abonnement Unibet Coolblue
pi_16819950
quote:
Op zaterdag 17 januari 2004 00:31 schreef Rollufie het volgende:
Ga in ieder geval naar Lissabon (wereldstad! en heel erg mooi)
Ga verders langs de Algarve van rechts naar links met een auto (of andersom , wat je het liefst wil)

Begin in Villareal de Santo Antonio aan de Guadiana-rivier, aan de grens met Spanje en rij via:

Tavira (oude hoofdstad v/d Algarve)
Faro (er is meer daar dan alleen een vliegveld)
Portimao (Praia da Rocha , schitterend strand met rotsformatie en een leuke uitgaansstad)
Lagos (pittoreske vissersstad)
Sagres (bekend van bier , en waar de eerste zeereizen vanaf werden ondernomen)
Rij uiteindelijk door naar Cabo Sao Vincente , om even in het niets met veel wind op het uiterste puntje van Europa te staan.

Maar net boven de kustlijn van de Algarve rij je de bergen in , wat ook een aanrader is:
Plaatsen als Loule (oude moorse stad met zigeunermarkt) , Mertola (oude romeinse stad met kasteel in het midden bovenop berg) en Monchique (hoogste berg Algarve en dacht ook van Portugal).

Vooral het rijden in de bergen daar en het binnenland heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten

Mocht je meer willen weten , just ask.


Vorig jaar ook allemaal bezocht. Zeker een aanrader allemaal. Ik zou ook zeker naar Lissabon gaan. Voor 30 euri heb je een retourtje met de bus. Verder kun je nog goedkoop in jeugdherbergen slapen. Daar zou ik wel vroeg op de dag inchecken want 's middags is het vaak al vol. Bij de ANWB vind je van die handige boekjes met informatie. Openbaar vervoer in Lissabon is ook super goedkoop. Voor 4,40 euri kun je twee dagen onbeperkt met het openbaar vervoer (metro, tram, bus en lift(!)) Tramlijntje 28 moet je zeker pakken in Lissabon. Dat brengt je langs de oude stadsdeel Baixa. Daarbij 's avonds eten in een leuk restaurantje. Het stadsdeel Belem in het westen is ook zeker een aanrader met het Torentje en het klooster over op de berg. Op de terugweg kom je nog langs het stadion van Belenenses.
pi_20233260
kick

* Virus.NL heeft net online een vakantie geboekt naar Albufeira (hotel da Aldeia).

Ik stap as. vrijdag (weet nog niet hoe laat/vroeg) op het vliegtuig voor 11 daagjes Portugal
  zondag 27 juni 2004 @ 20:03:54 #103
27257 qwerty_x
Tudo jóia !!
pi_20233696
quote:
Op woensdag 12 maart 2003 23:27 schreef Logician het volgende:
dat zeg ik, ze brouwen maar wat van dat portugees, daar in Portugal

zonnig Brasil
pi_20242823
over 8 uurtjes vliegt mijn vliegtuig naar Albufeira!

Volgens een paar maten die dr al zitten schijnen er idd veel Engelsen te zijn, maar verder erg tof.
Ben benieuwd!
Tis nou natuurlijk helemaal leuk sfeertje met al die oranje supporters
zal verslag uitbrengen wanneer ik terug ben
enjoy life!
pi_20343512
Morgen om 5.05uur zit ik in het vliegtuig richting Faro/Albufeira



[ Bericht 13% gewijzigd door Virus.NL op 01-07-2004 19:49:13 ]
pi_20348618
Probeer de batata fritta ook een soort chips die ze bij het avond eten nemen die zijn superrr lekker en een broodje bifanna ook erug lekker !
pi_20348967
En wees niet te overmoedig met de Portugese keuken. Ze zijn daar dol op mix gerechten. Dat kan lekker zijn, maar ook op mijn bord gezien; Schelpen met schelp en zeewier en al in stoofpot van varkens vlees (?) . Dan eet je een hap om het toch te proberen en dan blijkt alweer dat Portugezen echt niet weten hoe ze schaal dieren schoon moeten maken
Na een paar dagen en een paar restaurants wist ik genoeg; geen vis en niets wat een Portugese mamma uit de keuken aanraadt.
pi_20349671
En tip: NIET naar algarve gaan, ik heb daar de saaiste vakantie vn m'n leven meegemaakt. Absoluut heen gaan voor je rust, maar meer moet je niet verwachten.
pi_20353468
Zelf laat ik meestal het uitgaansleven links liggen op vakanties, maar houd wel mijn ogen open of een stad 'het' heeft, of er trendy mensen lopen, of dat het van jong tot oud allemaal potentiele Zeeman klanten zijn. In Lissabon is er 1 wijk aan de westkant van het centrum waar alternatieve platen zaken zijn en podia. In Porto was ik te kort om de tenten te localiseren, maar zag daar meer trendy mensen dan in Lissabon.
  zondag 19 september 2004 @ 01:05:24 #110
33590 ping_od
Wat een crap hier
pi_22049908
quote:
Op donderdag 1 juli 2004 23:11 schreef Dual.Flipflop het volgende:
En wees niet te overmoedig met de Portugese keuken. Ze zijn daar dol op mix gerechten. Dat kan lekker zijn, maar ook op mijn bord gezien; Schelpen met schelp en zeewier en al in stoofpot van varkens vlees (?) . Dan eet je een hap om het toch te proberen en dan blijkt alweer dat Portugezen echt niet weten hoe ze schaal dieren schoon moeten maken
Na een paar dagen en een paar restaurants wist ik genoeg; geen vis en niets wat een Portugese mamma uit de keuken aanraadt.
Laat me raden. Je had 'Cataplana' besteld. (Een mix van schelpdieren, 'vongole' of kokkels, varkensvlees en rijst. Geserveerd in een koperen pan.) Voor de liefhebber een hemel, voor de vleesch-mens een gruwel.
Als je niet van vis houdt, hou het bij Bife-a-casa of Bifana of ... (Vis wordt niet a la Nederlands schoongemaakt, dus kop en al)

Oh ja, heb ooit Portugezen zien gruwelen van vis... rauwe vis... oerhollandse haring.
Tjah... :{
pi_22057585
Nou die Cataplana kent dan vele varianten. En hun wijze van vis schoon maken is volgens mij uniek, in Spanje of Griekenland heb wordt de vis gewoon schoon gemaakt...
Inderdaad na paar keer wier van beest zijn aars te moeten plukken, heb ik me daarna alleen nog op vlees met omelette mix geworpen.
  donderdag 17 maart 2005 @ 21:04:50 #112
12280 Mukie
Mukie is lief!
pi_25552230
Naast Albufeira, Praia da Oura e.d. hoor ik niet veel van andere dingen.
Hoe zit het met Costa da Caparica, Sesimbra, Vilamoura?, Praia da Rocha en Praia do Vau?

Iemand ?
To be conscious that you are ignorant is a great step to knowledge.
Imagination is the one weapon in the war against reality.
  vrijdag 18 maart 2005 @ 18:17:52 #113
8474 Porto
Fok it..!
pi_25570239
quote:
Op donderdag 17 maart 2005 21:04 schreef Mukie het volgende:
Naast Albufeira, Praia da Oura e.d. hoor ik niet veel van andere dingen.
Hoe zit het met Costa da Caparica, Sesimbra, Vilamoura?, Praia da Rocha en Praia do Vau?

Iemand ?
Praia da Rocha: Mooi strand, veel toeristen hoop disco's, dancebars en een casino.


Vilamoura: Meer terrasjes/restaurants iets minder toeristen en minder mooie (plat) strand.
pi_27228815
Ik ben in 2003 een week in Colares geweest, dat ligt iets noordelijker dan de mondaine badplaatsen Cascais en Estoril. Ik moet eerlijk bekennen dat Portugal m'n hart heeft gestolen.

De stranden zijn ronduit schitterend en steeds weer verrassend. Op sommige staan vervallen huisjes en electricteitspalen, op andere waan je je in een romantische film. Het heeft alletwee zijn charmes. We zijn ook een paar keer in een soort jungle terechtgekomen met de auto, net alsof je zit diep in Congo. Sintra met zijn kastelen en ruines is echt schitterend. Met de mist die er hangt, waan je je in Schotland of iets dergelijks.

Ik heb nog nergens zo lekker gegeten als in Portugal. Goedkoop, veel en nog lekker ook: zowel vis, kip als vlees: het viel allemaal mee. Portugezen zijn naar mijn indruk ook zeker nette mensen: van buiten lijken sommige huizen echte stallen, maar binnen kan je overal van de grond eten. Mensen zijn vriendelijk en behulpzaam (geen cliché dit keer) en spreken meestal ook wat Engels.

Echte aanrader is ook Ericeira: zeer sfeervol dorpje aan de kust met zeer mooie huisjes en gezellige pleintjes en steegjes. Ook Lissabon zelf is een aanrader maar je verdwaalt er makkelijk en door het relief en de warmte te voet zeer vermoeiend.
pi_27231427
Hallo,

Ik ben twee keer in Portugal geweest met vrienden en heb daar met de auto en kampeerspullen rondgereden. Alweer een paar jaar geleden, maar ik zal even in mijn geheugen graven.

Viana do Castelo was een rustig plaatsje aan de kust. Door de weeks was er geen moer te beleven en we zijn er snel weer weggegaan. Onder de surfers is het wel populair.

Porto is echt een knaller, die je niet gemist mag hebben. De stad heeft veel sfeer, je kunt er fantastisch eten aan de 'boulevard' bij de stalen brug die over de Douro gaat (gebouwd door dezelfde meneer als van de EIffeltoren). De 'ziekenhuissfeer' theorie die eerder is genoemd voor het uitzoeken van een goede eettent ging hier niet altijd op. Er was een zaak aan het einde van de boulevard vlak bij een plein, met heel veel sfeer en het beste diner dat ik ooit in mijn leven heb gegeten.
Het uitgaan viel verder tegen: de disco's zitten in een industriegebied ergens aan de rand van de stad. Een lange taxirit en je wordt in lang niet alle tenten binnengelaten.
Verder heb je natuurlijk de beroemde wijn (of port) kelders.

Coïmbra is een een universiteitsstad, waar een en ander te zien is. Het is een oude stad met veel musea (overigens niet veel meer dan een hoop religieuze beelden en schilderijen). Het gebied eromheen is heel erg mooi en de moeite waard om een dag doorheen te rijden.

Verder was Aveiro, een klein stadje aan de atlantische kust, ook wel aardig, maar slechts goed voor een paar dagen.

Wat ik je echt aan kan raden is Cascais en Praia do Gincho, vlak bij Lissabon. Het heeft sfeer en er zijn enorme golven waar de surfers niet uit zijn weg te slaan.
Er zitten ook nog een paar (dure) trendy disco's in de buurt.

Sintra (vlak bij Lissabon) is een sprookjesachtig bosgebied met een paar mooie parken en oude paleizen van de Portugese adel. Dit mag je zeker niet missen.

Lissabon zelf weet ik niet zo heel veel meer vanaf, alleen dat het een enorm metronetwerk had. Ik kan me herinneren dat het toen regende en we na een paar weken intensieve vakantie geen zin meer hadden. We zijn er wegens gebrek aan motivatie maar naar de bioscoop geweest en hebben een of andere stokoude lift midden in de stad bezocht.

Als je wilt stappen kan dat in Lagos. Het wemelt van de backpackers uit Australië en Nieuw-Zeeland die daar in hun met kiwi's beschilderde busjes samenkomen en zich massaal lam zuipen. Het is erg leuk om er een paar dagen te zitten, maar je zult merken dat je er ook snel weer flauw van bent. Op zich zijn de stranden mooi, maar voor een strandvakantie zou ik wat anders kiezen dan de Algarve.
Ik ben nog in meer plaatsjes geweest daar maar dat heeft allemaal niet zo heel veel indruk gemaakt.

Als je met de auto gaat: Zoals al eerder vermeld is autorijden in Portugal echt bizar. De snelwegen vallen mee, maar in (en richting) de Algarve heb je wegen met een 'middelste baan' om te kunnen inhalen. We hebben gezien dat er 5 auto's naast elkaar op zo'n weg passen ;-) Overal zijn dikke remsporen op de weg en ik heb ooit eens gelezen dat er per gereden kilometer de meeste dodelijke ongevallen zijn van Europa...

Oh: En Portugezen lijken soms wat 'stroef' over te komen in het begin heb ik gemerkt. Ze zijn wel altijd beleefd en als ze doorhebben dat je je relaxed gedraagt en beleefd blijft zijn ze altijd heel aardig en behulpzaam. Typisch Nederlandse 'horkerigheid' of een bepaald soort arrogantie die wel kent in Frankrijk ben ik daar niet tegengekomen.

[ Bericht 5% gewijzigd door Broddelaar op 22-05-2005 00:28:09 ]
pi_28967854
Kijk, dit zijn berichten waar ík wat meer aan heb...ik ga in september 2,5 week naar Portugal. We beginnen in Lissabon en reizen van daaruit verder naar het noorden. Lissabon en Porto staan al op de route, maar verder zijn we nog aan het denken over andere tussenstops. Behalve stedentrips, paar daagjes strand gaat mijn interesse vooral uit naar natuurparken, wandelgebieden e.d., vandaar dat ik Sintra ook zeker zal overwegen te bezoeken. Daarom vroeg ik mij af of iemand meer weet over onderstaande quote: welk natuurpark bedoeld wordt, rond Chaves zijn er nl twee, Peneda-Geres en Montesinhos. Weet iemand zelfs welke camping hier bedoeld wordt?
quote:
Op zondag 27 oktober 2002 20:44 schreef m24 het volgende:

Rond Chaves is een natuurpark met een werkelijk fantastische camping: midden in de natuur met heldere beekjes en als je een beetje avontuurlijk bent ingesteld kom je zeker nog een verborgen waterval tegen.
Verder sta ik open voor elke suggestie, tip en/of ervaring over reizen in (het noordelijke gedeelte van) Portugal.

Obrigado!!

[ Bericht 23% gewijzigd door Tommie_Hillfigo op 20-07-2005 11:01:55 ]
pi_28968886
Hmm, (nog) geen noord Portugal-gangers? Dan probeer ik wat anders: iemand ervaring met campings in de buurt van Lissabon en/of Porto, bestaat er een mogelijkheid om daar vandaan met openbaar vervoer in de stad te komen en is het strand ook een beetje goed te bereiken?

[ Bericht 98% gewijzigd door Tommie_Hillfigo op 21-07-2005 14:30:04 ]
pi_29135962
Klein schopje...nog steeds niemand in Portugal geweest!?
  dinsdag 2 augustus 2005 @ 12:16:06 #119
37729 Gonny
Koning pinteman!
pi_29354408
Heb zo'n 20km buiten porto op een camping gestaan. Was van de orbitur-organisatie.
En inderdaad met een beekje onderaan de camping. Hier was het toen echter te koud om te staan.
Was maar zo;n 18 graden op dat moment en was 35 graden in t zuiden gewend.

Weet zo de naam niet meer, maar die kan ik wel ff opzoeken, ben net een paar dagen thuis en heb 3 weken in Portugal rondgecrosst met auto en tent.

Porto is zeker de moeite waard om te bezoeken. De stalen brug die op t moment echter in de steigers staat. En opletten met eronderdoor lopen! Het water dat naar beneden komt is afkomstig van t stralen waar ze mee bezig zijn en geeft enorme rooie vlekken in je kleding. Een taxi nemen naar de overkant , kost namelijk geen drol.

Ik kom later nog met wat meer info als ik meer tijd heb!
"Slapen is geen geringe kunst: je moet er de hele dag voor wakker blijven."
  dinsdag 2 augustus 2005 @ 12:36:25 #120
37729 Gonny
Koning pinteman!
pi_29355039
Op www.orbitur.pt staan een groot aantal campings van de grootste camping-organisatie van Portugal. Heb op een aantal campings gestaan van Orbitur. De campings waar ik gestaan heb waren allemaal netjes in orde. Goeie bewaking, ook 's nachts, en prima faciliteiten.
De camping in de buurt van Porto ligt in Angeiras. Vlakbij het plaatsje Lavra.
Lavra is bereikbaar vanuit Matosinhos.

Tegenover de camping vertrekt de bus. Wel de tijden goed noteren want 's avonds rijdt ie niet zo vaak terug vanuit Porto. De bus kost 1,30 per persoon en je bent er in een uurtje. Wel moet ik opmerken dat deze lijn veel door loco's gebruikt wordt. De bus heeft op de terugweg enkele keren moeten stoppen om ruzie te sussen tussen gasten onderling. Of dit nou een incidentje was of regelmaat weet ik niet. Maar ook in Porto zelf kan ik aanraden om goed op te letten.

Als je nog vragen hebt hoor ik het wel!
"Slapen is geen geringe kunst: je moet er de hele dag voor wakker blijven."
pi_29391918
Mooie site zeg, bedankt!! Porto gaan we zeker bezoeken, ik hoor steeds vaker dat mensen het mooier vinden dan Lissabon. Ben je daar nog geweest? Verder gaan we misschien nog wat strand meepikken, Lissabon dus, Coimbra, wat natuurparken...en dat allemaal ik ongeveer 2,5 week.
pi_32555585
Ik ben op deze moment in Lissabon op erasmus, ik studeer hier dus 5 maanden en kan dus zeker wat vertellen over de stad en over Portugal in het algemeen!

Eerst en vooral: Lissabon is een prachtige stad! De eerste keer dat ik hier rondliep had ik maar een lauwe indruk maar elke keer ik dingen opnieuw zie en nieuwe dingen zie, merk ik hoe mooi deze stad toch wel is en hoeveel aspecten ze te bieden heeft. Cultuur, uitgaansleven, toeristische delen, mooie pleinen, rustige straatjes, mooie uitzichten, ...
Het eten vind ik persoonlijk zeker wel een pluspunt aan Portugal, hoewel je wel moet weten wat te nemen en wat niet. Persoonlijk ben ik niet zo een vleeseter, maar qua vlees kan de picanha me wel bekoren, zeker als dit op braziliaanse manier is klaargemaakt. Vooral vis staat mij aan, en de verschillende soorten bacalhau, de sardientjes, carapau, ... kunnen me zeker bekoren. Een specialiteit in Portugal vind ik ook de zeevruchten (mariscos). De arroz de marisco is om duimen en vingers van af te likken als hij goed is klaargemaakt!! Pas wel op met de broodjes en allerlei lekkernijen die ze op de tafels zetten voor je je eten krijgt, deze moet je altijd bijbetalen en dat is niet echt goedkoop!
De rijstijl kan ik beamen, dat is zeker niet iets waarin de Portugezen uitblinken. Het aantal ongevallen dat ik gezien heb kan ik niet meer op beide handen tellen. Getuter hoort er ook steevast bij.
De camping in Lissabon is ook wel een aanrader. Niet veel geld, douches en toiletten zijn ongelofelijk netjes (de poetsvrouw komt meermaals langs op een dag), er is een zwembad aan, ... Enige kleine minpunt is dat ze wel een beetje verwijderd ligt van het centrum, je moet altijd de bus nemen tot in het centrum of tot belem, en van daaruit kan je dan de stad bezoeken of de trein nemen naar bijvoorbeeld Sintra of het strand (Carcavelos is het grote strand dichtbij maar een beetje te toeristisch voor mij, São João is een aanrader en Estoril en Cascais, ofwel steek je de rivier over en ga je naar Caparica, een van de mooiste stranden vlakbij!!).

Verder vind ik persoonlijk de Algarve een beetje een tegenvaller geweest, maar Alentejo een grote aanrader! Ik ben daar 's avonds altijd naar Zambujera-do-Mar gegaan, een gezellig dorpje met veel jongelui op straat, eten deden we steevast in het allerbeste restaurant in Portugal in Azenha-do-Mar, en overdag gingen we naar het prachtigste strand ooit dat tussen beide steden ligt.

Wie meer wil weten, check gerust mijn website of vraag maar.
pi_32644571
quote:
Op zaterdag 17 januari 2004 00:31 schreef Rollufie het volgende:
Maar net boven de kustlijn van de Algarve rij je de bergen in , wat ook een aanrader is:
Plaatsen als Loule (oude moorse stad met zigeunermarkt) , Mertola (oude romeinse stad met kasteel in het midden bovenop berg) en Monchique (hoogste berg Algarve en dacht ook van Portugal).
Even FYI:

Monchique is niet de hoogste berg in Portugal maar 'Malhão de Estrela' 1991m hoog in het Noord Oosten van het land te vinden in natuurreservaat 'Serra de Estrela' zonder de Azoren mee te tellen waar 'Pico' net iets hoger is met 2351m en dus eigenlijk de officiele record houder is
Overgens kan je Ski'en in Serra de Estrela in de wintermaanden..alleen verwacht er niet teveel van als je een hardcore wintersport ganger bent het gaat hier om 1 berg met 1 ski piste en een zielige ski lift dat volgens mij niet eens meer werkte de laaste keer dat ik er was
pi_33262164
Iemand die weet heeft van jongeren/vrijwilligersvakanties in Portugal? Voor België dan?
pi_33266128
Ik hoor niemand over het Oosten van de Algarve, Monte Gordo en Villa Real. Een gebied dat zich momenteel razend snel ontwikkeld. Mooie brede stranden en veel heerlijke restaurantjes. Vooral de lokale Portugeze bevolking komt daar de vakantie doorbrengen omdat het nog niet overspoelt wordt door massatoerisme. Het nadeel is dat er daardoor weinig nachtclubs te vinden zijn. Het voordeel is dat het een perfecte uitvalsbasis is voor uitstapjes naar Spanje. Sevilla is bijvoorbeeld een geweldige stad waar je in iets meer dan een uurtje naartoe rijdt.
I don't suffer from insanity; I enjoy every minute of it!
pi_36171237
Mijn vriendin en ik willen dit jaar graag naar Portugal op vakantie. We zijn er beide nog nooit geweest en nu vraag ik me af wat jullie me hier kunnen aanraden. Heb echt geen flauw idee waar we heen kunnen en het ook mooi is en er ook genoeg te zien is enzo. Ervaringen zijn welkom.
Emancipate yourselves from mental slavery, none but ourselves can free our minds
  zondag 19 maart 2006 @ 17:07:39 #127
120774 Pundit_wannabe
Pretentious? Moi?
pi_36171859
Sintra is de mooiste plek van Portugal (aangelegd door oude Portugese adel en het vorstenhuis): een soor enorm diep-Romantisch (in de negentiende-eeuwse zin van het woord) park met Efteling-achtige paden, muren, en kastelen.
Ook Porto is alleszins de moeite waard, vooral als je van port houdt.

Eerlijk gezegd vond ik dat de enige interessante plekken. Het zuiden is kaal en vies, en Lissabon is één van de goorste steden die ik ooit heb meegemaakt: de luchtverontreiniging is afschuwelijk. De architectuur en de oude trammetjes zijn dan wel weer charmant, maar ik kon niet wachten tot ik daar weg was.

Maar goed, dit zijn natuurlijk uiteindelijk puur persoonlijke voorkeuren.
Exterminieren! Exterminieren! Halt! Sonst werden wir Sie exterminieren! Sie sind jetzt ein Gefangener der Daleks!
pi_36174186
Sintra is idd geweldig !

Dat Mickey Mouse paleis is geweldig en die kasteelruine is betoverend !
The things you own, end up owning you - Tyler Durden
pi_36178678
Hangt er helemaal vanaf waar je van houdt en wat je leuk vindt. Wij fietsen en wandelen graag en vinden het binnenland van de Algarve mooi; ik heb ook in het noord-westen gefietst, is ook schitterend; zoek je echte bergen, dan meot je naar de Sierra de Estrella. Hou je van drukte, uitgaan ed; dan denk ik aan Albufeira.
  zondag 19 maart 2006 @ 21:08:15 #130
61447 Douwe
Ik heb gelijk
pi_36180148
quote:
Op zondag 19 maart 2006 20:21 schreef k_man het volgende:
Er is trouwens een centraal topic over Portugal met veel info.
Maar die is er alleen om dit topic later mee te ver-mergen

Ik denk overigens dat ik de enige hier ben, dan, maar ik vond Lissabon best een leuke stad . Die ervaring dat het er vies is had ik niet, vond het er zelfs redelijk schoon, in vergelijking met bijvoorbeeld Spaanse steden.
pi_36252331
Afgelopen jaar heb ik een rondreis gemaakt door heel Portugal. Een erg mooi en afwisselend land.
Het ligt er maar net aan wat je mooi vindt, waar je het beste naar toe kunt gaan. Ik vond de rondreis geweldig: van het Noorden (Porto, Bom Jesus, etc.) naar het zuiden (Algarve) via Lissabon en het binnenland.
Sintra is toch dat kasteel met al die kleuren, in de buurt van Lissabon? Dat zag er erg mooi uit, het dorpje was ook zeker erg mooi. Helaas hadden we geen tijd om het kasteel in te gaan, dat wil ik zeker nog eens doen als ik er terug kom.

Het noorden is erg mooi, vooral wat groener. Het midden en zuiden is wat "geler", droger en meer dor dan het noorden, maar heeft ook zijn charme. Wel merk je hier meer van het toerisme.
The world has three kinds of people: those who make things happen, those who watch what happens, and those who wonder what happened (George Bernard Shaw).
Sieraden en meer, Gingerfantasies.
  woensdag 20 februari 2008 @ 00:06:24 #132
203039 pirlo444
adelante chicos!!!!!!!!!!!!!!!
pi_56851128
wie er hier zegt dat portugezen netjes zijn is niet wijs eeen veel onverzorgder volkje ken ik niet
pi_56851238
quote:
Op woensdag 20 februari 2008 00:06 schreef pirlo444 het volgende:
wie er hier zegt dat portugezen netjes zijn is niet wijs eeen veel onverzorgder volkje ken ik niet
Gezien hoe oud het topic is ?

Leuk land overigens, ben er vorig jaar geweest en kom er zeker nog een keer terug! Het zuiden is niet zo bijzonder, midden en noorden is super!
pi_56951229
quote:
Op woensdag 20 februari 2008 00:06 schreef pirlo444 het volgende:
wie er hier zegt dat portugezen netjes zijn is niet wijs eeen veel onverzorgder volkje ken ik niet
Hele oud topic, maar nog steeds, ik weet niet met wat voor soort mensen jij hebt rondgehangen maar misschien trek je wel onverzorgde mensen aan.
  zondag 2 maart 2008 @ 13:21:42 #135
83103 yvette1982
Respect is slechts een trend.
pi_57102642
Mijn vriendin wil er misschien met me heen. Ik twijfel alleen wat. We gaan dan in Augustus of begin september. Is het dan nie te warm?
Is er wel nog wat te doen zonder auto? En hoe koud is de zee? Ik hoor dat het water er erg koud is.
In het dagelijks leven is iedereen een acteur.
pi_57103834
Het is maar de vraag wat je er wil gaan doen natuurlijk. In de Algarve kun je niet veel meer dan naar het strand of wat in de natuur rondrijden. De rest van Portugal kent weer veel minder strand en vele leuke stadjes.
pi_57105117
ben zelf in algarve albufeira geweest, temperatuur is juist erg goed , zee is idd relatief koud dit komt omdat er geen land tussen de zee in zit , je moet het vergelijken met de temperatuur in Nederland plus een graad of 2 , Wel een aanrader je koelt er iig van af
<>
pi_57105235
Erg warm voor de zomer als je daar voor de natuur heen gaat.
pi_57110012
Ben net paar daagjes terug uit Portugal. Was in Lagos ( ook in de Algarve). Mijn stiefvader heeft daar zeven jaar gewoond en we gingen daar eens rondkijken in zn huisje enzo. Echt heel erg mooi !. De zee is best wel koud , je zwemt niet in de Middelandse zee , maar in de Atlantische Oceaan. ik raad je wel aan om een Auto te huren. Het OV is bagger imo.

Veel plezier alvast !
  Moderator zondag 2 maart 2008 @ 20:00:01 #140
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_57111592
quote:
Op zondag 2 maart 2008 14:16 schreef DutchTrain het volgende:
Het is maar de vraag wat je er wil gaan doen natuurlijk. In de Algarve kun je niet veel meer dan naar het strand of wat in de natuur rondrijden. De rest van Portugal kent weer veel minder strand en vele leuke stadjes.
In de Algarve kun je ook prima golfen, heb ik mij laten vertellen. Wat mijn medemod hierboven dus stelt, is niet geheel correct.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_57111995
quote:
Op zondag 2 maart 2008 20:00 schreef UIO_AMS het volgende:
In de Algarve kun je ook prima golfen, heb ik mij laten vertellen. Wat mijn medemod hierboven dus stelt, is niet geheel correct.
Dat valt in de categorie 'in de natuur rondrijden met quads, karts of golfkarretjes'

En ik denk niet dat Yvette sowieso zou gaan golfen
pi_57165537
Het komt er op aan wat je zelf wilt, de algarve is in augustus het warmst, denk gemiddeld aan rond de 30C maar warmer komt ook voor, verder als je van strand houd en ook wilt uitgaan is het de perfecte plek, het OV (kwa bussen) is niet echt goed maar de taxis zijn toch spotgoedkoop verder zijn de treinen wel goed.
Er zijn wel een aantal dorpen die de moeite waard zijn om te zien in de algarve, portimão, lagos, tavira, etc., verder heb je Faro (ik vind dat zelf niet zo een leuke stad, wel een mooi centrum maar je hebt het echt heel snel allemaal gezien) en er zijn bussen voor dagtrips naar Sevilla.

Als je maar weinig gebruik gaat maken van het strand (1-2x per week) kan je beter in lisboa gaan zitten dan kan je altijd nog naar het strand gaan in cascais (wel heel klein) of de trein pakken richting nazaré, costa da caparica of ericeira bijvoorbeeld, je zit dan in elk geval wel centraal om de stad te verkennen en gemakkelijk met de trein naar andere steden gaan, uiteindelijk komt her er toch op neer wat je zelf wilt.
pi_57206456
Ik was er vorige zomer begin augustus.

Portugal is een super fijn land, warmte vond ik meevallen eigenlijk.

De Algarve is leuk voor strand/golfen (overal waar je komt staan folders van golfcourses ) en romantiek (meest zuid-westelijke punt van europa), verder is er idd niet heel veel te beleven. Daarvoor kun je beter noordelijker zijn, Porto en Lissabon zijn erg leuk en als je over een (huur) auto beschikt is het noorden aan te raden (wij deden het met het OV, dat was in het noorden een ramp).

Verder rijdt er een trein langs de hele zuidkust, die gaat langs al die dorpen (albufeira etc), bussen kennen ze in de Algarve bijna niet, dus verwacht niet teveel van het OV daar. Tussen de grote steden is de trein wel heel snel en goed (porto, albufeira, lissabon etc).

Het mooiste van de hele reis vonden wij Porto en de dagen dat we in het noorden verdwaald zijn waren ook wel spannend, maargoed dat lag aan de campingeigenaar die ons blijkbaar niet zo aardig vond...... (een Belg overigens).

[ Bericht 8% gewijzigd door Sport_Life op 06-03-2008 21:17:37 ]
  donderdag 6 maart 2008 @ 23:48:13 #144
130955 Floripas
Blast from the past
pi_57211162
Ik wilde eens een weekje naar Portugal in de lente, maar ik ken het land absoluut niet. Zijn er hier ervaren Portugalgangers?

Wat ik wil deze lente: oeroude rustige stadjes met een mooie omgeving, lekker lokaal eten, kleine private karakteristieke hotelletjes, kerkjes, rust, oude mannetjes op bankjes, steegjes en laantjes.

Wat ik niet wil zien deze lente: toeristen, uithangborden in het Engels, grote steden, auto's, bakstranden, bungalowparken, caravans, woestijn, Starbucks, touringcars, drommen mensen, brede boulevards.

Voorwaarde: te bereiken met de trein.

Verborgen juweeltjes, iemand?
pi_57211233
quote:
Wat ik niet wil zien deze lente: toeristen, uithangborden in het Engels, grote steden, auto's, bakstranden, bungalowparken, caravans, woestijn, Starbucks, touringcars, drommen mensen, brede boulevards.
Zolang je in teringeuropa blijft zul je die blijven tegenkomen
-UI verwijderd door FA, niet terugplaatsen-
  Moderator vrijdag 7 maart 2008 @ 08:53:30 #146
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_57215146
Ik wou eigenlijk de omgeving van rivier de Douro aanraden, maar de porthandel daar is al heel lang grotendeels in handen van de Engelsen. Dat is dan natuurlijk wel de wat smaakvollere Engelse klasse en niet het voetbalpubliek.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  Moderator vrijdag 7 maart 2008 @ 08:59:29 #147
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_57215234
quote:
Op zondag 2 maart 2008 20:17 schreef DutchTrain het volgende:
Dat valt in de categorie 'in de natuur rondrijden met quads, karts of golfkarretjes'

En ik denk niet dat Yvette sowieso zou gaan golfen
Dat weet je natuurlijk nooit. In ieder geval kan ze natuurlijk ook even in dit topic: [Vakantie 2007] Albufeira / Algarve rondkijken.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_57238955
Over het algemeen geldt: hoe noordelijker je zit hoe authentieker en goedkoper het is . Treinverbindingen zijn in het noorden prima (tussen Porto en Lissabon) , comfortabele trein met airco.
In Porto zitten veel (Engelse) porthuizen waar je een rondleiding kunt krijgen, erg leuk. Lissabon vond ik tegenvallen, maar als je wel gaat, loop een goede muziekwinkel binnen en vraag naar een leuke Fado club. Lissabon is erg groot en het vinden van de juiste clubs valt niet mee. Let ook op kleding btw, mn vriendin kwam in een bepaalde club niet binnen met haar (wel erg) korte rokje . (dus niet met je toerisen outfit).

Porto heeft lekker eten (restaurantjes langs de Douro, leuke steegjes, etc .
  donderdag 20 maart 2008 @ 22:03:48 #149
83103 yvette1982
Respect is slechts een trend.
pi_57509814
Mijn vriendin wil graag eind augustus met mij naar Portugal. We willen wel aan het strand zitten. Het moet er ook niet te saai zijn, ik wil wel nog wat kunnen zien, lekker ergens wat eten en drinken. Waar in Portugal kunnen we dan het beste iets zoeken>?
In het dagelijks leven is iedereen een acteur.
  Moderator vrijdag 17 mei 2013 @ 14:13:04 #150
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_126631967
Kickstart! Speciaal voor Sosa.

B-).
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')