abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_153517783
registreer om deze reclame te verbergen
Leuke fotoreeks :Y
  zondag 14 juni 2015 @ 13:05:04 #102
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_153517830
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2015 13:02 schreef Puala het volgende:
Leuke fotoreeks :Y
Ik nam met name het toestel mee omdat ik wat foto's van Diesel wilde hebben. Terwijl hij binnen uitstraalt dat hij een lieve knuffel is, zie je buiten een hele verandering, hij is dan heel alert, hij heeft daar echt het gevoel dat hij zijn verantwoordelijkheid als groeps-leider heeft.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_153518626
Ik vind dit 1 van de leukste topic reeksen...ben elke keer weer reuze benieuwd naar je katten gezelschap.
  zondag 14 juni 2015 @ 20:01:49 #104
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_153528305
registreer om deze reclame te verbergen
De opvallende terughoudendheid van Diesel en Pepe als het gaat om mijn bank (verboden terrein bij de vorige baas ?) begint af te nemen, met name Pepe komt bij het ontbijt graag even kroelen, en gaat zich daarna een kussen verder even goed wassen.

Aan de ene kant leuk, aan de andere kant ruiken de kussens voor Blackie nu veel te veel naar een kater, die gaat niet meer op haar standaard slaapplekje liggen. Ik heb maar weer een grote handdoek opgevouwen en op de leuning gelegd, dan is zij weer tevreden.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  maandag 15 juni 2015 @ 12:08:57 #105
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_153545189
De relatie tussen Cayok en Blackie doet me denken aan een stuiver-romannetje waarin de beide hoofdpersonen elkaar haten, maar waarvan je weet dat ze uiteindelijk samen zullen komen.

Het begon gisterenavond heel goed. Toen ik richting singel vertrok, lag Blackie binnen te doezelen, en Cayok stapte naar binnen zodra ik de deur opendeed. Toen Cayok doorhad dat we gingen lopen, liep hij weer naar buiten. Blackie kwam ook snel, liep naar Cayok toe, en ze stonden even neusje aan neusje te snuffelen. Cayok weliswaar ietsje teruggetrokken, maar hij deed toch wel mee totdat Blackie weer ophield.

Op het grasveldje bij de singel was Cayok voor zijn doen nogal druk, hij kwam veel kroelen, en op een gegeven moment ging hij zelfs bij Blackie in de buurt over de grond liggen rollen, een teken dat hij toch ook vriendelijke bedoelingen heeft. Helaas was hij iets te druk, want toen ik even Blackie krabbelde, kwam hij veel te enthousiast aanstuiven om mee te doen, wat Blackie toch als een bedreiging zag ... Hij ging later ook midden op het grasveld zitten, terwijl hij gewoonlijk vlak bij of in het struikgewas ligt, en verhuisde op een gegeven moment naar het fietspad. Helaas, iets te dicht bij Blackie, volgens haar, dus weer ruzie.

Toen we naar huis gingen wilde Cayok in de struiken even een plasje plegen, en kreeg weer Blackie over zich heen, dus hij spurtte naar huis.

Maar toen ik de deur opendeed, en Blackie direct naar binnen wilde, moest ze langs Cayok en kreeg ze een mep terug.

Toch, ze tonen beide enige interesse in een vriendelijker verhouding, dus ik heb nog hoop.

Tijdens het verblijf aan de singel waren Diesel en Pepe aan het proberen een muis te vangen die veel te vroeg actief was geworden, maar dat lijkt niet gelukt te zijn. Maar vanochtend lag er wel 1/3 muis in de huiskamer, alleen nog het achterste stukje.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  donderdag 18 juni 2015 @ 18:36:38 #106
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_153645452
Even boodschappen doen kan nog interessant zijn. Zo had ik weer de nodige moeite om te voorkomen dat Blackie meeliep naar het winkelcentrum, en bij terugkomst werd ik op de hoek van ons territorium klagelijk begroet, en ze liep mee tot aan de voordeur.

Maar ik zag bij de buren iets op hun tuinpad : een dode mol. Zij hebben geen huisdieren, en de mijne liggen ook graag in hun tuin, dus de vraag is alleen : welke van mijn vijftal heeft dat gedaan ? Gezien het geduld dat nodig is om een ondergrondse mol op het geluid te volgen totdat hij (zij ?) de kop boven de grond steekt, zie ik Diesel als de meest waarschijnlijke dader.

Ik heb de restanten maar in mijn vuilnisbak gekieperd (bij de rest van de recente slachtoffers).

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 18-06-2015 20:45:06 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_153647096
registreer om deze reclame te verbergen
Heerlijk die jagers. Bij jou in de buurt zal een stuk minder ongedierte zijn dit seizoen :D
"Do me a favor, try not to think, you're going to hurt yourself"
"You go to heaven for the climate and hell for the company"
  maandag 22 juni 2015 @ 22:02:25 #108
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_153758611
Je bent een vogeltje, je fladdert wat door de lucht. Je begint moe te worden, dus je ziet een leuke boom en strijkt op een tak neer. En dan ontsnap je nog maar ter nauwernood aangezien er 3 katten in diezelfde boom rondhangen.

Het had me niets verbaasd als dat beestje alsnog met een hartaanval uit de lucht was komen vallen.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  donderdag 25 juni 2015 @ 09:50:44 #109
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_153824834
De onbekende buur die een mandje voor de deur had neergezet voor Blackie, heeft later nog een bananen-doos met een gewoon kussen erin neergezet. Blackie, en soms ook Chester, maakten daar wel gebruik van, maar dat stond toch echt teveel in de weg. Ik heb de doos toen tijdelijk in het portiek van mijn berging neergezet, en een briefje opgehangen om dit niet meer te doen, en te vragen gewoon even aan te bellen om erover te praten. Geen reactie. Maar Blackie en Chester het een prettig plekje vinden, dus ik heb de doos maar vervangen door een plastic mand, en Blackie lag er een uurtje later al weer in.

Met dit weer leeft Blackie toch al buiten, ze komt alleen voor eten binnen, en soms 's avonds laat om een paar uurtjes naast me op de bank te slapen. Ik was dus best verrast en blij dat ze vanochtend op de bank lag te doezelen toen ik beneden kwam. Ze sprong naar beneden, net toen Cayok uit de tuin binnenkwam. Nou is Blackie buiten dominant, maar binnen is Cayok dat, maar het meisje verrastte me door niet te gaan piepen, maar rustig op hem af te lopen en wat te gaan snuffelen, waarbij Cayok nu ook zijn kopje uitstak, en dus echt meedeed. Toch weer een heel klein stukje vooruitgang in de verhouding tussen die twee.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  donderdag 25 juni 2015 @ 20:10:24 #110
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_153838680
Het is lekker zonnig, en een graadje of 20 buiten. En zojuist komt Blackie op de bank liggen. Lief kindje.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  vrijdag 26 juni 2015 @ 21:55:14 #111
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_153868440
Als je met 5 katten naar een singel gaat, en ze gaan daar af en toe stevig ravotten, dan kun je er op wachten, en vanavond was het zover.

De beide oudere, zwart-met-witte exemplaren hielden zich bij mij in de buurt op, Diesel had een plekje met zacht gras aan de waterkant gevonden, en Chester was, na even bij mij een aaitje gehaald te hebben, bij hem in de buurt gaan liggen.

Na een verkennend rondje over het grasveldje gedaan te hebben voegde Pepe zich bij zijn leeftijds-genootjes, en begon met zijn broertje het standaard spelletje van afwisselend likken en worstelen uit te lokken. Vrij snel had Diesel er genoeg van, en ging een eindje verderop zitten. Pepe wilde blijven klieren, en kon nog net met zijn poten bij de staart van zijn broertje, maar die had er echt geen zin in. Ik zag het aankomen, Diesel draaide zich om en haalde fel uit, waarop Pepe achteruit deinsde en ruggelings de singel inrolde. Hij ging niet kopje onder, en was er ook in een paar seconden uit (vlak bij de oever kan hij zelfs wel staan), maar hij was toch wel heel, heel erg nat.

Natuurlijk wilde de rest weten wat er met hem aan de hand was, maar het laatste wat hij kon verdragen was dat kwartet groepsgenootjes uitgebreid aan hem ging snuffelen, dus hij begon zich richting huis terug te trekken. Ik heb hem maar zijn zin gegeven, want ook mij wilde hij niet in de buurt hebben. Hij voelde zich overduidelijk diep-ellendig. Ik lag echter zowat dubbel van het lachen. Om met Mrs. Slocombe (Are You being served ?) te spreken : "There is nothing more pathetic than a wet pussy !".

Thuisgekomen heb ik snel eerst een handdoek, en toen een kleffe kat gepakt, en hoewel hij aanvankelijk probeerde weg te komen, spinde hij toen al zelfs voor zijn doen luidruchtig. Ik kon hem al redelijk droog krijgen, en op een gegeven moment kroop hij zelfs wat weg in de handdoek.

Ik heb daarna het rondje katten-snoepjes gedaan, en vervolgens heb ik de handdoek weer gepakt en de overgebleven echt kletsnatte plekken, onder weinig overtuigend tegenstribbelen, en gespin, gedaan. Hij vond het pas echt vervelend toen ik hem omrolde en zijn achterpoten onder handen nam, maar toen ik hem liet gaan liep hij weg, hij ging niet echt op de vlucht.

Pepe is nu wel droog genoeg dat hij met dit weer niets zal oplopen. Maar hij zal zich nog heel veel wassen gedurende de nacht, en ik denk dat Diesel en Chester hem wel zullen helpen met de plekjes die hij zelf niet kan bereiken.

Update een kwartiertje later : Ik liep net even naar buiten, waar hij zich op de tuinbank zat te wassen, en mijn groet werd beantwoord met het "ieuw" dat betekent dat hij aangehaald wil worden. Ik heb de laatste paar vochtige plekjes nog wat droger gewreven, en hij voelt over het grootste deel al weer droog, warm en zacht aan.

[ Bericht 2% gewijzigd door mvdejong op 26-06-2015 22:08:19 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  zaterdag 27 juni 2015 @ 10:26:46 #112
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_153876922
Vanochtend was de waterkat zo mogelijk nog knuffiliger dan gewoonlijk, dus mijn ingrijpen is wel geaccepteerd. Ik moet hem wel in de gaten houden, want het singelwater is niet echt fris, maar gelukkig heeft hij het, voor zover ik kan beoordelen, niet binnengehad.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_153877801
Ach, afdrogen vinden katten meestal wel te doen
Mijn kat is eens in de dreksloot beland. Kwam zwart/groen en stinkend binnen. Dan moet er toch wel even gedoucht worden.
Binnen een half uur, 2 buren die kwamen vragen of alles in orde was. Zo'n herrie had meneer gemaakt in de badkamer.
  zaterdag 27 juni 2015 @ 13:09:41 #114
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_153879373
Pepe voelde zich aanvankelijk zo beroerde dat hij de nabijheid van noch zijn groepsgenootjes, noch van mij kon verdragen. Thuis liet probeerde hij me ook te ontlopen, maar niet fanatiek genoeg. Ik heb na de eerste afdroogbeurt wel aan de handdoek geroken om te beoordelen of een gang naar de badkamer nodig was, maar dat heb ik niet gedaan, hij rook gisterenavond nog wel enigzins naar de singel, vanochtend al niet meer. Ik ben blij dat hij het redelijk over zich heem liet komen, met zijn formaat en gewicht zou ik liever niet meemaken wat er gebeurt als hij zich voluit verzet.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  maandag 29 juni 2015 @ 12:06:37 #115
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_153922875
Het enthousiasme voor het wandelingetje naar de singel is soms onverwacht groot. Na een paar avonden met een verminderde deelname (Blackie was niet binnen gehoorafstand, of Chester wilde niet van de tuinbank opstaan), leek het gisteren helemaal een kleine opkomst.

Blackie lag al vanaf een uur of half 8 op de bank, zowat in coma, en ik verwachtte niet dat ze mee zou willen, zeker omdat ze eerder die dag een incidentje met Cayok had (zij lette niet op, hij besloop haar en gaf haar een tik over haar achterkant, zij lanceerde zich met 4 poten 30 cm de lucht in), dus toen ik de deur uitliep liet ik haar maar liggen. Van de heren lag Chester op de bank, Diesel en Pepe op het dak van de berging, en Cayok kwam op me aflopen.

Pepe kwam ook vrij snel omlaag, maar de andere twee heren maakten geen aanstalten om in beweging te komen, dus het leek erop dat ik maar met 2 katten zou gaan lopen. Ze waren allebei erg kroelerig, dus de voortgang was wat langzaam, en toen ik omkeek bleken de andere 3 ook onderweg, Blackie had een snelle gang gemaakt : kattenluik achter -> dak van de berging -> weer omlaag, ook zij wilde beslist mee.

Onderweg ging Chester ook nog eens drie keer voor mijn voeten liggen om gekrabbeld te worden, dat beest krijgt ook steeds meer van die buien dat bij aandacht en handen opeist, zijn ingezette verandering gaat langzaam verder. Het valt soms ook op in zijn blik, de gebruikelijk argwaan/voorzichtigheid is soms afwezig, dan kijkt hij me met een hele open uitdrukking aan.

Die tik die Cayok uitdeelde lijkt een voortzetting te zijn van de aanvalletjes die Cayok de laatste tijd wel vaker doet. Het is geen echte agressie, en Blackie lijkt ze, buiten het moment zelf, eigenlijk te negeren, het zit ergens tussen dominantie en speels uitdagen in. Ik krijg het idee dat Cayok momenteel zelf niet helemaal weet wat hij met Blackie wil.

O ja, Pepe heeft geen trauma opgelopen van zijn zwem-partij, hij stond onbezorgd te drinken uit te singel op de plaats waar hij erin was gevallen.

[ Bericht 1% gewijzigd door mvdejong op 29-06-2015 17:40:56 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  dinsdag 30 juni 2015 @ 09:16:23 #116
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_153946666
Ik zat gisterenavond op de tuinbank voor, met een gelukkige Pepe tegen me aan (en dan is die tweezits tuinbank vol). Cayok liep rond, en kwam steeds langs voor aanhalen, maar omdat ik op de bank zat, was dat wat lastig. De buurvrouw van het volgende huis kwam een tijd babbelen, en op een gegeven moment streek Cayok tegen haar benen en ging met zijn kontje naar haar staan, staart omhoog, duidelijk een verzoek tot aanhalen. Helaas voor hem vindt zij katten op een afstand wel leuk, maar durft ze niet aan te raken door wat nare ervaringen.

Maar ik wist even niet wat ik zag, die argwanende Cayok die iemand anders benadert. Nou kent hij haar natuurlijk al van een afstandje, en geeft haar afstandelijkheid hem dan wat meer vertrouwen. Maar ook is die buurvrouw van Indonesische afkomt, en Cayok is een naam die uit diezelfde contreien stamt, en ik had al eens geoppperd dat hij wel eens meer een vrouwenkat zou kunnen zijn. Dus mijn theorie dat hij een groot deel van zijn leven bij een (vermoedelijk wat oudere) Indonesische dame heeft geleefd wordt weer wat waarschijnlijker.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  woensdag 1 juli 2015 @ 13:25:33 #117
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_153976758
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 12:06 schreef mvdejong het volgende:
Die tik die Cayok uitdeelde lijkt een voortzetting te zijn van de aanvalletjes die Cayok de laatste tijd wel vaker doet. Het is geen echte agressie, en Blackie lijkt ze, buiten het moment zelf, eigenlijk te negeren, het zit ergens tussen dominantie en speels uitdagen in. Ik krijg het idee dat Cayok momenteel zelf niet helemaal weet wat hij met Blackie wil.
Toen ik gisterenavond van de singel terugliep, bleef ik onderweg even met een buurman praten. Cayok en Blackie bleven beide in onze buurt, de rest liep door. Op een gegeven moment ging Cayok in een portiek liggen, en Blackie zag dat. Ze sloop vervolgens uit zicht langs de muur, en nam na een hoop overdreven kont-wiegen een spectaculaire sprong naar Cayok, tot iets van 25 cm voor hem, en Cayok reageerde daar niet eens echt fel op. We lijken nu wederzijdse speel-/uitdaging-/dominantie-aanvalletjes te krijgen.

En vanochtend liet ik Blackie door de voordeur binnen, en kort daarna kwam Cayok via het kattenluik achter binnen, waarop Blackie weer direct naar hem toeliep voor wat neusjes-snuffelen.

Schattig zo.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_154029116
Het is altijd leuk om zulke ontwikkelingen te volgen. Het is wel handig als je de lichaamstaal goed kent.
  vrijdag 3 juli 2015 @ 15:41:43 #119
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_154032750
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 13:12 schreef Teslynd het volgende:
Het is altijd leuk om zulke ontwikkelingen te volgen. Het is wel handig als je de lichaamstaal goed kent.
Het is voor niet-ingewijden soms moeilijk het verschil te zien tussen spelen, uitdagen en echte oorlog.

Als je soms mijn 2 broertjes met elkaar tekeer ziet gaan, denk je dat het eindigt met tenminste 1 dode kat, met 6+ en 8+ kg is zo'n knokpartij best spectaculair. Als je even een halve minuut wacht liggen ze elkaar af te lebberen, waarna ze weer verder gaan.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_154037446
Ik heb twee berenwelpjes kunnen volgen via internet. Het waren twee meisjes, maar eerst werd gedacht dat het de meestvoorkomende tweeling van jongetje en meisje was. Die ene was een tomboy, wou eeuwig en altijd stoeien en bomen inrennen. De ander was een meisje meisje en zo braaf mogelijk. Het was geen gezicht in het winterhol. De een wou slapen en de ander probeerde telkens een stoeipartij voor elkaar te krijgen. Ze hadden lang sterke overeenkomsten met mensenpeuters. Kittens zijn gelijk roofdieren.

Kattentaal versta ik vrijwel niets van. Ik heb wel geleerd, mede door de beren, dat een kat je niet gemeen krabt als hij op z'n rug ligt en je kriebelt zijn buikje. Dat is een fysieke inklap-reflex. Helaas hebben ze van die scherpe nagels.
  zaterdag 4 juli 2015 @ 11:50:11 #121
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_154054750
Toen ik gisterenavond even wat in de kliko gooide, raakte ik in gesprek met de buren, en dat liep wat uit zodat het loopje richting singel er bij inschoot. Wat ertoe leidde dat het hele vijftal zich rond ons bleef ophouden. Cayok ging in zijn behoefte aan aanhalen dit keer zowel bij de buurvrouw als bij de buurman langs, en die laatste had geen problemen om hem aan te raken, hoewel Cayok het zelf nog wel wat eng vond, hij deed steeds vrij snel een stapje vooruit. En als sluitstuk liet zelfs Diesel zich even door hem aanhalen. Dus, met de menslievende Blackie erbij, mag hij nu 3 van de 5 aanraken.
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2015 18:36 schreef mvdejong het volgende:
Maar ik zag bij de buren iets op hun tuinpad : een dode mol. Zij hebben geen huisdieren, en de mijne liggen ook graag in hun tuin, dus de vraag is alleen : welke van mijn vijftal heeft dat gedaan ? Gezien het geduld dat nodig is om een ondergrondse mol op het geluid te volgen totdat hij (zij ?) de kop boven de grond steekt, zie ik Diesel als de meest waarschijnlijke dader.
Vergissing mijnerzijds. Met de buren van de andere kant kwam dit onderwerp aan de orde, en die konden mij vertellen dat dit slechts een van de drie mollen was die de afgelopen anderhalve week in hun tuin was gedeponeerd, en tot mijn verbazing kon de buurvrouw naast hun weer vertellen dat het Pepe was die voor tenminste eentje daarvan verantwoordelijk was, want ze kent de broertjes voldoende om ze uit elkaar te houden ("nee, niet die ... ja, die" toen kort na elkaar Diesel en Pepe even kwamen kijken wat we daar stonden te doen). En voor het geval ik er nog aan getwijfeld had, zat ik een uurtje later binnen op de bank toen Pepe een levende mol in de huiskamer losliet. Toen hij er na een paar minuten genoeg van had om te kijken hoe dat arme beest probeerde zich over glad laminaat voort te bewegen heb ik hem maar in de struiken gelegd. Ik weet niet hoe het hem vergaan is, een tijdje later waren Diesel en Chester opvallend aanwezig rond die plek.

4 mollen in zo'n korte tijd, het lijkt erop dat we naast een muizenplaag (Blackie deponeert elke ochtend weer een muis op straat voor het huis) ook een mollenplaag dreigen te krijgen. En mijn gezelschap gaat met veel genoegen de strijd daartegen aan.

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 04-07-2015 17:57:30 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  zaterdag 4 juli 2015 @ 22:35:22 #122
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_154071541
Mila, de bijzonder mooie poes die nu woont in het geboortehuis van Blackie, wordt momenteel grotendeels genegeerd door mijn handvol als we er, op weg naar de singel, langslopen. Ze wil geen vriendjes met ze worden, dat weten ze nu wel, en dan is de interesse weg.

Ze moet natuurlijk niet om problemen vragen, en vandaag deed ze dat wel. Onderweg waren we haar gepasseerd terwijl zij vanuit haar tuintje boos keek, maar na een kwartiertje zag ik haar eerst buiten het tuinhek zitten, en in fasen steeds dichterbij komen, totdat ze middenop het fietspad ging zitten, minder dan 2 meter van me vandaan, met dikke staart en hoge rug. Blackie, die vlak bij me zat, reageerde aanvankelijk met diep gegrom op de nabijheid van haar rivale, maar kwam vrij snel weer tot rust, en deed zelfs haar oogjes weer dicht. Mila bleef strak staren, en die volharding werd niet geaccepteerd door mijn luitenant, Diesel. Die kan bedreigingen van zijn troep niet waarderen, en al krijgt Diesel niet het respect van Blackie dat hij eigenlijk verwacht, ze is voor hem wel degelijk een deel van de troep. Dus hij kwam plotseling in actie, vloog tussen de struiken vandaan en joeg Mila terug naar haar tuin. Gelukkig voor haar past zij wel, maar die dikkerd niet door de spijlen van het hek, dus toen zij eenmaal terug in haar tuin was vond Diesel het wel best. Als hij echt kwaad had gewild, was hij probleemloos over het hek gesprongen, dat heb ik hem wel zien doen, maar het was voor hem voldoende dat ze naar haar eigen terrein was verdreven. Hij ging nog even wat over de grond liggen rollen, en kwam daarna weer ontspannen bij ons terug.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  zondag 5 juli 2015 @ 18:41:07 #123
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_154092964
Ik was vanmiddag even bij een buurvrouw om een defecte lichtschakelaar te vervangen, en bij terugkomst stond Blackie op de deurmat, die was niet zo blij met de opgestoken wind. Ze liep mee naar binnen, ging een hapje eten, en sprong na een korte kroelbeurt op het kozijn voor een wasbeurt. Toen ze daarmee klaar was, keek/rook ze even in de mand boven de TV, maar dat leek toch geen goede slaapplaats, en sprong terug naar het tafeltje. Ook de bank leek haar niet te kunnen bekoren, dus ging ze maar bij mij op schoot liggen (dat was een half jaar geleden voor het laatst).

Een tijdje later kwam Pepe binnen, en die wilde ook een krabbel. Ik kon moeilijk vooroverbuigen met mijn bezetting, dus sprong hij uiteindelijk maar op de bank. Blackie keek met waterige oogjes naar de bezoeker, en doezelde weer verder. Pepe kreeg zijn krabbel, deed een wasbeurt aan het andere einde van de bank, en wipte toen over naar de stoel die momenteel zijn favoriete slaapplekje is geworden.

Zo heeft ze ruim een uurtje liggen doezelen, waarna ik toch mijn benen wat moest verplaatsen; de beweging vond ze geen probleem, maar een luide pop ergens uit een gewricht deed haar toch afspringen. Waar Diesel, die net binnenkwam, even om haar heen begon te draaien, hij is nog niet echt blij met haar (en net zoals met Cayok : binnen is hij de baas, buiten jaagt zij hem soms nog de struiken in). Maar Diesel ging niet toch echte actie over, en Blackie begon niet eens te jengelen, ze begint steeds meer ontspannen te reageren op andere katten. Wat gisteren al bleek toen ze besloot niet in te gaan op de zeer expliciete provocatie van aarts-vijandin Mila.

Update : 't is wat guur buiten (naar verhouding dan), en dus heeft het meisje een kleine 2 uur naast me op de bank liggen slapen. Ze is niet eens op de handdoek op de leuning gaan liggen, maar gewoon op de kussens, ondanks dat Pepe daar vanmiddag nog op lag. Dus weer een stukje meer acceptatie, en het versterkt het proces omdat zij nu weer een beetje geur van de heren met zich meedraagt.

[ Bericht 10% gewijzigd door mvdejong op 05-07-2015 23:21:09 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  woensdag 8 juli 2015 @ 09:48:14 #124
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_154163831
Gisteren begon ik het loopje met 3 katten, Cayok en Chester lagen nog in de huiskamer. Ik was nog geen 25 meter verder of Cayok had zich al aangesloten, maar toen we bij de singel waren had ik er nog steeds maar 4, dus ik dacht dat het daar wel bij bleef. Maar 5 minuten later verscheen het kopje van Chester om de hoek, en toen hij zag dat we inderdaad op het grasveldje rondhingen kwam hij heel snel aandribbelen om een krabbel van me te krijgen. Toen hij uitgekrabbeld was ging hij net buiten handbereik liggen.

Dat laatste is ook opvallend, hij probeert gewoonlijk dicht bij een andere kat te gaan liggen (gewoonlijk Diesel), maar het lijkt erop dat ik nu ook een warm/veilig gevoel geef, terwijl hij vroeger juist liever wat verder van me af bleef. Toch nog zulke veranderingen na meer dan 2 jaar.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  woensdag 8 juli 2015 @ 16:48:23 #125
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_154174408
Hoezo even wat slechter weer : ik loop zojuist naar beneden en tref alle 5 slapend in de huiskamer aan.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')