abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zondag 8 maart 2015 @ 22:31:40 #76
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_150442274
registreer om deze reclame te verbergen
Toen ik vanmiddag thuiskwam van racefietsen werd ik halverwege het blok al begroet door Pepe, die enthousiast met me mee-sprintte. Thuisgekomen zag ik Diesel op de berging, en die kwam ook snel omlaag om even gedag te zeggen. Chester kwam later nog naar buiten, maar bleef wel uit de buurt. Dat waren de drie jongeheren. Ik ging even op de tuinbank uitpuffen, waarbij Pepe zelfs even op de bank kwam kroelen, wat hij binnen nauwelijks doet. En Blackie zag ik ook vrij snel, ondanks het fraaie weer zat zij achter het raam naar me te kijken. Cayok was ook binnen, maar had zich verder niet gemeld.

Ik kroop vanavond nog even achter de computer, o.a. om mijn fietsrondje te analyseren en administreren. Vrij snel kwam Blackie ook langs, en wilde op haar stapeltje A4 gaan zitten, lekker onder handbereik. Ze moest een hoop snuffelen voordat ze vond dat het kussentje dat daarvoor in de plaats was gekomen best een redelijk alternatief was.

Toen het tijd was om weer naar beneden te gaan liep ze voor me uit de trap af, en door het gat in de huiskamerdeur naar binnen. Toen ik zelf de deur geopend had, zag ik dat Cayok ons zoals vaak zat op te wachten. Maar, i.p.v. dat Blackie bleef staan, of snel op het kastje naast de bank sprong, liep ze gewoon vlak langs hem, en snuffelde in het voorbijgaan aan zijn achterste. Nu dus een begroeting die zij doelbewust inzette. Ik ben zo trots op haar, dat ze haar angst en afkeer van andere katten durft op te geven en zich zo sociaal gaat opstellen.

Nu hopen dat ze ook Diesel met enig respect durft te benaderen, dat is natuurlijk nog wat anders omdat dat zo'n massief beest is.

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 09-03-2015 14:57:06 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  vrijdag 13 maart 2015 @ 21:49:02 #77
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_150615484
Er lijkt een nieuwe lichting katten in de buurt te zijn. Eerder deze week hoorde ik 's avonds een hoop kattenboosheid buiten, en dat bleek te komen door een jong tabby-met-wit poesje, dat vermoedelijk water was gaan drinken uit de bak in de inham van de deur naar mijn berging (of wilde gaan slapen in de krat daar) en daar ingesloten was door het trio jongeheren, met Cayok in de tweede linie. Vermoedelijk had ze wat vervelend gereageerd op interesse. Toen ik in de huurt kwam, ging ze er vandoor, met 5! katten achter zich aan, want Blackie was met me meegelopen toen ik naar buiten liep. Toen ze, door mijn verstorende werk, wat ruimte kreeg, stond ze even te twijfelen om mijn voordeur in te lopen, maar de nadering van een van mijn jongens deed haar definitief vluchten. Ik ben bang dat dit meisje ergens ontsnapt was.

En zojuist zit ik rustig op de bank, met een slapende Cayok naast me, en Pepe in de vensterbank, en ik hoor een kat in de keuken eten, en de huiskamer inlopen. Tot mijn verbazing was het een spierwit Siamees beestje van rond een jaar, schat ik. Niet echt bang voor me, maar ook niet in een stemming voor toenadering, deed het een voorzichtig onderzoeks-rondje door de kamer, at nog wat en ging weer door het (openstaande) kattenluik naar buiten. Cayok sliep door gebeuren heen, Pepe bekeek het vol interesse, maar ging pas erachteraan toen het al weer het huis verliet. Benieuwd of we dit bezoekertje vaker gaan zien, en hoe dan de echte confrontatie met de groep verloopt. Aan het gedrag te zien is dit eerder een huiskat die ook buitenkat heeft mogen worden.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_150618526
Wel schattig, zo'n jong katje dat bij je rondkijkt.
  dinsdag 24 maart 2015 @ 00:00:22 #79
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_150971312
registreer om deze reclame te verbergen
Het is weer 23 maart, dus dit keer de tweede verjaardag van het binnenhalen van het kwartet, tijd voor een status-overzicht.
• Diesel en Pepe lijken volkomen gelukkig : voldoende lekker eten, voldoende aandacht als ze daar zin in hebben, en alle vrijheid om rond te hangen in een veilige buurt met voldoende prooi. Ik denk niet dat die twee nog veel gaan veranderen.
• Voor Cayok geldt zo ongeveer hetzelfde, nu hij tot de conclusie is gekomen dat ik echt te vertrouwen ben. Iets meer ontspanning zou nog wel kunnen, maar of dat gaat gebeuren, weet ik niet.
• Voor Chester is het wat meer de vraag. Ik denk dat hij zo gelukkig is als hij nu kan zijn, maar ik denk dat hij heel langzaam een wat actievere houding in onze relatie kan ontwikkelen. Hij heeft onlangs weer een tijdje in mijn armen liggen spinnen, met zijn kopje begraven in mijn elleboog, terwijl de rest zich altijd direct probeert los te worstelen. Maar het begint toch steeds vanuit een gevoel dat hij het maar over zich heen laat komen. Toch heb ik nog wel hoop, ik zie soms wat tekenen van meer (zelf)vertrouwen.
• Blackie zou vermoedelijk nu toch nog wel gelukkiger zijn als als die katers hier niet rond zouden hangen. Maar ze woont nog steeds in de buurt waar ze geboren is, heeft lekker en voldoende te eten, en ze heeft er vertrouwen in dat, als ze ligt te slapen, de rest haar niet lastig zal vallen. Daarnaast is ze verzot op mij, en ik zie haar met steeds meer vertrouwen door het huis struinen, en initiatief nemen naar de jongens toe. Nu het weer beter weer wordt zit ze weer vaker op het dak van de berging, en regelmatig met Diesel of Cayok, terwijl dat toch de heren zijn waar ze de meeste problemen mee heeft/had.

Diesel heeft onlangs nog wat stress gehad. Ik moest vorige week woensdag 's avonds nog gaan stemmen, en toen ik de deur uitliep kwam ik Diesel tegen; krabbeltje gegeven, en doorgelopen. Toen ik omkeek leek hij gestopt te zijn op de stoeprand van het hofje dat de noord-grens van zijn territorium vormt. Maar toen ik terugkwam en weer het territorium inliep, zag ik hem niet direct. Een korte tijd later schoot hij me voorbij en bleef maar om me heen draaien en over de grond rollen om aangehaald te worden. Hij was blijkbaar toch een stukje achter me aan gedribbeld, maar uiteindelijk durfde hij niet verder omdat ik stevig doorliep (hoogstens 20m), en had zich helemaal verlaten gevoeld, en moest weer even goed in onze band bevestigd worden.

Het witte Siameesje is weer langsgeweest, maar had de pech dat Cayok en Pepe wakker waren en rondliepen, en ook Pepe was dit keer wat minder tolerant. Toch eens rondvragen waar die thuishoort. Er hangen wel posters in de buurt over een ontsnapt oosters beestje, maar die heeft wel kleur volgens de eigenaresse.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  vrijdag 27 maart 2015 @ 17:01:54 #80
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_151097754
Gisteren weer een dagje dat de toegenomen ontspanning demonstreerde.

Blackie had bijna de hele dag naast mijn toetsenbord liggen slapen (zelfs het middag-wandelingetje na mijn lunch was afgeblazen wegens de hoosbuien). Toen ik na het werk naar beneden ging en zij meeliep, kwamen we in de huiskamer Cayok tegen. Zij liep op hem af, even een neusje, en liep daarna rustig verder. 's Avonds sprong Cayok op het kastje naast de bank, en stond onverwachts vlakbij Blackie die op de bank lag te slapen. Ze keken beide wat onzeker, maar er werd niet geblazen of gegromd, en Cayok sprong weer rustig naar beneden.

Toen het droog werd, stond het hele zooitje snel buiten, Chester kwam even een standaard snuffeltje met Blackie doen, maar ook Pepe liep voor de verandering even rustig naar haar toe (gewoonlijk doet hij een speel-aanvalletje), en er werd even wat neusje gesnuffeld voordat ze hem een draai om de oren verkocht. Hij liep meewarig hoofdschuddend weg, en ik vond het wel best zo, want aanvankelijk kreeg Chester ook die behandeling; maar dat Pepe eens rustig deed en zij zich redelijk inhield was positief.

En Diesel kijkt nog wel boos naar haar als ze op de bank ligt, maar blijft haar niet minutenlang strak aanstaren.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_151100685
Ik heb het geloof ik al vaker gezegd, maar dit blijft een leuk topic om te lezen en wat hebben ze het toch getroffen bij je O+
pi_151120029
registreer om deze reclame te verbergen
Ik word ook altijd zo blij van je verhalen.
We have far more in common than that which devides us..
  zaterdag 28 maart 2015 @ 12:18:11 #83
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_151122187
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 maart 2015 18:43 schreef Holyme het volgende:
Ik heb het geloof ik al vaker gezegd, maar dit blijft een leuk topic om te lezen en wat hebben ze het toch getroffen bij je O+
En Blackie heeft het getroffen dat ze noodgedwongen in een groep moet leven, en dan een zooitje dermate tolerante katers treft. Want waar ze nog wel enigzins gewaagd is aan Cayok, zou het een ander verhaal worden als bijv. Pepe zou besluiten definitief genoeg te hebben van die meppen die ze uitdeelt. Hij is iets van 6 kg, zij 4 kg, en hij is getraind in het worstelen met de nog wat zwaardere Diesel (ik kon vanochtend nog even genieten van wat ochtend-gymnastiek tussen de broertjes). Zou hij echt kwaad willen, dan heeft Blackie geen kans. Maar hij loopt gewoon weg zonder zich op te winden.

Maar ik heb ook respect voor haar moed, en pragmatische instelling, om inderdaad te blijven, en zelfs af en toe het initiatief tot contact te nemen. Ik ben heel benieuwd hoe het de komende jaren zich verder ontwikkelt, of ik haar ooit met een van de heren samen zie slapen, of een wasbeurt uitdelen.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  maandag 30 maart 2015 @ 12:53:24 #84
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_151186532
Chester lijkt zich inderdaad meer te gaan ontspannen, hij zit me de laatste tijd vaker aan te kijken, wat toch wat zelfvertrouwen uitstraalt. Zo ook vanochtend, en ik ging even op de grond zitten, waarna hij daadwerkelijk op me af kwam om aangehaald te worden, ondanks dat ik de laatste weken al weer teken uit zijn nek heb moeten trekken. Hij liep weer vrij snel weg, maar dat was om in een tomaten-doosje te gaan zitten en daar de aanhaal-beurt voort te zetten. Dat had Pepe aanvankelijk ook, hoezeer hij ook smachtte naar aanhalen, daarvan kon hij alleen maar genieten als hij op een kussentje, of in een mandje of doosje lag; pas later is dat minder geworden, maar in de keuken is een dweil nog steeds favoriet als kroel-plek.

En even twee slaap-plaatjes :

Cayok is tegenwoordig gek op het kussentje van Blackie :

Cayok-20150323.jpg

en dat betekent dat Chester, die dit als "zijn" plaatsje zag, vaak uitwijkt naar het mandje boven de TV (als hij gewoon niet Cayok wegdrukt) :

Chester-20150323.jpg

[ Bericht 25% gewijzigd door mvdejong op 30-03-2015 15:17:07 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  woensdag 1 april 2015 @ 22:11:54 #85
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_151278791
Zojuist komt Cayok met een muis binnen, dus nu is deze vaardigheid bij alle 5 aangetoond. Interesse van de kant van Pepe werd heel erg niet op prijs gesteld, dus na een hoop gegrom is hij weer met de buit naar buiten vertrokken.

Ik heb trouwens deze week een dode duif onder de tuinbank maar eens opgeruimd. Het viel me op dat het beest verschillende ringen om beide poten had, zodat ik dus de eigenaar kon opbellen om door te geven waarom dit exemplaar niet thuis was gekomen.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  zaterdag 4 april 2015 @ 05:37:54 #86
7446 Pippi
Crazy cat woman
pi_151351328
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 maart 2015 18:43 schreef Holyme het volgende:
Ik heb het geloof ik al vaker gezegd, maar dit blijft een leuk topic om te lezen en wat hebben ze het toch getroffen bij je O+
En wat hebben wij het getroffen met een baasje die de verhalen hier neerzet :Y
Ik kom ook regelmatig hier kijken voor een update O+
  zondag 5 april 2015 @ 11:16:21 #87
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_151381933
Als het tijd voor zachtvoer is, dan zie je dat alle onderlinge spanningen tot verwaarloosbare proporties slinken. Dat komt goed uit, want tolerantie die ze op dat moment vertonen helpt om ook buiten die specifieke omstandigheid de verdraagzaamheid te bevorderen.

Als ik de vijf bakjes neerzet, dan vliegen ze eerst zo snel mogelijk naar een bakje; sommige beginnen direct te eten, maar de wat kieskeuriger katten, met name Diesel, willen nog wel eens voor de eerste hap al afhaken als de geur niet bevalt.

Blackie daarentegen schrokt een kwart van haar bakje leeg, en gaat dan op verkenning hoe de rest smaakt, en heeft er ook geen enkel probleem mee om haar kopje in de bak te stouwen waar een andere kat zit te happen, zelfs als dat haar grootste "vijand" van dat moment is. En mijn katers laten dat allemaal maar over zich heen komen, en gaan dan maar een ander bakje zoeken. Soms is dat het bakje waar Blackie begon, maar soms is weer een van de andere daar verder gegaan, en zo ontstaat een hele caroussel van katten die uit de verschillende bakjes eten. Blackie is meestal de eerste die genoeg heeft, Diesel en Pepe volgen, Cayok en Chester blijven meestal doorgaan totdat er alleen nog maar kruimels overblijven.

Gisteren leverde de caroussel nog een leuke situatie op, helaas was ik te laat met de camera : Blackie stond uit een bakje te eten, schuin vanuit links. Diesel stond uit het bakje links daarvan te eten, maar schuin vanaf rechts. Het gevolg was dat Blackie met haar buikje tegen de grond gedrukt zat te eten, terwijl Diesel nog maar net met zijn achterpoten bij de grond kwam, omdat hij over Blackie's achterkant heen stond. En Diesel is momenteel de kater waar de meeste spanningen mee zijn ...

En nog een kleine ontwikkeling waar ik blij van werd : Blackie kan Pepe wel verdragen, maar heeft weinig waardering voor het over-enthousiaste gedrag van die puber, dat hij vaak in speelse schijn-aanvalletjes uit. Maar gisterenavond, toen ik met een buurvrouw buiten stond te babbelen, liep Blackie meer dan een meter naar Pepe toe, om eventjes neusje-neusje met hem te gaan snuffelen. Heel, heel langzaam begint ze zich steeds meer te gedragen alsof ze echt in de groep functioneert.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  woensdag 15 april 2015 @ 22:00:43 #88
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_151725258
Twee muis-incidentjes deze week met een verrassing :
• Pepe kwam er 's avonds met eentje binnen; ik had niet het idee dat hij geduldig en gecontroleerd genoeg was voor dit kleine spul.
• Ik zit vanmiddag na het fietsen nog even op de tuinbank uit te puffen en mijn vocht-reserves aan te vullen, omringd door de 4 heren. Even later komt ook Blackie langs, met een grote muis, om half zes 's middags; hoezo zijn die knagers rond die tijd actief genoeg om gevangen te worden ?

Het viel wel op dat er de laatste tijd wel regelmatig een dooie muis bij de struiken tegenover mijn voordeur lag, ik had al het vermoeden dat die door Blackie werden aangedragen. Ze was niet zo blij met de interesse van Diesel en Pepe toen ze een keer haar buit mee naar binnen nam.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  vrijdag 17 april 2015 @ 12:38:02 #89
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_151770130
Chester begint te veranderen. Toen ik vanochtend stond te wachten totdat het water kookte, kwam hij binnen, en plofte op zijn rug naast mijn voeten : de uitnodiging was duidelijk, en resulteerde in een forse kroel-sessie (waarbij ik ook nog even 2 teken opruimde).

Toen ik na een lang ontbijt boven kwam, lag hij op Blackie's kussentje naast mijn toetsenbord (dat gaat Blackie niet leuk vinden, nu ruikt dat niet alleen meer naar haarzelf). En terwijl hij gewoonlijk toch niet rustig slaapt als hij onder handbereik is, of denkt te zijn, had hij er nu totaal geen moeite mee, en vond een incidenteel aaitje wel best.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  vrijdag 1 mei 2015 @ 10:41:24 #90
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_152174554
Zo, eindelijk eraan toegekomen om de hele collectie naar de dierenarts te brengen voor controles en injecties.

Vorige week de 3 jonkies, inpakken ging zonder veel problemen, en ook bij de DA gedroegen ze zich netjes. Pepe en Chester probeerden wel weg te komen, maar waren steeds zonder problemen op te pakken, Diesel probeerde overal een uitgang te vinden, en liep daarbij ook over de werkbank van de DA en stage-DA; hij eindigde achter de monitor van de DA, die er simpel overheen reikte om hem zijn prik te geven. Opvallend was de weging, de dikste, Diesel, was 6 kg, de slankere Chester ook, maar Pepe, die toch niet meer dan mollig is, was 8 kg ! En inderdaad, Chester en Pepe zijn ietsje groter dan Diesel, en 10% groter resulteert natuurlijk in 33% meer volume/gewicht.

Diesel en Pepe hebben me alweer vergeven, Chester is weer wat afstandelijker geworden; dat is volgens verwachting.

Gisteren de 2 oudjes gedaan. Met Cayok was het nogal een gevecht om hem in de transport-kooi te krijgen, hoewel alleen hij probeerde weg te komen, niet me aan te vallen. Hij liet wel zijn blaas leeglopen tijdens de worstelingen, dus ik kon direct een wasmachine draaien om de bekleding van de bank weer schoon te krijgen. Bij de DA gedroeg hij zich verder rustig. Blackie en Cayok zitten allebei iets over de 4 kg, voor Blackie blijft het verrassend hoe zo'n klein meisje zo zwaar kan zijn. Cayok is direct van wat teken ontdaan, waaronder een op zijn anusje. Een angst mijnerzijds dat hij mogelijk een beginnend schildklier-probleempje had, omdat hij altijd (samen met Chester) de resterende bakjes zachtvoer leegschraapt, maar toch rank en slank blijf, bleek ongegrond, zelfs met alle spanning was zijn hartslag rustig.

Toen ik de beestjes weer thuis had afgeleverd ben ik even boodschappen gaan doen, bij terugkomst wilde Blackie al weer aangehaald worden, Cayok bleef de rest van de dag op afstand, maar toen ik vanochtend onder de douche vandaan kwam, was het tijd voor een lange krabbel-sessie.

Ik ga ondertussen ook weer af en toe naar de singel, waarbij iedereen die het doorheeft meeloopt; alleen gaat Cayok nog achterlangs de struiken en geparkeerde auto's, die durft nog niet met Blackie op te lopen, hoewel ze het niet meer op hem voorzien heeft.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  vrijdag 8 mei 2015 @ 13:07:49 #91
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_152400946
Het begint weer beter weer te worden, dus ik ga loop een paar keer per week met de meute naar de singel. Het blijft toch een apart gevoel om met een handvol katten op stap te gaan, en ze dan rond jou te zien klooien en spelen. Mensen die altijd afgeven op het gebrek aan binding met katten zouden dit eens moeten zien. Toen ik onlangs even 10 minuten met een buurvrouw stond te babbelen, bleven ze allemaal binnen een paar meter afstand (de heren wel achter struiken en onder een auto), totdat we weer samen verder konden lopen.,

Er vallen wel wat dingen op :

• Chester heeft me weer vergeven dat ik hem in een mand heb gestouwd en naar de dierenarts heb afgevoerd. Hij heeft me dik twee weken nog meer dan gewoonlijk ontweken, maar kwam dinsdag-avond op het veldje bij de singel drie keer langs voor wat kroel- en knuffelwerk.

• Blackie lijkt steeds speelser te worden, ze sprint al vaker achter Pepe aan, of met hem mee. Maar ik heb haar ook al achter Diesel aan zien gaan, en als ze hem bijhaalt, krijgt hij een tikje tegen zijn achterwerk, en daar blijft het bij. Het is natuurlijk ook niet onmogelijk dat er ook een stukje dominantie in zit, maar de agressie van vorig jaar zit er duidelijk niet meer in. Gisteren deed ze zelf een aanvalletje op Cayok, en dat maakte ze niet eens af. En tijdens de wandeling van of naar de singel kunnen Blackie en de drie jongeheren elkaar probleemloos opzij duwen zonder dat er enige tekenen van boosheid ontstaan.

• Cayok loopt nog steeds liever achter de struiken langs, hij vertrouwt Blackie nog steeds niet voldoende. Na het schijn-aanvalletje zal dat niet direct veranderen.

[ Bericht 3% gewijzigd door mvdejong op 08-05-2015 13:21:23 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  dinsdag 12 mei 2015 @ 12:39:46 #92
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_152520070
Bij het voorstel-rondje in oktober werd gesuggereerd om ook de slaapplekjes op te nemen, en toen was mijn antwoord dat ze geen vaste plekjes hadden.

Ondertussen is dat veranderd, gewoonlijk zijn ze overdag alle 5 makkelijk te vinden :

slaapkamer :
• Diesel op mijn bed; als ik het nog niet opgemaakt heb gaat hij niet op de lakens liggen, maar neemt hij zijn toevlucht tot een reserve-deken die in een rek aan het voeteinde van mijn bed ligt, maar zodra ik dan mijn bed opgemaakt heb stapt hij over.
• Chester ligt in een mand onder mijn bed. Die mand heeft daar >10 jaar ongebruikt gelegen, mijn Burmezen zagen daar het nut niet van in.
• Cayok ligt in het hoekje achter de deur, ofwel in het mandje van uit Blackie's vorige huis is meegekomen, of op de sporttas die daarnaast ligt. Zeker als er wat gebruikte kleding (T-shirt, sokken, handschoenen, bandana's) ligt heeft de sporttas de voorkeur.

huiskamer :
• Blackie op het meest linker kussen op de bank.
• Pepe op een kussentje op de vloer in de buurt van de tuindeur.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  vrijdag 15 mei 2015 @ 08:42:36 #93
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_152613602
En natuurlijk veranderen die plekjes weer : een nog onbekend iemand uit de buurt had een kattenmand voor mijn deur neergezet. Mogelijk had die persoon medelijden met Blackie, die nog wel eens op mijn deurmat ligt te doezelen (als ze vindt dat het te hard waait om op het hek te zitten, maar wel buiten wil blijven), en wist hij of zij niet dat ze altijd naar binnen kan. Ik heb die mand in mijn huiskamer gezet, waarop Pepe er natuurlijk onmiddelijk in moest gaan liggen. Later heb ik er nog een kussentje in gelegd, en nu ligt Cayok er overdag in, en Chester 's avonds.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_152623232
Leuke updates weer. Het lijkt me een leuk gezicht, een wandeling maken met 5 katten die om je heen hangen. Het is ook leuk om te lezen dat er zoveel veranderingen blijven komen tussen de katten onderling en de katten en jou. En dat het steeds beter blijft gaan.
Heb je het kleine siameesje nog weleens gezien?

Het is jammer dat ik aan zo'n drukke weg woon, waardoor maar twee van mijn katten naar buiten mogen. Balthasar met zijn 14 jaar kan ik dat niet weigeren en Luna van 7 jaar gaat simpelweg buiten de bak plassen als ze niet minstens een paar keer per week een rondje kan doen. De andere hebben er gelukkig niet zo'n behoefte aan. Saartje (3) met drie pootjes mag niet, Rambo(12) de siamees en Bas(22) de noorse boskat hebben geen ervaring dus dat durf ik in deze wijk niet aan. Maar het is zo leuk als een kat buiten op straat mee wandelt.
  vrijdag 15 mei 2015 @ 15:56:58 #95
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_152623776
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 15:36 schreef miek221 het volgende:
Leuke updates weer. Het lijkt me een leuk gezicht, een wandeling maken met 5 katten die om je heen hangen. Het is ook leuk om te lezen dat er zoveel veranderingen blijven komen tussen de katten onderling en de katten en jou. En dat het steeds beter blijft gaan.
Heb je het kleine siameesje nog weleens gezien?
Die is vaker gesignaleerd, en lijkt wel ergens in de buurt thuis te horen. Alleen werd hij (?) de tweede keer in mijn tuin wat minder prettig bejegend door mijn menagerie, die beginnen wat territoriaal te worden.

Het vervaalde lapjes-exemplaar dat nu in Blackie's geboortehuis woont had deze week ook de pech in de struiken bij de singel te zitten toen ik even een rondje ging doen. Ze werd perfect ingesloten, hoewel het er naar uitzag dat het van mijn jongens meer interesse dan agressie was, maar zo zag zij het niet (blaas, grom, met natuurlijk reactie van de heren). Totdat ik even wat jongens wegstuurde en ze naar huis probeerde te komen, en daar een hele boze Blackie op haar weg vond; gelukkig respecteerde ook Blackie mijn stem en liet haar lang genoeg met rust dat ze thuis kon komen.

quote:
Het is jammer dat ik aan zo'n drukke weg woon, waardoor maar twee van mijn katten naar buiten mogen. Balthasar met zijn 14 jaar kan ik dat niet weigeren en Luna van 7 jaar gaat simpelweg buiten de bak plassen als ze niet minstens een paar keer per week een rondje kan doen. De andere hebben er gelukkig niet zo'n behoefte aan. Saartje (3) met drie pootjes mag niet, Rambo(12) de siamees en Bas(22) de noorse boskat hebben geen ervaring dus dat durf ik in deze wijk niet aan. Maar het is zo leuk als een kat buiten op straat mee wandelt.
Je zou eens kunnen proberen om af en toe een rondje te doen met een van de probleem-gevallen aan een lijntje (halsband of tuigje). Sommige katten vinden dat uitstekend, of iets dat ze accepteren als ze maar naar buiten kunnen. En je kunt kijken of je buitenlopers het dan leuk vinden mee te lopen.

Ik heb mijn vorige katten, 2 Burmese broertjes, de eerste weken aan de riem uitgelaten (elk afzonderlijk), zodat zij aan de buurt konden wennen, en de buurt wist dat die bij mij hoorden. Caesar vond het niet echt ideaal, maar Julius was er alles aan gelegen om de deur uit te mogen, en we zijn in die tijd verder van huis geweest dan wat later hun territorium is geworden.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_152623907
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 15:56 schreef mvdejong het volgende:

[..]

Die is vaker gesignaleerd, en lijkt wel ergens in de buurt thuis te horen. Alleen werd hij (?) de tweede keer in mijn tuin wat minder prettig bejegend door mijn menagerie, die beginnen wat territoriaal te worden.

Het vervaalde lapjes-exemplaar dat nu in Blackie's geboortehuis woont had deze week ook de pech in de struiken bij de singel te zitten toen ik even een rondje ging doen. Ze werd perfect ingesloten, hoewel het er naar uitzag dat het van mijn jongens meer interesse dan agressie was, maar zo zag zij het niet (blaas, grom, met natuurlijk reactie). Totdat ik even wat jongens wegstuurde en ze naar huis probeerde te komen, en daar een hele boze Blackie op haar weg vond; gelukkig respecteerde ook Blackie mijn stem en liet haar lang genoeg met rust dat ze thuis kon komen.

[..]

Je zou eens kunnen proberen om af en toe een rondje te doen met een van de probleem-gevallen aan een lijntje (halsband of tuigje). Sommige katten vinden dat uitstekend, of iets dat ze accepteren als ze maar naar buiten kunnen. En je kunt kijken of je buitenlopers het dan leuk vinden mee te lopen.

Ik heb mijn vorige katten, 2 Burmese broertjes, de eerste weken aan de riem uitgelaten (elk afzonderlijk), zodat zij aan de buurt konden wennen, en de buurt wis dat die bij mij hoorden. Caesar vond het niet echt ideaal, maar Julius was er alles aan gelegen om de deur uit te mogen, en we zijn in die tijd verder van huis geweest dan wat later hun territorium is geworden.
Het is vooral dat ik zelf angstig ben dat er een kat word aangereden. Ik ben twee jaar geleden een van mijn katten verloren die voor de deur is aangereden. Dus als het niet hoeft hou ik ze liever binnen. De enige twee die daar niet mee kunnen leven zijn bovengenoemde katten, dus het gaat goed zo. Al moet ik zeggen dat Bas laatst in de rieten schutting hing, maar dat is meer omdat het een flinke avonturier is ondanks zijn leeftijd, maar ik heb ooit eens gelezen dat dat ras-eigen is. Rambo heb ik weleens aan de riem meegenomen maar dat vond hij een drama, dus dat laten we maar zo. Met bas wil ik het ook eens gaan proberen, ik denk dat hij het wel leuk kan vinden.
  zondag 14 juni 2015 @ 11:59:05 #97
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_153516605
Blackie toont zich weer wat meer thuis, ze is deze week tweemaal met prooi binnengekomen.

Op woensdag-ochtend lagen al toen ik beneden kwam twee muizen op het tapijt in de huiskamer. Toen ik ontbijt ging maken hoorde ik het karakteristieke geluid van Blackie die niet blij is met de nabijheid van een van de heren, maar wat benauwd. Dat benauwde kwam door de dode, vette muis in haar kleine bekje. Makkelijk, kon ik na het ontbijt in een keer alledrie opruimen.

En zaterdag-ochtend kwam zij, ook toen ik ontbijt stond te maken, met een koolmeesje binnen, waarvan ze de ingewanden al had weggevreten. Ze liet haar prooi vallen, at wat droogvoer, en na nog wat vleeswaar tijdens mijn ontbijt vertrok ze weer, zonder de restanten verder een blik waard te gunnen. Pepe vond het wel leuk, speelde er nog even mee, en at daarna de rest op, zodat ik alleen wat veertjes hoefde op te ruimen.

Zaterdag-avond liep ik, met het hele vijftal op sleeptouw, richting singel, toen we een oude bekende tegenkwamen, een over-enthousiaste staalgrijze bearded collie (netjes aangelijnd door de eigenaresse). De drie jongeheren trokken zich redelijk ontpannen terug in de struiken, maar Cayok en Blackie draafden snel terug naar onze voortuin. Nadat het gevaar voorbijgetrokken was, liep ik met het drietal door, verwachtende dat ik het daarmee zou moeten doen. Tot mijn verbazing zat ik nog maar net op het grasveldje, toen de beide zwart-witte beestjes aangedribbeld kwamen, ze waren duidelijk samen opgetrokken. Niet dat Cayok nou echt Blackie helemaal vertrouwt, maar hij hoeft ook niet meer per se aan de andere kant van de struiken met ons op te lopen, dus hij begint het ook wat meer te accepteren; Blackie behandelt hem allang niet meer als een extra bedreiging (maar hij krijgt net zo goed een tik als hij wat onverwacht te dicht in de buurt is).

En Diesel heeft mij ook nog een groot compliment gemaakt. Vrijdag-avond kwam ik pas rond 8 uur thuis, en toen waren alleen Blackie, Cayok en Chester rond het huis. Toen ik hun eten had klaargezet kwam Pepe al binnen. Ik had in de auto al een telefoontje gekregen dat er op mijn werk iets nog niet goed ging, dus voordat ik voor mezelf kon gaan zorgen moest ik toch eerst even op zolder achter de computer om te kijken of ik een rol speelde in de oplossing van het probleem. Ik zat nog niet zolang, toen Diesel op mijn bureau plofte, een minuutje kroelde, en weer naar beneden vertrok. Hij was duidelijk binnengekomen, merkte dat ik ook thuis was en moest eerst mij begroeten voordat hij ging eten. Het echte respect van mijn "2nd in command" naar de leider van de groep (ikke dus).

Mijn vorige Burmees Julius had ook die gewoonte : eerst baas begroeten, dan eten, zelfs als hij daarvoor 2 trappen op en af moest sjokken. De enige keer dat hij eerst ging eten, en pas toen naar mij toe kwam (en toen zat ik in de huiskamer), wat toen hij een uur of 8 kwijt was geweest. Lang van huis zijn was voor hem echt ongewoon, en hij was ook duidelijk heel hongerig, dus ik denk dat hij ergens naar binnen was gelopen (elke open deur was voor hem een evidente uitnodiging om binnen te komen) en opgesloten had gezeten.

Plaatjes van standaard slaap-plaatsjes :

Diesel bed.jpg

Diesel wil blijkbaar alle ruimte hebben om zich uit te strekken, tussen ergens 7 uur 's ochtends en tenminste 1 uur 's middags ligt hij hier. Chester ligt dan in de mand onder het bed, maar dat is niet te fotograferen.

Cayok heeft deze mand geannexeerd vanaf het moment dat ik deze van mijn voordeur naar mijn huiskamer verplaatste :

Cayok mand-1.jpg
Cayok mand-2.jpg

Chester heeft er een keertje ingelegen, en ook de beide broertjes moesten dat een keer uitproberen, helaas alle 14+ kg tegelijk, zodat het mandje permanent enigzins vervormd is geraakt :

Diesel & Pepe mand.jpg

[ Bericht 3% gewijzigd door mvdejong op 14-06-2015 19:40:53 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  zondag 14 juni 2015 @ 12:56:17 #98
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_153517656
En even een foto-gallerij van wat avondjes bij de singel. Maar even gespoilerd, 19 foto's 2+ MByte is met name voor mobiele devices onaardig.

Optrekken met een aantal katten (helaas nog geen foto met alle 5 erop).
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Diesel :
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Pepe :
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Diesel en Pepe samen :
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
en ja. er zijn daar ook bomen :
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Cayok :
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Blackie :
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Verschillende combinaties :
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En we hadden een eend die op de begane grond een nest had, achter een plank achter de kliko links-boven op de foto. Pepe moest er altijd gaan kijken, waarbij de moeder met een hoop kabaal tevoren schoot. Pepe keek dan even, en liep weer weg. Het was echt interesse, geen jagen, want terwijl een boze eend best indrukwekkend is, zou Pepe met zijn 8+ kg haar wel eronder krijgen. Maar hij deed geen poging, en ging ook niet in een jacht-houding die kant op.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 14-06-2015 13:08:39 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_153517745
Je foto's doen het niet :@


Edit; nu wel. Vaag :P
  zondag 14 juni 2015 @ 13:01:59 #100
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_153517776
quote:
1s.gif Op zondag 14 juni 2015 13:00 schreef Puala het volgende:
Je foto's doen het niet :@

Edit; nu wel. Vaag :P
Nee hoor, gewoon een edit-foutje, ik had bij het maken van de lijst het streepje achter "Singel" vergeten.

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 14-06-2015 13:16:26 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')