abonnement Unibet Coolblue
pi_145161241
Obba's Foodbar is trouwens wel erg leuk, gezellig en fijn kitsch aangekleed. Heb er een biertje op en heel lekkere bastilla gegeten :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_145168245
Ook wij hebben een bezoekje gebracht. Erg leuk, aantal vleeshandels met een prachtassortiment. Paar ondernemers die zichzelf echt te kort doen door nog niet open te zijn. Leuke kookpunt-achtige zaak die een stuk betaalbaarder is, en erg afwisselend aanbod tussen de verschillende ondernemers die er zitten.

Behalve de volksladingen azijnzeikers (die het bijvoorbeeld een te duur project vonden, of te groots...) zijn er wel wat werkelijke kritiekpunten waar ik mij ook in kan vinden.

Ik heb welgeteld 1 kraam gezien die ik van de markt buiten ken (Marokkaanse kraam met olijven etc). Die markt is nu nog de grootste van Nederland. Met de herstructurering van het plein straks, zal die fórs kleiner worden. Waar de Markthal eerder gebracht werd als vervanging voor een deel van de buitenmarkt, zijn het toch meer de winkels die er zitten (en zitten we dan echt op een 5e ijssalon of Bram Ladage nummer 30 te wachten? Beide zijn binnen 200 meter van de Markthal te vinden). Voor een groot aantal ondernemers op de markt zal dit het einde van hun zaak betekenen. En dat is dan wel weer erg jammer.
  vrijdag 3 oktober 2014 @ 23:23:58 #78
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_145174183
Habitas heet die kookwinkel, dit is het 2e filiaal, de andere zit al een tijdje op de Hoogstraat in Schiedam.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_145188458
Ik kocht bij Rungis trouwens bloemknoppen uit de gemberfamilie. Foto via Google:


Japanse gember of Myoga. Was even hard zoeken, want het staat (nog) niet op aziatische-ingredienten.nl en ik was na aankoop gisteren de naam die ik van de dude van de kraam kreeg vergeten.

Vanmorgen aangesneden en wat een fantastische geur en smaak! Gemberachtig uiteraard, maar zachtig, genuanceerder.
Ik weet nog niet wát ik ermee ga doen, maar het wordt vast lekker. :9

Verder iemand al bijzondere aankopen gedaan die het delen waard zijn?

[ Bericht 7% gewijzigd door minilot op 04-10-2014 16:22:31 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_145189777
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 oktober 2014 17:58 schreef minilot het volgende:

[..]

Net ervan terug (zit in de bus), het was nog steeds errrrg druk. Koppert heb ik niet kunnen vinden (ook niet op het plattegrondje)
Nevermind, heb met mijn neus gekeken:
https://www.markthal.nl/aanbieders/natuurlijk
Let me see you stripped down to the bone
pi_145190860
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 19:33 schreef Curiosity het volgende:

Oké, bedankt voor je aanvulling.

Dat van die strippenkaart vond ik wel een leuk idee, daar wacht ik maar mee. Maar dat is waarschijnlijk alleen voor de beginperiode.
Klopt, het is ook een lokkertje en houdt verband met allerlei festiviteiten die vanwege de opening van de nieuwe Markthal nu gaande zijn.

On topic.

Leuk trouwens dat een goede vriend van mij nu pontificaal op de voorpagina van de zaterdag-bijlage-editie van het AD staat geportretteerd. :Y Geheel terecht trouwens getuige de kwaliteit van zijn (luchtig) Aziatisch gebak en andere lekkernijen.





van



Die ook (links) een zaak op de west-kruiskade heeft!



Hier gaf ik al aan wat het verschil is tussen zijn producten en andere Chinese zaken die 'gebak' verkopen. :s)

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 04-10-2014 17:47:47 ]
  zaterdag 4 oktober 2014 @ 18:05:29 #82
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145191407
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 oktober 2014 16:07 schreef minilot het volgende:
Ik kocht bij Rungis trouwens bloemknoppen uit de gemberfamilie. Foto via Google:
[ afbeelding ]

Japanse gember of Myoga. Was even hard zoeken, want het staat (nog) niet op aziatische-ingredienten.nl en ik was na aankoop gisteren de naam die ik van de dude van de kraam kreeg vergeten.
Ha, dat was ik van plan als eerste te gaan kopen daar toen ik hoorde dat Rungis er zat.
Dus nog even geduld, komt erop. :s)
pi_145191502
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 oktober 2014 18:05 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ha, dat was ik van plan als eerste te gaan kopen daar toen ik hoorde dat Rungis er zat.
Serieus!?

Gemberbloem-boks! :D

Wat een toffe kerel is dat trouwens zeg! Ik kende Rungis als bedrijf helemaal niet, maar ben er nu al verslingerd aan. :)
Enneh: verse stukjes wasabiwortel dus! Zomaar, voor iedereen ineens makkelijk te krijgen nu! Hoe tof is dat? *)
Let me see you stripped down to the bone
pi_145194631
Eindelijk een reden om een keer naar rotterdam te gaan. Kijken of het nou echt de fuz waard is. Als de storm een beetje over is.

quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 11:58 schreef Svlad_Cjelli het volgende:
Caviatunnel
Vreetmagneet
Groente grot?
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zaterdag 4 oktober 2014 @ 22:11:23 #85
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_145198603
quote:
Rotterdam Expo 2025

Rotterdam stelt zich kandidaat voor de World Expo 2025. De wens dit megaevenement binnen te halen, is gisteren bevestigd door ondernemers onder leiding van Leendert Bikker. Ze hebben steun van de stad en VNO-NCW.

Dankzij het nieuwe Centraal Station, de Rotterdam van Koolhaas en de Markthal is Rotterdam in korte tijd wereldberoemd geworden. Maar de World Expo kan de stad en de rest van Nederland een forse impuls geven. 'Het is tijd voor een nieuw gebaar', zegt communicatieondernemer Bikker.

Half jaar durend festijn
De Eiffeltoren in Parijs en het Atomium in Brussel, maar ook park Flushing Meadows in New York gelden als voorbeelden: publiekstrekkers die voortkwamen uit een World Expo. Zo zou het ook in Rotterdam moeten gaan, denken de initiatiefnemers.

De Rotterdamse editie krijgt als thema 'Changing Currents/Deltas in Transition' mee en wordt gehouden in de braakliggende Stadshavens op de beide Maasoevers. Met het festijn, dat in mei 2025 een half jaar lang in het havengebied neerstrijkt, kan de Rijnmond een showcase worden voor de jongste ontwikkelingen op het gebied van energie, weg- en waterbouw, scheepvaart en grondstoffen.

'Groot denken'
'Er is ecologische noodzaak en economische opportuniteit voor een grondige transitie van ons systeem. We nodigen de hele wereld uit met ideeën te komen: kunstenaars, architecten, stedebouwkundigen', somt Bikker op. 'We willen geen terrein met paviljoens die na afloop staan te verpieteren. We moeten wat achterlaten, bijvoorbeeld een gebouw voor een stedelijk gymnasium of een onderkomen voor hockeyclub Feijenoord. Dat soort dingen.'

Ook burgemeester Ahmed Aboutaleb ziet kansen. 'Rotterdam moet groot denken en verder kijken dan de eigen grenzen. Een procent groei is niet genoeg, dat moet zeker 3 procent zijn. De stad steunt dit, maar het bedrijfsleven zal slagkracht nodig hebben.'

'We willen het, kunnen het en durven het'
Bikker en de zijnen onderzochten het afgelopen halfjaar de haalbaarheid van de World Expo 2025. 'De conclusie is: we willen het, we kunnen het en we durven het.' Op het kantoor van energieconcern Eneco schaarde ondernemersorganisatie VNO-NCW zich achter de plannen. Volgens voorzitter Hans de Boer kan de Expo de komende jaren dé groeimotor van Nederland worden. Het project levert 100.000 banen extra op en 50 miljoen bezoekers. Het binnenhalen van expo zou de economie een impuls van 50 miljard euro kunnen opleveren. Dat vergt een investering van 5 miljard. Dat bedrag geldt voor een periode van 12 jaar. Deze raming is gebaseerd op eerdere World Expo's.

De tentoonstellingen in Hannover (2000), het Japanse Aichi (2005) en Shanghai (2010) leverden respectievelijk 0,26, 1,4 en 5 procent groei op.
  zaterdag 4 oktober 2014 @ 22:33:15 #86
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_145199403
quote:
Markthal past in ambachtelijke trend

De Rotterdamse Markthal past goed in de trend van de laatste jaren, waarin ambachtelijkheid, streekproducten en biologisch voedsel gretig aftrek vinden.

Dat zegt de Groningse hoogleraar retail Laurens Sloot. "Denk bijvoorbeeld aan het succes van de ambachtelijke supermarkten van Marqt en aan de Jumbo foodmarkt."

"Productie op de winkelvloer, vakmensen op de vloer, voedsel dichter bij de mensen brengen, dat is in opkomst. Ik denk dat dit ook weer terug gaat komen bij veel servicesupermarkten waar zelfbediening het parool is geworden."

Nederlands eerste overdekte markthal opent woensdag zijn deuren voor het publiek. De foodmarkt, gevestigd aan de Binnenrotte, biedt onder meer plaats aan tachtig vers- en horecaondernemers.

Ook herbergt de hal 228 appartementen en 4.600 vierkante meter winkelruimte. Onder het gebouw bevinden zich ruim 1.200 parkeerplaatsen. De markthal is geïnspireerd op versmarkten in Barcelona, Valencia en Stockholm.

Het dak bestaat uit het grootste kunstwerk ter wereld. Op de binnenkant van de hoefijzervormige boog is de 'hoorn des overvloeds' te zien, gemaakt door Arno Coenen. Het kunstwerk toont levensgrote afbeeldingen van de producten die in de Markthal te koop zijn.

Consument

De consument is zeker bereid zijn portemonnee te trekken voor dergelijk voedsel, zo verwacht Sloot. "De verkoop van biologische voeding groeit jaar op jaar fors en dat ondanks de recessie. We mogen ook wel weer wat meer gaan letten op de kwaliteit van ons dagelijkse voedsel, in de jaren zeventig gaven we daar een kwart van ons inkomen aan uit, nu nog maar zo’n 13 procent."

Volgens Sloot heeft de Markthal een grote kans van slagen. "In Nederland is dit uniek. Het is bovendien heel goed opgezet, doordat het deels ambachtelijk is, maar je er ook dankzij de aanwezigheid van een Albert Heijn bijvoorbeeld, gewoon je toiletpapier kunt kopen. Je kunt alles in een keer halen. Het zou best eens een trend kunnen worden, zo’n bundeling van speciaalzaken."

"De Markthal heeft een enorme aantrekkingskracht", denkt Sloot. "Ook mensen van buiten de stad zullen dit als een uitje zien, als een food experience."

Innovatief concept

Detailhandel Nederland noemt de Markthal Rotterdam in een reactie "een voorbeeld van een innovatief concept in de detailhandel, waarin zowel op de marktvloer als in winkelpanden ondernemers aan de slag kunnen in een architectonisch prachtig vormgegeven omgeving".

"De consument heeft steeds meer behoefte aan een veelzijdig assortiment in een levendige omgeving, de Markthal voorziet in deze behoefte", aldus secretaris vestigingszaken Jildau Schuilenburg.

Markthandelaren

Markthandelaren zijn niet onverdeeld enthousiast over de komst van de Markthal. "Het is een enorme uitdaging voor de ambulante handel, ongetwijfeld zullen er de eerste één tot anderhalf jaar veel extra bezoekers komen. Daar zullen markthandelaren ook van profiteren, daarna zal de dagelijkse werkelijkheid weer gaan gelden", verwacht Henk Achterhuis, voorzitter van branchevereniging CVAH.

"Het voordeel voor de Rotterdamse markt is natuurlijk de lokatie, pal voor de ingang van de hal. Met wat slimme marketingtools moet men optimaal kunnen profiteren", aldus Achterhuis. "De markt is sterk genoeg om de strijd aan te gaan, de echte klappen vallen in de winkels in de directe omgeving."

Andere steden

De Markthal zou in totaal zo’n 175 miljoen euro gekost hebben. Ontwikkelaar Provast liet eerder weten dat het concept zich ook voor andere steden zou lenen.

In Nijmegen wordt inmiddels ook nagedacht over de bouw van een markthal. GroenLinks hoopt in de stad zo’n hal te realiseren, omdat de "binnenstad een belangrijke plek is om te verblijven, die ook veel werk biedt aan mensen".

"Wij hebben vorig jaar een voorstel ingediend, dat is met grote meerderheid aangenomen. We weten alleen nog niet waar we die hal kunnen neerzetten", vertelt raadslid Jos Reinhoudt.

Naast lokale producten denkt Reinhoudt op deze manier ook ambachten te kunnen terughalen naar de binnenstad. "Dan moet je denken aan schoenmakers en reparatiebedrijven. Zo'n markthal kan de aantrekkelijkheid van de binnenstad flink vergroten."
pi_145210612
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 oktober 2014 20:13 schreef Red_85 het volgende:
Eindelijk een reden om een keer naar rotterdam te gaan. Kijken of het nou echt de fuz waard is. Als de storm een beetje over is.

Groente grot?
Vond de puntenslijper wel grappig gevonden. :s)
pi_145212429
Ik vind Rotterdam geweldig en ik heb zelfs Rotterdams bloed in de aderen. Maar ik woon in noord-Limburg...ook mooi. Maar zo riant in de specialiteitzaken zitten we niet. Alleen daarom zou ik er wel een dagje willen kwijlen. Toch maar eens die kant op.
  zondag 5 oktober 2014 @ 13:08:42 #89
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_145212503
Gisteren alvast een voorproefje gehad bij vrienden die allerlei lekkers hadden gekocht.
Rotterdamse snijdbare, Rotterdamse port, allerlei gedroogde worstjes, waaronder van stier.
Tapenades met brood van Het Vlaams broodhuis.
Zoete lekkere, caramels, borstplaat enz enz.

Het was allemaal even lekker.

Ook nog een blinde smaaktest gehad met verschillende kiemspruiten met verrassende smaken, erg leuk.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_145221412
quote:
10s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 15:52 schreef Iwanius het volgende:

Goed,Heb je een visueel overzicht van alle stands en hun producten in de nieuwe Markthal?

:Y Uiteraard!

Rotterdamse Markthal Inside 2014.


Gezellig, zo'n 40-persoons glory hole :{
pi_145231403
:D Jij hebt duidelijk ook een andere gedachte bij het zien van dit alles.
Hieronder nog zo'n pareltje die iets minder aan de fantasie overlaat.


(balls on a stick :+)
quote:
0s.gif

0s.gif Op zondag 5 oktober 2014 13:08 schreef Curiosity het volgende:
Gisteren alvast een voorproefje gehad bij vrienden die allerlei lekkers hadden gekocht.
Rotterdamse snijdbare, Rotterdamse port, allerlei gedroogde worstjes, waaronder van stier.

Dus 21 Pinchos is bijna leeggekocht. ;) Who can blame you. Ze hebben echt top producten vind ik.Uberhaupt als vleesliefhebber kom je daar aan je trekken..





[ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 05-10-2014 20:37:30 ]
pi_145232946
quote:
10s.gif Op zondag 5 oktober 2014 20:33 schreef Iwanius het volgende:
:D Jij hebt duidelijk ook een andere gedachte bij het zien van dit alles.
Hieronder nog zo'n pareltje die iets minder aan de fantasie overlaat.

[ afbeelding ]
(balls on a stick :+)


[..]

Dus 21 Pinchos is bijna leeggekocht. ;) Who can blame you. Ze hebben echt top producten vind ik.Uberhaupt als vleesliefhebber kom je daar aan je trekken..

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
21 pinchos is waar ik werk 8-)
Worrying won't keep the bad stuff from happening, it just prevents you from enjoying the good.
  zondag 5 oktober 2014 @ 22:30:44 #93
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_145237873
Erg mooi en er zitten een paar goede tentjes tussen. Maar ik wacht even tot de drukte voorbij is.
  maandag 6 oktober 2014 @ 17:44:14 #94
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145261068
Dat heb ik ook nog. Al wel rondje gedaan, maar je kon over de koppen lopen.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_145270189
Jongens. Wees eens slim en ga of op een maandagmorgen wanneer 90% van Nederland toch aan de slag moet of ga de rest van de week vanaf 10:00 uur in de ochtend of na 18:00 uur wanneer de meesten(18:00 uur) mensen gelijk na werk naar huis gaan en niet naar de Markhal.

Alle andere tijden is gewoon vragen om de drukte op te zoeken. :s)
  maandag 6 oktober 2014 @ 21:39:39 #96
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145272304
Ik ga morgenochtend eventjes met mijn moeder die hier te logeren is. :Y Hopen dat het dan idd niet zo'n gekkenhuis is.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 6 oktober 2014 @ 21:42:36 #97
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145272486
quote:
2s.gif Op maandag 6 oktober 2014 21:01 schreef Iwanius het volgende:
Jongens. Wees eens slim en ga of op een maandagmorgen wanneer 90% van Nederland toch aan de slag moet of ga de rest van de week vanaf 10:00 uur in de ochtend of na 18:00 uur wanneer de meesten(18:00 uur) mensen gelijk na werk naar huis gaan en niet naar de Markhal.

Alle andere tijden is gewoon vragen om de drukte op te zoeken. :s)
Ik wacht gewoon nog wel even. Ik heb echt kantoortijden die doorlopen tot ergens in de avond. Als ik klaar ben met werk zijn de meeste toko's erin al dicht denk ik :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_145285026
quote:
1s.gif Op maandag 6 oktober 2014 21:42 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik wacht gewoon nog wel even. Ik heb echt kantoortijden die doorlopen tot ergens in de avond. Als ik klaar ben met werk zijn de meeste toko's erin al dicht denk ik :')
Alles is tot 8 uur open doordeweeks :Y
Worrying won't keep the bad stuff from happening, it just prevents you from enjoying the good.
pi_145285107
Het schijnt vrij prijzig te zijn, klopt dit?
  dinsdag 7 oktober 2014 @ 09:27:51 #100
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145285123
Nog een reden weer eens naar Rotjeknor te gaan.
Het doet me een beetje denken aan de Markthal in Stuttgart
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')