abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 19 december 2014 @ 18:30:23 #251
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_147749115
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 december 2014 18:20 schreef bianconeri het volgende:

Ik zwak iets helemaal niet af hoor. Wij zien afvalligen niet als duivels ofzo. Alleen wordt contact afgeraden omdat ze 99/100x alleen op uit zijn dingen af te kraken zonder enige ondersteuning.
Waarom bellen jullie dan wel aan bij willekeurige mensen, die net zo goed uit kunnen zijn op het afkraken van jouw geloof?
  vrijdag 19 december 2014 @ 18:33:43 #252
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_147749224
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 december 2014 18:20 schreef bianconeri het volgende:
Wow wat een vreemde redenatie zeg. Als bron wordt de Bijbel gebruikt. Iets wat niet op de Bijbel gebaseerd is is niets toevoegend.
Waar haal jij de info vandaan die je vertelt hoe je die Bijbel moet interpreteren? Hoe weet jij welke verzen er letterlijk genomen moeten worden en welke er niet letterlijk genomen worden? Haal jij bijvoorbeeld ook uit de Bijbel in welk jaar de Eerste Tempel is vernietigd?
pi_147749984
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 december 2014 18:20 schreef bianconeri het volgende:
De 144.000 staat gewoon in de Bijbel dus zo uit het lucht gegrepen is het niet.
Kun je dan ook eens de verzen geven waar dit in de Bijbel staat ?
pi_147750236
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 december 2014 18:20 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Zoals ik al zei gaat het dan even niet over oorsprong of wat dan ook, maar om dat punt te beantwoorden staat het wel vast dat er een grote invasie heeft plaats gevonden.
Daar ging het even om.

Inderdaad, de verjaging van de Hyksos uit Egypte hebben ze omgeschreven tot een hebreeuwse overwinning op de farao. Daarom klopt het verhaal van de Exodus ook voor geen meter, de meeste volken gingen namelijk over tot bezetting van het vijandelijke land als de leider van de vijand was gedood.


quote:
Ik zwak iets helemaal niet af hoor. Wij zien afvalligen niet als duivels ofzo. Alleen wordt contact afgeraden omdat ze 99/100x alleen op uit zijn dingen af te kraken zonder enige ondersteuning.
Wat doe je hier dan nog?
Weten wat men weet en weten wat men niet weet: dat is kennis - Confucius
pi_147768189
quote:
Alleen wordt contact afgeraden omdat ze 99/100x alleen op uit zijn dingen af te kraken zonder enige ondersteuning.
Deze uitspraak zegt toch al genoeg? Hoe groot kan een bord voor je kop zijn dat gecreeerd is door indoctrinatie?

Bianconeri is alles in zijn post enorm aan het afzwakken. Als JG zit je gevangen zonder tralies. Je 'vleselijke' familie is van ondergeschikt belang, je 'echte' broeders en zusters zitten in de zaal. Het hebben van 'wereldse' vrienden wordt wekelijks ontraden, zelfs buitenschoolse activiteiten of te veel omgang met collega's buiten werk om wordt streng afgeraden.

Als je niet genoeg langs de deuren gaat krijg je wel degelijk geen voorrechten in de zaal (geluidsinstallatie bedienen, mogen bidden tijdens vergaderingen etc.).en als je helemaal niet meer gaat voor een maand ben je direct 'Ongeregeld'. (de uren worden goed bijgehouden door de ouderlingen). Als je nog een paar maanden niet gaat ben je 'inactief', een status die je echt niet wil hebben en kinderen van zulke ouders worden zeer zeker wel gemeden door andere actievere kinderen.

En als je het 'geestelijke' programma goed wil volgen blijft er ook bijna geen tijd over voor veel andere zaken. Er wordt aangemoedigd goed te kijken naar je schema of je niet te veel tijd kwijt bent aan ontspanning (gamen, tv kijken) want anders zou je god's geest niet in volledige mate ontvangen (constante schuldgevoel).

Hij zal het allemaal weer ontkennen, het maakt mij verder niks uit. Ik heb er echt geen belang bij hierover te liegen. Andere gebruikers hierboven hebben ook een aantal goede vragen gesteld waarvan ik de antwoorden al kan raden: Het riedeltje dat je ook maandelijks in de Wachttoren kan lezen.
Alpha kenny one
pi_147837096
quote:
0s.gif Op donderdag 18 december 2014 19:18 schreef bianconeri het volgende:

[..]

1. Buiten enkele verwachtingen die door een aantal genoemd werden (1975) is er nooit officieel iets aan een datum of wat dan ook gedaan.
Het enige wat we zeggen en gezegd hebben is dat we in de laatste dagen leven, het einde niet ver weg kan zijn en dat we de datum niet weten (zelfs Jezus weet dat niet, laat staan wij).

2. 144.000 gegoochel?
Openb 7:4, Openb 14:1 nog nooit gelezen? Daar staat toch echt specifiek 144.000

3.Bloedvraagstuk?
Naar mijn weten en zoals eigenlijk elke Bijbelvertaling het zegt leert Hand 15:20 toch echt u te onthouden van bloed. Niet het bloed van het verstikte of iets dergelijks, bloed staat apart.
2. 144.000 gegoochel?
Openb 7:4 daar staat het volgende: 4 En ik hoorde het aantal van hen die verzegeld waren: honderdvierenveertigduizend waren er verzegeld uit alle stammen van de Israëlieten.
5 Uit de stam Juda waren er twaalfduizend verzegeld, uit de stam Ruben waren er twaalfduizend verzegeld, uit de stam Gad waren er twaalfduizend verzegeld,
6 uit de stam Aser waren er twaalfduizend verzegeld, uit de stam Naftali waren er twaalfduizend verzegeld, uit de stam Manasse waren er twaalfduizend verzegeld,
7 uit de stam Simeon waren er twaalfduizend verzegeld, uit de stam Levi waren er twaalfduizend verzegeld, uit de stam Issaschar waren er twaalfduizend verzegeld,
8 uit de stam Zebulon waren er twaalfduizend verzegeld, uit de stam Jozef waren er twaalfduizend verzegeld, en uit de stam Benjamin waren er twaalfduizend verzegeld.

Dus ik weet niet waar jullie vandaan halen dat jullie dit zijn?
Want voorzover ik weet vallen jullie niet onder 1 van deze stammen :)


Openb 14:1 nog nooit gelezen? Daar staat toch echt specifiek 144.000
1 En ik zag, en zie, het Lam stond op de berg Sion, en bij Hem honderdvierenveertigduizend mensen met op hun voorhoofd de Naam van Zijn Vader geschreven.
2 En ik hoorde een geluid uit de hemel, als een geluid van vele wateren en als het geluid van een zware donderslag. En ik hoorde het geluid van citerspelers die op hun citers spelen.
3 En zij zongen als een nieuw lied vóór de troon, vóór de vier dieren en de ouderlingen. En niemand kon dat lied leren behalve de honderdvierenveertigduizend, die van de aarde gekocht waren.
4 Zij zijn het die niet met vrouwen bevlekt zijn, want zij zijn maagden. Dezen zijn het die het Lam volgen waar Het ook naartoe gaat. Dezen zijn gekocht uit de mensen, als eerstelingen voor God en het Lam.
5 En in hun mond is geen leugen gevonden, want zij zijn smetteloos voor de troon van God.

Je moet wel verder lezen dan alleen tot aan het getal ;)
Dus wil jij beweren dat jij tot die onbevlekte mensen hoort waar geen leugen in de mond te vinden is?
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
pi_147838684
quote:
Openbaringen 7 : 14

En na dezen zag ik vier engelen staan op de vier hoeken der aarde, houdende de vier winden der aarde, opdat geen wind zou waaien op de aarde, noch op de zee, noch tegen enigen boom.

En ik zag een anderen engel opkomen van den opgang der zon, hebbende het zegel des levenden Gods; en hij riep met een grote stem tot de vier engelen, welke macht gegeven was de aarde en de zee te beschadigen,

Zeggende: Beschadigt de aarde niet, noch de zee, noch de bomen, totdat wij de dienstknechten onzes Gods zullen verzegeld hebben aan hun voorhoofden.

En ik hoorde het getal dergenen, die verzegeld waren: honderd vier en veertig duizend waren verzegeld uit alle geslachten der kinderen Israels.

Uit het geslacht van Juda waren twaalf duizend verzegeld; uit het geslacht van Ruben waren twaalf duizend verzegeld; uit het geslacht van Gad waren twaalf duizend verzegeld;

Uit het geslacht van Aser waren twaalf duizend verzegeld; uit het geslacht van Nafthali waren twaalf duizend verzegeld; uit het geslacht van Manasse waren twaalf duizend verzegeld;

Uit het geslacht van Simeon waren twaalf duizend verzegeld; uit het geslacht van Levi waren twaalf duizend verzegeld; uit het geslacht van Issaschar waren twaalf duizend verzegeld;

Uit het geslacht van Zebulon waren twaalf duizend verzegeld; uit het geslacht van Jozef waren twaalf duizend verzegeld; uit het geslacht van Benjamin waren twaalf duizend verzegeld.
Dit slaat dus duidelijk enkel op de stammen Israël. Maar als we verder lezen zien we de vers die op ALLE naties slaat:

quote:
Na dezen zag ik, en ziet, een grote schare, die niemand tellen kon, uit alle natie, en geslachten, en volken, en talen, staande voor den troon, en voor het Lam, bekleed zijnde met lange witte klederen, en palm takken waren in hun handen.
Een ontelbare menigte: ONTELBARE is nog iets meer dan 144.000

Weer de zoveelste foute interpretatie van de JG's.
  maandag 22 december 2014 @ 15:41:03 #258
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_147844657
[quote]0s.gif Op maandag 22 december 2014 11:52 schreef sjoemie1985 het volgende:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
een goede post Sjoemie.

BTW: denk je zelf dat die stammen nog intact zijn? Dit gaat echt alléén over de stammen van de zonen Jaobs (Israëls) he?
pi_147856004
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 december 2014 18:54 schreef ATON het volgende:

Kun je dan ook eens de verzen geven waar dit in de Bijbel staat ?
Uhm die heb ik al aangehaald hoor?
Zie oa openb 14

quote:
0s.gif Op vrijdag 19 december 2014 18:30 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

Waarom bellen jullie dan wel aan bij willekeurige mensen, die net zo goed uit kunnen zijn op het afkraken van jouw geloof?
Gebod dat God en Jezus ons gaven. En om toch de oprechte mensen nog te bereiken.

quote:
0s.gif Op vrijdag 19 december 2014 18:33 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

Waar haal jij de info vandaan die je vertelt hoe je die Bijbel moet interpreteren? Hoe weet jij welke verzen er letterlijk genomen moeten worden en welke er niet letterlijk genomen worden? Haal jij bijvoorbeeld ook uit de Bijbel in welk jaar de Eerste Tempel is vernietigd?
Als je de context bekijkt wordt altijd wel goed duidelijk of iets figuurlijk of letterlijk is.
pi_147856726
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 december 2014 10:29 schreef falling_away het volgende:

Deze uitspraak zegt toch al genoeg? Hoe groot kan een bord voor je kop zijn dat gecreeerd is door indoctrinatie?
Zegt genoeg? Bord voor de kop?
Durf eens te ontkennen wat ik zeg dan, wss heb je zelf ook bij afvalligen gekeken. Dan weet je wat voor onzin daar verkocht wordt om ons af te gaan kraken.
Heeft ook niets met indoctrinatie te maken, is gewoon logisch redeneren als je bedenkt

quote:
Bianconeri is alles in zijn post enorm aan het afzwakken. Als JG zit je gevangen zonder tralies. Je 'vleselijke' familie is van ondergeschikt belang, je 'echte' broeders en zusters zitten in de zaal. Het hebben van 'wereldse' vrienden wordt wekelijks ontraden, zelfs buitenschoolse activiteiten of te veel omgang met collega's buiten werk om wordt streng afgeraden.
Nee ik heb helemaal niets aan het afzwakken, ik vertel gewoon de waarheid.
En nee niets wekelijks ontraden en ook dat streng afgeraden loop je gigantisch te overdrijven.
Het is niet verstandig, maar is verder geen probleem mee. Ga je niet door in de problemen komen of wat ook met de ouderlingen ofzo.

quote:
Als je niet genoeg langs de deuren gaat krijg je wel degelijk geen voorrechten in de zaal (geluidsinstallatie bedienen, mogen bidden tijdens vergaderingen etc.).en als je helemaal niet meer gaat voor een maand ben je direct 'Ongeregeld'. (de uren worden goed bijgehouden door de ouderlingen). Als je nog een paar maanden niet gaat ben je 'inactief', een status die je echt niet wil hebben en kinderen van zulke ouders worden zeer zeker wel gemeden door andere actievere kinderen.
Ik zeg toch ook niet specifiek dat je dan wel voorrechten krijgt? Alleen maakt het helemaal niet uit wat je doet, zonder voorrechten word je niet uitgesloten ofzo.... En daarbij voor bepaalde voorrechten hoef je maar een enkele keer per maand ofzo in de velddienst. Jij doet net overkomen alsof iets moet en je vet veel moet doen. Dat is onzin...

Wow wat erg om een status ongeregeld of inactief te krijgen.... Daar word je echt niet om gemeden (tenzij je inactief wordt omdat je tegen de organisatie raakt en je zelf compleet gaat afzonderen).
Die kinderen en ouders worden verder echt niet zo even vermeden, absoluut niet.

quote:
En als je het 'geestelijke' programma goed wil volgen blijft er ook bijna geen tijd over voor veel andere zaken. Er wordt aangemoedigd goed te kijken naar je schema of je niet te veel tijd kwijt bent aan ontspanning (gamen, tv kijken) want anders zou je god's geest niet in volledige mate ontvangen (constante schuldgevoel).
Kom op zeg wat een onzin... Het is 2x 2 uur per week dat je vergadering hebt. Nou 4 uur per week, dat is ook echt zo'n 90% van het aantal uren dat je per week hebt.....
Als je wat voorbereiding doet kun je het ook zo lang maken als je wil, als je wil ben je binnen een uur allang klaar.

Logisch toch dat je naar je schema moet kijken? Dat word je in bedrijfsleven en op school ook geleerd. Overvloedig gamen of dingen als dit voegt helemaal niets toe, ontspanning is harstikke goed maar teveel is nergens goed voor. En MAHAHAHAHA wat een onzin dat je dan Gods geest niet volledig zou ontvangen.

Ik begin ten zeerste te twijfelen of jij ooit wel enige verbintenis met JG gehad hebt. Want de dingen die je zegt komen totaal niet overeen met wat JG leren en doen.

quote:
Hij zal het allemaal weer ontkennen, het maakt mij verder niks uit. Ik heb er echt geen belang bij hierover te liegen. Andere gebruikers hierboven hebben ook een aantal goede vragen gesteld waarvan ik de antwoorden al kan raden: Het riedeltje dat je ook maandelijks in de Wachttoren kan lezen.
Waarom zou ik er belang bij hebben om te liegen?
Het moge duidelijk zijn dat je een stel onzin loopt te verkondigen hier, met je vermeden worden, Gods geest niet ontvangen. Man oh man wat een fantasie kan iemand hebben en dan nog zeggen dat je wat met JG had ook.... Dat is het ergste... Als je nou gewoon zei dat je er onwetend over bent verder ok, dan kan ik het me voorstellen.
pi_147857292
quote:
0s.gif Op maandag 22 december 2014 11:52 schreef sjoemie1985 het volgende:

2. 144.000 gegoochel?
Openb 7:4 daar staat het volgende: 4 En ik hoorde het aantal van hen die verzegeld waren: honderdvierenveertigduizend waren er verzegeld uit alle stammen van de Israëlieten.
Dus ik weet niet waar jullie vandaan halen dat jullie dit zijn?
Want voorzover ik weet vallen jullie niet onder 1 van deze stammen :)
Ten 1e staat er dus heel erg duidelijk dat er 144.000 zijn die in de hemel komen, dus niet alle goede mensen.

Ten 2e denken wij niet dat wij dit zijn, we zijn ook met veel meer dan 144.000 dus dat kan niet eens.

Ten 3e denk je toch niet serieus dat dat de letterlijke stammen zijn? Dus je zou letterlijk tot die stammen moeten behoren om in de hemel te komen? Lekker eerlijk zeg.

Ten 4e zou het niet kloppen dat het het letterlijke Israel is aangezien God die verworpen heeft en het geestelijke Israel aannam. Daarnaast is het ook vreemd dat de Levieten genoemd worden terwijl die nooit opgenoemd worden bij een opsomming. Het is ook gek dat er een stam gewoon niet genoemd wordt (Dan). Het klopt gewoon niet dat dit letterlijke stammen zijn.

quote:
Openb 14:1 nog nooit gelezen? Daar staat toch echt specifiek 144.000
1 En ik zag, en zie, het Lam stond op de berg Sion, en bij Hem honderdvierenveertigduizend mensen met op hun voorhoofd de Naam van Zijn Vader geschreven.
2 En ik hoorde een geluid uit de hemel, als een geluid van vele wateren en als het geluid van een zware donderslag. En ik hoorde het geluid van citerspelers die op hun citers spelen.
3 En zij zongen als een nieuw lied vóór de troon, vóór de vier dieren en de ouderlingen. En niemand kon dat lied leren behalve de honderdvierenveertigduizend, die van de aarde gekocht waren.
4 Zij zijn het die niet met vrouwen bevlekt zijn, want zij zijn maagden. Dezen zijn het die het Lam volgen waar Het ook naartoe gaat. Dezen zijn gekocht uit de mensen, als eerstelingen voor God en het Lam.
5 En in hun mond is geen leugen gevonden, want zij zijn smetteloos voor de troon van God.

Je moet wel verder lezen dan alleen tot aan het getal ;)
Dus wil jij beweren dat jij tot die onbevlekte mensen hoort waar geen leugen in de mond te vinden is?

Als dat geen leugen en smetteloos letterlijk zou zijn op alles dan zou helemaal niemand in de hemel kunnen komen.
En nee ik ben geen deel van de 144.000

Die leugen en smetteloos heeft te maken met geen leugenachtige leerstellingen, smetteloos van Satans wereld. Anders zou helemaal niemand in de hemel kunnen komen.

Als je verder moet kijken naar verzen mag je Openb 7:9 ook niet vergeten. Waar een duidelijk andere groep genoemd wordt die voor de berg Sion staan, oftewel op aarde en dus niet in de hemel.
In de hemel staat Jezus samen met een groep van 144.000, op een toekomstig paradijs aarde dus een grote schare die niet te tellen is.
De algemeen gebruikte leerstelling van de christenheid is dus complete onzin, niet elk goed mens gaat naar de aarde. Dat klopt niet met deze teksten, en niet met wat Ps 37:11,29 zegt. Wat een zegen om van dat soort valse leerstelling bevrijdt te zijn.
pi_147857374
quote:
0s.gif Op maandag 22 december 2014 12:49 schreef ATON het volgende:

Dit slaat dus duidelijk enkel op de stammen Israël. Maar als we verder lezen zien we de vers die op ALLE naties slaat:

Een ontelbare menigte: ONTELBARE is nog iets meer dan 144.000

Weer de zoveelste foute interpretatie van de JG's.
Nee jij maakt daar een foutje.

Er staat heel duidelijk: NA DEZEN ZAG IK. Oftewel de grote schare die daar genoemd wordt is een ANDERE groep dan die 144.000.
Die grote schare is inderdaad niet te tellen, en dat claimen wij ook niet.
pi_147857426
quote:
0s.gif Op maandag 22 december 2014 15:41 schreef hoatzin het volgende:

een goede post Sjoemie.

BTW: denk je zelf dat die stammen nog intact zijn? Dit gaat echt alléén over de stammen van de zonen Jaobs (Israëls) he?
Alleen jammer dat ik net alweer heb aangetoond wat er aan zijn post niet klopt.

Het kunnen alleen al niet de letterlijke stammen zijn omdat er 1 stam mist en 1 bij staat die normaal in zo'n soort opsomming niet genoemd wordt. Beetje zielig voor de stam Dan dat ze ineens verdwenen zijn.
pi_147858604
quote:
0s.gif Op maandag 22 december 2014 21:21 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Als je de context bekijkt wordt altijd wel goed duidelijk of iets figuurlijk of letterlijk is.
dus die vuurpoel is letterlijk, en die 144000 zijn figuurlijk, :P
Weten wat men weet en weten wat men niet weet: dat is kennis - Confucius
pi_147861093
quote:
0s.gif Op maandag 22 december 2014 21:36 schreef bianconeri het volgende:

Waarom zou ik er belang bij hebben om te liegen?
Het moge duidelijk zijn dat je een stel onzin loopt te verkondigen hier, met je vermeden worden, Gods geest niet ontvangen. Man oh man wat een fantasie kan iemand hebben en dan nog zeggen dat je wat met JG had ook.... Dat is het ergste... Als je nou gewoon zei dat je er onwetend over bent verder ok, dan kan ik het me voorstellen.
Ik ga geen welles nietes spelletje met je spelen. Vroeger verdedigde ik 'de waarheid' net zo vurig als jij hier doet.. en ik geloof ook dat je zelf niet denkt dat je liegt of afzwakt, allemaal onderdeel van je indoctrinatie ;) welterusten verder.
Alpha kenny one
pi_147861192
quote:
0s.gif Op maandag 22 december 2014 22:11 schreef de_tevreden_atheist het volgende:

[..]

dus die vuurpoel is letterlijk, en die 144000 zijn figuurlijk, :P
Tsja zo gaat dat toch met alle religies. De hoge heren bepalen welke delen je wel en niet letterlijk moet nemen en brijen daar een heel verhaal omheen zodat het aannemelijk klinkt. Dat is het fijne van een vaag boek als de bijbel.
Alpha kenny one
  maandag 22 december 2014 @ 23:21:48 #267
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_147862499
quote:
0s.gif Op maandag 22 december 2014 21:21 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Uhm die heb ik al aangehaald hoor?
Zie oa openb 14

[..]

Gebod dat God en Jezus ons gaven. En om toch de oprechte mensen nog te bereiken.
En mensen die ex-JW zijn, zijn altijd onoprecht? Kunnen die net zo goed door de duivel misleid zijn of zoiets?
quote:
[..]

Als je de context bekijkt wordt altijd wel goed duidelijk of iets figuurlijk of letterlijk is.
Waar kan ik dat aan zien dan?
pi_147870667
quote:
0s.gif Op maandag 22 december 2014 21:48 schreef bianconeri het volgende:

Nee jij maakt daar een foutje.
Nee jij maakt daar een foutje.

quote:
Er staat heel duidelijk: NA DEZEN ZAG IK. Oftewel de grote schare die daar genoemd wordt is een ANDERE groep dan die 144.000.
WAW, dat heb je weer scherp opgemerkt. Wil je dan gelijk ook eens kijken wie die 144.000 zijn ?
quote:
Die grote schare is inderdaad niet te tellen, en dat claimen wij ook niet.
O, dat wil dan zeggen dat jullie daar zo wie zo niet inkomen: Hebrews only. 8-)
pi_147870706
quote:
0s.gif Op maandag 22 december 2014 21:46 schreef bianconeri het volgende:
Ten 3e denk je toch niet serieus dat dat de letterlijke stammen zijn? Dus je zou letterlijk tot die stammen moeten behoren om in de hemel te komen? Lekker eerlijk zeg.
Eerlijk niet nee, maar het staat er wel ZEER duidelijk.

quote:
Ten 4e zou het niet kloppen dat het het letterlijke Israel is aangezien God die verworpen heeft en het geestelijke Israel aannam.
DAT is natuurlijk wat ze je wijs gemaakt hebben, maar deze tekst spreek dit wel degelijk tegen.
Weer eens in eigen voet geschoten.
quote:
Daarnaast is het ook vreemd dat de Levieten genoemd worden terwijl die nooit opgenoemd worden bij een opsomming.
Zijn ook een geval apart. Dat weet je toch ?
quote:
Het is ook gek dat er een stam gewoon niet genoemd wordt (Dan).
Tja, wat zou de auteur daar tegen hebben zou je denken. :{
quote:
Het klopt gewoon niet dat dit letterlijke stammen zijn.
Ja hoor. Hebrews Only. JG's komen er niet in. :W
  dinsdag 23 december 2014 @ 08:47:57 #270
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_147871444
quote:
0s.gif Op maandag 22 december 2014 21:46 schreef bianconeri het volgende:
Ten 1e staat er dus heel erg duidelijk dat er 144.000 zijn die in de hemel komen, dus niet alle goede mensen.

Ten 2e denken wij niet dat wij dit zijn, we zijn ook met veel meer dan 144.000 dus dat kan niet eens.

Ten 3e denk je toch niet serieus dat dat de letterlijke stammen zijn? Dus je zou letterlijk tot die stammen moeten behoren om in de hemel te komen? Lekker eerlijk zeg.

hahaha wat ben je toch weer lekker hilarisch....

144.000 is letterlijk.
Stammen zijn niet letterlijk.

..en dat bepaalt jouw club? Ik bedoel, dat bepalen de hoge omes van het besturend lichaam?

(hilarische club btw, beklijk hun geschiedenis eens..)

quote:
Ten 4e zou het niet kloppen dat het het letterlijke Israel is aangezien God die verworpen heeft
Dus jij gelooft in een god die zijn woord breekt?

[ Bericht 8% gewijzigd door hoatzin op 23-12-2014 08:55:42 ]
  dinsdag 23 december 2014 @ 08:51:15 #271
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_147871479
[quote]0s.gif Op maandag 22 december 2014 21:36 schreef bianconeri het volgende:

[..]
een hoop getoeter
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Eén grote bevestiging van wat falling_away zegt dus.
pi_147871534
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 december 2014 08:51 schreef hoatzin het volgende:

[..]

[/spoiler]

Eén grote bevestiging van wat falling_away zegt dus.
Beetje flauw dit. Je weet net zo goed als ik dat hij dit nu eenmaal moet zeggen van de opperjehova's. Dan kun je doen alsof het zijn eigen redenering is, maar dat slaat nergens op.

Daarom snap ik de agressieve houding van bianconeri deels ook wel. Hij zou ook liever iets zinnigers zeggen, maar dat mag nu eenmaal niet.
  dinsdag 23 december 2014 @ 09:08:11 #273
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_147871641
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 december 2014 08:57 schreef Jigzoz het volgende:
Daarom snap ik de agressieve houding van bianconeri deels ook wel. Hij zou ook liever iets zinnigers zeggen, maar dat mag nu eenmaal niet.
Ik denk dat hij het niet alleen niet mag maar ook niet kan. Gezien zijn erbarmelijke formuleringen en stellingen.
pi_147872228
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 december 2014 09:08 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Ik denk dat hij het niet alleen niet mag maar ook niet kan. Gezien zijn erbarmelijke formuleringen en stellingen.
Ik denk dat willen en kunnen in dit geval synoniemen zijn. Op het moment dat je echt in de macht van een groepering bent, dan kun je niet anders dan willen wat zij zeggen wat je moet willen.
pi_147879010
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 december 2014 09:49 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Ik denk dat willen en kunnen in dit geval synoniemen zijn. Op het moment dat je echt in de macht van een groepering bent, dan kun je niet anders dan willen wat zij zeggen wat je moet willen.
Klopt.. en je wilt het ook willen, je voelt je er fijn bij en staat er 100% achter. Diezelfde JG's kijken naar andere sectes zoals Scientology en denken dan "Hoe kunnen mensen zoiets geloven?" terwijl ze niet beseffen eigenlijk zelf in zo'n groep te zitten. De oogkleppen werken prima!
Alpha kenny one
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')