abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 21 oktober 2014 @ 20:55:01 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145790757


Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Hier verder dus, deel 49
alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004

De reden waarom ik deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn enorme ego, maar vooral wil ik er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt.
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 22 oktober 2014 @ 17:11:01 #2
414785 sirdanilot
pi_145822393
Heb je nog iets leuks met prei? Het is altijd in de aanbieding maar ik denk dan altijd van: :'(

Heb preisoep, prei door de pasta, en een soort hartige taart met prei in het repetoire. De preisoep was nog best lekker overigens.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_145822456
Twee heel lekkere recepten met prei, eentje uitgebreid en eentje simpel:

http://ladyandpups.com/20(...)l-to-the-rescue-eng/
http://momofukufor2.com/2010/09/ginger-fried-rice-recipe/

:9
Let me see you stripped down to the bone
pi_145822902
Die ginger fried rice ga ik ook eens proberen.
Spoilers!
  woensdag 22 oktober 2014 @ 17:28:02 #5
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_145822916
quote:
0s.gif Op woensdag 22 oktober 2014 17:11 schreef sirdanilot het volgende:
Heb je nog iets leuks met prei? Het is altijd in de aanbieding maar ik denk dan altijd van: :'(

Heb preisoep, prei door de pasta, en een soort hartige taart met prei in het repetoire. De preisoep was nog best lekker overigens.
Als baton gebruiken en het filmen. Als je er dan een irritant liedje bij zingt kan je het verkopen als ringtone.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_145825196
Als je van stammpotjes houdt vind je dit vast ook lekker: goed boterige aardappelpuree maken (blaadje laurier meekoken met de aardappels) en vermengen met heel dunne rauwe preiringetjes, gesneden baby romaine sla en evt. een uitgeperst teentje knoflook.
Per pond aardappels ca. 100 g boter en wat melk, 2 preien en 2 kropjes baby romaine.

Wij eten er meestal entrecôte bij, en stoofpeertjes.
“I don’t hate people. I just feel better when they’re not around.”
pi_145825311
Ik ga morgen een stoofschotel maken met hele kippenpoten, tomaat en olijven. Wat voor gevogelte of vlees past hier nog meer goed bij? Wil er een soort cassoulet-achtige stoofpot van maken. Misschien een bepaald soort worsten?
  woensdag 22 oktober 2014 @ 18:56:27 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145825847
quote:
0s.gif Op woensdag 22 oktober 2014 18:42 schreef Hagelkaas het volgende:
Ik ga morgen een stoofschotel maken met hele kippenpoten, tomaat en olijven. Wat voor gevogelte of vlees past hier nog meer goed bij? Wil er een soort cassoulet-achtige stoofpot van maken. Misschien een bepaald soort worsten?
Spek, Lamsworst
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 22 oktober 2014 @ 20:47:13 #9
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_145830425
Geen 'hoe maak ik het klaar'-vraag, maar een'wat was het'-vraag.
Ik at pas ergens (geen topkwaliteit verder) waar ik in mijn salade een soort rode besjes kreeg. Op het eerste gezicht leken het kleine toefjes ketchup, maar het waren een soort hele kleine druppelvormige besjes. Je zou haast denken een pepertje, qua smaak had het er iets van weg.
Wat is de naam van dit dingetje? Het was niet veel groter dan een flinke erwt, maar dan niet rond. :)
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  woensdag 22 oktober 2014 @ 20:51:01 #10
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145830618
Verse goji?
pi_145831608
Of granaatappelpitjes? Oh nee, die zijn niet echt druppelvormig.. Goji zou goed kunnen inderdaad! Al vind ik die ook meer roze.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_145843482
Ik heb een doos paddestoelen wildmix gekocht maar heb eigenlijk geen idee wat ik hiermee moet doen. Ben totaal onbekend op dit gebied (behalve champignons roerbakken of op de pizza doen), Tips?
pi_145843496
Soep! Ragout! Door de noodlesoep!
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  donderdag 23 oktober 2014 @ 10:11:34 #14
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145844674
Jep, dat gaat hem worden. Misschien wel nog een beetje stoofvlees maken voor ernaast. Dank!
pi_145844958
Hi Piet, Ik heb 2 wilde konijnen van de Makro meegenomen. Heb je nog een goed recept om ze lekker klaar te maken, bijvoorbeeld met chocoladesaus?
  donderdag 23 oktober 2014 @ 14:13:57 #18
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_145851283
Verkeerde topic. :')
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  donderdag 23 oktober 2014 @ 16:02:28 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145854513
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 10:28 schreef rhubarb het volgende:
Hi Piet, Ik heb 2 wilde konijnen van de Makro meegenomen. Heb je nog een goed recept om ze lekker klaar te maken, bijvoorbeeld met chocoladesaus?
Konijn aan stukken
Kriekenbier
knoflook
peen
peper zout, grove mosterd
ui
Kruid konijn, braad het aan in boter, doe de uien knoflook en peen erbij, net als de rest, stoven tot gaar,
Mmmm

Vervang het bier door rode wijn, en de mosterd door wat chili's
Voeg als hij gaar is een paar stukjes bittere chocolade (85% of meer) toe (niet meerkoken) en laat deze in de saus smelten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 oktober 2014 @ 16:06:57 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145854648
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 09:17 schreef NutKees het volgende:
Ik heb een doos paddestoelen wildmix gekocht maar heb eigenlijk geen idee wat ik hiermee moet doen. Ben totaal onbekend op dit gebied (behalve champignons roerbakken of op de pizza doen), Tips?
Vervang in het onderstaande recept de morieljes en het eekhoorntjesbrood met jouw paddenstoelen
Paddestoelen Risotto
30 Gram gedroogd eekhoorntjesbrood
30 Gram gedroogde morieljes
2 eetlepels olijfolie
bleekselderijsteeltje fijngehakt
peentje fijngehakt
geperst teentje knoflook
bosje peterselie, gehakt
1 eetlepel tomatenpuree
100 Ml Melk (vol)
zout en peper (versgemalen)
1,1 liter kippeboulion (Zelfgemaakte is natuurlijk echt lekkerder, en gezien de rest van de ingredienten zou het écht zonde zijn een blokje te gebruiken)
60 gram boter
300 gram Carnaroli (Echte risotto rijst)
200 Ml zoete sherry (is hét geheim van de kok, paddestoelen en sherry, dat versterkt elkaar in paddestoelen smaak)
Vers gemalen parmasan

Leg de gedroogde paddestoelen in een schaal en giet er water (kamertemp) op. laat ca 1 uur wellen.

Doe de olie in een koekepan en verhit deze met de uien (laat ze niet aanbranden, dan wordt het bitter) 2-3 minuten. Doe er de bleekselderij, wortel, knoflook en peterselie bij. Laat dit op een zacht vuur garen. Blijven roeren.
Doe de tomatenpuree erbij omroeren, en doe de helft van de melk erbij. 5 minuutjes laten koken.
Voeg de gewelde paddestoelen erbij, knijp ze goed uit en zorg ervoor dat er geen zand inzit (spoelen onder de kraan eventueel)
Hak de paddestoelen klein, en doe het bij de groente met de rest van de melk.
Op smaak brengen met zout en peper en 10 minuten zachtjes laten koken.
Zet de pan met de boullion op het vuur en breng deze aan de kook, en hou deze warm zonder dat ie echt kookt, dat is niet nodig.
Neem een pan, en verhit hier de boter in, op middenhoog vuur. Doe de rijst in de boter en toast de rijst in de hete boter, zet het vuur laag en voeg boulion bij, een soeplepel per keer, en laat iedere keer de boulion opnemen door de rijst (regelmatig roeren). Na een minuut of 15 dit doen heb geen boulion over. Voeg de groenten/paddestoelen toe, samen met de sherry.
Laat het op een laag vuur verder garen tot de rijst gaar is (proeven) afhankelijk van de rijst duurt dit een minuut of 10-20
Serveren in een lage schaal, met vers gemalen parmasan erover..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 oktober 2014 @ 16:22:51 #21
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_145855105
quote:
1s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 16:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Konijn aan stukken
Kriekenbier
knoflook
peen
peper zout, grove mosterd
ui
Kruid konijn, braad het aan in boter, doe de uien knoflook en peen erbij, net als de rest, stoven tot gaar,
Mmmm

Vervang het bier door rode wijn, en de mosterd door wat chili's
Voeg als hij gaar is een paar stukjes bittere chocolade (85% of meer) toe (niet meerkoken) en laat deze in de saus smelten
Ik wil dat dus binnenkort ook eens gaan maken. Maar hoe weet ik wanneer 't konijn gaar is?
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  donderdag 23 oktober 2014 @ 16:29:16 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145855283
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 16:22 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Ik wil dat dus binnenkort ook eens gaan maken. Maar hoe weet ik wanneer 't konijn gaar is?
als het uit elkaar begint te vallen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 oktober 2014 @ 20:39:14 #23
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_145864121
quote:
1s.gif Op woensdag 22 oktober 2014 20:51 schreef RobinOok het volgende:
Verse goji?
Hmm, de vorm van goji is te rond zie ik.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  donderdag 23 oktober 2014 @ 21:05:48 #24
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_145865515
Ik heb een paar bieten gekregen in een pakket.
Ik ben niet de grootste fan van bieten. Iemand een idee voor wat lekkers daarmee?
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_145866307
Mijn bietenstamppot O+ Heb ik volgens mij al een keer uitgelegd hoe je dat maakt.

Oke, ik zal het wel gewoon vertellen. :+
Men neme:
Aardappelen (ongeveer evenveel als verse biet)
1 potje bieten (afhankelijk van hoeveel bieten en aardappelen natuurlijk, klein potje voor 2 à 3 personen, grote voor 4 à 5)
een aantal verse bieten, gekookt en in blokjes gesneden
Een paar uien (ongeveer evenveel ui als verse biet) Het liefst snijd ik de helft in halve ringen en de helft in grove snippers, voegt wat toe aan de structuur vind ik.
Spekjes

Aardappels koken, spekjes uitbakken en uit de pan halen. Het vet in de pan laten en daarin de uien bakken, dan de verse gekookte bieten even meebakken en dan de bieten uit pot nog even erbij opwarmen.
Aardappels afgieten en alles stampen, spekjes er weer door.
Liefst eten met wat brie :9 En als je het zoals ik niet kunt laten, een flinke flats appelmoes.
Nom!

[ Bericht 39% gewijzigd door PluisigNijntje op 23-10-2014 21:35:51 ]
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')