abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_36171237
Mijn vriendin en ik willen dit jaar graag naar Portugal op vakantie. We zijn er beide nog nooit geweest en nu vraag ik me af wat jullie me hier kunnen aanraden. Heb echt geen flauw idee waar we heen kunnen en het ook mooi is en er ook genoeg te zien is enzo. Ervaringen zijn welkom.
Emancipate yourselves from mental slavery, none but ourselves can free our minds
  zondag 19 maart 2006 @ 17:07:39 #127
120774 Pundit_wannabe
Pretentious? Moi?
pi_36171859
Sintra is de mooiste plek van Portugal (aangelegd door oude Portugese adel en het vorstenhuis): een soor enorm diep-Romantisch (in de negentiende-eeuwse zin van het woord) park met Efteling-achtige paden, muren, en kastelen.
Ook Porto is alleszins de moeite waard, vooral als je van port houdt.

Eerlijk gezegd vond ik dat de enige interessante plekken. Het zuiden is kaal en vies, en Lissabon is één van de goorste steden die ik ooit heb meegemaakt: de luchtverontreiniging is afschuwelijk. De architectuur en de oude trammetjes zijn dan wel weer charmant, maar ik kon niet wachten tot ik daar weg was.

Maar goed, dit zijn natuurlijk uiteindelijk puur persoonlijke voorkeuren.
Exterminieren! Exterminieren! Halt! Sonst werden wir Sie exterminieren! Sie sind jetzt ein Gefangener der Daleks!
pi_36174186
Sintra is idd geweldig !

Dat Mickey Mouse paleis is geweldig en die kasteelruine is betoverend !
The things you own, end up owning you - Tyler Durden
pi_36178678
Hangt er helemaal vanaf waar je van houdt en wat je leuk vindt. Wij fietsen en wandelen graag en vinden het binnenland van de Algarve mooi; ik heb ook in het noord-westen gefietst, is ook schitterend; zoek je echte bergen, dan meot je naar de Sierra de Estrella. Hou je van drukte, uitgaan ed; dan denk ik aan Albufeira.
  zondag 19 maart 2006 @ 21:08:15 #130
61447 Douwe
Ik heb gelijk
pi_36180148
quote:
Op zondag 19 maart 2006 20:21 schreef k_man het volgende:
Er is trouwens een centraal topic over Portugal met veel info.
Maar die is er alleen om dit topic later mee te ver-mergen

Ik denk overigens dat ik de enige hier ben, dan, maar ik vond Lissabon best een leuke stad . Die ervaring dat het er vies is had ik niet, vond het er zelfs redelijk schoon, in vergelijking met bijvoorbeeld Spaanse steden.
pi_36252331
Afgelopen jaar heb ik een rondreis gemaakt door heel Portugal. Een erg mooi en afwisselend land.
Het ligt er maar net aan wat je mooi vindt, waar je het beste naar toe kunt gaan. Ik vond de rondreis geweldig: van het Noorden (Porto, Bom Jesus, etc.) naar het zuiden (Algarve) via Lissabon en het binnenland.
Sintra is toch dat kasteel met al die kleuren, in de buurt van Lissabon? Dat zag er erg mooi uit, het dorpje was ook zeker erg mooi. Helaas hadden we geen tijd om het kasteel in te gaan, dat wil ik zeker nog eens doen als ik er terug kom.

Het noorden is erg mooi, vooral wat groener. Het midden en zuiden is wat "geler", droger en meer dor dan het noorden, maar heeft ook zijn charme. Wel merk je hier meer van het toerisme.
The world has three kinds of people: those who make things happen, those who watch what happens, and those who wonder what happened (George Bernard Shaw).
Sieraden en meer, Gingerfantasies.
  woensdag 20 februari 2008 @ 00:06:24 #132
203039 pirlo444
adelante chicos!!!!!!!!!!!!!!!
pi_56851128
wie er hier zegt dat portugezen netjes zijn is niet wijs eeen veel onverzorgder volkje ken ik niet
pi_56851238
quote:
Op woensdag 20 februari 2008 00:06 schreef pirlo444 het volgende:
wie er hier zegt dat portugezen netjes zijn is niet wijs eeen veel onverzorgder volkje ken ik niet
Gezien hoe oud het topic is ?

Leuk land overigens, ben er vorig jaar geweest en kom er zeker nog een keer terug! Het zuiden is niet zo bijzonder, midden en noorden is super!
pi_56951229
quote:
Op woensdag 20 februari 2008 00:06 schreef pirlo444 het volgende:
wie er hier zegt dat portugezen netjes zijn is niet wijs eeen veel onverzorgder volkje ken ik niet
Hele oud topic, maar nog steeds, ik weet niet met wat voor soort mensen jij hebt rondgehangen maar misschien trek je wel onverzorgde mensen aan.
  zondag 2 maart 2008 @ 13:21:42 #135
83103 yvette1982
Respect is slechts een trend.
pi_57102642
Mijn vriendin wil er misschien met me heen. Ik twijfel alleen wat. We gaan dan in Augustus of begin september. Is het dan nie te warm?
Is er wel nog wat te doen zonder auto? En hoe koud is de zee? Ik hoor dat het water er erg koud is.
In het dagelijks leven is iedereen een acteur.
pi_57103834
Het is maar de vraag wat je er wil gaan doen natuurlijk. In de Algarve kun je niet veel meer dan naar het strand of wat in de natuur rondrijden. De rest van Portugal kent weer veel minder strand en vele leuke stadjes.
pi_57105117
ben zelf in algarve albufeira geweest, temperatuur is juist erg goed , zee is idd relatief koud dit komt omdat er geen land tussen de zee in zit , je moet het vergelijken met de temperatuur in Nederland plus een graad of 2 , Wel een aanrader je koelt er iig van af
<>
pi_57105235
Erg warm voor de zomer als je daar voor de natuur heen gaat.
pi_57110012
Ben net paar daagjes terug uit Portugal. Was in Lagos ( ook in de Algarve). Mijn stiefvader heeft daar zeven jaar gewoond en we gingen daar eens rondkijken in zn huisje enzo. Echt heel erg mooi !. De zee is best wel koud , je zwemt niet in de Middelandse zee , maar in de Atlantische Oceaan. ik raad je wel aan om een Auto te huren. Het OV is bagger imo.

Veel plezier alvast !
  Moderator zondag 2 maart 2008 @ 20:00:01 #140
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_57111592
quote:
Op zondag 2 maart 2008 14:16 schreef DutchTrain het volgende:
Het is maar de vraag wat je er wil gaan doen natuurlijk. In de Algarve kun je niet veel meer dan naar het strand of wat in de natuur rondrijden. De rest van Portugal kent weer veel minder strand en vele leuke stadjes.
In de Algarve kun je ook prima golfen, heb ik mij laten vertellen. Wat mijn medemod hierboven dus stelt, is niet geheel correct.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_57111995
quote:
Op zondag 2 maart 2008 20:00 schreef UIO_AMS het volgende:
In de Algarve kun je ook prima golfen, heb ik mij laten vertellen. Wat mijn medemod hierboven dus stelt, is niet geheel correct.
Dat valt in de categorie 'in de natuur rondrijden met quads, karts of golfkarretjes'

En ik denk niet dat Yvette sowieso zou gaan golfen
pi_57165537
Het komt er op aan wat je zelf wilt, de algarve is in augustus het warmst, denk gemiddeld aan rond de 30C maar warmer komt ook voor, verder als je van strand houd en ook wilt uitgaan is het de perfecte plek, het OV (kwa bussen) is niet echt goed maar de taxis zijn toch spotgoedkoop verder zijn de treinen wel goed.
Er zijn wel een aantal dorpen die de moeite waard zijn om te zien in de algarve, portimão, lagos, tavira, etc., verder heb je Faro (ik vind dat zelf niet zo een leuke stad, wel een mooi centrum maar je hebt het echt heel snel allemaal gezien) en er zijn bussen voor dagtrips naar Sevilla.

Als je maar weinig gebruik gaat maken van het strand (1-2x per week) kan je beter in lisboa gaan zitten dan kan je altijd nog naar het strand gaan in cascais (wel heel klein) of de trein pakken richting nazaré, costa da caparica of ericeira bijvoorbeeld, je zit dan in elk geval wel centraal om de stad te verkennen en gemakkelijk met de trein naar andere steden gaan, uiteindelijk komt her er toch op neer wat je zelf wilt.
pi_57206456
Ik was er vorige zomer begin augustus.

Portugal is een super fijn land, warmte vond ik meevallen eigenlijk.

De Algarve is leuk voor strand/golfen (overal waar je komt staan folders van golfcourses ) en romantiek (meest zuid-westelijke punt van europa), verder is er idd niet heel veel te beleven. Daarvoor kun je beter noordelijker zijn, Porto en Lissabon zijn erg leuk en als je over een (huur) auto beschikt is het noorden aan te raden (wij deden het met het OV, dat was in het noorden een ramp).

Verder rijdt er een trein langs de hele zuidkust, die gaat langs al die dorpen (albufeira etc), bussen kennen ze in de Algarve bijna niet, dus verwacht niet teveel van het OV daar. Tussen de grote steden is de trein wel heel snel en goed (porto, albufeira, lissabon etc).

Het mooiste van de hele reis vonden wij Porto en de dagen dat we in het noorden verdwaald zijn waren ook wel spannend, maargoed dat lag aan de campingeigenaar die ons blijkbaar niet zo aardig vond...... (een Belg overigens).

[ Bericht 8% gewijzigd door Sport_Life op 06-03-2008 21:17:37 ]
  donderdag 6 maart 2008 @ 23:48:13 #144
130955 Floripas
Blast from the past
pi_57211162
Ik wilde eens een weekje naar Portugal in de lente, maar ik ken het land absoluut niet. Zijn er hier ervaren Portugalgangers?

Wat ik wil deze lente: oeroude rustige stadjes met een mooie omgeving, lekker lokaal eten, kleine private karakteristieke hotelletjes, kerkjes, rust, oude mannetjes op bankjes, steegjes en laantjes.

Wat ik niet wil zien deze lente: toeristen, uithangborden in het Engels, grote steden, auto's, bakstranden, bungalowparken, caravans, woestijn, Starbucks, touringcars, drommen mensen, brede boulevards.

Voorwaarde: te bereiken met de trein.

Verborgen juweeltjes, iemand?
pi_57211233
quote:
Wat ik niet wil zien deze lente: toeristen, uithangborden in het Engels, grote steden, auto's, bakstranden, bungalowparken, caravans, woestijn, Starbucks, touringcars, drommen mensen, brede boulevards.
Zolang je in teringeuropa blijft zul je die blijven tegenkomen
-UI verwijderd door FA, niet terugplaatsen-
  Moderator vrijdag 7 maart 2008 @ 08:53:30 #146
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_57215146
Ik wou eigenlijk de omgeving van rivier de Douro aanraden, maar de porthandel daar is al heel lang grotendeels in handen van de Engelsen. Dat is dan natuurlijk wel de wat smaakvollere Engelse klasse en niet het voetbalpubliek.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  Moderator vrijdag 7 maart 2008 @ 08:59:29 #147
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_57215234
quote:
Op zondag 2 maart 2008 20:17 schreef DutchTrain het volgende:
Dat valt in de categorie 'in de natuur rondrijden met quads, karts of golfkarretjes'

En ik denk niet dat Yvette sowieso zou gaan golfen
Dat weet je natuurlijk nooit. In ieder geval kan ze natuurlijk ook even in dit topic: [Vakantie 2007] Albufeira / Algarve rondkijken.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_57238955
Over het algemeen geldt: hoe noordelijker je zit hoe authentieker en goedkoper het is . Treinverbindingen zijn in het noorden prima (tussen Porto en Lissabon) , comfortabele trein met airco.
In Porto zitten veel (Engelse) porthuizen waar je een rondleiding kunt krijgen, erg leuk. Lissabon vond ik tegenvallen, maar als je wel gaat, loop een goede muziekwinkel binnen en vraag naar een leuke Fado club. Lissabon is erg groot en het vinden van de juiste clubs valt niet mee. Let ook op kleding btw, mn vriendin kwam in een bepaalde club niet binnen met haar (wel erg) korte rokje . (dus niet met je toerisen outfit).

Porto heeft lekker eten (restaurantjes langs de Douro, leuke steegjes, etc .
  donderdag 20 maart 2008 @ 22:03:48 #149
83103 yvette1982
Respect is slechts een trend.
pi_57509814
Mijn vriendin wil graag eind augustus met mij naar Portugal. We willen wel aan het strand zitten. Het moet er ook niet te saai zijn, ik wil wel nog wat kunnen zien, lekker ergens wat eten en drinken. Waar in Portugal kunnen we dan het beste iets zoeken>?
In het dagelijks leven is iedereen een acteur.
  Moderator vrijdag 17 mei 2013 @ 14:13:04 #150
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_126631967
Kickstart! Speciaal voor Sosa.

B-).
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')