Dat ziet er goed uit en klinkt heul lekker!quote:Op dinsdag 28 oktober 2014 17:13 schreef minilot het volgende:
Fusion! Chinees midherfstfestival meets pakjesavond:
[ afbeelding ]
'Spiral moon cakes' (gaargefrituurd in hete olie), met speculaaskruiden in het deeg en een vulling van zelfgemaakte marsepein
Ah daar ben ik ook naar op zoek.quote:Op woensdag 5 november 2014 12:22 schreef gcjoel het volgende:
Heeft er iemand een goed recept voor speculaasjes?
EN heb je echt speciale vormen nodig of kan je ook gewoon uitsteekvormpjes gebruiken?
watte, boter tussen de laagjesquote:Op woensdag 5 november 2014 19:36 schreef TimeJumper het volgende:
[..]
Ah daar ben ik ook naar op zoek.
En vandaag voor het eerst spekkoek gebakken, een heel gedoe met elk laagje 10 minuten in de oven.
Maar hij is heerlijk
Ik las alleen achteraf op een site, dat je beter een beetje boter tussen de laagjes kan smeren tijdens het bakken zodat het beter blijft plakken.
Dus dat ga ik de volgende keer ook eens doen. Al plakt het nu aardig hoor. Het is niet zo dat die uit elkaar valt, maar misschien is het ook wel extra smaakvol.
Hahaquote:Op woensdag 5 november 2014 20:05 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
watte, boter tussen de laagjes
ga je een hele taart bakken x 2, plakjes snijden en ze dan op elkaar leggen ofzo?
Klinkt superquote:Op dinsdag 28 oktober 2014 17:13 schreef minilot het volgende:
Fusion! Chinees midherfstfestival meets pakjesavond:
[ afbeelding ]
'Spiral mooncakes' (gaargefrituurd in hete olie), met speculaaskruiden in het deeg en een vulling van zelfgemaakte marsepein
Ja staat op grillstand. Oh korter dan 10 minuten ga ik dan eens proberen.quote:Op woensdag 5 november 2014 20:02 schreef djkoelkast het volgende:
Van boter gaat het juist meer glijden. Als je je spekkoek goed bakt vallen je laagjes echt niet van elkaar hoor. En 10 minuten in de oven is veel te veel, zet je hem wel op de grillstand?
Anders wordt je spekkoek veel te droog en dan snap ik dat 'ie uit elkaar valt.
Was het ook echt! De combinatie van het knapperige laagjes-deeg en de heel amandelige (want zelfgemaakte) marsepein was reusachtig lekker! Ik en mijn lief hebben ons er misselijk aan gegeten en ons een momentje afgevraagd of we ermee op de markt moesten gaan staan.quote:
Wat een raar recept van 24 Kitchen - tien minuten onder de grill is echt idioot!quote:Op woensdag 5 november 2014 20:35 schreef TimeJumper het volgende:
[..]
Ja staat op grillstand. Oh korter dan 10 minuten ga ik dan eens proberen.
Ik had het recept van 24kitchen.
Nou hij valt ook niet uit elkaar, maar ja, ik las het ergens
Een plaatje bij het praatje
[ afbeelding ]
Tsja de laagjes konden nog wat dunner, maar ja, het was de eerste poging hé
Ik ook! Maar veel mensen hebben er een hoop lol mee, dus het zal wel.quote:Op donderdag 6 november 2014 10:11 schreef djkoelkast het volgende:
24kitchen recepten vind ik allemaal raar.
Ik gebruik het liefste zo oud mogelijke recepten als basis. Ik heb zo'n kookboek voor de huishoudschool bijvoorbeeld, staan hele toffe recepten in waarop ik dan weer kan variëren. Veel recepten op internet klopt geen snars vanquote:Op donderdag 6 november 2014 10:13 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik ook! Maar veel mensen hebben er een hoop lol mee, dus het zal wel.
Klopt, maar "het internet" an sich is natuurlijk nogal breed. Er zijn genoeg sites en blogs waar een schat aan supergoede receptinformatie vinden is, er is alleen ook heeeeeeel veel rotzooi.quote:Op donderdag 6 november 2014 10:14 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik gebruik het liefste zo oud mogelijke recepten als basis. Ik heb zo'n kookboek voor de huishoudschool bijvoorbeeld, staan hele toffe recepten in waarop ik dan weer kan variëren. Veel recepten op internet klopt geen snars van
Het is luchtig, maar door het vele boter en eigeel toch mals/compact. Het is zeg maar heel fijn luchtig, ja, hoe moet je het uitleggenquote:Op donderdag 6 november 2014 10:14 schreef minilot het volgende:
Enneh, spekkoek is toch juist niet luchtig? Ik vind spekkoek van de toko juist een heel prettige compacte, malse, bijna gestoomd-achtige structuur hebben.
Nee, dan zijn we het gewoon eens. We hebben het over dezelfde structuur.quote:Op donderdag 6 november 2014 10:17 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is luchtig, maar door het vele boter en eigeel toch mals/compact. Het is zeg maar heel fijn luchtig, ja, hoe moet je het uitleggen
Zoek eens een recept voor Tarte Tatin bijvoorbeeld, gewoon via Google en zonder voorkeur voor bepaalde sites, zeg maar als 'beginner'. Het is niet te doen. Er wordt zo veel verteld.quote:Op donderdag 6 november 2014 10:17 schreef minilot het volgende:
[..]
Klopt, maar "het internet" an sich is natuurlijk nogal breed. Er zijn genoeg sites en blogs waar een schat aan supergoede receptinformatie vinden is, er is alleen ook heel veer rotzooi.
Ik ben verslingerd aan bakken maar heb nog nooit de behoefde gehad om een antiek kookboek open te slaan. De goede basisprincipes van patisserie zijn gewoon online te vinden.
Klopt, maar dat zei ik al: je moet wel in staat zijn om betrouwbare informatie van alle meuk te kunnen onderscheiden. Dat het op papier staan vind ik verder van geen enkele waarde, er zijn ook heel veel baggerkookboeken geschreven. Als je niet kunt zien of iets een beroerd kookboek of een goed kookboek is, dan heb je datzelfde probleem met receptbronnen online.quote:Op donderdag 6 november 2014 10:21 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Zoek eens een recept voor Tarte Tatin bijvoorbeeld, gewoon via Google en zonder voorkeur voor bepaalde sites, zeg maar als 'beginner'. Het is niet te doen. Er wordt zo veel verteld.
Dat is zo, alleen als ik 1 goed kookboek heb heb ik zeg 30-40 goede recepten.quote:Op donderdag 6 november 2014 10:22 schreef minilot het volgende:
[..]
Klopt, maar dat zei ik al: je moet wel in staat zijn om betrouwbare informatie van alle meuk te kunnen onderscheiden. Dat het op papier staan vind ik verder van geen enkele waarde, er zijn ook heel veel baggerkookboeken geschreven. Als je niet kunt zien of iets een beroerd kookboek of een goed kookboek is, dan heb je datzelfde probleem met receptbronnen online.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |