spiertrekkingen...quote:Op donderdag 23 oktober 2014 20:45 schreef Pierre_Ranja het volgende:
Zijn er ook mensen die nu kijken? Ik vraag me af waarom die koe in het slachthuis waarom dat lichaam nog bewoog/ademde/hartslag had
Het leek op ademen? Kloppend hart? Echt freaky.quote:Op donderdag 23 oktober 2014 20:50 schreef donald_dick het volgende:
En dat laatste sloeg de spijker op de kop.
Nee, dat niet de poezebeesten bepalen wat ze eten, maar de baasjes. En dat de baasjes graag zien dat de poesjes tevreden zijn.quote:Op donderdag 23 oktober 2014 20:57 schreef lariss het volgende:
[..]
Het leek op ademen? Kloppend hart? Echt freaky.
Daar ging ik wel een beetje vanuitquote:Op donderdag 23 oktober 2014 21:00 schreef lariss het volgende:
Sorry, verkeerd gequote, mijn reactie had betrekking op spiertrekkingen, post nr 7.
Al die Joodse en Moslim katten en honden.quote:Op donderdag 23 oktober 2014 21:42 schreef ddx het volgende:
Er werd ook nog even kort genoemd dat ze het nooit verkopen als varkenvlees.
Iemand idee waarom niet ?
Klinkt te goedkoopquote:Op donderdag 23 oktober 2014 21:42 schreef ddx het volgende:
Niet echt veel gehoord in deze uitzending, halve aflevering zielig doen dat ze nergens mogen filmen. (wat Isegrim al voorspelde)
Er werd ook nog even kort genoemd dat ze het nooit verkopen als varkenvlees.
Iemand idee waarom niet ?
Toch is kip goedkoper, en dat zetten ze er soms wel op.quote:
Rauw varkensvlees is een risico vanwege het Aujezsky-virus, dat ongevaarlijk is voor mensen maar dodelijk en onbehandelbaar voor honden en katten. Gekookt is het voor zover ik weet niet gevaarlijk.quote:Op donderdag 23 oktober 2014 22:04 schreef CrashO het volgende:
Was het ook niet zo dat varkensvlees slecht zou zijn voor honden? Of is dat weer zo'n hardnekkige urban mythe?
Is mij iig ooit vertelt. (ging dan wel om de "menselijke" variant, dus wel veelal bewerkt zoals worst ed) Wat me dan weer logisch lijkt door de kruiden enzo
Je leest nog wel eens dat het dieet bij katten heel nauw steekt in bepaalde opzichten en dat je daarom toch maar beter kant-en-klare diervoeding kan kopen.quote:Op donderdag 23 oktober 2014 22:07 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
Blij dat ik tenminste zelf bepaal en weet wat mijn katten te eten krijgen. De diervoederindustrie is volgens mij een van de meest schimmige voedselsectoren, wat er precies in de producten zit weten alleen de fabrikanten en die zijn er kennelijk heel erg bij gebaat dat niemand ander erachter komt.
Ik vond het totaal oninteressant, maar ik heb ook geen huisdieren. En als ik ze wel had zou ik ze nog steeds gewoon blikvoer geven, als ik dat toch al deed.quote:Op donderdag 23 oktober 2014 23:12 schreef Klaploper het volgende:
Was hij leuk genoeg om terug te kijken? Uit sommige posts blijkt dat het nogal saai was.
dán ga ik kijken!quote:Op woensdag 29 oktober 2014 22:39 schreef golfer het volgende:
Een aflevering voor quinoa-kutten dus.
Als ze niet zeggen dat het allemaal geweldig is weten ze gewoon niet waarover ze praten!quote:Op woensdag 29 oktober 2014 22:39 schreef golfer het volgende:
Morgen:
Vroeger was er eten. Nu is er superfood. Want gewoon gezond is niet gezond genoeg. Superfood is tegen kanker maar voor een stralende huid. Super voor alles en een supergoede handel bovendien. De Keuringsdienst wil een graantje meepikken en gaat op zoek naar een goudmijn in de polder.
Bekijk hier alvast een preview: http://keuringsdienstvanw(...)everingen/30-10-2014
[ afbeelding ]
Een aflevering voor quinoa-kutten dus.
Zaad in je bakkesquote:Op donderdag 30 oktober 2014 20:33 schreef NoCigar het volgende:
Superzaad, verkocht door idealisten.
Verkoopt ie ook kerstbomen en vuurwerk? Of enkel zaad.quote:Op donderdag 30 oktober 2014 20:36 schreef UIO_AMS het volgende:
Ik ken die Paul. Oud squash maatje. .
Alleen voeding en supplementen al zo'n 20 jaar. Ik denk dat ik hem een jaar of 15 geleden voor het laatst gezien heb. Geen steek veranderd zo te zien. Komt vast door z'n superfood.quote:Op donderdag 30 oktober 2014 20:37 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Verkoopt ie ook kerstbomen en vuurwerk? Of enkel zaad.
Ok, het is natuurljk een oude business, alleen die superfoods zijn 'modern'; dan ben je gek als je niet mee doet natuurlijk.quote:Op donderdag 30 oktober 2014 20:43 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Alleen voeding en supplementen al zo'n 20 jaar. Ik denk dat ik hem een jaar of 15 geleden voor het laatst gezien heb. Geen steek veranderd zo te zien. Komt vast door z'n superfood.
Heel voedzaam vol proteinequote:Op donderdag 30 oktober 2014 20:51 schreef noodgang het volgende:
Ik weet niet wat je vindt als je zoekt op negerzaad eetbaar :p
Dat weet je best.quote:Op donderdag 30 oktober 2014 20:51 schreef noodgang het volgende:
Ik weet niet wat je vindt als je zoekt op negerzaad eetbaar :p
Ik heb het aangedurfd en kreeg tot mijn opluchting enkel nette dingen.quote:Op donderdag 30 oktober 2014 20:53 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Ik zou inderdaad terughoudend zijn met googlen naar eetbaar icm negerzaad!
Geen broek op de enkels?quote:Op donderdag 30 oktober 2014 20:54 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Ik heb het aangedurfd en kreeg tot mijn opluchting enkel nette dingen.
quote:Recent is negerzaad bekend geworden als superfood voor mensen. Negerzaad is eetbaar en blijkt ontzettend gezond. In het Programma keuringsdienst van waarde is uitgebreid aandacht besteed aan dit onderwerp.
twitter:MarijnFrank twitterde op donderdag 30-10-2014 om 22:26:12 Negerzaad, negerzaad, negerzaad! #negerzaad @KvW reageer retweet
Er is geen ongezond of gezond eten (muv kunstmatig gehard vet, vermijd dat), er is slechts ongezond eetgedrag. Eet gevarieerd en matig, alleen maar sla eten is ongezonder dan alleen maar hamburgers.quote:Op donderdag 30 oktober 2014 21:16 schreef Gimmick het volgende:
Het is jammer dat je door die superfood marketing bullshit bijna zou vergeten dat veel van die producten gewoon echt gezond zijn. Of althans, de zaden. Van de besjes, tarwegras en dergelijke ben ik niet overtuigd.
Maar lijnzaad, chiazaad en quinoa zijn gewoon erg gezond, daar is niets zweverigs aan. Lijnzaad bevat erg veel voedingsvezels, veel eiwit, veel gezonde vetten en weinig koolhydraten. Quinoa is (naast soja) een van de weinige plantaardige eiwitbronnen die complete eiwitten bevatten.
Er zijn bepaalde richtlijnen die je moet volgen om tekorten te voorkomen als je zelf samenstelt. Daarvoor zul je je een beetje in moeten lezen vantevoren. Doe je dat en hou je bij wat je voert, dan is er niets aan de hand. Erg moeilijk is het niet, je moet er gewoon rekening mee houden dat de kat bot, vlees en orgaan in ongeveer de juiste verhoudingen binnen krijgt. Anders kun je ook nog een goede kant en klare versvoeding geven, dan hoef je je er niet actief mee bezig te houden. Mijn katten eten inmiddels twee jaar uitsluitend rauw vers voer en vertonen geen enkel teken van een tekort aan wat dan ook. Sterker nog, ze zijn nu mooier en actiever dan ooit.quote:Op donderdag 23 oktober 2014 23:19 schreef Igen het volgende:
[..]
Je leest nog wel eens dat het dieet bij katten heel nauw steekt in bepaalde opzichten en dat je daarom toch maar beter kant-en-klare diervoeding kan kopen.
Is dat bangmakerij van die geheimzinnige diervoedingfabrieken of is het misschien ook gewoon waar?
Dat was pure marketing.quote:Op donderdag 30 oktober 2014 21:14 schreef golfer het volgende:
Negerzaad.
Daar wordt straks weer een actiecomité opgericht die deze naam uit de handel wil hebben. Negerzoenen mag ook al niet meer om nog maar te zwijgen over de Zwarte Piet...
Buk&Braakquote:Op donderdag 19 februari 2015 18:12 schreef Skeletor. het volgende:
Vanavond bak- en braadproducten. Is dit weer een herhaling?
Volgens mij blijft Marijn gewoon.quote:Op zaterdag 21 februari 2015 16:19 schreef kenwel het volgende:
Binnenkort nieuwe afleveringen en een vervanging voor Marijn, namelijk Sofie van de Enk.
twitter:MarijnFrank twitterde op maandag 09-02-2015 om 13:32:25 Even een lam uit elkaar trekken voor het nieuwe seizoen @KvW http://t.co/7ODZMe6BkU reageer retweet
Ja. Marijnquote:Op zaterdag 21 februari 2015 16:26 schreef ß het volgende:
[..]
Volgens mij blijft Marijn gewoon.twitter:MarijnFrank twitterde op maandag 09-02-2015 om 13:32:25 Even een lam uit elkaar trekken voor het nieuwe seizoen @KvW http://t.co/7ODZMe6BkU reageer retweet
Ja, beter dan Teun van de Keukenquote:
Wouter Klootwijk vond ik altijd wel grappig, en Roland Duong.quote:Op zondag 22 februari 2015 11:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, beter dan Teun van de Keuken
Dit was een herhaling, maar ik ben geen vaste kijker.quote:
Okquote:Op donderdag 5 maart 2015 21:04 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
Dit was een herhaling, maar ik ben geen vaste kijker.
nieuwe koeien zaten bij spaan en vermeegen. Oude koeien haal je uit de sloot om te herhalenquote:
Emmer is het nieuwe einkorn, maar zo ver lopen nog maar weinig mensen vooruitquote:
Vanavond dus. Rassenleer uit Duitsland...quote:Op maandag 9 maart 2015 17:28 schreef golfer het volgende:
Vanaf donderdag a.s. nieuwe afleveringen:
Foei tarwe; je hebt ons erin geluisd! Altijd tarwe in ons dagelijks brood... Speltgraan moeten we hebben! Beter voor je alles, want spelt blijkt een superieur ras. Komt uit Duitsland bovendien.
Aanstaande donderdag begint een nieuw seizoen van de Keuringsdienst! Met in de eerste uitzending: De Keuringsdienst van Waarde over de rassenleer van de broodplank.
Namelijk?quote:Op dinsdag 10 maart 2015 16:42 schreef djkoelkast het volgende:
Er zit ook andere bende in die repen, ik koop ze niet.
Dat heb je nodig voor de structuur, anders krijg je niet zo'n mooi elastische, luchtige marshmallow.quote:Op donderdag 12 maart 2015 14:50 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Glucose-fructosestroop in de marshmellow bijvoorbeeld.
Je hebt het ook nodig als je diabetes wil.quote:Op donderdag 12 maart 2015 15:27 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Dat heb je nodig voor de structuur, anders krijg je niet zo'n mooi elastische, luchtige marshmallow.
Als je bang bent dat fructose tot diabetes leidt kan je ook maar beter appel/peren/druivensap mijdenquote:Op donderdag 12 maart 2015 15:50 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Je hebt het ook nodig als je diabetes wil.
Heeft allemaal te maken met concentratie en wat er nog meer bij zit.quote:Op donderdag 12 maart 2015 16:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je bang bent dat fructose tot diabetes leidt kan je ook maar beter appel/peren/druivensap mijden
Daar heb je meestal ook fors overgewicht voor nodig.quote:Op donderdag 12 maart 2015 15:50 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Je hebt het ook nodig als je diabetes wil.
Ik had het over sappen, die zijn voornamelijk suikerwater, en deze die ik noemde bevatten zoveel fructose tov glucose dat ze bij kleine kinderen een belangrijke oorzaak zijn van oa diaree en andere darmproblemen.quote:Op donderdag 12 maart 2015 16:13 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Heeft allemaal te maken met concentratie en wat er nog meer bij zit.
Fruit heeft in zijn natuurlijke vorm stofjes aan boord waardoor wij het heel goed kunnen verwerken. Als je echter puur het fruitsuiker gaat isoleren dan is dat èn veel te veel èn zonder die stofjes.
Je kunt dus rustig fruit eten, zelfs in relatief grote hoeveelheden, maar het isoleren van de vruchtsuikers en die los van het fruit consumeren is gewoon niet zo'n goed idee.
Ik drink voornamelijk waterquote:Op donderdag 12 maart 2015 16:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik had het over sappen, die zijn voornamelijk suikerwater, en deze die ik noemde bevatten zoveel fructose tov glucose dat ze bij kleine kinderen een belangrijke oorzaak zijn van oa diaree en andere darmproblemen.
Fruit eten is een prima idee, veel sap drinken niet
Dat ging over desem toch?quote:Op donderdag 12 maart 2015 20:40 schreef AnneX het volgende:
Zullie bakken speltbrood op npo drie...Keuringsdienst van Waarde.
De Veldkeuken
Trouwens vorig jaar ging het toch eens over spelt?!
Toen was bakker Menno in beeld van Menno.nl
Het bleek dat nog geen 5% spelt wordt gebruikt in het zogenoemde brood,
als ik mij goed herinner.
Van dat desembrood dat niet naar zuurdesem mag smaken, toch? Want dan lusten mensen het niet.quote:
Oh ja...quote:
Eendeveren en mensenhaar - zo ver gereinigd en chemisch bewerkt dat je niet meer kunt achterhalen waar het oiit van gemaakt is.quote:Op donderdag 12 maart 2015 20:51 schreef AnneX het volgende:
[..]
Oh ja...
En over paarden?haar als broodverbeteraar.
Gebruikt onze bakker niét, de prijswinnaar, zegt-ie.
Ja leuk om te zien. Je kan ook gewoon beter eerlijk zijn dan een raar marketingverhaal ophangen waar mensen toch wel doorheen prikken.quote:Op vrijdag 13 maart 2015 00:27 schreef golfer het volgende:
Leuke uitzending met een Pijnenburg ontbijtkoekbakker die gewwoon eerlijk toegeeft dat het allemaal marketing is en dat 9 % spelt weinig smaak toevoegt.
In spelt zit meer gluten dan in tarwe, maar het is een iets andere vorm. Het zijn gluten met minder kracht, daarom is een brood van 100% spelt veel moeilijker te maken als je dezelfde eigenschappen aan het brood wil geven als aan een tarwebrood.quote:Op vrijdag 13 maart 2015 14:17 schreef Soldier2000 het volgende:
Ik vond het wel een vermakelijke aflevering, maar zeker geen goede aflevering. Er werd naar mijn mening onvoldoende gesproken over de verschillen tussen spelt en tarwe. Tarwe bevat gluten, en zorgt voor een hoge bloedsuikerpiek, zorgt Spelt daar ook voor? Had de aflevering wat interessanter kunnen maken, dan er een broodbakker of een akkerbouwer erbij te betrekken.
Door veredeling van tarwe (weer- en beestjesvast maken voor grotere en zekerder opbrengst) is het glutengehalte opgefokt van ca. 5% in de jaren '50 naar bijna 50% nu. Het is dus geen wonder dat steeds meer mensen met glutenproblemen zitten. Gluten zit vooral in de schil. Dus volkorenmeel bevat meer gluten dan gewoon meel, wat in NL vooral bloem is.quote:Op vrijdag 13 maart 2015 14:17 schreef Soldier2000 het volgende:
Ik vond het wel een vermakelijke aflevering, maar zeker geen goede aflevering. Er werd naar mijn mening onvoldoende gesproken over de verschillen tussen spelt en tarwe. Tarwe bevat gluten, en zorgt voor een hoge bloedsuikerpiek, zorgt Spelt daar ook voor? Had de aflevering wat interessanter kunnen maken, dan er een broodbakker of een akkerbouwer erbij te betrekken.
5-15% van tarwe bestaat uit eiwit. Daarvan is tot 80% gluten. Beetje vreemde percentages die je noemt dus.quote:Op vrijdag 13 maart 2015 22:50 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Door veredeling van tarwe (weer- en beestjesvast maken voor grotere en zekerder opbrengst) is het glutengehalte opgefokt van ca. 5% in de jaren '50 naar bijna 50% nu.
Heb je het dan over coeliakie of over hipster-gluten-angst bij mensen die meestal niet eens weten wat gluten zijn?quote:Het is dus geen wonder dat steeds meer mensen met glutenproblemen zitten.
'Meel' = volkorenmeel. 'Bloem' = wit meel. Wat is 'gewoon meel' en waar koop je dat?quote:Gluten zit vooral in de schil. Dus volkorenmeel bevat meer gluten dan gewoon meel, wat in NL vooral bloem is.
Dat vruchtensap tov fruit je bloedsuiker sneller laat stijgen is omdat het vloeibaar is en dus sneller in je bloed terecht komt. Niet voor niets adviseren ze diabetici met een te lage bloedsuiker dextro tabletten te nemen of iets vloeibaars te drinken met suiker erin.quote:Op vrijdag 13 maart 2015 22:50 schreef Teslynd het volgende:
Omdat spelt minder gluten bevat, kan het zijn dat het meer zetmeel bevat, maar daarover heb ik geen uitspraken gelezen. Zetmeel zorgt voor verhoging van de bloedsuikerspiegel, omdat het meervoudige suiker(s) is. Daar staat tegenover dat limonade en vruchtensap enkelvoudige suikers bevatten die voor directe pieken met aansluitende dalen zorgt. Fruit zelf piekt minder hard, doordat je daarvan de suikers binnen hun natuurlijke context krijgt, dus met vezels. .
Ja inderdaad. Daarom wordt bataat aangeraden in plaats van aardappels, terwijl je bij bataat echt het zoete proeft.quote:Op zaterdag 14 maart 2015 00:27 schreef NedKelly het volgende:
[..]
Dat vruchtensap tov fruit je bloedsuiker sneller laat stijgen is omdat het vloeibaar is en dus sneller in je bloed terecht komt. Niet voor niets adviseren ze diabetici met een te lage bloedsuiker dextro tabletten te nemen of iets vloeibaars te drinken met suiker erin.
Maar ik heb qua bloedsuikers verder geen andere reactie op het drinken van appelsap tov het eten van een appel. Ik heb diabetes en moet dagelijks meerdere keren mijn bloedsuiker meten en weet dat daardoor.
waar jij op doelt heeft denk ik eerder te maken met de glycemische index. Maar dan klopt het weer niet helemaal, want bijv. peulvruchten bevatten over het algemeen zeer veel koolhydraten (zetmeel) maar hebben een lage glycemische index. Een lage heeft minder piek effect op je bloedsuiker.
Als ik iets eet met een lage glycemische index en ik blijf elk half uur meten, dan zie ik het vrijwel niet in mijn bloedsuiker terug dat ik dat gegeten heb, het blijft vrijwel gelijk. Ga ik brood of aardappels eten, dan krijg ik een zeer hoge stijging van mijn bloedsuiker die pas na zo'n 1,5 tot 2,5 uur met geluk weer tot de beginwaarde van voor het eten is gezakt.
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/glycemische-index.aspx
Onzin, dit is niet een bewuste actie.quote:Op vrijdag 13 maart 2015 22:50 schreef Teslynd het volgende:
Haver bevat van nature geen gluten, maar er schijnt tarwe aan toegevoegd te worden, zodat het eindprodukt toch glutenhoudend is.
Yups.quote:
Je bedoelt fytinezuren?quote:Op vrijdag 13 maart 2015 23:36 schreef Isegrim het volgende:
Zonder gluten geen brood. Je hebt gluten nodig om brood te laten rijzen (als je geen industriële toevoegingen wilt gebruiken).
Mensen die last dénken te hebben van gluten/tarwe, hebben in werkelijkheid vaak last van de zooi die aan industrieel brood wordt toegevoegd en van het feit dat industrieel brood absurd snel van meel naar brood gaat (45min) en daarom verteringsproblemen geeft. Diezelfde mensen hebben vaak geen last van slowfood-(desem)brood bereid dmv autolyse.
Dit. Zowel truffels als Bertolli hebben ze al behandeld.quote:
Ook al volledige aflevering over Bertolli. Ging toen om die reclame van die bejaarden met hun saus. Uitkomst was (goh) dat het allemaal marketing wank was van een submerk van Knorr. Gohquote:Op donderdag 19 maart 2015 17:37 schreef HenkieVdV het volgende:
Ja ik dacht ook al zoiets, we hebben de "truffels" in willekeurig voedsel toch al gehad?
Misschien kunnen we als FOK!forum een kijkersvraag bedenken en inzendenquote:Op donderdag 19 maart 2015 17:49 schreef Isegrim het volgende:
Beetje jammer inderdaad. Er zijn genoeg nieuwe onderwerpen te bedenken zou je zeggen.
Ja!quote:Op donderdag 19 maart 2015 20:53 schreef RacerDKB het volgende:
[..]
Misschien kunnen we als FOK!forum een kijkersvraag bedenken en inzenden
Er zit 0,05 gr truffel in die nergens naar smaakt. Tjee, zeg, ik had echt een halve witte truffel verwacht.quote:Op donderdag 19 maart 2015 20:59 schreef hmmmz het volgende:
Niet gezien, maar wat is de uitkomst? Ze gooien er goedkope naar niets smakende truffel in en voegen smaak toe met truffelaroma?
Zwarte truffel ( 300¤ / kilo) die ze voeren aan honden en varkens om te trainen en de witte truffel (¤ 2500 / kilo) te vinden.quote:Op donderdag 19 maart 2015 20:59 schreef hmmmz het volgende:
Niet gezien, maar wat is de uitkomst? Ze gooien er goedkope naar niets smakende truffel in en voegen smaak toe met truffelaroma?
Na zoveel seizoenen KvW zijn er weinig dingen die ik nog verrassend vind. Het is elke keer weer hetzelfde liedje: je wordt genaaid waar je bij staat.quote:Op donderdag 19 maart 2015 20:57 schreef NoCigar het volgende:
Is er nou eigenlijk iemand verrast door de uitslag? Plus dat Van der Keuken weer lekker onbeschoft is.
Dit. Mensen vinden het over het algemeen helemaal niet erg om opgelicht te worden.quote:Op donderdag 19 maart 2015 21:01 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Na zoveel seizoenen KvW zijn er weinig dingen die ik nog verrassend vind. Het is elke keer weer hetzelfde liedje: je wordt genaaid waar je bij staat.
Mwa, valt wel mee als ik bv denk aan die ontvelde mandarijntjes op blik waar niks mis mee was. Maar er zijn natuurlijk genoeg andere voorbeelden waarbij het wel klopte.quote:Op donderdag 19 maart 2015 21:01 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Na zoveel seizoenen KvW zijn er weinig dingen die ik nog verrassend vind. Het is elke keer weer hetzelfde liedje: je wordt genaaid waar je bij staat.
En de eieren van Calvé. En het handgeblazen glas van IKEA. Díe afleveringen waren wél verrassend!quote:Op donderdag 19 maart 2015 21:05 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Mwa, valt wel mee als ik bv denk aan die ontvelde mandarijntjes op blik waar niks mis mee was. Maar er zijn natuurlijk genoeg andere voorbeelden waarbij het wel klopte.
Ja, inderdaad ja!quote:Op donderdag 19 maart 2015 21:09 schreef Isegrim het volgende:
[..]
En de eieren van Calvé. En het handgeblazen glas van IKEA. Díe afleveringen waren wél verrassend!
Over dat hun kippen écht vrijeuitloopkippen zijn. Het plaatje op de verpakking klopte.quote:Op donderdag 19 maart 2015 21:39 schreef RacerDKB het volgende:
Welke aflevering was dat met eieren van Calvé? Zegt me even niks.
Mondgeblazenquote:Op donderdag 19 maart 2015 21:09 schreef Isegrim het volgende:
[..]
En de eieren van Calvé. En het handgeblazen glas van IKEA. Díe afleveringen waren wél verrassend!
Mwa, toch nog wel een redelijk verschilquote:
Nee ik vond het ook niet echt veel meerwaarde hebben eigenlijk.quote:Op donderdag 19 maart 2015 22:50 schreef CrashO het volgende:
[..]
Mwa, toch nog wel een redelijk verschil
Ik zie trouwens ook de meerwaarde niet in van dat mondgeblazen vs machinaal. Of een robot nou in een mal blaast, of een Chinees in een mal blaast... Wat die Roemeen deed met het volledig met de hand vormen en uitrollen van dat glas doet een stuk meer.
Ah ja mayonaise ken ik wel Dat stukje met Buurman & Buurman-muziek op 14:18 maakt de hele aflevering voor mij. Sowieso altijd die epische Ennio Morricone muziek en Philip Glass etc.quote:Op donderdag 19 maart 2015 21:42 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Over dat hun kippen écht vrijeuitloopkippen zijn. Het plaatje op de verpakking klopte.
http://keuringsdienstvanw(...)everingen/07-10-2010
Bedoel je deze?quote:Op donderdag 19 maart 2015 23:52 schreef Isegrim het volgende:
De muziek is geniaal ja. Zat er vorige week geen Wagner in, met de Duitse raszuivere spelt?
Tegen het achterbeen van het varken aan?quote:Op donderdag 26 maart 2015 17:08 schreef golfer het volgende:
Vanavond over beenham.
Het is luxe en het zit ergens in een varken. Beenham. Maar wat is dat precies? Uw vleesfabriek heeft een simpele vraag bijzonder ingewikkeld gemaakt. De Keuringsdienst kijkt zijn ogen uit. Ham met een kunstbeen.
nieuwe aflevering?quote:Op donderdag 26 maart 2015 17:08 schreef golfer het volgende:
Vanavond over beenham.
Het is luxe en het zit ergens in een varken. Beenham. Maar wat is dat precies? Uw vleesfabriek heeft een simpele vraag bijzonder ingewikkeld gemaakt. De Keuringsdienst kijkt zijn ogen uit. Ham met een kunstbeen.
Ja. Staat op het punt van beginnen.quote:
Ja wel mooi. Maar hij zegt er niet bij wie z'n producten kopen. Als Stegeman wordt genoemd als 'retailer' dan worden ze niet blijquote:Op donderdag 26 maart 2015 20:57 schreef DJKoster het volgende:
Ach, hij is tenminste eerlijk met dat stalen pijpje.
Sofie nieuw?quote:Op donderdag 26 maart 2015 21:54 schreef RacerDKB het volgende:
Die Ersin toch Met z'n mooie leren schoentjes naar de boerderij gaan.
En die nieuwe, Sofie, niet mijn favoriet. Haar reacties bij die slager ("ieeuww" en dat overdreven gezicht bij het hoesten), had al een beetje het vermoeden dat ze wat huppelkutterig is maar lijkt te kloppen. Verder oogt ze wel intelligent dus ze krijgt nog wel een kans.
Ja?quote:
Bertollie aflevering was ook oud. Maar ik verwarde Marijn ( )met Sofiequote:Op donderdag 26 maart 2015 22:08 schreef RacerDKB het volgende:
[..]
Ja?
Ze zit er pas in sinds seizoen 2015 en de aflevering beenham van zojuist was de derde aflevering van seizoen 2015 Volgens mij zat ze helemaal niet in de afgelopen Bertolli-aflevering dus is dit pas haar tweede aflevering.
Nouja oud Hoogstens een half jaartje geleden opgenomen denk ik.quote:Op donderdag 26 maart 2015 22:09 schreef donald_dick het volgende:
[..]
Bertollie aflevering was ook oud. Maar ik verwarde Marijn ( )met Sofie
Ja, welke soort samengeplakte hammen je neemt maakt niet uit.quote:Op donderdag 26 maart 2015 22:21 schreef Ludacriss het volgende:
Je kan dus eigenlijk gewoon schouderham of achterham kopen? Net zo goed dus.
Goed om te weten. Afgelopen jaren toch veel van KDVW geleerd.quote:Op donderdag 26 maart 2015 22:23 schreef golfer het volgende:
[..]
Ja, welke soort samengeplakte hammen je neemt maakt niet uit.
Precies. Je merkt het wel in je portomonee.quote:Op donderdag 26 maart 2015 22:21 schreef Ludacriss het volgende:
Je kan dus eigenlijk gewoon schouderham of achterham kopen? Net zo goed dus.
Ja zeer vervelend inderdaad en past totaal niet bij het programma.quote:Op donderdag 26 maart 2015 21:54 schreef RacerDKB het volgende:
En die nieuwe, Sofie, niet mijn favoriet. Haar reacties bij die slager ("ieeuww" en dat overdreven gezicht bij het hoesten), had al een beetje het vermoeden dat ze wat huppelkutterig is maar lijkt te kloppen.
Rellen om niets. De beide vleeswaren fabrikanten maakten een keurig industrieel product. De ambachtelijke slager pompt de ham vol met (pekel)water en wordt neergezet als de echte producent terwijl hij water verkoopt.quote:Op donderdag 26 maart 2015 21:11 schreef golfer het volgende:
Wat een neppers. Samengeplakte stukken ham met een metalen pijpje verkopen als beenham.
De methode van Pauli kwam nog enigszins in de buurt van echte beenham omdat er bot in werd gestopt voor het koken, maar niks haalt het bij een ambachtelijke door de slager zelf gemaakt en gerookte beenham.
KvW is sinds het bij de KRO is behoorlijk matig geworden.quote:Op vrijdag 27 maart 2015 13:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Je gaat op de bonnefooi naar Italie en je vraagt voorbijgangers en je vind zo even de plek waar die truffelspot gefilmt is? Sure, daar zit net zoveel waarheid in als truffel in die saus.
Hoe een mooi programma verworden is tot het soort product wat unilever in een pakje stopt. Verschil is dat Unilever daar nog eerlijker in is.
Klopt het niet? Het programma verkoopt je meer illusies over journalistiek dan de fabrikanten die ze in beeld brengen je illusies verkopen over het eten dat ze maken.quote:
Dat spul is zooo smerig, en gelukkig in de horeca al weer voorbij als trend. Paar jaar geleden flikkerde ze dat overal doorheen.quote:Op vrijdag 27 maart 2015 13:10 schreef djkoelkast het volgende:
In die truffelsaus zat trouwens vooral truffelaroma, een afvalproduct van de olieindustrie, ook te zien geweest bij KvW in de aflevering met truffelolie.
Gros van de producten die vanille heten bevatten een aroma dat uit houtpulp wordt gemaaktquote:Op vrijdag 27 maart 2015 13:14 schreef djkoelkast het volgende:
http://www.npo.nl/keuring(...)-08-2012/KRO_1545973
Vanaf 19:35
Dat zat dus ook in die saus.
Vanilline, ja, is ook een keer een aflevering over geweest toch?quote:Op vrijdag 27 maart 2015 13:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gros van de producten die vanille heten bevatten een aroma dat uit houtpulp wordt gemaakt
Bijproduct uit de papierindustrie
Mja. Maar dat ging over geile bevers, euh, bevergeil.vquote:Op vrijdag 27 maart 2015 13:23 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Vanilline, ja, is ook een keer een aflevering over geweest toch?
Sowieso als er 'aroma' in de ingrediëntenlijst staat koop ik het 9 van de 10 keer niet. En dat is bij héél veel producten zo. Dan maak ik het zelf wel.
Ohja met die man en zijn sophisticated vanilla flavour.quote:Op vrijdag 27 maart 2015 14:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mja. Maar dat ging over geile bevers, euh, bevergeil.v
Toch kun je je afvragen of het erg is. Het feit dat iets is nagebootst, is op zichzelf geen reden om het te veroordelen. Als bv vanilline net zo smaakt als vanille en ongeveer dezelfde gezondheidseffecten heeft, wat is er dan mis met vanilline?quote:Op vrijdag 27 maart 2015 13:23 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Vanilline, ja, is ook een keer een aflevering over geweest toch?
Sowieso als er 'aroma' in de ingrediëntenlijst staat koop ik het 9 van de 10 keer niet. En dat is bij héél veel producten zo. Dan maak ik het zelf wel.
Punt 1 is dat het gewoon hartstikke nep is. 0,1% marsepein in marsepeinvla doen en er dan aroma aan toevoegen is gewoon de boel neppen.quote:Op vrijdag 27 maart 2015 16:05 schreef thettes het volgende:
[..]
Toch kun je je afvragen of het erg is. Het feit dat iets is nagebootst, is op zichzelf geen reden om het te veroordelen. Als bv vanilline net zo smaakt als vanille en ongeveer dezelfde gezondheidseffecten heeft, wat is er dan mis met vanilline?
Dat bedoel ik dus. Je kunt het moreel verkeerd vinden dat vaak getracht wordt producten als iets anders te verkopen. Vind ik zelf ook. Maar dat verandert niks aan het feitelijke product.quote:Op vrijdag 27 maart 2015 16:13 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Punt 1 is dat het gewoon hartstikke nep is. 0,1% marsepein in marsepeinvla doen en er dan aroma aan toevoegen is gewoon de boel neppen.
Punt 2 is dat die gezondheidseffecten vaak niet eens duidelijk zijn, neem aspartaam bijvoorbeeld, de een zegt dit, de ander zegt dat.
Maar nep blijft nep en dat is iets wat ik waar mogelijk mijd
Ik maak gewoon graag zo veel mogelijk zelf. Dan weet ik precies wat er in zit. Zelf maken is ook eigenlijk altijd lekkerder. Zo heb ik eigen bacon gemaakt aan de hand van tips in het CUL-gedeelte. Er is geen slager die dat lekkerder maakt. En ik maak het zonder toevoegingen als nitriet. Van mij hoeft het vlees niet roze te blijven en botulisme is niet alleen heel zeldzaam, het vlees wordt gerookt en voor opeten nog gebakken, dus dat zit mij dan wel weer gebakkenquote:Op vrijdag 27 maart 2015 16:20 schreef thettes het volgende:
[..]
Dat bedoel ik dus. Je kunt het moreel verkeerd vinden dat vaak getracht wordt producten als iets anders te verkopen. Vind ik zelf ook. Maar dat verandert niks aan het feitelijke product.
Over die gezondheidseffecten kun je trouwens eeuwig twisten, maar ik denk dat ook dat hier vooroordelen van 'natuurlijk is goed' en 'chemisch is slecht' een grote rol spelen. Terwijl (in het geval van aspartaam) de natuurlijke variant (suiker) ook weinig gezond is.
Afgelopen zomer is er weer een enorme wetenschappelijke studie gepubliceerd in Europees verband waaruit wéér bleek dat aspartaam volstrekt veilig is. Heeft natuurlijk in geen enkele krant gestaan, want goed jieuws verkoopt niet. Ik voorspel binnen nu en vijf jaar dat men de studie herhaalt (van belastinggeld) met hetzelfde resultaat en weer geen publiciteit...neverending story...quote:Op vrijdag 27 maart 2015 16:13 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Punt 1 is dat het gewoon hartstikke nep is. 0,1% marsepein in marsepeinvla doen en er dan aroma aan toevoegen is gewoon de boel neppen.
Punt 2 is dat die gezondheidseffecten vaak niet eens duidelijk zijn, neem aspartaam bijvoorbeeld, de een zegt dit, de ander zegt dat.
Maar nep blijft nep en dat is iets wat ik waar mogelijk mijd
Het smaak niet net zo als echte vanille, maar lijkt er slechts een beetje op. Het is gelukkig niet zo smerig als truffelolie.quote:Op vrijdag 27 maart 2015 16:05 schreef thettes het volgende:
[..]
Toch kun je je afvragen of het erg is. Het feit dat iets is nagebootst, is op zichzelf geen reden om het te veroordelen. Als bv vanilline net zo smaakt als vanille en ongeveer dezelfde gezondheidseffecten heeft, wat is er dan mis met vanilline?
Dit is een geval van: al het onderzoek zegt waarschijnlijk veilig, maar weblogjes zeggen onveilig. Wetenschap tegenover mensen die schreeuwen.quote:Op vrijdag 27 maart 2015 18:00 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Afgelopen zomer is er weer een enorme wetenschappelijke studie gepubliceerd in Europees verband waaruit wéér bleek dat aspartaam volstrekt veilig is. Heeft natuurlijk in geen enkele krant gestaan, want goed jieuws verkoopt niet. Ik voorspel binnen nu en vijf jaar dat men de studie herhaalt (van belastinggeld) met hetzelfde resultaat en weer geen publiciteit...neverending story...
Natuurlijk gaan ze niet op den bonnefooi, ze zoeken eerst alles uit maken afspraken, dat zoeken is voor de show. Ze lopen ook niet zomaar een winkel binnen maar dat lijkt wel zoquote:Op vrijdag 27 maart 2015 13:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Je gaat op de bonnefooi naar Italie en je vraagt voorbijgangers en je vind zo even de plek waar die truffelspot gefilmt is? Sure, daar zit net zoveel waarheid in als truffel in die saus.
Hoe een mooi programma verworden is tot het soort product wat unilever in een pakje stopt. Verschil is dat Unilever daar nog eerlijker in is.
Áls er botulisme in je vlees zit, maakt dat bakken geen fuck uit; die toxines gaan daarvan niet weg.quote:Op vrijdag 27 maart 2015 16:27 schreef djkoelkast het volgende:
En ik maak het zonder toevoegingen als nitriet. Van mij hoeft het vlees niet roze te blijven en botulisme is niet alleen heel zeldzaam, het vlees wordt gerookt en voor opeten nog gebakken, dus dat zit mij dan wel weer gebakken
Dit is precies wat ik zeg, maar wat zij eigenlijk Unilever verwijten, illusies verkopen, terwijl unilever daar eerlijker in is dan zijquote:Op zaterdag 28 maart 2015 05:45 schreef SunChaser het volgende:
[..]
Natuurlijk gaan ze niet op den bonnefooi, ze zoeken eerst alles uit maken afspraken, dat zoeken is voor de show. Ze lopen ook niet zomaar een winkel binnen maar dat lijkt wel zo
Nee hoor, als jij naar de TV kijkt en denkt dat je realiteit ziet ligt dit meer aan jou. Ieder weldenkend mens weet dat programma's zo gemaakt worden.quote:Op woensdag 1 april 2015 11:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dit is precies wat ik zeg, maar wat zij eigenlijk Unilever verwijten, illusies verkopen, terwijl unilever daar eerlijker in is dan zij
Nee, dat denk ik niet, ik zeg dat Unilever er eerlijker over is dan KVWquote:Op woensdag 1 april 2015 12:09 schreef HenkieVdV het volgende:
[..]
Nee hoor, als jij naar de TV kijkt en denkt dat je realiteit ziet ligt dit meer aan jou. Ieder weldenkend mens weet dat programma's zo gemaakt worden.
Weldenkende mensen, daar zijn er weinig van.quote:Op woensdag 1 april 2015 12:47 schreef Pietve rdriet het volgende:
[..]
Nee, dat denk ik niet, ik zeg dat Unilever er eerlijker over is dan KVW
Ieder weldenkend mens weet ook dat een pakje truffelsaus van bertoli geen grote hoeveelheid zomertruffels bevat
Dat is nu net het probleem met dit programma, het is verworden tot een programma voor de niet denkende mens.quote:Op woensdag 1 april 2015 12:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, dat denk ik niet, ik zeg dat Unilever er eerlijker over is dan KVW
Ieder weldenkend mens weet ook dat een pakje truffelsaus van bertoli geen grote hoeveelheid zomertruffels bevat
Waarschijnlijk al een keer eerder in reactie op jou gepost, maar sinds de cornflakes aflevering vertrouw ik ze niet meer zoquote:Op woensdag 1 april 2015 11:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dit is precies wat ik zeg, maar wat zij eigenlijk Unilever verwijten, illusies verkopen, terwijl unilever daar eerlijker in is dan zij
Natuurlijk, ik begrijp heel goed dat je zo TV maakt, maar wees dan niet zo hoogdravend over dat er maar weinig truffel in een pak goedkope fabriekssaus zit en dat het niets is in vergelijking met een vers gemaakte echt goede saus.quote:Op woensdag 1 april 2015 13:33 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Weldenkende mensen, daar zijn er weinig van.
Maar weldenkende mensen snappen ook dat ze niet met draaiende camera's winkels in stappen. Ben het wel met je eens dat KvW er te veel een show van maakt. Als je zelf met het vingertje wijst wees dan ook volkomen eerlijk over hoe je je programma maakt. Vooral het doen alsof ze enorme ontdekkingen doen terwijl je het ook kon weten als je de wikipagina over een onderwerp gelezen hebt erger ik me aan.
Ik denk ook wel dat veel afleveringen zo gemaakt worden: zoeken op internet waarover ophef of onduidelijkheid bestaat, vervolgens helemaal uitzoeken hoe het zit via internet, complete plot van de aflevering uiteenzetten inclusief 'onverwachte' uitkomst en vervolgens pas bedenken waar je gaat filmen om zogenaamd zelf bij die uitkomst te komen.
Leuk. Zo beseffen mensen ook beter wat glutenvrij impliceert. En dan voor de mensen die echt glutenallergie/intolerantie hebben, is er de leuke mededeling dat ze waarschijnlijk ook overgevoelig voor zuivel zijn. Dan zullen er nog een paar schilderijen herzien moeten worden.quote:Op woensdag 1 april 2015 23:40 schreef Isegrim het volgende:
Om alvast in de stemming te komen:
http://glutenimage.tumblr.com/
Dit. Sinds het bij de KRO zit is het achteruit gehold.quote:Op woensdag 1 april 2015 13:39 schreef Chewie het volgende:
[..]
Dat is nu net het probleem met dit programma, het is verworden tot een programma voor de niet denkende mens.
Waar ze vroeger nog wel eens tot een volstrekt onverwachte conclusie kwamen na gesprekken en onderzoek (legbatterij kip is gelukkiger en heeft minder stress dan bio kip bijvoobeeld, of dat de juiste conclusie is laat ik buiten beschouwing) is de conclussie nu al bij aanvang programma duidelijk en volledig PC. Het is een soort Radar geworden.
Dat werd toen toch ook gezegd? Dat ijzer gewoon ijzer was.quote:Op donderdag 2 april 2015 02:23 schreef oompaloompa het volgende:
Waarschijnlijk al een keer eerder in reactie op jou gepost, maar sinds de cornflakes aflevering vertrouw ik ze niet meer zo
(ijzer in cornflakes neem je ook gewoon op, behalve als je er melk bij drinkt maar dat geldt ook voor ijzerionen)
Het werd gebracht als "OMG er zitten fijngemalen fietsframes in de cornflakes" zonder uit te leggen dat dat ijzer zo fijn is gemalen dat het in het maagzuur oplost en in ijzerionen wordt omgezet die door het lichaam kunnen worden opgenomen. (Mits je, neem ik aan, niet te veel melk erbij drinkt want dat neutraliseert zuren.)quote:Op donderdag 2 april 2015 20:44 schreef speknek het volgende:
[..]
Dat werd toen toch ook gezegd? Dat ijzer gewoon ijzer was.
haar snor ookquote:Op donderdag 2 april 2015 20:50 schreef rubbereend het volgende:
eigenlijk komt alles door gluten als ik haar mag geloven
en nu zit ik alleen nog maar op haar snor te lettenquote:
zag je die leuke biersnor?quote:
Dan is die chick van de test Helgaquote:Op donderdag 2 april 2015 20:40 schreef rubbereend het volgende:
leuk dat ze bij Herr Flick von der Gestapo op bezoek zijn
quote:
Glutenvrij waterquote:
quote:Op donderdag 2 april 2015 20:44 schreef speknek het volgende:
[..]
Dat werd toen toch ook gezegd? Dat ijzer gewoon ijzer was.
Wat Igen zegt eigenlijk, doen net alsof de ijzerstukjes een soort verkooptruc was om maar te kunnen zeggen dat er ijzer in zet terwijl het evengoed (evenslecht) werkt.quote:Op donderdag 2 april 2015 20:47 schreef Igen het volgende:
[..]
Het werd gebracht als "OMG er zitten fijngemalen fietsframes in de cornflakes" zonder uit te leggen dat dat ijzer zo fijn is gemalen dat het in het maagzuur oplost en in ijzerionen wordt omgezet die door het lichaam kunnen worden opgenomen. (Mits je, neem ik aan, niet te veel melk erbij drinkt want dat neutraliseert zuren.)
Jammer dat dat niet benadrukt werd, hoe zeldzaam coeliakie eigenlijk is.quote:Op donderdag 2 april 2015 21:14 schreef speknek het volgende:
Ik vond dat nog niet zo gek. Als je echt coeliakie hebt, is het best makkelijk als je alles bij een winkel kan kopen zonder na te denken.
Bijna niemand heeft echt coeliakie.
Inderdaad, die vrouwen maken mekaar gek. Zoals die ene vent al zijn, het is een hype. Horen dat je snel weer overwaait danquote:Op donderdag 2 april 2015 21:46 schreef Skeletor. het volgende:
[..]
Jammer dat dat niet benadrukt werd, hoe zeldzaam coeliakie eigenlijk is.
Ik zeg het ook altijd met een K. Maar das fout dusquote:Trouwens, de uitspraak van coeliakie. Fooneetisch, soeliakie, koeliakie . Nog moeilijker dan oestrogeen.
Seuliakie dus . Weer wat geleerd.quote:Op donderdag 2 april 2015 22:13 schreef derLudolf het volgende:
Ik zeg het ook altijd met een K. Maar das fout dus
Het probleem hiervan is dus ook echt dat bedrijven van bijvoorbeeld groentenconserven opgebeld worden door consumenten met de vraag of zij, net als huismerk, ook glutevrije producten hebben.quote:Op donderdag 2 april 2015 21:07 schreef DeTolk het volgende:
[..]
Glutenvrij water
Glutenvrije gluten
Glutenvrije thee
Glutenvrije suiker
enz
Lang leve de marketing en dom volk
Het is niet gegearendeerd glutenvrij als het er niet op staat. Ik ken een aantal mensen met coeliakie En die zijn totaal niet onwetend maar volgen het label om besmetting zo veel mogelijk te voorkomen.quote:Op vrijdag 3 april 2015 00:23 schreef Pannenkoeken het volgende:
[..]
Het probleem hiervan is dus ook echt dat bedrijven van bijvoorbeeld groentenconserven opgebeld worden door consumenten met de vraag of zij, net als huismerk, ook glutevrije producten hebben.
Uiteraard, want groenten. Vooral de AH heeft er een handje van om overal op te zetten dat het gluten vrij (lactose/ ei etc). Consumenten zijn over het algemeen vrij onwetend en gaan hier in mee.
En je hebt zo een coeliakie magazine waar het ook nog instaat maar die lijsten heb je ook niet altijd bij.,quote:Op vrijdag 3 april 2015 07:49 schreef computergirl het volgende:
[..]
Het is niet gegearendeerd glutenvrij als het er niet op staat. Ik ken een aantal mensen met coeliakie En die zijn totaal niet onwetend maar volgen het label om besmetting zo veel mogelijk te voorkomen.
Dit is correct, ik heb er zelf gelukkig geen last van maar mijn moeder kan van kruimels die van andermans brood op haar bord donderen al een allergische reactie krijgen. Zo een erge reactie als bij een pinda allergie is het gelukkig niet.quote:Op vrijdag 3 april 2015 00:40 schreef Igen het volgende:
Ik kan me vergissen (en moet het nog op uitzendinggemist terugkijken) maar voor zover ik weet kan het bij coeliakie zo zijn dat eens per maand een minieme hoeveelheid gluten al genoeg kan zijn om de allergie op te wekken, en dat daarom als ergens 'glutenvrij' op staat het productieproces zo ingericht hoort te zijn dat ook kruisbesmetting uitgesloten is.
Pinda allergie is kort maar krachtig, zo krachtig dat je er binnen paar minuten van kan overlijden.quote:Op vrijdag 3 april 2015 08:20 schreef Frag_adder het volgende:
[..]
Dit is correct, ik heb er zelf gelukkig geen last van maar mijn moeder kan van kruimels die van andermans brood op haar bord donderen al een allergische reactie krijgen. Zo een erge reactie als bij een pinda allergie is het gelukkig niet.
Ik heb het wellicht verkeerd begrepen toen ik als kind ooit de uitleg kreeg maar het breekt toch je darmvlokken af?quote:Op vrijdag 3 april 2015 08:41 schreef computergirl het volgende:
[..]
Pinda allergie is kort maar krachtig, zo krachtig dat je er binnen paar minuten van kan overlijden.
Coeliakie werkt veel langer door.
1 kruimel kan ervoor zorgen dan een autoimmuun reactie starten waarbij je een paar dagen tot een paar weken ziek bent omdat gelijk je darmen worden aangetast.
Ja, de darmvilli worden door eigen immuunsysteem aangevallen als iemand met coeliakie in aanraking komt met gluten. Daardoor krijg je buikpijn, wordt je moe en ziek en gaan je darmen minder goed werken.quote:Op vrijdag 3 april 2015 08:43 schreef Frag_adder het volgende:
[..]
Ik heb het wellicht verkeerd begrepen toen ik als kind ooit de uitleg kreeg maar het breekt toch je darmvlokken af?
Seuliakie, seuliakie, gewoon even oefenen isegrimquote:Op vrijdag 3 april 2015 09:07 schreef Isegrim het volgende:
Dat woord volgt de taalregels niet. Ik blijf het gewoon met een K zeggen.
Gaat dat dan ook om producten als ananasschijfjes?quote:Op vrijdag 3 april 2015 07:49 schreef computergirl het volgende:
[..]
Het is niet gegearendeerd glutenvrij als het er niet op staat. Ik ken een aantal mensen met coeliakie En die zijn totaal niet onwetend maar volgen het label om besmetting zo veel mogelijk te voorkomen.
Dit en anders gewoon op zijn Nederlands glutenintolerantiequote:Op vrijdag 3 april 2015 09:07 schreef Isegrim het volgende:
Dat woord volgt de taalregels niet. Ik blijf het gewoon met een K zeggen.
Er zijn nogal wat mensen die zichzelf (en anderen) aanpraten dat ze een allergie hebben, dat maakt het helaas voor mensen met een echte allergie erg lastig.quote:Op vrijdag 3 april 2015 10:21 schreef djkoelkast het volgende:
Het is toch ook iets van de laatste tijd, pakweg 10 jaar geleden hoorde je niemand over gluten? Dat was een zeer select groepje, die moesten dan maar naar de reformafdeling van de supermarkt, zo'n heel klein vakje in het verdomhoekje waar je niet gevonden wilde worden, tussen de Zonnatura en Roosvicee Ferro enzo.
Volgens mij gaat het net zo met zelfgediagnostiseerde ADHD en autisme, is ook opeens hot lijkt wel. Vroeger was je gewoon introvert of juist levendigquote:Op vrijdag 3 april 2015 10:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er zijn nogal wat mensen die zichzelf (en anderen) aanpraten dat ze een allergie hebben, dat maakt het helaas voor mensen met een echte allergie erg lastig.
Godzijdank is er voor die mensen nu meer keus dan een verdomhoekje bij de reformwinkel, wat is je probleem?quote:Op vrijdag 3 april 2015 10:21 schreef djkoelkast het volgende:
Het is toch ook iets van de laatste tijd, pakweg 10 jaar geleden hoorde je niemand over gluten? Dat was een zeer select groepje, die moesten dan maar naar de reformafdeling van de supermarkt, zo'n heel klein vakje in het verdomhoekje waar je niet gevonden wilde worden, tussen de Zonnatura en Roosvicee Ferro enzo.
Er zijn mensen met coeliakie die van een spoortje gluten al ziek worden, en die nemen geen risico als er door producent geen garantie wordt gegeven over de mogelijkheid tot kruisbesmetting gedurende produktie of transport.quote:Op vrijdag 3 april 2015 09:31 schreef Pannenkoeken het volgende:
[..]
Gaat dat dan ook om producten als ananasschijfjes?
Deels.quote:Op vrijdag 3 april 2015 10:29 schreef Pietverdriet het volgende:
at maakt het helaas voor mensen met een echte allergie erg lastig.
Ik heb geen probleem en ik doe ook niet net alsof.quote:Op vrijdag 3 april 2015 10:42 schreef computergirl het volgende:
[..]
Godzijdank is er voor die mensen nu meer keus dan een verdomhoekje bij de reformwinkel, wat is je probleem?
Dat is nog steeds wel zo als je niet genoegen neemt met glutenvrije voorgebakken producten maar gewoon glutenvrij meel wilt scoren om iemand met glutenintolerantie een zelfgemaakte verjaardagstaart en tijdens feestdagen zelfgemaakte kruidnoten, gevuld speculaas en dergelijke voort te zetten. Want dat is de keerzijde: cakes/muffins die uit de fabriek komen rollen zijn in verdomd kleine porties voor verdomd hoge prijzen want ja glutenvrij is in tegenwoordig zoals we gisteren weer hoorden in de uitzending.quote:Op vrijdag 3 april 2015 10:21 schreef djkoelkast het volgende:
Het is toch ook iets van de laatste tijd, pakweg 10 jaar geleden hoorde je niemand over gluten? Dat was een zeer select groepje, die moesten dan maar naar de reformafdeling van de supermarkt, zo'n heel klein vakje in het verdomhoekje waar je niet gevonden wilde worden, tussen de Zonnatura en Roosvicee Ferro enzo.
Zelf bakken is sowieso altijd lekkerder, maar wel een hoop werk als iemand er ècht last van heeft zo te lezen. Wel tof dat je dat doetquote:Op vrijdag 3 april 2015 10:58 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Dat is nog steeds wel zo als je niet genoegen neemt met glutenvrije voorgebakken producten maar gewoon glutenvrij meel wilt scoren om iemand met glutenintolerantie een zelfgemaakte verjaardagstaart en tijdens feestdagen zelfgemaakte kruidnoten, gevuld speculaas en dergelijke voort te zetten. Want dat is de keerzijde: cakes/muffins die uit de fabriek komen rollen zijn in verdomd kleine porties voor verdomd hoge prijzen want ja glutenvrij is in tegenwoordig zoals we gisteren weer hoorden in de uitzending.
Online valt er genoeg te fixen maar dan heb je weer dat een op zichzelf al duur product (denk ¤3 glutenvrij zou ¤1,5 max normaal glutenproduct zijn) getopt wordt met ¤6,75 verzendkosten en meteen op ruim 6x zoveel meerprijs uitkomt.
Ik bak glutenvrij voor zuslief die echt een intolerantie voor gluten heeft en niet omdat het hip is en ze glutenvrij wil, maar moet eten. Aparte bakblikken in aparte kasten waar de glutenvrije meel/bloem staat tov de kasten waarin ik de rest voor mezelf opsla. En voor het bakken uiteraard eerst elke vorm van kruisbestuiving tegengaan door de oven/keuken weer kruimelvrij te krijgen.
Het is wat meer gedoe dan anders maar ik bak sowieso al. Als ik haar dan wat glutenvrij kan voorschotelen zonder naar gefabriceerde eindproducten te grijpen draai ik daar mijn hand niet voor om. Wel blijven buitenlandse supermarkten en dan vooral Duitsland en Zweden het walhalla voor glutenvrij. Gewoon complete schappen vol met alternatieven en niet zo lullig 1 plankje met 9 eindproducten en 1 grondstof die glutenvrij van zichzelf is (amandelmeel / rijstebloem)
Ja, net zoals de glutenvrije olijven die ik net bij de Hanos zagquote:Op vrijdag 3 april 2015 10:46 schreef -0- het volgende:
[..]
Deels.
Het risico is er dat mensen het minder serieus gaan nemen en je als aansteller gaan zien.
Aan de andere kant heeft zo´n hype een enorme positieve invloed op het aanbod aan glutenvrije producten en is er dus ook veel meer en makkelijker te kiezen als je glutenvrij echt nodig hebt.
Terwijl GV koken niet eens zo heel moeilijk is. Ik heb een hekel aan al dat hipster voer, Studiegenote heeft ook glutenintolerantie en we kunnen gewoon normaal eten met haar. Hollandse pot is makkelijk GV te houden, pasta kook je even apart pannetje maispasta enzo. Iemand in de horeca moet dat toch ook kunnen, hoewel, met veel prefab meuk is niet GV natuurlijk.quote:Op vrijdag 3 april 2015 11:05 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik heb een collega met een stevige gluten allergie en het lijkt mij echt verschrikkelijk, hoe vaak ze niet bij een conferentie of etentje of iets dergelijks iets verkeerds krijgt... terwijl ze het op tijd aangeeft. Of dat iedereen pannekoeken eet en ze voor haar een bakje fruit hebben.. Het lijkt me geen pretje.
Het is zelf al zo dat ze altijd een soort instant gebak heeft staan voor als iemand een keer spontaan iets viert dat ze dan ook een gebakje kan eten.. eigen zou dat niet moeten. Als collegas proberen we wel altijd wat speciaals voor haar te halen.
Vooral als je je bedenkt dat gerezen produkten het zoveel beter doen als er gluten inzitten. De alternatieve baksels hebben al snel iets van zaagsel.quote:Op vrijdag 3 april 2015 11:01 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Zelf bakken is sowieso altijd lekkerder, maar wel een hoop werk als iemand er ècht last van heeft zo te lezen. Wel tof dat je dat doet
Boekweit en havermout worden helaas ook niet door iedereen verdragen.quote:Op zaterdag 4 april 2015 00:51 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Terwijl GV koken niet eens zo heel moeilijk is. Ik heb een hekel aan al dat hipster voer, Studiegenote heeft ook glutenintolerantie en we kunnen gewoon normaal eten met haar. Hollandse pot is makkelijk GV te houden, pasta kook je even apart pannetje maispasta enzo. Iemand in de horeca moet dat toch ook kunnen, hoewel, met veel prefab meuk is niet GV natuurlijk.
Wat voor incapabele kok ben je ook als je zo'n iemand fruit voor schotelt. Doe wat moeite en maak van boekweitmeel en havermout wat pannenkoeken. (Een kennis maakt ze van havermout in melk warm gemaakt zodat het helemaal week wordt, dan met boekweitmeel en eieren het tot pannenkoekbeslag maken en dat pannenkoeken met katenspek mee bakken. Heerlijk! En na 2 pannenkoeken zit ik - een grote eter - echt super vol)
Die pakjes superfoods in het whole foods-vak zijn natuurlijk onzin. Wie regelmatig superfoods eten wil, doet er goed aan een paar keer per week de originele Bircher Muesli te eten en verder gevarieerd & zo veel mogelijk biologisch. Muesli is natuurlijk een no-no bij gluten- en/of zuivel- en/of fructose-intolerantie.quote:Op zaterdag 4 april 2015 01:01 schreef golfer het volgende:
In het kader van de superfood-uitzending:
http://nos.nl/op3/artikel(...)n-op-superfoods.html
De ironiequote:Op zaterdag 4 april 2015 01:01 schreef golfer het volgende:
In het kader van de superfood-uitzending:
http://nos.nl/op3/artikel(...)n-op-superfoods.html
Lekker denigrerend. De mensen die glutenvrij eten doen dat soms zonder diagnose, daarmee doen ze nog niet alsof ze coeliakie hebben. Het staat iedereen vrij te eten hoe men wil als ze zelf denken dat ze daar beter van worden.quote:Op zaterdag 4 april 2015 19:52 schreef Isegrim het volgende:
Zou er ooit een kankerhype komen? Dat mensen net doen alsof ze kanker hebben? Is net zo belachelijk.
Ze zeggen dat ze er niet tegen kunnen. En dat hebben ze verzonnen, om interessant te doen of via selectieve perceptie. Als ze zeggen dat ze verder geen idee hebben wat gluten zijn, maar ze toch liever niet willen eten, zul je mij niet horen.quote:Op zaterdag 4 april 2015 19:58 schreef computergirl het volgende:
[..]
Lekker denigrerend. De mensen die glutenvrij eten doen dat soms zonder diagnose, daarmee doen ze nog niet alsof ze coeliakie hebben. Het staat iedereen vrij te eten hoe men wil als ze zelf denken dat ze daar beter van worden.
Ze? Dat suffe kookclubje is je enige referentie?quote:Op zaterdag 4 april 2015 20:02 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ze zeggen dat ze er niet tegen kunnen. En dat hebben ze verzonnen, om interessant te doen of via selectieve perceptie. Als ze zeggen dat ze verder geen idee hebben wat gluten zijn, maar ze toch liever niet willen eten, zul je mij niet horen.
Mijn tolerantie voor mensen die beweren dat ze glutenintolerant zijn terwijl ze geen coeliakie hebben, is vrij laag. Ze zorgen ervoor dat mensen met een echt probleem op den duur worden uitgelachen.
Ik heb dat ook opeens gekregen met appel, samen met nog wat anderen dingen. Als het gekookt of verwarmd is gewest kan ik er wel weer tegen.quote:Op zaterdag 4 april 2015 20:50 schreef computergirl het volgende:
Ik kan sinds kort opeens niet meer tegen appel. Jeuk, keelpijn, soms buikpijn. Misschien ben ik allergisch voor een of ander appel-eiwitje, misschien is het iets anders. Ik vind het niet de moeite waard om ervoor naar de dokter te gaan voor officiele diagnose, maar ik kijk wel op alle etiketten of er appel in zit. En soms neem ik de gok omdat ik appel nog steeds lekker vind, maar ik voel mij beter als ik geen appel eet. Lach mij hier uit!
Hier nog een column over de uitzending, van iemand die wel een diagnose heeft
http://www.foodlog.nl/artikel/ananas-met-gluten/
Was in eerste instantie niet zo duidelijk dat je het over zo iemand als je collega had.quote:Op zaterdag 4 april 2015 20:54 schreef Isegrim het volgende:
Dat is echt iets heel anders dan waar ik op doel, ik zou niet weten waarom ik je uit zou moeten lachen.
Ik heb een collega die ineens glutenvrij wil omdat ze een klok heeft horen luiden maar niet weet waar de klepel hangt en nu denkt dat gluten slecht voor je zijn. Dát vind ik onuitstaanbaar. Het slaat gewoon nergens op. Willful ignorance.
Dat is wel een interessante. Want kan zijn dat die reactie op dat supermarktbrood de reden is dat veel mensen denken dat ze last van die gluten hebben.quote:Op zaterdag 4 april 2015 21:44 schreef Isegrim het volgende:
Zelf merk ik dat ons eigen 'slow bread' veel beter valt dan het supermarktbrood dat we ooit aten. Ik vermoed dat dit samenhangt met de autolyse, waardoor het beter verteerbaar wordt (de mens is immers niet geëvolueerd om granen te eten!), maar zeker weten doe ik dat niet. Ik zou graag meer wetenschappelijk onderzoek zien naar de verschillen tussen processed/unprocessed qua effect op het menselijk lichaam.
quote:Op zaterdag 4 april 2015 22:02 schreef NedKelly het volgende:
[..]
Dat is wel een interessante. Want kan zijn dat die reactie op dat supermarktbrood de reden is dat veel mensen denken dat ze last van die gluten hebben.
Als jullie bakkerij open is kom ik zeker een keer brood halen om uit te testen hoe ik daar op reageer. Ben ik heel benieuwd naar.
Haha nu ik dat typ denk ik: volgens mij kan ik via mijn donatie een brood ophalen
best veel mensen hebben prikkelbare darmen, die reageren vaak sterk qua buikpijn op tarweprodukten. Tegenwoordig denkt men dat dit door een bepaald zetmeel komt ipv gluten, maar in de praktijk heb je als buikpijn patient niet veel aan die kennis. Er is glutenvrij brood maar geen zetmeelvrij broodquote:Op zaterdag 4 april 2015 22:02 schreef NedKelly het volgende:
[..]
Dat is wel een interessante. Want kan zijn dat die reactie op dat supermarktbrood de reden is dat veel mensen denken dat ze last van die gluten hebben.
Je kan best een brood van gluten bakken wat zeer zetmeel arm is. Neem je gluten ( kan je gewoon online kopen) en kneed het met water en gist en een beetje suiker tot een deeg. Daar kan je een bijzonder eiwitrijk en koolhydraat arm brood mee bakken,quote:Op zaterdag 4 april 2015 22:10 schreef computergirl het volgende:
[..]
best veel mensen hebben prikkelbare darmen, die reageren vaak sterk qua buikpijn op tarweprodukten. Tegenwoordig denkt men dat dit door een bepaald zetmeel komt ipv gluten, maar in de praktijk heb je als buikpijn patient niet veel aan die kennis. Er is glutenvrij brood maar geen zetmeelvrij brood
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |