Hier bij de Plus is het gewoon 100% arachideoliequote:Op zondag 9 november 2014 13:03 schreef SuperFood het volgende:
roerbakolie bevat ook wel eens combinatie mixen. ik zou persoonlijk voor de archide gaan al was het even duur.
Emmertje met heet water, wat sop en citroenzuur, handschoenen aan en een schuursponsje. Wij hebben keihard water hier.quote:Op zondag 9 november 2014 12:46 schreef SuperFood het volgende:
hoe maak jij je douche ermee schoon? plantenspuit ofzo?
Ik zou de met peper, zout inwrijven, aanbraden in een braadpan, blussen met rode wijn, knoflook, laurier, foelie, gemalen kummel, gemalen venkelzaad erbij, dit laten stoven tot gaar, dan zeekraal erbij doen en deze even laten garen.quote:Op maandag 10 november 2014 11:56 schreef Lonaa het volgende:
Piet! Wat zou jij doen met een halve kg varkenswangetjes?
Zeekraal plus vlees? Zeekraal hoort toch bij vis?quote:Op maandag 10 november 2014 12:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zou de met peper, zout inwrijven, aanbraden in een braadpan, blussen met rode wijn, knoflook, laurier, foelie, gemalen kummel, gemalen venkelzaad erbij, dit laten stoven tot gaar, dan zeekraal erbij doen en deze even laten garen.
Je zou de saus kunnen binden met wat bindmiddel.
Zijn wel meer dingen die zogenaamd bedreigd zijn maar (inmiddels) eigenlijk eerder een plaag zijn. Zal wel door gelobby van vorkopers komen. Kan de prijs lekker hoog blijven.quote:Op maandag 10 november 2014 16:38 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Zeekraal plus vlees? Zeekraal hoort toch bij vis?
Kan overigens ook rauw in een salade of heeel kort gegaard.
Overigens altijd erg grappig dat zeekraal door niet-zeeuwen als een luxe ingrediënt wordt gezien. Wij gingen gewoon naar de schorren en plukten een boel zeekraal, helemaal gratis. Ze zeggen dat het een bedreigde plantensoort is maar dat is onzin, de hele schorren staan er vol mee, dus je kunt best een zak zeekraal plukken.
Je had ook lamsoren (wordt volgens mij ook wel zee-aster genoemd), maar dat is wat minder lekker/verfijnd dan zeekraal, maar wel nog minder zeldzaam.
Niets hoort, witte wijn bij vis en rode bij vlees is ook onzin.quote:Op maandag 10 november 2014 16:38 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Zeekraal plus vlees? Zeekraal hoort toch bij vis?
Kan overigens ook rauw in een salade of heeel kort gegaard.
Overigens altijd erg grappig dat zeekraal door niet-zeeuwen als een luxe ingrediënt wordt gezien. Wij gingen gewoon naar de schorren en plukten een boel zeekraal, helemaal gratis. Ze zeggen dat het een bedreigde plantensoort is maar dat is onzin, de hele schorren staan er vol mee, dus je kunt best een zak zeekraal plukken.
Je had ook lamsoren (wordt volgens mij ook wel zee-aster genoemd), maar dat is wat minder lekker/verfijnd dan zeekraal, maar wel nog minder zeldzaam.
Ik heb een Amerikaans kookboek liggen thuis waar een heel fijn recept in staat. Zal vanavond even voor je kijken.quote:Op dinsdag 11 november 2014 09:13 schreef gcjoel het volgende:
Ik heb nog een grote spitskool liggen, heb je een lekker coleslaw recept? Of andere tips wat je daar lekker mee kan maken?
top dank je!quote:Op dinsdag 11 november 2014 09:45 schreef Karstman het volgende:
[..]
Ik heb een Amerikaans kookboek liggen thuis waar een heel fijn recept in staat. Zal vanavond even voor je kijken.
Fijn snijden, theelepel (afgestreken) zout en een eetlepel suiker erover, husselen, even de zout en suiker zijn werk laten doen, afsmaken met een goede azijn en olie, peper.quote:Op dinsdag 11 november 2014 09:13 schreef gcjoel het volgende:
Ik heb nog een grote spitskool liggen, heb je een lekker coleslaw recept? Of andere tips wat je daar lekker mee kan maken?
Ingredienten:quote:
Klinkt goed!quote:Op dinsdag 11 november 2014 20:04 schreef Karstman het volgende:
[..]
Ingredienten:
1 kleine witte kool (mag ook spitskool) ongeveer 500gr
1 groene appel geraspt
1 winterpeen geraspt
1 kleine gele ui in dunne halve ringen
optioneel: 1 stengel bleekselderij in kleine stukjes
200ml mayo
200ml zure room
paar eetlepes rode wijnazijn
2 eetlepels hele komijnzaadjes
theelepel suiker
zout en peper
In een kom de groenten door elkaar scheppen. In andere kom de rest van de ingredienten mengen. De dressing door de groente mengen, alles moet goed coaten maar niet te nat zijn. Laat voor gebruik tenminste 2 uur afgedekt in de koelkast staan. Blijft ongeveer een week goed in de koelkast.
Ja, dat kan, maar Meerval blijft een zoetwatervis. Vind hem zelf wel lekker terwijl meestal zoetwatervis niet lekker vindt, maar ben geloof ik een van de weinigen. Zoetwatervis heeft een eigen, soms wat minder soms wat meer gronderige smaak.quote:Op woensdag 12 november 2014 12:01 schreef emmyemmy het volgende:
Piet, ik heb hier meervalfilet (welsfilet), kan ik daar fish and chips mee maken?
Welk deel van het zwijn heb je?quote:Op woensdag 12 november 2014 13:35 schreef Gripper het volgende:
Piet, vrijdag eten we wild met vrienden. Ik heb me over het hoofdgerecht ontfermd: wild zwijn. Ik wil geen stoofpot maken, heb je nog een andere goeie tip? Ik denk in de richting van een gebraad uit de oven, met wat seizoensgroenten zoals wortel, knolselderij, kleine aardappeltjes.
En iets van een mooi sausje of jus
Weet ik nog niet, ik ga morgenavond ff langs de Hanos, kijken wat ze hebben. Medaillons denk ik? Of een grote filet, en die aan tafel snijden?quote:Op woensdag 12 november 2014 14:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Welk deel van het zwijn heb je?
Wild zwijn heeft geen sterke wildsmaak zoals Haas of Ree.
Peen klinkt prima, je zou het kunnen koken in witte wijn met boter (50/50) dat geeft een mooie smaak en een mooie glans. Spruitjes zijn ook lekker, of raapjes.
Saus: Kook rode wijn in met rozemarijn en thijm, jeneverbes, laurierblad, knoflook, sjalotjes, een ansjovisfiletje, worcester sauce.
Zeef dit, voeg een fond toe, smaak af met wat honing, zout, peper, verse groene kruiden. Bind hem eventueel met een bindmiddel. Als de saus nu helemaal goed is voeg zet het vuur uit en doe er een flinke kluit boter (geen margarine) en een klein stukje bitter chocolade aan toe (85% of meer)
De boter zorgt voor een prachtige glans, en een rijke volle smaak, de bittere chocolade voor aarde tonen, die de meeste mensen niet zullen weten te plaatsen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |