Ideequote:Op maandag 24 november 2014 18:09 schreef ChilllayD het volgende:
Doe ik zeker weten... krijg het amper de pan uit om in een koele schaal te plaatsen. Structuur chocopasta En na het opstijven kan ik letterlijk blokken snijden...
De lokale groothandel? De Makro hier heeft ook een tijd paarden biefstuk gehad. (Geen idee of nog steeds is)quote:Op maandag 24 november 2014 17:00 schreef Molo het volgende:
[..]
En waar zit die?
Degene waar ik altijd heen ging is nu een luxe mensen slager geworden en vraagt nu ¤40,- per kilo voor paardenbiefstuk
Waar is dat?quote:Op maandag 24 november 2014 19:00 schreef emmyemmy het volgende:
40 euro?! Bij ons in Limburg hebben ze het nog wel, (10 minuten van de duitse grens, dus de supermarkt heeft een duitse basis). Paardenbiefstuk voor een tientje de kilo. Neem ik vaak ipv rund omdat het goedkoper (en lekkerder vind ik) is.
Heb deze best vaak op fok gepost inmiddels, 2bruder in Venloquote:
Ik ben particuliere koper, heb geen toegang tot groothandels.quote:Op maandag 24 november 2014 18:56 schreef Ferdii het volgende:
[..]
De lokale groothandel? De Makro hier heeft ook een tijd paarden biefstuk gehad. (Geen idee of nog steeds is)
Te goedkoop kan ook wel buitenlands vlees zijn wat minder is qua controles en voeding e.d.quote:Op maandag 24 november 2014 19:00 schreef emmyemmy het volgende:
40 euro?! Bij ons in Limburg hebben ze het nog wel, (10 minuten van de duitse grens, dus de supermarkt heeft een duitse basis). Paardenbiefstuk voor een tientje de kilo. Neem ik vaak ipv rund omdat het goedkoper (en lekkerder vind ik) is.
Oeh dat is best te doen hiervandaan Dank je welquote:Op maandag 24 november 2014 19:25 schreef emmyemmy het volgende:
Heb deze best vaak op fok gepost inmiddels, 2bruder in Venlo
Fantastische winkel, echt een mega aanbod aan vis, vlees, gevogelte en wild.
Een deel komt zeker ook van het buitenland aangezien ze dingen als krokodil en kangoeroe hebben. Nog steeds erg lekker, en ben ook nooit ziek geworden. Veel malser dan spul van onze keurslager.quote:Op maandag 24 november 2014 19:27 schreef Molo het volgende:
[..]
Te goedkoop kan ook wel buitenlands vlees zijn wat minder is qua controles en voeding e.d.
Tientje is wel erg goedkoop hoor.
Slager hier doet alsof het goud is, dat hoeft dan ook weer niet, maar normale prijzen voor normaal vlees, graag.
Topquote:Op maandag 24 november 2014 19:28 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Oeh dat is best te doen hiervandaan Dank je wel
Makro heeft het ook niet altijd - ben er al een tijd niet meer geweest dus ik weet ook niet of ze het nog hebben.quote:Op maandag 24 november 2014 18:56 schreef Ferdii het volgende:
De lokale groothandel? De Makro hier heeft ook een tijd paarden biefstuk gehad. (Geen idee of nog steeds is)
Gaat mij er ook niet om dat je direct ziek er van wordt. Als dat het enige criterium isquote:Op maandag 24 november 2014 19:29 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Een deel komt zeker ook van het buitenland aangezien ze dingen als krokodil en kangoeroe hebben. Nog steeds erg lekker, en ben ook nooit ziek geworden. Veel malser dan spul van onze keurslager.
Al het vlees daar is gewoon goed te doen. En nouja, ik heb in ieder geval gewoon nooit klachten gehad. Ik meen ook dat duitsers over het algemeen een stuk goedkoper zijn qua vlees enzo?quote:Op maandag 24 november 2014 19:32 schreef Molo het volgende:
[..]
Gaat mij er ook niet om dat je direct ziek er van wordt. Als dat het enige criterium is
Paardenbiefstuk is sowieso altijd super mals, aard van het beestje.
volledig onbekend in Nederlandquote:Op maandag 24 november 2014 19:37 schreef emmyemmy het volgende:
Piet, doet me er aan denken
[ afbeelding ]
Wat is dit in het Nederlands?
Verder een aanrader? Voor 2.50 per kilo? M'n vriend houdt helemaal niet van vet in z'n vlees, dus ik neem aan dat dit niks voor hem is?quote:Op maandag 24 november 2014 20:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
volledig onbekend in Nederland
Het is een stuk ham of schouder met zwoerd, gepekeld meestal, die in de oven bereid wordt. De zwoerd wordt wiebertvormig ingesneden en met kokend water overgoten, de hele bups dan in de oven geschoven
Het vreemde is, is Scandinavie (Fleskesteg), Duitsland (Krustenbraten) Polen, Belgie, Roti de Porc in Frankrijk, UK (crackling) VS, overal ken men het en is het een familiefavoriet voor zondagen maar het is in NL geheel onbekend
Hier uitgebreid recept
CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #44 Nieuwe ronde!
Ja en neequote:Op maandag 24 november 2014 20:20 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Verder een aanrader? Voor 2.50 per kilo? M'n vriend houdt helemaal niet van vet in z'n vlees, dus ik neem aan dat dit niks voor hem is?
Misschien vind je het saai, maar een lekkere stamppot maak je mij gelukkig mee. Spek, goede rookworst en misschien een gehaktbal erbij.quote:Op woensdag 26 november 2014 11:10 schreef PluisigNijntje het volgende:
Heeft er iemand een tip voor een niet al teveel tijd en moeite kostend, gezellig, winters gerecht voor 8 ā 10 personen? Zondag komt er familie langs voor Sinterklaas en ik wil niet teveel in de keuken staan. Erwtensoep maken is bijv. al geen optie omdat ik geen zin heb om zaterdag al te moeten voorbereiden. (Dit omdat ik ook al pepernoten, taai taai, hartjes ga bakken).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |