abonnement Unibet Coolblue
pi_145427621
Graag wil ik in dit topic recepten uitwisselen die gebaseerd zijn op de knakworst. Ik zal starten met een paar succesnummertjes.

Knakworst smoothie

Ingrediënten:
1 blikje knakworst
5 eetlepels mayonaise
1 ei (rauw)
100 ml ketchup
snufje zout
wat peterselie ter decoratie

Bereiding:
Doe de (ongekookte) knakworsten inclusief het worstenwater, de mayonaise, het ei, het zout en de ketchup in de blender. Blend tot het een gladde drank.

Giet het in de glazen en decoreer het met de peterselie.

Goedgekoeld opdienen, drink smakelijk

Knakworst en croute

ingrediënten:
1 blik knakworsten
roomboter bladerdeeg
100 gr babyspinazie
100 gr babysla
2 eetlepels creme fraiche
2 eetlepels olijven
bieslook

bereiding:
Doe de sla, de spinazie, de olijven en de bieslook in een keukenmachine om het geheel grof te snijden. Breng dit na hakken over in een kom en meng het met de creme fraiche.

Leg de plakjes bladerdeeg op een vel bakpapier en leg op elk plakje deeg een knakworst en een eetlepel van de gehakte groenten, bedek de knakworst en rol het bladerdeeg op zodat de worst en het groentemengsel in het midden zit, als een worstenbroodje. Vouw de uiteinden dicht.

Prik in elk broodje wat ontluchtingsgaten en bak ze af in een oven op 200 graden tot ze goudgeel zien.

Eet smakelijk

Knakworst overbakken

ingrediënten:
1 blik knakworst
10 plakjes ham
geraspte kaas
roomboter

Bereiding:
Rol elke knakworst in een plakje ham en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Bestrooi met de gerapste kaas en leg de roomboter in blokjes erop.

Afbakken in de oven op 230 graden.

Eet smakelijk.

Pittige knakworst in tomatensaus

1 blik knakworst
1 blikje tomatenpuree
1 eetlepel mosterd

Snij de knakworsten in stukjes. Breng het worsten water aan de kook in een pannetje en meng de tomatenpuree en de mosterd tot een gladde pap. Voeg de stukje knakworst toe.

Lekker met pasta!

Knakworstshake

ingrediënten:
1 blik knakworst
4 bolletjes vanille-ijs
250 ml slagroom

Doe alle ingrediënten, inclusief worstenwater, in een blender en blend het geheel tot een gladde shake, koud opdienen!

Eet smakelijk

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 11-10-2014 14:32:15 ]
pi_145428104
_O- Gadver. :')
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_145428179
Oké je OP is echt misselijkmakend maar ik heb nu wel zin in knakworst.
pi_145428279
Misselijkmakend???

Man ;(

Ik wilde mijn recept van knakworsttartaar nog delen, maar als het zo moet :(
pi_145428351
quote:
8s.gif Op zaterdag 11 oktober 2014 14:54 schreef Slaap_Zak het volgende:
Misselijkmakend???
Man ;(
Ik wilde mijn recept van knakworsttartaar nog delen, maar als het zo moet :(
Een smoothie van rauw ei, ongekookte knakworst en mayonaise?
pi_145428378
quote:
10s.gif Op zaterdag 11 oktober 2014 14:58 schreef Tchock het volgende:
[..]
Een smoothie van rauw ei, ongekookte knakworst en mayonaise?
Dat is gewoon genieten man, kun je een hele dag mee doorkomen als ontbijt :)

Het ei is om te zorgen dat de boel niet gaat schiften, dat ziet er zo onsmakelijk uit...
  zaterdag 11 oktober 2014 @ 16:03:12 #7
292596 Faux.
Fan van zichzelf
pi_145430090
dat knakworstijs _O-
Hier schreef tong80 het volgende:
Faux is een FOK!held, zoals dat vroeger Gellarboy en Brechtje waren. Users die je koestert.
  zaterdag 11 oktober 2014 @ 16:11:26 #8
434262 Pixxie.
Embrace messy hair
pi_145430292
Goeie recepten TS
Ga ik zeker maken
“She’s got the whole dark forest living inside of her.” - Tom Waits
  zaterdag 11 oktober 2014 @ 16:12:47 #9
434262 Pixxie.
Embrace messy hair
pi_145430329
Tevens:
quote:
in een keukenmachine om het geheel grof te snijden.
Niet zelf je groenten snijden :')
Amateur
“She’s got the whole dark forest living inside of her.” - Tom Waits
pi_145430554
quote:
10s.gif Op zaterdag 11 oktober 2014 16:03 schreef Faux. het volgende:
dat knakworstijs _O-
Knakworst ijs is een ander recept, die heb ik ook nog, zowel knakworstroomijs als gewoon lekkere knakworst ijslollys, lekker bij warm weer :Y
pi_145430559
knakworst sushi

sushirijst 15 minuten koken
laten afkoelen
sushi seasoning erdoor (uit flesje, pakje of zelf maken; mirin, suiker en rijstazijn)

met natte handen langwerpige bolletjes rijst maken
knakworstje erop draperen, met aan de onderkant een beetje wasabi

dippen in soyasaus en smullen maar.
  zaterdag 11 oktober 2014 @ 16:22:55 #12
292596 Faux.
Fan van zichzelf
pi_145430579
quote:
14s.gif Op zaterdag 11 oktober 2014 16:22 schreef Slaap_Zak het volgende:
[..]
Knakworst ijs is een ander recept, die heb ik ook nog, zowel knakworstroomijs als gewoon lekkere knakworst ijslollys, lekker bij warm weer :Y
post nog meer recepten _O_
Hier schreef tong80 het volgende:
Faux is een FOK!held, zoals dat vroeger Gellarboy en Brechtje waren. Users die je koestert.
pi_145430674
Knakworst roomijs:

Ingrediënten
5 knakworsten (koud)
5 eetlepels mayonaise
3 eetlepels slaolie
100 ml slagroom

Dit recept is wat moeilijker, maar het zal vast lukken als je maar je best doet.

Gebruik een vijzel om de knakworsten goed fijn te vijzelen en meng de massa met een spatel door de overige ingrediënten. zet het in de diepvries, maar vergeet niet om elk half uur de massa om te spatelen om ijskristalvorming te voorkomen.

Na een uur of 4 is het ijs gereed. dien het op in mooie bolletjes met hier en daar een toefje slagroom of verkruimelde cornedbeef.

Eventueel kun je er een gesmolten mars overheen gieten, dit doen wij alleen met kerst. Maar het maakt het geheel wel lekker feestelijk

eet smakelijk

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 11-10-2014 17:30:43 ]
pi_145430808
Knakworstijslollys

Dit recept is heel eenvoudig, het is alleen zaak om de knakworst niet te fijn te malen!

Doe de inhoud van een blik knakworst in de keukenmachine en hak het kort tot een mengsel met nog redelijk grote stukjes knakworst.

Giet het in ijslollyvormpjes en vries het in

De volgende dag heb je een ware tractatie voor de kids O+

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 11-10-2014 17:30:51 ]
pi_145431107
Knakworsttartaar

Ingrediënten:
1 blik knakworst
1 ei
1 zakje ossenstaartsoep (knorr)

Neem vijf knakworsten uit het blik en doe deze in de blender, zeef de ossenstaartsoep zodat alleen het poeder in de blender zit. Hak dit tot een gladde emulsie en doe op het laatst het ei erbij en meng kort.

Snijd de andere vijf worsten in grove stukken en meng alles in een kom.

Kneed van het mengsel 3 of 4 gelijke ballen en maak deze plat (ongeveer 1 - 1,5 cm)

Doe in een koekenpan wat croma en verhit het goed, bak elke tartaar gedurende 2 minuten per kant

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 11-10-2014 17:30:58 ]
pi_145431358
Knakworstschuimpjes

ingrediënten:

- 5 eiwitten (dus alleen het eiwit, de dooiers kun je voor wat anders gebruiken)
- 4 knakworsten
- twee eetlepels mayonaise
- twee eetlepels soyasaus

Klop met een mixer op de hoogste stand de eiwitten stijf. Schep hier de mayonaise en de soyasaus voorzichtig doorheen. In een blender blend je de knakworsten superfijn. Ook dit meng je voorzichtig door het eiwitmengsel.

Doe bakpapier op een bakplaat en leg met een eetlepel steeds toefjes van het mengsel op ruime afstand van elkaar.

Verwarm de oven op 150 graden en bak de schuimpjes met de oven open.

Als ze bruin beginnen te worden haal je ze eruit.

Smullen maar

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 11-10-2014 17:31:06 ]
pi_145432339
Knakworst knabbels

1 blikje knakworst
ei
zout
bloem
paneermeel

1 liter zonnebloemolie

Snijd de knakworsten in stukjes van ongeveer 1 cm. Klop het ei in een diep bord. Haal de stukjes knakworst door de bloem (die met wat zout is gemengd) en haal ze door het ei en vervolgens door de paneermeel.

Verhit in een steelpan de olie tot ca. 200 graden en bak de knakworstknabbels tot ze mooi bruin zien

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 11-10-2014 20:07:33 ]
pi_145435268
quote:
10s.gif Op zaterdag 11 oktober 2014 16:12 schreef Pixxie. het volgende:
Tevens:
[..]
Niet zelf je groenten snijden :')
Amateur
Ik wilde het toegankelijk houden voor mensen die normaliter met Knorr zakjes koken
pi_145435313
Is er ook een recept voor knakworsttaart? Ik ben morgen jarig en wil graag wat origineels serveren op mijn kringverjaardag.
Mokkel met stuntstok
pi_145435458
Knakworst kwarktaart

ingrediënten:

- 1 blik knakworst
- 250 ml slagroom
- 500 gr kwark
- 1 blik corned beef
- 1 pak bastognekoeken
- 100 gr boter

Verkruimel de bastognekoeken en verwarm de boter in een steelpan
meng de koekkruimels met de boter en verdeel het in een dunne laag in een springvorm (doe over de bodem een laag bakpapier voor je de springvorm sluit, dat is makkelijker.

Doe de slagroom in een kom en mix deze tot ze vrij stijf is en spatel hier de kwark doorheen, voorzichtig!

Snijd de knakworsten klein en doe hetzelfde met de cornedbeef en spatel dit door het kwark slagroom mengsel.

Breng dit op de koekbodem en laat het minstens 3 uur opstijven in de koelkast
  zaterdag 11 oktober 2014 @ 19:59:11 #21
434262 Pixxie.
Embrace messy hair
pi_145435579
quote:
8s.gif Op zaterdag 11 oktober 2014 19:50 schreef Slaap_Zak het volgende:
[..]
Ik wilde het toegankelijk houden voor mensen die normaliter met Knorr zakjes koken
hahahah o|O
“She’s got the whole dark forest living inside of her.” - Tom Waits
pi_145435629
:')
pi_145435641
quote:
14s.gif Op zaterdag 11 oktober 2014 19:55 schreef Slaap_Zak het volgende:
Knakworst kwarktaart
ingrediënten:
- 1 blik knakworst
- 250 ml slagroom
- 500 gr kwark
- 1 blik corned beef
- 1 pak bastognekoeken
- 100 gr boter
Verkruimel de bastognekoeken en verwarm de boter in een steelpan
meng de koekkruimels met de boter en verdeel het in een dunne laag in een springvorm (doe over de bodem een laag bakpapier voor je de springvorm sluit, dat is makkelijker.
Doe de slagroom in een kom en mix deze tot ze vrij stijf is en spatel hier de kwark doorheen, voorzichtig!
Snijd de knakworsten klein en doe hetzelfde met de cornedbeef en spatel dit door het kwark slagroom mengsel.
Breng dit op de koekbodem en laat het minstens 3 uur opstijven in de koelkast
Dank je wel!
Ik ga gelijk aan de slag.
Mokkel met stuntstok
  zaterdag 11 oktober 2014 @ 20:01:03 #24
292596 Faux.
Fan van zichzelf
pi_145435647
quote:
14s.gif Op zaterdag 11 oktober 2014 19:55 schreef Slaap_Zak het volgende:
Knakworst kwarktaart

ingrediënten:

- 1 blik knakworst
- 250 ml slagroom
- 500 gr kwark
- 1 blik corned beef
- 1 pak bastognekoeken
- 100 gr boter

Verkruimel de bastognekoeken en verwarm de boter in een steelpan
meng de koekkruimels met de boter en verdeel het in een dunne laag in een springvorm (doe over de bodem een laag bakpapier voor je de springvorm sluit, dat is makkelijker.

Doe de slagroom in een kom en mix deze tot ze vrij stijf is en spatel hier de kwark doorheen, voorzichtig!

Snijd de knakworsten klein en doe hetzelfde met de cornedbeef en spatel dit door het kwark slagroom mengsel.

Breng dit op de koekbodem en laat het minstens 3 uur opstijven in de koelkast
Dit ga ik serieus een keertje proberen :')
Hier schreef tong80 het volgende:
Faux is een FOK!held, zoals dat vroeger Gellarboy en Brechtje waren. Users die je koestert.
pi_145435684
quote:
14s.gif Op zaterdag 11 oktober 2014 20:00 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
Dank je wel!
Ik ga gelijk aan de slag.
Als je het feestelijk wil maken neem je een extra blik knakworsten en prik je de worsten als kaarsjes in de taart, dat staat echt heel mooi :Y
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')