abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 26 februari 2015 @ 23:39:40 #151
355008 NerdPride
Don't be a hater
pi_150096181
quote:
0s.gif Op donderdag 26 februari 2015 18:54 schreef matthijst het volgende:

[..]

Hoi, ik denk dat je "nu" het beste kunt kiezen voor een van de beide nieuwe technieken inderdaad :)
Zoals je al gezien had zit Aesthetics in Veldhoven.
Het Lasercentrum zit in Heerlen, Breda, Eindhoven en sinds kort ook in Zoetermeer.

Zoals je in de OP kunt zien zijn er ervaringen met beide klinieken.
Die is al een tijdje niet meer bijgewerkt. Als ik het goed heb zitten WRH en Shenk ook bij 't Lasercentrum.
En ik ook. Bij Het Lasercentrum in Eindhoven.
pi_150100993
Ik zit inderdaad bij het lasercentrum (Heerlen Breda, Eindhoven, Zoetermeer)

Heb t idee dat de picosure wel iets sneller is, maar let op de prijs het is niet zo dat hij 2 keer zo duur mag zijn. Want zoveel sneller gaat het niet.

Picoway weet ik weinig van, heb laatst een artikel gelezen dat hij goed voor kleuren zou zijn maar niet voor zwart, maar kan ik niet bevestigen op basis van 1 artikel.

Kijk is op realself.com genoeg ervaring met alle lasers.

Succes
pi_150106737
Dank voor jullie tips!

We kunnen dus niet stellen dat de Picosure tweemaal zo snel zijn als de andere lasers. Behandelingen met Picosure zijn wel ongeveer 1.75 / 2maal zo duur. Zou je dus geld willen besparen kan je dus beter voor de niet Picosure lasers gaan, echter moet je er wel vaker heenreizen. Picosure komt dan over het algemeen duurder uit, wel minder behandelingen en minder verbranding in de huid.

Zou je het zo simpel kunnen stellen?

Zojuist ook veel studies en verhalen gelezen. Zwarte inkt zou het beste reageren met de 1064 nm golflengte. De ND: Yag laser gebruikt deze golflengte. Ik citeer:

'Black ink responds best to an Nd:YAG (1064nm) and the red/orange will require a 532nm. Green responds well to an Alexandrite (including the PicoSure). Blue responds best to a Ruby laser (694nm). Anyone who tells you differently is incorrect and doesn't understand basic laser principals. Good luck!''

Hebben jullie je hier wel eens in verdiept? Nog geen artikelen op wetenschappelijke basis tegengekomen, echter lees ik veel/ het meest dat zwarte inkt toch echt met de 1064 nm golflengte gelaserd moet worden voor het beste resultaat. Andere golflengtes resulteren in een langzamer proces en op lange termijn misschien wel littekens.

Ik begin de hype van de Picoway te snappen. Deze zend dubbele golflengtes uit. De 1064 en 532 lengtes. Zo kan je met één laser meerdere kleuren behandelen. Lees verder niet over meer voordelen.

Ik wantrouw alles, omdat veel tips/antwoorden en opmerkingen afkomstig zijn van mensen die belang hebben bij een bepaalde laser.

[ Bericht 25% gewijzigd door Relative op 27-02-2015 13:11:28 ]
  vrijdag 27 februari 2015 @ 14:23:15 #154
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_150111341
Als je alles wantrouwt kan je beter stoppen?
Wat wil je dan horen? Er zit hier een man/vrouw of zes die goede ervaringen heeft met Het Lasercentrum Eindhoven (nu met Picosure en voorheen met de standaard laser).
NerdPride en ik posten regelmatig foto's van hoe de tatoeages er nu uit zien en veel zwarter dan die waren kan haast niet (van hem 3x gezet, van m'n vrouw twee keer).
Haters everywhere but I don't really care.
pi_150112179
Ik probeer de markt te begrijpen alvorens ik een keuze maak welke laser ik wil gebruiken. Op Realself.com beweerd elke doctor of fabrikant van een bepaalde laser dat zijn laser het beste is en heeft elke doctor weer kritiek op elke andere laser met opzich goede argumenten.

Ach misschien heb je gelijk, moet ik niet zoveel nadenken en gewoon beginnen met laseren. Maar een klein onderzoekje doen naar de markt met zijn verschillende opties heeft bij mij altijd alleen maar voordelen opgeleverd.
  vrijdag 27 februari 2015 @ 17:51:28 #156
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_150117535
Oh, dat kan nooit kwaad lijkt me :)
Maar real self klinkt niet Nederlands, en hier lees je ervaringen van Nederlanders, met fotomateriaal van zwarte tattoo's, bij Een Nederlandse behandelaar dus tsja, dan kan je verder zoeken naar een ander, maar waarom zou je.....

Uiteindelijk blijft het altijd "een gok" waar je je laat behandelen, maar aangezien je zegt dat afstand geen probleem is... Etc, vul de rest maar in :)
Haters everywhere but I don't really care.
pi_150118287
Vind het geheel geen slechte zaak dat je je verdiept in type lasers. Integendeel, ik heb dat ook gedaan.
Dit is hoe ik eerder bij Kliniek Veldhoven terecht ben gekomen en inmiddels bij Lasercentrum Veldhoven.
Naar mijn mening zijn dit de 2 behandelaren die je (ondanks de eerdere blamage van 1 van de 2 hier recent) goed kunt vertrouwen.

Ik heb zelf een inktzwarte tatoeage, cover up die inmiddels flink vervaagd is. Ik zie slechts 1 klein stukje littekenweefsel, ik verwacht ook dat dit zal blijven staan, echter dit is afkomstig van de beunhaas waar ik als eerste mee in aanraking kwam en is de genoemde 2 behandelaren niet verwijtbaar.
Waarom ga je niet bij beide langs en kijk je waar je je het prettigste bij voelt?

De reden dat ik eerder voor de kliniek heb gekozen is dat het een privékliniek betreft waar meer disciplines gevestigd zijn dan enkel de laser. Er liepen dus ook chirurgen rond en dat vond ik erg prettig voor zaken als second opinion.
Reden dat ik nu ben overgestapt naar de Laserkliniek is dat het proces stagneerde en het tijd werd voor andere maatregelen en die kon de kliniek mij niet bieden.
Ik ben nu 3x bij de Laserkliniek geweest en daar erg tevreden over. Kennis en ervaring is er optimaal aanwezig.

Ik denk dat de meesten zich inmiddels realiseren dat prijs ondergeschikt is aangezien het een behandeling betreft die weliswaar enkele jaren duurt maar niet wekelijks plaatsvindt. Korte pauzes tijdens het proces blijken voor meerdere personen eigenlijk juist wel goed uit te pakken dus ook dat is een optie als het financieel even tegenzit.
Ik heb zelf, ondanks dat ik op dit forum waarschijnlijk de persoon ben met de meeste pech qua duur en alle omstandigheden die maar tegen kunnen zitten, toch goede hoop dat ik eind van dit jaar echt tatoeage vrij rondloop, met minimaal en waarschijnlijk nauwelijks zichtbaar litteken.

Het had absoluut sneller gekund en daar baal ik erg van. Maar ik heb geen spijt van het besluit en ik kan bijna niet wachten tot het echt echt echt weg is.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
  zaterdag 28 februari 2015 @ 02:40:21 #158
355008 NerdPride
Don't be a hater
pi_150136018
In "slecht" licht:



En ik vraag me nu echt af wat ik nu eigenlijk zie. Die groen/blauw/zwarte gloed lijkt mij inktrestant? Met het reliëf heb ik nog het minste moeite. Zit ik niet mee. En het pigmentverlies? Tja, heel naïef hoop ik dat tijd en zonlicht weer een beetje kleur zullen brengen.

[ Bericht 54% gewijzigd door NerdPride op 28-02-2015 13:10:56 ]
pi_150151406
Matthijs, wat reageer jij toch altijd appart op mensen die (nog) niet voor het lasercetrum kiezen...

Ik blijf dat een raar verhaal vinden.

@nerdpride, dit geeft toch een heel ander beeld. Vind het niet leuk om te zeggen, maar me maag draaid hier van om.

Dit is precies wat ik ook heb maar dan met meer inkt. Een op de huid liggende rare "tattoo"

Ik vraag me dan ook echt af, wat zie je daar, lijkt me een beschadigde huid, die ik hoop t echt voor je nog bij trekt.

Wat zegt t lasercentrum er van?
  zaterdag 28 februari 2015 @ 19:11:41 #160
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_150152672
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 18:35 schreef Shenk het volgende:
Matthijs, wat reageer jij toch altijd appart op mensen die (nog) niet voor het lasercetrum kiezen...
Ik blijf dat een raar verhaal vinden.
Mwah, valt mee, ik zei: "Hoi, ik denk dat je "nu" het beste kunt kiezen voor een van de beide nieuwe technieken inderdaad :)
Zoals je al gezien had zit Aesthetics in Veldhoven. Het Lasercentrum zit in Heerlen, Breda, Eindhoven en sinds kort ook in Zoetermeer."
Zoals je in de OP kunt zien zijn er ervaringen met beide klinieken.
Die is al een tijdje niet meer bijgewerkt. Als ik het goed heb zitten WRH en Shenk ook bij 't Lasercentrum."


Als daar dan vervolgens op terugkomt: "Ik begin de hype van de Picoway te snappen. Deze zend dubbele golflengtes uit. De 1064 en 532 lengtes. Zo kan je met één laser meerdere kleuren behandelen."

Dan ben ik misschien gezien de ervaringen met al die nieuwe aanmeldingen de afgelopen weken wat paranoide, want ik heb geen Picoway hype gelezen, op die verwijderde posts na :)

Maar goed, ooit moet je eerste post zijn en inderdaad, dat kan prima in dit topic zijn, misschien dat Dave hier de eerste Picoway ervaringen straks gaat delen?
Hopelijk met veel foto's :)


Die witte huid zie ik ook wel, benieuwd hoe dat er na een zomer in de zon uit ziet. We hebben geen zonnebank meer, dus helaas afwachten tot het warmer wordt :)

[ Bericht 3% gewijzigd door matthijst op 28-02-2015 21:15:50 ]
Haters everywhere but I don't really care.
pi_150171096
@Shenk. Denk dat je mbt het erop liggende gedeelte huid rustig moet afwachten bij NerdPride.
Dit zie ik heel soms ook bij mijzelf maar meestal niet. Ik denk zelf dat het meer te maken heeft met dingen als warmte (als ik net onder de douche vandaan kom ligt mijn tatoeage er ook meer bovenop) dan met daadwerkelijk littekenweefsel.
Snap wat je zegt hoor, ik denk het op sommige momenten ook bij mijzelf, dat het niet meer goed komt en dat ik straks ipv een zwarte tekening, gewoon een soort scarfing iets op mijn huid heb staan in dezelfde vorm.
Maar een uurtje later is dan de huid weer afgekoeld van douche of bad of sporten en dan voel ik helemaal niets aan opgezette huid als ik er met een hand overheen ga.
Het blijft toch een beetje afwachten hoe het er uiteindelijk uit gaat zien, maar persoonlijk heb ik wel goede hoop dat het allemaal netjes wordt en er eigenlijk straks niets meer te zien is, ook geen opgezette huid.
Ik denk dat dit voor NerdPride ook geldt, even rustig afwachten en ook na de laatste laserbehandeling zal het heus nog wel even duren voor de huid echt weer volledig hersteld is.

Je geeft 1 stuk huid toch meerdere malen per jaar een flinke opdonder, denk aan bv sporten en telkens op dezelfde knie vallen of stoten, op een bepaald moment krijg je daar eelt of een zichtbare deuk in je huid, die, als je eenmaal stopt met die sport of beweging, na een tijdje echt wel weer weggaat.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
  zondag 1 maart 2015 @ 13:34:56 #162
355008 NerdPride
Don't be a hater
pi_150175536
Laten we hopen dat WRH gelijk heeft. Maar al is dat niet zo, dan is dit nog altijd beter dan die smakeloze inktvlek op mijn schouder. En nu ik erover nadenk. Die foto is net genomen nadat ik uit het zwembad kwam, na een uur training. Dus sport + hitte, ja, dat klopt.

Smart thinking WRH.
pi_150177128
Ik hoop met jullie en voor jullie (en mezelf) mee.

Alleen denk ik dan zo. Waarom is dat na het douche de enige plek die dik is? Mischien omdat het een litteken is?

Wil overigens niet zeggen dat het een litteken blijft.
  zondag 1 maart 2015 @ 16:11:03 #164
355008 NerdPride
Don't be a hater
pi_150179881
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2015 14:40 schreef Shenk het volgende:
Ik hoop met jullie en voor jullie (en mezelf) mee.

Alleen denk ik dan zo. Waarom is dat na het douche de enige plek die dik is? Mischien omdat het een litteken is?

Wil overigens niet zeggen dat het een litteken blijft.
Good point. And I got no idea..

Keep the faith!
pi_150186907
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 02:40 schreef NerdPride het volgende:
In "slecht" licht:

[ afbeelding ]

En ik vraag me nu echt af wat ik nu eigenlijk zie. Die groen/blauw/zwarte gloed lijkt mij inktrestant? Met het reliëf heb ik nog het minste moeite. Zit ik niet mee. En het pigmentverlies? Tja, heel naïef hoop ik dat tijd en zonlicht weer een beetje kleur zullen brengen.
Is dat reliëf blijvend?
Never mind.
  zondag 1 maart 2015 @ 23:09:19 #166
355008 NerdPride
Don't be a hater
pi_150199026
Geen idee of het reliëf blijvend is. Tatoeage heeft er in ieder geval altijd al "dik" op gelegen..
pi_150229718
Goed, ik ben nog steeds bezig met mijn 'onderzoekje' en ik begrijp het steeds beter. Het verwijderen van een tatoeage valt bij mij onder het kopje gezondheid, en gezondheid boven alles. Ik probeer door alle verkooppraatjes, moeilijke technische termen en marketing te prikken om zo tot de beste keuze te komen.

Ik zal binnenkort mijn bevindingen hier even tonen. Wanneer ik begin met het laseren zal ik hier uiteraard mijn voortgang tonen en mijn verhaal vertellen.

:W
  woensdag 4 maart 2015 @ 11:26:52 #168
355008 NerdPride
Don't be a hater
pi_150276950
Succes toegewenst! Houd ons op de hoogte.
pi_150880006
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met het operatief verwijderen van een tatoeage?

Ik zit er namelijk aan te denken om er eentje op mijn onderarm te laten verwijderen, waar ik vooral benieuwd naar ben zijn de kosten?
pi_150881990
Ja Samson heeft het laatste stukje operatief laten verwijderen. Heel soms leest hij hier nog mee.
Verder volgens mij niemand. Het hangt er dan ook erg vanaf of dat kan en op bijzonder veel plaatsen kan het niet, er moet ruim voldoende huid zijn om de boel weer tegen elkaar aan te hechten en dat kan lang niet op elke locatie.
Voor veel mensen is het dan ook niet echt een bewuste keuze voor laser of operatie maar gewoon een kwestie van 'wat kan er'.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
pi_150990543
Ja ik heb idd begrepen dat t veel vaker niet kan dan wel ook al heb je een kleintje.


Ga denk ik gewoon de kliniek een foto mailen, dan weet ik waar ik aan toe ben. Ook al ben ik niet direct nu iets van plan. ^O^
  woensdag 25 maart 2015 @ 12:19:36 #172
355008 NerdPride
Don't be a hater
pi_151015452
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 02:40 schreef NerdPride het volgende:
In "slecht" licht:

[ afbeelding ]

En ik vraag me nu echt af wat ik nu eigenlijk zie. Die groen/blauw/zwarte gloed lijkt mij inktrestant? Met het reliëf heb ik nog het minste moeite. Zit ik niet mee. En het pigmentverlies? Tja, heel naïef hoop ik dat tijd en zonlicht weer een beetje kleur zullen brengen.
Mensen,

Wat ik mijzelf afvraag. Dit resultaat, tot nu toe, in dit licht, is dit nu hetzelfde resultaat als wat ik kan verwachten wanneer ik het operatief had laten verwijderen?
pi_151083448
Denk dat die vraag niet echt te beantwoorden is, 2 verschillende technieken die 2 verschillende resultaten achterlaten. Bij wegsnijden kan de tatoeage er nooit dik op liggen, omdat precies dat stuk huid weg is. je hebt waarschijnlijk minimaal wat litteken waar de huid weer tegen elkaar getrokken wordt maar dit kan heel netjes minimaal tegenwoordig. Beetje goede chirurg draait daar zijn hand niet voor om.
Bij laser blijf je werken met de betreffende huid, dus de huid die al beschadigd is omdat het tatoeëren an sich al huidschade is. dat kan m.i. dus nooit zo mooi worden als ongetatoeëerde huid.

Ik denk dat het niveau van litteken accepteren voor iedereen anders ligt.
Ik persoonlijk heb minder moeite met enig litteken omdat ik op mijn andere enkel op precies dezelfde plek een flink litteken heb staan, dus voor mijn gevoel ben ik dan 'in evenwicht'.
Ik zal zelf dus sneller een stukje lelijke huid accepteren.
Als anderen dat niet doen dan begrijp ik dat echter ook helemaal, het hangt er natuurlijk ook vanaf op welke plek het zit. Als je op je onderarm iets hebt dat dagelijks gezien wordt door iedereen zodra je korte mouwen draagt, wil je littekens tot een absoluut minimum beperken.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
pi_151093460
Hoi allen,

Ik meld me ook in dit topic! Ben begin dit jaar begonnen met het laten weglaseren van 2 kleine tatoeages. Gistermiddag toevallig de tweede behandeling gehad. Zie momenteel nog geen verschil, maargoed er is me ook verteld dat het 3 tot 4 behandelingen kan duren voordat je echt verschil gaat zien. Ik wacht dus nog even geduldig af.

Ik heb nog twee grotere tatoeages die ik ook graag zou laten verwijderen. Een daarvan ligt ook echt dik op m'n huid, en als ik dat reliëf bij de foto's hier boven zie ben ik bang dat ik dat bij die ene ook ga krijgen. Ik denk dat ik die alleen zou willen laten weghalen als ik die weg kan laten snijden, vind een net litteken denk ik wat mooier dan reliëf van een zin. Maargoed, financieel zit dat er toch pas over meer dan een jaar aan, dus tijd zat om me te laten informeren.

Zal over een paar weken eens foto's maken van de tatoeges die twee keer gelaserd zijn en ze naast de foto's die ik voor de eerste behandeling heb gemaakt zetten. Wie weet is er dan toch iets zichtbaar. :)

In elk geval fijn om hier wat lotgenoten te vinden, ik zal m'n vervolg hier ook zeker delen.
pi_151093737
Welkom!
Het zal zeker nog wel even duren voor je het echt gaat zien en tegen die tijd ben je al bijna scheel van het urenlang turen op zoek naar witte gaatjes in de huid ;)
Soms zie je ze al snel omdat je gewoon zo graag iets wilt zien dat je het bijna fantaseert.
Maar dat gaat vast goed komen uiteindelijk. Dapper weer om te starten met een best langdurig traject.
Heb je een kleuren tatoeage of een zwarte en waar zit deze?
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')