abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_153517783
registreer om deze reclame te verbergen
Leuke fotoreeks :Y
  zondag 14 juni 2015 @ 13:05:04 #102
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_153517830
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2015 13:02 schreef Puala het volgende:
Leuke fotoreeks :Y
Ik nam met name het toestel mee omdat ik wat foto's van Diesel wilde hebben. Terwijl hij binnen uitstraalt dat hij een lieve knuffel is, zie je buiten een hele verandering, hij is dan heel alert, hij heeft daar echt het gevoel dat hij zijn verantwoordelijkheid als groeps-leider heeft.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_153518626
Ik vind dit 1 van de leukste topic reeksen...ben elke keer weer reuze benieuwd naar je katten gezelschap.
  zondag 14 juni 2015 @ 20:01:49 #104
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_153528305
registreer om deze reclame te verbergen
De opvallende terughoudendheid van Diesel en Pepe als het gaat om mijn bank (verboden terrein bij de vorige baas ?) begint af te nemen, met name Pepe komt bij het ontbijt graag even kroelen, en gaat zich daarna een kussen verder even goed wassen.

Aan de ene kant leuk, aan de andere kant ruiken de kussens voor Blackie nu veel te veel naar een kater, die gaat niet meer op haar standaard slaapplekje liggen. Ik heb maar weer een grote handdoek opgevouwen en op de leuning gelegd, dan is zij weer tevreden.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  maandag 15 juni 2015 @ 12:08:57 #105
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_153545189
De relatie tussen Cayok en Blackie doet me denken aan een stuiver-romannetje waarin de beide hoofdpersonen elkaar haten, maar waarvan je weet dat ze uiteindelijk samen zullen komen.

Het begon gisterenavond heel goed. Toen ik richting singel vertrok, lag Blackie binnen te doezelen, en Cayok stapte naar binnen zodra ik de deur opendeed. Toen Cayok doorhad dat we gingen lopen, liep hij weer naar buiten. Blackie kwam ook snel, liep naar Cayok toe, en ze stonden even neusje aan neusje te snuffelen. Cayok weliswaar ietsje teruggetrokken, maar hij deed toch wel mee totdat Blackie weer ophield.

Op het grasveldje bij de singel was Cayok voor zijn doen nogal druk, hij kwam veel kroelen, en op een gegeven moment ging hij zelfs bij Blackie in de buurt over de grond liggen rollen, een teken dat hij toch ook vriendelijke bedoelingen heeft. Helaas was hij iets te druk, want toen ik even Blackie krabbelde, kwam hij veel te enthousiast aanstuiven om mee te doen, wat Blackie toch als een bedreiging zag ... Hij ging later ook midden op het grasveld zitten, terwijl hij gewoonlijk vlak bij of in het struikgewas ligt, en verhuisde op een gegeven moment naar het fietspad. Helaas, iets te dicht bij Blackie, volgens haar, dus weer ruzie.

Toen we naar huis gingen wilde Cayok in de struiken even een plasje plegen, en kreeg weer Blackie over zich heen, dus hij spurtte naar huis.

Maar toen ik de deur opendeed, en Blackie direct naar binnen wilde, moest ze langs Cayok en kreeg ze een mep terug.

Toch, ze tonen beide enige interesse in een vriendelijker verhouding, dus ik heb nog hoop.

Tijdens het verblijf aan de singel waren Diesel en Pepe aan het proberen een muis te vangen die veel te vroeg actief was geworden, maar dat lijkt niet gelukt te zijn. Maar vanochtend lag er wel 1/3 muis in de huiskamer, alleen nog het achterste stukje.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  donderdag 18 juni 2015 @ 18:36:38 #106
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_153645452
Even boodschappen doen kan nog interessant zijn. Zo had ik weer de nodige moeite om te voorkomen dat Blackie meeliep naar het winkelcentrum, en bij terugkomst werd ik op de hoek van ons territorium klagelijk begroet, en ze liep mee tot aan de voordeur.

Maar ik zag bij de buren iets op hun tuinpad : een dode mol. Zij hebben geen huisdieren, en de mijne liggen ook graag in hun tuin, dus de vraag is alleen : welke van mijn vijftal heeft dat gedaan ? Gezien het geduld dat nodig is om een ondergrondse mol op het geluid te volgen totdat hij (zij ?) de kop boven de grond steekt, zie ik Diesel als de meest waarschijnlijke dader.

Ik heb de restanten maar in mijn vuilnisbak gekieperd (bij de rest van de recente slachtoffers).

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 18-06-2015 20:45:06 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_153647096
registreer om deze reclame te verbergen
Heerlijk die jagers. Bij jou in de buurt zal een stuk minder ongedierte zijn dit seizoen :D
"Do me a favor, try not to think, you're going to hurt yourself"
"You go to heaven for the climate and hell for the company"
  maandag 22 juni 2015 @ 22:02:25 #108
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_153758611
Je bent een vogeltje, je fladdert wat door de lucht. Je begint moe te worden, dus je ziet een leuke boom en strijkt op een tak neer. En dan ontsnap je nog maar ter nauwernood aangezien er 3 katten in diezelfde boom rondhangen.

Het had me niets verbaasd als dat beestje alsnog met een hartaanval uit de lucht was komen vallen.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  donderdag 25 juni 2015 @ 09:50:44 #109
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_153824834
De onbekende buur die een mandje voor de deur had neergezet voor Blackie, heeft later nog een bananen-doos met een gewoon kussen erin neergezet. Blackie, en soms ook Chester, maakten daar wel gebruik van, maar dat stond toch echt teveel in de weg. Ik heb de doos toen tijdelijk in het portiek van mijn berging neergezet, en een briefje opgehangen om dit niet meer te doen, en te vragen gewoon even aan te bellen om erover te praten. Geen reactie. Maar Blackie en Chester het een prettig plekje vinden, dus ik heb de doos maar vervangen door een plastic mand, en Blackie lag er een uurtje later al weer in.

Met dit weer leeft Blackie toch al buiten, ze komt alleen voor eten binnen, en soms 's avonds laat om een paar uurtjes naast me op de bank te slapen. Ik was dus best verrast en blij dat ze vanochtend op de bank lag te doezelen toen ik beneden kwam. Ze sprong naar beneden, net toen Cayok uit de tuin binnenkwam. Nou is Blackie buiten dominant, maar binnen is Cayok dat, maar het meisje verrastte me door niet te gaan piepen, maar rustig op hem af te lopen en wat te gaan snuffelen, waarbij Cayok nu ook zijn kopje uitstak, en dus echt meedeed. Toch weer een heel klein stukje vooruitgang in de verhouding tussen die twee.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  donderdag 25 juni 2015 @ 20:10:24 #110
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_153838680
Het is lekker zonnig, en een graadje of 20 buiten. En zojuist komt Blackie op de bank liggen. Lief kindje.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  vrijdag 26 juni 2015 @ 21:55:14 #111
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_153868440
Als je met 5 katten naar een singel gaat, en ze gaan daar af en toe stevig ravotten, dan kun je er op wachten, en vanavond was het zover.

De beide oudere, zwart-met-witte exemplaren hielden zich bij mij in de buurt op, Diesel had een plekje met zacht gras aan de waterkant gevonden, en Chester was, na even bij mij een aaitje gehaald te hebben, bij hem in de buurt gaan liggen.

Na een verkennend rondje over het grasveldje gedaan te hebben voegde Pepe zich bij zijn leeftijds-genootjes, en begon met zijn broertje het standaard spelletje van afwisselend likken en worstelen uit te lokken. Vrij snel had Diesel er genoeg van, en ging een eindje verderop zitten. Pepe wilde blijven klieren, en kon nog net met zijn poten bij de staart van zijn broertje, maar die had er echt geen zin in. Ik zag het aankomen, Diesel draaide zich om en haalde fel uit, waarop Pepe achteruit deinsde en ruggelings de singel inrolde. Hij ging niet kopje onder, en was er ook in een paar seconden uit (vlak bij de oever kan hij zelfs wel staan), maar hij was toch wel heel, heel erg nat.

Natuurlijk wilde de rest weten wat er met hem aan de hand was, maar het laatste wat hij kon verdragen was dat kwartet groepsgenootjes uitgebreid aan hem ging snuffelen, dus hij begon zich richting huis terug te trekken. Ik heb hem maar zijn zin gegeven, want ook mij wilde hij niet in de buurt hebben. Hij voelde zich overduidelijk diep-ellendig. Ik lag echter zowat dubbel van het lachen. Om met Mrs. Slocombe (Are You being served ?) te spreken : "There is nothing more pathetic than a wet pussy !".

Thuisgekomen heb ik snel eerst een handdoek, en toen een kleffe kat gepakt, en hoewel hij aanvankelijk probeerde weg te komen, spinde hij toen al zelfs voor zijn doen luidruchtig. Ik kon hem al redelijk droog krijgen, en op een gegeven moment kroop hij zelfs wat weg in de handdoek.

Ik heb daarna het rondje katten-snoepjes gedaan, en vervolgens heb ik de handdoek weer gepakt en de overgebleven echt kletsnatte plekken, onder weinig overtuigend tegenstribbelen, en gespin, gedaan. Hij vond het pas echt vervelend toen ik hem omrolde en zijn achterpoten onder handen nam, maar toen ik hem liet gaan liep hij weg, hij ging niet echt op de vlucht.

Pepe is nu wel droog genoeg dat hij met dit weer niets zal oplopen. Maar hij zal zich nog heel veel wassen gedurende de nacht, en ik denk dat Diesel en Chester hem wel zullen helpen met de plekjes die hij zelf niet kan bereiken.

Update een kwartiertje later : Ik liep net even naar buiten, waar hij zich op de tuinbank zat te wassen, en mijn groet werd beantwoord met het "ieuw" dat betekent dat hij aangehaald wil worden. Ik heb de laatste paar vochtige plekjes nog wat droger gewreven, en hij voelt over het grootste deel al weer droog, warm en zacht aan.

[ Bericht 2% gewijzigd door mvdejong op 26-06-2015 22:08:19 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  zaterdag 27 juni 2015 @ 10:26:46 #112
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_153876922
Vanochtend was de waterkat zo mogelijk nog knuffiliger dan gewoonlijk, dus mijn ingrijpen is wel geaccepteerd. Ik moet hem wel in de gaten houden, want het singelwater is niet echt fris, maar gelukkig heeft hij het, voor zover ik kan beoordelen, niet binnengehad.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_153877801
Ach, afdrogen vinden katten meestal wel te doen
Mijn kat is eens in de dreksloot beland. Kwam zwart/groen en stinkend binnen. Dan moet er toch wel even gedoucht worden.
Binnen een half uur, 2 buren die kwamen vragen of alles in orde was. Zo'n herrie had meneer gemaakt in de badkamer.
  zaterdag 27 juni 2015 @ 13:09:41 #114
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_153879373
Pepe voelde zich aanvankelijk zo beroerde dat hij de nabijheid van noch zijn groepsgenootjes, noch van mij kon verdragen. Thuis liet probeerde hij me ook te ontlopen, maar niet fanatiek genoeg. Ik heb na de eerste afdroogbeurt wel aan de handdoek geroken om te beoordelen of een gang naar de badkamer nodig was, maar dat heb ik niet gedaan, hij rook gisterenavond nog wel enigzins naar de singel, vanochtend al niet meer. Ik ben blij dat hij het redelijk over zich heem liet komen, met zijn formaat en gewicht zou ik liever niet meemaken wat er gebeurt als hij zich voluit verzet.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  maandag 29 juni 2015 @ 12:06:37 #115
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_153922875
Het enthousiasme voor het wandelingetje naar de singel is soms onverwacht groot. Na een paar avonden met een verminderde deelname (Blackie was niet binnen gehoorafstand, of Chester wilde niet van de tuinbank opstaan), leek het gisteren helemaal een kleine opkomst.

Blackie lag al vanaf een uur of half 8 op de bank, zowat in coma, en ik verwachtte niet dat ze mee zou willen, zeker omdat ze eerder die dag een incidentje met Cayok had (zij lette niet op, hij besloop haar en gaf haar een tik over haar achterkant, zij lanceerde zich met 4 poten 30 cm de lucht in), dus toen ik de deur uitliep liet ik haar maar liggen. Van de heren lag Chester op de bank, Diesel en Pepe op het dak van de berging, en Cayok kwam op me aflopen.

Pepe kwam ook vrij snel omlaag, maar de andere twee heren maakten geen aanstalten om in beweging te komen, dus het leek erop dat ik maar met 2 katten zou gaan lopen. Ze waren allebei erg kroelerig, dus de voortgang was wat langzaam, en toen ik omkeek bleken de andere 3 ook onderweg, Blackie had een snelle gang gemaakt : kattenluik achter -> dak van de berging -> weer omlaag, ook zij wilde beslist mee.

Onderweg ging Chester ook nog eens drie keer voor mijn voeten liggen om gekrabbeld te worden, dat beest krijgt ook steeds meer van die buien dat bij aandacht en handen opeist, zijn ingezette verandering gaat langzaam verder. Het valt soms ook op in zijn blik, de gebruikelijk argwaan/voorzichtigheid is soms afwezig, dan kijkt hij me met een hele open uitdrukking aan.

Die tik die Cayok uitdeelde lijkt een voortzetting te zijn van de aanvalletjes die Cayok de laatste tijd wel vaker doet. Het is geen echte agressie, en Blackie lijkt ze, buiten het moment zelf, eigenlijk te negeren, het zit ergens tussen dominantie en speels uitdagen in. Ik krijg het idee dat Cayok momenteel zelf niet helemaal weet wat hij met Blackie wil.

O ja, Pepe heeft geen trauma opgelopen van zijn zwem-partij, hij stond onbezorgd te drinken uit te singel op de plaats waar hij erin was gevallen.

[ Bericht 1% gewijzigd door mvdejong op 29-06-2015 17:40:56 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  dinsdag 30 juni 2015 @ 09:16:23 #116
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_153946666
Ik zat gisterenavond op de tuinbank voor, met een gelukkige Pepe tegen me aan (en dan is die tweezits tuinbank vol). Cayok liep rond, en kwam steeds langs voor aanhalen, maar omdat ik op de bank zat, was dat wat lastig. De buurvrouw van het volgende huis kwam een tijd babbelen, en op een gegeven moment streek Cayok tegen haar benen en ging met zijn kontje naar haar staan, staart omhoog, duidelijk een verzoek tot aanhalen. Helaas voor hem vindt zij katten op een afstand wel leuk, maar durft ze niet aan te raken door wat nare ervaringen.

Maar ik wist even niet wat ik zag, die argwanende Cayok die iemand anders benadert. Nou kent hij haar natuurlijk al van een afstandje, en geeft haar afstandelijkheid hem dan wat meer vertrouwen. Maar ook is die buurvrouw van Indonesische afkomt, en Cayok is een naam die uit diezelfde contreien stamt, en ik had al eens geoppperd dat hij wel eens meer een vrouwenkat zou kunnen zijn. Dus mijn theorie dat hij een groot deel van zijn leven bij een (vermoedelijk wat oudere) Indonesische dame heeft geleefd wordt weer wat waarschijnlijker.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  woensdag 1 juli 2015 @ 13:25:33 #117
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_153976758
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 12:06 schreef mvdejong het volgende:
Die tik die Cayok uitdeelde lijkt een voortzetting te zijn van de aanvalletjes die Cayok de laatste tijd wel vaker doet. Het is geen echte agressie, en Blackie lijkt ze, buiten het moment zelf, eigenlijk te negeren, het zit ergens tussen dominantie en speels uitdagen in. Ik krijg het idee dat Cayok momenteel zelf niet helemaal weet wat hij met Blackie wil.
Toen ik gisterenavond van de singel terugliep, bleef ik onderweg even met een buurman praten. Cayok en Blackie bleven beide in onze buurt, de rest liep door. Op een gegeven moment ging Cayok in een portiek liggen, en Blackie zag dat. Ze sloop vervolgens uit zicht langs de muur, en nam na een hoop overdreven kont-wiegen een spectaculaire sprong naar Cayok, tot iets van 25 cm voor hem, en Cayok reageerde daar niet eens echt fel op. We lijken nu wederzijdse speel-/uitdaging-/dominantie-aanvalletjes te krijgen.

En vanochtend liet ik Blackie door de voordeur binnen, en kort daarna kwam Cayok via het kattenluik achter binnen, waarop Blackie weer direct naar hem toeliep voor wat neusjes-snuffelen.

Schattig zo.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_154029116
Het is altijd leuk om zulke ontwikkelingen te volgen. Het is wel handig als je de lichaamstaal goed kent.
  vrijdag 3 juli 2015 @ 15:41:43 #119
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_154032750
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 13:12 schreef Teslynd het volgende:
Het is altijd leuk om zulke ontwikkelingen te volgen. Het is wel handig als je de lichaamstaal goed kent.
Het is voor niet-ingewijden soms moeilijk het verschil te zien tussen spelen, uitdagen en echte oorlog.

Als je soms mijn 2 broertjes met elkaar tekeer ziet gaan, denk je dat het eindigt met tenminste 1 dode kat, met 6+ en 8+ kg is zo'n knokpartij best spectaculair. Als je even een halve minuut wacht liggen ze elkaar af te lebberen, waarna ze weer verder gaan.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_154037446
Ik heb twee berenwelpjes kunnen volgen via internet. Het waren twee meisjes, maar eerst werd gedacht dat het de meestvoorkomende tweeling van jongetje en meisje was. Die ene was een tomboy, wou eeuwig en altijd stoeien en bomen inrennen. De ander was een meisje meisje en zo braaf mogelijk. Het was geen gezicht in het winterhol. De een wou slapen en de ander probeerde telkens een stoeipartij voor elkaar te krijgen. Ze hadden lang sterke overeenkomsten met mensenpeuters. Kittens zijn gelijk roofdieren.

Kattentaal versta ik vrijwel niets van. Ik heb wel geleerd, mede door de beren, dat een kat je niet gemeen krabt als hij op z'n rug ligt en je kriebelt zijn buikje. Dat is een fysieke inklap-reflex. Helaas hebben ze van die scherpe nagels.
  zaterdag 4 juli 2015 @ 11:50:11 #121
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_154054750
Toen ik gisterenavond even wat in de kliko gooide, raakte ik in gesprek met de buren, en dat liep wat uit zodat het loopje richting singel er bij inschoot. Wat ertoe leidde dat het hele vijftal zich rond ons bleef ophouden. Cayok ging in zijn behoefte aan aanhalen dit keer zowel bij de buurvrouw als bij de buurman langs, en die laatste had geen problemen om hem aan te raken, hoewel Cayok het zelf nog wel wat eng vond, hij deed steeds vrij snel een stapje vooruit. En als sluitstuk liet zelfs Diesel zich even door hem aanhalen. Dus, met de menslievende Blackie erbij, mag hij nu 3 van de 5 aanraken.
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2015 18:36 schreef mvdejong het volgende:
Maar ik zag bij de buren iets op hun tuinpad : een dode mol. Zij hebben geen huisdieren, en de mijne liggen ook graag in hun tuin, dus de vraag is alleen : welke van mijn vijftal heeft dat gedaan ? Gezien het geduld dat nodig is om een ondergrondse mol op het geluid te volgen totdat hij (zij ?) de kop boven de grond steekt, zie ik Diesel als de meest waarschijnlijke dader.
Vergissing mijnerzijds. Met de buren van de andere kant kwam dit onderwerp aan de orde, en die konden mij vertellen dat dit slechts een van de drie mollen was die de afgelopen anderhalve week in hun tuin was gedeponeerd, en tot mijn verbazing kon de buurvrouw naast hun weer vertellen dat het Pepe was die voor tenminste eentje daarvan verantwoordelijk was, want ze kent de broertjes voldoende om ze uit elkaar te houden ("nee, niet die ... ja, die" toen kort na elkaar Diesel en Pepe even kwamen kijken wat we daar stonden te doen). En voor het geval ik er nog aan getwijfeld had, zat ik een uurtje later binnen op de bank toen Pepe een levende mol in de huiskamer losliet. Toen hij er na een paar minuten genoeg van had om te kijken hoe dat arme beest probeerde zich over glad laminaat voort te bewegen heb ik hem maar in de struiken gelegd. Ik weet niet hoe het hem vergaan is, een tijdje later waren Diesel en Chester opvallend aanwezig rond die plek.

4 mollen in zo'n korte tijd, het lijkt erop dat we naast een muizenplaag (Blackie deponeert elke ochtend weer een muis op straat voor het huis) ook een mollenplaag dreigen te krijgen. En mijn gezelschap gaat met veel genoegen de strijd daartegen aan.

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 04-07-2015 17:57:30 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  zaterdag 4 juli 2015 @ 22:35:22 #122
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_154071541
Mila, de bijzonder mooie poes die nu woont in het geboortehuis van Blackie, wordt momenteel grotendeels genegeerd door mijn handvol als we er, op weg naar de singel, langslopen. Ze wil geen vriendjes met ze worden, dat weten ze nu wel, en dan is de interesse weg.

Ze moet natuurlijk niet om problemen vragen, en vandaag deed ze dat wel. Onderweg waren we haar gepasseerd terwijl zij vanuit haar tuintje boos keek, maar na een kwartiertje zag ik haar eerst buiten het tuinhek zitten, en in fasen steeds dichterbij komen, totdat ze middenop het fietspad ging zitten, minder dan 2 meter van me vandaan, met dikke staart en hoge rug. Blackie, die vlak bij me zat, reageerde aanvankelijk met diep gegrom op de nabijheid van haar rivale, maar kwam vrij snel weer tot rust, en deed zelfs haar oogjes weer dicht. Mila bleef strak staren, en die volharding werd niet geaccepteerd door mijn luitenant, Diesel. Die kan bedreigingen van zijn troep niet waarderen, en al krijgt Diesel niet het respect van Blackie dat hij eigenlijk verwacht, ze is voor hem wel degelijk een deel van de troep. Dus hij kwam plotseling in actie, vloog tussen de struiken vandaan en joeg Mila terug naar haar tuin. Gelukkig voor haar past zij wel, maar die dikkerd niet door de spijlen van het hek, dus toen zij eenmaal terug in haar tuin was vond Diesel het wel best. Als hij echt kwaad had gewild, was hij probleemloos over het hek gesprongen, dat heb ik hem wel zien doen, maar het was voor hem voldoende dat ze naar haar eigen terrein was verdreven. Hij ging nog even wat over de grond liggen rollen, en kwam daarna weer ontspannen bij ons terug.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  zondag 5 juli 2015 @ 18:41:07 #123
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_154092964
Ik was vanmiddag even bij een buurvrouw om een defecte lichtschakelaar te vervangen, en bij terugkomst stond Blackie op de deurmat, die was niet zo blij met de opgestoken wind. Ze liep mee naar binnen, ging een hapje eten, en sprong na een korte kroelbeurt op het kozijn voor een wasbeurt. Toen ze daarmee klaar was, keek/rook ze even in de mand boven de TV, maar dat leek toch geen goede slaapplaats, en sprong terug naar het tafeltje. Ook de bank leek haar niet te kunnen bekoren, dus ging ze maar bij mij op schoot liggen (dat was een half jaar geleden voor het laatst).

Een tijdje later kwam Pepe binnen, en die wilde ook een krabbel. Ik kon moeilijk vooroverbuigen met mijn bezetting, dus sprong hij uiteindelijk maar op de bank. Blackie keek met waterige oogjes naar de bezoeker, en doezelde weer verder. Pepe kreeg zijn krabbel, deed een wasbeurt aan het andere einde van de bank, en wipte toen over naar de stoel die momenteel zijn favoriete slaapplekje is geworden.

Zo heeft ze ruim een uurtje liggen doezelen, waarna ik toch mijn benen wat moest verplaatsen; de beweging vond ze geen probleem, maar een luide pop ergens uit een gewricht deed haar toch afspringen. Waar Diesel, die net binnenkwam, even om haar heen begon te draaien, hij is nog niet echt blij met haar (en net zoals met Cayok : binnen is hij de baas, buiten jaagt zij hem soms nog de struiken in). Maar Diesel ging niet toch echte actie over, en Blackie begon niet eens te jengelen, ze begint steeds meer ontspannen te reageren op andere katten. Wat gisteren al bleek toen ze besloot niet in te gaan op de zeer expliciete provocatie van aarts-vijandin Mila.

Update : 't is wat guur buiten (naar verhouding dan), en dus heeft het meisje een kleine 2 uur naast me op de bank liggen slapen. Ze is niet eens op de handdoek op de leuning gaan liggen, maar gewoon op de kussens, ondanks dat Pepe daar vanmiddag nog op lag. Dus weer een stukje meer acceptatie, en het versterkt het proces omdat zij nu weer een beetje geur van de heren met zich meedraagt.

[ Bericht 10% gewijzigd door mvdejong op 05-07-2015 23:21:09 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  woensdag 8 juli 2015 @ 09:48:14 #124
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_154163831
Gisteren begon ik het loopje met 3 katten, Cayok en Chester lagen nog in de huiskamer. Ik was nog geen 25 meter verder of Cayok had zich al aangesloten, maar toen we bij de singel waren had ik er nog steeds maar 4, dus ik dacht dat het daar wel bij bleef. Maar 5 minuten later verscheen het kopje van Chester om de hoek, en toen hij zag dat we inderdaad op het grasveldje rondhingen kwam hij heel snel aandribbelen om een krabbel van me te krijgen. Toen hij uitgekrabbeld was ging hij net buiten handbereik liggen.

Dat laatste is ook opvallend, hij probeert gewoonlijk dicht bij een andere kat te gaan liggen (gewoonlijk Diesel), maar het lijkt erop dat ik nu ook een warm/veilig gevoel geef, terwijl hij vroeger juist liever wat verder van me af bleef. Toch nog zulke veranderingen na meer dan 2 jaar.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  woensdag 8 juli 2015 @ 16:48:23 #125
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_154174408
Hoezo even wat slechter weer : ik loop zojuist naar beneden en tref alle 5 slapend in de huiskamer aan.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  vrijdag 10 juli 2015 @ 09:20:24 #126
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_154215357
Gisteren liep Blackie naar buiten, en kort daarna volgde Cayok, en terwijl de stoep toch best breed is, ging hij een half metertje van haar af zitten, zonder dat er opwinding ontstond; Blackie ging zich uitgebreid zitten wassen, altijd een teken van rust en vertrouwen. Ik kon nog net een plaatje schieten toen hij weer in beweging kwam :

Cayok+Blackie.jpg

De andere drie hadden zich weer op de bank genesteld :

3jonkies_bank-1.jpg
3jonkies_bank-2.jpg
3jonkies_bank-3.jpg
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_154217174
Wat een heerlijke plaatjes weer!
We have far more in common than that which devides us..
  vrijdag 10 juli 2015 @ 17:32:12 #128
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_154226625
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 11:06 schreef Kaatje1 het volgende:
Wat een heerlijke plaatjes weer!
Heel veel buurtbewoners, ook hondenbezitters, raken helemaal vertederd van mijn groep.
En ze beginnen nu populair te worden bij tuin-fanaten vanwege hun handigheid met mollen.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  zaterdag 1 augustus 2015 @ 11:50:40 #129
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_154815295
De buren zijn met vakantie, eigenlijk wel jammer, want ik had wel eens willen weten hoe ze gereageerd hadden als ze na het opstaan met hun tuin geconfronteerd waren geweest zoals die er gisterenochtend bijlag :

TuinBuren.jpg

Ik heb natuurlijk geen zekerheid, maar de kans is verwaarloosbaar dat dit niet door eentje uit mijn groep is aangericht, met Pepe als grootste kanshebber, en Cayok als de enige die ik er niet voor aanzie om een duif aan te pakken. Overigens lagen er alleen veren, geen andere onderdelen, dus ik denk dat het beest heeft weten te ontsnappen. Of een andere kat, al dan niet uit mijn groep, heeft het karkas elders heengesleept en daar verder verorberd.

Dus ik heb maar even een gazonhark en een emmer gepakt.

Met Blackie loopt het wat momenteel wat minder, ze komt alleen nog maar thuis voor eten, omdat ze nu met 3 van de heren wat incidentjes heeft gehad, zonder dat er nou echt sprake is van uitlokking of over-reactie. Bovendien had ze weer heel veel last van de vlooien-allergie, dus heb ik haar moeten behandelen, wat ze echt haat. Maar ze loopt nog steeds mee naar de singel, en ook vanochtend was ze al in de huiskamer toen ik onder de douche vandaan kwam, en ze was in voor een goede kroel-beurt. Het kan natuurlijk zijn dat ze dat geluid al kent en zich dan komt melden voor het rondje vleeswaar.

Cayok heeft zich de afgelopen week een dagje echt laten kennen. Als hij 's ochtends uitgespeeld is, dan gaat hij graag slapen op mijn bureau-stoel. Helaas werk ik de laatste tijd veel vanaf huis, dus moet ik heb er toch vanaf hebben. Tegenwoordig springt hij al niet eens meer direct weg als hij me aan hoort komen, en dinsdag bleef hij om me heen hangen om gekrabbeld te worden : op het kussentje op de scanner, recht voor mijn toetsenbord, op het andere bureau, om uiteindelijk te gaan liggen op het kussentje direct naast mijn toetsenbord (daar neergelegd voor Blackie). Op een gegeven moment lag hij zelfs op zijn ruggetje om zijn buik te laten krabbelen, en uiteindelijk heeft hij daar een uurtje of twee rustig liggen slapen. Dat is best bijzonder voor hem, om "onder handbereik" te gaan slapen, maar hij had er zelfs weinig problemen mee als ik zijn staart even opzijveegde om bij sommige toetsen te kunnen.

Update : Vanochtend moest ik hem ook weer van mijn stoel "jagen", en hij vertrok naar beneden, maar een half uurtje na het schrijven van deze post kwam meneer weer terug, ging eerst op de scanner zitten voor een hoop krabbelen, en verhuisde daarna naar het kussentje om half op zijn rug verder behandeld te worden. Het was wat aan de late kant voordat ik aan boodschappen kon beginnen.

Update 2 : Toen ik terugkwam van boodschappen, lag hij weer op de stoel. Hij stapte direct over naar het kussentje, en een langdurige kroel-partij volgde.

Wat is er toch met die oude jongen gebeurd dat hij zo graag wil kroelen, maar zo bang is geworden ?

O ja, en toen hij vond dat het buikje-krabbelen toch wat te ver ging, sprong hij niet weg, maar begon zachtjes mijn vingers te happen, likken en sabbelen. Hij vertrouwt er nu blijkbaar op dat die zachte correctie wetkt.

[ Bericht 1% gewijzigd door mvdejong op 03-08-2015 11:54:43 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  zaterdag 8 augustus 2015 @ 17:50:00 #130
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_155018287
Stoeiende katten zijn heerlijk om naar te kijken, en gisteren een redelijk spectaculaire ontknoping gezien. De zwaargewicht-broertjes Diesel en Pepe waren bij de singel even aan het ravotten, en op een gegeven moment zaten ze een meter of 4 van elkaar af en bestormden elkaar. Ze besloten tegelijkertijd de strategie te gebruiken om over de ander heen te springen om hem zo te verrassen. Het resultaat was een forse botsing ruim een halve meter boven de grond, apart om te zien en te horen. Na wat onderling wassen werd er weer op de begane grond verder geworsteld.

Toen ik vanochtend boodschappen ging doen kwam Pepe piepend uit de struiken waar ik langsliep. Na wat kroelwerk ging ik verder, maar hij wilde de grens van zijn territorium duidelijk niet overschrijden, wat leidde tot het spektakel van een grofgebouwde 8+ kg kater die mij met kitten-geluiden duidelijk maakt dat hij zich verlaten voelt. En o, wat was hij weer blij toen ik terug was.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  donderdag 13 augustus 2015 @ 16:03:56 #131
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_155181229
Blackie leeft nog steeds buiten, maar is altijd op tijd voor eten binnen, en na het avond-eten ligt ze vaak uit te buiken op de warme stoep voor het huis, regelmatig vergezeld van een of meerdere van de heren, zonder problemen. Ook is ze er meestal bij als we naar de singel gaan, dus die komt wel weer binnenslapen als het kouder wordt.

Daarnaast heeft ze nog wat doorgekregen : mijn eten is soms best lekker. De afgelopen twee dagen was ze heel blij met stukjes varkenslever, en toen ik klaar was met de restantjes kaas die over de pasta waren gegaan. Van de heren heeft alleen Cayok heel soms interesse in mijn eten.

Mijn Burmezen waren eigenlijk alleen geinteresseerd als ik erg luxe at : biefstuk haas, tonijn, zwaardvis; zelfs zalm werd niet echt gewaardeerd.
De enige kat die ik, dik 20 jaar geleden, in huis had was mijn bastaard-Karthuizer die ik had toen ik nog thuiswoonde. Die was juist niet geinteresseerd in luxe vlees, maar was niet van het aanrecht te slaan als ik varkenslever aan het bereiden was.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  vrijdag 14 augustus 2015 @ 12:50:34 #132
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_155207200
Ik had met het onweer van gisterenavond verwacht dat Diesel weer onder de bank zou kruipen. Hij kan veel bedreigingen aan, maar harde knallen zijn zijn achilles-hiel. Maar hij verrastte me, hij ging naast me op de bank liggen, met zijn voorpoten en kop op mijn dijen, en lag daar redelijk ontspannen, hij lag op een gegeven moment zelfs te melk-trappelen. Blijkbaar heeft hij nu zoveel vertrouwen in mij als de leider van de groep dat hij zelfs bij onweer vertrouwen uit mijn rust kan putten.

En nu hij doorheeft dat dat best lekker ligt, heeft hij vanochtend na mijn ontbijt meer dan een uur weer zo liggen slapen.

Blackie heeft tijdens de zwaarste regen (een kwartiertje na het onweer) een half uurtje binnen doorgebracht om even op te drogen (op warmen was nog niet nodig).

En ze wordt ook naar andere katten wat ontspannener. Ik zag haar vanochtend op een berging liggen (voorheen die van haar 2e baasje), toen de bruine poes (die nog wel eens met mijn jongens samenschoolde) via een schutting ook op het dak uitkwam. Blackie sprong eerst uitdagend op haar af (zijwaarts, rug en staart hoog), maar toen de dame rustig bleeft, ging Blackie weer langzaam achteruit en verhuisde vervolgens naar een andere berging. Geen gekrijs, geen gevecht, gewoon voorzichtig terugtrekken, ze heeft wat van mijn groep geleerd.

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 15-08-2015 22:27:01 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_155229393
Soms zie ik in de buurt een kat met de zelfde houding en mimiek als Diesel hier:
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2015 12:56 schreef mvdejong het volgende:
En even een foto-gallerij van wat avondjes bij de singel. Maar even gespoilerd, 19 foto's 2+ MByte is met name voor mobiele devices onaardig.
(...)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wat betekent het als een kat over straat loopt en stopt om zo naar jou te staren?
  zaterdag 15 augustus 2015 @ 10:58:32 #134
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_155234503
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 00:30 schreef Teslynd het volgende:
Soms zie ik in de buurt een kat met de zelfde houding en mimiek als Diesel hier:

[..]

Wat betekent het als een kat over straat loopt en stopt om zo naar jou te staren?
Hij/zij is niet zeker van jouw bedoelingen, en probeert in te schatten of je een bedreiging vormt.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_155248130
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 10:58 schreef mvdejong het volgende:

[..]

Hij/zij is niet zeker van jouw bedoelingen, en probeert in te schatten of je een bedreiging vormt.
Vreemd. Waarom zou ik een bedreiging zijn voor een passerende kat? Nou ja, ik ben 1x tussen hem en een bedreigd katje in gaan staan. Alleen er tussenin gaan staan en verder niets. De kleine is toen een stukje verder gerend.
  zaterdag 15 augustus 2015 @ 22:09:19 #136
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_155249114
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 21:38 schreef Teslynd het volgende:

[..]

Vreemd. Waarom zou ik een bedreiging zijn voor een passerende kat? Nou ja, ik ben 1x tussen hem en een bedreigd katje in gaan staan. Alleen er tussenin gaan staan en verder niets. De kleine is toen een stukje verder gerend.
Jij bent groter en sterker, dus hoe dan ook een mogelijke bedreiging. Het is ook niet dat hij erg bang voor je is, anders was hij je wel uit de weg gegaan. Maar, hij is wel op zijn hoede voor je, katten zijn altijd behoedzaam.

Op de foto's zie je ook Diesel waakzaam (omdat hij voor zichzelf en voor de rest van de groep moet opletten), maar bij echt enge dingen (bijv. luidruchtige brommers) verdwijnt hij wel in de struiken.

[ Bericht 10% gewijzigd door mvdejong op 15-08-2015 22:25:24 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  zaterdag 15 augustus 2015 @ 22:23:23 #137
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_155249506
Weer een paar leuke dingetjes vandaag :

• Diesel heeft vanmiddag weer een uurtje half op schoot liggen slapen, dus ik heb toch maar de etappe van de Eneco Tour afgekeken.

• Toen het tijd voor zachtvoer was liep Blackie naar binnen en strak langs Cayok zonder enige onderlinge reactie, dus de spanning lijkt ook weer uit die relatie.

• Zoals verwacht kreeg Blackie toch er echt genoeg van steeds wat klef te zijn door de steeds terugkerende buien, en nu de temperatuur is gedaald ligt ze naast me op de bank te slapen, hoezeer die ook ruikt naar de 3 jongeheren.

• En zojuist had een, ook wat kleffe, Cayok dringend behoefte aan een krabbel, en die sprong ook even op de bank (gelukkig aan de andere kant), nog steeds zonder onderlinge opwinding. Dus ik had een minuutje de zwart-witte mormels beide op de bank.

Zoals verwacht, het verslechterende weer zorgt voor meer contact, en dat is prettig omdat de wandelingetjes naar de singel minder zullen worden. Zo blijft er wat druk op de relaties tussen ons zessen.

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 15-08-2015 22:28:33 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  dinsdag 18 augustus 2015 @ 11:13:37 #138
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_155319302
De zomer is over. De tekenen :

• Gisterenavond kwam Blackie om 8 uur al weer binnen, om tot half 10 (snoepjestijd) op de bank te slapen.

• Vanaf 10 uur, totdat ik rond half 1 naar bed ging, lagen alle 4 de heren in de huiskamer te slapen.

• Toen ik vanacht rond 4 uur even wakker werd, hoorde slurpende geluiden in mijn slaapkamer. Nader onderzoek wees uit dat Blackie op mijn tas met sportkleding aan een grote onderhoudsbeurt bezig was. Blijkbaar had ze meer dan genoeg gekregen van het weer buiten, maar vond ze de huiskamer te druk bevolkt om zich daar prettig te voelen.

• Toen ik vanochtend beneden kwam, liep Blackie al weer in de huiskamer rond; wel enigzins klef, maar wel warm. Na het rondje vleeswaar ging ze weer naar buiten.

• Tijdens het ontbijt sprong Cayok plotseling op de bank, en na een uitgebreide kroelbeurt rolde hij zich tegen mijn arm op en heeft meer dan een uur tegen me aan liggen slapen, totdat ik opstond; hij bleef daarna ook gewoon op de bank liggen.

• En ondertussen kwam Blackie weer binnen en nestelde zich in het mandje dat een bezorgde buur ooit, specifiek voor haar, bij mijn voordeur had geplaatst.

Tot voor kort zaten ze er niet zo mee als ze nat waren, maar de dalende temperaturen doen ze duidelijk kiezen voor een warmere omgeving dan de buitenwereld.

O ja, en vanochtend lag er weer 1/3 muis in mijn huiskamer.

UPDATE: Toen ik rond 11 uur even naar beneden liep en ook even iets in de kliko in de voortuin gooide, kwamen beide zwart-witte mormels in beweging en gingen ook buiten lopen klooien. Ik ging nu weer even naar beneden : Cayok ligt weer op de bank, Blackie ligt weer in het mandje. De knop is weer om van "buiten tenzij ..." naar "binnen tenzij ...".

[ Bericht 9% gewijzigd door mvdejong op 18-08-2015 22:23:26 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  woensdag 19 augustus 2015 @ 14:52:52 #139
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_155353282
Ik vind dat jij een real life soap moet krijgen, met je prachtige kattenroedel! Heerlijk om te lezen en wat leuk dat je zo trouw verslag blijft doen.
Snobs have more fun!
KLIK!
  dinsdag 25 augustus 2015 @ 16:36:07 #140
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_155530686
Buren hebben een party-tent. Lekker om droog onder te blijven als het regent, maar bij een licht zonnetje ook op een andere manier heel lekker :

Cayok-tent-2.jpg
Cayok-tent-3.jpg
Cayok-tent-4.jpg

Blackie begint stiekem te doen. Ik dacht dat ze gisterenavond tijdens de zware regenbuien buitenliep, maar toen ik later even de deur uit stapte, kwam ze kort daarna achter me aan, warm en droog. Blijkbaar wil ze toch de drukte vermijden (mijn 4 heren vonden het maar niets buiten), dus is ze naar binnen geglipt en ergens boven, slaapkamer of zolder, gaan slapen.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  dinsdag 25 augustus 2015 @ 16:36:54 #141
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_155530703
De ing gooit weer eens roet in het eten! :(

Edit: je had het al gezien. Wat een fijne foto's weer. O+
Snobs have more fun!
KLIK!
  zaterdag 29 augustus 2015 @ 11:38:20 #142
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_155648725
Nog steeds verwacht ik ergens tussen half 6 en half 7 's ochtends Diesel op mijn bed. Die is dan uitgespeeld buiten, komt heel even een krabbeltje halen, en gaat dan tussen mijn benen een grote schoonmaakbeurt doen om daarna de volgende uren in een halve coma te liggen. De laatste tijd mis ik hem soms, en als ik dan beneden kom, blijkt de oorzaak :

CayokDieselBank.jpg

Als Cayok tegenwoordig binnen is, dan ligt hij op mijn plaatsje op de bank. Maar, waar het vroeger zo was dat Cayok alleen naast/tegen me kon liggen als ik al op de bank zat en hij heel timide naast me kwam, kan ik nu gewoon naast hem gaan zitten, en desnoods duw ik hem een klein stukje opzij zodat ik ernaast pas; vroeger vloog hij dan van de bank. Ook als ik er nu al zit, komt hij aanlopen en springt in een soepele beweging op de bank, waar hij vroeger eerst een tijdje zat de dubben of hij het wel aandurfde. Als hij eenmaal ligt wil hij vaak langdurig gekrabbeld worden, maar soms is hij zo moe dat hij dat niet wil, en dan geeft hij dat aan door mijn hand te likken of te happen; ook als hij zich half op zijn rug draait en ik op zijn buikje begin te krabbelen maakt hij zo duidelijk of dat de bedoeling was of niet. Weer een bewijs dat hij vroeger toch in een zeer nauwe relatie met een baas/bazin heeft geleefd, maar dat het veel van hem vergt om datzelfde vertrouwen weer aan een volgende mens te geven.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_155653648
Ik ben zo dol op jouw roedel en je mooie analyses van de relaties in het geheel. Ik hoop dat je dit nog heel lang vol houdt. Bedankt!

edit; is dit nou Blacky die zo dicht bij ligt of toch Chayok?
Zo ik iets ben, ben ik een Hagenaar
  dinsdag 1 september 2015 @ 17:15:59 #144
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_155736557
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 15:42 schreef Zomerjurkje het volgende:
edit; is dit nou Blacky die zo dicht bij ligt of toch Chayok?
Dit is toch wel degelijk de oude man (te zien aan de overdaad aan wit op zijn borst). Als dit Blackie was geweest was mijn post nog veel enthousiaster.

Overigens heb ik Blackie weer een pleziertje gedaan. Ze ligt graag op het tuinhek, vlak bij mijn deur, zo kan ze goed contact houden met de mensen de zie kent, maar kan in geval van problemen snel omlaag en kan zich dan verstoppen achter grote bloempotten of vluchten. En als het regent, dan is de achterste helft vaak nog droog door het afdakje.

Maar, ze kon daar alleen maar zitten, niet liggen, want zo breed is de balustrade nou ook weer niet (hoewel bewust geselecteerd om geschikt te zijn als "catwalk"). Ik vond nog een plankje in mijn berging, en ik had nog wat beugeltjes over, dus even wat zaag- en boorwerk verricht. Mijn idee sloot aan bij haar gevoelens :

Blackie_plankje-1.jpg
Blackie_plankje-2.jpg

Vlak hiervoor lag ze lekker te doezelen met haar kopje op haar pootjes.

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 01-09-2015 18:03:19 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  vrijdag 4 september 2015 @ 20:02:10 #145
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_155823658
Eerder deze week lag ik op de bank, en Diesel was even komen kroelen, waarna hij op het volgende kussen een wasbeurt deed, en toen ging slapen. Een half uurtje later kwam Pepe binnen, en ik zag aan zijn gedrag al dat hij zijn broertje zocht. Toen hij doorkreeg waar die uithing, kwam hij erbij liggen, en na uitgebreid onderling likken vielen ze in slaap in een onontwarbare kluwen kater van 14 kg. Dat was voor het eerst dat ik met 2 katten uit deze groep langere tijd op de bank lag.

Na het eten vandaag kwam Diesel weer op de bank, en ging half op me liggen om aangehaald te worden (wat ook een teek het leven kostte). Even later kwam een natte Cayok op de bank, aan de andere kant, om eerst drooggewreven te worden, en zich daarna tegen me op te rollen. Dus voor het eerdt lig ik nu ingeklemd tussen twee van die beesten.

En vanmiddag had Blackie genoeg van de constante stortbuien, en kwam ook maar binnen. Ze heeft een hele tijd lopen snuffelen aan alle mogelijke slaapplekjes, maar die roken allemaal teveel naar kater, dus ze is uiteindelijk maar op mijn rugzakje gaan slapen.

Update : na het eten is ze naar buiten gegaan, en ik dacht dat ze daar nog rondhing. Todat ik op de 1e verdieping een sweater ging halen, en zij van de zolder omlaag kwam stommelen. Toen heb ik maar direct de kattensnoepjes rondgedeeld, en daarna wilde ze naar buiten, maar na een enkeke blik besloot ze dat ze de buitenwereld wel vanaf het kozijn kon bewonderen. En later wilde ze toch echt lekker liggen, dus ligt ze nu toch maar op de bank, ondanks dat de kussens zeker de laatste tijd heel wat van de geur van Diesel en Pepe hebben opgedaan.

[ Bericht 20% gewijzigd door mvdejong op 04-09-2015 21:41:58 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_155829064
Wat leuk, dat privéplateautje.
  donderdag 17 september 2015 @ 17:42:54 #147
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_156174693
Blackie is een poes, dus tegendraads gedrag kun je verwachten. Heb ik dat mooie plankje voor haar geinstalleerd, zie ik haar een hele middag op het hek ernaast zitten :

Blackie hek.jpg

Ik kom haar de laatste tijd regelmatig tegen op de 1e verdieping of de zoldertrap, en ik dacht dus dat ze ergens op zolder ging liggen slapen, op de kamer zelf zijn mandjes en een kussentje aanwezig, waar ze al eerder heeft liggen slapen, en op de overloop ligt in een ontoegankelijke hoek een stapel glasvezelmatten waar Julius en Caesar in hun eerste jaar in mijn huis een diepe kuil in hebben geslapen. Nee dus, mijn zoldertrap bestaat uit losse houten treden, met 2 kwarten erin. Op de plaats van die kwarten lopen de treden dus taps uit, en ze nestelt zich in het hoekje van de onderste kwart (de vierde trede van onderen). Hier nog zonder Blackie :

trap zonder Blackie.jpg

Een slaapplaats die ze vandaag schijnt te hebben ontdekt is de onderste plank van de klimconstructie tussen huiskamer en keuken :

Blackie keuken.jpg

Ze is er al een paar keer gaan liggen, en van haar uit gezien ideaal : knus, vlak bij het kattenluik om te kunnen vluchten, vlak bij het katteneten, en vlak bij het aanrecht waar ik lekkere dingen maak.

Ze kwam de afgelopen maanden eigenlijk alleen binnen voor eten, en soms een paar minuten kroelen, maar ik heb gemerkt hoezeer ze toch op mijn gezelschap is gesteld. Vorige week moest ik 's avonds op visitie, en daardoor was ik tussen 3 uur 's middags en 2 uur de volgende ochtend weg, en de volgende ochtend sliep ik zolang uit dat ze ook niet meer op het rondje vleeswaar wachtte. We hadden elkaar dus tussen 9 uur 's ochtends op de ene dag en 7 uur 's avonds op de volgende dag niet gezien. Toen is ze die dag na het eten eventjes naar buiten gegaan, en kwam later weer terug om iets van 30-40 minuten naast mijn voeten op het tafeltje bij de bank te gaan slapen.

Cayok blijft nu volharden in zijn plaatsje op de bank, ik kan ook zonder problemen over hem heen reiken om dingen van het tafeltje te pakken. Dat vond hij vroeger veel te veel lijken op een poging om hem te pakken, maar nu krijg ik hoogstens een knor-geluidje te horen omdat hij gestoord wordt.

Omdat Cayok daar nu vaak ligt, gaat Diesel er ook regelmatig bijliggen. En waar Diesel ligt, daar wil Chester ook wel graag zijn :

3 katten huiskamerbank.jpg

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 17-09-2015 21:40:07 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_156180863
quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2015 17:42 schreef mvdejong het volgende:
Blackie is een poes, dus tegendraads gedrag kun je verwachten. Heb ik dat mooie plankje voor haar geinstalleerd, zie ik haar een hele middag op het hek ernaast zitten :

[ afbeelding ]
Dat zie je verkeerd. Ze heeft nu de volle lengte om comfortabel te liggen, maar kan evengoed op het hoekje zitten waar je beter overzicht hebt.

Het zou wel een leuk gezicht zijn, als ze op de brede plank lag met een stel kleintjes voor zich.

[ Bericht 4% gewijzigd door Teslynd op 19-09-2015 06:43:29 ]
  donderdag 17 september 2015 @ 21:38:56 #149
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_156183196
quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2015 20:42 schreef Teslynd het volgende:
[quote][ afbeelding ] Op donderdag 17 september 2015 17:42 schreef mvdejong het volgende:
Blackie is een poes, dus tegendraads gedrag kun je verwachten. Heb ik dat mooie plankje voor haar geinstalleerd, zie ik haar een hele middag op het hek ernaast zitten :

[ afbeelding ] [quote]
Dat zie je verkeerd. Ze heeft nu de volle lengte om comfortabel te liggen, maar kan evengoed op het hoekje zitten waar je beter overzicht hebt.

Het zou wel een leuk gezicht zijn, als ze op de brede plank lag met een stel kleintjes voor zich.
Een kleine / vergeten, en de quote wordt een zooitje.

Maar voor Blackie zit de tijd van nestjes erop, voor haar tweede heeft ze via het asiel bij een pleeggezin geweest, en dan krijg je ze alleen nog terug met een paar cruciale onderdelen minder (en een chip erbij).

En het leukste gezicht wat ik me kan voorstellen is Blackie, die als "kleintje" tegen Pepe aanligt. Ik vind kittens wel leuk, maar heb veel liever een volwassen beest, waarvan het karakter al gevormd is, en waar ik het dan maar moet doen.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_156183789
quote:
1s.gif Op donderdag 17 september 2015 21:38 schreef mvdejong het volgende:

[..]

Een kleine / vergeten, en de quote wordt een zooitje.

Maar voor Blackie zit de tijd van nestjes erop, voor haar tweede heeft ze via het asiel bij een pleeggezin geweest, en dan krijg je ze alleen nog terug met een paar cruciale onderdelen minder (en een chip erbij).

En het leukste gezicht wat ik me kan voorstellen is Blackie, die als "kleintje" tegen Pepe aanligt. Ik vind kittens wel leuk, maar heb veel liever een volwassen beest, waarvan het karakter al gevormd is, en waar ik het dan maar moet doen.
Ik vind kittens schattig, maar bij voorkeur op filmpjes, zodat je geen last hebt van tandjes en nageltjes overal in.

Wordt er in Nederland redelijk vaak gesteriliseerd?
Als ik erg moe ben, ga ik korte honden- en kattenfilmpjes kijken. Dan krijg je al gauw de Amerikaanse series en ziet wat een vreemde kijk ze daar kunnen hebben op huisdieren. Er wordt daar vaak met klem aangeraden to spay and neuter. Soms kijk ik naar de reacties en zie dan dat er mensen zijn die het zo zielig voor de kater/reu vinden dat het weg is. Maar daarvoor hebben ze kunstballen bedacht, dus het leed van het baasje hoeft geen belemmering te zijn.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')