Dat heb je nodig voor de structuur, anders krijg je niet zo'n mooi elastische, luchtige marshmallow.quote:Op donderdag 12 maart 2015 14:50 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Glucose-fructosestroop in de marshmellow bijvoorbeeld.
Je hebt het ook nodig als je diabetes wil.quote:Op donderdag 12 maart 2015 15:27 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Dat heb je nodig voor de structuur, anders krijg je niet zo'n mooi elastische, luchtige marshmallow.
Als je bang bent dat fructose tot diabetes leidt kan je ook maar beter appel/peren/druivensap mijdenquote:Op donderdag 12 maart 2015 15:50 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Je hebt het ook nodig als je diabetes wil.
Heeft allemaal te maken met concentratie en wat er nog meer bij zit.quote:Op donderdag 12 maart 2015 16:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je bang bent dat fructose tot diabetes leidt kan je ook maar beter appel/peren/druivensap mijden
Daar heb je meestal ook fors overgewicht voor nodig.quote:Op donderdag 12 maart 2015 15:50 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Je hebt het ook nodig als je diabetes wil.
Ik had het over sappen, die zijn voornamelijk suikerwater, en deze die ik noemde bevatten zoveel fructose tov glucose dat ze bij kleine kinderen een belangrijke oorzaak zijn van oa diaree en andere darmproblemen.quote:Op donderdag 12 maart 2015 16:13 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Heeft allemaal te maken met concentratie en wat er nog meer bij zit.
Fruit heeft in zijn natuurlijke vorm stofjes aan boord waardoor wij het heel goed kunnen verwerken. Als je echter puur het fruitsuiker gaat isoleren dan is dat èn veel te veel èn zonder die stofjes.
Je kunt dus rustig fruit eten, zelfs in relatief grote hoeveelheden, maar het isoleren van de vruchtsuikers en die los van het fruit consumeren is gewoon niet zo'n goed idee.
Ik drink voornamelijk waterquote:Op donderdag 12 maart 2015 16:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik had het over sappen, die zijn voornamelijk suikerwater, en deze die ik noemde bevatten zoveel fructose tov glucose dat ze bij kleine kinderen een belangrijke oorzaak zijn van oa diaree en andere darmproblemen.
Fruit eten is een prima idee, veel sap drinken niet
Dat ging over desem toch?quote:Op donderdag 12 maart 2015 20:40 schreef AnneX het volgende:
Zullie bakken speltbrood op npo drie...Keuringsdienst van Waarde.
De Veldkeuken
Trouwens vorig jaar ging het toch eens over spelt?!
Toen was bakker Menno in beeld van Menno.nl
Het bleek dat nog geen 5% spelt wordt gebruikt in het zogenoemde brood,
als ik mij goed herinner.
Van dat desembrood dat niet naar zuurdesem mag smaken, toch? Want dan lusten mensen het niet.quote:
Oh ja...quote:
Eendeveren en mensenhaar - zo ver gereinigd en chemisch bewerkt dat je niet meer kunt achterhalen waar het oiit van gemaakt is.quote:Op donderdag 12 maart 2015 20:51 schreef AnneX het volgende:
[..]
Oh ja...
En over paarden?haar als broodverbeteraar.
Gebruikt onze bakker niét, de prijswinnaar, zegt-ie.
Ja leuk om te zien. Je kan ook gewoon beter eerlijk zijn dan een raar marketingverhaal ophangen waar mensen toch wel doorheen prikken.quote:Op vrijdag 13 maart 2015 00:27 schreef golfer het volgende:
Leuke uitzending met een Pijnenburg ontbijtkoekbakker die gewwoon eerlijk toegeeft dat het allemaal marketing is en dat 9 % spelt weinig smaak toevoegt.
In spelt zit meer gluten dan in tarwe, maar het is een iets andere vorm. Het zijn gluten met minder kracht, daarom is een brood van 100% spelt veel moeilijker te maken als je dezelfde eigenschappen aan het brood wil geven als aan een tarwebrood.quote:Op vrijdag 13 maart 2015 14:17 schreef Soldier2000 het volgende:
Ik vond het wel een vermakelijke aflevering, maar zeker geen goede aflevering. Er werd naar mijn mening onvoldoende gesproken over de verschillen tussen spelt en tarwe. Tarwe bevat gluten, en zorgt voor een hoge bloedsuikerpiek, zorgt Spelt daar ook voor? Had de aflevering wat interessanter kunnen maken, dan er een broodbakker of een akkerbouwer erbij te betrekken.
Door veredeling van tarwe (weer- en beestjesvast maken voor grotere en zekerder opbrengst) is het glutengehalte opgefokt van ca. 5% in de jaren '50 naar bijna 50% nu. Het is dus geen wonder dat steeds meer mensen met glutenproblemen zitten. Gluten zit vooral in de schil. Dus volkorenmeel bevat meer gluten dan gewoon meel, wat in NL vooral bloem is.quote:Op vrijdag 13 maart 2015 14:17 schreef Soldier2000 het volgende:
Ik vond het wel een vermakelijke aflevering, maar zeker geen goede aflevering. Er werd naar mijn mening onvoldoende gesproken over de verschillen tussen spelt en tarwe. Tarwe bevat gluten, en zorgt voor een hoge bloedsuikerpiek, zorgt Spelt daar ook voor? Had de aflevering wat interessanter kunnen maken, dan er een broodbakker of een akkerbouwer erbij te betrekken.
5-15% van tarwe bestaat uit eiwit. Daarvan is tot 80% gluten. Beetje vreemde percentages die je noemt dus.quote:Op vrijdag 13 maart 2015 22:50 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Door veredeling van tarwe (weer- en beestjesvast maken voor grotere en zekerder opbrengst) is het glutengehalte opgefokt van ca. 5% in de jaren '50 naar bijna 50% nu.
Heb je het dan over coeliakie of over hipster-gluten-angst bij mensen die meestal niet eens weten wat gluten zijn?quote:Het is dus geen wonder dat steeds meer mensen met glutenproblemen zitten.
'Meel' = volkorenmeel. 'Bloem' = wit meel. Wat is 'gewoon meel' en waar koop je dat?quote:Gluten zit vooral in de schil. Dus volkorenmeel bevat meer gluten dan gewoon meel, wat in NL vooral bloem is.
Dat vruchtensap tov fruit je bloedsuiker sneller laat stijgen is omdat het vloeibaar is en dus sneller in je bloed terecht komt. Niet voor niets adviseren ze diabetici met een te lage bloedsuiker dextro tabletten te nemen of iets vloeibaars te drinken met suiker erin.quote:Op vrijdag 13 maart 2015 22:50 schreef Teslynd het volgende:
Omdat spelt minder gluten bevat, kan het zijn dat het meer zetmeel bevat, maar daarover heb ik geen uitspraken gelezen. Zetmeel zorgt voor verhoging van de bloedsuikerspiegel, omdat het meervoudige suiker(s) is. Daar staat tegenover dat limonade en vruchtensap enkelvoudige suikers bevatten die voor directe pieken met aansluitende dalen zorgt. Fruit zelf piekt minder hard, doordat je daarvan de suikers binnen hun natuurlijke context krijgt, dus met vezels. .
Ja inderdaad. Daarom wordt bataat aangeraden in plaats van aardappels, terwijl je bij bataat echt het zoete proeft.quote:Op zaterdag 14 maart 2015 00:27 schreef NedKelly het volgende:
[..]
Dat vruchtensap tov fruit je bloedsuiker sneller laat stijgen is omdat het vloeibaar is en dus sneller in je bloed terecht komt. Niet voor niets adviseren ze diabetici met een te lage bloedsuiker dextro tabletten te nemen of iets vloeibaars te drinken met suiker erin.
Maar ik heb qua bloedsuikers verder geen andere reactie op het drinken van appelsap tov het eten van een appel. Ik heb diabetes en moet dagelijks meerdere keren mijn bloedsuiker meten en weet dat daardoor.
waar jij op doelt heeft denk ik eerder te maken met de glycemische index. Maar dan klopt het weer niet helemaal, want bijv. peulvruchten bevatten over het algemeen zeer veel koolhydraten (zetmeel) maar hebben een lage glycemische index. Een lage heeft minder piek effect op je bloedsuiker.
Als ik iets eet met een lage glycemische index en ik blijf elk half uur meten, dan zie ik het vrijwel niet in mijn bloedsuiker terug dat ik dat gegeten heb, het blijft vrijwel gelijk. Ga ik brood of aardappels eten, dan krijg ik een zeer hoge stijging van mijn bloedsuiker die pas na zo'n 1,5 tot 2,5 uur met geluk weer tot de beginwaarde van voor het eten is gezakt.
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/glycemische-index.aspx
Onzin, dit is niet een bewuste actie.quote:Op vrijdag 13 maart 2015 22:50 schreef Teslynd het volgende:
Haver bevat van nature geen gluten, maar er schijnt tarwe aan toegevoegd te worden, zodat het eindprodukt toch glutenhoudend is.
Yups.quote:
Je bedoelt fytinezuren?quote:Op vrijdag 13 maart 2015 23:36 schreef Isegrim het volgende:
Zonder gluten geen brood. Je hebt gluten nodig om brood te laten rijzen (als je geen industriële toevoegingen wilt gebruiken).
Mensen die last dénken te hebben van gluten/tarwe, hebben in werkelijkheid vaak last van de zooi die aan industrieel brood wordt toegevoegd en van het feit dat industrieel brood absurd snel van meel naar brood gaat (45min) en daarom verteringsproblemen geeft. Diezelfde mensen hebben vaak geen last van slowfood-(desem)brood bereid dmv autolyse.
Dit. Zowel truffels als Bertolli hebben ze al behandeld.quote:
Ook al volledige aflevering over Bertolli. Ging toen om die reclame van die bejaarden met hun saus. Uitkomst was (goh) dat het allemaal marketing wank was van een submerk van Knorr. Gohquote:Op donderdag 19 maart 2015 17:37 schreef HenkieVdV het volgende:
Ja ik dacht ook al zoiets, we hebben de "truffels" in willekeurig voedsel toch al gehad?
Misschien kunnen we als FOK!forum een kijkersvraag bedenken en inzendenquote:Op donderdag 19 maart 2015 17:49 schreef Isegrim het volgende:
Beetje jammer inderdaad. Er zijn genoeg nieuwe onderwerpen te bedenken zou je zeggen.
Ja!quote:Op donderdag 19 maart 2015 20:53 schreef RacerDKB het volgende:
[..]
Misschien kunnen we als FOK!forum een kijkersvraag bedenken en inzenden
Er zit 0,05 gr truffel in die nergens naar smaakt. Tjee, zeg, ik had echt een halve witte truffel verwacht.quote:Op donderdag 19 maart 2015 20:59 schreef hmmmz het volgende:
Niet gezien, maar wat is de uitkomst? Ze gooien er goedkope naar niets smakende truffel in en voegen smaak toe met truffelaroma?
Zwarte truffel ( 300¤ / kilo) die ze voeren aan honden en varkens om te trainen en de witte truffel (¤ 2500 / kilo) te vinden.quote:Op donderdag 19 maart 2015 20:59 schreef hmmmz het volgende:
Niet gezien, maar wat is de uitkomst? Ze gooien er goedkope naar niets smakende truffel in en voegen smaak toe met truffelaroma?
Na zoveel seizoenen KvW zijn er weinig dingen die ik nog verrassend vind. Het is elke keer weer hetzelfde liedje: je wordt genaaid waar je bij staat.quote:Op donderdag 19 maart 2015 20:57 schreef NoCigar het volgende:
Is er nou eigenlijk iemand verrast door de uitslag? Plus dat Van der Keuken weer lekker onbeschoft is.
Dit. Mensen vinden het over het algemeen helemaal niet erg om opgelicht te worden.quote:Op donderdag 19 maart 2015 21:01 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Na zoveel seizoenen KvW zijn er weinig dingen die ik nog verrassend vind. Het is elke keer weer hetzelfde liedje: je wordt genaaid waar je bij staat.
Mwa, valt wel mee als ik bv denk aan die ontvelde mandarijntjes op blik waar niks mis mee was. Maar er zijn natuurlijk genoeg andere voorbeelden waarbij het wel klopte.quote:Op donderdag 19 maart 2015 21:01 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Na zoveel seizoenen KvW zijn er weinig dingen die ik nog verrassend vind. Het is elke keer weer hetzelfde liedje: je wordt genaaid waar je bij staat.
En de eieren van Calvé. En het handgeblazen glas van IKEA. Díe afleveringen waren wél verrassend!quote:Op donderdag 19 maart 2015 21:05 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Mwa, valt wel mee als ik bv denk aan die ontvelde mandarijntjes op blik waar niks mis mee was. Maar er zijn natuurlijk genoeg andere voorbeelden waarbij het wel klopte.
Ja, inderdaad ja!quote:Op donderdag 19 maart 2015 21:09 schreef Isegrim het volgende:
[..]
En de eieren van Calvé. En het handgeblazen glas van IKEA. Díe afleveringen waren wél verrassend!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |