abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 11 november 2014 @ 19:46:35 #126
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146546605
Het is maar wat je wilt geloven.
  dinsdag 11 november 2014 @ 19:49:24 #127
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146546793
Weet je wat? Ik ga gewoon naar beide een keer toe. :Y :*
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 11 november 2014 @ 20:27:16 #128
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_146548892
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 november 2014 18:57 schreef Iwanius het volgende:

Simpelweg omdat ik weet van wie de zaak is,waar die wat inkoopt en wat hij in de keuken aan apparatuur heeft staan en wie er staat als keukenbrigade.
Namen en rugnummers willen we zien.
:')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_146549358
Heb ik korting of op de pof leven geroepen Golfer. Of heb jij ook plotseling ergens verstand van.... }:|
Als Aziatische cul liefhebbers met elkaar spreken moeten leken als jij hun mond houden lijkt mij.

quote:
0s.gif Op dinsdag 11 november 2014 19:46 schreef RobinOok het volgende:
Het is maar wat je wilt geloven.
Ja..makkelijk antwoord die ik niet van je verwachte,maar goed beetje een zwakte bod door met een tegen-argument te komen en het niet hard kunnen maken als ik erom vraag. Maar goed, van jou kan ik het hebben. :s)

Punt is dat De Lange Muur echt niet slecht is,voor mij ook jarenlang te samen met Tai Wu 1 van de betere restaurants van Rotterdam geweest alleen op een bepaalt moment ga je als cul fanatici die deze HK keukens door en door kent wel de verschillen merken in smaak.En dat begint al bij de bereiding vaak. En die liggen zoals je weet op het subtiele vlak.

Grootste verschil is dat de Lange Muur geen enkele kok in dienst heeft die een seafood specialist of een dimsum specialist is. Wat zeg ik: De mankracht,kennis en ruimte ontbreekt ervoor maar dat laat men nooit aan de buitenwereld(gast) weten want die denkt dat alles traditioneel bereidt wordt en anders vertelt men dat wel bij de tafel mocht een nieuwgierige gast er naar vragen.

Tai Wu daarintegen is van een iemand anders die wel elke keer een speciale seafood specialist en dimsum bereider laat overkomen voor zijn keuken omdat hij wel die ruimte en tijd ervoor geschapen heeft,maar ook omdat hij wel zoveel mogelijk aan de traditionaliteit wil vasthouden en de Chinese gemeenschap voor hem nog altijd het belangrijkste is te samen met de echte Aziatische traditionele cul foodies.

En als iemand als Molo dit ook weet tegen te spreken dan zie ik vol belangstelling tegemoet waarop hij dan zijn mening op baseert, want zomaar wat roepen zonder dit te onderbouwen is of d.m.v. allerlei here say verhalen van derden en de onbetrouwbare media aan te halen is niet bijster slim om het op zijn zachts te zeggen.

quote:
0s.gif Op dinsdag 11 november 2014 19:49 schreef Isegrim het volgende:
Weet je wat? Ik ga gewoon naar beide een keer toe. :Y :*
Dank voor je verzoenende woorden maar heb zeker geen ruzie o.i.d met Robin. Hooguit verschil in mening over iets Moet kunnen en heel gezond lijkt mij met zo een hoog gewaardeerd team(iwanius)lid.

V.w.b. je eten: Ik weet nu al dat jij het verschil amper tot niet zal proeven en uiteindelijk allebei zalig zal vinden. Eet ze en laat weten wat je ervan vond.

Oh ja. Als je tips wilt hebben welke gerechten te nemen: Ik hoor het wel.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 12-11-2014 08:26:14 ]
  dinsdag 11 november 2014 @ 20:35:30 #130
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146549402
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 november 2014 20:27 schreef golfer het volgende:

[..]

Namen en rugnummers willen we zien.
:')
Ik niet.
  dinsdag 11 november 2014 @ 20:38:56 #131
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_146549571
Get a room, you two.
  Moderator / Miss SHO dinsdag 11 november 2014 @ 21:18:44 #132
22592 crew  Ole
pi_146551669
quote:
0s.gif Op zondag 9 november 2014 11:07 schreef Tarado het volgende:

[..]

welke chinees?
deze
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  woensdag 12 november 2014 @ 04:18:52 #133
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146562257
Restaurants kunnen helemaal niet steeds een 'seafood' of 'dimsum specialist' laten overkomen, al zou het restaurant het willen.
Of ze hebben illegalen in de tent staan.
http://www.volkskrant.nl/(...)k-aan-koks~a3623366/
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_146562859
Zeg, kan die prefab of niet discussie elders gevoerd worden. Dit is absoluut niet de plaats.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_146564076
Onlangs naar de Leest geweest in Vaassen van Chef Jacob Jan Boerma. 'Reebok van de Veluwe'. Heerlijk gegeten, gezellige sfeer en voor herhaling vatbaar. ;)
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
  woensdag 12 november 2014 @ 11:32:21 #136
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146567041
quote:
0s.gif Op woensdag 12 november 2014 07:50 schreef Isabeau het volgende:
Zeg, kan die prefab of niet discussie elders gevoerd worden. Dit is absoluut niet de plaats.
Nou, ik wou 'm eigenlijk helemaal niet voeren. Dacht dat dat wel duidelijk was. :N
pi_146567069
Paar week geleden gegeten in Dunya in Rotterdam...
De keuken van Dunya Lokanta is een samenstelling van regionale specialiteiten, afkomstig uit vele streken en steden in Anatolische en Mesopotamische. Dunya Lokanta is bovendien herkenbaar aan de goede bediening, de hoge kwaliteit van de gerechten, de betaalbare prijzen, de traditionele kleding van het personeel, de prettige achtergrondmuziek en de warme, oosterse sfeer.

Erg lekker eten.. vers... ik had zelf de vis tajine ( Scholfilet met garnalen, spinazie, paprika , ui, olijf, kaas, cocktailsaus en viskruiden). Echt heel erg lekker, vis was goed gebakken, zeker niet te gaar.
Er lag veel op het bord, de rijst was goed.. de porties waren goed.

Zeker een 8 waard. Mochten we weer eens in de buurt van Rotterdam zijn, dan gaan we zeker daar eten.
Waarom altijd maar meteen de makkelijke weg kiezen? Als je wat langer nadenkt, kom je misschien tot een verstandigere conclusie..
  zondag 16 november 2014 @ 20:09:46 #138
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146720852
Gisteren bij Bruut in Nijmegen gegeten. Adresje via Tripadvisor gevonden.
Ondanks dat de benedenverdieping een gewoon eetcafe doet vermoeden, is de eerste verdieping als goed restaurant met dito personeel ingericht. Redelijk jong personeel wat spontaan om gaat met de gasten, maar wel kennis en enthousiasme heeft.
Fijne sfeer en goede bediening en uitleg.

We namen een verrassingsmenu nadat we een amuse van ingelegde groenten hadden gekregen. Lekker!

Vooraf was dit zacht gegaarde en daarna gegrilde harder met van alles en nog wat erbij, in de zin van een blobje zwarte knoflooksaus en pompoenpuree. Vis had iets warmer mogen zijn van mij bij opdienen, maar ik snap dat dit zo de opzet van het gerecht was. Smaken waren heerlijk.

Toen gebakken zeebaars met van alles en nog wat erbij. Denk aan parelcouscous en bietjes. Simpelweg heerlijk.

Hoofdgerecht was zacht gegaarde wildzwijn rugfilet en gestoofde ibericowang met pastinaakzalf, geroosterde pastinaak en wortelzalf. Vlees te ver door, dat was jammer, maar qua smaken wederom heerlijk.

En als dessert yoghurtijs, yoghurt bavarois, een madeleine, kleine kletskopjes, lemon curd mousse en een karamel saus.

Erbij voor mij bijpassende wijnen die er geweldig bij smaakten. Heerlijke en gezellige avond gehad, aanrader :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_146981639
Favoriete tentje waar ik in Praag heb gegeten. O+



Waar? Hostinec u Rotundy - Praag
Wanneer? Afgelopen zondag
Wat at je?
We deelden een voorgerecht: Bier kaas met brood
Mijn hoofdgerecht : Eend met rode kool en dumplings
Mijn vriend: Worst in een biersaus met brood




Simpel eten, maar heerlijk. We waren de enige toeristen die er zaten. Prijzen waren zelfs voor Praagse begrippen laag terwijl het toch redelijk in het centrum zat.

Ober kon maar gebrekkig Engels, maar probeerde het wel. En was één van de weinige mensen in Praag die wel enorm vriendelijk was. 4 euro voor zo'n hoofdgerecht met eend, als zoiets in Nederland zou zitten zou ik er veel te vaak gaan eten. :D

Kosten? 15 euro (Inclusief 2 halve liters bier en 2 kersen ciders. )
Cijfer? 9. Huiselijk eten, maar echt heerlijk.
  dinsdag 25 november 2014 @ 11:25:02 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146982604
quote:
14s.gif Op dinsdag 25 november 2014 10:52 schreef Myraela het volgende:
Favoriete tentje waar ik in Praag heb gegeten. O+

[ afbeelding ]

Waar? Hostinec u Rotundy - Praag
Wanneer? Afgelopen zondag
Wat at je?
We deelden een voorgerecht: Bier kaas met brood
Mijn hoofdgerecht : Eend met rode kool en dumplings
Mijn vriend: Worst in een biersaus met brood

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Simpel eten, maar heerlijk. We waren de enige toeristen die er zaten. Prijzen waren zelfs voor Praagse begrippen laag terwijl het toch redelijk in het centrum zat.

Ober kon maar gebrekkig Engels, maar probeerde het wel. En was één van de weinige mensen in Praag die wel enorm vriendelijk was. 4 euro voor zo'n hoofdgerecht met eend, als zoiets in Nederland zou zitten zou ik er veel te vaak gaan eten. :D

Kosten? 15 euro (Inclusief 2 halve liters bier en 2 kersen ciders. )
Cijfer? 9. Huiselijk eten, maar echt heerlijk.
Praag is geweldig, die Dumplings lijken serviettenknoedel, gemaakt van brood, klopt dat?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146982976
De linkse waren van brood, de iets kleinere aan de rechterkant waren van aardappel.

Vond het heerlijk. Sowieso ook fijn dat je gewoon groenten krijgt. Als je in Nederland goedkoop ergens gaat eten dan krijg je altijd patat en zo'n trieste salade. Dit is toch veel lekkerder.
  dinsdag 25 november 2014 @ 11:39:03 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146983135
quote:
14s.gif Op dinsdag 25 november 2014 11:35 schreef Myraela het volgende:
De linkse waren van brood, de iets kleinere aan de rechterkant waren van aardappel.
Nu ik beter kijk zie ik het idd. Rode kool, Eend en Knoedel zijn klassiekers van de keuken daar, net als Gans bijvoorbeeld.
quote:
Vond het heerlijk. Sowieso ook fijn dat je gewoon groenten krijgt. Als je in Nederland goedkoop ergens gaat eten dan krijg je altijd patat en zo'n trieste salade. Dit is toch veel lekkerder.
Vreselijk en niet alleen in NL,
Ik ben soms maanden tot een jaar van huis en eet dan noodgedwongen veel buiten de deur, werd er gek van.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 25 november 2014 @ 21:18:09 #143
414785 sirdanilot
pi_147003235
Ik vind die knoedels niet zo lekker, snap het idee ervan niet zo. Geef mij maar een gewone gekookte aardappel.

Maar alsnog is het eten in Tsjechië best goed te doen en inderdaad niet duur.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 25 november 2014 @ 21:24:56 #144
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147003624
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 november 2014 21:18 schreef sirdanilot het volgende:
Ik vind die knoedels niet zo lekker, snap het idee ervan niet zo.
Arme mensen eten, oud brood verwerken tot iets eetbaars. Armen in Nederland aten aardappels, In andere landen brood. brood wordt oud en dat gooi je niet weg, daar maak je wat eetbaars van.
Aardappelkloese vind ik ook niets, maar servietenknoedel zijn goed eetbaar, zeker huisgemaakt.
Zo kan je oud brood ook verwerken tot croutons, of soldaatjes, of je roostert het en doet er tomaat en knoflook op. Je kan het ook tot wentelteefjes verwerken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147003743
quote:
14s.gif Op dinsdag 25 november 2014 10:52 schreef Myraela het volgende:
Favoriete tentje waar ik in Praag heb gegeten. O+

[ afbeelding ]

Waar? Hostinec u Rotundy - Praag
Wanneer? Afgelopen zondag
Wat at je?
We deelden een voorgerecht: Bier kaas met brood
Mijn hoofdgerecht : Eend met rode kool en dumplings
Mijn vriend: Worst in een biersaus met brood

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Simpel eten, maar heerlijk. We waren de enige toeristen die er zaten. Prijzen waren zelfs voor Praagse begrippen laag terwijl het toch redelijk in het centrum zat.

Ober kon maar gebrekkig Engels, maar probeerde het wel. En was één van de weinige mensen in Praag die wel enorm vriendelijk was. 4 euro voor zo'n hoofdgerecht met eend, als zoiets in Nederland zou zitten zou ik er veel te vaak gaan eten. :D

Kosten? 15 euro (Inclusief 2 halve liters bier en 2 kersen ciders. )
Cijfer? 9. Huiselijk eten, maar echt heerlijk.
Goede tip! Praag staat op mijn lijstje voor volgend jaar.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 25 november 2014 @ 21:30:28 #146
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147003885
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 november 2014 21:27 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Goede tip! Praag staat op mijn lijstje voor volgend jaar.
Net buiten het centrum is dat heel mooi en nog niet zo verpest.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147004014
Ik heb een Tsjechische bij me om me rond te leiden, komt goed 8-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 25 november 2014 @ 21:36:42 #148
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147004187
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 november 2014 21:32 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb een Tsjechische bij me om me rond te leiden, komt goed 8-)
Zucht, Pjotrek was zo een schatje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 7 december 2014 @ 00:58:27 #150
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147351193


Ooit was Amarone een van onze favoriete restaurants in Rotterdam: goede prijs-kwantiteit-kwaliteit verhouding, prettige bediening en goed & lekker eten waar niks op aan te merken viel. Hooguit dat ze altijd een beetje op safe speelden, maar toch serveerden ze dan vaak minstens 1 gerecht waar ik echt helemaal blij van werd en wat echt de moeite waard was. En 1 zo'n gerecht is bij mij vaak al genoeg om een geslaagde avond te hebben. We waren er nu al een behoorlijk lange tijd niet geweest, maar ik had eigenlijk verwacht dat het vanouds goed zou zijn. En dat was het niet. De prijs is ongeveer met een kwart gestegen, de hoeveelheden met een kwart gedaald en de uitvoering was middelmatig. Enige wat hetzelfde was, was de prettige bediening.

Na wat knabbels kregen we als amuse een luchtige mousseline van aardpeer die eigenlijk alleen naar kaas smaakte. Met een plakje manchego, kruim van pata negra en haringkuit. Niet vies of zo, maar ook niet echt lekker, een hapje kaas, dat was het.

Het voorgerecht was krab met drie bereidingen van coquilles (een gebakken mini coquilletje, een schijfje rauwe coquille en 3 toefjes creme van/met coquilles), vier schijfjes biet en een kwart radijsje in stukjes. En dat was precies waar het naar smaakte: naar krabsalade, coquilles en biet. Geen plan, geen concept, geen samenhang, geen niks. Niet vies, niks mis met de ingrediënten, er was gewoon "niks an".

Als tussengerecht (met een toeslag van 3 euro op het 3-gangenmenu van 49,50 omdat we liever een tussengerecht dan een nagerecht eten) kregen we een klein stukje tong met een raviolo (ik gok dat die gevuld was met eendenlever, ik weet het niet, het werd niet opnieuw vermeld bij het serveren en ik kreeg het niet bedacht), een nage van truffel en wat beukenzwammetjes. Ik geloof niet wat ons verteld is wat die witte, opgerolde linten waren, ik denk iets als koolrabi of zo, ze zagen er leuk ui maar smaakten nergens naar. De tong was weinig en smaakte precies zoals de tongrolletjes bij de Chinees: droog en smakeloos.

Het hoofdgerecht: twee (!) plakjes hertenfilet, perfect gegaard, goed van smaak, maar wel een beetje weinig. Met een eetlepeltje lekkere jus/saus, echt niet meer. Een gyoza gevuld met een duxelles van paddestoel en "allerlei kruiden", zonder saus en dus een beetje droog en saai en suf. Twee eetlepels rode kool, een half partje gebakken appel en een achtste stukje koningsoesterszwam. En oja, een kloddertje dunne aardappelpuree. Ik had me ingehouden met het brood en kreeg daar nu spijt van.....

Over de wijnen in het wijnarrangement (een Zwitserse Fendant uit 2012, een Ma'd Tokaji Furmint uit 2012 en een Amarone della Valpolicello uit 2010) hadden we geen klagen, tot we op de rekening zagen dat die 3 glazen ons 32,50 euro kostten.

Ik weet het niet, misschien ben ik overly kritisch, zo'n kutwijf dat het denkt beter te weten omdat ze ook iets van koken weet. Zo'n irri-gast die foto's van haar eten maakt en alles onder een vergrootglas legt. Maar 170 euro neerleggen voor 3 gangen en 3 glazen wijn waarbij alles maar zozo is, niks eruit springt, niks ziel heeft en niks je laat wiebelen op je stoel, ik ben er een beetje klaar mee.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')