abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 21 maart 2016 @ 21:29:50 #226
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_160844930
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 21 maart 2016 20:53 schreef Teslynd het volgende:
Handig dat hij zelf het verband legt en je naar de volgende plaaggeest leidt.

Zijn de vooruitgangen puur toeval of heeft de begonnen lente dan wel de verlaten winter ermee te maken?
Ik denk dat het in beide gevallen een kwestie van geduld en tijd is.

Chester heeft gewoon heel veel tijd nodig om te aanvaarden dat hij in dit huis niets "moet", er wordt niet de hele dag met hem gesleept. De aanwezigheid van, met name, Diesel helpt hem over de problemen heen die volgens mij het gevolg zijn van zijn te vroege vertrek uit zijn nestje.

Zijn ruzie met Blackie was een gevolg van gebrek aan subtiliteit van zijn kant, en de gebruikelijk felle reactie van haar kant. Zo fel, dat hij uit zelfverdediging naar haar ging uitvallen. Maar, hij is een zachtaardige kater, en probeert nu toch weer vriendjes met haar te zijn.

En Blackie is ook geen agressieve poes, ze heeft alleen te vaak meegemaakt dat een "lieve" kater bijbedoelingen had, en haar reflex is om uit te halen, ook uit zelfverdediging. Maar toch blijkt ze steeds weer bereid om in te gaan op voorzichtiger toenaderingen.

Wat voor haar zal schelen is dat ze nu weer een ritme in haar leven heeft : ze krijgt ' s avonds haar zachtvoer in het halletje, hangt dan nog even buiten rond, en gaat dan op mijn bed liggen slapen. Ze blijft daar als ik naar bed ga, tot ergens in de vroege ochtend, en ik denk dat die paar uurtjes dicht bij mij erg belangrijk voor haar zijn, zo houdt ze haar band met mij. Dat miste ze toen ze nog op zolder woonde.

Op zaterdag loopt ze nog steeds graag met me op als ik boodschappen ga doen, maar stopt nu zelf bij de grens van haar territorium, en hangt daar geduldig rond totdat ik van de Appie terugkom en ze weer met me mee naar huis kan dribbelen (nadat ze een heel verhaal tegen me heeft opgehangen). Sinds een paar weken geef ik de meute kattenmelk als ik terugben, en soms kan ze niet wachten en staat dan toch in de keuken. En, ondanks de 4 heren is ze toch bijna altijd vlak bij mijn huis te vinden, terwijl ze zich ook zou kunnen terugtrekken in de tuin van een van haar vroegere huizen.

Voor mij is het belangrijkste dat ze, zeker met het koude weer van de afgelopen tijd, voldoende eet, en voldoende binnen slaapt (grofweg minstens 6 uur per dag, waarvan minstens 4 uur aaneengesloten), zodat ze door en door warm is van binnen. Dan mag ze van mij de rest van de dag buitenlopen, weer of geen weer, er zijn voldoende plekjes waar ze droog en uit de wind kan liggen. Maar de meeste dagen lijkt ze ver boven de 8 uur te komen. Als aan die condities niet voldaan zou worden, dan zou ik een baasje voor haar zoeken, waar ze het enige huisdier zou zijn. Waarna ik een wat bedaardere poes in huis zou halen, want alleen katers zou ik saai vinden.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  zondag 3 april 2016 @ 21:42:34 #227
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_161155819
De afgelopen week toonde Blackie dat ze steeds meer begint te wennen aan het slapen op mijn bed. Terwijl ze aanvankelijk helemaal op het uiterste hoekje sliep, en de laatste tijd toch vaak tegen mijn enkel aan kroop, is ze nu zover om zich tussen mijn benen te willen nestelen. De tijden wisselen nu wel met het warmere weer : soms ligt ze 's avonds binnen, maar vertrekt als ze wakker wordt wanneer ik naar bed ga, soms blijft ze liggen. Maar ze was deze week ook al een keer de hele avond buiten, en kwam binnen toen ze merkte dat ik naar bed ging; ze ging op de zoldertrap zitten om te wachten tot ik met alle voorbereidingen klaar was en tussen de lakens schoof, en kwam er toen bij.

De heren zijn ook weer minder een probleem, soms staat ze al in de keuken voordat ik de kans heb om haar bakje in het halletje neer te zetten. Ze neemt nu ook weer regelmatig het initiatief voor wat snuffelwerk. Toen ik vrijdag van mijn werk kwam lagen zij en Chester ook weer vreedzaam op de tuinbank (ik denk wel dat zij er eerst lag). En zojuist maakte ik van het lekkere weer gebruik om buiten de snoepjes uit te delen, waar ze alle 5 door en om elkaar heen krioelden.

Ik heb op paas-zaterdag ook nog even een buurvrouw uit haar bed gehaald. Ik zat tegen middernacht binnen op de bank, al het tuig maakte gebruik van het goede weer om buiten rond te hangen. Plotseling hoorde ik een kat zich heel boos maken, maar hoorbaar niet eentje van mij. Buitengekomen bleek een fantastisch mooie creme pluizenbol kwaad te zijn op (of eerder bang van) Chester. Die zat zich, net als de beide broertjes een eindje verder, af te vragen waar al dat misbaar voor nodig was. Bij nadere bestudering bleek de pluizenbol de Ragdoll-poes van gezegde buurvrouw te zijn, en die hoort niet buiten, zeker niet zonder begeleiding. Ik pakte haar dus maar op (dat kan met haar, zelfs als ze boos is, een van de redenen waarom ze niet alleen naar buiten mag), maar zowel bij de buurvrouw als bij haar dochter een paar huizen verder was alles al donker. Dus maar weer terug naar het huis van de buurvrouw (poezebeest had ondertussen haar kopje op mijn arm gelegd), en aangebeld, ik wist dat ze daar geen probleem mee zou hebben.

Update : ik krijg net een vraagje beantwoord. Ik vroeg me af wat Blackie deze zomer zou gaan doen, waar ze zou gaan slapen, of ze nog binnen zou komen. Het is nu 14o buiten, en de heren zijn allemaal op straat aan het rondhangen. De dame ligt op mijn bed : blijkbaar voor haar toch rustig en veilig.

[ Bericht 5% gewijzigd door mvdejong op 04-04-2016 04:01:32 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  donderdag 7 april 2016 @ 20:29:50 #228
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_161263110
2 verbaasde katten, en een verbaasde baas. Ik kom thuis van werk, en wordt begroet door Blackie. Ik doe de deur open, en het een en ander aan gespuis stormt naar buiten, waaronder Chester. Die gaat rustig naast Blackie zitten, op zo'n 2 dm afstand, en Blackie doet een pasje zijn kant op en geeft hem een kopje !?!?

Gelukkig bleef Chester rustig (onder de jongeheren wordt een kopje nog wel eens beantwoord met iets wat meer op een kopstoot lijkt) maar nu kon Blackie, toen ze van de schrik van haar eigen gedrag bekomen was, nog even naar hem toestappen voor nog wat wederzijds gesnuffel.

Heel langzaam, en haast tegen haar zin, vindt ze het toch steeds leuker om vriendjes te hebben.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_161265055
registreer om deze reclame te verbergen
Even laten weten dat ik dit zo'n heerlijk topic vind. Iedere keer is het weer genieten alsof je bij jou op de bank zit mee te kijken.
We have far more in common than that which devides us..
  vrijdag 6 mei 2016 @ 11:26:47 #230
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_161959233
Toen een tijdje geleden Blackie samen met Chester op de tuinbank lag, waren ze al achter me aan gelopen toen ik de camera ging pakken. Deze week lag Blackie met Pepe rustig te catnappen, en ze bleven liggen :

BlackiePepeTuinbank1.jpg
BlackiePepeTuinbank2.jpg
Het gaat ook steeds beter, ze eet soms weer in de keuken, en loopt vaker en vaker de huiskamer in als ik thuis ben.

En, met dit mooie weer is het weer tijd voor wandelingetjes naar de singel. Woensdag-avond was de bezetting wat karig, ik vertrok met Blackie en Diesel, maar tegen de verwachtingen in pikten we onderweg geen verdere deelnemers op, en Diesel was op het grasveldje duidelijk niet op zijn gemak zonder zijn maatjes, hij kwam steeds tegen me staan mekkeren.

Donderdag-avond had ik daarentegen de volle bezetting, dus ik kon weer genieten van de broertjes die elkaar over het grasveld achternajoegen met kittenachtige sprongetjes. Het werd alleen ruw verstoord doordat aan de overkant van de singel twee ons bekende, en vrij opdringerige honden langskwamen (een rotweiler en een vuilnisbak die graag met mijn katten zouden willen spelen). De rotweiler begon enthousiast te blaffen, en de vier heren waren in een record-tijd thuis, dus ben ik er met Blackie maar achteraan gesjokt. Blackie liep ook direct mee naar binnen om weer als vroeger op het tafeltje bij de bank de kattensnoepjes in ontvangst te nemen.

En ondanks het zeer aangename weer gisterenavond, lag ze tegen elf uur toch op mijn slaapkamer te pitten. Op mijn bed lag al een tijdje een in zessen opgevouwen deken, dat gaf Diesel een echt "plekje", terwijl het groot genoeg was om ook volledig uitgestrekt te liggen; Diesel heeft het niet op het soort krappe plekjes waar veel katten graag inliggen. Voor Blackie had ik toen aan de andere kant van het bed een in achten opgevouwen deken gelegd, zodat Diesel niet te snel de neiging zou hebben om erop te gaan liggen (te klein) en de dame dus een plekje had dat niet al te zeer naar katers rook. Alleen, omdat de grotere deken tegen het kussen aanlag, was er dus iets om tegenaan te liggen, en nu ligt Blackie daar regelmatig. Blijkbaar vindt ze het steuntje in de rug opwegen tegen de geur, het lijkt erop dat ze wat dat betreft nu toch geintegreerd is. Overigens heeft ze ook de deken in het rek aan het voeteinde van mijn bed ontdekt, en soms ligt ze ook daar; afhankelijk van haar stemming springt ze, als ik ook in bed schuift, dan over om tegen mijn benen te gaan liggen.

Ik ben er trouwens ook achter waarom Chester zo'n teken-theater is : niet alleen heeft hij een dunne vacht en huid, maar hij is ook de enige van de groep die lange tijd in de struiken gaat liggen slapen. De rest komt voor echt diep slapen toch liever binnen.

Met Chester verbetert de relatie ook. Niet alleen komt hij vaker om een krabbel vragen (zonder te doen alsof hij eigenlijk alleen maar voor een van de andere heren toevallig in de buurt was), maar de laatste tijd heeft hij ook de gewoonte om me aan te kijken als hij binnenkomt, vroeger ontweek hij altijd mijn blik. Hij begint me meer te erkennen, al zal het nog lang duren voordat hij zover gaat als Diesel en Pepe, die vaak bij binnenkomst even een 2-seconden krabbel komen halen om hun respect te betuigen.

[ Bericht 8% gewijzigd door mvdejong op 06-05-2016 22:15:11 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_161976092
quote:
1s.gif Op donderdag 7 april 2016 21:25 schreef Kaatje1 het volgende:
Even laten weten dat ik dit zo'n heerlijk topic vind. Iedere keer is het weer genieten alsof je bij jou op de bank zit mee te kijken.
Ja, erg leuk.
  zondag 8 mei 2016 @ 11:09:12 #232
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_162004252
registreer om deze reclame te verbergen
Om 5 uur vanochtend was ik even wakker, en de eksters in de buurt waren nogal luidruchtig, zoals gewoonlijk op dat tijdstip. Plotseling ging het van luidruchtig naar complete kakafonie, en ik had al zo'n vermoeden wat er aan de hand was. En ja hoor, toen ik later ging ontbijten, lag er een exemplaar in de huiskamer. Deze was heel netjes afgemaakt met een enkele beet in de strot. Eksters staan erom bekend dat ze het leuk vinden om (of beter : dat ze hun gebied proberen veilig te houden door) katten weg te pesten met lage scheervluchten. Er kleven twee bezwaren aan die strategie : sommige katten zijn sneller dan eksters verwachten, en ze houden meestal geen rekening met de aanwezigheid van meerdere katten.

Gisterenavond liep ik weer richting singel met de complete kudde achter me aan, en Blackie liep zoals gewoonlijk langs de struiken. Ze passeerde daarbij Cayok zonder dat hij het verwachtte, en die haalde uit. En Blackie negeerde het en dribbelde gewoon door; ze heeft echt beheersing geleerd.

Op het grasveldje kregen we bezoek van wat honden. De heren zaten allemaal al een tijdje in de bosjes, maar de twee kleine honden liepen los en dachten met Blackie te kunnen spelen. Blackie had geen zin, maar wel ervaring met kleine honden (ze is geboren naast een huis met een Cavalier King Charles spaniel, waar haar oma beter mee kon opschieten dan met alle katten in huis), dus de keffertjes kregen snel door dat verder aandringen ongezond was. Ik ben ook nog even met de derde hond kennis gaan maken, een grote pitbull-teef die aangelijnd liep; ze leek wel geinteresseerd, maar na een korte snuffeltje zag ik de haren op haar rug overeind komen, dus ik heb me maar weer teruggetrokken. Volgens de eigenaresse staat ze met een aantal katten die ze kent op goede voet, dus het lijkt niet de geur van mijn beestjes te zijn geweest.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  zondag 8 mei 2016 @ 11:31:02 #233
118453 sararaats
UZA-hippie en caticorn
pi_162004648
Het is echt leuk om te lezen.

Knuffel aan de poezels :*
Wette wa gij zaai, nen echten apsjaar.
Trotse tante van Loes, Jaan, Mie, Eef, Wiebke, Olle en Doukje
pi_162037521
Las net een bericht dat bij een woningbrand 10 tot 20 katten omgekomen zijn. Het is een normale twee-onder-één-kapwoning en de maximaal 20 katten kunnen alle in huis geweest zijn, toen 's morgens vroeg de brand uitbrak. Is 20 katten in huis een beetje te doen (zonder dat je een verward en/of waarloosd kattenvrouwtje bent)?

http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)de-brand-Zeist.dhtml
media_xll_3790834.jpg
  maandag 9 mei 2016 @ 16:35:50 #235
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_162039487
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2016 14:50 schreef Teslynd het volgende:
Is 20 katten in huis een beetje te doen (zonder dat je een verward en/of waarloosd kattenvrouwtje bent)?
Ik heb een normaal rijtjeshuis, mijn katten hebben de beschikking over mijn huiskamer/open keuken, mijn slaapkamer en mijn zolder (kamer en overloop). Ik zou als absolute grens willen stellen dat ik er een kat of 10 kwijt zou kunnen, en dan zou het erg/te druk worden. En dit zijn buitenlopers, dus binnen zijn ze vooral bezig met eten en slapen.

Je moet ze niet alleen huisvesten, maar ook eten geven (wat EUR 5-10 per week per kat kost), rekening houden met de dierenarts (EUR 60 per kat voor de jaarlijkse reeks injecties, een basis onderzoekje kost je al minimaal EUR 30), en ook aandacht geven.

Mijn oorspronkelijke plan was 3, misschien 4 als ik er een 15+ exemplaar bij zou nemen om nog wat jaartjes te geven. 5 was zeker niet mijn plan, ik zou alleen nog een 6e erbij nemen als ik Gabriel, de zwervende broer van Blackie, zou kunnen vangen en her-domesticeren.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  maandag 9 mei 2016 @ 16:36:38 #236
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_162039500
quote != wijzig
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  maandag 9 mei 2016 @ 16:54:45 #237
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_162039790
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2016 14:50 schreef Teslynd het volgende:
Las net een bericht dat bij een woningbrand 10 tot 20 katten omgekomen zijn. Het is een normale twee-onder-één-kapwoning en de maximaal 20 katten kunnen alle in huis geweest zijn, toen 's morgens vroeg de brand uitbrak. Is 20 katten in huis een beetje te doen (zonder dat je een verward en/of waarloosd kattenvrouwtje bent)?

http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)de-brand-Zeist.dhtml
[ afbeelding ]
Afschuwelijk. ;(
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_162041524
Ik vraag me af of je met 20 katten in huis niet een brandgevaarlijke situatie kweekt. Waar laat je al die manden, kussens, dekentjes, kattenbakken, eet/drinkbakjes, etensvoorraden, de katten zelf en wat vreten ze uit. Natuurlijk kan één kat/mens al kortsluiting veroorzaken, maar is zoveel tegelijk niet vragen om problemen?
  maandag 9 mei 2016 @ 22:41:02 #239
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_162049609
En schimmels. Situatie gekend met 25+ niet te onderhouden. Alles en iedereen had schimmels. Drama.
pi_162057808
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2016 14:50 schreef Teslynd het volgende: Is 20 katten in huis een beetje te doen (zonder dat je een verward en/of waarloosd kattenvrouwtje bent)?
Ik heb begrepen dat het in dit geval geen verward kattenvrouwtje is maar de penningmeester van de Nederlandse Britse Korthaarclub. Dit waren allemaal uitstekend verzorgde katten die regelmatig op shows kwamen.

Maar ik begrijp je wel, normaal gesproken zie je 10+ huisdieren vaker bij mensen waar het niet helemaal goed mee gaat.
pi_162060461
quote:
2s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 12:09 schreef Kper_Norci het volgende:

[..]

Ik heb begrepen dat het in dit geval geen verward kattenvrouwtje is maar de penningmeester van de Nederlandse Britse Korthaarclub. Dit waren allemaal uitstekend verzorgde katten die regelmatig op shows kwamen.

Maar ik begrijp je wel, normaal gesproken zie je 10+ huisdieren vaker bij mensen waar het niet helemaal goed mee gaat.
En als ze fokster is, haal je op een gegeven moment (met kittens) makkelijk de 20. ca 4 kittens per kat, heb je er al 12 bij 3 katten (maakt 15), tel dan nog 2 "lege" katten en 3 fokkaters en je bent er al. Normaal zouden er dan 8 zijn.
We have far more in common than that which devides us..
pi_162062142
Ja, bedankt. Aan fokken had ik niet gedacht. En het is nu meen ik wel kitty-tijd.
Ik zou zelf niet 3 katten tegelijk laten dekken omdat 20 nogal veel is, maar daar zijn ongetwijfeld regels voor. Wat regels betreft, je mag dus met één club poezen en katers door blijven fokken?
  dinsdag 10 mei 2016 @ 15:52:44 #243
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_162062887
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 15:25 schreef Teslynd het volgende:
Ja, bedankt. Aan fokken had ik niet gedacht. En het is nu meen ik wel kitty-tijd.
Ik zou zelf niet 3 katten tegelijk laten dekken omdat 20 nogal veel is, maar daar zijn ongetwijfeld regels voor. Wat regels betreft, je mag dus met één club poezen en katers door blijven fokken?
Er is geen bezwaar om meerdere nestjes uit een enkel kater-poes paar te krijgen. Dat gebeurt vaak ook juist om gewenste eigenschappen te versterken als kater en poes wat dat betreft een "perfect match" zijn. En de zorgvuldige registratie in het stamboek moet er dan zorg voor dragen dat er geen kruising plaatsvindt van de directe nakomelingen (want dat zou ook ongewenste eigenschappen kunnen versterken).

Het risico is natuurlijk wel dat relatief veel nakomelingen met erg gelijkend materiaal in de populatie van het betreffende ras voorkomen, wat op zich natuurlijk ook een probleem is met een vergrote kans op het bovenkomen van ongewenste eigenschappen.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_162079180
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 15:52 schreef mvdejong het volgende:

[..]

Er is geen bezwaar om meerdere nestjes uit een enkel kater-poes paar te krijgen. Dat gebeurt vaak ook juist om gewenste eigenschappen te versterken als kater en poes wat dat betreft een "perfect match" zijn. En de zorgvuldige registratie in het stamboek moet er dan zorg voor dragen dat er geen kruising plaatsvindt van de directe nakomelingen (want dat zou ook ongewenste eigenschappen kunnen versterken).

Het risico is natuurlijk wel dat relatief veel nakomelingen met erg gelijkend materiaal in de populatie van het betreffende ras voorkomen, wat op zich natuurlijk ook een probleem is met een vergrote kans op het bovenkomen van ongewenste eigenschappen.
Ik meen dat het bij honden maximaal 3x mag en mislukte worpen tellen gewoon mee.
  maandag 16 mei 2016 @ 11:03:24 #245
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_162238960
Wat een weertjes. Met het mooie weer van de vorige week is Blackie sommige nachten niet binnen geweest, maar een paar van de warmste nachten heeft ze juist weer wel deels op mijn bed doorgebracht.

Het invallende slechte weer was goed merkbaar, ze lag op zaterdag-ochtend zelfs een paar uurtjes in mijn slaapkamer. Kou doet haar niet veel, maar van gure wind houdt ze echt niet.

Afgelopen nacht begon ze ook op mijn bed, maar toen ik rond 4 uur wakker werd was ze al weg. Om 7 uur werd ik wakker door gepiep van een kat, Chester zat op de zoldertrap moeilijk te doen. Het lijkt erop dat hij wat verrast was door de aanwezigheid van Blackie, die zat op mijn nachtkastje hem aan te staren. De reden dat ze binnen was : een verschrikkelijke hoosbui. Nadat Chester door was gelopen naar zolder nestelde Blackie zich aan mijn voeteneinde, en toen een half uurtje later Diesel wat hogerop erbij kwam liggen was dat niet meer dan een enkel jank-geluidje waard.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  donderdag 19 mei 2016 @ 21:48:21 #246
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_162336135
Na een weekje slecht weer was het vandaag weer tijd voor een loopje naar de singel. En ik had weer de volle bezetting mee, heerlijk. Wat wel anders was, was het gedrag van Blackie. Ze is altijd heel enthousiast om mee te gaan, maar blijft vaak op een afstandje, en gaat ook vaak aan de andere kant van het fietspad bij de huizen zitten, verscholen tussen de grote bloempotten (maar, ze blijft totdat ik weer huiswaarts ga).

Vandaag is ze echter de hele tijd vlak bij me gebleven, ook als een van de katers even een bezoekje kwam brengen. Ze kwam ook steeds even kopjes geven en krabbeltjes vragen. Zelfs toen een passerende labrador even een aaitje kwam halen bleef ze, met dikke staart en hoge rug, toch bij me.

Nog merkwaardiger, toen een stoeipartij tussen Chester en Cayok uit de hand liep met een hoop gekrijs, dribbelde ze die richting op. Ik weet niet wat haar bedoeling was, wat ze gedaan zou hebben als de ruzie langer geduurd had, maar het was in ieder geval een actie die een betrokkenheid bij de groep aangeeft.

Wat niet wil zeggen dat ze over zich heen laat lopen. Toen ik eerder deze avond mijn maaltje ging klaarmaken, vond ik dat de kipfilets wel erg groot waren. Dus ik heb van allebei bijna een derde in blokjes gesneden en op een bord op de deurmat klaargezet, rauwe kip valt bij sommige erg in smaak (met name Blackie en Pepe komen nog wel eens vol interesse de keuken in als ze snij-geluiden horen, ook lam vinden ze fantastisch).

Ik moest echter na een tijdje ingrijpen, want ik hoorde een zeldzaam geluid : een stereo van het soort diepe keelgrom dat tot een bloedbad kan leiden. Blackie en Cayok zaten aan weerszijde van het bord, en geen van beide durfde meer te eten. Zo opvliegend als Blackie kan zijn, dit niveau van agressie heeft ze maar twee of drie keer eerder vertoond, en eerder op de avond zat ze zachtvoer te eten met haar kopje half onder Cayok's buik. Ik heb maar een tweede bord gepakt, de kip verdeeld, en Blackie tegengehouden toen ze na het schoonvegen van haar bord zich alsnog ook dat andere wilde toeeigenen. Al met al heeft ze toch wel de helft van de kipblokjes verorberd.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  zaterdag 4 juni 2016 @ 12:59:25 #247
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_162737723
Ik had eerder al opgemerkt dat Blackie's gewoonte om nu 's avonds op mijn voeteneinde te gaan liggen ook belangrijk was voor onze onderlinge relatie. Deze week bleek dat duidelijk. Door het mooie weer heeft ze een aantal nachten buiten doorgebracht, deels slapend in het mandje dat een bezorgde buur ooit had neergezet (en dat ik maar weer bij de deur heb geplaatst toen ze vanwege haar onenigheid met Chester weer meer buiten ging rondhangen). En op een ook mooie avond deze week liep ze rond een uur of 8 naar binnen, ging even op het kozijn naar buiten zitten kijken, en sprong toen weer op het tafeltje om vanaf daar op mijn benen te gaan liggen, wat ze een uurtje of twee heeft volgehouden. Ze heeft 's nachts ook nog een paar uurtjes op mijn bed geslapen.

En een onprettige waarneming. Ik verwacht dat teken zich rond de kop van een kat nestelen, maar ze hebben bij mijn teken-magneet Chester nu ook de neiging om zich op het randje van zijn sterretje te hechten. De eerste keer dat ik dat waarneem zaten er 3. Gelukkig is Chester makkelijk van ongewenste bewoners te ontdoen. Bij de eerste sprong hij op en blies zelfs even, maar toen ik hem weer op zijn zij legde, kon ik de andere twee zonder verder protesten ook de wacht aanzeggen.

[ Bericht 9% gewijzigd door mvdejong op 04-06-2016 18:07:05 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  dinsdag 7 juni 2016 @ 21:21:38 #248
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_162826351
Blackie zoekt me echt meer op, ze is nu al weer twee keer op een kussentje in de huiskamer komen slapen, terwijl het buiten heerlijk weer was.

En de sporadische, maar heftige regenbuien hebben het toch al hoge grondwater hier nog verder doen stijgen, waardoor de mollen weer aan het verhuizen gaan. De eerste is daarbij alweer niet afdoende behoedzaam geweest, en eindigde op het tuinpad van de buurman.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  woensdag 8 juni 2016 @ 21:26:21 #249
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_162851720
Ik moest vanavond even wat administratie doen op mijn computer boven, en toen ik weer beneden kwam (een uur of negen) lag ze weer op het kussentje in de huiskamer, dus mijn aanwezigheid is geen vereiste. Maar ze kwam direct mee toen duidelijk was dat we gingen lopen.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  vrijdag 10 juni 2016 @ 23:24:21 #250
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_162906043
Eindelijk even ertoe gekomen om een plaatje te schieten van de bijzonder mooie buurpoes, die de aanwezigheid van mijn heren en dame niet echt kan velen. Een van de heren stond achter me, vandaar de wat gespannen uitdrukking :

Mila.jpg

En Blackie demonstreerde weer haar toegenomen rust. Ik was gisterenavond in slaap gevallen op de bank, en toen ik weer wakker werd waren er 2 beesten bijgekomen : Blackie op het kussentje, en een dode muis op het tapijt. Ik vertrok richting bed, waarop Blackie nog even muizen-tennis ging spelen, maar toen ik na nog wat blaadjes lezen het licht uitdeed had ik vrij snel de dame tegen mijn voeten aan liggen, tot ergens 4 uur. Dat ze haar prooi weer binnen deponeert is ook een forse stap, tot voor kort was ze te bang dat de heren er ook mee wilden gaan spelen.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')