveren is niet bang dat hij met zijn plan de deuren van Defensie opent voor potentiële jihadisten.

"De screening zal uitvoerig zijn. Dat wordt goed gecheckt door onze inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Als je al verkeerde intenties hebt, kun je je nu ook al aanmelden bij het leger."

Vrouwen

In het voorstel van Van Klaveren zullen zowel mannen als vrouwen voor de duur van zes maanden in dienst treden. "Hierdoor zullen zij geen studievertraging oplopen." Ook worden zij financieel gecompenseerd. "Van het Rijk ontvangen zij het minimumloon inclusief vakantiegeld, huisvesting en reiskostenvergoeding."

De dienstplichtigen zullen in het half jaar naast de militaire basistraining die zij krijgen kunnen worden ingezet bij rampenbestrijdingen en beveiligingswerkzaamheden. Zij worden niet uitgezonden voor militaire missies. De dienstplicht gaat niet ten koste van de huidige beroepskrijgsmacht.

Voor jongeren die de dienstplicht niet kunnen vervullen bestaat de vervangende burgerdienst die drie maanden langer duurt. Zij moeten werkzaamheden uitvoeren die het algemeen belang van het land dienen. Van Klaveren: "Als je gewetensbezwaren hebt, kun je bijvoorbeeld in een verzorgingstehuis werken."

Het hele plan kost de staat 600 miljoen euro per jaar en past wat Van Klaveren betreft in het voornemen dat verschillende politieke partijen hebben uitgesproken om het defensiebudget structureel te verhogen.

Bron: http://www.nu.nl/politiek(...)ing-en-terreur-.html
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
pi_149466860
“Door de gehele samenleving in aanraking te laten komen met Defensie, zullen veel meer competente jong-volwassenen voor een carrière bij de krijgsmacht kunnen kiezen die anders nooit met de krijgsmacht in aanraking zouden komen.”

Welke carrière? Tot je 35e rondlopen en dan bedankt worden?
  Moderator zondag 8 februari 2015 @ 12:07:42 #245
257132 crew  Awsom
pi_149466978
Ach, Joram en Bontes schreeuwen alleen maar populistische kreten, die moet je niet al te serieus nemen. Na de volgende verkiezingen zie je ze toch niet meer.
pi_149467069
Niks mis met herinvoering van de dienstplicht. Mits dr weer geld beschikbaar komt voor defensie en er uiteraard weer net als vroegah de mogelijkheid is om te blijven tot je flo.

Maar we kunnen uiteraard ook blijven schreeuwen dat het tegenwoordig kut is bij defensie en verder gewoon niks doen. Daar word t vast ook beter van.....
pi_149467127
Wat moet je in godsnaam met dienstplichtigen in tijden als deze.
"Academics, people who know the word for coal in seventeen languages but gape and stammer when asked to lay a fire."
pi_149467224
quote:
0s.gif Op zondag 8 februari 2015 12:15 schreef Stephen_Dedalus het volgende:
Wat moet je in godsnaam met dienstplichtigen in tijden als deze.
Bewakingstaken laten uitvoeren zoals de Natres
pi_149467305
quote:
0s.gif Op zondag 8 februari 2015 12:19 schreef vervoerder23 het volgende:

[..]

Bewakingstaken laten uitvoeren zoals de Natres
Maak de Natres dan gewoon groter.
"Academics, people who know the word for coal in seventeen languages but gape and stammer when asked to lay a fire."
  zondag 8 februari 2015 @ 12:42:04 #250
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_149467716
Valt weer een beetje in de categorie ''Leuk idee, uitvoering is kut.''
pi_149467860
quote:
0s.gif Op zondag 8 februari 2015 12:23 schreef Stephen_Dedalus het volgende:

[..]

Maak de Natres dan gewoon groter.
Veel te duur en onhandig.

Als je ergens 10 pax neer wil zetten heb je 100 natres nodig want geen zin, druk, betere dingen te doen etc.
Terwijl je die dipli's dr gewoon neer kunt zetten.

En die zijn goedkoper wss, pakkie peuken en 5eu per dag :p
pi_149467986
quote:
0s.gif Op zondag 8 februari 2015 12:23 schreef Stephen_Dedalus het volgende:

[..]

Maak de Natres dan gewoon groter.
Het zou naar mijn mening een goed idee zijn veel defensietaken alleen door de natres te laten uitvoeren. Maar maak er dan ook een verplichte periode van in het begin. Dan is iedere Nederlandse man in staat een wapen te hanteren.Houd een klein beroepsleger en laat veel steuntaken alleen door de natres uitvoeren.
pi_149468082
Kun je beter de natres modeleren naar de Britse army reserve en de Amerikaanse national guard.
"Academics, people who know the word for coal in seventeen languages but gape and stammer when asked to lay a fire."
  Moderator zondag 8 februari 2015 @ 12:56:54 #254
257132 crew  Awsom
pi_149468105
quote:
0s.gif Op zondag 8 februari 2015 12:23 schreef Stephen_Dedalus het volgende:

[..]

Maak de Natres dan gewoon groter.
Het complete reservistenbestand gaat al groeien met 400% als het aan de minister ligt.. Over 5 jaar moeten er 20.000 reservisten zijn, momenteel zijn het er misschien 5000 ..
  zondag 8 februari 2015 @ 13:09:01 #255
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_149468458
quote:
0s.gif Op zondag 8 februari 2015 12:12 schreef Bouke-p het volgende:
Niks mis met herinvoering van de dienstplicht. Mits dr weer geld beschikbaar komt voor defensie en er uiteraard weer net als vroegah de mogelijkheid is om te blijven tot je flo.
Plus weer een shitload aan kazernes bouwen/ asielzoekers eruit jagen... Anders kunnen we ze niet eens herbergen... :')

Daarbij is in 1996 de laatste lichting dipli's afgezwaaid niet in 1993 zoals die van Klaveren wil beweren.
pi_149469271
Net voor de grap wat gerekend n.a.v. het dipli plan.

200.000 18 jarige voor 6 maanden minimum loon is al gauw 1,8 miljard.
Daarnaast nog huisvesting, reiskosten , instructeurs/toezichthouders en de kosten van wat een club 18 jarige uit verveling zullen slopen.

Zoals een voormalig commandant van mij vaak uitsprak : Brilliant plan, gaan we niet doen.
pi_149469431
dr mogen idd wel weer wat kazernes bij ja. Maar is dat ook niet wat we stiekem willen?

Nog meer door de natres laten doen? Op magische wijze gaan er duizenden reservisten bijkomen? Omdat men dat wil? En naar amerikaans voorbeeld? Dus op tijdstip x kan een werkgever zn personeel een jaar uitzwaaien omdat er ergens in t zand gespeeld moet gaan worden?

@vervoerder?
Welke taken wil je door reservisten laten uitvoeren? Welke steuntaken? En een klein beroepsleger? kom eens onder je steen vandaan, dat beroepsleger hebben we al.


tenzij je mensen dienstplichtig maakt gaan we echt geen grote toestroom krijgen. Niet kwa beroeps en niet kwa reservisten. Daarvoor is defensie een te slechte werkgever geworden en gaat het economisch nog te goed in NL.
  zondag 8 februari 2015 @ 13:50:59 #258
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_149469808
Overigens in het verlengde hier van. Hou als actief dienende er alvast maar ernstig rekening mee dat je over niet al te lange tijd randgroeptuig aan het begeleiden bent.

Het "heropvoedings" plan wat een tijdje geleden geopperd werd kan nl. op warme belangstelling rekenen van de hogere legerleiding. Echter worden die gewoon bij de eenheden gedumpt en die mag ermee aan de slag, waarbij de politiek ook nog een keer geroepen heeft dat betrokkenen ook een toekomstperspectief dienen te hebben...

Het zittend personeel wordt er vanwege ingetrokken VGB's uitgekegeld en aan de andere kant halen we criminelen binnen.
pi_149469813
quote:
0s.gif Op zondag 8 februari 2015 13:38 schreef Bouke-p het volgende:
dr mogen idd wel weer wat kazernes bij ja. Maar is dat ook niet wat we stiekem willen?

Nog meer door de natres laten doen? Op magische wijze gaan er duizenden reservisten bijkomen? Omdat men dat wil? En naar amerikaans voorbeeld? Dus op tijdstip x kan een werkgever zn personeel een jaar uitzwaaien omdat er ergens in t zand gespeeld moet gaan worden?

@vervoerder?
Welke taken wil je door reservisten laten uitvoeren? Welke steuntaken? En een klein beroepsleger? kom eens onder je steen vandaan, dat beroepsleger hebben we al.

tenzij je mensen dienstplichtig maakt gaan we echt geen grote toestroom krijgen. Niet kwa beroeps en niet kwa reservisten. Daarvoor is defensie een te slechte werkgever geworden en gaat het economisch nog te goed in NL.
Kwestie van wetgeving en afspraken maken met werkgevers. In de UK lijkt dat ook redelijk te werken.
"Academics, people who know the word for coal in seventeen languages but gape and stammer when asked to lay a fire."
  zondag 8 februari 2015 @ 13:54:09 #260
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_149469919
quote:
0s.gif Op zondag 8 februari 2015 13:51 schreef Stephen_Dedalus het volgende:

[..]

Kwestie van wetgeving en afspraken maken met werkgevers. In de UK lijkt dat ook redelijk te werken.
Niet in pacifistisch Nederland, voor de reservist dan 100 anderen.
  Moderator zondag 8 februari 2015 @ 13:57:59 #261
257132 crew  Awsom
pi_149470033
quote:
0s.gif Op zondag 8 februari 2015 13:51 schreef Stephen_Dedalus het volgende:

[..]

Kwestie van wetgeving en afspraken maken met werkgevers. In de UK lijkt dat ook redelijk te werken.
Klopt, maar daar is veel geld voor nodig en de Nederlandse regering is niet bereid om dat hieraan uit te geven..

Momenteel krijgt de civiele werkgever van een reservist die langer dan 3 maandzo uit mn hoofd (anders krijg je namelijks helemaal niks) op uitzending is om wat voor reden dan ook, de magere vergoeding van ¤50,- per dag met een maximum van ¤350 per week (dus 5 werkdagen). Reservisten met een specifieke deskundigheid (CIMIC / 1CMIco / Geneeskundige troepen) zijn over het algemeen hoog opgeleide professionals die in een duur ziekenhuis/kantoor/dierenartsenpraktijk werken. Deze mensen hebben alleen al een uurloon dat hoger ligt dan die ¤50,- die de werkgever van Defensie ontvangt ... Voor ¤50,- per dag kun je geen vervangende arts inhuren.

Niet zo gek dus dat werkgevers helemaal niet warm worden voor het idee dat ze hun werknemer maanden lang kwijtraken tegen een nihile vergoeding. Defensie wil voor een dubbeletje op de eerste rang zitten.
pi_149471357
Dat dus, waarom zou defensie dure reservisten nemen als men ook goedkope dipli's kan krijgen?

En nu we toch t amerikaanse/britse systeem dr bijhalen, krijgen we dan ook de vele voordelen dr bij? Gratis zorg voor de rest van je leven om maar wat te noemen? Na 23jaar met een goed pensioen(65% was t geloof ik)?

@achja
dat had ik idd al eerder gehoord, net als veva klassen dus. Wij hebven ns een groep op visite gehad die doodleuk stonden te blowen in de pauze.... en boos werden toen die troep afgepakt werd.
  zondag 8 februari 2015 @ 14:39:34 #263
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_149471554
Ik neem aan dat het daarna aftrap stage was?
  zondag 8 februari 2015 @ 14:40:36 #264
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_149471593
quote:
0s.gif Op zondag 8 februari 2015 14:34 schreef Bouke-p het volgende:
Dat dus, waarom zou defensie dure reservisten nemen als men ook goedkope dipli's kan krijgen?

En nu we toch t amerikaanse/britse systeem dr bijhalen, krijgen we dan ook de vele voordelen dr bij? Gratis zorg voor de rest van je leven om maar wat te noemen? Na 23jaar met een goed pensioen(65% was t geloof ik)?

@achja
dat had ik idd al eerder gehoord, net als veva klassen dus. Wij hebven ns een groep op visite gehad die doodleuk stonden te blowen in de pauze.... en boos werden toen die troep afgepakt werd.
Ik ben groot voorstander van herinvoering van de dienstplicht. Echter wel op een andere manier als in het verleden. Mijn insteek:

- dienstplicht voor iedereen, mannen en vrouwen, gewetensbezwaren e.d. Is niet mogelijk,
- korte dienstplicht van 12 weken maximaal, maar dan voor iedereen elk jaar een week op herhaling. ( zwitsers systeem)
-iedereen kan direct gemobiliseerd worden om het land te dienen, dus mob complexen moeten weer opgetopt worden, er moeten voldoende kleding, uitrusting en wapens voor iedere nederlander zijn.
- strenge dienstplicht, waarbij de nadruk gelegd wordt op patriottisme en vorming, maar ook guerilla oorlogsvoering en verzet tijdens bezetting. Verder militaire basisvaardigheden voor iedereen. Talenten worden hier gerecruteerd als beroeps met zeer goed salaris en arbeidsvoorwaarden.
- voor de weaving van beroeps op scholen meer doen aan het stimuleren van patrottisme en vaderlandsliefde. Het verdedigen van je vaderland is de primaire taak van iedere nederlander. De dag beginnen met het zingen van het volkslied.( vanaf de kleuterschool)
pi_149471684
quote:
0s.gif Op zondag 8 februari 2015 14:39 schreef Erasmo het volgende:
Ik neem aan dat het daarna aftrap stage was?
Helaas niet, foei en meer niet. Geen militairen he...
pi_149471740
quote:
0s.gif Op zondag 8 februari 2015 14:39 schreef Erasmo het volgende:
Ik neem aan dat het daarna aftrap stage was?
Dat lijkt me wel. Al heb ik nog nooit verhalen gehoord in mijn tijd dat er geblowed werd tijdens school / bivak.

Als ze de NatRes willen laten groeien moeten ze zich meer gaan richten op studenten en jongeren in het algemeen. Dat betekent dus ook afspraken maken met ROC's/ HBO en universiteiten dat er ruimte wordt gegeven om een taak bij de NatRes te vervullen. Daar zit de potentie, jong, gemotiveerd en niet 40+ dat zich nog eens een keer wilt aanmelden of al grijs is zodra ze de AMO-R hebben gehaald.. En niet dat je genaaid wordt zoals in mijn geval door een 1e officiële waarschuwing op de mat te krijgen omdat je bij een herdenking aanwezig bent geweest vanuit de NatRes. Op het volwassen onderwijs notabene, niet te geloven..
  Moderator zondag 8 februari 2015 @ 14:47:48 #267
257132 crew  Awsom
pi_149471869
quote:
0s.gif Op zondag 8 februari 2015 14:44 schreef Aapsoldaat het volgende:
En niet dat je genaaid wordt zoals in mijn geval door een 1e officiële waarschuwing op de mat te krijgen omdat je bij een herdenking aanwezig bent geweest vanuit de NatRes
studie > natres
  zondag 8 februari 2015 @ 15:06:11 #268
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_149472590
quote:
99s.gif Op zondag 8 februari 2015 14:47 schreef Awsom het volgende:

[..]

studie > natres
En dat is dus exact dezelfde mentaliteit waar werknemers tegenaan lopen bij hun werkgevers.. Het cirkeltje is weer rond.
  Moderator zondag 8 februari 2015 @ 15:07:41 #270
257132 crew  Awsom
pi_149472639
quote:
0s.gif Op zondag 8 februari 2015 15:06 schreef Aapsoldaat het volgende:

[..]

En dat is dus exact dezelfde mentaliteit waar werknemers tegenaan lopen bij hun werkgevers.. Het cirkeltje is weer rond.
yep

prive > studie/werk > natres
  zondag 8 februari 2015 @ 15:09:33 #271
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_149472712
quote:
0s.gif Op zondag 8 februari 2015 14:34 schreef Bouke-p het volgende:
Dat dus, waarom zou defensie dure reservisten nemen als men ook goedkope dipli's kan krijgen?

En nu we toch t amerikaanse/britse systeem dr bijhalen, krijgen we dan ook de vele voordelen dr bij? Gratis zorg voor de rest van je leven om maar wat te noemen? Na 23jaar met een goed pensioen(65% was t geloof ik)?
Idd, typisch Nederlands om selectief te winkelen uit externe keukens. Wel alle nadelen invoeren zoals up or out, FPS en weet ik veel wat, maar de voordelen worden niet meegenomen.
pi_149474034
quote:
0s.gif Op zondag 8 februari 2015 12:01 schreef vervoerder23 het volgende:
“Door de gehele samenleving in aanraking te laten komen met Defensie, zullen veel meer competente jong-volwassenen voor een carrière bij de krijgsmacht kunnen kiezen die anders nooit met de krijgsmacht in aanraking zouden komen.”

Welke carrière? Tot je 35e rondlopen en dan bedankt worden?
Al helemaal geweldig met het nieuwe functie sollicitatie shit
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
  zondag 8 februari 2015 @ 18:33:11 #273
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_149480062
Heel simpel: maak van die dienstplicht maar een deel van de opleiding. We willen immers dat iedereen met een diploma van school komt en dat iedereen doorleert tot tenminste 18 jaar? Dan is het heel simpel: 6 maanden maatschappelijke stage in dienst van de Koning vanaf je 18e verjaardag maakt deel uit van je diploma. Wil je niet naar defensie? Prachtig, dan mag je er 9 doen op een andere plek, in de zorg of zo. Geen stage gelopen? Geen diploma!

dat vond ik sowieso een voordeel van de dienstplicht: je kreeg mensen uit alle lagen van de bevolking bij elkaar. Dat was beter dan het gelul wat je nu hebt (HBOers: alle VMBOers zijn kut :') ) omdat mensen zich te goed voelen.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
pi_149480284
We willen dus dienstplicht om onze sociale problemen op te lossen. Niet omdat het al dan niet goed is voor defensie.
"Academics, people who know the word for coal in seventeen languages but gape and stammer when asked to lay a fire."
pi_149480699
quote:
99s.gif Op zondag 8 februari 2015 15:07 schreef Awsom het volgende:

[..]

yep

prive > studie/werk > natres
Vind ik dus niet, zoals al eerder is gezegd wordt er in het V.K. en de V.S. wel dingen geregeld met de werkgever. M.a.w. als MinDef meer reservisten wil, moet ze naar de jeugd kijken. Daar zitten de mogelijkheden, en dan is het aan haar om die ruimte te regelen met het ministerie van onderwijs.
  maandag 9 februari 2015 @ 09:44:22 #276
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_149500530


[ Bericht 100% gewijzigd door Pumatje op 09-02-2015 09:55:58 ]
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_149501056
quote:
0s.gif Op zondag 8 februari 2015 13:38 schreef Bouke-p het volgende:
dr mogen idd wel weer wat kazernes bij ja. Maar is dat ook niet wat we stiekem willen?

Nog meer door de natres laten doen? Op magische wijze gaan er duizenden reservisten bijkomen? Omdat men dat wil? En naar amerikaans voorbeeld? Dus op tijdstip x kan een werkgever zn personeel een jaar uitzwaaien omdat er ergens in t zand gespeeld moet gaan worden?

@vervoerder?
Welke taken wil je door reservisten laten uitvoeren? Welke steuntaken? En een klein beroepsleger? kom eens onder je steen vandaan, dat beroepsleger hebben we al.

tenzij je mensen dienstplichtig maakt gaan we echt geen grote toestroom krijgen. Niet kwa beroeps en niet kwa reservisten. Daarvoor is defensie een te slechte werkgever geworden en gaat het economisch nog te goed in NL.
Dat beroepsleger kan nog gespecialiseerder.Plaats Natres compagnieën onder parate bataljons. Dus mensen met een scheikundige opleiding bij een CBRN compagnie, dokters bij een GNK bat, en dus ook meer Natres direct aangeklikt bij infanterie bataljons. Zo deel je de ervaring van de beroeps, En natuurlijk veel administratieve functies overhevelen naar Natres.
  maandag 9 februari 2015 @ 10:30:38 #278
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_149501493
Dat zeld a he, heeft stilletjes aan zo enorm veel gevolgen voor je loopbaan bij de krijgsmacht terwijl dit echt bijna geen aandacht krijgt.
Het houdt in dat je gewoon niet meer weg kunt bij je eenheid... echt dik stierenballen dat zeld a plan. Top voor de vulling van eenheden, want die kunnen je nu altijd plaatsen. Het is echt van de zotte, ik ben zo e-no-rum klaar met de KL :r

Ik ben de afgelopen jaren overal heengetrapt, heel de fukking brigade door. Overal ja en amen op gezegd, een jaar studie ( 2200 euro ) extra kunnen betalen omdat ze me perse die CV90 opleiding in wilde. Toen ik daarvan terug kwam ( 5 maanden later ) werd ik ineens op een andere functie gezet en een maand of 6 daarna werd doodleuk besloten die hele CV90 maar naar Estland? te sturen en de brigade naar gemotoriseerd te brengen.

Nu wil ik solliciteren op andere functies zodat ik in ieder geval mń studie af kan maken ( na 4 jaar nu ) krijg ik een mailtje terug. Ja je CV is perfect, je schrijft de beste brief en ik wil je hebben maar ik kan je nog niet aannemen want ik ben verplicht eerst in de eigen eenheid rond te kijken.

Dus, voorheen werd ik al genaaid door de bezuiniging van 11henk.. een maand later zou ik de Ladersopleiding ingaan en Kpl worden. Vervolgens wordt ik de brigade doorgesjeesd ( meerdere functies, zomaar van stoelen afgehaald omdat de bonden er iets van vonden ) en beland ik na 3 jaar bij een infanterieclub. Daar zit ik nu compleet vast als 28 jarige pax omdat ik nergens korporaal KAN worden, er is een bevorderingsstop ( thanks vakbonden :r ) , door studie kan ik niet terecht bij een gevechts Cie omdat die mij niet laten studeren en aangezien ik nu al in de 3e zit van een HBO opleiding is het wat zonde om dat weg te gooien puur om kpl te worden. En nu is het helemaal finaal naar de knoppen aangezien ik ook niet naar een andere eenheid kan waar ze bv wel mogelijkheden bieden om te studeren en ook Kpl te worden, want Zeld a is afgelopen najaar ineens geïntroduceerd.

krijg de motherfokking piep KL :r

[ Bericht 1% gewijzigd door Pumatje op 09-02-2015 15:12:21 ]
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  maandag 9 februari 2015 @ 10:40:45 #279
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_149501741
Heb ik al tijden voor gewaarschuwd, maar ja, ik was weer een roepende in de woestijn... Lang leve ZELDA... :{w

Nou heb ik daar gelukkig niet zoveel last van omdat het voor de onderbouw is maar het is gewoon een zuur plan.
  maandag 9 februari 2015 @ 10:43:06 #280
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_149501789
Het verneukte is, en waar ik echt de balen van heb, is dat Zeld a puur voordelen bied voor defensie en alleen maar in het nadeel werkt van haar werknemers. Eerst werden we gewoon puur financieel verkracht door de politiek en minde f, maar nu nog door je eigen baas. :r

Ik wist het gelijk al bij die presentatie Achja, Zeld a is kut.

[ Bericht 0% gewijzigd door Pumatje op 09-02-2015 15:12:36 ]
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  maandag 9 februari 2015 @ 10:45:26 #281
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_149501847
quote:
0s.gif Op maandag 9 februari 2015 10:43 schreef Pumatje het volgende:
Het verneukte is, en waar ik echt de balen van heb, is dat Zeld a puur voordelen bied voor defensie en alleen maar in het nadeel werkt van haar werknemers. Eerst werden we gewoon puur financieel verkracht door de politiek en minde f, maar nu nog door je eigen baas. :r

Ik wist het gelijk al bij die presentatie Achja, Zeld a is kut.
Klopt, je bent nu een dienstplichtige met beroepssalaris...

En voor Zelda werden we al verneukt door FPS, up or out en weet ik veel wat. Ook alleen maar voordelen voor de baas en ik ben een halve BBT'er geworden.

[ Bericht 0% gewijzigd door Pumatje op 09-02-2015 15:12:49 ]
  maandag 9 februari 2015 @ 10:49:42 #282
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_149501932
Niet professioneel om hier zo je gal te spuwen. Ik zou het even editten :)
  maandag 9 februari 2015 @ 11:32:43 #283
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_149504491
quote:
0s.gif Op maandag 9 februari 2015 10:09 schreef vervoerder23 het volgende:

[..]

Dat beroepsleger kan nog gespecialiseerder.Plaats Natres compagnieën onder parate bataljons. Dus mensen met een scheikundige opleiding bij een CBRN compagnie, dokters bij een GNK bat, en dus ook meer Natres direct aangeklikt bij infanterie bataljons. Zo deel je de ervaring van de beroeps, En natuurlijk veel administratieve functies overhevelen naar Natres.
Ow dus als beroeps mag je nog meer taken gaan doen? Nog meer handjes vasthouden en hobbybobfiguren begeleiden? En dat ten koste van je eigen loopbaan natuurlijk? En mensen met een scheikunde diploma gaan als sld/kpl aan de slag? Of wil je dat ook door natressers laten doen?

Je hebt echt geen idee waar je over praat en hoe het parate leger( :r wat dr nog over is... ) er aan toe is.

Ik loop ook tegen dat zelda/loopbaan gedoe aan. Binnen mijn eenheid zijn welgeteld 2kpl c2ost functies, wat moet ik na deze functie?

En de kms zit dr niet in de komende 2 jaar, omdat ik op uitzending moest maar toch niet ging.... doei infoop! En er is me beloofd dat ik hbo mocht gaan doen als ik mbo4 zelf zou betalen. Voel je m aankomen? Daar komt nu niks van terecht want ja als 29jarige kpl1 ben ik te oud om nog naar de kma te gaan in de toekomst. Dan moet ik eerst sgt worden, maar daar was ook wat mee....

Collega sm(2x) beide op en top geschikt om aoo te worden als netwerkmanagers maar bevorderingsstop.... dus gaan die aoo functies naar stippen die niks met titaan/netwerken hebben maar gewoon een functie nodig hebben.

Ik ben met de vakbond bezig om toch een studie te kunnen gaan doen en zodra ik die heb afgerond ben ik foetsie.
pi_149504722
quote:
1s.gif Op maandag 9 februari 2015 12:26 schreef Bouke-p het volgende:

[..]

Ow dus als beroeps mag je nog meer taken gaan doen? Nog meer handjes vasthouden en hobbybobfiguren begeleiden? En dat ten koste van je eigen loopbaan natuurlijk? En mensen met een scheikunde diploma gaan als sld/kpl aan de slag? Of wil je dat ook door natressers laten doen?

Je hebt echt geen idee waar je over praat en hoe het parate leger( :r wat dr nog over is... ) er aan toe is.

Ik loop ook tegen dat zelda/loopbaan gedoe aan. Binnen mijn eenheid zijn welgeteld 2kpl c2ost functies, wat moet ik na deze functie?

En de kms zit dr niet in de komende 2 jaar, omdat ik op uitzending moest maar toch niet ging.... doei infoop! En er is me beloofd dat ik hbo mocht gaan doen als ik mbo4 zelf zou betalen. Voel je m aankomen? Daar komt nu niks van terecht want ja als 29jarige kpl1 ben ik te oud om nog naar de kma te gaan in de toekomst. Dan moet ik eerst sgt worden, maar daar was ook wat mee....

Collega sm(2x) beide op en top geschikt om aoo te worden als netwerkmanagers maar bevorderingsstop.... dus gaan die aoo functies naar stippen die niks met titaan/netwerken hebben maar gewoon een functie nodig hebben.

Ik ben met de vakbond bezig om toch een studie te kunnen gaan doen en zodra ik die heb afgerond ben ik foetsie.
Je hebt naar mijn mening last van "tunnelvisie". je loop al zo lang in het bedrijf rond dat je geen andere wegen meer ziet, in het Engels noemen ze het biased, dat is in principe een beter woord. Ik ben overigens nog geen half jaar geleden de dienst uitgekomen dus ik weet prima hoe het bedrijf er aan toe is.

Als je er over nadenkt gaat het juist je loopbaan bevorderen. Die onderofficieren en hoger ingedeeld bij de reserve compagnieën komen van de beroeps af. Dus de doorstroom zal daar juist versnellen, het leeuwendeel van de manschappen zal dan uit reservisten bestaan, circa 70%.

Daarnaast kan een Wo opgeleid persoon natuurlijk luit worden, maar de manschappen kunnen eventueel ook hoger opgeleid zijn, afhankelijk van ruimte en eigen voorkeur. Net zoals je nu ook bij de natres advocaten en doktoren hebt rondlopen die sld-2 zijn.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 09-02-2015 12:40:13 (spelfout) ]
pi_149504936
voor iemand die een half jaar weg is kraam je een hoop onzin uit. Het is gewoon niet realistisch om dat wat jij uitkraamt te doen.

Die sld2 dokter gaat ook eventjes een fuchs rijbewijs halen? Zn rijvaardigheid op peil houden, a700 dingen doen, onderhoud(schuren schilderen) cursussen etc eigenlijk alles wat een beroeps sld doet. En dat naast een gewone baan en ook tegen een sld2 vergoeding.

En dan heb ik tunnelvisie? grapjas

Overigens zijn er bij mijn eenheid een hoop cmi'ers/spec lui en het is fantastisch dat ze in gvt lopen met een paar sterren op hun schouder maar om het nou militairen te noemen....

Net als de sld1 reservist die nu een jaartje backfiller is en opeens tlnt geworden is :r

Als jouw ideeen waarheid worden dan kun je alles wel opdoeken....
  maandag 9 februari 2015 @ 12:46:53 #287
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_149504983
quote:
0s.gif Op maandag 9 februari 2015 12:36 schreef vervoerder23 het volgende:

[..]

Je hebt naar mijn mening last van "tunnelvisie". je loop al zo lang in het bedrijf rond dat je geen andere wegen meer ziet, in het Engels noemen ze het biased, dat is in principe een beter woord. Ik ben overigens nog geen half jaar geleden de dienst uitgekomen dus ik weet prima hoe het bedrijf er aan toe is.

Als je er over nadenkt gaat het juist je loopbaan bevorderen. Die onderofficieren en hoger ingedeeld bij de reserve compagnieën komen van de beroeps af. Dus de doorstroom zal daar juist versnellen, het leeuwendeel van de manschappen zal dan uit reservisten bestaan, circa 70%.
Even, hoeveel zin denk je dat een beroepsonderofficier heeft om lekker aan het werk te gaan bij de natres om de gaten op te vullen die door het ontslag van hem en zijn collega's zijn ontstaan?

Ik weet niet op wat voor planeet jij woont maar ze konden van mij mooi de boom in. Bedankt worden voor de bewezen diensten om vervolgens als oproepkracht de kutklussen opknappen. :{w
pi_149505081
quote:
1s.gif Op maandag 9 februari 2015 12:46 schreef AchJa het volgende:

[..]

Even, hoeveel zin denk je dat een beroepsonderofficier heeft om lekker aan het werk te gaan bij de natres om de gaten op te vullen die door het ontslag van hem en zijn collega's zijn ontstaan?

Ik weet niet op wat voor planeet jij woont maar ze konden van mij mooi de boom in. Bedankt worden voor de bewezen diensten om vervolgens als oproepkracht de kutklussen opknappen. :{w
In mijn theorie blijft de onderofficier dus een beroeps, alleen de manschappen van de natres zijn reservisten. Door de verhoogde vraag naar onderofficieren kunnen ervaren kpl-1's dan eindelijk doorstromen.
  maandag 9 februari 2015 @ 12:52:32 #289
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_149505136
quote:
0s.gif Op maandag 9 februari 2015 12:50 schreef vervoerder23 het volgende:

[..]

In mijn theorie blijft de onderofficier dus een beroeps, alleen de manschappen van de natres zijn reservisten. Door de verhoogde vraag naar onderofficieren kunnen ervaren kpl-1's dan eindelijk doorstromen.
Aha, dus NF is niet meer?

Feitelijk ruil jij de manschappen/ kpl's in voor nastressers, gekker moet het niet worden.
pi_149505230
Als voorbeeld:

44 Painf heeft nu 4 compagnieën. Voeg daar 6 compagnieën bij in de vorm van reserve compagnieën. Maak van 44 twee bataljons onder één regiment.

Dan heb je dus het 44 pantserinfanterieregiment, met 44-1 bataljon en 44-2 bataljon. Ieder bataljon heeft dan dus twee parate compagnieën en 3 reserve compagnieën. Het kader wordt dan geleverd vanuit de parate compagnieën.Een gebrek aan voertuigen kan eventueel opgelost worden door de compagnieën te voet in te zetten of door de doctrine te veranderen.
pi_149505272
quote:
1s.gif Op maandag 9 februari 2015 12:52 schreef AchJa het volgende:

[..]

Aha, dus NF is niet meer?

Feitelijk ruil jij de manschappen/ kpl's in voor nastressers, gekker moet het niet worden.
Dat is een deel van het verhaal inderdaad, alleen dan zo dat de parate manschappen bedoeld zijn om door te stromen naar een onderofficiersfunctie. Naar mijn mening een goede oplossing, maar er zijn natuurlijk voor en nadelen.

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 09-02-2015 12:57:03 ]
  Moderator maandag 9 februari 2015 @ 12:58:45 #292
257132 crew  Awsom
pi_149505388
Ik weet niet of een beroeps kader bij de natres wel gaat werken. Met alle respect naar de beroeps toe, maar het unieke aan de natres is onder andere dat er op alle vlakken mensen werken met compleet verschillende achtergronden en opleidingsniveaus. Als een soldaat het niet eens is met het plan van zijn sergeant, dan laat hij dat merken. Staan de huidige beroeps wel open voor constante 'feedback' van zijn manschappen?

Daarnaast gaan denk ik alle beroeps klagen als ze ipv overdag in de avond lessen moeten draaien. Een rooster van 15.00 - 23.00 oid gaat niet in de smaak vallen. :P De meeste reservisten werken namelijk gewoon van 09.00 - 18.00

@vervoerder23,

Hoe zie je daarnaast de doorgroei mogelijkheden voor reservisten? Ik zou graag doorgroeien naar een functie op 'niveau'
  maandag 9 februari 2015 @ 13:00:08 #293
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_149505438
quote:
0s.gif Op maandag 9 februari 2015 12:55 schreef vervoerder23 het volgende:
Als voorbeeld:

44 Painf heeft nu 4 compagnieën. Voeg daar 6 compagnieën bij in de vorm van reserve compagnieën. Maak van 44 twee bataljons onder één regiment.

Dan heb je dus het 44 pantserinfanterieregiment, met 44-1 bataljon en 44-2 bataljon. Ieder bataljon heeft dan dus twee parate compagnieën en 3 reserve compagnieën. Het kader wordt dan geleverd vanuit de parate compagnieën.Een gebrek aan voertuigen kan eventueel opgelost worden door de compagnieën te voet in te zetten of door de doctrine te veranderen.
10 cie'n.... waarvan 6 te voet. Gvd... _O-

En het kader heeft verder niets te doen ofzo? Of krijgen die straks de 7 daagse 15 uur per dag werkweek?
pi_149505498
quote:
1s.gif Op maandag 9 februari 2015 13:00 schreef AchJa het volgende:

[..]

10 cie'n.... waarvan 6 te voet. Gvd... _O-

En het kader heeft verder niets te doen ofzo? Of krijgen die straks de 7 daagse 15 uur per dag werkweek?
Er moet dus meer kader bijkomen, dus snellere doorstroom voor korporaals, natuurlijk moet de KMS dan wel de capaciteit vergroten.
pi_149505531
quote:
99s.gif Op maandag 9 februari 2015 12:58 schreef Awsom het volgende:
Ik weet niet of een beroeps kader bij de natres wel gaat werken. Met alle respect naar de beroeps toe, maar het unieke aan de natres is onder andere dat er op alle vlakken mensen werken met compleet verschillende achtergronden en opleidingsniveaus. Als een soldaat het niet eens is met het plan van zijn sergeant, dan laat hij dat merken. Staan de huidige beroeps wel open voor constante 'feedback' van zijn manschappen?

Daarnaast gaan denk ik alle beroeps klagen als ze ipv overdag in de avond lessen moeten draaien. Een rooster van 15.00 - 23.00 oid gaat niet in de smaak vallen. :P De meeste reservisten werken namelijk gewoon van 09.00 - 18.00

@vervoerder23,

Hoe zie je daarnaast de doorgroei mogelijkheden voor reservisten? Ik zou graag doorgroeien naar een functie op 'niveau'
Dan zal de natresser zijn mentaliteit moeten veranderen, ik vind dat onderofficiersfuncties naar beroeps horen te gaan, die hebben de tijd om op een bepaald niveau te komen.
  maandag 9 februari 2015 @ 13:03:21 #296
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_149505532
quote:
99s.gif Op maandag 9 februari 2015 12:58 schreef Awsom het volgende:
Ik weet niet of een beroeps kader bij de natres wel gaat werken. Met alle respect naar de beroeps toe, maar het unieke aan de natres is onder andere dat er op alle vlakken mensen werken met compleet verschillende achtergronden en opleidingsniveaus. Als een soldaat het niet eens is met het plan van zijn sergeant, dan laat hij dat merken. Staan de huidige beroeps wel open voor constante 'feedback' van zijn manschappen?
Damn, situationeel leiderschap... alsof het beroepskader daar niet mee doorgezaagd is. Nog even afgezien van het feit dat de ouderen vaak ook nog dipli geweest zijn.
  Moderator maandag 9 februari 2015 @ 13:05:16 #297
257132 crew  Awsom
pi_149505593
quote:
1s.gif Op maandag 9 februari 2015 13:03 schreef AchJa het volgende:

[..]

Damn, situationeel leiderschap... alsof het beroepskader daar niet mee doorgezaagd is. Nog even afgezien van het feit dat de ouderen vaak ook nog dipli geweest zijn.
Ik weet niet hoe het bij de beroeps zit(?), maar bij de natres is het voornamelijk een participerende / coachende stijl van leiding geven. Natuurlijk, de gpc maakt uiteindelijk wel de beslissing, maar hij luistert continu naar wat zijn groep denkt.
pi_149505617
quote:
99s.gif Op maandag 9 februari 2015 13:05 schreef Awsom het volgende:

[..]

Ik weet niet hoe het bij de beroeps zit(?), maar bij de natres is het voornamelijk een participerende / coachende stijl van leiding geven. Natuurlijk, de gpc maakt uiteindelijk wel de beslissing, maar hij luistert continu naar wat zijn groep denkt.
Je hebt wel gelijk dat er een groot onderscheid is, bij de beroeps is dat erg situatie afhankelijk, soms is het zoals bij de natres. En als het nodig is gaat het wat directiever.
  maandag 9 februari 2015 @ 13:06:44 #299
13456 AchJa
Shut up!!!
  maandag 9 februari 2015 @ 13:08:41 #300
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_149505691
quote:
99s.gif Op maandag 9 februari 2015 13:05 schreef Awsom het volgende:

[..]

Ik weet niet hoe het bij de beroeps zit(?), maar bij de natres is het voornamelijk een participerende / coachende stijl van leiding geven. Natuurlijk, de gpc maakt uiteindelijk wel de beslissing, maar hij luistert continu naar wat zijn groep denkt.
Loop eens een week mee... kadaverdiscipline is al een tijdje niet meer.

Wat voor beeld hebben jullie eigenlijk van de beroepsmilitairen?
pi_149505710
quote:
1s.gif Op maandag 9 februari 2015 13:06 schreef AchJa het volgende:

[..]

Nogmaals, NF!
Wat bedoel je met NF, ik zou niet weten waar dat zo voor staat?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')