abonnement Unibet Coolblue
  zondag 7 december 2014 @ 01:04:13 #151
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147351333
He wat balen man :(
Kan me dan zo bekocht voelen.
Ik heb ook net even te vaak dat soort ervaringen, geloof ook niet dat dat aan jou ligt in deze.
Horeca tenten in het algemeen verneuken de toekomst zo beetje boel voor zichzelf m.i, maar zeker ook voor mensen die gewoon van eten houden.
Je wikt er best voor betalen, als het lekker is en de prijs enigszins gerechtvaardigd, toch?

Die hoeveelheden enzo.... Slecht en jammer man... ;(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 7 december 2014 @ 01:16:41 #152
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147351560
quote:
1s.gif Op zondag 7 december 2014 01:04 schreef Molo het volgende:
Je wilt er best voor betalen, als het lekker is en de prijs enigszins gerechtvaardigd, toch?
Absoluut!

We aten van de week bij HMB en waren een beetje bevooroordeeld, we verwachtten weinig voor een hoge prijs. Dat betekent dat ik al begin met genoeg brood te eten, hihi. Maar weet je, uiteindelijk waren die 3 gangen helemaal goed. Echt lekker, goed, bijzonder, hoge kwaliteit, helemaal lekker. En niet te weinig, goede hoeveelheden, niet overdreven veel natuurlijk, maar gewoon goed. Ik vond het nog steeds een beetje aan de prijs, maar daarvoor zit je dan ook in het duurste gebouw van Rotterdam met uitzicht op de Erasmusbrug. En het was evengoed minder duur dan vanavond.
Dus ja, ik wil best betalen. Maar dan moet het ook wel echt de moeite waard zijn.
  zondag 7 december 2014 @ 01:21:42 #153
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147351650
Moest even opzoeken wat HMB was, maar snap 'm nu.
Ja dat is natuurlijk ook locatie waar je voor betaalt.

Ben het verder ook helemaal met je eens en vind het ontzettend jammer dat het zo vaak gebeurt.

De sukkels met geld die komen eten even uitkleden ofzo, lijers
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 7 december 2014 @ 01:31:02 #154
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147351783
Kleine kanttekening: volgens mij was de chef er niet. Misschien geveld door griep?
Maar ja. Ik kan me niet voorstellen dat het nou echt zoveel beter zou zijn geweest als hij er wel was geweest.
  zondag 7 december 2014 @ 01:33:14 #155
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147351812
Zou de wijn dan opeens goedkoper zijn en de hoeveelheden normaler? Lijkt mij van niet.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_147351873
Ik keek naar de foto's, RobinOok en dacht: oh, dat ziet er mooi & lekker uit! Maar dan je review :o Dat is niet best zeg. En het hoofdgerecht ziet er ook een beetje uit als een tussengerechtje. En 170 euro lijkt mij eerlijk gezegd wat aan de hoge kant voor een mooi, doch smakeloos maal voor 2. Of de wijnen moeten spectaculair zijn geweest :7

Snel weer eens bij mijn vriendin gaan eten. Daar heb ik ook (gratis) uitzicht op de Erasmusbrug :Y)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 7 december 2014 @ 01:41:50 #157
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147351912
quote:
1s.gif Op zondag 7 december 2014 01:33 schreef Molo het volgende:
Zou de wijn dan opeens goedkoper zijn en de hoeveelheden normaler? Lijkt mij van niet.
Nee, dat is waar.
  zondag 7 december 2014 @ 07:13:26 #158
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_147353232
Ik ben een paar jaar geleden naar Amarone geweest en had toen een zelfde soort gevoel als jij nu. Naast dat ik het echt een ontzettend stijve, ongezellige boel vond.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 7 december 2014 @ 09:26:18 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147353694
quote:
0s.gif Op zondag 7 december 2014 00:58 schreef RobinOok het volgende:

Ik weet het niet, misschien ben ik overly kritisch, zo'n kutwijf dat het denkt beter te weten omdat ze ook iets van koken weet. Zo'n irri-gast die foto's van haar eten maakt en alles onder een vergrootglas legt. Maar 170 euro neerleggen voor 3 gangen en 3 glazen wijn waarbij alles maar zozo is, niks eruit springt, niks ziel heeft en niks je laat wiebelen op je stoel, ik ben er een beetje klaar mee.
Edit, niet goed gelezen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147361676
quote:
0s.gif Op zondag 7 december 2014 00:58 schreef RobinOok het volgende:



Ik weet het niet, misschien ben ik overly kritisch, zo'n kutwijf dat het denkt beter te weten omdat ze ook iets van koken weet. Zo'n irri-gast die foto's van haar eten maakt en alles onder een vergrootglas legt.
Even vooraf: Zaten jullie bij het raam die middag want ik was toevallig op De Meent en kijk dan altijd even naar binnen bij Amarone (of ze het druk hebben en zo niet - en ik heb tijd en zin - loop ik altijd even naar binnen om "hallo"te zeggen en dan een glaasje bubbelie te nuttigen onderwijl even snel bijpratend.) en zag een gezelschap bij het raam zitten zaterdagmiddag voor de lunch die toevallig een foto maakte van een bord. :@

V.w.b. het eten is het jammer dat het zo tegenviel. Anderzijds bevreemdt mij je conclusie dat je het niet 'spannend' vond qua smaak. (beleving) M.i. is Amarone nou net niet de zaak waar je heengaat voor "een smaaksensatie"Je gaat erheen voor wat ik noem "op safe spelen". Tenminste ik, want hun keuken en smaakcombinaties zijn intussen wel bekend na zoveel jaren met af en toe een uitschietertje voor de verandering.

En men zal je helemaal niet uber kritisch of vervelend vinden,laat staan bezwaar hebben dat je foto's maakt want ze zijn mij al enige jaren gewend. *) M.a.w als je mij gewend bent als gast dan kan alles daarna alleen maar meevallen. ;)

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 07-12-2014 16:25:39 ]
  zondag 7 december 2014 @ 16:42:37 #161
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147362338
Nee, dat was ik niet. En ja, ze spelen vaak op safe, dat schreef ik toch ook? Ik verwachtte dus ook niets nieuws, geen openbaringen, geen verrassingen, maar wel dat alles gewoon helemaal perfect is klaargemaakt en alles in balans is. Zoals eerdere keren. En dat was het niet. Bovendien was het te weinig en te duur.
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 9 december 2014 @ 11:12:39 #162
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_147417301
Waar: Perron Zee, IJmuiden
Wanneer gisteren
Met een groep van elf gingen we voor de Tapas. Concept is bekend: twee tapas per ronde en je hebt onbeperkt aantal ronden.

Eerste ronde: Kroketjes van zeeduivel en gamba en Zalm met roquefortkaas. Vooral de zalm was erg lekker :9
Tweede ronde: Beefreepjes met chorizo en het stoofpotje :9. Beiden was smullen
Derde ronde: Varkensnek met zoete uiencreme en de gebakken bloedworst. Varkensnek was aardig, bloedworst was smullen.
Toen zat ik ook wel vol :)

Voor de eerste ronde kregen we nog brood met aioli en olijfjes, bij de tweede ronde spaghetti aglio olio en bij de derde ronde kregen we nog aardappelwedges.

Daarbij de lokale tripel :9 als drank.

Een dikke 8. Geen foto's dit keer want die vergat ik te maken :').
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 9 december 2014 @ 20:47:17 #163
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147433353
Klinkt goed ^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_147437343
Zeker! Lekker eten allemaal boor :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_147443604
Korte omschrijving van mijn dinneetje vorige week:

Waar: Soi3 op de Kruiskade te Rotterdam

Wat:

Ik vooraf een Tom Yam met kip, was niet zo heel erg pittig (ben nogal verziekt door Surinaams eten :9 ) maar wel smaakvol. had een kleine variant genomen omdat ik graag met volle teugen van het hoofdgerecht wilde genieten. Toch bleek dit al een heule flinke kom te zijn. Wel erg smakelijk!

Zij thaise viskoekjes met chilisaus, smakelijk echter ik proefde meteen welke chilisaus het was (panthainorasigh) fijn voorafje.

Hoofdgerecht ik: Keang kieuw waan, groene curry op basis coccosmelk met vis
Heerlijke curry met prachtig stuk meervalfilet, normaal ben ik wat huiverig voor vis, maar ik had een gekke bui en dat is met niet tegen gevallen! Ondanks dat ik me had ingehouden met het voorgerecht (en mee had gesnoept van mijn tafeldame's viskoekjes :@ ) was het ruim voldoende voor mij als medium-grote eter.

Hoofdgerecht zij: Phad Thai met kip. Zij wist van tevoren al dat ze weer dit gerecht ging nemen en dat viel zoals altijd (ze komt er vaker) niet tegen! lekker zitten smikkelen en ik mocht gelukkig ook proeven :9 echter was de portie voor haar wat te groot. Dit ging netjes mee in n doggy-bag op aanraden van de eigenaar.

Nagerecht beide: helaas zaten we vol.. toch maar een extra koud pilsje genomen, dat kan tenslotte altijd!

Verder lekker wat biertjes erbij en mn dame een heerlijke munt-thee.

afgerekend: 55eur incl. tip

Vaker eten? ja hoor, ben vrij nieuw tot de Thaise keuken en dit beviel prima!
Keep on Tripp'n
pi_147492625
quote:
0s.gif Op woensdag 10 december 2014 03:48 schreef MiestOr het volgende:
Korte omschrijving van mijn dinneetje vorige week:

Waar: Soi3 op de Kruiskade te Rotterdam

Wat:

Ik vooraf een Tom Yam met kip, was niet zo heel erg pittig (ben nogal verziekt door Surinaams eten :9 ) maar wel smaakvol. had een kleine variant genomen omdat ik graag met volle teugen van het hoofdgerecht wilde genieten. Toch bleek dit al een heule flinke kom te zijn. Wel erg smakelijk!

Zij thaise viskoekjes met chilisaus, smakelijk echter ik proefde meteen welke chilisaus het was (panthainorasigh) fijn voorafje.

Hoofdgerecht ik: Keang kieuw waan, groene curry op basis coccosmelk met vis
Heerlijke curry met prachtig stuk meervalfilet, normaal ben ik wat huiverig voor vis, maar ik had een gekke bui en dat is met niet tegen gevallen! Ondanks dat ik me had ingehouden met het voorgerecht (en mee had gesnoept van mijn tafeldame's viskoekjes :@ ) was het ruim voldoende voor mij als medium-grote eter.

Hoofdgerecht zij: Phad Thai met kip. Zij wist van tevoren al dat ze weer dit gerecht ging nemen en dat viel zoals altijd (ze komt er vaker) niet tegen! lekker zitten smikkelen en ik mocht gelukkig ook proeven :9 echter was de portie voor haar wat te groot. Dit ging netjes mee in n doggy-bag op aanraden van de eigenaar.

Nagerecht beide: helaas zaten we vol.. toch maar een extra koud pilsje genomen, dat kan tenslotte altijd!

Verder lekker wat biertjes erbij en mn dame een heerlijke munt-thee.

afgerekend: 55eur incl. tip

Vaker eten? ja hoor, ben vrij nieuw tot de Thaise keuken en dit beviel prima!
Mooi dit en weer een tevreden klant erbij. Maar je hebt ook niet voor niets de beste Thai van Zuid-Holland/Rotterdam uitgezocht! M.a.w je moest wel slagen... :Y

:7

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 11-12-2014 19:57:53 ]
pi_147505140
quote:
10s.gif Op donderdag 11 december 2014 19:57 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Mooi dit en weer een tevreden klant erbij. Maar je hebt ook niet voor niets de beste Thai van Zuid-Holland/Rotterdam uitgezocht! M.a.w je moest wel slagen... :Y

:7
En wat vind je van DeliBird dan? die staat komend verlof op t programma!
Gezien jou foto's in je bericht kan ik je vertellen dat er dit keer meer in t schaaltje van de groene curry zat :Y)

Tips over wat-te-nemen zijn uiteraard welkom!
Keep on Tripp'n
pi_147515170
Als je SOI3 gewend bent dan ga je zeker niet naar Deli Bird!

Deli Bird op het Deli plein is wat ik noem 'Bangok'smaak = toeristenvoer. :{

Het is Thais maar geparfumeerd en aangepast. Ben je een leek dan zal het allemaal wel best vinden maar als je de Thaise keuken en diens verschillende smaken door en door kent zoals ik,dan ga je niet naar Deli Bird. Ja...als er echt niets anders op zit en je iets van Thais wilt eten wat nog een beetje eetbaar is zonder naar zo een Chinees-Indische toko te moeten gaan.

Ik heb indertijd de vloer met Deli Bird aangeveegd en uiteraard foto's gemaakt.


Hierboven twee voorbeelden van hoe ik twee simpele voorgerechten ontleedde en
wist aan te geven wat er aan mankeerde qua bereiding. Reactie van kokkin:
"Jaaa...mhoet whel...anders ollanders niet eten" Bheetje aanphassen he.." :')


Wat moeten die 2 voorgerechten dan voorstellen? Kipstukjes in bananenbladeren en Garnalen(gamba) in deegrolletjes.

Beiden waren gewoon in de frituur gegooid waar ze alles in flikkerden terwijl je bij deze gerechten in zijn originaliteit zowel de kipstukjes moet stomen en alsmede het garnalen voorgerecht.

Frituren? Gevolg? Alles keihard en taai. :r Maar ja,als je er saus bij geeft en mensen soppen die harde zooi erin dan smaakt alles wel bij de gemiddelde landgenoot want...weten zij nou veel. }:|

Hun Tom Yam Koeng ,je weet wel de bekende Thaise garnalen soep met het zurige smaakje was een ander hoogtepunt.


(aan de rand kun je zien dat het opgewarmd is de soep en niet vers bereidt. Grote stukken tomaat erin is iets typisch Chinees en de hele soep straalt al af: "ik heb een aangepast toeristensmaakje"!)


Ook niet opgegeten en teruggestuurd,net zoals de eerste 2 gerechten. Enige wat wel redelijk tot goed was (alsof jij je daar een buil mee kan vallen :') ) is onderstaand gerecht een garnalensalade.



Dan stuur ik je nog liever naar Chili time Rotterdam. Niet het ervoor gelegen huahin want dat is helemaal een nepper.

Laat even weten welke het wordt. :s)

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 12-12-2014 14:46:13 ]
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 12 december 2014 @ 17:34:49 #169
414785 sirdanilot
pi_147520259
Als je écht authentiek X wil eten moet je naar land X, zo simpel is het. Als ik thai zou gaan eten zou ik echt geen 100% authentieke perfecte thai verwachten hier in Nederland, dat bestaat gewoon niet. Ga dan gewoon lekker naar Thailand en eet hier lekker erwtensoep of zo als je zo'n food purist bent...

Zelf houd ik erg van braziliaans eten, maar dat eet ik hier simpelweg gewoon niet want als het er al is (volgens mij in Amsterdam wel ergens) is het a) veel te duur en b) niet zoals ik het ken, dus dan vind ik het niks. Ik ga wel in de zomer weer en dan vreet ik me helemaal vol, kan ik weer even vooruit.

Alleen als je een significante gemeenschap hebt (bijvoorbeeld chinezen in Den Haag of zo) kun je nog wel eens iets fatsoenlijks vinden.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_147523033
Ok Iwanius,

Naar mijn weten hebben DeliBird en Soi3 wel dezelfde eigenaar, dat is dan weer eigenaardig :)
Wel ben ik met je eens dat de eerste 3 foto's inderdaad niet tot de verbeelding spreken..

De garnalensalade ziet er beter uit, echter kan ik over de smaak nog niets zeggen.. verdere tips voor n goede Thai in Rotterdam zijn altijd welkom!

Volgens een goede vriend van me moet ik de salade met onrijpe papaya's nog eens proberen, zeker omdat ik wel van lekker pittig eten houd. Misschien toch eerst nog n keertje langs Soi3|

Wat betreft Brazilliaans eten, waar ben je dan naar op zoek? een goede churrascaria? feijoada? mocht je die vinden let me know, dan ga ik zeker eens langs.
Keep on Tripp'n
pi_147529939
http://brasilbinkie.nl/ Kijk anders hier eens! Is volgens mij pas net geopend en heeft nu een Groupon actie dacht ik, dus misschien eens het proberen waard. Ik verwacht er geen hele authentieke Braziliaanse keuken maar misschien valt het mee :)
pi_147530062
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 19:20 schreef MiestOr het volgende:
Ok Iwanius,

Naar mijn weten hebben DeliBird en Soi3 wel dezelfde eigenaar, dat is dan weer eigenaardig :)
Wel ben ik met je eens dat de eerste 3 foto's inderdaad niet tot de verbeelding spreken..

De garnalensalade ziet er beter uit, echter kan ik over de smaak nog niets zeggen.. verdere tips voor n goede Thai in Rotterdam zijn altijd welkom!

Volgens een goede vriend van me moet ik de salade met onrijpe papaya's nog eens proberen, zeker omdat ik wel van lekker pittig eten houd. Misschien toch eerst nog n keertje langs Soi3|

Vanaf volgend jaar niet meer maar het feit dat het van de zelffde eigenaar is wil niet zeggen dat alles dan hetzelfde is.

Integendeel,de opzet was juist om SOI3 NIET het zelfde te laten zijn qua keuken als Deli Bird. Het publiek in de omgeving is anders en houdt meer van authentiek dan het hipstervolk dat nu veelal Zuid (Deliplein e.o.) bevolkt. Er waren tijdens de opstart van SOI3 zelfs vaste klanten van Deli Bird die dat dus ook dachten en de nodige kritiek hadden op de keuken omdat de smaak geheel anders was. Daar is hele korte metten meegemaakt. :7

V.w.b tips heb ik je net al eentje aangereikt en anders gewoon bij SOI3 blijven want de beste kok staat gewoon in SOI3. Bestel eens niet wat op de kaart staat maar vraag naar de specials. Is duurder maar wordt wel alleen die dag bereidt. M.b.t tot die papaya salade is dat onderstaand.



Let op! Deze salade is heel anders dan je in eerste instantie zou verwachten afgaande van de naam waar de meesten denken dat het iets 'zacht'is. Integendeel. Het voelt een beetje aan als bamboe eten voor een leek. Ik vind'm lekker maar ik ben dan ook bevoordeelt. Heb je dat liever niet, neem dat een garnalensalade de welbekende Yam Koeng Sod. :s)

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 12-12-2014 22:17:20 ]
pi_147532473
Make's sense Iwanius,

Soi3 dinsdagavond it is! en wilde inderdaad een van de specials nemen, maar die klonken niet zo goed als die groene curry met meervalfilet.
Benieuwd wat ze dinsdag hebben, deze salade ziet er verdorie ook alweer goed uit!
Keep on Tripp'n
pi_147545885
Ik zou als ik jou was eerst bellen (na 16:00 uur) en vragen of de chefkok er is. Wie is dat? Nou zij in het midden en als ze er is die dag er gaan eten want de andere dagen staat haar secondante er (Hollandse meid) en dat is allemaal ietsjes minder. Wel goed maar het verschil tussen top en goed als je begrijpt wat ik bedoel.

Dit is bijvoorbeeld een van de speciaal voor mij gemaakte seafood specials (die je wel een rib uit je lijf kost = extra grote portie o.a.) maar bijvoorbeeld zalig is. En zo kan ik er nog wel tig laten zien wat ik daar allemaal voor lekkers genomen heb/kreeg.

On topic.

RECENSIE

In de media en van bekenden hoorde ik de afgelopen weken dat er in Rotterdam op de Lijnbaarn sinds kort een heuse worstenstalletje stond naar Duits model. En daar ik ook gek ben op 'Duits' eten was dus de route voor vandaag: De Lijnbaan en die worsten toko.

Waar?









Wat at je?


(gevraagd of mijn worst iets langer op de grill kon blijven en of men deze in de lengte door midden wilde snijden.)



(broodje was waardeloos = niveau slap,afbaksel 'ÁH' stijl en dus goede opbergplek voor mijn paffert)


Impressie?



Het is niet niveau 'Duitsland' wanneer je daar in Berlijn of in München bij zo een Imbiss een heerlijk stuk curry of Weisswurst eet. Maar men probeert het tenminste, en onderscheidt zich wel van de gemiddelde worstentoko die Nederland rijk is en omstreeks deze tijd ook worsten aan de man proberen te brengen. De menukaart is kort en overzichtelijk en redelijk geprijsd naar Nederlandse maatstaven.



Ik had in deze dus de Krakauerwurst special gekozen aangezien gezegd werd dat dat hun signatuur worst was. Nou...niet slecht. Goed gekruid,goed vlees en zoals ik dus verwachte met
een beetje mostert verder prima.

Bijzonder?

Ehm..nee. (omdat ik in zowel Berlijn als in München zoveel verschillende en betere worsten heb gegeten dat dit i.v.g. erg matigjes overkomt)

Maar voor Nederlandse maatstaven is dit goed te behappen en een aanwinst voor de Lijnbaan.

Lekker?

Ja hoor.

Voor herhaling vatbaar?

Mwah...ja..

Cijfer

7 / 10

En het cijfer 7 is ook ingegeven door het feit dat ik bij zo een stalletje wel een lekker Duits biertje miste van de tap om het helemaal af te maken. :Y

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 13-12-2014 20:27:23 ]
  zaterdag 13 december 2014 @ 17:44:57 #175
280022 houdjemond
Sicker than the rest.
pi_147545969
Hoe weet je dat het broodje waardeloos was als er zo te zien geen hap van is genomen? ;)
T2K; "Je posts zijn leuker dan je lijstje"
-Scorpion_17
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')