abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 9 oktober 2014 @ 17:52:20 #1
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_145369898


laatste update 15/08/2013

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

Opgelet!
OP is tot aan de nok gevuld, dus er kan niet echt meer iets bijgevoegd worden.
pi_145369957
quote:
Opgelet!
OP is tot aan de nok gevuld, dus er kan niet echt meer iets bijgevoegd worden.
:')
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_145383160


Tweet is om onbegrijpelijke redenen inmiddels wel verwijderd.
  vrijdag 10 oktober 2014 @ 09:22:57 #4
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_145386599
quote:
0s.gif Op donderdag 9 oktober 2014 17:54 schreef superniger het volgende:
[..]
:')
Dus?
pi_145390129
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 oktober 2014 00:38 schreef wimderon het volgende:
[ afbeelding ]

Tweet is om onbegrijpelijke redenen inmiddels wel verwijderd.
Is dit een grap? :').!!!
U MAD?
pi_145390647
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 oktober 2014 00:38 schreef wimderon het volgende:
[ afbeelding ]
Tweet is om onbegrijpelijke redenen inmiddels wel verwijderd.
_O_ _O_ _O_
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_145392099
Astana maximaal aan het trollen _O_
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 10 oktober 2014 @ 13:14:53 #8
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_145393006
OlympicStatman twitterde op vrijdag 10-10-2014 om 12:28:28 #Weightlifting World Junior champion Kim Su Jong of North Korea fails drug test and is stripped of women's 75kg title, reageer retweet
@OlympicStatman (sowieso een account wat de moeite van het volgen waard is) vertelt het ook even aan de Engelse die nu dus ineens kampioen is en het nog niet wist schijnbaar :P

OlympicStatman twitterde op vrijdag 10-10-2014 om 12:23:18 @LittleMaxxie Don't know if you've been told but you've been moved up a place at the World Juniors after the Korean failed a dope test. reageer retweet
LittleMaxxie twitterde op vrijdag 10-10-2014 om 12:30:02 @OlympicStatman oh wows, thanks very much for the update! 👍 reageer retweet
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_145404824
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 oktober 2014 12:44 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Astana maximaal aan het trollen _O_
Oleg is aan het freelancen? :D
  zaterdag 11 oktober 2014 @ 17:24:34 #10
14505 OProg
A Life in Music
pi_145432046
quote:
Intern onderzoek bij Astana na dopinggevallen

Astana heeft middels een officieel statement laten weten een intern onderzoek te zijn begonnen naar aanleiding van de positieve EPO-testen van de gebroeders Iglinskiy. De ploeg wil benadrukken dat ze een zero-tolerance beleid hanteren.

"Wij begrijpen dat de positieve EPO-testen voor vragen hebben gezorgd over de effectiviteit van onze interne regels om dopinggebruik te voorkomen", schrijft de ploeg. Astana is daarom met een intern onderzoek begonnen. "We willen de UCI en het algemeen publiek geruststellen: de voorlopige resultaten tonen dat de dopinggevallen op zichzelf staan en dat de ploeg er niets mee te maken heeft." De ploeg gaat de komende weken de zaak verder uitzoeken.

Ploegbaas Alexandre Vinokourov heeft de UCI een kopie gegeven van het huidige anti-doping beleid. Hij heeft ook aan wielerunie laten weten welke maatregelen direct zijn genomen om alle renners en werknemers te herinneren aan hun verplichtingen. "Astana Pro Team kijkt uit naar een ontmoeting met de UCI om naar hun zorgen te luisteren en mogelijke vragen te beantwoorden."

De ploeg heeft bovendien aan Valentin en Maxim Iglinskiy gevraagd om de CIRC - de waarheidscommissie van de UCI- te contacteren.
Dat is een hele geruststelling. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 12 oktober 2014 @ 21:06:34 #11
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_145469730
Olympisch kayakkampioen uit Australië in de problemen:
http://www.goldcoastbulle(...)j94izo-1227086964393
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  zondag 12 oktober 2014 @ 21:09:11 #12
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_145469907
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 oktober 2014 13:14 schreef heywoodu het volgende:
twitter:
OlympicStatman twitterde op vrijdag 10-10-2014 om 12:28:28 #Weightlifting World Junior champion Kim Su Jong of North Korea fails drug test and is stripped of women's 75kg title,
@OlympicStatman (sowieso een account wat de moeite van het volgen waard is) vertelt het ook even aan de Engelse die nu dus ineens kampioen is en het nog niet wist schijnbaar :P
We hadden geen idee dat die Noord-Koreaanse juniore aan de dope had kunnen zitten ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  zondag 12 oktober 2014 @ 21:48:51 #13
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_145472423
quote:
9s.gif Op zaterdag 11 oktober 2014 17:24 schreef OProg het volgende:
[..]
Dat is een hele geruststelling. :')
lol, de ene commissie na de andere, ondertussen gewoon doordopen, als er maar op papier ontkenningen staan.
pi_145485455
Tinkoff-Saxo
quote:
De ploeg denkt niet dat het voorstel ertoe leidt dat renners in de verleiding komen om prestatiebevorderende middelen te gebruiken. "De huidige controles zorgen ervoor dat renners binnen hun legale mogelijkheden blijven."
"Wij gebruiken precies zo veel doping als juridisch verantwoord is" _O_
pi_145506397
quote:
0s.gif Op zondag 12 oktober 2014 21:06 schreef heywoodu het volgende:
Olympisch kayakkampioen uit Australië in de problemen:
http://www.goldcoastbulle(...)j94izo-1227086964393
Terecht dat ze zijn staal van Londen nu weer uit de vriezer halen, maar is in twee jaar tijd de testmethode zoveel verbeterd dan?
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 13 oktober 2014 @ 20:54:03 #16
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_145506866
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_145506959
stanozolol 8)7
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 15 oktober 2014 @ 14:22:42 #18
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_145566934
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  woensdag 15 oktober 2014 @ 21:53:39 #20
14505 OProg
A Life in Music
pi_145584833
quote:
Hushovd wist van doping Armstrong
Oud-wielrenner Thor Hushovd wist al in 2011 dat Lance Armstrong doping had gebruikt. Dat onthult de Noor in zijn boek Thor. Ook veegt hij de vloer aan met de Internationale wielerunie UCI. Die zou positieve dopingtesten weggemoffeld hebben.

Hushovd bezocht Armstrong in de lente van 2011. Hij vroeg toen wat er waar was van de ontboezemingen van Tyler Hamilton. De Amerikaan had zijn land- en ploeggenoot beschuldigd van stelselmatig dopinggebruik. "We deden het allemaal", zou Armstrong toen tegen zijn Noorse collega hebben gezegd.

In Thor beschuldigde Hushovd de UCI van het in de doofpot stoppen van positieve dopingresultaten. "Dat deden ze om er zelf beter van te worden", legt de Noor uit.

Misgelopen
Terugkijkend op zijn loopbaan denkt Hushovd, die vorige maand zijn laatste wedstrijd reed, dat hij door alle dopinggevallen veel zeges is misgelopen. Vooral het niet winnen van Olympisch goud in 2000 zit hem nog steeds een beetje dwars.

Thor verschijnt donderdag in Noorwegen, maar er wordt nu al veel over geschreven in de Noorse pers. Vooral ook omdat Hushovd in zijn boek zegt dat hij niet te spreken is over hoe het Noorse anti-dopingbureau omgaat met doping in de wielersport. Hushovd vindt dat er een heksenjacht op wielrenners aan de gang is. "Dat helpt niks", schrijft hij. In Verdens Gang reageert Anders Solheim van Antidoping Norge verbaasd. "Het helpt juist wel", zegt hij. "Mensen moeten schoon schip maken. Dat zal de wielersport alleen maar ten goede komen."
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  Moderator / Redactie Sport / Weblog woensdag 15 oktober 2014 @ 21:57:25 #21
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_145585011
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Moderator donderdag 16 oktober 2014 @ 18:07:44 #23
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_145609987
Nog meer slecht nieuws opkomst voor Astana en Vinokourov. Ilya Davidenok, in juli winnaar van de Tour of Qinghai Lake, leverde eind augustus een "non-negative"-test af. Dat deed hij in een door hem gewonnen bergetappe in de Ronde van de Toekomst. Hij klopte destijds Sam Oomen in een sprint met twee. Als antwoord op de drie positieve dopinggevallen, gaat de UCI de WorldTour-licentie van Astana opnieuw onder de loep nemen. Onder meer Tour-winnaar Vincenzo Nibali en Fabio Aru staan onder contract in 2015, evenals onze landgenoten Lars Boom en Lieuwe Westra.
  donderdag 16 oktober 2014 @ 18:12:01 #24
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_145610082
Allemaal op eigen houtje gedaan :)
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Redactie Sport / Supervogel donderdag 16 oktober 2014 @ 18:33:30 #25
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_145610555
Astana :').
  Moderator donderdag 16 oktober 2014 @ 18:35:15 #26
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_145610593
quote:
9s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 18:07 schreef Momo... het volgende:
Nog meer slecht nieuws opkomst voor Astana en Vinokourov. Ilya Davidenok, in juli winnaar van de Tour of Qinghai Lake, leverde eind augustus een "non-negative"-test af. Dat deed hij in een door hem gewonnen bergetappe in de Ronde van de Toekomst. Hij klopte destijds Sam Oomen in een sprint met twee. Als antwoord op de drie positieve dopinggevallen, gaat de UCI de WorldTour-licentie van Astana opnieuw onder de loep nemen. Onder meer Tour-winnaar Vincenzo Nibali en Fabio Aru staan onder contract in 2015, evenals onze landgenoten Lars Boom en Lieuwe Westra.
Haha, ik dacht eigenlijk al zoiets, want Astana trok een tijdje terug twee jongens van hun talentenploeg aan, maar daar zat deze jongen niet tussen terwijl hij de beste resultaten had.

Gaat goed in Kazachstan.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_145610667
quote:
10s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 18:35 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Gaat goed in Kazachstan.
Gelukkig rijdt Vino4ever wel clean.
pi_145610925
Gelukkig wel twee cleane kopmannen.
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 16 oktober 2014 @ 18:51:30 #29
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_145610985
quote:
0s.gif Op maandag 13 oktober 2014 20:54 schreef THEFXR het volgende:
stanozolol 8)7
Van gisteren nog :P
Turkse topworstelaar positief bevonden op doping
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_145611448
De UCI gaat nu een onderzoek instellen naar Astana:
http://www.nu.nl/sport/39(...)elen-bij-astana.html
quote:
De internationale wielerunie heeft de zaak formeel ingediend bij de licentiecommissie, die moet beoordelen of het management en het anti-dopingbeleid geschikt is voor de World Tour.
in a crowd you lose humanity
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 16 oktober 2014 @ 19:39:23 #31
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_145612874
Ik gok dat diverse renners wel in hun contract hebben staan dat ze WT moeten rijden en dat het anders een ontbindende factor is
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_145613248
Astana :') :')
pi_145614136
Aru en Nibali volgend seizoen gewoon weer lekker op de brommer, laat gaan.
Jack does it in real time...
pi_145614171
quote:
0s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 19:05 schreef Wombcat het volgende:
De UCI gaat nu een onderzoek instellen naar Astana:
http://www.nu.nl/sport/39(...)elen-bij-astana.html

[..]

mooie pr, maar ik zie er niks van komen
pi_145767692
Kwam in een wielerblaadje uit 2013 dit "nu is alles beter" doping interviewtje tegen



:') _O-
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 21 oktober 2014 @ 10:45:44 #36
426493 crew  PippenScottie
pi_145768073
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 10:31 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Kwam in een wielerblaadje uit 2013 dit "nu is alles beter" doping interviewtje tegen

[ afbeelding ]

:') _O-
Cycling will be cycling..
Je moet een absolute idioot zijn om elke sporter op zijn blauwe ogen te geloven.

Ondertussen heeft de Amerikaanse overheid in de klokkeluiderszaak tegen US Postal toestemming gekregen van de rechter om bewijslast op te vragen uit Zwitserland, Frankrijk en Belgie.

Ik hoop voor Hein Verbruggen, Pat McQuaid, Johan Bruyneel, Martial Saugy et al dat ze hun harde schijven geformatteerd hebben en hun papierversnipperaars overuren hebben laten draaien..

http://cyclingtips.com.au(...)-documents-from-uci/
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 21 oktober 2014 @ 11:40:29 #37
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_145769617
Berichten over een grote ster in het Maleisische badminton die betrapt is. Als dat Lee Chong-Wei is zou dat echt een megaklap zijn voor de sport.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_145770151
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 11:40 schreef heywoodu het volgende:
Berichten over een grote ster in het Maleisische badminton die betrapt is. Als dat Lee Chong-Wei is zou dat echt een megaklap zijn voor de sport.
Dat kun je wel stellen ja.
pi_145770255
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 11:40 schreef heywoodu het volgende:
Berichten over een grote ster in het Maleisische badminton die betrapt is. Als dat Lee Chong-Wei is zou dat echt een megaklap zijn voor de sport.
Die Lee is wel echt een eeuwige tweede. Altijd wel is een Chinees net even iets beter op de OS of een WK. Is het niet Lin Dan, dan wel weer een andere.

Ik kan me er iets bij voorstellen dat zo iemand in een wanhoopspoging uit een verkeerd potje snoept, om dan toch eens die grote prijs nog te pakken.
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 21 oktober 2014 @ 12:03:51 #40
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_145770370
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 11:59 schreef Leatherface het volgende:

[..]

Die Lee is wel echt een eeuwige tweede. Altijd wel is een Chinees net even iets beter op de OS of een WK. Is het niet Lin Dan, dan wel weer een andere.

Ik kan me er iets bij voorstellen dat zo iemand in een wanhoopspoging uit een verkeerd potje snoept, om dan toch eens die grote prijs nog te pakken.
Klopt. Maar Lee vs Lin Dan is de laatste jaren echt het epische gevecht, vergelijkbaar met de allerbeste gevechten tussen Federer, Nadal en Djokovic.

quote:
As it stands, the news is set to send shock waves around the nation and the world of badminton.
Dat klinkt niet als een tweederangs Maleisiër. Het schijnt nog wachten te zijn op de B-staal voordat de identiteit bekend wordt..
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_145770462
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 12:03 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Klopt. Maar Lee vs Lin Dan is de laatste jaren echt het epische gevecht, vergelijkbaar met de allerbeste gevechten tussen Federer, Nadal en Djokovic.

[..]

Dat klinkt niet als een tweederangs Maleisiër. Het schijnt nog wachten te zijn op de B-staal voordat de identiteit bekend wordt..
De rivaliteit Lin - Lee was inderdaad groot. Lee Chong Wei is in Maleisië zo ongeveer bekender dan de koning daar, wat wel wat zegt.

Als ik die laatste zin moet geloven, gaat het om Lee. Want er staan geen andere Maleisiërs in de top tien.
pi_145771712
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 12:03 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Klopt. Maar Lee vs Lin Dan is de laatste jaren echt het epische gevecht, vergelijkbaar met de allerbeste gevechten tussen Federer, Nadal en Djokovic.

[..]

Dat klinkt niet als een tweederangs Maleisiër. Het schijnt nog wachten te zijn op de B-staal voordat de identiteit bekend wordt..
Als de verhalen kloppen heeft hij trouwens op de Aziatische Spelen positief getest.
pi_145773568
"Roken is slecht. Vooral voor de gordijnen." - Willem van Hanegem
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 21 oktober 2014 @ 13:48:24 #44
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_145773596
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 13:47 schreef Knurft-Zork3 het volgende:

[..]

Is dit 'm?

[ afbeelding ]
Nee :)
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 21 oktober 2014 @ 13:51:02 #45
426493 crew  PippenScottie
pi_145773686
Van harte gefeliciteerd, Lee Chong Wei!

Lees op twitter dat het zijn 32e verjaardag is....
  dinsdag 21 oktober 2014 @ 15:17:43 #46
49501 4-elements
Arrectis Auribus
pi_145777014
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 12:03 schreef heywoodu het volgende:

Het schijnt nog wachten te zijn op de B-staal voordat de identiteit bekend wordt..
Opvallend verschil met het wielrennen. Daar wordt gelijk de naam naar buiten gebracht na de A-staal.
That's history. I say history because it happened in the past.
Murray Walker
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 21 oktober 2014 @ 16:32:25 #47
426493 crew  PippenScottie
pi_145779951
Kenyaans onderzoek stuit op dopinggebruik binnen rugby, voetbal en atletiek.

http://bigstory.ap.org/ar(...)-across-kenyan-sport

Niemand zal verbaasd zijn dat er geen effectief anti-dopingbeleid is in Kenya.
pi_145802535
quote:
At UFC Fight Night Macao on August 23rd, UFC contracted with an independent drug testing laboratory in Hong Kong to perform urinalysis testing on all fighters on the card. Additionally, UFC requested the laboratory to test blood samples from 4 fighters for human growth hormone (HGH), erythropoietin (EPO) and testosterone.
One of the athletes who had his blood tested was Cung Le. The laboratory results from Le’s blood test were sent to the UFC and showed that his blood had a total HGH level outside the reference range. Based on such results, UFC officials determined that Le had violated his promotional agreement and the UFC Fighter Conduct Policy. Consequently, UFC decided that Le should be suspended from unarmed combat competition for 12 months.

Following the announcement of Le’s suspension, UFC officials have been provided with medical advice regarding the elevated total HGH present in Le’s system. In accordance with such medical advice, UFC has determined that Le’s elevated total HGH by itself does not prove that he took performance-enhancing drugs before the August 23rd bout. As a result, UFC has informed Le that his suspension is rescinded.
Le had requested an appeal of his suspension, and was entitled to arbitrate the drug test results and suspension. However, based on the lack of conclusive laboratory results, UFC officials deemed it appropriate to immediately rescind the suspension without the need for further proceedings.

The UFC organization has always been a leader when it comes to testing for performance-enhancing drugs in combat sports. All UFC athletes know they are subject to drug testing by an applicable state athletic commission, an international governing federation, or by an independent laboratory contracted by the UFC when no regulatory body is overseeing the event. In those cases where regulatory oversight is unavailable, UFC voluntarily chooses to adhere to the highest level of athlete health and safety protocols similar to if the event were being held in the state of Nevada.
[url] At UFC Fight Night Macao on August 23rd, UFC contracted with an independent drug testing laboratory in Hong Kong to perform urinalysis testing on all fighters on the card. Additionally, UFC requested the laboratory to test blood samples from 4 fighters for human growth hormone (HGH), erythropoietin (EPO) and testosterone. One of the athletes who had his blood tested was Cung Le. The laboratory results from Le’s blood test were sent to the UFC and showed that his blood had a total HGH level outside the reference range. Based on such results, UFC officials determined that Le had violated his promotional agreement and the UFC Fighter Conduct Policy. Consequently, UFC decided that Le should be suspended from unarmed combat competition for 12 months. Following the announcement of Le’s suspension, UFC officials have been provided with medical advice regarding the elevated total HGH present in Le’s system. In accordance with such medical advice, UFC has determined that Le’s elevated total HGH by itself does not prove that he took performance-enhancing drugs before the August 23rd bout. As a result, UFC has informed Le that his suspension is rescinded. Le had requested an appeal of his suspension, and was entitled to arbitrate the drug test results and suspension. However, based on the lack of conclusive laboratory results, UFC officials deemed it appropriate to immediately rescind the suspension without the need for further proceedings. The UFC organization has always been a leader when it comes to testing for performance-enhancing drugs in combat sports. All UFC athletes know they are subject to drug testing by an applicable state athletic commission, an international governing federation, or by an independent laboratory contracted by the UFC when no regulatory body is overseeing the event. In those cases where regulatory oversight is unavailable, UFC voluntarily chooses to adhere to the highest level of athlete health and safety protocols similar to if the event were being held in the state of Nevada.
[url]http://m.uk.ufc.com/news/UFC-Rescinds-Suspension-of-Cung-Le[/url]
pi_145995292
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)oor-El-Clasico.dhtml

Moet kunnen toch?
Natuurlijk zijn z'n enkels niet in topstaat vanwege wat groeihormoontjes.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_145995425
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 14:44 schreef ThePlaneteer het volgende:
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)oor-El-Clasico.dhtml

Moet kunnen toch?
Natuurlijk zijn z'n enkels niet in topstaat vanwege wat groeihormoontjes.
Sneijder deed dat in z'n tijd bij Real voor elke wedstrijd
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 27 oktober 2014 @ 19:10:29 #51
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146005002
Heel veel voetballers doen dat.
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_146005733
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 19:10 schreef rubbereend het volgende:
Heel veel voetballers doen dat.
en in het wielrennen is het gelijk doping.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 27 oktober 2014 @ 19:35:59 #53
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146006288
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 19:25 schreef THEFXR het volgende:

[..]

en in het wielrennen is het gelijk doping.
lagen alle sporten maar onder hetzelfde vergrootglas als wielrennen
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_146007560
Voetbal is een technische sport.
Doping heeft dus geen zin.

[ Bericht 0% gewijzigd door TargaFlorio op 28-10-2014 10:38:48 ]
pi_146025596
quote:
Brian Cookson, de voorzitter van de internationale wielerbond UCI, heeft de deur naar vergiffenis voor Lance Armstrong op een kier gezet. De Brit zegt dat ook de Amerikaanse dopingzondaar, die vanwege zijn verleden al zijn zeven Touroverwinningen moest inleveren, 'daarvan niet kan worden uitgesloten'.

'In het geval van Armstrong hangt het allemaal af van wat hij verklaard heeft voor het CIRC en of hij meegewerkt heeft aan de ondervraging. Daarnaast moet hij ook oprecht spijt betonen.'

Het CIRC is een onafhankelijke hervormingscommissie die dopinggebruik in het wielrennen onderzoekt - Armstrong is recent opgeroepen om zijn verhaal te doen. In januari komt de commissie naar buiten met haar bevindingen. Of een vergiffenis voor Armstrong ook inhoudt dat de Amerikaan opnieuw een functie in het wielrennen kan opnemen, is niet zeker.

'Het CIRC moet dat bepalen', aldus Cookson. De commissie moet volgens hem duidelijke richtlijnen vastleggen om uit te maken of een dopingzondaar nadien nog actief kan zijn in de sport. Op basis van het onderzoek van het Amerikaanse antidopingagentschap USADA is Armstrong op dit moment levenslang geschorst.
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)ance-Armstrong.dhtml

De deur staat op een kier. Als Vino ploegleider kan zijn moet er voor Armstrong ook nog wel plek zijn in het wielrennen.
  dinsdag 28 oktober 2014 @ 10:57:32 #56
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_146026300
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 19:25 schreef THEFXR het volgende:

[..]

en in het wielrennen is het gelijk doping.
Voor de behandelingen die Messi al voor z'n prof cariere kreeg alleen al zou een (jeugd)wielrenner al voor het leven geschorst worden ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 28 oktober 2014 @ 17:09:26 #57
426493 crew  PippenScottie
pi_146040208
UCI zet jacht op Kreuziger in. Blijft een fijne ploeg, dat Astana.

http://nos.nl/artikel/715(...)r-jaar-schorsen.html

quote:
De internationale wielerunie wil Roman Kreuziger een schorsing opleggen van maximaal vier jaar. Dat blijkt dinsdag uit de verklaring van het sporttribunaal CAS, dat de zaak in behandeling neemt.

Kreuziger werd in juni 2014 op non-actief gesteld door zijn ploeg Tinkoff, op basis van afwijkende waarden in zijn bloedpaspoort. Op 22 september sprak de Tsjechische bond hem echter weer vrij van het overtreden van de dopingregels.

Tegen die beslissing gaat het UCI nu in beroep.
Vanaf maart 2011

"De UCI vraagt om een heroverweging van de beslissing van 22 september", zo verklaart het CAS in een persbericht. "De UCI verzoekt het CAS tot het opleggen van een schorsing van twee tot vier jaar en het schrappen van de resultaten van Kreuziger vanaf maart 2011 tot het begin van zijn schorsing."

Daarnaast zou Kreuziger, die ten tijde van de afwijkingen in zijn paspoort voor de Astana-ploeg uitkwam, volgens de UCI een boete van 770.000 euro moeten betalen.

Wanneer het CAS uitspraak doet, is nog niet bekend.
pi_146040348
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 14:44 schreef ThePlaneteer het volgende:
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)oor-El-Clasico.dhtml

Moet kunnen toch?
Natuurlijk zijn z'n enkels niet in topstaat vanwege wat groeihormoontjes.
Sinds wanneer zijn pijnstillers doping?
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_146067650
Lijkt me duidelijk:
Wat is doping?
-Pijnstillers: Zoals morfine en methadon. Deze zorgen ervoor dat een sporter geen last heeft van eventuele pijn tijdens zijn prestatie. Hierdoor heeft hij geen last van verzuring tijdens het sporten en kan daardoor veel langer doorgaan. Het nadeel van deze vorm van doping is dat een sporter niet meer goed kan inschatten waar zijn lichamelijke grens ligt. Ze nemen dan het risico dat ze hun lichaam te zwaar gaan belasten. [bron]

Tommy Simpson wist er alles van in 1967.
Bij Hoevelaken linksaf
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 29 oktober 2014 @ 16:46:25 #60
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_146078690
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_146144549
quote:
Negentien Belgische topsporters worden verdacht van dopinggebruik, zo melden Belgische media vrijdag.

De sporters, volgens de krant Het Nieuwsblad vooral bekende veldrijders en wielrenners, ondergingen bij een arts bloedtransfusies met ozon.

Die arts moet, na een onderzoek van tweeënhalf jaar, voor de rechter komen. Het is onduidelijk welke sporters erbij zijn betrokken.

De arts wordt verdacht van het uitvoeren van dopinghandelingen en van het aanzetten tot dopinggebruik.

De dossiers van de negentien sporters zijn door het Openbaar Ministerie in Leuven doorgegeven aan de sportbonden. Zij moeten beslissen of de sporters worden geschorst.
Afgetapt

Bij ozontherapie wordt bloed van de sporter afgetapt, met ozon verrijkt en vervolgens via een transfusie weer in het lichaam gebracht.

Dat zou de conditie verbeteren en moeheid tegengaan waardoor sportprestaties verbeteren.

Volgens de internationale dopingrichtlijnen is elke niet medisch noodzakelijke bloedtransfusie verboden.
Poep vliegt met rotvaart op ventilator af.
  vrijdag 31 oktober 2014 @ 11:12:07 #62
179534 Waaghals
she appeared like an angel
pi_146144959
Philippe G. ?
Don't try to wake me in the morning, cause i will be gone
pi_146144999
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 10:58 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Poep vliegt met rotvaart op ventilator af.
Michel Wuyts vindt dit niet leuk.
Jack does it in real time...
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 31 oktober 2014 @ 11:17:14 #64
426493 crew  PippenScottie
pi_146145086
Belgische sportbonden - linea recta -> doofpot.

Jammer toch altijd...
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 31 oktober 2014 @ 11:18:36 #65
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_146145126
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 10:58 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Poep vliegt met rotvaart op ventilator af.
Ergens in mei of juni krijgen we in dit topic wel weer een post met een vraag als "Is er ooit nog iets gedaan met die Belgen waar vorig jaar toen ineens ophef over was?".
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_146145409
Maar volgens de experts heeft ozontherapie toch geen prestatiebevorderend effect?
pi_146145630
quote:
Bericht van februari 2013:
Dopingonderzoek rond Tom Meeusen en dokter Mertens deint uit

Door: redactie
9/02/13 - 10u19 Bron: belga.be
© belga.
De dopingzaak rond veldrijder Tom Meeusen (Telenet-Fidea) lijkt een grootscheeps onderzoek te worden. Het Leuvense gerecht wil immers tientallen patiënten van de Rotselaarse dokter Chris Mertens horen, zowel recreatiesporters als profs. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws vandaag.
"Vorige week zijn er negentien sporters ondervraagd, onder wie verschillende renners en vijf profs", klinkt het. Het gerecht zegt enkel dat het "een grondig onderzoek voert".
De zogenaamde dopingzaak rond Meeusen en zijn dokter barstte eind 2012 plots los nadat de federale politie de camper van Meeusen - die op weg was naar de veldrit in Diegem - deed stoppen. Meeusen mocht nadien van de Belgische Wielerbond niet starten in de wereldbekerveldrit van Rome omdat hij genoemd was (als getuige) in een dopingzaak, maar schreeuwde zelf zijn onschuld uit. De zaak doofde de voorbije maand wat uit, maar volgens HLN pakt het gerecht in Leuven de zaken groots aan.
"Het gerecht wil eigenlijk elke sporter horen die sinds 2007 bij de dokter op consultatie ging. De speurders zijn vooral geïnteresseerd in de zogenaamde ozontherapie die de dokter gebruikte om zijn renners scherp te krijgen", klinkt het in HLN.
"Strikt genomen is zo'n therapie geen doping op zich. Maar ze wordt heel vaak gebruikt in combinatie met andere middelen die wel verboden zijn. Dat wordt onderzocht". Volgens de krant zouden deze week vijf profrenners zich aangeboden hebben bij de politie.
"Het onderzoek is nog niet ten einde en er moeten nog verschillende mensen gehoord worden", aldus een woordvoerster van het Leuvense parket.
Goh, 19 sporters, ook toevallig.
Tot nu toe geen enkele nieuwswaarde; het dossier is naar de sportbonden gestuurd die het ook gewoon nog als wc-papier kunnen gaan gebruikenn.
  vrijdag 31 oktober 2014 @ 11:45:52 #68
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_146145990
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 10:58 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Poep vliegt met rotvaart op ventilator af.
Volgens mij ging het verhaal toen rond dat de hele WK selectie van België op advies van Philippe G. die behandeling heeft ondergaan voor het WK van Valkenburg.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 31 oktober 2014 @ 12:23:47 #69
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_146147134
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 31 oktober 2014 @ 13:25:39 #70
426493 crew  PippenScottie
pi_146149166
De spil in het Belgische onderzoek, de arts Chris Mertens, is de zoon van Jules Mertens, die arts van PDM was tijdens de intrapilid affaire...

Wielrennen! The gift that keeps on giving.
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 31 oktober 2014 @ 13:28:06 #71
426493 crew  PippenScottie
pi_146149244
@spitinthesoup is een twitterkoning!
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 31 oktober 2014 @ 17:25:13 #72
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146157668
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 11:33 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Goh, 19 sporters, ook toevallig.
Tot nu toe geen enkele nieuwswaarde; het dossier is naar de sportbonden gestuurd die het ook gewoon nog als wc-papier kunnen gaan gebruikenn.
quote:
Gerecht wil 'ozondokter' voor strafrechtbank
.
Het Leuvense gerecht wil dokter Chris M. voor de rechter. Na 2,5 jaar is het klaar met het onderzoek naar dopingpraktijken in het kabinet van de sportarts. Hij wordt ervan verdacht bloedtransfusies met ozon te hebben uitgevoerd en sporters actief aangezet te hebben tot doping.

Na 2,5 jaar is het gerecht klaar met het onderzoek naar vermeende dopingpraktijken in het dokterskabinet van Chris M., een bekende sportarts uit het Vlaams-Brabantse Rotselaar. Tal van zijn patiënten bevestigen dat M. jarenlang geen graten zag in bloedtransfusies waarbij ozon gebruikt werd.

Het procedé is simpel: er wordt bloed afgetapt, verrijkt met ozon, en nadien terug in de bloedbaan gebracht. Een controversiële en volgens het gerecht verboden praktijk, die aan het licht kwam op 6 februari 2012 na een tip van een sporter.

Meer dan vijftig (top)sporters werden daarna door de speurders aan de tand gevoeld. Die dagenlange verhoren leidden volgens onze informatie tot een lijst van 51 personen die volgens het gerecht mogelijk tegen de dopingreglementen hebben gezondigd. Op die lijst staan bekende wielrenners, veldrijders, een intussen overleden coureur, een voetballer uit eerste klasse, een triatleet, een rallypiloot en minstens één sportbegeleider.

Bekentenissen

Sommigen legden bekentenissen af, anderen zeiden dat ze niet wisten dat ozontherapie strafbaar is, nog anderen ontkenden alles. ‘Het is niet omdat we daar per mail over communiceren met onze dokter, dat we het ook effectief gedaan hebben’, klinkt het meermaals. Ze hebben een punt. Het vaststellen en vermoeden is een zaak, het bewijzen een andere.

Het is ongetwijfeld een van de redenen waarom het gerecht die lijst in de eindvordering heeft gereduceerd tot negentien sporters tegen wie ‘voldoende bezwaren zijn dat ze tussen juni 2009 en juni 2013 gezondigd hebben tegen het decreet medisch en ethisch verantwoorde sportbeoefening’.

Hoewel de therapie in een schemerzone zit, is het gerecht duidelijk: manipulatie met ozon is verboden.
Bron: De Standaard
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 31 oktober 2014 @ 17:25:39 #73
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146157690
er zullen dus tientallen sporters lichtelijk opgelucht adem kunnen halen :')
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_146157810
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 11:27 schreef TargaFlorio het volgende:
Maar volgens de experts heeft ozontherapie toch geen prestatiebevorderend effect?
jazeker wel
pi_146159418
Goed verweer wel van Jeptoo (die inderdaad positief is): 'het zijn leugens!'

En haha, ik vraag mij echt af op wat voor superbrandstof die Radcliffe ooit het WR heeft gelopen. :D
Jack does it in real time...
pi_146162279
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 17:28 schreef THEFXR het volgende:

[..]

jazeker wel
Ok, ik dacht dat het niet bewezen was.
pi_146162883
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 19:36 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Ok, ik dacht dat het niet bewezen was.
eigen ervaring ;)
pi_146163794
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 19:49 schreef THEFXR het volgende:

[..]

eigen ervaring ;)
En welke grootse prestatie heb je er op neergezet dan?
pi_146163840
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 20:14 schreef Ericr het volgende:

[..]

En welke grootse prestatie heb je er op neergezet dan?
ik heb het niet als doping gebruikt.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 31 oktober 2014 @ 20:36:19 #81
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_146164554
quote:
10s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 18:11 schreef DeeBee het volgende:
Goed verweer wel van Jeptoo (die inderdaad positief is): 'het zijn leugens!'

En haha, ik vraag mij echt af op wat voor superbrandstof die Radcliffe ooit het WR heeft gelopen. :D
Jeptoo heeft schijnbaar positief getest op EPO :')

:')

:')
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  vrijdag 31 oktober 2014 @ 20:47:48 #82
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_146165040
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 20:36 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Jeptoo heeft schijnbaar positief getest op EPO :')

:')

:')
Beetje dom. Niet weten hoe je goed microdoseert :')
pi_146180144
Belgen gebruiken geen doping :')

Hoe is t eigenlijk afgelopen met die anabolen die toen ter tijd bij badr hari gevonden waren tijdens die inval?
  zaterdag 1 november 2014 @ 10:28:27 #84
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_146180430
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 november 2014 10:09 schreef kikoooooo het volgende:
Belgen gebruiken geen doping :')

Ik denk dat er in België nochtans véél actiever gezocht wordt naar dopingzondaars dan in Nederland hoor ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  Moderator zaterdag 1 november 2014 @ 10:30:25 #85
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_146180476
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 november 2014 10:28 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Ik denk dat er in België nochtans véél actiever gezocht wordt naar dopingzondaars dan in Nederland hoor ...
Want?
  zaterdag 1 november 2014 @ 12:50:14 #86
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_146183077
En Astana heeft een nieuwe ploegarts aangesteld. Emilio Magni, destijds de arts van Mercatone Uno in de Pantani-periode :D
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_146183377
en Fassa Bartolo, niets aan de hand mensen :)
  zaterdag 1 november 2014 @ 13:06:44 #88
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_146183396
Goeie grutjes :')
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator zaterdag 1 november 2014 @ 13:09:56 #89
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_146183472
Dan heb je echt een blok beton voor je kop als Astana zijnde :') Beter stelt de UCI een zwarte lijst op van dopingdokters.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 1 november 2014 @ 13:20:25 #90
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146183675
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 november 2014 12:50 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
En Astana heeft een nieuwe ploegarts aangesteld. Emilio Magni, destijds de arts van Mercatone Uno in de Pantani-periode :D
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 november 2014 13:05 schreef fl4puit het volgende:
en Fassa Bartolo, niets aan de hand mensen :)
_O-
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 1 november 2014 @ 13:32:30 #91
426493 crew  PippenScottie
pi_146183930
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 november 2014 12:50 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
En Astana heeft een nieuwe ploegarts aangesteld. Emilio Magni, destijds de arts van Mercatone Uno in de Pantani-periode :D
Astana is de middelvinger van de wielersport.

Pluspunt, Lars Boom gaat volgend jaar veel winnen.
pi_146183931
Astana :') :') :') :r :r :r

De MPCC is trouwens ook niet meer serieus te nemen.
  Moderator zaterdag 1 november 2014 @ 13:33:48 #93
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_146183965
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 november 2014 13:09 schreef Slobeend het volgende:
Dan heb je echt een blok beton voor je kop als Astana zijnde :') Beter stelt de UCI een zwarte lijst op van dopingdokters.
Dat is geen blok beton, dat is trollen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 3 november 2014 @ 22:17:37 #94
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146273873
quote:
en het is bevestigd

Jeptoo werd betrapt op epo
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  maandag 3 november 2014 @ 22:23:36 #95
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_146274157
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 november 2014 13:05 schreef fl4puit het volgende:
en Fassa Bartolo, niets aan de hand mensen :)
Ik wist niet dat Albasini ooit geschorst is geweest ;(
  maandag 3 november 2014 @ 22:25:39 #96
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_146274235
De lijst van pakweg Rabobank is even lang.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 3 november 2014 @ 22:31:19 #97
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146274459
quote:
0s.gif Op maandag 3 november 2014 22:25 schreef Immerdebestebob het volgende:
De lijst van pakweg Rabobank is even lang.
Ik denk van vele ploegen in die jaren
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  maandag 3 november 2014 @ 22:33:52 #98
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_146274582
quote:
10s.gif Op maandag 3 november 2014 22:31 schreef rubbereend het volgende:

[..]

Ik denk van vele ploegen in die jaren
Ik zie nu pas mijn pun :D :')
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 3 november 2014 @ 22:38:24 #99
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146274792
quote:
0s.gif Op maandag 3 november 2014 22:33 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Ik zie nu pas mijn pun :D :')
:D
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 5 november 2014 @ 12:15:28 #100
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_146325377
Een taekwonkoda is betrapt tijdens de Jeugd OS in Nanjing dit jaar (naam niet genoemd, want minderjarig).

Biatleet Edgars Piksons (8e op de sprint op het WK van 2011) is eveneens betrapt:
http://www.tvnet.lv/sport(...)ET+Top+zi%C5%86as%29
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_146340280
quote:
0s.gif Op maandag 3 november 2014 22:33 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Ik zie nu pas mijn pun :D :')
Ik had 2 dagen nodig voor het kwartje viel. :')
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 5 november 2014 @ 19:32:15 #102
426493 crew  PippenScottie
pi_146341746
quote:
0s.gif Op woensdag 5 november 2014 18:59 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Ik had 2 dagen nodig voor het kwartje viel. :')
Spuit elf...
  Moderator / Redactie Sport / Weblog woensdag 5 november 2014 @ 22:45:30 #103
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146351768
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_146353919
A-Roid.
Jack does it in real time...
  donderdag 6 november 2014 @ 01:17:59 #105
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_146356254
quote:
Die heeft waarschijnlijk net ontdekt dat ie zonder al dat spul op z'n 39ste niet meer het vereiste niveau haalt ?
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 6 november 2014 @ 06:55:16 #106
426493 crew  PippenScottie
pi_146357523
Alex Rodriguez is jaren actief geweest voor de Taylor Hooton foundation, waar hij scholieren vertelde over de gevaren van dopinggebruik en het belang van een schone sport.

Wat een enorme eikel ben je dan zeg..
pi_146357527
quote:
0s.gif Op donderdag 6 november 2014 06:55 schreef PippenScottie het volgende:
Alex Rodriguez is jaren actief geweest voor de Taylor Hooton foundation, waar hij scholieren vertelde over de gevaren van dopinggebruik en het belang van een schone sport.

Wat een enorme eikel ben je dan zeg..
als ervaringsdeskundige wel beter om te doen toch. Meer concrete voorbeelden enzo
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 6 november 2014 @ 07:11:34 #108
426493 crew  PippenScottie
pi_146357580
quote:
10s.gif Op donderdag 6 november 2014 06:56 schreef franklop het volgende:

[..]

als ervaringsdeskundige wel beter om te doen toch. Meer concrete voorbeelden enzo
Je gaat overdag kinderen vertellen dat ze geen anabole steroïden moeten gebruiken en 's avonds steek je in een nachtclub een spuit in je buik.
pi_146359690
A-roid :')
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  donderdag 6 november 2014 @ 17:35:53 #110
14505 OProg
A Life in Music
pi_146374001
Helemaal snappen doe ik het niet. Hij is al een keer geschorst geweest. Ontkende wel, maar gestraft voor het vergrijp. Nu dus de bevestiging dat hij het inderdaad gedaan heeft en nog een keer een schorsing? :?
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_146374123
*O* *O* *O*
  donderdag 6 november 2014 @ 18:19:10 #112
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_146375316
quote:
0s.gif Op donderdag 6 november 2014 07:11 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Je gaat overdag kinderen vertellen dat ze geen anabole steroïden moeten gebruiken en 's avonds steek je in een nachtclub een spuit in je buik.
Welkom in Amerika. Het land van de extreme hypocrisie.
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 6 november 2014 @ 19:48:13 #113
426493 crew  PippenScottie
pi_146378832
quote:
15s.gif Op donderdag 6 november 2014 17:35 schreef OProg het volgende:
Helemaal snappen doe ik het niet. Hij is al een keer geschorst geweest. Ontkende wel, maar gestraft voor het vergrijp. Nu dus de bevestiging dat hij het inderdaad gedaan heeft en nog een keer een schorsing? :?
Hij is betrapt voor steroïdengebruik tussen 2001 en 2003.
Is jaren geleden groot in het nieuws geweest, maar A-Roid heeft excuses gemaakt en beloofd zijn leven te beteren.

Dit is een nieuwe zaak, een jaar of twee geleden aan het licht gekomen. Rodriguez heeft altijd hard ontkend iets met deze Biogenesis zaak te maken te hebben, met het gebruikelijk riedeltje rechtszaken dat daarbij hoort.

Nu blijkt dat Rodriguez dus ook na zijn eerste dopingbekentenis en boetedoening door is gegaan met steroïden gebruiken.

Wordt niet door iedereen erg gewaardeerd...
  donderdag 6 november 2014 @ 20:01:45 #114
14505 OProg
A Life in Music
pi_146379476
quote:
1s.gif Op donderdag 6 november 2014 19:48 schreef PippenScottie het volgende:

Wordt niet door iedereen erg gewaardeerd...
Dus het is meer dat hij de publieke opinie dan dusdanig tegen heeft dat het klaar is. :P

Want hij was voor het laatste vergrijp al 162 wedstrijden geschorst.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 6 november 2014 @ 20:21:32 #115
426493 crew  PippenScottie
pi_146380288
quote:
11s.gif Op donderdag 6 november 2014 20:01 schreef OProg het volgende:

[..]

Dus het is meer dat hij de publieke opinie dan dusdanig tegen heeft dat het klaar is. :P

Want hij was voor het laatste vergrijp al 162 wedstrijden geschorst.
De jurisdictie is me niet helemaal duidelijk. Ik zou verwachten dat het USADA een levenslange schorsing oplegt voor tweede vergrijp, maar volgens mij is MLB niet bij WADA aangesloten.
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 6 november 2014 @ 20:26:49 #116
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_146380529
quote:
11s.gif Op donderdag 6 november 2014 20:01 schreef OProg het volgende:

[..]

Dus het is meer dat hij de publieke opinie dan dusdanig tegen heeft dat het klaar is. :P

Want hij was voor het laatste vergrijp al 162 wedstrijden geschorst.
Verkijk je niet op die schorsing, dat aantal wedstrijden is precies 1 regular season wat een maand of 7 duurt :P

Niet zo ernstig als het lijkt dus :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  donderdag 6 november 2014 @ 20:40:47 #117
14505 OProg
A Life in Music
pi_146381137
quote:
0s.gif Op donderdag 6 november 2014 20:26 schreef heywoodu het volgende:
Verkijk je niet op die schorsing, dat aantal wedstrijden is precies 1 regular season wat een maand of 7 duurt
Dat snap ik. Maar is principe zou het toch zo werken dat gestraft worden voor een vergrijp normaal gesproken maar 1 keer kan. Dat je daarna ook nog een keer de bevestiging geeft dat het inderdaad waar was lijkt me dan niet zo heel veel toevoegen voor de strafmaat. Misschien dat meewerken verkorting kan bedingen maar dat is het dan ook.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 6 november 2014 @ 20:41:57 #118
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_146381176
quote:
11s.gif Op donderdag 6 november 2014 20:40 schreef OProg het volgende:

[..]

Dat snap ik. Maar is principe zou het toch zo werken dat gestraft worden voor een vergrijp normaal gesproken maar 1 keer kan. Dat je daarna ook nog een keer de bevestiging geeft dat het inderdaad waar was lijkt me dan niet zo heel veel toevoegen voor de strafmaat. Misschien dat meewerken verkorting kan bedingen maar dat is het dan ook.
Ja maar als ik het goed begrijp gaat dit dus over een tweede vergrijp.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_146385720
Heeft doping nut bij honkbal? Is toch een technische sport?
- verwijderd door admin -
pi_146394774
hoe is het in België? dat nieuws van een paar weken geleden is alweer vakkundig in de doofpot gestopt?
pi_146395863
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 november 2014 10:44 schreef Dale__Cooper het volgende:
hoe is het in België? dat nieuws van een paar weken geleden is alweer vakkundig in de doofpot gestopt?
Heb het gemist omdat ik op vakantie was, zag net enkel dit staan :+

quote:
Topchef Luc Bellings krijgt twee jaar schorsing als amateurwielrenner: tot 30 augustus 2016 mag hij niet deelnemen aan wedstrijden. Dat besliste de Vlaamse Dopingcommissie. Een streep door de rekening van de chef-wielerfanaat die volgend jaar weer plande deel te nemen aan de loodzware mountainbiketocht Cape Epic. Zelf beweert Bellings nog niet op de hoogte te zijn van de beslissing.

Het imago van de wielerwereld helpen oppoetsen: dat was de bedoeling van sterrenchef Luc Bellings met de organisatie van enkele wielerwedstrijden rondom zijn zaak in Rapertingen begin augustus. "We weten allemaal dat er de voorbije jaren heel wat is gebeurd wat niet hoorde. Ik denk dat men nu op de betere weg is en alle beetjes helpen om dat te ondersteunen", klonk het toen. Na die wedstrijd moest de chef opvallend genoeg -ondanks dat hij niet op het podium eindigde- ook een dopingplasje afleveren. Resultaat: een testosterongehalte wat vele malen hoger lag dan normaal.

Toefje gel
Toch had Bellings daar later in deze krant een verklaring voor. "Elke ochtend, na mijn scheerbeurt, smeer ik mijn gezicht en hals in met een toefje gel waarin testosteron zit. Voor mij is het dé manier om tegen de tekenen van ouderdom te vechten. Mijn dokter schrijft mij dat product voor, en controleert regelmatig of ik er niet te veel van gebruik. Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn dokter dit misverstand bij een zitting voor de Vlaamse dopingcommissie uit de wereld zal helpen", liet de Hasselaar enkele weken geleden optekenen.

Gebruikelijke straf
Ijdele hoop zo blijkt nu uit informatie die uw krant kon inkijken: Bellings krijgt van die commissie inderdaad twee jaar schorsing opgelegd. Daardoor mag hij tot 30 augustus 2016 niet deelnemen aan wielerwedstrijden. Dat hij niets anders dan de gebruikelijke staf kreeg, viel te verwachten. Testosteron staat immers op de lijst van verboden middelen. De chef kon gisterenavond nog niet uitgebreid reageren op het zware vonnis. "Ik heb geen idee en ben nog niet op de hoogte van een eventuele uitspraak. Ik heb daarover nog niets officieels ontvangen", klinkt het in een korte reactie.

De straf is alvast een flinke streep door de rekening van zijn verdere plannen op de fiets. Bellings nam dit jaar immers met veel inzet en resultaat deel aan de loodzware Zuid-Afrikaanse mountainbiketocht 'Cape Epic'. Hij hoopte daar volgend jaar weer aan de start te verschijnen. Deze schorsing steekt daar nu een stokje voor.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_146399828
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 november 2014 11:25 schreef franklop het volgende:

[..]

Heb het gemist omdat ik op vakantie was, zag net enkel dit staan :+

[..]

het ging om dit nieuws:

http://www.volkskrant.nl/(...)van-doping~a3779877/
  zaterdag 8 november 2014 @ 11:15:48 #123
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_146427533
Ondertussen in Vlaanderen
quote:
Nieuw decreet: dopingzondaars 4 i.p.v. 2 jaar geschorst

De Vlaamse regering heeft het nieuwe dopingdecreet goedgekeurd. De antidopingregels worden strenger. Zondaars riskeren een langere straf, stalen worden tien jaar bewaard en ook begeleiders worden in de gaten gehouden. "Ik hoop dat het afradend werkt", stelt minister van Sport Philippe Muyters. "Eerlijk sporten moet nog meer kansen krijgen."
De nieuwe Vlaamse antidopingregels in een notendop

4 jaar i.p.v. 2 jaar schorsing

Voor een grote overtreding zal een dopinggebruiker langer moeten boeten. De Vlaamse overheid trekt de schorsing op naar vier jaar. Tot nu toe stond een gebruiker twee jaar aan de kant.

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters: "Ik hoop dat het afradend werkt. Zo willen we eerlijk sporten nog meer kansen geven."

Stalen 10 jaar in de koelkast

Dopingjagers werden in het verleden vaak op snelheid gepakt door inventieve sporters en/of begeleiders. Daar wil de Vlaamse regering verandering in brengen.

Philippe Muyters: "Urine- en bloedstalen van een atleet kunnen we nu tien jaar na datum bijhouden. Zo willen we sporters die zich doperen met de nieuwste snufjes of de nieuwste doping alsnog kunnen straffen met terugwerkende kracht."

Malafide begeleiders niet toegelaten

De dopingjagers van de Vlaamse overheid gaat ook coaches en begeleiders beter in de gaten houden. Als een atleet met een dopingzondaar in zee gaat, riskeert hij een schorsing.

Philippe Muyters: "Een atleet kan niet meer samenwerken met een coach of een begeleider die nog een dopingschorsing uitzit. We willen voorkomen dat die deel uitmaakt van de entourage. Als de schorsing van de trainer is afgelopen, mag hij zijn activiteiten als begeleider weer uitoefenen."

Voorbeeld: een renner zal niet kunnen samenwerken met dopingzondaar Lance Armstrong, die levenslang geschorst is.

Uitleg vragen = uitleg krijgen

Het verhaal van Thomas Van der Plaetsen is pijnlijk. De jonge tienkamper werd te snel in verband gebracht met dopinggebruik, uiteindelijk bleek hij kanker te hebben. Daarom krijgt een "verdachte" atleet altijd de kans om uitleg te vragen tijdens een hoorzitting.

Philippe Muyters: "In het geval van Thomas was dat al zo. Iemand die een voorlopige schorsing riskeert, kan eerst gehoord worden. Zo willen we dergelijke "ongelukken" vermijden."

Voorbeeld: Een atleet vermoedt dat hij positief heeft getest door een vervuild voedingsmiddel. Tijdens een hoorzitting kan hij uitleg vragen en zijn verhaal doen.
Wereldwijd geschorst

Het nieuwe antidopingdecreet is gebaseerd op de antidopingcode van het Wereldantidopingagentschap WADA. Een schorsing in Vlaanderen zal voortaan wereldwijd overgenomen worden. Naar het buitenland verhuizen is dus geen optie meer voor een dopinggebruiker.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 8 november 2014 @ 11:37:43 #124
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_146427873
Wereldranglijstaanvoerder badminton test positief

Ondertussen lijkt te zijn bevestigd dat het om Lee Chong Wei gaat.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_146427956
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 november 2014 11:37 schreef heywoodu het volgende:
Wereldranglijstaanvoerder badminton test positief

Ondertussen lijkt te zijn bevestigd dat het om Lee Chong Wei gaat.
quote:
"Deze speler is zeer toegewijd en een exceptioneel individu. Wij geloven niet dat hij een kortere weg naar succes heeft gekozen", zei Mohamad.
:')
  zaterdag 8 november 2014 @ 11:49:44 #126
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_146428050
quote:
10s.gif Op donderdag 6 november 2014 22:31 schreef groenen het volgende:
Heeft doping nut bij honkbal? Is toch een technische sport?
Ja, doping heeft volgens mij nut bij honkbal. Door bijvoorbeeld het gebruik van steroïden kun je als honkballer bijvoorbeeld harder slaan. Dit is het enige wat ik weet. Wie meer weet, mag me aanvullen.
  zaterdag 8 november 2014 @ 11:54:45 #127
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_146428131
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 november 2014 11:49 schreef IkeDubaku99 het volgende:

[..]

Ja, doping heeft volgens mij nut bij honkbal. Door bijvoorbeeld het gebruik van steroïden kun je als honkballer bijvoorbeeld harder slaan. Dit is het enige wat ik weet. Wie meer weet, mag me aanvullen.
HGH geeft je grotere handen zodat je de bal mog makkelijker kan vangen.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zaterdag 8 november 2014 @ 15:11:59 #128
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_146432610
_O-
  zaterdag 8 november 2014 @ 18:25:17 #129
14505 OProg
A Life in Music
pi_146437613
quote:
Vorige week werd bekend dat Mauro Santambrogio volgend jaar uitkomt voor Amore e Vita. Dit nadat zijn dopingschorsing is afgelopen. De Italiaan gaf tegen TuttobiciWeb aan dat de doping hem niet aan goede prestaties heeft geholpen.

"Wielrennen is de meest gecontroleerde sport van allemaal en ik heb geleerd dat het geen zin heeft om vals te spelen", zo zegt de 30-jarige renner. "Ik heb mijn schuld toegegeven en neem daar de volledige verantwoordelijkheid over. Het was een bevrijding om te bekennen. Ik kon die enorme last niet meer dragen."

Toch is Santambrogio er van overtuigd dat zijn sterke prestaties van 2013 (o.a. ritzege en top tien Giro d'Italia) niet kwamen door het gebruik van doping. "Ik presteerde omdat ik meer vrijheid genoot. Ik geef toe dat ik fouten heb gemaakt, maar dat had weinig invloed op mijn prestaties. Dat wil ik bewijzen in 2015."
:') :') :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  zaterdag 8 november 2014 @ 18:30:20 #130
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_146437768
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 november 2014 18:25 schreef OProg het volgende:

[..]

:') :') :')
Zelden zo openlijk geen fuck geven :D
pi_146438397
quote:
6s.gif Op zaterdag 8 november 2014 18:30 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Zelden zo openlijk geen fuck geven :D
Katholieke sport hè. Boetedoening en we gaan weer verder met het leven alsof er niets gebeurd is. ;)
  zaterdag 8 november 2014 @ 20:41:01 #132
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_146442243
quote:
10s.gif Op donderdag 6 november 2014 22:31 schreef groenen het volgende:
Heeft doping nut bij honkbal? Is toch een technische sport?
Doping heeft in elke sport nut.
pi_146511712
quote:
EPO gevonden bij atlete die Jip Vastenburg van het brons afhield in Zürich

De Franse krant L’Equipe heeft het bericht naar buiten gebracht dat er bij de Française Laïla Traby EPO aangetroffen is. De Franse politie heeft vrijdag een inval gedaan in haar appartement in Font Romeu. De atlete werd daarop in hechtenis genomen. De vondst is het resultaat van een samenwerking van het Franse antidopingagentschap, de Franse atletiekfederatie en het Ministerie van Volksgezondheid. Ze is inmiddels ook onderworpen aan een dopingtest. Men verwacht de resultaten hiervan aan het einde van de week. Traby ontkent vooralsnog alles.

Traby baarde dit jaar opzien door brons op de 10.000m te pakken bij het Europees kampioenschap in Zürich. Zij wist in de laatste meters van die wedstrijd nog nipt Jip Vastenburg voor te blijven die daardoor genoegen moest nemen met een vierde plek.

http://losseveter.nl/2014(...)n-het-brons-afhield/
  Redactie Frontpage / Sport maandag 10 november 2014 @ 20:53:23 #134
426493 crew  PippenScottie
pi_146511821
quote:
0s.gif Op maandag 10 november 2014 20:50 schreef TheArt het volgende:

[..]

Gokje.
EPO was voor mijn schoonmoeder/hond/man van Jeannie Longo..

Er wordt vaak lacherig gedaan over Fransen en doping, maar het is daar gewoon strafbaar. Bezit ook.
Deze dame is flink de sjaak.
pi_146532051
quote:
10s.gif Op donderdag 6 november 2014 22:31 schreef groenen het volgende:
Heeft doping nut bij honkbal? Is toch een technische sport?
Ik weet niet of dit een troll is maar honkbal is eigenlijk de meest symbolische en eerste sport waarbij dopinggebruik écht populair werd. Staan wat interessante documentaires op Youtube over dopinggebruik in het honkbal in de USA.
pi_146537736
quote:
0s.gif Op maandag 10 november 2014 20:53 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Gokje.
EPO was voor mijn schoonmoeder/hond/man van Jeannie Longo..

Er wordt vaak lacherig gedaan over Fransen en doping, maar het is daar gewoon strafbaar. Bezit ook.
Deze dame is flink de sjaak.
België ook
pi_146592891
quote:
0s.gif Op maandag 10 november 2014 20:53 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Gokje.
EPO was voor mijn schoonmoeder/hond/man van Jeannie Longo..

Bijna:

http://www.standaard.be/cnt/dmf20141112_01371758

Ik bevind me in een moeilijke situatie’, zegt de Française op haar Facebookpagina. ‘Ik word vals beschuldigd en ben slachtoffer van een complot. Ze hebben me in de val gelokt, dit is opgezet spel. Ik ben een zuivere atlete en heb mezelf niets te verwijten. De waarheid zal nog wel komen bovendrijven, daar ben ik zeker van.

Je verwacht het niet.
  woensdag 12 november 2014 @ 22:43:09 #138
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_146593751
Waterdicht.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator woensdag 12 november 2014 @ 22:43:24 #139
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_146593761
Plausibel.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_146605141
quote:
0s.gif Op woensdag 12 november 2014 22:28 schreef The_Undertone het volgende:

[..]

Bijna:

http://www.standaard.be/cnt/dmf20141112_01371758

Ik bevind me in een moeilijke situatie’, zegt de Française op haar Facebookpagina. ‘Ik word vals beschuldigd en ben slachtoffer van een complot. Ze hebben me in de val gelokt, dit is opgezet spel. Ik ben een zuivere atlete en heb mezelf niets te verwijten. De waarheid zal nog wel komen bovendrijven, daar ben ik zeker van.

Je verwacht het niet.
Ik geloof je Laila. Concurrenten, journalisten of andere vijanden hebben die EPO gewoon in je huis gelegd.

:') :') :')
  donderdag 13 november 2014 @ 12:10:56 #141
14505 OProg
A Life in Music
pi_146606390
quote:
0s.gif Op donderdag 13 november 2014 11:20 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Ik geloof je Laila. Concurrenten, journalisten of andere vijanden hebben die EPO gewoon in je huis gelegd.

:') :') :')
Misschien had ze hetzelfde boze ex-vriendje als Adrienne Herzog.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  donderdag 13 november 2014 @ 13:06:29 #142
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_146608120
quote:
0s.gif Op donderdag 13 november 2014 11:20 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Ik geloof je Laila. Concurrenten, journalisten of andere vijanden hebben die EPO gewoon in je huis gelegd.

:') :') :')
't wachten is tot iemand gaat beweren dat ze de EPO bij hem tijdens de slaap ingespoten hebben ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  donderdag 13 november 2014 @ 13:58:29 #143
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_146609691
quote:
9s.gif Op donderdag 13 november 2014 12:10 schreef OProg het volgende:

[..]

Misschien had ze hetzelfde boze ex-vriendje als Adrienne Herzog.
:D
pi_146609997
quote:
9s.gif Op donderdag 13 november 2014 12:10 schreef OProg het volgende:

[..]

Misschien had ze hetzelfde boze ex-vriendje als Adrienne Herzog.
Haha ik dacht exact hetzelfde :D
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 13 november 2014 @ 17:17:43 #145
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_146617429
Sterke keuze wel, Vadim Devyatovskiy mag Wit-Rusland naar de top brengen ^O^
Dopeur moet Wit-Rusland naar atletiektop brengen
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_146621379
quote:
9s.gif Op donderdag 13 november 2014 12:10 schreef OProg het volgende:

[..]

Misschien had ze hetzelfde boze ex-vriendje als Adrienne Herzog.
Het is dus wachten op het moment dat het ex-vriendje de email openbaart.
pi_146621397
quote:
0s.gif Op donderdag 13 november 2014 13:06 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

't wachten is tot iemand gaat beweren dat ze de EPO bij hem tijdens de slaap ingespoten hebben ...
Of de EPO is voor haar zieke hond.
  donderdag 13 november 2014 @ 21:04:08 #148
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_146626359
quote:
10s.gif Op donderdag 13 november 2014 19:15 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Of de EPO is voor haar zieke hond.
Waar is de tijd dat je nog met dat excuus ermee wegkwam ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 14 november 2014 @ 16:52:39 #149
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_146651260
Ideaal, dan zit je dopingschorsing van twee jaar er op 11 november op, en op 14 november pak je (voor eigen publiek) even de wereldtitel met een ongelooflijke laatste poging _O_

Gewichtheffer wint wereldtitel drie dagen na einde schorsing

Het podium:

1. Kydyrbayev (tot afgelopen dinsdag 2 jaar geschorst)
2. Sedov (schorsing van 2006-2008)
3. Didzbalis (tot ergens in mei van dit jaar 2 jaar geschorst)
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 14 november 2014 @ 17:18:29 #150
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146652276
_O-
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 14 november 2014 @ 20:46:52 #151
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_146659968
Geruchten gaan dat Adrian Zielinski vandaag gedoped was en daarom expres geen geldige poging heeft laten noteren. Zielinski is regerend olympisch kampioen in de klasse tot 85 kilogram (1 lager), en was daarin in 2010 wereldkampioen :P
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_146660125
Gewichtheffen, wat een sport. Wielrennen is er niks bij. _O- :')
pi_146660219
quote:
TAS geeft Duitse biatlete Sachenbacher-Stehle strafvermindering

Het Internationaal Sporttribunaal (TAS) in Lausanne heeft de dopingschorsing van de Duitse biatlete Evi Sachenbacher-Stehle van twee jaar teruggebracht tot zes maanden. Daardoor kan ze onmiddellijk weer in competitie treden.

Sachenbacher-Stehle testte tijdens de Winterspelen in Sotsji positief op het stimulerende middel methylhexanamin. Sinds februari was ze geschorst.

De 33-jarige Duitse maakte vooral naam als skiloopster. In die sport verzamelde ze twee olympische titels (teamsprint in 2010, 4x5km in 2002) en drie zilveren olympische medailles. In het seizoen 2012-2013 stapte ze over naar het biatlon. In Sotsji viel ze als vierde net naast het podium in de 12,5km massastart.
  vrijdag 14 november 2014 @ 21:00:36 #154
14505 OProg
A Life in Music
pi_146660532
:') :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  vrijdag 14 november 2014 @ 21:25:06 #155
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_146661535
quote:
Choukoud heeft snode plannen
vrijdag 14 nov 2014, 21:15 (Update: 14-11-14, 21:22)
Khalid Choukoud na zijn marathondebuut in Rotterdam
Khalid Choukoud na zijn marathondebuut in RotterdamANP
Een mooie wedstrijd, een mooi parcours, een mooie uitdaging. Khalid Choukoud kijkt uit naar de Zevenheuvelenloop van komende zondag. Hij heeft bovendien snode plannen: een verbetering van zijn eigen Nederlandse record op de vijftien kilometer.

Choukoud liep vorig jaar 43.33 in Tilburg, maar daar kan best wat vanaf, vindt-ie. "Als de omstandigheden meezitten en de vorm van de dag goed is, moet ik in staat zijn onder die tijd te lopen. Het wordt geen gemakkelijke opgave, maar niet een onmogelijke."

Marokko
De 28-jarige atleet, die dit jaar in Rotterdam op verdienstelijke wijze op de marathon debuteerde, heeft zich in zijn geboorteland Marokko voorbereid op zijn optreden in Nijmegen. "Ik heb mij heel specifiek op deze wedstrijd voorbereid. Minder kilometers gemaakt, maar echt op kwaliteit getraind."

De Hagenaar, die voor zijn eerste Zevenheuvelenloop staat, heeft zondag vanuit Europa onder meer te maken met de Italiaan Daniele Meucci, die afgelopen augustus in Zürich op indrukwekkende wijze Europees kampioen op de marathon werd.

Wereldrecordhouder
Daarnaast staan er een aantal Afrikaanse toppers aan de start. Zoals Leonard Komon, de 26-jarige wereldrecordhouder op de tien en vijftien kilometer. Dat laatste record (41.13) liep de Keniaan tijdens de Zevenheuvelenloop in 2010. Vorig jaar zegevierde hij in 42.14. Ook de Eritreeër Zersenay Tadese, wereldrecordhouder op de twintig kilometer en halve marathon, is van de partij.

Bij de vrouwen zijn de Keniaanse Priscah Jeptoo, die in 2012 naar olympisch zilver op de marathon snelde, en haar landgenoot en regerend wereldkampioene cross Emily Chebet de favorieten. Hilda Kibet is de voornaamste Nederlandse troef.
Alleen op kwaliteit getraind ergens ver weg in het Rif-gebergte :')
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 14 november 2014 @ 21:32:55 #156
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_146661895
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 november 2014 20:50 schreef TargaFlorio het volgende:
Gewichtheffen, wat een sport. Wielrennen is er niks bij. _O- :')
Mooi wat jaartjes schorsing bij elkaar als je naar de top-10 van alle klassen tot nu toe op dit WK kijkt:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En in de zwaarste klasse bij de vrouwen doen zondag ook twee dames mee die in de lijst mogen:
Praeonapa Khenjantuek (4e inschrijving): 2008-2010
Tatiana Kashirinia (hoogste inschrijvingsgewicht en absolute topfavoriete): 2006-2008
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 15 november 2014 @ 00:11:24 #157
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146668011
quote:
9s.gif Op vrijdag 14 november 2014 20:52 schreef wimderon het volgende:

[..]

maar waarom?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 15 november 2014 @ 00:24:30 #158
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_146668389
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:11 schreef rubbereend het volgende:

[..]

maar waarom?
Iets met dat het niet genoeg verwijtbaar was ofzo :P
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 17 november 2014 @ 16:48:13 #159
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_146746328
Italiaanse ondernemer van bijna 50 is betrapt tijdens een amateurtijdrit over 5 kilometer :')
Cocaïne, EPO, vochtafdrijvend spul en nu hangt hem een schorsing van 4 jaar boven het hoofd _O- :')

http://blog.cyclingpro.it(...)se-lunga-sei-minuti/
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 17 november 2014 @ 20:16:03 #160
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146753357
MPCC_Cycling twitterde op maandag 17-11-2014 om 17:12:11 Doping figures to 11/01 : athletics move 1st, cycling is 4th with 13 cases. http://t.co/jjoMHRgJHM http://t.co/0Y3Dy5tyAj reageer retweet
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_146753415
Het zijn ook altijd de wielrenners die het verpesten :(
in a crowd you lose humanity
pi_146757914
Netherlands is Herzog?
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 17 november 2014 @ 22:38:26 #163
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_146759614
Rusland op 38 _O-
Dat zal voor een half jaar zijn ofzo :')

http://www.totallympics.com/forum.php?mod=viewthread&tid=5618
Daar staan er toch al 75 voor Rusland :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_146759670
MMA 2, met hun pistesten na het gevecht :')
  Redactie Frontpage / Sport maandag 17 november 2014 @ 22:44:35 #165
426493 crew  PippenScottie
pi_146759912
quote:
0s.gif Op maandag 17 november 2014 22:38 schreef heywoodu het volgende:
Rusland op 38 _O-
Dat zal voor een half jaar zijn ofzo :')

http://www.totallympics.com/forum.php?mod=viewthread&tid=5618
Daar staan er toch al 75 voor Rusland :+
Betekent voor mij vooral dat hun nationale anti-dopingagentschap haar taak serieus neemt. Ok, en dat Russische atleten makkelijk opspoorbare middelen gebruiken.

Vergelijk het eens met het NADA, waarvan directeur Herman Ram letterlijk zegt dat hij niet "het braafste jongetje van de klas wil zijn".
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 17 november 2014 @ 22:59:53 #166
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_146760537
quote:
1s.gif Op maandag 17 november 2014 22:44 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Betekent voor mij vooral dat hun nationale anti-dopingagentschap haar taak serieus neemt. Ok, en dat Russische atleten makkelijk opspoorbare middelen gebruiken.

Vergelijk het eens met het NADA, waarvan directeur Herman Ram letterlijk zegt dat hij niet "het braafste jongetje van de klas wil zijn".
Oh over RUSADA heb ik ook geen kritiek nee, zeker niet. Die melden ook altijd elke test/schorsing netjes op hun site in het Russisch en Engels :Y
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_146771128
Gelukig doen de Nederlanders nooit aan doping. _O_
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_146778798
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 november 2014 12:58 schreef superniger het volgende:
Gelukig doen de Nederlanders nooit aan doping. _O_
je bedoelt, de NADA is een wassen neus
  Redactie Sport dinsdag 18 november 2014 @ 22:39:59 #169
109131 crew  sportfreak
pi_146791680
quote:
0s.gif Op maandag 17 november 2014 22:59 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Oh over RUSADA heb ik ook geen kritiek nee, zeker niet. Die melden ook altijd elke test/schorsing netjes op hun site in het Russisch en Engels :Y
In Rusland pakken ze niet alleen sporters maar zelfs directeuren _O-

Russische directeur snelwandelen geschorst
  dinsdag 18 november 2014 @ 22:42:35 #170
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_146791850
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 november 2014 22:39 schreef sportfreak het volgende:

[..]

In Rusland pakken ze niet alleen sporters maar zelfs directeuren _O-

Russische directeur snelwandelen geschorst
Gewoon bij de baas je pakketjes afhalen _O_
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 18 november 2014 @ 22:44:26 #171
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146791965
_O-
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 18 november 2014 @ 23:57:48 #172
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_146795204
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 november 2014 22:39 schreef sportfreak het volgende:

[..]

In Rusland pakken ze niet alleen sporters maar zelfs directeuren _O-

Russische directeur snelwandelen geschorst
Saransk, waar Viktor Chegin kampioenen produceert in het naar hem vernoemde centrum _O_

Zoek voor de lol eens op #banchegin, het is een populaire hashtag onder internationale snelwandelaars :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_146799099
Doperen én de meest fundamentale regel van je sport non-stop schenden, snelwandelen. O+
Jack does it in real time...
  woensdag 19 november 2014 @ 08:48:00 #174
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_146799445
quote:
14s.gif Op woensdag 19 november 2014 08:19 schreef DeeBee het volgende:
Doperen én de meest fundamentale regel van je sport non-stop schenden, snelwandelen. O+
Doorlopen. Niets aan de hand.
pi_146799476
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 08:48 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Doorlopen. Niets aan de hand.
lol _O_
pi_146801973
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 08:48 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Doorlopen. Niets aan de hand.
:D
pi_146803537
Hupla, de volgende Kazak positief. Dit keer Victor Okishev van Astana Continental. Positief op anabole steroïden. 20 jaar.
pi_146803989
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 11:52 schreef TheArt het volgende:
Hupla, de volgende Kazak positief. Dit keer Victor Okishev van Astana Continental. Positief op anabole steroïden. 20 jaar.
Ik denk niet eens dat het expliciet top-down gestimuleerd wordt bij Astana. Maar doordat de leiding zo openlijk signalen afgeeft dat ze alles rondom doping wel prima vindt, denken velen dat het er wel bij zal horen
  woensdag 19 november 2014 @ 12:06:37 #179
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_146804008
schater.gif
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator woensdag 19 november 2014 @ 12:18:46 #180
362868 crew  Slobeend
of all places
  woensdag 19 november 2014 @ 12:38:05 #181
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_146804929
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 11:52 schreef TheArt het volgende:
Hupla, de volgende Kazak positief. Dit keer Victor Okishev van Astana Continental. Positief op anabole steroïden. 20 jaar.
Dit had ik niet echt verwacht. Erg onverwacht. _O- _O- _O-
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 19 november 2014 @ 12:39:18 #182
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_146804965
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 11:52 schreef TheArt het volgende:
Hupla, de volgende Kazak positief. Dit keer Victor Okishev van Astana Continental. Positief op anabole steroïden. 20 jaar.
Ik heb het gevoel dat het wat Kazachstan betreft daar niet bij gaat blijven, waarmee ik doel op het WK gewichtheffen van vorige week in Almaty :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 19 november 2014 @ 12:56:59 #183
426493 crew  PippenScottie
pi_146805497
Zou het geen idee zijn als de KNWU de mogelijkheid krijgt om de licentie in te trekken van renners die naar Astana (of een andere ploeg met een x aantal dopinggevallen) gaan?

Lars Boom bij Astana moeten we echt niet willen... :N
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 19 november 2014 @ 13:12:37 #184
426493 crew  PippenScottie
pi_146806009
Typisch, dit jaar worden dopingschorsingen door de UCI niet meer aangekondigd, maar in een PDF bestand op hun site geplaats.

Voor deze schorsing (voor een positieve test in mei...) wordt wel een persbericht uitgestuurd.

Consistentie kan de UCI niet worden verweten.
  woensdag 19 november 2014 @ 13:19:08 #185
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_146806217
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 12:56 schreef PippenScottie het volgende:
Zou het geen idee zijn als de KNWU de mogelijkheid krijgt om de licentie in te trekken van renners die naar Astana (of een andere ploeg met een x aantal dopinggevallen) gaan?

Lars Boom bij Astana moeten we echt niet willen... :N
Ach, een jaar een Nederlander op mutantenniveau lijkt me eigenlijk wel lachen. Ik voorspel een Lars die à la Franco Ballerini het peloton op 4 minuten rijdt op weg naar Roubaix _O_ _O_
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
pi_146806438
Denk dat ze de Kazachen daar eens dezelfde doping moeten geven als de Italianen, dat werkt blijkbaar iets beter allemaal
  woensdag 19 november 2014 @ 14:37:23 #187
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_146809160
http://nos.nl/artikel/200(...)ijkt-bij-de-uci.html

Vreemd dat Ducrot zijn stokpaardje 'nieuwe wielrennen' opeens vergeten is.
pi_146809950
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 14:37 schreef Zelva het volgende:
http://nos.nl/artikel/200(...)ijkt-bij-de-uci.html

Vreemd dat Ducrot zijn stokpaardje 'nieuwe wielrennen' opeens vergeten is.
Nieuw wielrennen is dan ook voorbij. Er was wel degelijk een korte periode van enigszins nieuw wielrennen. Echter heeft de sky-revolutie die weer de das om gedaan.
pi_146810005
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 13:19 schreef Bugno het volgende:

[..]

Ach, een jaar een Nederlander op mutantenniveau lijkt me eigenlijk wel lachen. Ik voorspel een Lars die à la Franco Ballerini het peloton op 4 minuten rijdt op weg naar Roubaix _O_ _O_
Ik kijk al uit naar de verklaringen; eindelijk een echt goede winter gehad, nieuwe omgeving met nieuwe prikkels, dat soort werk _O_
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 19 november 2014 @ 15:08:33 #190
426493 crew  PippenScottie
pi_146810051
quote:
1s.gif Op woensdag 19 november 2014 15:06 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Ik kijk al uit naar de verklaringen; eindelijk een echt goede winter gehad, nieuwe omgeving met nieuwe prikkels, dat soort werk _O_
Dat Nederlanders klassiekers winnen betekent dat het wielrennen nu echt schoon is! :Y

[ Bericht 6% gewijzigd door PippenScottie op 19-11-2014 15:08:57 (smiley!) ]
pi_146812499
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 15:08 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Dat Nederlanders klassiekers winnen betekent dat het wielrennen nu echt schoon is! :Y
Het zat er altijd al in, maar nu kwam het er eindelijk uit ^O^
  woensdag 19 november 2014 @ 16:46:03 #192
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_146813040
quote:
14s.gif Op woensdag 19 november 2014 16:30 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Het zat er altijd al in, maar nu kwam het er eindelijk uit ^O^
"Door de winst in de kasseienrit vorig jaar ben ik een mentale barrière door. Door een hoogwaardig trainingsschema dat ik nu volg komt alles er uit.
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 19 november 2014 @ 16:53:05 #193
426493 crew  PippenScottie
pi_146813243
Of natuurlijk:

Vino stuurde me een brief waarin hij schreef dat ik beter moest presteren.
  woensdag 19 november 2014 @ 17:01:49 #194
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_146813523
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 16:53 schreef PippenScottie het volgende:
Of natuurlijk:

Vino stuurde me een brief waarin hij schreef dat ik beter moest presteren.
"De ploegarts zei dat het natuurlijke supplementen waren. Ik ben natuurlijk geen arts, dus ga ik af op zijn expertise. Ik baal er van, want ik moet niks van die rommel hebben."
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
pi_146813576
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 17:01 schreef Bugno het volgende:

[..]

"De ploegarts zei dat het natuurlijke supplementen waren. Ik ben natuurlijk geen arts, dus ga ik af op zijn expertise. Ik baal er van, want ik moet niks van die rommel hebben."
Nee, je moet er natuurlijk wel harder van gaan fietsen :P
in a crowd you lose humanity
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 19 november 2014 @ 17:05:56 #196
426493 crew  PippenScottie
pi_146813643
Seriously, Boom zit echt in een no-win situation.

Als hij niets wint heb je letterlijk een no win, pakt hij wel prijzen, dan hangt er een enorm Vino/Astana-doping aura omheen. Lijkt me een nog grotere no-win..
pi_146815784
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 17:05 schreef PippenScottie het volgende:
Seriously, Boom zit echt in een no-win situation.

Als hij niets wint heb je letterlijk een no win, pakt hij wel prijzen, dan hangt er een enorm Vino/Astana-doping aura omheen. Lijkt me een nog grotere no-win..
In beide situaties waarschijnlijk wel een dikke bankrekening.

Is Astana nog steeds niet uit de MPCC gezet?
pi_146816964
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 17:05 schreef PippenScottie het volgende:
Seriously, Boom zit echt in een no-win situation.

Als hij niets wint heb je letterlijk een no win, pakt hij wel prijzen, dan hangt er een enorm Vino/Astana-doping aura omheen. Lijkt me een nog grotere no-win..
Als hij Parijs-Roubaix wint gaat echt niemand over hem klagen. Terpstra rijdt voor de antichrist Lefevere, toch waren de meesten hier aan het juichen toen hij won (ik ook), als er echte successen geboekt worden wint de hypocrisie het wel van de achterdocht.
  woensdag 19 november 2014 @ 19:05:07 #199
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_146816992
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 13:19 schreef Bugno het volgende:

[..]

Ach, een jaar een Nederlander op mutantenniveau lijkt me eigenlijk wel lachen. Ik voorspel een Lars die à la Franco Ballerini het peloton op 4 minuten rijdt op weg naar Roubaix _O_ _O_
Ik had Lieuwe al opgeschreven voor de Vuelta van dit jaar, maar helaas ;(
  woensdag 19 november 2014 @ 19:06:55 #200
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_146817062
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 16:46 schreef Bugno het volgende:

[..]

"Door de winst in de kasseienrit vorig jaar ben ik een mentale barrière door. Door een hoogwaardig trainingsschema dat ik nu volg komt alles er uit.
"Ik heb mij heel specifiek op deze wedstrijd voorbereid. Minder kilometers gemaakt, maar echt op kwaliteit getraind."
pi_146817461
quote:
On 19 November 2014, Continental Team Astana was informed by the Union Cycliste Internationale of an adverse analytical finding for anabolic androgenic steroids for its rider Viktor Okishev.

The sample was taken 29 May 2014 at the Asian Championships, where the rider participated as a member of the National Team.

As per regulation the rider has been suspended temporarily from the team while a full explanation of the events is sought - Viktor Okishev has the right to request and attend the analysis of the B sample.

All Continental Team Astana riders and staff are shocked and disappointed by the news that comes from a UCI Press Release this Wednesday, effectively six months after the sample was taken.

Continental Team Astana will scrupulously follow all UCI rules and regulations, and continues to follow the additional rules as per its voluntary membership in the MPCC - Currently the team is organizing immediate inquiries into the Okishev case in order to establish an overview of the facts and explanations.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog woensdag 19 november 2014 @ 19:21:35 #202
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146817591
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_146837803
Ik weet niet of het al was gepost, maar de onschuldige Michael B. zal geheel terecht niet worden vervolgd in België.

http://nos.nl/artikel/200(...)oogerd-met-rust.html

Ook stelt Michael een spellingwijziging voor.

BoogerdLive twitterde op woensdag 19-11-2014 om 20:13:31 Ik snap er geen hol meer van....!!!! #bekentenisfebruarie21013 reageer retweet
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 20 november 2014 @ 16:51:43 #204
426493 crew  PippenScottie
pi_146845424
quote:
0s.gif Op donderdag 20 november 2014 12:17 schreef johannes_vermeer het volgende:
Ik weet niet of het al was gepost, maar de onschuldige Michael B. zal geheel terecht niet worden vervolgd in België.

http://nos.nl/artikel/200(...)oogerd-met-rust.html

Ook stelt Michael een spellingwijziging voor.

BoogerdLive twitterde op woensdag 19-11-2014 om 20:13:31 Ik snap er geen hol meer van....!!!! #bekentenisfebruarie21013 reageer retweet
De UCI kan de Belgische bond een ondertekende verklaring sturen van al haar renners waarin ze dopinggebruik toegeven en dan nog zullen ze niets met het dossier doen.
Nu suprise here.

Ondertussen schrijft Jon Wertheim (erkend tennis journalist) een gematigd kritisch stuk over dopinggebruik en testen in tennis. Een open deur intrappen of een bommetje af laten gaan, wat u wilt...

http://www.si.com/tennis/(...)ag-doping-itf-tennis
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 20 november 2014 @ 16:52:56 #205
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146845474
Boogerd heeft toch in Nederland een schorsing van een half jaar gehad na zijn bekentenis? Dat kreeg toch iedereen die toen alsnog bekende?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 20 november 2014 @ 17:18:41 #206
426493 crew  PippenScottie
pi_146846143
Om nog even door te gaan over tennis... Hier is ook een aardig artikel over het bedroevende niveau van testen binnen de sport en de terechte vraagtekens die worden geplaatst:

http://ewanmackenna.wordp(...)-racket-with-no-net/
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 21 november 2014 @ 13:12:38 #207
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_146867522
Oud-olympisch snelwandelkampioen Alex Schwazer zou tijdens een zitting over zijn eigen grote dopingzaak namen hebben genoemd van sporters die geholpen werden door Ferrari, waaronder vooral Italiaanse en Russische wielrenners en snelwandelaars.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_146871890
quote:
0s.gif Op woensdag 12 november 2014 22:28 schreef The_Undertone het volgende:

[..]

Bijna:

http://www.standaard.be/cnt/dmf20141112_01371758

Ik bevind me in een moeilijke situatie’, zegt de Française op haar Facebookpagina. ‘Ik word vals beschuldigd en ben slachtoffer van een complot. Ze hebben me in de val gelokt, dit is opgezet spel. Ik ben een zuivere atlete en heb mezelf niets te verwijten. De waarheid zal nog wel komen bovendrijven, daar ben ik zeker van.

Je verwacht het niet.
Oh wat is ze onschuldig. Wat een enorm complot _O-
quote:
L'athlète française Laïla Traby positive à l'EPO

Laila Traby, ici le 12 août, lors de la finale du 10 000 m aux championnats d'Europe d'athlétisme.
Selon les informations du Monde, l'athlète française Laïla Traby a été contrôlée positive. Les premiers résultats du test antidopage pratiqué sur la médaillée de bronze du 10 000 m aux championnats d'Europe 2014 à l'issue de sa garde à vue par les gendarmes de Prades (Pyrénées-Orientales), vendredi 7 novembre, ont mis en évidence la présence d'érythropoïétine (EPO), a indiqué au Monde une source proche de l'enquête.
Le 7 novembre, de l'EPO avait été retrouvée dans son appartement à Font-Romeu, où elle effectuait un stage d'entraînement. L'athlète avait dû se soumettre à un test antidopage. Sur sa page Facebook, Laïla Traby évoquait, la semaine dernière, un « complot » : « On m'a bien piégée. C'est un coup monté de toutes pièces. Plusieurs personnes étaient présentes avec moi à ce stage et sont donc susceptibles d'être impliquées dans cette affaire de près ou de loin », expliquait-elle, niant toute implication. Et d'ajouter : « Même si on arrive à me faire accuser à tort, et que je ne parviens pas à prouver mon innocence, je ne baisserai jamais les bras. » Aujourd'hui, le profil de sa page Facebook n'était plus accessible.

Championne de France de cross

Championne de France de cross et médaillée de bronze à Zurich, la Française, âgée de 35 ans, a été l'une des grandes révélations de la saison, portant les espoirs du renouveau de la course de fond tricolore. La coureuse avait été relâchée après avoir passé un test antidopage. L'athlète risque au minimum deux ans de suspension. Une sanction qui devrait l'empêcher de réaliser son rêve de s'aligner sur le marathon aux Jeux olympiques de Rio, en 2016.

http://www.lemonde.fr/spo(...)witter#xtor=RSS-3208
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 21 november 2014 @ 16:27:32 #209
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_146872181
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_146873055
quote:
Beste interne controle systeem ter wereld, werkte in de DDR ook al prima. Je selectie gewoon even zelf testen voordat je ze opstelt in een wedstrijd.
Jack does it in real time...
pi_146874107
Ik denk idd dat er vier letters teveel in de titel staan :Y
in a crowd you lose humanity
  vrijdag 21 november 2014 @ 18:26:12 #212
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_146875166
quote:
10s.gif Op vrijdag 21 november 2014 16:27 schreef heywoodu het volgende:
'Kazakhstan krijgt beste anti-dopingsysteem ter wereld'

"zolang de renners op Kazachs grondgebied zijn."
Hoeveel dagen per jaar zou zo'n Nibali op Kazachs grondgebied zijn ?
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 21 november 2014 @ 18:31:44 #213
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_146875329
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 18:26 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Hoeveel dagen per jaar zou zo'n Nibali op Kazachs grondgebied zijn ?
Teampresentatie: 1
Ronde van Almaty: 1

Ik gok op ongeveer 2.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  zaterdag 22 november 2014 @ 02:30:12 #214
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_146891000
quote:
Nibali: "Heb niets met die vier idioten te maken"

Tourwinnaar Vincenzo Nibali heeft uitgehaald naar zijn vier ploegmaats bij Astana die op doping betrapt werden. "Er is geen link tussen ons. Als mensen mij met hun praktijken willen associëren, begrijpen ze er niets van. Ik heb niets met die idioten te maken."

Astana, het team van Nibali, ligt de laatste tijd zwaar onder vuur. In minder dan drie maanden tijd werden er vier renners uit de ploeg op doping betrapt. "Daar heb ik absoluut niets mee te maken", zegt Nibali in La Gazzetta dello Sport.

Twee van de betrapte renners, Davidenok en Okisjev, rijden voor de opleidingsploeg. "Ik ken die jongens niet eens. De broers Iglinski? Er zijn altijd mensen in de ploeg waarmee je moet leven. Ze maakten geen deel uit van mijn groepje en er is zeker geen hechte band tussen ons."

"Hun problemen zijn niet de mijne. Ik kan alleen over mezelf spreken en ik heb een gerust geweten. Als mensen mij associëren met deze praktijken, kennen ze er niets van. Die vier idioten hebben helemaal niets met mij te maken."

Door de dopinggevallen, is er nog onduidelijkheid over de licentie die Astana volgend seizoen zal krijgen. "Het is absurd dat de schuld in de schoenen van het team wordt geschoven. Iedereen is onthutst over de gebeurtenissen."

"Het idee dat er sprake is van een dopingsysteem binnen onze ploeg, is totaal uit de lucht gegrepen. Onze licentie afnemen zou een grote vergissing zijn. Ik blijf voor honderd procent achter de dopingcontroles van de UCI staan. Ik hoop dat ze alle valsspelers eruit halen."
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_146893398
Ik verdenk niet automatisch alle schaatsers die ineens de Nederlanders op een hoop schaatsen, maar die Koelizjnikov vertrouw ik voor geen meter: ineens wereldtop met een aantoonbaar dopingverleden :')
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_146893521
Absurd inderdaad om te denken dat een pleg met Vino aan de leiding het misschien niet al te nauw neemt met de regeltjes. Tuurlijk Nibali.
  zaterdag 22 november 2014 @ 13:34:35 #217
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_146896626
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 november 2014 10:53 schreef TheVulture het volgende:
Ik verdenk niet automatisch alle schaatsers die ineens de Nederlanders op een hoop schaatsen, maar die Koelizjnikov vertrouw ik voor geen meter: ineens wereldtop met een aantoonbaar dopingverleden :')
Zijn opkomst verbaast mij heel erg. Opeens schaatst hij bij de wereldtoppers alsof hij daar jaren staat. Hier gaan dus bij mij ook de alarmbellen keihard af.
  Moderator zaterdag 22 november 2014 @ 13:37:25 #218
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_146896685
Maar jongens, schaatsen is toch een technische sport?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_146896840
quote:
10s.gif Op zaterdag 22 november 2014 11:02 schreef 99.999 het volgende:
Absurd inderdaad om te denken dat een pleg met Vino aan de leiding het misschien niet al te nauw neemt met de regeltjes. Tuurlijk Nibali.
Nibali heeft gewoon gelijk, dit heeft niets met zijn dopingprogramma te maken. Dat is ook het argument waarvan je voelt dat Nibali het graag wil gebruiken, maar niet kàn gebruiken: als deze jongens op hetzelfde programma als hij hadden gezeten, waren ze nooit gepakt. Deze jongens werken op eigen houtje om bij Vino in het gevlei te komen.
pi_146900607
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 november 2014 13:37 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Maar jongens, schaatsen is toch een technische sport?
en een conditie sport, als je het nu had over boogschieten, he :P
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 22 november 2014 @ 16:16:36 #221
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_146900694
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 november 2014 16:12 schreef THEFXR het volgende:

[..]

en een conditie sport, als je het nu had over boogschieten, he :P
Sterkere arm, iets om beter in balans te blijven en je armen stiller te houden etc :+

Zeker weten dat ook daar heerlijke middeltjes voor zijn _O_
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_146900846
Lekker aan de bèta-blockers bij het boogschieten en luchtgeweer schieten ja. _O-
Jack does it in real time...
pi_146908148
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 november 2014 10:53 schreef TheVulture het volgende:
Ik verdenk niet automatisch alle schaatsers die ineens de Nederlanders op een hoop schaatsen, maar die Koelizjnikov vertrouw ik voor geen meter: ineens wereldtop met een aantoonbaar dopingverleden :')
quote:
15s.gif Op zaterdag 22 november 2014 13:34 schreef IkeDubaku99 het volgende:
Zijn opkomst verbaast mij heel erg. Opeens schaatst hij bij de wereldtoppers alsof hij daar jaren staat. Hier gaan dus bij mij ook de alarmbellen keihard af.
Ik wil niet zeggen dat je bij schaatsen geen voordeel hebt van doping omdat het een technische sport zou zijn (onzin, met meer uithoudingsvermogen en kracht ga je gewoon harder), maar zijn techniek is wel echt fenomenaal goed. Een kruising van Jan Bos en Jeremy Wotherspoon zoals hij wel eens omschreven wordt.
  zaterdag 22 november 2014 @ 21:47:19 #224
39256 Bonobo11
Have a good time, all the time
pi_146910165
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 november 2014 20:43 schreef Kowloon het volgende:

[..]

[..]

Ik wil niet zeggen dat je bij schaatsen geen voordeel hebt van doping omdat het een technische sport zou zijn (onzin, met meer uithoudingsvermogen en kracht ga je gewoon harder), maar zijn techniek is wel echt fenomenaal goed. Een kruising van Jan Bos en Jeremy Wotherspoon zoals hij wel eens omschreven wordt.
Plus het feit dat schaatsen een erg kleine sport is en mondiaal niks voorstelt, als je dan een supertalent bent, kom je snel bovendrijven. De top is ook nog eens erg smal.
Het kan, maar meneer is natuurlijk al eens geschorst geweest.
Hmmmm, moeilijk
Feyenoord!!! * Barça
pi_146912191
quote:
7s.gif Op zaterdag 22 november 2014 21:47 schreef Bonobo11 het volgende:

[..]

Plus het feit dat schaatsen een erg kleine sport is en mondiaal niks voorstelt, als je dan een supertalent bent, kom je snel bovendrijven. De top is ook nog eens erg smal.
Het kan, maar meneer is natuurlijk al eens geschorst geweest.
Hmmmm, moeilijk
Zou mijn niet verbazen als hij doping gebruikt hoor. ;) Maar ik bedoel meer dat doping niet alleen verklaart waarom hij een van de besten van het deelnemersveld is, hij kan ook gewoon goed schaatsen.
  zaterdag 22 november 2014 @ 23:18:42 #226
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_146913338
Het valt soms wel op dat het blijkbaar minder storend is wanneer iemand zijn hele carriere doping gebruikt en dus geen onlogische stappen zet in zijn of haar carriere. Als iemand nooit doping nam (of weinig) en plots wel de juiste shit vindt, schiet die plots naar de top en wordt dat vaak als veel "oneerlijker" ervaren.

Is het omdat die laatste groep geen illusie van geloofwaardigheid probeert hoog te houden?
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 22 november 2014 @ 23:27:07 #227
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_146913594
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 november 2014 23:18 schreef SaintOfKillers het volgende:
Het valt soms wel op dat het blijkbaar minder storend is wanneer iemand zijn hele carriere doping gebruikt en dus geen onlogische stappen zet in zijn of haar carriere. Als iemand nooit doping nam (of weinig) en plots wel de juiste shit vindt, schiet die plots naar de top en wordt dat vaak als veel "oneerlijker" ervaren.

Is het omdat die laatste groep geen illusie van geloofwaardigheid probeert hoog te houden?
Dat zou kunnen, het kan er te dik bovenop liggen als iemand (zeker na teruggekeerd te zijn van een schorsing) ineens een gigantische sprong maakt :P

Ik vind het een persoonlijk niet oneerlijker dan het ander, alleen de ene manier valt meer op.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_146922557
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 november 2014 23:18 schreef SaintOfKillers het volgende:
Het valt soms wel op dat het blijkbaar minder storend is wanneer iemand zijn hele carriere doping gebruikt en dus geen onlogische stappen zet in zijn of haar carriere. Als iemand nooit doping nam (of weinig) en plots wel de juiste shit vindt, schiet die plots naar de top en wordt dat vaak als veel "oneerlijker" ervaren.

Is het omdat die laatste groep geen illusie van geloofwaardigheid probeert hoog te houden?
Niet oneerlijker, wel opvallender.
  Redactie Frontpage / Sport zondag 23 november 2014 @ 12:50:12 #229
426493 crew  PippenScottie
pi_146922756
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 november 2014 23:18 schreef SaintOfKillers het volgende:
Het valt soms wel op dat het blijkbaar minder storend is wanneer iemand zijn hele carriere doping gebruikt en dus geen onlogische stappen zet in zijn of haar carriere. Als iemand nooit doping nam (of weinig) en plots wel de juiste shit vindt, schiet die plots naar de top en wordt dat vaak als veel "oneerlijker" ervaren.

Is het omdat die laatste groep geen illusie van geloofwaardigheid probeert hoog te houden?
Sterker, als een sporter na een dopingschorsing niet zijn oude niveau haalt, dan roepen fans dat ze de oude Contador/Thomas Dekker/etc terug willen zien.
  zondag 23 november 2014 @ 18:23:47 #230
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_146932076
Hij heeft op zijn 20ste ook al een enorm terugtrekkende haargrens, kolfje naar de hand van THEFXR.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_146933136
quote:
1s.gif Op zondag 23 november 2014 12:50 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Sterker, als een sporter na een dopingschorsing niet zijn oude niveau haalt, dan roepen fans dat ze de oude Contador/Thomas Dekker/etc terug willen zien.
Valt toch wel mee? Vooral opmerkingen, zie je wel zonder doping kan hij niet fietsen.
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 24 november 2014 @ 09:15:23 #232
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_146947367
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_146947428
Waarom zo lang :'(
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Redactie Frontpage / Sport maandag 24 november 2014 @ 09:37:38 #234
426493 crew  PippenScottie
pi_146947688
Zwemmen... :')

Drie miljoen verschillende onderdelen en een lachwekkend anti-doping beleid.
pi_146948450
Dat z'n schorsing net voor de Asian Games ten einde was is denk ik puur toeval (en geluk voor de sporter)...
  maandag 24 november 2014 @ 10:23:49 #236
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_146948532
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 09:19 schreef franklop het volgende:
Waarom zo lang :'(
Schending van de mensenrechten inderdaad.
pi_146948879
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 09:37 schreef PippenScottie het volgende:
Zwemmen... :')

Drie miljoen verschillende onderdelen en een lachwekkend anti-doping beleid.
En dan nog vinden mensen het 'belachelijk' als je iets zegt over het aantal onderdelen en doping in het zwemmen. _O-

Mooi ook dat buiten de aandacht houden van dopinggevallen, vast gebaseerd op het beleid van de ATP ofzo. _O_
Jack does it in real time...
  Redactie Frontpage / Sport maandag 24 november 2014 @ 10:49:43 #238
426493 crew  PippenScottie
pi_146949046
quote:
10s.gif Op maandag 24 november 2014 10:40 schreef DeeBee het volgende:

[..]

En dan nog vinden mensen het 'belachelijk' als je iets zegt over het aantal onderdelen en doping in het zwemmen. _O-

Mooi ook dat buiten de aandacht houden van dopinggevallen, vast gebaseerd op het beleid van de ATP ofzo. _O_
Het doet me denken aan het tijdperk-Verbruggen, toen je een hoge hematocrietwaarde kon verantwoorden door een te strakke armband en gewoon het WK in eigen land kon fietsen.
  maandag 24 november 2014 @ 12:09:54 #239
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_146951040
Zwemmen :')

De enige sport waar je op 17-jarige leeftijd zomaar even vier gouden olympische medailles kan binnenharken _O_
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 24 november 2014 @ 12:47:49 #240
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_146951987
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 12:09 schreef Zelva het volgende:
Zwemmen :')

De enige sport waar je op 17-jarige leeftijd zomaar even vier gouden olympische medailles kan binnenharken _O_
Weliswaar niet olympisch, maar toch heeft de 17-jarige turnster Simone Biles ook al 6 wereldtitels op haar naam staan waarvan 4 dit jaar :)
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_146961137
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 10:49 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Het doet me denken aan het tijdperk-Verbruggen, toen je een hoge hematocrietwaarde kon verantwoorden door een te strakke armband en gewoon het WK in eigen land kon fietsen.
Marianne Timmer :')
  maandag 24 november 2014 @ 19:40:57 #242
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_146964668
quote:
7s.gif Op zaterdag 22 november 2014 21:47 schreef Bonobo11 het volgende:

[..]

Plus het feit dat schaatsen een erg kleine sport is en mondiaal niks voorstelt, als je dan een supertalent bent, kom je snel bovendrijven. De top is ook nog eens erg smal.
Het kan, maar meneer is natuurlijk al eens geschorst geweest.
Hmmmm, moeilijk
Toen had ie waarschijnlijk geen druk en kon ie ongestoord zijn leven aan techniek wijden.
  dinsdag 25 november 2014 @ 10:40:14 #243
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_146981305
Vanaf 59:30 een leuk stukje over doping, Kieft die even noemt dat iedereen in zijn tijd in Italië aan het infuus lag.


Maar er is geen doping in voetbal verder hoor.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_146982211
Technische sport hè.
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 26 november 2014 @ 17:07:51 #245
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_147027056
Weer Astana-renner betrapt op doping

Nummer 5 :') (6 als je Gurbanov mee telt die vorig jaar is betrapt en dit jaar geschorst)
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  woensdag 26 november 2014 @ 17:11:54 #246
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_147027185
quote:
9s.gif Op woensdag 26 november 2014 17:07 schreef heywoodu het volgende:
Weer Astana-renner betrapt op doping

Nummer 5 :') (6 als je Gurbanov mee telt die vorig jaar is betrapt en dit jaar geschorst)
Die mogen vrezen voor hun licentie.
  woensdag 26 november 2014 @ 17:31:03 #247
14505 OProg
A Life in Music
pi_147027725
Ze krijgen langzaam de schijn toch een tikkeltje tegen.

:')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_147027804
Weer zo'n walgelijk incident wat op Nibali afstraalt. :r
Jack does it in real time...
  Moderator / Redactie Sport / Weblog woensdag 26 november 2014 @ 17:54:58 #249
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_147028370
quote:
9s.gif Op woensdag 26 november 2014 17:07 schreef heywoodu het volgende:
Weer Astana-renner betrapt op doping

Nummer 5 :') (6 als je Gurbanov mee telt die vorig jaar is betrapt en dit jaar geschorst)
zoveel incidenten ;(
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_147028592
quote:
0s.gif Op woensdag 26 november 2014 17:54 schreef rubbereend het volgende:

[..]

zoveel incidenten ;(
...dat je het eigenlijk geen incident meer kan noemen. Of ze hebben hun renners daar niet onder controle of het is gewoon onderdeel van de opleiding.
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 26 november 2014 @ 18:05:21 #251
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_147028662
Je zou het nog een klein beetje als incidenten af kunnen doen als ze allemaal op ander spul betrapt werden, maar 3 jongens uit de opleidingsploeg en alledrie anabole steroïden :')
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_147028993
quote:
0s.gif Op woensdag 26 november 2014 18:05 schreef heywoodu het volgende:
Je zou het nog een klein beetje als incidenten af kunnen doen als ze allemaal op ander spul betrapt werden, maar 3 jongens uit de opleidingsploeg en alledrie anabole steroïden :')
Het zit daar gewoon in het leidingwater
pi_147029203
Ze hebben wel een erg slecht dopingprogramma bij Astana, met zoveel gepakte renners :{
in a crowd you lose humanity
  Redactie Sport / Supervogel woensdag 26 november 2014 @ 18:31:43 #254
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
  woensdag 26 november 2014 @ 18:34:39 #255
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_147029574
:D _O-

Daar is iets niet helemaal lekker gegaan :')
  woensdag 26 november 2014 @ 18:39:27 #256
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_147029748
quote:
0s.gif Op woensdag 26 november 2014 18:05 schreef heywoodu het volgende:
Je zou het nog een klein beetje als incidenten af kunnen doen als ze allemaal op ander spul betrapt werden, maar 3 jongens uit de opleidingsploeg en alledrie anabole steroïden :')
Zou er een nieuwe test in omloop zijn misschien ? De plotse opstoot aan positieve EPO-plasjes dit jaar is ook te wijten aan een nieuwe test die nu ook kleinere dosissen kan opsporen.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_147029985
Gelukkig doen Nederlandse wielrenners niet aan doping. :)
Het zijn altijd de Italianen en Kazakken.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  woensdag 26 november 2014 @ 18:47:58 #258
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_147030049
quote:
0s.gif Op woensdag 26 november 2014 18:22 schreef Wombcat het volgende:
Ze hebben wel een erg slecht dopingprogramma bij Astana, met zoveel gepakte renners :{
Of de anti-doping lui kunnen werkelijk iedereen pakken en doen dat alleen bij Astana om Nibali te trollen.
pi_147031341
Astana :') :') :') :') :')

Je hebt een prima keuze gemaakt Boom. _O_ :')

Gewoon de licenties afnemen van de Astana Pro en Continentale ploeg.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog woensdag 26 november 2014 @ 19:28:06 #260
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_147031449
Ze komen nog renners tekort volgend jaar daar in dit tempo
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_147032130
quote:
0s.gif Op woensdag 26 november 2014 18:47 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Of de anti-doping lui kunnen werkelijk iedereen pakken en doen dat alleen bij Astana om Nibali te trollen.
Zoiets denk ik eerder. Ik geloof er niets van dat Astana de enige ploeg met een eigen dopingprogramma is en dat het toeval is dat er nu allerlei Astana renners worden gepakt.
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 26 november 2014 @ 19:45:49 #262
426493 crew  PippenScottie
pi_147032197
Wat zal Astana misdaan hebben dat zo zo hard door de UCI worden aangepakt?
  Moderator woensdag 26 november 2014 @ 19:52:09 #263
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_147032463
quote:
1s.gif Op woensdag 26 november 2014 19:45 schreef PippenScottie het volgende:
Wat zal Astana misdaan hebben dat zo zo hard door de UCI worden aangepakt?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_147032620
Is dit BNW? Astana is gewoon al jaren een dopinghol met domme kloten van renners, dat straalt ook af op je eigen opleidingsploeg. Monkey see, monkey do. Met Vino aan het roer moet je toch niet verwachten dat het opeens een braaf ploegje wordt. Die zooi is nog verrotter dan Phonak ooit was.

Ploeg had gewoon nooit meer een licentie mogen krijgen na het feest in 2007 waar een hele reeks prominente renners voor de bijl gingen inclusief Vino zelf.

Astana of ex-Astana gelinkt aan doping:

Vino,
Kessler
Mazzoleni
Armstrong
Contador
Redondo
Gusev
Leipheimer
Kascheskin

En dan de 5 zaken dit jaar. Natuurlijk kan je bij andere ploegen ook zulke lijstjes maken maar dan vooral in het verleden. Bij Astana gaat het feest gewoon nog door in 2014.
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 26 november 2014 @ 19:57:20 #265
426493 crew  PippenScottie
pi_147032696
Het UCI beleid om positieve dopinggevallen onopvallend op een PDF'je op hun site te plaatsen lijkt niet voor Astana te gelden.

Full on perserbericht wederom:

http://www.uci.ch/pressreleases/uci-statement-artur-fedosseyev/
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 26 november 2014 @ 20:01:47 #266
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_147032873
quote:
0s.gif Op woensdag 26 november 2014 19:55 schreef Ericr het volgende:
Is dit BNW? Astana is gewoon al jaren een dopinghol met domme kloten van renners, dat straalt ook af op je eigen opleidingsploeg. Monkey see, monkey do. Met Vino aan het roer moet je toch niet verwachten dat het opeens een braaf ploegje wordt. Die zooi is nog verrotter dan Phonak ooit was.

Ploeg had gewoon nooit meer een licentie mogen krijgen na het feest in 2007 waar een hele reeks prominente renners voor de bijl gingen inclusief Vino zelf.

Astana of ex-Astana gelinkt aan doping:

Vino,
Kessler
Mazzoleni
Armstrong
Contador
Redondo
Gusev
Leipheimer
Kascheskin

En dan de 5 zaken dit jaar. Natuurlijk kan je bij andere ploegen ook zulke lijstjes maken maar dan vooral in het verleden. Bij Astana gaat het feest gewoon nog door in 2014.
6 zaken zelfs, deze knakker werd vorig jaar gepakt en dit jaar geschorst:
https://fr.wikipedia.org/wiki/Vladislav_Gorbunov
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_147033686
Worden het continentale en het Pro team van Astana als aparte entiteiten gezien, als het om dopingzaken gaat? Je zou je dan kunnen voorstellen dat het continentale team, met drie gevallen, eerder een schorsing tegemoet kan zien dan het World Tour team met twee gevallen. Zo'n middenweg zou me in elk geval niet verbazen.
  woensdag 26 november 2014 @ 21:01:06 #268
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_147035176
quote:
1s.gif Op woensdag 26 november 2014 19:45 schreef PippenScottie het volgende:
Wat zal Astana misdaan hebben dat zo zo hard door de UCI worden aangepakt?
Is de goeie ouwe tijd van Heintje terug ofzo ? Die dreigde volgens Willy Voet destijds ook Festina af om met zo'n reeks 'positieve gevallen' te beginnen als ze geen storting aan zijn adres deden ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  woensdag 26 november 2014 @ 21:02:35 #269
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_147035249
quote:
0s.gif Op woensdag 26 november 2014 19:55 schreef Ericr het volgende:
Is dit BNW? Astana is gewoon al jaren een dopinghol met domme kloten van renners, dat straalt ook af op je eigen opleidingsploeg. Monkey see, monkey do. Met Vino aan het roer moet je toch niet verwachten dat het opeens een braaf ploegje wordt. Die zooi is nog verrotter dan Phonak ooit was.

Ploeg had gewoon nooit meer een licentie mogen krijgen na het feest in 2007 waar een hele reeks prominente renners voor de bijl gingen inclusief Vino zelf.

Astana of ex-Astana gelinkt aan doping:

Vino,
Kessler
Mazzoleni
Armstrong
Contador
Redondo
Gusev
Leipheimer
Kascheskin

En dan de 5 zaken dit jaar. Natuurlijk kan je bij andere ploegen ook zulke lijstjes maken maar dan vooral in het verleden. Bij Astana gaat het feest gewoon nog door in 2014.
In feite is Astana toch zelfs een verderzetting van de ONCE ploeg ? (even nog Liberty Seguros genoemd)
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  woensdag 26 november 2014 @ 21:28:50 #270
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_147036484
quote:
0s.gif Op woensdag 26 november 2014 19:28 schreef rubbereend het volgende:
Ze komen nog renners tekort volgend jaar daar in dit tempo
Ze kunnen wel stel een pak of 20 Kazakken klaarstomen binnen het jaar natuurlijk ;(
  woensdag 26 november 2014 @ 21:31:02 #271
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_147036599
quote:
0s.gif Op woensdag 26 november 2014 21:01 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Is de goeie ouwe tijd van Heintje terug ofzo ? Die dreigde volgens Willy Voet destijds ook Festina af om met zo'n reeks 'positieve gevallen' te beginnen als ze geen storting aan zijn adres deden ...
Maar Astana heeft juist geld zat.
  woensdag 26 november 2014 @ 21:32:38 #272
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_147036680
Voor meer BNW-details surf ik nu naar De Kliniek en waarschijnlijk zal ik niet teleurgesteld worden :D
pi_147037217
quote:
0s.gif Op woensdag 26 november 2014 21:32 schreef Immerdebestebob het volgende:
Voor meer BNW-details surf ik nu naar De Kliniek en waarschijnlijk zal ik niet teleurgesteld worden :D
lol, ben daar eens 3 mnd gebanned omdat ik het oneens was met raceradio.
  woensdag 26 november 2014 @ 21:47:33 #274
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_147037448
quote:
0s.gif Op woensdag 26 november 2014 21:43 schreef THEFXR het volgende:

[..]

lol, ben daar eens 3 mnd gebanned omdat ik het oneens was met raceradio.
Ik zou je hier op Fok af en toe ook wel willen bannen :@

Maar eerst Syntix en Kekster en consorten.
pi_147037722
quote:
0s.gif Op woensdag 26 november 2014 21:47 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Ik zou je hier op Fok af en toe ook wel willen bannen :@

Maar eerst Syntix en Kekster en consorten.
ooh, leg even uit :P
  woensdag 26 november 2014 @ 21:57:28 #276
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_147037903
quote:
0s.gif Op woensdag 26 november 2014 21:53 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ooh, leg even uit :P
Je drijft nog wel over in je mening :D
pi_147037969
quote:
0s.gif Op woensdag 26 november 2014 21:57 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Je drijft nog wel over in je mening :D
als je iemand gaat bannen om zijn mening is het censuur, weet wel dat er nu een paar zijn die het licht gezien hebben.
  woensdag 26 november 2014 @ 22:01:22 #278
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_147038107
quote:
0s.gif Op woensdag 26 november 2014 21:58 schreef THEFXR het volgende:

[..]

als je iemand gaat bannen om zijn mening is het censuur, weet wel dat er nu een paar zijn die het licht gezien hebben.
Ja, als die mij niet aanstaan ban ik niet ook :7

Overigens hoop ik dat er eens iemand alle shit van binnen de UCI openbaar gaat maken; soort van UCI-leaks.
  woensdag 26 november 2014 @ 22:02:18 #279
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_147038152
quote:
I've checked the UCI policy document and it appears you're not allowed to have a long surname and it can't be euro sounding.

Kreuziger, he has to go down, surname too long.
Vinokourov, too long, ban him.
Iglingsky x 2, way too long, ban them.
Rogers? Short, he gets a pass.
Impey? Short name, non-Euro, pass.
Froome? Short he can take prednisone.
JTL? Short name but hang on, Tiernan-Locke, that's Euro sounding and long, 2 year ban.
Moest lachen :')
  woensdag 26 november 2014 @ 22:17:44 #280
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_147038887
Zie nu ook dat er vrij recent een rijder van Astana overleden is (wellicht veroorzaakt door doping). Wellicht werd dat de UCI wat te gek?
  donderdag 27 november 2014 @ 10:15:51 #281
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_147048733
Vino trekt de stekker uit de opleidingsploeg. :')
pi_147049065
Vinot4ever.
Jack does it in real time...
  donderdag 27 november 2014 @ 11:43:00 #283
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_147050703
Vino vidi vici
  Moderator donderdag 27 november 2014 @ 11:52:04 #284
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_147051060
quote:
"Deze jongens zijn gek", meldt Vinokoerov in La Gazzetta dello Sport. "Ze begrijpen niet dat doping niet langer acceptabel is in het wielrennen. Maar ik vind ook dat de Kazakse autoriteiten meer controles moeten doen."

_O-
  donderdag 27 november 2014 @ 12:01:03 #286
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_147051119
Geweldig! _O-
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  donderdag 27 november 2014 @ 12:26:31 #287
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_147051763
En dat argument ook van 'we hebben niets met de opleidingsploeg te maken'. Wie ben jij dan om te bepalen dat je de stekker eruit trekt? :')
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 27 november 2014 @ 13:13:27 #288
426493 crew  PippenScottie
pi_147053083
Of het fijne woordje "acceptabel" in deze zin:

"Ze begrijpen niet dat doping niet langer acceptabel is in het wielrennen."

Natuurlijk Vino.. Toen jij aan de bloedtransfusies zat was het volkomen acceptabel... :{
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 27 november 2014 @ 13:26:10 #289
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_147053448
Goed gedaan, alle problemen over voor Astana

iedereen doorlopen graag
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 27 november 2014 @ 13:32:27 #290
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_147053657
Geruchtje over biatleet Alexander Loginov (vorig jaar 20e in de eindstand van de World Cup), maar voorlopig blijft het nog bij een post ergens. Benieuwd of sports.ru of iets dergelijks met meer komt vandaag.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 27 november 2014 @ 14:43:53 #291
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_147055752
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_147056580
quote:
never nooit dat dit de NOS haalt.
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 27 november 2014 @ 15:24:17 #293
426493 crew  PippenScottie
pi_147056793
TheRaceRadio twitterde op donderdag 27-11-2014 om 15:05:06 Astana Continental shares DS' and Doctors with WorldTour team but Vino says "The only thing we have in common is the jersey and the name” reageer retweet
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 27 november 2014 @ 15:26:39 #294
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_147056861
quote:
0s.gif Op donderdag 27 november 2014 15:17 schreef THEFXR het volgende:

[..]

never nooit dat dit de NOS haalt.
Sowieso vreemd, het plasje/bloedmonster is schijnbaar in november 2013 afgenomen en hij deed gewoon mee aan de Spelen dit jaar :')

Biatlontalent Loginov betrapt op EPO
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 27 november 2014 @ 15:27:04 #295
426493 crew  PippenScottie
pi_147056876
quote:
0s.gif Op donderdag 27 november 2014 13:32 schreef heywoodu het volgende:
Geruchtje over biatleet Alexander Loginov (vorig jaar 20e in de eindstand van de World Cup), maar voorlopig blijft het nog bij een post ergens. Benieuwd of sports.ru of iets dergelijks met meer komt vandaag.
Een positieve test uit 2013... Lekker tempo.
pi_147056877
quote:
0s.gif Op donderdag 27 november 2014 15:26 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Sowieso vreemd, het plasje/bloedmonster is schijnbaar in november 2013 afgenomen en hij deed gewoon mee aan de Spelen dit jaar :')

Biatlontalent Loginov betrapt op EPO
corruptie
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 27 november 2014 @ 15:30:09 #297
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_147056967
quote:
0s.gif Op donderdag 27 november 2014 15:26 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Sowieso vreemd, het plasje/bloedmonster is schijnbaar in november 2013 afgenomen en hij deed gewoon mee aan de Spelen dit jaar :')

Biatlontalent Loginov betrapt op EPO
_O-
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 27 november 2014 @ 15:31:40 #298
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_147057007
quote:
0s.gif Op donderdag 27 november 2014 15:26 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Sowieso vreemd, het plasje/bloedmonster is schijnbaar in november 2013 afgenomen en hij deed gewoon mee aan de Spelen dit jaar :')

Biatlontalent Loginov betrapt op EPO
gewoon, schorsing met terugwerkende kracht doen, dan hoeft hij alleen dit seizoen maar te missen
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_147057592
ben benieuwd of die Wimbledon winnaar ook terug komt van haar pensioen
  donderdag 27 november 2014 @ 16:49:06 #300
14505 OProg
A Life in Music
pi_147059233
quote:
0s.gif Op donderdag 27 november 2014 15:24 schreef PippenScottie het volgende:
TheRaceRadio twitterde op donderdag 27-11-2014 om 15:05:06 Astana Continental shares DS' and Doctors with WorldTour team but Vino says "The only thing we have in common is the jersey and the name” reageer retweet
Ergens volgend jaar voegen ze het weer samen met de mededeling dat 'er schoon schip is gemaakt' enzo. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  donderdag 27 november 2014 @ 19:55:29 #301
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_147064840
quote:
0s.gif Op donderdag 27 november 2014 15:52 schreef THEFXR het volgende:
ben benieuwd of die Wimbledon winnaar ook terug komt van haar pensioen
Bartoli _O_

:')

Die zal nog wel wat willen verdienen, hoe genant het ook gaat zijn voor ons :')
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')