abonnement Unibet Coolblue
pi_146249422
101 redenen om borstvoeding te geven

Borstvoedingsorganisaties:
Vereniging Borstvoeding Natuurlijk
La Leche League
Beide organisaties hebben een GRATIS telefonische informatiedienst.

Handige en betrouwbare sites:
Borstvoeding.com biedt veel informatie over borstvoeding verzorgd door een team van borstvoedingsdeskundigen en moeders met borstvoedingservaring.
Het Borstvoedingsforum is een initiatief van de Samenwerkende Borstvoeding Organisaties.
Kellymom.com, breastfeeding and parenting Engelstalige site met zeer uitgebreide informatie.

Medicijnen en borstvoeding
Protocol borstvoeding prematuren

Directe links naar veel voorkomende vragen en problemen:
Het belang van goed aanleggen
Tepelproblemen
Spruw
Spruwbehandeling
Kolven
Bewaren, vervoeren en opwarmen van moedermelk; je kolf schoonhouden
Regeldagen
Verstopte melkkanaaltjes en borstontsteking
Borstontsteking te lijf
Borstvoeding en de wet

Telefoonnummer Avent: 0900 101 101 5

Nieuw: de multidisciplinaire borstvoedingsrichtlijn: http://www.richtlijnborstvoeding.nl/

[ Bericht 1% gewijzigd door WupWup op 03-11-2014 12:32:14 ]
  maandag 3 november 2014 @ 12:27:47 #2
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_146249512
Niet alle links in de OP werken meer. 'Nursingtwo' geeft een foutmelding en de link 'Medicijnen en borstvoeding' is gewijzigd en moet zijn: http://www.borstvoeding.com/problemen/medicijnen/
KuikenGuppy
pi_146249610
Ik kan niet quoten uit een gesloten topic, maar Burdies laatste post:

quote:
Ik weet niet goed in welk topic dit te plaatsen, maar er komt vast iemand met een zinnig antwoord...
Voor mama's met meer dan één kindje: hoe ging dat met bv tijdens de zwangerschap? Of heb je gewacht tot de oudste klaar was met voeden? Heb je het geven van bv laten meespelen in de beslissing 'wanneer gaan we voor een volgende'?
Bij m'n oudste kreeg ik last van nursing agitation en ben ik daarom gestopt met 2,5 jaar. Wel had ik al besloten om niet te willen tandemen, maar ik wist niet goed of ik dan zou stoppen vóór een evt zwangerschap of tijdens. Maar goed, toen liep het dus anders en stopte ik alsnog voor de zwangerschap. Ik vond het wel ontzettend moeilijk om zo'n beslissing te nemen, want waarom zou het aan mij alleen zijn om te stoppen. Ik had immers al die tijd gevoed op verzoek en het waren ook fijne momenten en, nou ja, ik wilde kind 1 ook niet opzij zetten voor een nog fictief kind 2.
Overigens was het niet willen tandemen wel ook een reden om niet snel weer zwanger te raken (amongst other reasons).
pi_146249722
Burd, mijn jongste is geboren toen mijn oudste 2,5 werd. Het voeden is tijdens de zwangerschap snel teruggelopen naar hooguit 2/3 keer tot 1keer aan het einde. Dat laatste ging op mijn initiatief, achteraf had ik last van nursing agitation, het voeden ging me zooooo tegenstaan, met kromme tenen en al. Toen er in de kraamweek weer melk was, wilde Isabel ook wel weer vaker drinken. Dat heb ik er paar keer toegelaten, maar ben helemaal gestopt met haar voeden ruim 2 maand na geboorte vd jongste. Dankzij nursing agitation een heel stuk eerder dan ik van tevoren had bedacht. Het leek me zo knus om te tandemen.
Hier geen rekening gehouden met voeden dus toen ik weer zwanger raakte, maar mijn oudste was ook wel ietsje ouder dus dan kuiken.
I 21-5-10 ♥ T 1-11-12 ♥ K 4-11-18 ♥
pi_146249731
quote:
0s.gif Op maandag 3 november 2014 12:27 schreef Burdie het volgende:
Niet alle links in de OP werken meer. 'Nursingtwo' geeft een foutmelding en de link 'Medicijnen en borstvoeding' is gewijzigd en moet zijn: http://www.borstvoeding.com/problemen/medicijnen/
Fixed!
  maandag 3 november 2014 @ 12:43:24 #6
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_146249986
quote:
0s.gif Op maandag 3 november 2014 12:30 schreef WupWup het volgende:
ik wilde kind 1 ook niet opzij zetten voor een nog fictief kind 2.
Dit vind ik inderdaad moeilijk, ik wil dat Kuiken gewoon kan drinken zo lang hij wil, maar tegelijkertijd rammel ik als een malle.
Sowieso is een tweede hier vooralsnog niet aan de orde wegens BI, maar we hebben altijd afgesproken om er rond de feestdagen eens concreet over te gaan hebben, en dan wil ik eigenlijk wel een mening hebben over de combi bv/zwangerschap.
KuikenGuppy
pi_146250112
Geen ervaring, wel een mening ;)

Ik zou persoonlijk wachten met en volgende zwangerschap tot er minder wordt gedronken. Bijvoorbeeld alleen nog s ochtends en/of s avonds. Mocht het tijdens de zwangerschap toch teruglopen of erg pijnlijk zijn dan kan je er op dat moment voor kiezen om voor die 1 of 2 momenten even de kiezen op elkaar te zetten of om het toch af te bouwen. Als een kindje nog de hele dag door drinkt lijkt me dat veel lastiger. Ook mbt de afhankelijkheid als je verder in je zwangerschap komt.
  maandag 3 november 2014 @ 12:48:41 #8
423656 Moppert
omgwtfbbqroflwouters
pi_146250145
Wij rammelen (en zien ook enorm veel beren op de weg dus of en wat we gaan doen geen idee. ) en mochten we er iets mee doen dan zou ik sowieso graag willen dat R. ouder is dan 1,5 a 2 voor we ook maar een poging gaan doen. Ik heb heel erg de behoefte om tot 2 jaar te voeden maar na de 2 is er voor mij persoonlijk geen noodzaak meer. Het is fijn als het lukt maar geen eis.
Toen onze mop een mopje was,
Was ze aardig om te zien;
Nu bromt zij alle dagen
En bijt nog bovendien.
  maandag 3 november 2014 @ 12:48:48 #9
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_146250149
Rationeel ben ik het daar helemaal mee eens Kyara.
KuikenGuppy
pi_146250471
quote:
12s.gif Op maandag 3 november 2014 12:48 schreef Burdie het volgende:
Rationeel ben ik het daar helemaal mee eens Kyara.
Dat is ook meteen het dubbele he. Ik bekijk het alleen rationeel. Voor jou zit er ook nog een andere kant aan. :*
  maandag 3 november 2014 @ 13:05:44 #11
286844 Kimpossible
Van lurker tot poster.
pi_146250622
Hier ook nog geen ervaring, maar wel een mening. Gebaseerd op puur emotionele gronden. Ik wil dat ik F. In haar behoeftes als klein mens kan blijven voorzien. En zo lang daar behoeften zijn waar alleen haar mama in kan voorzien (bv, veel in de doek op mijn buik/heup - rug vindt ze nog niet zo tof), gaat zij voor. Een volgend kindje brengt voor haar al zon intensieve verandering met zich mee, dat ik niet wil dat zij daar met die belangrijke behoeften ook nog voor moet wijken. Ik ben nu haar mama en niet die van baby 2. De borst is nu voor haar en niet voor een nieuw kindje.

Of het in haar kinderhoofdje ook zo werkt? Geen flauw idee, waarschijnlijk is het veel minder complex, maar ik vind het belangrijk om eerst dit boek te doorlopen met haar, voordat er een nieuw boek geopend wordt voor een 2.0. Dan maar rammelen :P

Ik denk dat wij voor een tweede gaan, als de situatie het toelaat, als ze een jaar of 2,5 is. Zoiets.
Één keer in de zoveel tijd komen dromen uit!
pi_146250979
quote/edit fail... ):O

[ Bericht 92% gewijzigd door Phaidra op 03-11-2014 13:23:46 ]
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_146251169
Burdie, mijn tweede is er nog niet, maar wel zwanger terwijl de eerste nog bij me drinkt. Ik wilde het liefst eerst bv geheel afgebouwd hebben voor ik weer zwanger zou worden, maar uiteindelijk toch de knoop doorgehakt om voor een tweede te gaan toen mini bijna 2 was. Feit was dat ik twee weken later al een tweede streepje had, veeeeel eerder dan gedacht. Productie liep al snel terug (bij 6 weken al) en ik was blij dat mini niet echt meer afhankelijk was van de bv. Hij is nooit echt borstverslaafd geweest maar hij dronk nog wel ca. 4x per dag rondom slaapjes en/of 's nachts. Al gauw werd dat nog maar 1 of hooguit 2x. Ik had verwacht dat hij door de terugloop en eventueel andere smaak wel snel helemaal zou stoppen, maar dat gebeurde dus niet.

Het voeden vind ik nu behoorlijk pijnlijk na aanhappen en de eerste minuut, maar wat Kyara ook zegt, voor nu kies ik ervoor om dat knusse momentje voor het slapen gaan nog toe te staan. Hij heeft er nog behoefte aan.. Verder heb ik trouwens geen 'last' van de voeding(en) (gehad) tijdens de zwangerschap. Ik ben niet veel misselijk geweest en in energielevel heb ik weinig gemerkt omdat hij al snel niet veel melk meer binnenkreeg. Ik kan me voorstellen dat het heel anders is als je steeds misselijk bent en boven de pot hangt...

Tandemen is/was zeker niet mijn wens, omdat ik in de eerste maanden bij mini enorm afviel en daardoor weinig weerstand had. Het heeft me veel moeite en energie gekost om weer op gewicht te komen. Het leek me altijd een erg grote belasting om 2 kindjes te voeden, maar als peuter het bij 1x per dag kan/wil houden, denk ik dat het wel meevalt. Misschien is het zelfs fijn voor hem dat hij ook nog 'recht' heeft op de borst. Maar ik wil echt niet dat hij weer naar meer voedingen gaat als de baby er eenmaal is. Of hij besluit tegen die tijd uit zichzelf dat bv voor de baby is en hij niet meer wil.

Ik kan me er wel eens druk om maken, hoe het zal gaan. Peuter is nu opeens weer in een heel aanhankelijke periode, vooral naar mij toe, dus ik vind het voor nu geen optie om hem de borst te ontzeggen. Achteraf was hij rond de 25/26 maanden heel stabiel en sliep hij ook voor het eerst van zijn leven hele nachten door voor meerdere weken/maanden achter elkaar. Dat was misschien een goed moment geweest om volledig af te bouwen, nu totaal niet.

Samenvatting ;): Productie en aantal voedingen liepen snel terug (wel iets om te realiseren dat je wellicht kv nodig hebt als kuiken nog echt bv nodig heeft). Voor nu vindt ik het nog geen probleem dat hij nog 1x per dag drinkt, maar ik maak me wel wat zorgen over de eerste weken/maanden dat baby er is. Het zou allemaal een stuk makkelijker zijn geweest als hij eerder al volledig zonder had gekund/gewild.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_146251520
Bram is bijna 2 nu, en per deze week zo goed als van de borst af. Ik ben er gewoon helemaal klaar mee.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_146251725
Hier wil ik gaan afbouwen, Luus is nu 14 mnd, maar ze drinkt echt alsof ze een krokodil met prooi is. (vastbijten, omrollen.. ) Alleen ben ik bij de vorige 2 abrupt gestopt en die vonden dat best. Lucy wordt nog wakker om te drinken iedere nacht. geen idee hoe ik dat moet 'afbouwen ' :')
pi_146251841
quote:
0s.gif Op maandag 3 november 2014 13:41 schreef Kleurdoos het volgende:
Hier wil ik gaan afbouwen, Luus is nu 14 mnd, maar ze drinkt echt alsof ze een krokodil met prooi is. (vastbijten, omrollen.. ) Alleen ben ik bij de vorige 2 abrupt gestopt en die vonden dat best. Lucy wordt nog wakker om te drinken iedere nacht. geen idee hoe ik dat moet 'afbouwen ' :')
Glaasje water aanbieden? Je man laten gaan?
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  maandag 3 november 2014 @ 14:00:58 #17
171422 LadyBlack
paint it black
pi_146252329
Burdie, ik zou denk ik niet hebben gewacht met proberen zwanger te worden. Ik laat dingen het liefst zoveel mogelijk op hun beloop, en zou dus een beetje hopen op dat E uit zichzelf ging minderen (door verminderde productie, of andere smaak, of gewoon omdat ze 'klaar' is). Maarrrr ik heb de keus helaas niet helemaal aan mezelf. Voor ik aan een tweede kindje kan/mag beginnen, moet ik gestopt zijn met bv -O-

Ik ben nu gestopt met zelf aanbieden overdag, en E drinkt dus alleen nog 's ochtends en 's avonds. Met de ochtendvoeding wil ik echt niet graag stoppen want dat is zo knus wakker worden, en de avondvoeding is echt E's momentje om even dr dag af te sluiten. Hoe ik dat doe weet ik dus nog niet. Maar misschien ben ik daar dan wel niet helemaal eerlijk over tegen de artsen :{
Ik kan echt rázend worden, of heel verdrietig, als ik er teveel over nadenk :X ;(
pi_146252440
Wat is het risico precies, LB? De extra hormonen?
Home is where the O+ is...
pi_146252551
Och LB.. :{
In hoeverre klopt het wat het zh wil? Heb je zelf een cyclus bv?
I 21-5-10 ♥ T 1-11-12 ♥ K 4-11-18 ♥
pi_146252552
Burdie, hier heel pril zwanger terwijl ik nog borstvoeding geef. Wij hebben ervoor gekozen eea op zijn beloop te laten. Ik had niet verwacht zo vruchtbaar te zijn met nog zo veel nachtvoedingen, tbh. Ik dacht altijd: ik wil graag dat Sticker bepaalt wanneer het klaar is, en dat is ook zo, maar ik zou het minder erg vinden als die keus voor hem wordt gemaakt nu hij zo veel groter is, merk ik gaandeweg. Heel gevoelsmatig allemaal.
pi_146252702
quote:
0s.gif Op maandag 3 november 2014 14:00 schreef LadyBlack het volgende:
Burdie, ik zou denk ik niet hebben gewacht met proberen zwanger te worden. Ik laat dingen het liefst zoveel mogelijk op hun beloop, en zou dus een beetje hopen op dat E uit zichzelf ging minderen (door verminderde productie, of andere smaak, of gewoon omdat ze 'klaar' is). Maarrrr ik heb de keus helaas niet helemaal aan mezelf. Voor ik aan een tweede kindje kan/mag beginnen, moet ik gestopt zijn met bv -O-

Ik ben nu gestopt met zelf aanbieden overdag, en E drinkt dus alleen nog 's ochtends en 's avonds. Met de ochtendvoeding wil ik echt niet graag stoppen want dat is zo knus wakker worden, en de avondvoeding is echt E's momentje om even dr dag af te sluiten. Hoe ik dat doe weet ik dus nog niet. Maar misschien ben ik daar dan wel niet helemaal eerlijk over tegen de artsen :{
Ik kan echt rázend worden, of heel verdrietig, als ik er teveel over nadenk :X ;(
Maar wat is dan het bezwaar dat je nog even wacht?
Je hoopte dat bv samen kon gaan met een vruchtbaarheidsbehandeling, terwijl je de spelregels van je kliniek kende. En nu ben je toch boos omdat men je de regels nog eens uitlegt.
Als je perse langer wilt voeden dan wacht je nog even met de behandeling of als je het niet eens ben zoek je een andere kliniek die geen bezwaar hebben. Maar liegen tegenover artsen vind ik gewoon dom, jij weet niet welke medicatie ze je gaan geven en of dat kwaad kan icm borstvoeding.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  maandag 3 november 2014 @ 14:13:16 #22
171422 LadyBlack
paint it black
pi_146252755
quote:
0s.gif Op maandag 3 november 2014 14:03 schreef Cwen het volgende:
Wat is het risico precies, LB? De extra hormonen?
Nope, want IUI in eigen cyclus gehad....
quote:
0s.gif Op maandag 3 november 2014 14:06 schreef Morretje het volgende:
Och LB.. :{
In hoeverre klopt het wat het zh wil? Heb je zelf een cyclus bv?
Ik heb al sinds 8 maanden weer een cyclus, maar het ziekenhuis wil er niet zomaar op vertrouwen dat het dan ook evenveel kans op een succesvolle zwangerschap geeft.

Heb het er hier al vaker over gehad; ik snap het best, economisch gezien enzo.... maar ik word er zo sip van -O-
  maandag 3 november 2014 @ 14:14:48 #23
171422 LadyBlack
paint it black
pi_146252801
quote:
0s.gif Op maandag 3 november 2014 14:11 schreef Ticootje het volgende:

[..] jij weet niet welke medicatie ze je gaan geven en of dat kwaad kan icm borstvoeding.
Zie hierboven, geen medicatie dus.

En je hebt gelijk hoor, ik ken de regels, maar had alleen gehoopt dat 1 of 2 keer bv per dag geen obstakel meer zou vormen.

Ik vind 'even wachten' gewoon heel moeilijk.
pi_146253052
Dus ze zijn bang dat de bv een innesteling in de weg staat, begrijp ik dat goed?

Zou je zelf het risico nemen? Ik weet niet hoeveel pogingen vergoed worden?
Home is where the O+ is...
pi_146253165
quote:
0s.gif Op maandag 3 november 2014 14:14 schreef LadyBlack het volgende:

[..]

Zie hierboven, geen medicatie dus.

En je hebt gelijk hoor, ik ken de regels, maar had alleen gehoopt dat 1 of 2 keer bv per dag geen obstakel meer zou vormen.

Ik vind 'even wachten' gewoon heel moeilijk.
dat snap ik, been there.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')