abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_146536057
Zelfs als ze niet meer zo klein zijn :Y. Ellie was gisteren overdag bij m'n schoonouders, nou, ze heeft de hele avond aan me geplakt en ze zelfs ouderwets geclusterd O+.
Home is where the O+ is...
pi_146536301
Ik ben wel blij dat de hele avond clusteren niet na iedere kdv dag standaard is, eerlijk gezegd.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_146537049
Ik heb vandaag ook een a 1,5 uur clusterend jongetje.
Fijn voor mn productie die na 3 dagen werken steeds instort.
Morgen een gesprek aangaan met mijn manager, ik kan maar 1x per dag kolven en zelfs dat moet ik ongeveer in een half uur proppen. (Of volgende week een dienst is er totaal geen ruimte voor)
Terwijl ik in die uren werk normaal gesproken 3x F aan de borst heb liggen.
Fijn dat ik terug ben en gemist ben op het werk, maar dit vind ik niet optimaal en ik mag van manager geen tijdstippen blocken in de planning om te kolven.
Nou dan hoop ik dat ze een andere oplossing weet morgen.
Wil niet zo enorm op mijn kolfrecht gaan hangen maar dit is ook niet fijn.
pi_146537301
quote:
7s.gif Op dinsdag 11 november 2014 15:27 schreef Franny_G het volgende:
Ik ben wel blij dat de hele avond clusteren niet na iedere kdv dag standaard is, eerlijk gezegd.
Dat kan ik me voorstellen! Ellie is in die 14 maanden nog nooit zo lang (8 uur) van me gescheiden geweest, dus ze had voor haar gevoel echt iets in te halen :D.

BE, klinkt vervelend! Tja, het is toch je recht - ik zou er toch op hameren.
Home is where the O+ is...
pi_146537524
Oeh, lastig Blue, als je echt zo assertief erin moet zijn. Tot hoe lang duurt je kolfrecht eigenlijk? Is daar een grens aan? Gekoppeld aan de leeftijd van je kind? Zijn er collega's die hetzelfde hebben of hebben gehad?

Ja, die Ellie. Moet meteen denken aan het boekje 'Mama kwijt'. Maar dat komt ook omdat ik die vaak voorlees. :D . Als kleine uil zijn mama weer ziet, ga ik zelf altijd heel oprecht hard zitten juichen.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL dinsdag 11 november 2014 @ 16:00:35 #181
147316 crew  DJMO
#trut
pi_146537670
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 november 2014 09:00 schreef WupWup het volgende:

[..]

:o die was er een jaar geleden dus niet :o
Philips heeft blijkbaar het licht gezien, onderdelen zijn alleen nog via de website van philips / et servicecentrum te bestellen. Heb net het prenatal warenhuis in Beverwijk gebeld om te vragen of zij het voor mij konden bestellen; aangezien ik voor het siliconenmembraan van 5,49 oid, 7,20 verzendkosten moet betalen :') dat vond ik absurd maar op een andere manier bestellen is niet mogelijk.
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_146540420
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 november 2014 15:57 schreef Franny_G het volgende:
Oeh, lastig Blue, als je echt zo assertief erin moet zijn. Tot hoe lang duurt je kolfrecht eigenlijk? Is daar een grens aan? Gekoppeld aan de leeftijd van je kind? Zijn er collega's die hetzelfde hebben of hebben gehad?

Ja, die Ellie. Moet meteen denken aan het boekje 'Mama kwijt'. Maar dat komt ook omdat ik die vaak voorlees. :D . Als kleine uil zijn mama weer ziet, ga ik zelf altijd heel oprecht hard zitten juichen.
Ik geloof tot je kind 9 maanden is heb je recht op 25% van je werktijd er aan te kunnen besteden.
En geen collega's die er gebruik van maken want kindjes al groter toen ze er kwamen werken.
Of de enige collega die hwt heeft gehad was jaren geleden toen we nog in de opstartfase waren en nog niet veel cliëntjes hadden dus ruimte genoeg in de planning.
Baal er gewoom van en dat gaat z'n weerslag hebben op de productie ook.
Nahjah, morgen maar eens het gesprek aangaan voor ik mijzelf er weer over opwind :')
pi_146540961
Dat is dan denk ik een beetje het probleem BE, dat haast niemand je voorgegaan is. Toen ik nog bv gaf, had ik aan leidinggevende gevraagd hoe dat zat met kolven op het werk. Ze is al iets van 20 jaar leidinggevende en ze moest in de pc kijken hoe het in elkaar stak. Ik was de 2e uit haar carriere die ernaar vroeg en die ander was al een hele tijd geleden...
pi_146616336
Weten jullie nog dat ik een aantal topics terug dit vroeg?

quote:
0s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 10:56 schreef Morretje het volgende:
Ander vraagje, heeft er hier iemand ervaring met een baby die na 4,5 maand prachtig drinken en prima luiers, ineens heel veel slijmluiers (meer dan 6 per dag) produceert en daar duidelijk buikpijn heeft? Duurt al bijna 2 weken. Kinderarts vind niets bijzonders, buikgriep kon niet want geen koorts, geen verkoudheid oid. Kinderarts gooide het op onrijpheid van de darmen maar dat lijkt me onzin. Kan het een allergische reactie zijn misschien?
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 11:52 schreef Morretje het volgende:

[..]

Hoe lang mag dat duren dan Wup? Er wordt geen bijvoeding gegeven, moeder en kind gebruiken geen medicijnen.
Ze lijkt echt last van de melk te hebben, zodra er gedronken wordt, begint dr buik te borrelen en huilt ze, vlak daarna produceert ze een beetje poep met slijm en is de pijn over.
Bij de kinderarts geweest, die zag niks bijzonders, ook niet toen na twee weken er wél bloed in de ontlasting kwam. Was vanwege "plotselinge onrijpheid van de darm" :')
Moeders heeft contact gezocht met Gonneke, die zei meteen dat het niet aan de melk kon liggen, en is daarna naar Stefan Kleintjes gegaan.
Meteen op een koemelkvrij/eivrij/sojavrij dieet gegaan, en na 3 dagen merkbaar resultaat. Kinderarts had aangedrongen op een ontlastingonderzoek, daar kwam 3 dagen na start met het dieet uitslag van, toch een virus te pakken. Moeder heeft toch door gezet met dieet, en na provocatie zeer waarschijnlijk toch koemelkallergie. Ei moet nog geprovoceerd worden.
I 21-5-10 ♥ T 1-11-12 ♥ K 4-11-18 ♥
pi_146630547
Wat goed dat die moeder zo heeft doorgepakt!
pi_146638881
Oke, ik weet even niet wat ik hiermee moet.. Ik ben nu zes weken zwanger en sinds een week heb ik vanuit het niets zo'n afkeer van voeden :@ Ik kan niet uitleggen waarom, maar ik krimp 's nachts echt in elkaar als Sticker duidelijk maakt dat hij wil drinken. Voeden doet vooralsnog geen pijn, maar ik vind het echt niet leuk meer ;(

Is dit hormonaal? Gaat dit over? :@
pi_146638951
Nursing agitation?

:{ Sterkte, ik vond het verschrikkelijk..
I 21-5-10 ♥ T 1-11-12 ♥ K 4-11-18 ♥
pi_146639092
Ik moest googlen. Jij had dat ook, begrijp ik? Wat heb je gedaan?
pi_146639294
Ik kon niet anders bedenken dan de voedingen drastisch minderen. En hopen dat het over zou gaan. Maar dat deed het niet. Ik heb 2 maanden getandemd, en toen mijn oudste de borst geweigerd. :{
Wupwup had het ook, en die is in de zwangerschap al gestopt geloof ik. Toch Wup?
I 21-5-10 ♥ T 1-11-12 ♥ K 4-11-18 ♥
pi_146639485
Wat ik erover las, als vergelijking met het verstotingsgedrag dat zoogdieren vertonen als het tijd is om te spenen vond ik wel aannemelijk klinken

Jet klinkt als een heel 'primal' gevoel, iets 'oers'. Heel vervelend lijkt me, als je nog graag wilt voeden. Maar misschien toch troostend dat het iets blijkbaar natuurlijks is wat je lijf zelf doet?
Kwak
  vrijdag 14 november 2014 @ 11:45:13 #191
190221 Kersjes
zoet & zuur
pi_146640842
L-E, wat rot is dat :{

Ik heb hetzelfde. Zonder zwanger te zijn.

Het gaat momenteel even niet zo lekker met me. Burn-out/overspannen/hoe wil je het noemen?
Ik zit nu al een paar weken ziek thuis en heb kleintje meer dan anders om me heen, waardoor hij dus ook vaker kan en mag drinken.
En dat is het lastige....
Aan de ene kant ben ik blij dat ik hem de borst kan geven om hem te voeden en te troosten. Hij heeft het nog zo hard nodig. En dit is iets dat ik, puur en alleen IK hem kan geven, en niemand anders
Maar aan de andere kant zit ik nu zo in de knoop met mezelf, draait mijn hoofd overuren en kan ik dat geplak en gefriemel van hem er zo slecht bij hebben ;(
Het biedt op de een of andere manier troost: ik wéét dat ik normaal gesproken geniet van het voeden. Al is dat nu even niet zo. Dus "fake" ik tegenover mezelf dat ik er nog van geniet, omdat ik hem dat zie doen. Dus dan zou ik dat toch ook fijn moeten vinden?
Maar de "onoprechtheid" (ook m.b.t. andere gevoelens) begint me te nekken en nu voel ik van binnen voornamelijk NEE NEE!!! als hij bij me drinkt, en duw ik hem zowel letterlijk als figuurlijk steeds verder bij me vandaan ;(

Ik weet het allemaal even niet meer. Maar ik wil niet iets doen dat straks niet meer terug te draaien valt, dus we sukkelen voort en ik blijf me maar vast houden aan datgene dat ik wel kan: mijn kind de borst geven.
Meerdere keren per dag en zeker nog 4x 's nachts :X
.... met gevoel voor drama....
pi_146641116
Ik denk ook dat dat klopt Kwak.
Het is inderdaad een enorm gevoel, bijna niet te negeren. Ik vind het heel wat Kers, dat je je eroverheen weet te zetten. Ik heb toen mn de nachtvoedingen versneld afgebouwd, stuurde manlief heen als er wat was. Ik vind het nog steeds moeilijk hoor, dat ik haar relatief snel van de borst heb gehaald. Ze had het nog zo nodig, maar ik kon niet meer.. :{
I 21-5-10 ♥ T 1-11-12 ♥ K 4-11-18 ♥
  vrijdag 14 november 2014 @ 11:59:36 #193
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_146641221
Maar kersjes, jij geeft al zo lang bv, je productie zou dat gewoon aan moeten kunnen als je minder gaat voeden. Of ben je ergens anders bang voor? Ik zou in jouw geval dan denk ik ook (drastisch) minderen, je zoon heeft immers ook belang bij een mama die lekker in haar vel zit.
Sterkte iig.

En L-E, wat stom -O-.
KuikenGuppy
pi_146641502
Jeetje kers, wat ontzettend vervelend zeg :{
Hoop dat je je snel weer beter voelt :*
Wat betreft borstvoeding weet ik niet zo goed wat te zeggen, ik heb maxi 18 maanden gevoed en toen uiteindelijk voor mezelf gekozen want ik werd gek van de netelroos. Maar maxi is daar heel relaxed mee omgegaan. Heeeeel af en toe als we in bad lagen vroeg ze of ze mocht drinken maar ik zei dat het toen op was.
Het deed wel even pijn om echt te moeten stoppen, maar het was ook wel heel fijn om een dag door te komen zonder jeuk...
Tralalalaaa
pi_146641878
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 november 2014 10:39 schreef Morretje het volgende:
Ik kon niet anders bedenken dan de voedingen drastisch minderen. En hopen dat het over zou gaan. Maar dat deed het niet. Ik heb 2 maanden getandemd, en toen mijn oudste de borst geweigerd. :{
Wupwup had het ook, en die is in de zwangerschap al gestopt geloof ik. Toch Wup?
Nee hoor, ik was nog lang niet zwanger. We waren er wel over nummer twee aan het nadenken en ik had bedacht niet te willen tandemen. Maar dat is uiteindelijk dus ook totaal niet aan de orde geweest.

L-E, het is niet leuk. Met je hoofd wil je, maar je gevoel krijst NEEEE! Je staat voor een keuze, zoals Kersjes ook al beschrijft en hoe lastig ook, jíj moet die keuze gaan maken want gevoelskwestie. Sterkte!

Kersjes, jeetje mensch. Wees voorzichtig met jezelf, er is er maar 1 van. Heb je hulp wat betreft die burn out? Jij ook veel sterkte gewenst met 'de' keuze.

Burdie er is niet zoiets als een stabiele productie in de zin van een vaste hoeveelheid melk. Het is nog steeds een vraag-aanbodprincipe. Je wordt echter wel flexibeler met opkrikken is mijn ervaring.
  vrijdag 14 november 2014 @ 12:31:31 #196
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_146642013
Dat bedoel ik wup, dat je beter om kunt gaan met schommelingen in het aantal voedingen op een dag. En dat minder voeden niet meteen betekent dat je af stevent op stoppen. Negen maanden noemen ze daar meestal voor als grens toch?
KuikenGuppy
  vrijdag 14 november 2014 @ 12:34:40 #197
190221 Kersjes
zoet & zuur
pi_146642094
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 november 2014 11:59 schreef Burdie het volgende:
Maar kersjes, jij geeft al zo lang bv, je productie zou dat gewoon aan moeten kunnen als je minder gaat voeden. Of ben je ergens anders bang voor? Ik zou in jouw geval dan denk ik ook (drastisch) minderen, je zoon heeft immers ook belang bij een mama die lekker in haar vel zit.
Sterkte iig.

En L-E, wat stom -O-.
Maar stoppen met de bv gaat er niet voor zorgen dat alles in 1x weer okay is.
En dan heb ik mijn zoon niets meer te bieden....

Anderen kunnen ook zorgen voor mijn kinderen, de dingen doen die ik doe. Momenteel een stuk beter zelfs, want waardeloze en futloze moeder die werkelijk alles als een last ziet en haar uiterste best doet niet hele dagen alleen maar te huilen en te bitchen :{
Dus ik voel me al constant schuldig dat ik zo faal in alles en stoppen met de bv zal dat alleen maar versterken.
Doorbijten dus. Fase, gaat weer over?
.... met gevoel voor drama....
  vrijdag 14 november 2014 @ 12:37:58 #198
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_146642184
Maar kersjes, jij bent zijn mama. De enige mama die hij ooit zal hebben. Ik weet zeker dat jij je zoon oneindig veel meer te bieden hebt dan alleen bv... en ik vind het verdrietig te lezen hoe je jezelf eigenlijk marginaliseert door zo te denken... :@ :*.
KuikenGuppy
  vrijdag 14 november 2014 @ 12:43:27 #199
190221 Kersjes
zoet & zuur
pi_146642348
Het is allemaal nogal kut momenteel :'(

De bv is iets waar ik me aan de ene kant toch een klein beetje speciaal door voel. Voor een zeker 2-jarig ventje althans. Soort lichtpuntje, maar tegelijkertijd vind ik het beyond irritant.
Maar dat vind ik vrijwel alles op het moment :')
.... met gevoel voor drama....
  vrijdag 14 november 2014 @ 12:44:45 #200
190221 Kersjes
zoet & zuur
pi_146642383
Ik lees wat je bedoelt Burdie, rationeel weet ik dat ook wel. Maar gevoelens in de knoop enzo.

Thanks ladies :*
Ik hou er nu over op.
.... met gevoel voor drama....
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')