abonnement Unibet Coolblue
pi_421050
Moor,

Ik denk dat je daar gelijk in hebt. Er is op Ed van te voren goed ingepraat, maar het is daarna duidelijk uit de hand gelopen. De vraag is of Veronica er ongelukkig mee is. Als Ed morgen vertrekt mogen ze hem wel heel erg dankbaar zijn voor de voorpagina en de extra kijkcijfers die het op gaat leveren. Niet te min, het was en is eigenlijk zelfs nu op de streams nog steeds genieten geblazen. Onbegrijpenlijk dat ze nog steeds denken dat er een groepsgevoel nodig is. En dat terwijl Bart verleden jaar heeft aangetoond dat het juist de eenling is die de meeste kans heeft om te winnen.

pi_421052
Moor,

Wat is het heerlijk om eindelijk mee te maken dat er iemand(Ed) de regels aan de kaak durft te stellen. Hoe vaak hebben wij er tijdens BB1 al niet over gesproken. Het verbaast mij opnieuw dat er weer zovele zijn die niet echt door hebben wat, en waarom Ed dit allemaal gedaan heeft. Bovendien zie je weer duidelijk wat de invloed van HvdT op de groep bewoners is. En over de bewoners gesproken, ronduit verbijsterend is het weer om te constateren dat bijna alle bewoners de illusie hebben dat de groep een eenheid zou kunnen zijn. Niets is immers minder waar. Alle zitten daar met als hoofddoel, het als laatste overblijven, en dat bereik je niet met een groepsgevoel. Bart heeft dat verleden jaar duidelijk aangetoond.

pi_421080
Hieke zat vanavond laat tot redelijk serieus te denken aan opstappen als Ed blijft, en Bianca zei ook op te stappen als Hieke zou gaan. Als Hieke er morgen nog steeds zo over denkt, komt VOO toch in de situatie lijkt me dat ze iets moeten doen en niet kunnen afwachten of Ed echt morgen of overmorgen uit zichzelf weggaat (zoals ie begin van de nacht aangaf)

Ook gaf BB al aan dat de groep een cadeau (bv omgekeerd bungee jumpen) te wachten stond als Ed weg is. De mannen gaven aan dat ze denken dat er meer achter Ed zijn actie zit dan dat ie nu naar buiten gebracht heeft en BB stimuleert ze om dat uit te zoeken. Zou dat zijn zodat ze dan misschien een idee krijgen wat te doen met hem omdat ze het momenteel zelf niet weten?

O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_421086
Ik denk het ook, Digger. Waar VOO mee speelt, is om op natuurlijke wijze de roedel-pikorde te laten herstellen, door de alfa-mannetjes en -kandidaatjes te prikkelen, hun eigen rangorde weer te herstellen nadat het onbetwiste alfa-dier ED even de supprematie had vanavond. En de gevestigde roedel-regels finaal doorbrak. Wanneer het competitie-proces Ed eruitwerkt, hoeft VOO zich niet bloot te geven met onpopulaire maatregelen, en zijn ze toch nog steeds verzekerd van kijkvoer.

Dat een vrouwtje (Hieke) zichzelf zou opofferen is niet werkzaam voor de kudde, omdat dat in principe de mannetjes koud laat (nog vrouwtjes genoeg).

Door Hiekes openhartigheid aan tafel vannacht, zal ook wel gauw aan de anderen bekend worden dat haar aktie niet echt een dwangmaatregel naar Ed toe was, maar puur egocentrische waarneming van de druppel in haar eigen emmer van ongemotiveerdheid.
Zowel bij Hieke, Bianca als Koos veroorzaakt een overtreden van regels van de kudde een zeer ondermijnend gevoel van onveiligheid, dat ze koste wat het kost kwijtwillen,
maar niet begrijpen waar het vandaan komt.

Herstel van de pikorde zal weer instinctieve duidelijkheid geven, in de algemene verwarring die ontstaan is door Ed's mentale geslepenheid.

[Dit bericht is gewijzigd door Moor op 27-10-2000 04:53]

pi_421089
[off topic]

Moor, ik geniet van je vanavond/nacht, ouderwets!

[/off topic]

O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
  vrijdag 27 oktober 2000 @ 09:54:25 #56
1275 sataN
Phenomenally & properly ki
pi_421234
Even kijkcijferfeiten vanuit omroepland!!!
Gisteren: Kijkcijfers BB2 waren ten opzichte van dezelfde periode BB1 letterlijk gehalveerd!
Gisteren live-uitzending: kijkcijfers schóten letterlijk omhoog!
Toevallig?
VOO vind dit naar?
Neuh....

[Dit bericht is gewijzigd door sataN op 27-10-2000 09:54]

Frankly, my dear, I don't give a damn.
  vrijdag 27 oktober 2000 @ 10:04:45 #57
167 Alwin
Dan maar geen plaatje
pi_421261
De kijkcijfers schoten omhoog? Dat wil ik vandaag nog wel zien in de officiele cijfers. Kan toch niet dat gisteren ineens meer mensen gingen kijken.

Kan best dan vanaf vandaag de cijfers weer omhoog gaan. We zien het wel

pi_421270
ik denk dat als hieke het hard speelt "jij er nu uit of ik ga eruit" hij er wel uit zal gaan

wel jammer dat het niet meer doorgaat met bart

  vrijdag 27 oktober 2000 @ 10:12:10 #59
2791 RedNax
Just a fool to remember
pi_421276
quote:
Op 26 oktober 2000 23:37 schreef DIGGER het volgende:
Ze zullen nu denk ik met een chantage-actie komen. Ik verwacht dat Veronica nu Het Budget zal inkorten of zo, tenzij Ed het huis verlaat.
Ik verwacht inderdaad ook zoiets, Ed zit bijvoorbeeld vanmorgen Ei.
Officieel ligt hij al het BB huis, hij is alleen nog niet vertrokken. Dom van de bewoners om hem dan toch nog mee te laten doen aan de weekopdracht, dit is natuurlijk dé reden van BB om de weekopdracht te laten mislukken en de groep nog meer tegen Ed te laten keren.
Ed hoorde vanmorgen Georgie al suptiel uit over wie er allemaal moeite mee heeft met het feit dat hij gebleven is.
Stel geen vragen waarvan je het antwoord niet wil weten<BR>
pi_421293
verzED heeft groot gelijk. Regels zijn regels gaat hier ook niet op want zo ken ik er ook nog wel een paar zoals: geen contact met de buitenwereld enz . Met deze actie heeft verzED laaten zien wat een humorloze nobodies er in dat huis zitten, behalve Robin dan.

ED for President

  vrijdag 27 oktober 2000 @ 10:26:24 #61
3455 Helsie
Proud to be
pi_421306
Mijn mening: Ed mag blijven van Veronica en ze organiseren een nieuwe nominatie ronde. dat is de optie die het meeste geld oplevert en ook nog eens hoop 'oooooh, moet je kijken wat ze voor Ed doen!!!!'
Als niet elke idioot zomaar mag autorijden, waarom mag dan wel elke idioot internetten?
pi_421326
Ik denk dat ze Ed er op dit moment aan het uithalen zijn: Alleen een stream op de lege tuin. OF ziet een ander meer? Toch maar weer eens de streamverslagen lezen....
Ik ga morgen gewoon de kippen voeren
  FOK!-Schrikkelbaas vrijdag 27 oktober 2000 @ 10:35:39 #63
1012 Doc
Loves C, M & R
pi_421332
Onder voorbehoud dat het niet allemaal gespeeld is het volgende.

Ik snap niet dat men roept 'regel is regel'. Tot nu toe was BB die de regels aanpaste naar believen; nu staat er een bewoner op die zegt EN NU VERANDER IK EEN REGEL. Hulde dus! Als MEN in de wereld altijd alles alleen maar volgt omdat het regels zijn ben je niet goed bezig: regels zijn er om aan de kaak te stellen, om over na te denken. En niet om ALLEEN aan de HOGERE MACHT over te laten, en uit te voeren.

De actie van ED heeft ook HE-LE-MAAL NIETS met de groep te maken. De enige die dat echt door heeft is Robin. Ed KAN niet meer winnen, en IS dus geen concurent. HEt is dus GEEN valsspelen, want valsspelen gebeurt (als het goed gebeurt) onopgemerkt met tot doel het spel alsnog te winnen: en dat doel heeft ED helemaal niet.

Of hij wel of niet in het huis zit zou voor hen helemaal NIETS uitmaken. Het enige wat hij doet in de DE REGELS van BB aan de kaak te stellen; en DAT blijkt dus BEANGSTIGEND te werken op het merendeel van de bewoners. Hun BLIND volgen van BB blijkt dus NIET EEN NOODZAAK te zijn. Je HEBT invloed op wat er gebeurd is UITEINDELIJK dus te veel voor de meeste bewoners, waarmee aangetoond is dat het MAKKE SCHAPEN zijn, zoals de meeste mensen die zich niet durven te verzetten tegen regels omdat ze dan zelf verplicht worden na te denken. Regels zijn makkelijk, omdat ze het noodzakelijk denken vervangen.

Dus 100% hulde voor Ed.

OG X BC - Orange Goblin Beer Core: Straight Edge - 'til the bar opens
Liverpool - JFT 96 - Never forgotten
pi_421344
De programmanaam Big Brother is een verwijzing naar de "Big Brother is watching you" uit 1984. Big Brother bepaalt de regels, Big Brother is de dictatuur. Big Brother bedenkt de regels, verandert de regels, en hoeft niet eerlijk te zijn, want Big Brother is de baas. Dat weet je, als je aan het spel mee doet. Het volk, de bewoners, doet gewoon braaf wat ze gezegd wordt. In opstand komen, dat doe je door vrijwillig te vertrekken niet door juist te blijven zitten. Wel leuke televisie trouwens.
Ik ga morgen gewoon de kippen voeren
  Admin vrijdag 27 oktober 2000 @ 10:41:07 #65
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_421349
Hieke met haar gezeur, het is een spel en daar verander je de regels niet van?
Bullshit, speel maar eens een spelletje met iemand, de regels veranderen voortdurend !!!!
Lachen.
Topavond.
Topdiscussies.
Ed, sjoe roel big taim
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
pi_421425
quote:
Op 27 oktober 2000 10:35 schreef Doc het volgende:
Onder voorbehoud dat het niet allemaal gespeeld is het volgende.

Ik snap niet dat men roept 'regel is regel'. Tot nu toe was BB die de regels aanpaste naar believen; nu staat er een bewoner op die zegt EN NU VERANDER IK EEN REGEL. Hulde dus! Als MEN in de wereld altijd alles alleen maar volgt omdat het regels zijn ben je niet goed bezig: regels zijn er om aan de kaak te stellen, om over na te denken. En niet om ALLEEN aan de HOGERE MACHT over te laten, en uit te voeren.

De actie van ED heeft ook HE-LE-MAAL NIETS met de groep te maken. De enige die dat echt door heeft is Robin. Ed KAN niet meer winnen, en IS dus geen concurent. HEt is dus GEEN valsspelen, want valsspelen gebeurt (als het goed gebeurt) onopgemerkt met tot doel het spel alsnog te winnen: en dat doel heeft ED helemaal niet.

Of hij wel of niet in het huis zit zou voor hen helemaal NIETS uitmaken. Het enige wat hij doet in de DE REGELS van BB aan de kaak te stellen; en DAT blijkt dus BEANGSTIGEND te werken op het merendeel van de bewoners. Hun BLIND volgen van BB blijkt dus NIET EEN NOODZAAK te zijn. Je HEBT invloed op wat er gebeurd is UITEINDELIJK dus te veel voor de meeste bewoners, waarmee aangetoond is dat het MAKKE SCHAPEN zijn, zoals de meeste mensen die zich niet durven te verzetten tegen regels omdat ze dan zelf verplicht worden na te denken. Regels zijn makkelijk, omdat ze het noodzakelijk denken vervangen.

Dus 100% hulde voor Ed.


Mooi pleidooi, DOC !
Beangstigend voor de rest, inderdaad, want hun gevangenis was juist zo comfortabel door de aanwezige regels, zo heerlijk 'in slaap sussend' omdat het geen individualiteit, geen orginaliteit meer vergde, en dus ook in BB1 aan futloze saaiheid ten onder ging tegen het eind.

Bijna was BB1 niet meer aankijkbaar geworden (en dus voor de sponsors niet meer interessant). BB2 was hard op weg net zo te worden, en ED mag eigenlijk nog commissie krijgen voor het feit, dat hij het programma weer nieuw leven inblaast.

In iets groter verband zegt de reaktie van deze bewoners natuurlijk verontrustend veel over onze kudde-maatschappij. De provo Ed gooit een rookbom op de koninklijke bruiloft en kijk: het fascistisch reageren is niet van de lucht.

"Waar zijn de mariniers die, net als op de Dam destijds, het BB-huis even komen schoonvegen van het gezag-ondermijnende element Ed ?"

Waar die zijn ? Verscholen in elke van de haatdragende posts op dit en andere forums,
verborgen in de laf zwijgende mede-bewoners van Ed, die klaar staan om zich 'holier than the Pope' op te winden over Ed's vrouw en kind, en 'het zwarte schaap Ed' uit hun midden te stoten, omdat het zo bedreigend is voor hun luie schijn-zekerheden binnen het BB-hok.

Want Regels zijn Regels en als het Gezag niet optreedt, dan doen de burger-milities wel ff het 'vuile werk'.

  FOK!-Schrikkelbaas vrijdag 27 oktober 2000 @ 11:48:06 #67
1012 Doc
Loves C, M & R
pi_421516
quote:
Op 27 oktober 2000 10:39 schreef MiepMiep het volgende:
De programmanaam Big Brother is een verwijzing naar de "Big Brother is watching you" uit 1984. Big Brother bepaalt de regels, Big Brother is de dictatuur. Big Brother bedenkt de regels, verandert de regels, en hoeft niet eerlijk te zijn, want Big Brother is de baas. Dat weet je, als je aan het spel mee doet. Het volk, de bewoners, doet gewoon braaf wat ze gezegd wordt.
Juist daarom is dit een ideaal platform om het schaapachtig gedrag van de mens aan de kaak te stellen. Want het is hier een pleidooi om je TE VERZETTEN tegen een dergelijke macht: en waar kan je dat beter doen dan in een programma dat speelt met een dergelijke macht. BB is een spel dat gaat om menselijke reacties, en IEDERE menselijke reactie is PER DEFINITIE volgens de spelregels (die dus NIET alleen door BB gemaakt wordt, maar OOK door de bewoners)want het gaat er om HOE reageren mensen in een dergelijk situatie: en hoe Ed reageert is een mooie: hij verzet zich er tegen zonder de bewoners werkelijk te schaden.

Het argument dat Ed zelf gekozen heeft deel te nemen aan een 'maatschappij' met een dergelijke 'machtsverhouding', kan tegengesproken worden als hij dat uiteindelijk alleen gedaan heeft om te laten zien dat geen enkele macht 'onaantastbaar is', is daar juist veel voor te zeggen, en is dit GEEN zwak punt meer.

quote:
Op 27 oktober 2000 10:39 schreef MiepMiep het volgende:
In opstand komen, dat doe je door vrijwillig te vertrekken niet door juist te blijven zitten.
Dingen aan de kaak stellen en je verzetten doe je niet door er voor weg te lopen...
OG X BC - Orange Goblin Beer Core: Straight Edge - 'til the bar opens
Liverpool - JFT 96 - Never forgotten
  FOK!-Schrikkelbaas vrijdag 27 oktober 2000 @ 11:50:46 #68
1012 Doc
Loves C, M & R
pi_421520
quote:
Op 27 oktober 2000 11:10 schreef Moor het volgende:
"Waar zijn de mariniers die, net als op de Dam destijds, het BB-huis even komen schoonvegen van het gezag-ondermijnende element Ed ?"

Waar die zijn ? Verscholen in elke van de haatdragende posts op dit en andere forums,
verborgen in de laf zwijgende mede-bewoners van Ed, die klaar staan om zich 'holier than the Pope' op te winden over Ed's vrouw en kind, en 'het zwarte schaap Ed' uit hun midden te stoten, omdat het zo bedreigend is voor hun luie schijn-zekerheden binnen het BB-hok.

Want Regels zijn Regels en als het Gezag niet optreedt, dan doen de burger-milities wel ff het 'vuile werk'.


Indeed!
OG X BC - Orange Goblin Beer Core: Straight Edge - 'til the bar opens
Liverpool - JFT 96 - Never forgotten
pi_421550
Hulde voor Moor en Doc. Geweldig getypt. En het is gewoon zo, regels zijn er om aan de kaak gesteld te worden. Anders hadden we nog altijd in de middeleeuwen geleefd onder het juk van de katholieke kerk.

En ED roelt inneens zwaar in mijn boekje, hij is Ali voorbij gestreefd. Wat een bikkel. Gewoon tegen de gehele opinie ingaan. Heerlijk kijkvoer, ik begon me al zwaar te irriteren aan BB en voor het eerst deze week keek ik weer. Viel ik gelijk met mijn neus in de boter.

En wat VOO gaat doen, behalve dat de producers zich vandaag de hele dag verlekkeren aan alle ophef over de actie, ik denk dat ze hem gewoon laten zitten tot ie er zelf uit gaat. Hij zal immers toch nooit meer winnen, hij is misschien een last voor de andere bewoners geworden, maar wat heeft VOO daarmee te maken. Net zoals de andere bewoners niets met ED's actie te maken hebben. Laat gewoon Bart zijn tentje staan, stop hem daarin en laat ED minnend Nederland eten voor hem over de schutting gooien, dan is ie niemand tot last en kunnen we nog ff genieten van deze gigantisch roelerende maatschappelijke dwarsligger.

Copyright © 2001 by Party-pooper, illegal use or quotting will be severely punished
  vrijdag 27 oktober 2000 @ 12:07:15 #70
3167 AMehoela
Ik draag GEEN naamplaatje
pi_421575
Belgie heeft het voorbeeld gegeven hoe te handelen als iemand zich niet aan de regels wil houden, toen met Steven.
Zo hadden ze het nu ook moeten doen:
Ed, als je binnen 15 minuten niet buiten bent sluiten we Kimmie uit.(random pic)
BB is de baas, en wie zegt dat er volgens rationele regels gespeeld moet worden? Dit is toch een irrationeel spel?
  vrijdag 27 oktober 2000 @ 12:23:41 #71
2957 Meister
Food & Beverage Consumer
pi_421617
Ongelooflijk, sommige reacties hier . Oprechte kwaadheid, boze smilies, berichten met veel uitroeptekens, de boodschap : "hoe haalt die ED het in zijn hoofd !!??"

Vinden jullie het echt zo bedreigend als iemand gewoon een keertje fuck you zegt tegen de onbelangrijke regeltjes van een onbeduidend televisieprogramma? Wees blij dat iemand zich verzet tegen de hersenloze makke schapen-mentaliteit van rest.

En, al is het misschien allemaal in scène gezet, als je je ergens over moet opwinden, wordt dan boos op die andere klojo's! Nu kan je pas goed zien hoe het hele stel in elkaar steek: niks van solidariteit met ED, totaal géén gevoel voor humor- KORTOM, GEEN ENKELE REDEN OM EEN VAN DIE LUI OOK MAAR EEN CENT TE GUNNEN.

[Dit bericht is gewijzigd door Meister op 27-10-2000 12:27]

pi_421627
Alsof dat onbeduidende televisieprogramma met de actie van Ed zit: het levert hen alleen maar betere kijkcijfers en een leuker programma op.
Het tegen de regeltjes in gaan kun je zien als een actie van burgerlijke ongehoorzaamheid, en een voorbeeld voor de hele maatschappij...of gewoon als een volgend spelletje. Believe me, Veronica smult hier net zo van als wij.
Ik ga morgen gewoon de kippen voeren
pi_421628
Behalve Robin dan ... is de enige die niet hypocriet is !!!

Hieke valt me een beetje tegen hoe ze reageerde

  vrijdag 27 oktober 2000 @ 12:29:12 #74
2957 Meister
Food & Beverage Consumer
pi_421639
Miep Miep - oh, daar twijfel ik niet aan. Zie mijn berichtje in deze thread een pagina terug.
pi_421651
FF in detail 'on topic', uit de streamverslagen van zojuist meen ik een aanwijzing te kunnen halen over het door VOO gevoerde beleid:
quote:
Op 27 oktober 2000 12:18 schreef yvonne het volgende:
robin is erg boos
de regels zijn weer veranderd, de prijzen zijn duurder.
Robin baalt stevig
de weekopdracht is geslaagd, maar het extra geld gaat op aan de verhoogde prijzen
Prachtige vondst: wél winnen van de opdracht en er niks aan hebben
Kortom: het opvoeren van de spanning onder de bewoners. Gaat VOO op weg naar de grens van wat de bewoners aankunnen ? In haar gretigheid om het door Ed aangezwengelde kijknivo nóg verder op te schroeven en mensen met 'smal perceptie-venster' als Robin en Fewwdie óók te laten doorslaan ?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')