Zelf een gevulde rollade in elkaar draaien <3quote:Op vrijdag 21 november 2014 15:37 schreef Knuck-les het volgende:
Ben op zoek naar een lekker en redelijk goedkoop te maken hoofdgerecht voor een kerstdiner met 10 jonge mannen die erg van vlees houden. Zat zelf aan iets als porkbelly te denken. Nog andere tips?
Pulled pork van de BBQ. Moet je wel een BBQ hebben die dicht kan. Lekker de hele dag met je vrienden in een stoer houthakkersoverhemd bij een vuurtje staan, bier drinken, en af en toe ff naar het vlees kijkenquote:Op vrijdag 21 november 2014 15:37 schreef Knuck-les het volgende:
Ben op zoek naar een lekker en redelijk goedkoop te maken hoofdgerecht voor een kerstdiner met 10 jonge mannen die erg van vlees houden. Zat zelf aan iets als porkbelly te denken. Nog andere tips?
Net geprobeerd, maar geen succes Had er een stuk of 15/20 in de alufolie gewikkeld, na een half uur (zolang duurt het als ze per stuk zijn) nog keihard. Hebben meer dan een uur in de oven gelegen en ongeveer 1/3e was zacht genoeg om eetbaar te zijn, de rest was nog keihard maar wel bloedheet.quote:Op maandag 17 november 2014 21:08 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
[..]
Ik had de vraag eigenlijk ook niet goed gelezen, een beter antwoord zou dus zijn: Ja, ik zie niet in waarom niet. Als je wat ruimte tussen de aardappels laat zodat ze niet strak tegen elkaar aan liggen moet dat goed gaan. Ik doe het wel eens als ik twee of drie kleinere aardappels heb, die mogen gezellig samen.
Rund?quote:Op maandag 24 november 2014 15:50 schreef Rewimo het volgende:
Piet, welk vlees kun je in DLD het beste nemen voor hachee of "suddervlees"?
Er ligt hier zoveel bij de slager dat ik door de bomen het bos niet meer zie
Varkensstaart met rapenquote:Op vrijdag 21 november 2014 20:11 schreef Kaneelstokje het volgende:
Ik zag vandaag bij de supermarkt varkensstaarten liggen.
Iemand ervaring hiermee in een gerecht?
Dank je welquote:Op maandag 24 november 2014 16:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Rund?
Brust of Hohe Rippe, maar ik kijk vooral naar of het vlees mooi gemarmerd is.
Hert
Hirschgulash van de Aldi Sued, in de diepvries, erg betaalbaar en erg lekker
Maak een dikke bechamel met kaas zou ik zeggen, of een Salpicon,quote:Op maandag 24 november 2014 16:14 schreef ChilllayD het volgende:
Ok een leuke vraag, hoe zorg ik er voor dat mijn kaasvulling voor mijn kaasbroodjes IN het bladerdeeg blijft in de oven tijdens het bakken? Ze lopen niet geheel leeg maar wel 'genoeg' om lekker sompig aan de onderkant te kruipen zodat ze niet krokant worden.
Ik gebruik al een (zeer) stevige kaas-roux....
In Nederland ook niet meer.quote:Op maandag 24 november 2014 16:13 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Dank je wel
Rund is prima, paard zou nog lekkerder zijn maar dat vind je hier volgens mij nauwelijks.
En waarom zou die er niet tussenuit lopen?quote:Op maandag 24 november 2014 16:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maak een dikke bechamel met kaas zou ik zeggen, of een Salpicon,
Moet het eens proberen
Kom van de week vast wel bij Aldi, dan zal ik eens kijkenquote:Op maandag 24 november 2014 16:19 schreef Pietverdriet het volgende:
In Nederland ook niet meer.
Hert is aanrader trouwens, zeker eens proberen
Vulling meer koelen voor je het erin doet. Dan is de buitenkant als stevig en krokant genoeg voor de kaas zacht begint te worden.quote:Op maandag 24 november 2014 16:34 schreef ChilllayD het volgende:
[..]
En waarom zou die er niet tussenuit lopen?
Zal toelichten wat ik nu gebruik en hoe ik het doe.
Boter/bloem in pannetje en goed laten 'bakken', afblussen met een mix van groente bouillon en melk, klein scheutje kirsch.
Daarna uiteraard kaasssssss.
Die laat ik 15 a 20min. opstijven in de koelkast (kun je mooi plakjes snijden).
Dan op de bladerdeeg, zo goed mogelijk dichtmaken en +/- 25min bakken op 190gr.
Na 20min zijn ze dus nog enorm bleek en begint het er uit te lopen, bladerdeeg weet open te barsten op plekken waar ik alleen dubbelgevouwen heb, dus aan mijn plakkunsten ligt het ook niet direct haha.
Waarom 190 graden?quote:Op maandag 24 november 2014 16:34 schreef ChilllayD het volgende:
[..]
En waarom zou die er niet tussenuit lopen?
Zal toelichten wat ik nu gebruik en hoe ik het doe.
Boter/bloem in pannetje en goed laten 'bakken', afblussen met een mix van groente bouillon en melk, klein scheutje kirsch.
Daarna uiteraard kaasssssss.
Die laat ik 15 a 20min. opstijven in de koelkast (kun je mooi plakjes snijden).
Dan op de bladerdeeg, zo goed mogelijk dichtmaken en +/- 25min bakken op 190gr.
Na 20min zijn ze dus nog enorm bleek en begint het er uit te lopen, bladerdeeg weet open te barsten op plekken waar ik alleen dubbelgevouwen heb, dus aan mijn plakkunsten ligt het ook niet direct haha.
En waar zit die?quote:Op maandag 24 november 2014 16:49 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Kom van de week vast wel bij Aldi, dan zal ik eens kijken
In Haarlem zit een goeie paardenslager, maar ja, dat is een beetje ver weg nu
Wisker in de Cronjé.quote:Op maandag 24 november 2014 17:00 schreef Molo het volgende:
En waar zit die?
Degene waar ik altijd heen ging is nu een luxe mensen slager geworden en vraagt nu ¤40,- per kilo voor paardenbiefstuk
Thanks, zal mijn man er eens langs sturen, zit voor werk vaak daar in de buurtquote:
Dat had ik online opgepikt, dat het warm genoeg zou zijn voor kaasbroodjes.quote:Waarom 190 graden?
Zou eerder 225 graden bakken en de oven voorverwarmen, check ook met een thermometer je oventemperatuur.
Hoe je het beschrijft bak je niet warm genoeg of verwarm je niet voor, in twijfel allebeide
Ik weet overigens niet hoe de prijzen er nu zijn, ben al een tijdje weg daar. Naar welke slager ging jij?quote:Op maandag 24 november 2014 17:19 schreef Molo het volgende:
Thanks, zal mijn man er eens langs sturen, zit voor werk vaak daar in de buurt
Smeer je ze in met ei?quote:Op maandag 24 november 2014 17:24 schreef ChilllayD het volgende:
[..]
Dat had ik online opgepikt, dat het warm genoeg zou zijn voor kaasbroodjes.
Voorverwarmen doe ik uiteraard wel haha. zal eens heter proberen.
Rijswijk, bij Den Haag, aardig eindje van Haarlem vandaan maar dichter bij mijn huisquote:Op maandag 24 november 2014 17:34 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Ik weet overigens niet hoe de prijzen er nu zijn, ben al een tijdje weg daar. Naar welke slager ging jij?
Ja, en daarop een klein beetje geraspte kaas.quote:
De kaasragout moet je dikker maken, zodat hij in de pan ook rul is.quote:Op maandag 24 november 2014 17:41 schreef ChilllayD het volgende:
[..]
Ja, en daarop een klein beetje geraspte kaas.
Maar erover gesproken, ik haal ze net uit de oven (wat heter gedaan) en betreft kleur zijn ze nu perfect in korte tijd. Wel weer (hoe is het mogelijk!!!!) aan 1 zijkant en 1 voorkant leeggelopen. Nu had ik de randjes dicht geplakt, zelfs omhoog dubbel terug gevouwen en met een vorkje aangedrukt.
En mijn idee was, bak ze nu vast voor om vanavond een lekker hapje te hebben. Wilde ze alleen nog even opwarmen maar hoe ik dat nu ga doen met die ene die al half open staat, oeiiii.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |