Punt 1 is dat het gewoon hartstikke nep is. 0,1% marsepein in marsepeinvla doen en er dan aroma aan toevoegen is gewoon de boel neppen.quote:Op vrijdag 27 maart 2015 16:05 schreef thettes het volgende:
[..]
Toch kun je je afvragen of het erg is. Het feit dat iets is nagebootst, is op zichzelf geen reden om het te veroordelen. Als bv vanilline net zo smaakt als vanille en ongeveer dezelfde gezondheidseffecten heeft, wat is er dan mis met vanilline?
Dat bedoel ik dus. Je kunt het moreel verkeerd vinden dat vaak getracht wordt producten als iets anders te verkopen. Vind ik zelf ook. Maar dat verandert niks aan het feitelijke product.quote:Op vrijdag 27 maart 2015 16:13 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Punt 1 is dat het gewoon hartstikke nep is. 0,1% marsepein in marsepeinvla doen en er dan aroma aan toevoegen is gewoon de boel neppen.
Punt 2 is dat die gezondheidseffecten vaak niet eens duidelijk zijn, neem aspartaam bijvoorbeeld, de een zegt dit, de ander zegt dat.
Maar nep blijft nep en dat is iets wat ik waar mogelijk mijd
Ik maak gewoon graag zo veel mogelijk zelf. Dan weet ik precies wat er in zit. Zelf maken is ook eigenlijk altijd lekkerder. Zo heb ik eigen bacon gemaakt aan de hand van tips in het CUL-gedeelte. Er is geen slager die dat lekkerder maakt. En ik maak het zonder toevoegingen als nitriet. Van mij hoeft het vlees niet roze te blijven en botulisme is niet alleen heel zeldzaam, het vlees wordt gerookt en voor opeten nog gebakken, dus dat zit mij dan wel weer gebakkenquote:Op vrijdag 27 maart 2015 16:20 schreef thettes het volgende:
[..]
Dat bedoel ik dus. Je kunt het moreel verkeerd vinden dat vaak getracht wordt producten als iets anders te verkopen. Vind ik zelf ook. Maar dat verandert niks aan het feitelijke product.
Over die gezondheidseffecten kun je trouwens eeuwig twisten, maar ik denk dat ook dat hier vooroordelen van 'natuurlijk is goed' en 'chemisch is slecht' een grote rol spelen. Terwijl (in het geval van aspartaam) de natuurlijke variant (suiker) ook weinig gezond is.
Afgelopen zomer is er weer een enorme wetenschappelijke studie gepubliceerd in Europees verband waaruit wéér bleek dat aspartaam volstrekt veilig is. Heeft natuurlijk in geen enkele krant gestaan, want goed jieuws verkoopt niet. Ik voorspel binnen nu en vijf jaar dat men de studie herhaalt (van belastinggeld) met hetzelfde resultaat en weer geen publiciteit...neverending story...quote:Op vrijdag 27 maart 2015 16:13 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Punt 1 is dat het gewoon hartstikke nep is. 0,1% marsepein in marsepeinvla doen en er dan aroma aan toevoegen is gewoon de boel neppen.
Punt 2 is dat die gezondheidseffecten vaak niet eens duidelijk zijn, neem aspartaam bijvoorbeeld, de een zegt dit, de ander zegt dat.
Maar nep blijft nep en dat is iets wat ik waar mogelijk mijd
Het smaak niet net zo als echte vanille, maar lijkt er slechts een beetje op. Het is gelukkig niet zo smerig als truffelolie.quote:Op vrijdag 27 maart 2015 16:05 schreef thettes het volgende:
[..]
Toch kun je je afvragen of het erg is. Het feit dat iets is nagebootst, is op zichzelf geen reden om het te veroordelen. Als bv vanilline net zo smaakt als vanille en ongeveer dezelfde gezondheidseffecten heeft, wat is er dan mis met vanilline?
Dit is een geval van: al het onderzoek zegt waarschijnlijk veilig, maar weblogjes zeggen onveilig. Wetenschap tegenover mensen die schreeuwen.quote:Op vrijdag 27 maart 2015 18:00 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Afgelopen zomer is er weer een enorme wetenschappelijke studie gepubliceerd in Europees verband waaruit wéér bleek dat aspartaam volstrekt veilig is. Heeft natuurlijk in geen enkele krant gestaan, want goed jieuws verkoopt niet. Ik voorspel binnen nu en vijf jaar dat men de studie herhaalt (van belastinggeld) met hetzelfde resultaat en weer geen publiciteit...neverending story...
Natuurlijk gaan ze niet op den bonnefooi, ze zoeken eerst alles uit maken afspraken, dat zoeken is voor de show. Ze lopen ook niet zomaar een winkel binnen maar dat lijkt wel zoquote:Op vrijdag 27 maart 2015 13:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Je gaat op de bonnefooi naar Italie en je vraagt voorbijgangers en je vind zo even de plek waar die truffelspot gefilmt is? Sure, daar zit net zoveel waarheid in als truffel in die saus.
Hoe een mooi programma verworden is tot het soort product wat unilever in een pakje stopt. Verschil is dat Unilever daar nog eerlijker in is.
Áls er botulisme in je vlees zit, maakt dat bakken geen fuck uit; die toxines gaan daarvan niet weg.quote:Op vrijdag 27 maart 2015 16:27 schreef djkoelkast het volgende:
En ik maak het zonder toevoegingen als nitriet. Van mij hoeft het vlees niet roze te blijven en botulisme is niet alleen heel zeldzaam, het vlees wordt gerookt en voor opeten nog gebakken, dus dat zit mij dan wel weer gebakken
Dit is precies wat ik zeg, maar wat zij eigenlijk Unilever verwijten, illusies verkopen, terwijl unilever daar eerlijker in is dan zijquote:Op zaterdag 28 maart 2015 05:45 schreef SunChaser het volgende:
[..]
Natuurlijk gaan ze niet op den bonnefooi, ze zoeken eerst alles uit maken afspraken, dat zoeken is voor de show. Ze lopen ook niet zomaar een winkel binnen maar dat lijkt wel zo
Nee hoor, als jij naar de TV kijkt en denkt dat je realiteit ziet ligt dit meer aan jou. Ieder weldenkend mens weet dat programma's zo gemaakt worden.quote:Op woensdag 1 april 2015 11:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dit is precies wat ik zeg, maar wat zij eigenlijk Unilever verwijten, illusies verkopen, terwijl unilever daar eerlijker in is dan zij
Nee, dat denk ik niet, ik zeg dat Unilever er eerlijker over is dan KVWquote:Op woensdag 1 april 2015 12:09 schreef HenkieVdV het volgende:
[..]
Nee hoor, als jij naar de TV kijkt en denkt dat je realiteit ziet ligt dit meer aan jou. Ieder weldenkend mens weet dat programma's zo gemaakt worden.
Weldenkende mensen, daar zijn er weinig van.quote:Op woensdag 1 april 2015 12:47 schreef Pietve rdriet het volgende:
[..]
Nee, dat denk ik niet, ik zeg dat Unilever er eerlijker over is dan KVW
Ieder weldenkend mens weet ook dat een pakje truffelsaus van bertoli geen grote hoeveelheid zomertruffels bevat
Dat is nu net het probleem met dit programma, het is verworden tot een programma voor de niet denkende mens.quote:Op woensdag 1 april 2015 12:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, dat denk ik niet, ik zeg dat Unilever er eerlijker over is dan KVW
Ieder weldenkend mens weet ook dat een pakje truffelsaus van bertoli geen grote hoeveelheid zomertruffels bevat
Waarschijnlijk al een keer eerder in reactie op jou gepost, maar sinds de cornflakes aflevering vertrouw ik ze niet meer zoquote:Op woensdag 1 april 2015 11:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dit is precies wat ik zeg, maar wat zij eigenlijk Unilever verwijten, illusies verkopen, terwijl unilever daar eerlijker in is dan zij
Natuurlijk, ik begrijp heel goed dat je zo TV maakt, maar wees dan niet zo hoogdravend over dat er maar weinig truffel in een pak goedkope fabriekssaus zit en dat het niets is in vergelijking met een vers gemaakte echt goede saus.quote:Op woensdag 1 april 2015 13:33 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Weldenkende mensen, daar zijn er weinig van.
Maar weldenkende mensen snappen ook dat ze niet met draaiende camera's winkels in stappen. Ben het wel met je eens dat KvW er te veel een show van maakt. Als je zelf met het vingertje wijst wees dan ook volkomen eerlijk over hoe je je programma maakt. Vooral het doen alsof ze enorme ontdekkingen doen terwijl je het ook kon weten als je de wikipagina over een onderwerp gelezen hebt erger ik me aan.
Ik denk ook wel dat veel afleveringen zo gemaakt worden: zoeken op internet waarover ophef of onduidelijkheid bestaat, vervolgens helemaal uitzoeken hoe het zit via internet, complete plot van de aflevering uiteenzetten inclusief 'onverwachte' uitkomst en vervolgens pas bedenken waar je gaat filmen om zogenaamd zelf bij die uitkomst te komen.
Leuk. Zo beseffen mensen ook beter wat glutenvrij impliceert. En dan voor de mensen die echt glutenallergie/intolerantie hebben, is er de leuke mededeling dat ze waarschijnlijk ook overgevoelig voor zuivel zijn. Dan zullen er nog een paar schilderijen herzien moeten worden.quote:Op woensdag 1 april 2015 23:40 schreef Isegrim het volgende:
Om alvast in de stemming te komen:
http://glutenimage.tumblr.com/
Dit. Sinds het bij de KRO zit is het achteruit gehold.quote:Op woensdag 1 april 2015 13:39 schreef Chewie het volgende:
[..]
Dat is nu net het probleem met dit programma, het is verworden tot een programma voor de niet denkende mens.
Waar ze vroeger nog wel eens tot een volstrekt onverwachte conclusie kwamen na gesprekken en onderzoek (legbatterij kip is gelukkiger en heeft minder stress dan bio kip bijvoobeeld, of dat de juiste conclusie is laat ik buiten beschouwing) is de conclussie nu al bij aanvang programma duidelijk en volledig PC. Het is een soort Radar geworden.
Dat werd toen toch ook gezegd? Dat ijzer gewoon ijzer was.quote:Op donderdag 2 april 2015 02:23 schreef oompaloompa het volgende:
Waarschijnlijk al een keer eerder in reactie op jou gepost, maar sinds de cornflakes aflevering vertrouw ik ze niet meer zo
(ijzer in cornflakes neem je ook gewoon op, behalve als je er melk bij drinkt maar dat geldt ook voor ijzerionen)
Het werd gebracht als "OMG er zitten fijngemalen fietsframes in de cornflakes" zonder uit te leggen dat dat ijzer zo fijn is gemalen dat het in het maagzuur oplost en in ijzerionen wordt omgezet die door het lichaam kunnen worden opgenomen. (Mits je, neem ik aan, niet te veel melk erbij drinkt want dat neutraliseert zuren.)quote:Op donderdag 2 april 2015 20:44 schreef speknek het volgende:
[..]
Dat werd toen toch ook gezegd? Dat ijzer gewoon ijzer was.
haar snor ookquote:Op donderdag 2 april 2015 20:50 schreef rubbereend het volgende:
eigenlijk komt alles door gluten als ik haar mag geloven
en nu zit ik alleen nog maar op haar snor te lettenquote:
zag je die leuke biersnor?quote:
Dan is die chick van de test Helgaquote:Op donderdag 2 april 2015 20:40 schreef rubbereend het volgende:
leuk dat ze bij Herr Flick von der Gestapo op bezoek zijn
quote:
Glutenvrij waterquote:
quote:Op donderdag 2 april 2015 20:44 schreef speknek het volgende:
[..]
Dat werd toen toch ook gezegd? Dat ijzer gewoon ijzer was.
Wat Igen zegt eigenlijk, doen net alsof de ijzerstukjes een soort verkooptruc was om maar te kunnen zeggen dat er ijzer in zet terwijl het evengoed (evenslecht) werkt.quote:Op donderdag 2 april 2015 20:47 schreef Igen het volgende:
[..]
Het werd gebracht als "OMG er zitten fijngemalen fietsframes in de cornflakes" zonder uit te leggen dat dat ijzer zo fijn is gemalen dat het in het maagzuur oplost en in ijzerionen wordt omgezet die door het lichaam kunnen worden opgenomen. (Mits je, neem ik aan, niet te veel melk erbij drinkt want dat neutraliseert zuren.)
Jammer dat dat niet benadrukt werd, hoe zeldzaam coeliakie eigenlijk is.quote:Op donderdag 2 april 2015 21:14 schreef speknek het volgende:
Ik vond dat nog niet zo gek. Als je echt coeliakie hebt, is het best makkelijk als je alles bij een winkel kan kopen zonder na te denken.
Bijna niemand heeft echt coeliakie.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |