abonnement Unibet Coolblue
  zondag 27 oktober 2002 @ 20:29:28 #1
1627 dutchie
Eámanë Súrion
pi_6493871
Aangezien 2002 als vakantiejaar een beetje verloren dreigt te gaan (1 weekje -huwelijksreis- Kreta en in december een lang weekend Parijs) focussen we ons maar vast op 2003. En ons oog is gevallen op Portugal. Heb zo sterk het idee dat het daar best wel mooi is. En voor ons ideaal: zon en strand, lekker eten/drinken, superrelaxte sfeer en een forse dosis cultuur. We hebben gewoon weer zin om lekker ouderwets met de tent te gaan kamperen. Dat zal zo juni/juli worden.
Dus waar moeten we heen, waarom en wanneer?
We hoeven niet langer dan 4 dagen op 1 plek te blijven hoor. En het wordt ws een reis van 2 weken (incl. reizen met de auto). Kunnen we later nog eens.
O ja, een paar foto's waarderen we zeer om ons alvast aan te verlekkeren.

P.S. laatste "Portugal"topic is meer dan een maand terug dus het mag.

Als je niet lacht, ben je dood.
pi_6493946
Waarom zoveel moeite doen met tent (ook diefstal gevoelig) terwijl je daar voor relatief weinig geld een huisje of apartement kan huren? Voor de rest, goed plan.

Vergeet de kip piri piri niet

Where facts are few, experts are many.
pi_6494078
Ik ben er nog niet geweest, maar ik heb me laten vertellen dat er 3 plekken zijn die in ieder geval de moeite waard zijn: Lissabon, Porto en omgeving en helemaal in het zuiden de Algarve.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  zondag 27 oktober 2002 @ 20:44:54 #4
13675 m24
Minds are like parachutes.
pi_6494190
Mijn favourite plekje in Portugal is Lagos (Algarve)... Leuk "klein" vissersdorp, erg gezellig centrum en heeeeeerlijk eten... Ga op zoek naar het restaurant "Don Henrique" in het centrum, zonder meer het beste restaurant in Lagos. Vermijd Albufeira, tenzij je houd van een vakantie dorp 100% gericht op toerisme. Lissabon is één van de leukste europese steden, dus zeker niet missen... Als je houdt van natuur dan moet je in Noord Portugal zijn... Rond Chaves is een natuurpark met een werkelijk fantastische camping: midden in de natuur met heldere beekjes en als je een beetje avontuurlijk bent ingesteld kom je zeker nog een verborgen waterval tegen.

Dus prettige vakantie en geniet van één van de meest gastvrije landen van Europa!

If a million people say a foolish thing, it is still a foolish thing.
Jacques Anatole Thibault (1844-1924)
  zondag 27 oktober 2002 @ 20:48:59 #5
1627 dutchie
Eámanë Súrion
pi_6494274
quote:
Op zondag 27 oktober 2002 20:32 schreef Atreidez het volgende:
Waarom zoveel moeite doen met tent (ook diefstal gevoelig) terwijl je daar voor relatief weinig geld een huisje of apartement kan huren? Voor de rest, goed plan.

Vergeet de kip piri piri niet


Je bent zeker nog nooit kamperen geweest, je legt nl. nooit je waardevolle spullen onbewaakt in je tent. Dat doe je wel in je appartement annex huisje. Diefstal% is daar veel hoger.
Als je niet lacht, ben je dood.
pi_6495703
Mijn schoonzus komt uit Portugal (Porto) en als ik haar moet geloven moet je dus juist niet naar de Algarve. Dit schijnt vergeleken met de rest van Portugal geen mooi gebied te zijn.
A mind with a heart of it's own
pi_6499278
quote:
Op zondag 27 oktober 2002 20:29 schreef dutchie het volgende:
P.S. laatste "Portugal"topic is meer dan een maand terug dus het mag.
Dat maakt niet uit. We hebben liever dat je een topic omhoog schopt, dan dat er veel topics over hetzelfde onderwerp lopen.

Je hebt wel geluk, het andere Portugal topic ging alleen over het openbaar vervoer. Die naam heb ik daarom wat verduidelijkt.
Dit topic kan dus open blijven.

"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
pi_6499452
quote:
Op zondag 27 oktober 2002 21:59 schreef DrMarten het volgende:
Mijn schoonzus komt uit Portugal (Porto) en als ik haar moet geloven moet je dus juist niet naar de Algarve. Dit schijnt vergeleken met de rest van Portugal geen mooi gebied te zijn.
Misschien is de rest wel nog mooier, maar de foto's die ik gezien heb en de verhalen van mijn vrienden geven toch een ander beeld, tis best wel een mooi landschap.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_6499656
De stranden in het zuiden zijn erg mooi. Je hebt er veel van die door hoge rotswanden omgeven zandstrandjes. Sommige daarvan zijn ook nog wel rustig. Bij de grotere plaatsen heb je van die megacampings met disco etc., was niet echt mijn idee van een ideale vakantie. Maar met name in het uiterste westen heb je ook rustigere plekken. Vergeet niet een dikke trui mee te nemen, want daar is het 's avonds door de straffe wind erg koud. Ik heb daar deze zomer een trui moeten kopen, had er niet op gerekend. Nou praat ik dus over de uiterste punt van de Algarve.
Het eten is er fantastisch, vooral als je van vis houdt.
Maar het klopt wel dat de rest van de Algarve niet erg boeiend is, kwa natuurschoon. Het midden en noorden hebben mooie bosrijke gebieden, en je hebt er natuurlijk de steden. Coimbra en Lissabon zijn .

[Dit bericht is gewijzigd door the-O op 29-10-2002 00:09]

In veel gevallen is een scheve horizon dan ook de juiste.
pi_6499901
Kben alleen in Lissabon geweest. Reisverslagje staat hier: Lissabon?
  maandag 28 oktober 2002 @ 13:20:13 #11
34839 4br4x4s
Enjoy the silence
pi_6502319
Ik ben in mei in Portugal geweest. Lissabon en Porto zijn al genoemd, maar ook Coimbra is zeer de moeite waard. Ik was ook niet erg onder de indruk van de Algarve; mooi landschap, maar verder is er weinig te doen. Lagos aan de zuidkust is een leuk plaatsje en zo zijn er meer, maar ik denk dat het er in de zomer ontzettend druk zal zijn (en of het dan nog zo leuk is?). Oh ja, goed oppassen met autorijden, want Portugezen staan nou niet bekend als goede automobilisten; de gevaarlijkste weg van Europa loopt parallel aan de Portugese zuidkust langs alle toeristenplaatsjes: een dode per kilometer per jaar.

Als je veel wilt zien/doen dan zou ik me tot het midden en noorden beperken. Veel plezier!

  maandag 28 oktober 2002 @ 15:25:08 #12
930 Kimmie
mikro-zacht
pi_6504641
Hey ik ga van de winter naar de Algarve, als ik het niet vergeet zal ik er iets over vertellen.
fake a dream
pi_6504759
quote:
Op maandag 28 oktober 2002 10:34 schreef k_man het volgende:
Kben alleen in Lissabon geweest. Reisverslagje staat hier: Lissabon?
Niet zoveel als k_man gedaan maar wel veel aan gehad!
pi_6516655
Porto is idd heel mooi, Lissabon ook wel aardig. Ga liever in juni dan in juli, ondanks de ligging aan de kust, kan het er erg heet worden. Als je kiest voor de steden, vraag ik me af of een auto huren zo slim is: het OV is er goed en het verkeer chaotisch. Buiten de steden is een auto ws wel handig.

Veel plezier!

Slaapt winter
en zomer
  dinsdag 29 oktober 2002 @ 10:25:47 #15
10229 SilkTie
Sceptisch optimist
pi_6517102
De laatste keer dat ik in Portugal geweest ben, was in 1992, maar de herinneringen zijn redelijk gepekeld gebleven.

Steden inderdaad: Lissabon, Coimbra en Porto (). In Porto kan ik je de port-proeverij van Real Companhia Velha aanraden.

Inderdaad vonden wij het noorden en midden wat indrukwekkender (qua natuur en cultuur) dan het zuiden.

[misschien verouderde info-mode]
Zondag is apart: iedereen gaat op z'n brommertje er op uit (teringherrie, alsof je constant door een zwerm bromvliegen omringd wordt) om dan ergens langs de provinciale weg met z'n allen sardines te bbq-en (pokke-stank). Daarna gaat iedereen weer naar huis. De mensen die met auto's gekomen zijn, veroorzaken dan een file. Wie achterop de file komt, kan ineens de kolder in de kop krijgen, een u-bocht maken en weer terugkeren naar vanwaar hij gekomen is, een andere afslag nemen en in een andere file terechtkomen waarna hij weer een u-bocht ... etc. etc. etc. Dit tot hilariteit van die Hollandsche familie die met verbazing hiernaar zat te kijken en toen vrolijk het spelletje ging meespelen *-) .
[/misschien verouderde info-mode]

Het weggedrag getuigt van een kinderlijke naiviteit en goedgelovigheid dat een kat ook altijd op zijn pootjes terechtkomt. Bijvoorbeeld invoegen:

    1. goed kijken of er niemand aankomt
    2. nog eens goed kijken of er toch werkelijk niemand aankomt
    3. wachten totdat je een auto ziet aankomen, want misschien zou je wel verkeerd kunnen staan en helemaal niet bij de weg die je dacht
    4. wachten totdat inderdaad blijkt dat dat ding dat je in de verte zag aankomen een auto is
    5. ogen dicht
    6. gas intrappen
    7. koppeling laten loskomen
    8. flink aan het stuur zwengelen om in dezelfde baan te komen als die auto die je zag aankomen voordat je je ogen sloot
    9. ogen weer openen om te controleren of
    - a. je inderdaad op de weg zit
    - b. het je nog gelukt is om voor die andere auto te komen omdat niets zo vervelend is als op een bijna lege weg (oh nee, er is toch nog meer verkeer dan aanvankelijk gedacht) achter iemand rijden.
Succes verzekerd .

Allerbeste tip die ik je kan geven: de reisgids van J. Rentes de Carvalho . Absoluut de beste reisgids die ik ooit in handen heb gehad, het biedt grondige achtergrondinformatie en laat je naast de geijkte toeristen-dingetjes-die-je-toch-echt-niet-mag-missen ook nog onbekende steegjes en puur Portugal. Soms moet je je best doen om iets te vinden (doet hij expres: als je _werkelijk_ geinteresseerd bent, ben je bereid net iets meer moeite te doen in plaats van te verwachten dat je het allemaal op een zilveren dienblad krijgt aangereikt, en ook uit eerbied voor de uitbater, dat niet zomaar hordes halfwatten komen aangekakt), zoals een geweldig vis-restaurantje in Porto dat het zoeken meer dan waard was.

Culinaire tip: neem een glaasje aquardente na een goede, met olijfolie besprenkelde, Portugese maaltijd. Het helpt de ingewanden bij het verwerken en houdt de boel rustig .

We will have peace with the Arabs when they love their children more than they hate us. (Golda Meir)
pi_6520722
Ik merkte dat ze gewoon overal 80 rijden, zowel in de stad als buiten de bebouwde kom, maar ook op de snelweg
A mind with a heart of it's own
  dinsdag 29 oktober 2002 @ 21:06:58 #17
1627 dutchie
Eámanë Súrion
pi_6529998
Klinkt allemaal erg aantrekkelijk. Maar heeft er niemand foto's?
Als je niet lacht, ben je dood.
  woensdag 30 oktober 2002 @ 16:43:47 #18
37960 juffie
flieft op pepe
pi_6542268
Lissabon is echt aan te raden voor een paar dagen. Prachtige stad, beetje heuvelachtig, als je van cultuur houdt zeker heen gaan. Hotel Borges, midden in de oude stad, is ook een goede aanrader!!
juf is always right ;)
  donderdag 31 oktober 2002 @ 01:54:30 #19
7010 Dagobert
I'm the Benjamin
pi_6549767
quote:
Op woensdag 30 oktober 2002 16:43 schreef juffie het volgende:
Lissabon is echt aan te raden voor een paar dagen. Prachtige stad, beetje heuvelachtig, als je van cultuur houdt zeker heen gaan. [..]
Zeker weten een pracht stad. Ben er een keer geweest, erg genoten.

* Dagobert had toen helaas zn digicam niet mee, heb dus geen foto's.

Civielers uit Twente, wij zijn geniaal
pi_6558135
Algarve is best mooi, vooral als je een beetje het binnenland intrekt. Monchique, een plaatsje met een "geneeskrachtige" bron heeft een hele mooie "wandeltuin" eromheen, met orchideen en zo. Is trouwens ook een mooie rit daarnaartoe.

Verder is Capo de Sao Vincente, het meest westelijke puntje van het europese vasteland, met de Zeevaartschool van weet-ik-niet-meer-wie echt de moeite waard te bezoeken. Neem wel een deken mee, want het waait er behoorlijk

Albufeira zou ik niet heen gaan, tenzij je verdomd graag een patatje oorlog en een kroket in het nederlands wil bestellen. Praia da Rocha is ook super toeristisch, niet echt nederlands, wel crimineel. En Armacao de Pera is nog redelijk ok. Veel toeristen, maar van daaruit zijn de mooiere plekjes van de Algarve makkelijk te bereiken.

  zondag 3 november 2002 @ 22:27:29 #21
33590 ping_od
Wat een crap hier
pi_6609033
quote:
Op dinsdag 29 oktober 2002 14:13 schreef DrMarten het volgende:
Ik merkte dat ze gewoon overal 80 rijden, zowel in de stad als buiten de bebouwde kom, maar ook op de snelweg
Ehm... Portugezen rijden of plankgas of stationair. Plankgas is om in te halen (mag ook met tegenliggers, want die gaan toch wel opzij... of niet ) en stationair is om ingehaald te worden. Kortom... uitkijken, maar best te doen.

Voor de rest kan ik de steden aanraden (uitkijken voor zakkenrollers), Costa de Caparica (onder Lissabon), Sintra (ten westen van Lissabon), de kust tussen Lissabon en Porto, Serra d'Estrela. Algarve boeit verder niet, tenzij je de Spaanse costa's ook wel leuk vind.

Qua eten kan ik kort zijn... Portugezen kunnen niet koken. Wees blij als je een goede maaltijd krijgt. Want heel af en toe kan het geweldig lekker zijn (o.a. kip piri piri) om de volgende dag een schoenzool geserveerd te krijgen. En dat in het zelfde restaurant.
Lokale aanraders: Febra (broodje met gegrilde 'biefstuk'), Bife a Casa ('biefstuk' met spiegelei, ham, kaas en friet), Francesinha (specialiteit rond Porto, erg lekker ) en uiteraard de kip piri piri (op de markt).

Oh en vergeet niet je rond te laten touren door locals... altijd goed voor de echte leuke plekjes waar geen toerist komt. Meestal begeleidt met drank en eten.

[Dit bericht is gewijzigd door ping_od op 03-11-2002 22:33]

Tjah... :{
  zaterdag 16 november 2002 @ 21:23:46 #22
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_6840594
quote:
Op maandag 28 oktober 2002 15:25 schreef Kimmie het volgende:
Hey ik ga van de winter naar de Algarve, als ik het niet vergeet zal ik er iets over vertellen.
ja, met kerst? Heb je nog gezelschap nodig?
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  dinsdag 19 november 2002 @ 14:02:43 #23
15263 ruudjuh31
trots op z'n dochtertje!!
pi_6883558
quote:
Op zondag 3 november 2002 22:27 schreef ping_od het volgende:

[..]

Qua eten kan ik kort zijn... Portugezen kunnen niet koken. Wees blij als je een goede maaltijd krijgt. Want heel af en toe kan het geweldig lekker zijn (o.a. kip piri piri) om de volgende dag een schoenzool geserveerd te krijgen. En dat in het zelfde restaurant.
Lokale aanraders: Febra (broodje met gegrilde 'biefstuk'), Bife a Casa ('biefstuk' met spiegelei, ham, kaas en friet), Francesinha (specialiteit rond Porto, erg lekker ) en uiteraard de kip piri piri (op de markt).


Ik moet eerlijk zijn, ik denk dat je bij de foute restaurants hebt gegeten, en dat er geen uitleg van de menukaart bij hebt gekregen , 2 van mijn vrienden die geen vis eten, zijn zelfs vis gaan lusten na het in portugal te hebben gegeten, maar smaak is iets persoonlijk natuurlijk
An expert is one who knows more and more about less and less until he knows absolutely everything about nothing. - Murphy's Law
pi_6883950
quote:
Op dinsdag 19 november 2002 14:02 schreef ruudjuh31 het volgende:

[..]

Ik moet eerlijk zijn, ik denk dat je bij de foute restaurants hebt gegeten, en dat er geen uitleg van de menukaart bij hebt gekregen , 2 van mijn vrienden die geen vis eten, zijn zelfs vis gaan lusten na het in portugal te hebben gegeten, maar smaak is iets persoonlijk natuurlijk


Mijn ervaringen zijn nogal wisselend, pas toen ik samen met een portugese vriendin het land heb afgestruind (dwz Lissabon en omgeving) heb ik geweldig gegeten. Vooral de vis is in Portugal geweldig (en bijna overal vers).
pi_6888104
quote:
Op dinsdag 19 november 2002 14:22 schreef paricos het volgende:

[..]

Mijn ervaringen zijn nogal wisselend, pas toen ik samen met een portugese vriendin het land heb afgestruind (dwz Lissabon en omgeving) heb ik geweldig gegeten. Vooral de vis is in Portugal geweldig (en bijna overal vers).


Ik heb erg goede ervaringen met het eten in Portugal, maar ik ben dan ook vooral een kip en viseter. En dat zijn daar neturrlijk de specialiteiten.
Frankly my dear, I don't give a damn. Smike. O+.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')