Voor sauzen heb ik liever goed blik dan supermarkt tomaten. Eigen tomaten zijn weer wat anders.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:31 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Ik ben niet zo'n grote perzik eter maar perzikken zijn inderdaad wel lekker uit blik. Tomaten alleen als puree nog wel eens uit een blikje...
Jumbo heeft speklappen met zwoerd. Maar alleen plofvarkens.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:32 schreef Bosbeetle het volgende:
Sowieso supermarkten worden steeds matiger, je kunt tegenwoordig niet eens meer een fatsoenlijke speklap met zwoerd kopen, daarvoor moet je dan weer naar een slager. Ik snap dat echt niet heb ik dan zo'n rare smaak dat ik een zwoerd lekker vind.
Oh dat moet ik dan eens checken.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:46 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Jumbo heeft speklappen met zwoerd. Maar alleen plofvarkens.
Idem hier. Trouwens ook stukken tomaat uit blik vind ik lekkerder dan ze zelf ontvellen en verwerken.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Voor sauzen heb ik liever goed blik dan supermarkt tomaten. Eigen tomaten zijn weer wat anders.
Hoezo is het makkelijker dan wat boter of olie of beiden in een pannetje te doen?quote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:28 schreef Dragonberry het volgende:
Ik heb ook zo'n fles staan Lekker makkelijk voor een eitje bakken.
Het is voor vlees gekkie, niet voor eiquote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:28 schreef Dragonberry het volgende:
Ik heb ook zo'n fles staan Lekker makkelijk voor een eitje bakken.
nee, geen vloeibare cromaquote:Op donderdag 9 oktober 2014 17:43 schreef Ties02 het volgende:
[..]
Het is voor vlees gekkie, niet voor ei
goede vraag, geen idee eigenlijk het is meer dat ik het gewend ben denk ikquote:Op donderdag 9 oktober 2014 17:13 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Hoezo is het makkelijker dan wat boter of olie of beiden in een pannetje te doen?
Ja sugar snaps haal ik nu maar altijd uit de diepvries, nog nooit gezien in de winkel sinds ik verhuisd benquote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:26 schreef CrashO het volgende:
[..]
Komt omdat het vaak ook helemaal aan snot gekookt is en vaak ook nog vol met zout.
Ben meer liefhebber (als het dan toch niet vers moet ) van diepvries groenten Altijd handig om wat zakken in de vriezer te hebben liggen voor als ik geen zin/tijd heb om vers te kopen.
En ananas! Verse kan ik niet tegen maar uit blik is het heerlijk.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik maak een uitzondering voor tomaten en perzikken uit blik
hij is gewend om ermee te bakken, van huis uit. Ik niet; ik ken niet anders dan roomboter, eventueel gemengd met olie (ik neem meestal arachide). Gelukkig kook ik meestalquote:
Ja, gelukkig.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 20:36 schreef Aventura het volgende:
[..]
hij is gewend om ermee te bakken, van huis uit. Ik niet; ik ken niet anders dan roomboter, eventueel gemengd met olie (ik neem meestal arachide). Gelukkig kook ik meestal
dat zit al in de cromaquote:Op donderdag 9 oktober 2014 20:48 schreef Van_Poppel het volgende:
Vreemd dat dat croma-biefstukje niet is bestrooid met zout en peper. Dat doe ik altijd wel
Toch maar even terugkijken dan vanavond.quote:
Doet er nu wat dingetjes naast, boeken schrijven en zo. Bij schrijvers gebeurt dat al snel.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 20:52 schreef NoCigar het volgende:
Van der Keuken vind ik steeds meer een opdringerige gelijkhebberig worden.
Bovendien is het een stuk gezonder dan je vlees bakken in half pakje roomboter.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 20:52 schreef Sheepcidus het volgende:
Eigenlijk wel een reclame voor croma dat ze zo dichtbij een chef zitten qua score
Bron?quote:Op donderdag 9 oktober 2014 20:54 schreef Van_Poppel het volgende:
[..]
Bovendien is het een stuk gezonder dan je vlees bakken in half pakje roomboter.
voedingscentrum.nlquote:
Roomboter stikt van de ongezonde verzadigde vetten.quote:
Wat is er zo ongezond aan? Als je ze vervangt door bijv. omega-3-vetzuren, dan heb je minder kans op hartziekten (al is zelfs dat geloof ik omstreden) maar juist weer meer kans op prostaatkanker.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 20:57 schreef Van_Poppel het volgende:
[..]
Roomboter stikt van de ongezonde verzadigde vetten.
Kijk even de andere discussie CUL / Margarine: een chemische cocktail die ziekte bevordert na?quote:Op donderdag 9 oktober 2014 20:57 schreef Van_Poppel het volgende:
Roomboter stikt van de ongezonde verzadigde vetten.
kokosolie ook goed te doenquote:Op donderdag 9 oktober 2014 21:22 schreef ddx het volgende:
Beetje jammer dat er zoveel info in 1 aflevering gestopt moest worden.
Had dat item met Erik of Pierre wat langer gemaakt, maar niet beide.
Ik koop nooit van die vage troep, wat is er mis met gewoon roomboter of olie. (en dan gebrui ik pindaolie)
En als het gezond moet zijn kan je ook geklaarde boter gebruiken, gek eigenlijk dat ze dat niet in supermarkt verkopen.
Ik was altijd in de veronderstelling dat verzadigd vet verkeerd is en onverzadigd vet ok...blijkbaar is dit niet zo zwart/wit. Ga me hier zeker in verdiepen.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 21:14 schreef Igen het volgende:
[..]
Wat is er zo ongezond aan? Als je ze vervangt door bijv. omega-3-vetzuren, dan heb je minder kans op hartziekten (al is zelfs dat geloof ik omstreden) maar juist weer meer kans op prostaatkanker.
Lees je ook maar eens in op de franse paradox.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 21:57 schreef Van_Poppel het volgende:
[..]
Ik was altijd in de veronderstelling dat verzadigd vet verkeerd is en onverzadigd vet ok...blijkbaar is dit niet zo zwart/wit. Ga me hier zeker in verdiepen.
Die schijnt in de praktijk wat tegen te vallen, verdomme: http://www.volkskrant.nl/(...)-naam-kwam~a3751866/quote:Op donderdag 9 oktober 2014 22:28 schreef Isegrim het volgende:
Ik ben bij deze fan van de Franse paradox!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |