abonnement Unibet Coolblue
  † In Memoriam † woensdag 15 oktober 2014 @ 23:08:54 #301
25682 2cv
Niet subtiel
pi_145587842
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 19:26 schreef Eufonie het volgende:
Vond het behoorlijk tegenvallen eigenlijk. Het is nogal jammer dat er in het vorige seizoen continu naar het concept "Terminus" toegewerkt werd waarna het vervolgens in een enkele aflevering weer een (althans, zo komt het over) afgesloten stuk wordt met hoofdzakelijk vragen omtrent de geschiedenis ervan in plaats van de huidige situatie. Hoewel het tweede seizoen zelf nogal tegenviel mijns inziens werd het wel weer prima afgesloten doordat de boerderij en diens omgevingen bekend waren en er rustig naar het einde toegewerkt werd. Nu kwam het allemaal heel plots en afgeraffeld over, alsof men per se een spannende en vlotte eerste aflevering van het nieuwe seizoen wilde hebben zonder rekening te houden met een zekere mate van continuïteit qua onder andere snelheid en afwerking van de verhaallijnen.
Daarbij een mijns inziens te grote mate van toevalligheden. De tweemaal dat Glenn bijna dood ging was tot daar aan toe maar dat Carol net op tijd Terminus vond, er toevallig een tank vol propaan stond, de vuurpijl in een enkele keer de juiste richting op vloog, dus alles zodat de protagonisten konden overleven... op zo'n moment wordt het allemaal te onzinnig mijns inziens. Idem met dat Carol en Tyreese toevallig iemand tegenkomen die dermate z'n best doet 'gemeen' over te komen (houding, kauwgom kauwen ook tijdens het spreken) dat het opeens "allemaal duidelijk wordt". Het wordt allemaal iets te makkelijk.
Nu was het qua spanning wel prima, en het werd opzich prima in beeld gebracht, maar verder beloofd het mijns inziens weinigs goeds met deze mate van clichés en geforceerde toevalligheden :/
Ik vind het idee dat er lang naartoe geleefd wordt en dat het in één keer mis gaat (Terminus plat/in de hens) wel realistisch. Het is een beetje als naar een camping toe rijden die in de folders fantastisch is, maar dan kom je aan en het is een verlepte zooi (maar dan moord je de campinggasten niet uit en steek je de camping ook niet in brand). Maar toegegeven: de manier waarop het gebeurt (vuurpijl, timing, niet meteen aan gort geschoten, dat soort gedoe) is wel ver gezocht.

Dat ze niet in Terminus blijven hangen vind ik zelf wel fijn en ik ben heel nieuwschierig welke Terminussers ze wellicht nog tegen gaan komen.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')