abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 21 november 2014 @ 19:22:32 #226
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146877097
Zelf hamburgers 'deluxe' in elkaar zetten?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_146878812
quote:
14s.gif Op vrijdag 21 november 2014 15:37 schreef Knuck-les het volgende:
Ben op zoek naar een lekker en redelijk goedkoop te maken hoofdgerecht voor een kerstdiner met 10 jonge mannen die erg van vlees houden. Zat zelf aan iets als porkbelly te denken. Nog andere tips?
Zelf een gevulde rollade in elkaar draaien <3
Ik hou van grote stukken vlees braaien :@
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_146878854
quote:
14s.gif Op vrijdag 21 november 2014 15:37 schreef Knuck-les het volgende:
Ben op zoek naar een lekker en redelijk goedkoop te maken hoofdgerecht voor een kerstdiner met 10 jonge mannen die erg van vlees houden. Zat zelf aan iets als porkbelly te denken. Nog andere tips?
Pulled pork van de BBQ. Moet je wel een BBQ hebben die dicht kan. Lekker de hele dag met je vrienden in een stoer houthakkersoverhemd bij een vuurtje staan, bier drinken, en af en toe ff naar het vlees kijken :) :9
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 21 november 2014 @ 20:11:16 #229
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_146878858
Ik zag vandaag bij de supermarkt varkensstaarten liggen.

Iemand ervaring hiermee in een gerecht?
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  Redactie Frontpage vrijdag 21 november 2014 @ 21:43:34 #230
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_146882700
quote:
0s.gif Op maandag 17 november 2014 21:08 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

[..]

Ik had de vraag eigenlijk ook niet goed gelezen, een beter antwoord zou dus zijn: Ja, ik zie niet in waarom niet. Als je wat ruimte tussen de aardappels laat zodat ze niet strak tegen elkaar aan liggen moet dat goed gaan. Ik doe het wel eens als ik twee of drie kleinere aardappels heb, die mogen gezellig samen.
Net geprobeerd, maar geen succes :N Had er een stuk of 15/20 in de alufolie gewikkeld, na een half uur (zolang duurt het als ze per stuk zijn) nog keihard. Hebben meer dan een uur in de oven gelegen en ongeveer 1/3e was zacht genoeg om eetbaar te zijn, de rest was nog keihard maar wel bloedheet.

Volgende keer weer gewoon per stuk of doorsnijden en met wat olie en zout op de bakplaar :Y
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 24 november 2014 @ 15:50:42 #231
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_146957485
Piet, welk vlees kun je in DLD het beste nemen voor hachee of "suddervlees"?

Er ligt hier zoveel bij de slager dat ik door de bomen het bos niet meer zie :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  maandag 24 november 2014 @ 16:05:28 #232
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146957929
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 15:50 schreef Rewimo het volgende:
Piet, welk vlees kun je in DLD het beste nemen voor hachee of "suddervlees"?

Er ligt hier zoveel bij de slager dat ik door de bomen het bos niet meer zie :)
Rund?
Brust of Hohe Rippe, maar ik kijk vooral naar of het vlees mooi gemarmerd is.
Hert
Hirschgulash van de Aldi Sued, in de diepvries, erg betaalbaar en erg lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 november 2014 @ 16:11:21 #233
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146958151
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 20:11 schreef Kaneelstokje het volgende:
Ik zag vandaag bij de supermarkt varkensstaarten liggen.

Iemand ervaring hiermee in een gerecht?
Varkensstaart met rapen
1 1/2 kg Varkensstaart
1 EL Smout of boter
2 uien, fijngehakt
2 tenen knoflook
1 EL Meel
1/2 Liter Water
8 rapen in cm dikke frieten gesneden
1 bos peterselie
1/2 TL Thijm
1 laurierblad

De varkensstaarten wassen en in stukken snijden. Braden tot ze bruin zijn, vuur laagzetten en uit de pan nemen, uien, knoflook zacht glazig laten worden, meel toevoegen en laten bruinen, staarten en de rest van de ingredienten erbij behalve de rapen.
Smoor de staarten gaar en voeg dan de rapen toe, als de rapen gaar zijn (hence, nu zijn de rapen gaar) kan je het eten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 24 november 2014 @ 16:13:40 #234
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_146958220
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 16:05 schreef Pietverdriet het volgende:

Rund?
Brust of Hohe Rippe, maar ik kijk vooral naar of het vlees mooi gemarmerd is.
Hert
Hirschgulash van de Aldi Sued, in de diepvries, erg betaalbaar en erg lekker
Dank je wel :)

Rund is prima, paard zou nog lekkerder zijn maar dat vind je hier volgens mij nauwelijks.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_146958274
Ok een leuke vraag, hoe zorg ik er voor dat mijn kaasvulling voor mijn kaasbroodjes IN het bladerdeeg blijft in de oven tijdens het bakken? Ze lopen niet geheel leeg maar wel 'genoeg' om lekker sompig aan de onderkant te kruipen zodat ze niet krokant worden.

Ik gebruik al een (zeer) stevige kaas-roux....
  maandag 24 november 2014 @ 16:19:03 #236
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146958415
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 16:14 schreef ChilllayD het volgende:
Ok een leuke vraag, hoe zorg ik er voor dat mijn kaasvulling voor mijn kaasbroodjes IN het bladerdeeg blijft in de oven tijdens het bakken? Ze lopen niet geheel leeg maar wel 'genoeg' om lekker sompig aan de onderkant te kruipen zodat ze niet krokant worden.

Ik gebruik al een (zeer) stevige kaas-roux....
Maak een dikke bechamel met kaas zou ik zeggen, of een Salpicon,
Moet het eens proberen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 november 2014 @ 16:19:44 #237
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146958437
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 16:13 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Dank je wel :)

Rund is prima, paard zou nog lekkerder zijn maar dat vind je hier volgens mij nauwelijks.
In Nederland ook niet meer.
Hert is aanrader trouwens, zeker eens proberen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146958921
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 16:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Maak een dikke bechamel met kaas zou ik zeggen, of een Salpicon,
Moet het eens proberen
En waarom zou die er niet tussenuit lopen? :P

Zal toelichten wat ik nu gebruik en hoe ik het doe.
Boter/bloem in pannetje en goed laten 'bakken', afblussen met een mix van groente bouillon en melk, klein scheutje kirsch.
Daarna uiteraard kaasssssss.

Die laat ik 15 a 20min. opstijven in de koelkast (kun je mooi plakjes snijden).
Dan op de bladerdeeg, zo goed mogelijk dichtmaken en +/- 25min bakken op 190gr.

Na 20min zijn ze dus nog enorm bleek en begint het er uit te lopen, bladerdeeg weet open te barsten op plekken waar ik alleen dubbelgevouwen heb, dus aan mijn plakkunsten ligt het ook niet direct haha.

[ Bericht 16% gewijzigd door ChilllayD op 24-11-2014 16:51:19 ]
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 24 november 2014 @ 16:49:05 #239
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_146959385
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 16:19 schreef Pietverdriet het volgende:
In Nederland ook niet meer.
Hert is aanrader trouwens, zeker eens proberen
Kom van de week vast wel bij Aldi, dan zal ik eens kijken ^O^

In Haarlem zit een goeie paardenslager, maar ja, dat is een beetje ver weg nu ;)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  maandag 24 november 2014 @ 16:59:46 #240
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146959700
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 16:34 schreef ChilllayD het volgende:

[..]

En waarom zou die er niet tussenuit lopen? :P

Zal toelichten wat ik nu gebruik en hoe ik het doe.
Boter/bloem in pannetje en goed laten 'bakken', afblussen met een mix van groente bouillon en melk, klein scheutje kirsch.
Daarna uiteraard kaasssssss.

Die laat ik 15 a 20min. opstijven in de koelkast (kun je mooi plakjes snijden).
Dan op de bladerdeeg, zo goed mogelijk dichtmaken en +/- 25min bakken op 190gr.

Na 20min zijn ze dus nog enorm bleek en begint het er uit te lopen, bladerdeeg weet open te barsten op plekken waar ik alleen dubbelgevouwen heb, dus aan mijn plakkunsten ligt het ook niet direct haha.
Vulling meer koelen voor je het erin doet. Dan is de buitenkant als stevig en krokant genoeg voor de kaas zacht begint te worden.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 24 november 2014 @ 16:59:53 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146959708
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 16:34 schreef ChilllayD het volgende:

[..]

En waarom zou die er niet tussenuit lopen? :P

Zal toelichten wat ik nu gebruik en hoe ik het doe.
Boter/bloem in pannetje en goed laten 'bakken', afblussen met een mix van groente bouillon en melk, klein scheutje kirsch.
Daarna uiteraard kaasssssss.

Die laat ik 15 a 20min. opstijven in de koelkast (kun je mooi plakjes snijden).
Dan op de bladerdeeg, zo goed mogelijk dichtmaken en +/- 25min bakken op 190gr.

Na 20min zijn ze dus nog enorm bleek en begint het er uit te lopen, bladerdeeg weet open te barsten op plekken waar ik alleen dubbelgevouwen heb, dus aan mijn plakkunsten ligt het ook niet direct haha.
Waarom 190 graden?
Zou eerder 225 graden bakken en de oven voorverwarmen, check ook met een thermometer je oventemperatuur.
Hoe je het beschrijft bak je niet warm genoeg of verwarm je niet voor, in twijfel allebeide
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 november 2014 @ 17:00:52 #242
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146959743
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 16:49 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Kom van de week vast wel bij Aldi, dan zal ik eens kijken ^O^

In Haarlem zit een goeie paardenslager, maar ja, dat is een beetje ver weg nu ;)
En waar zit die?

Degene waar ik altijd heen ging is nu een luxe mensen slager geworden en vraagt nu ¤40,- per kilo voor paardenbiefstuk :'(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 24 november 2014 @ 17:11:19 #243
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_146960019
quote:
1s.gif Op maandag 24 november 2014 17:00 schreef Molo het volgende:

En waar zit die?

Degene waar ik altijd heen ging is nu een luxe mensen slager geworden en vraagt nu ¤40,- per kilo voor paardenbiefstuk :'(
Wisker in de Cronjé.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  maandag 24 november 2014 @ 17:19:48 #244
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146960229
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 17:11 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Wisker in de Cronjé.
Thanks, zal mijn man er eens langs sturen, zit voor werk vaak daar in de buurt :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_146960359
quote:
Waarom 190 graden?
Zou eerder 225 graden bakken en de oven voorverwarmen, check ook met een thermometer je oventemperatuur.
Hoe je het beschrijft bak je niet warm genoeg of verwarm je niet voor, in twijfel allebeide
Dat had ik online opgepikt, dat het warm genoeg zou zijn voor kaasbroodjes.

Voorverwarmen doe ik uiteraard wel haha. ;) zal eens heter proberen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 24 november 2014 @ 17:34:03 #246
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_146960631
quote:
1s.gif Op maandag 24 november 2014 17:19 schreef Molo het volgende:

Thanks, zal mijn man er eens langs sturen, zit voor werk vaak daar in de buurt :)
Ik weet overigens niet hoe de prijzen er nu zijn, ben al een tijdje weg daar. Naar welke slager ging jij?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  maandag 24 november 2014 @ 17:36:03 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146960684
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 17:24 schreef ChilllayD het volgende:

[..]

Dat had ik online opgepikt, dat het warm genoeg zou zijn voor kaasbroodjes.

Voorverwarmen doe ik uiteraard wel haha. ;) zal eens heter proberen.
Smeer je ze in met ei?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 november 2014 @ 17:38:09 #248
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146960737
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 17:34 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Ik weet overigens niet hoe de prijzen er nu zijn, ben al een tijdje weg daar. Naar welke slager ging jij?
Rijswijk, bij Den Haag, aardig eindje van Haarlem vandaan maar dichter bij mijn huis ;)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_146960792
quote:
1s.gif Op maandag 24 november 2014 17:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Smeer je ze in met ei?
Ja, en daarop een klein beetje geraspte kaas.

Maar erover gesproken, ik haal ze net uit de oven (wat heter gedaan) en betreft kleur zijn ze nu perfect in korte tijd. Wel weer (hoe is het mogelijk!!!!) aan 1 zijkant en 1 voorkant leeggelopen. Nu had ik de randjes dicht geplakt, zelfs omhoog dubbel terug gevouwen en met een vorkje aangedrukt.

En mijn idee was, bak ze nu vast voor om vanavond een lekker hapje te hebben. Wilde ze alleen nog even opwarmen maar hoe ik dat nu ga doen met die ene die al half open staat, oeiiii.
  maandag 24 november 2014 @ 18:03:51 #250
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146961326
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 17:41 schreef ChilllayD het volgende:

[..]

Ja, en daarop een klein beetje geraspte kaas.

Maar erover gesproken, ik haal ze net uit de oven (wat heter gedaan) en betreft kleur zijn ze nu perfect in korte tijd. Wel weer (hoe is het mogelijk!!!!) aan 1 zijkant en 1 voorkant leeggelopen. Nu had ik de randjes dicht geplakt, zelfs omhoog dubbel terug gevouwen en met een vorkje aangedrukt.

En mijn idee was, bak ze nu vast voor om vanavond een lekker hapje te hebben. Wilde ze alleen nog even opwarmen maar hoe ik dat nu ga doen met die ene die al half open staat, oeiiii.
De kaasragout moet je dikker maken, zodat hij in de pan ook rul is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')